Micronoduli pulmonari nespecifici

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
1 comentarii 1
1 Cora1974
1 Cora1974 [1c]
02-07-2025, 15:03

Membru din 03-02-2022

Subiecte: 3

Comentarii: 1

2021-diagnosticata cu carcinom mamar (luminal A), chimiotratat, mastectomie radicala modificata dreapta (14 ganglioni extirpati, 4 cu metastaze-2 cu efracție capsulara), radiotratat, în prezent Zoladex și Exemestan.
2024,iunie-CT torace~nodul 3mm LID
2024, dec.~nodul fibrotic nemodificat
2025, iunie~CT craniu și torace~ nodul fibrotic nemodificat + discrete fibroze subpleurale la nivelul segmentului anterior al LSD(postradioterapie) +2 micronoduli de maxim 3MM situați in LSD, nespecifici(în context inflamator-infecțios? ) , fără adenopatii mediastinale, fără colecții pleurale sau intrapericardice. Sinuzita maxilara bilaterala.
Menționez ca am dureri de cap, secreții nazale abundente și tuse de aproximativ o luna, simptome tratate de medicul de familie cu siropuri și picături nazale naturiste.
Întrebări:
1.Acei micronoduli pot fi metastaze pulmonare?
2.Ar trebui sa consult un pneumolog?
3.Sunt prea frecvente CT-urile la 6 luni?
4.Dr.senolog și oncologul mi-au scris bilete de trimitere și pentru RMN sân(martie~mamografie~OK) , respectiv abdomen și pelvis,oare trebuie făcute , nu mă iradiez prea mult?
Ccc
Răspunde la topic
1 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp