Un nou studiu evidențiază interconexiunile dintre autoimunitate și cancer

Autor: Airinei Camelia , publicat la 20-02-2023

Un nou studiu evidențiază interconexiunile dintre autoimunitate și cancer
Într-un studiu recent publicat în revista Immunity, cercetătorii au analizat rolul celulelor T în cancer și autoimunitate și au propus strategii pentru imunoterapii mai eficiente.
În timp ce celulele T joacă un rol central atât în ​​cancer, cât și în autoimunitate, ele sunt activate aberant în cancer și suprimate în autoimunitate, ceea ce duce la posibilitatea de a ținti celulele T pentru intervenții terapeutice. Înțelegerea fenomenului de blocare a punctelor de control imun, care a obținut rezultate fenomenale în mai multe stări tumorale, ar putea fi neprețuită. Cu toate acestea, pot apărea evenimente adverse legate de imun, similar cu ceea ce se întâmplă în autoimunitate.

Studiile genomice au arătat o corelație puternică a alelelor MHC-II în creșterea riscului de apariție a mai multor boli autoimune. Atât în ​​cancer, cât și în autoimunitate, alte puncte de control imunitare vin în prim-plan la stimularea repetată a celulelor T, cum ar fi LAG-3 și TIM-3. Hormonii steroizi, inclusiv corticosteroizii și steroizii sexuali, joacă un rol semnificativ în reglarea răspunsului imun în autoimunitate și cancer.

Combinația între blocarea punctelor de control imun și terapia anti-androgenică și-a demonstrat eficacitatea în cancerele de prostată și vezică urinară. Cu toate acestea, aplicarea clinică a glucocorticoizilor în ceea ce privește doza și durata ar trebui gestionată cu atenție atunci când este administrată pe termen lung.

sursa: News Medical
foto: Meletios Verras / Shutterstock

Publicat la 20-02-2023 | Vizite: 153 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp