Un nou tratament împotriva cancerului ovarian

Autor: Mancaș Mălina , publicat la 31-10-2016

Un nou tratament împotriva cancerului ovarian
Un studiu recent prezintă un nou tratament împotriva cancerului ovarian, pe baza unei terapii combinate.

Rezultatele cercetării, publicate în jurnalul Anti Cancer Research, prezintă o nouă opțiune de tratament pentru diferite tipuri de cancer ovarian, inclusiv cel care dezvoltă rezistență la chimioterapice și alte tratamente.

Cancerul ovarian afectează un procent ridicat de femei și are caracter letal de multe ori. Diagnosticarea se face de obicei destul de târziu, când celulele canceroase s-au răspândit deja în zonele învecinate. Chirurgia și chimioterapia sunt utilizate în general pentru tratarea bolii, însă nu prezintă de fiecare dată rezultate.

Cercetătorii din cadrul Școlii Unversitare de Medicină din Boston au combinat o protează ce inhibă calpaina - calpeptina - cu butirat de sodiu (un inhibitor epigenetic) și SAHA. Utilizarea acestui tratament în doze combinate suboptimale, a dus la inhibarea dezvoltării celulelor canceroase ovariene și ulterior apoptoza celulelor canceroase.

Scopul de la care s-a pornit a fost de a se vedea dacă calpeptina poate acționa și ca un medicament epigenetic. Cercetătorii explică faptul că această protează, calpeptina, ar putea pe lângă efectul epigenetic să ducă și la apoptoza celulelor canceroase. Medicamentele epigenetice utilizate individual  nu sunt eficiente în proporție crescută, fiind nevoie de alți compuși care să identifice și să localizeze celulele canceroase, să crească eficiența terapiilor adiționale pentru a favoriza eficiența tratamentului anticancerigen.

Sursa: News Medical

Publicat la 31-10-2016 | Vizite: 2243 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp