Nanoparticulele din aur ar putea fi utilizate în tratamentul cancerului pancreatic

Autor: Mancaș Mălina , publicat la 26-10-2016

Nanoparticulele din aur ar putea fi utilizate în tratamentul cancerului pancreatic
În cazul cancerului pancreatic, speranța de viață este redusă deoarece chimioterapia și radioterapia au un impact redus asupra bolii. Un nou tip de tratament pe bază de nanoparticule de aur ar putea da un nou curs tratamentului cancerului pancreatic.

Rezultatele cercetării curente au fost publicate în jurnalul ACS Nano.

Aceste nanoparticule din aur au fost studiate și anterior, pentru capacitatea lor de a transporta moleculele de medicament chimioterapic la nivelul tumorii sau de a se lega de tumoră pentru a favoriza impactul radiațiilor.

De asemenea, nanoparticulele ar putea inhiba dezvoltarea tumorii și metastazarea, după cum s-a observat în urma studiilor pe cobai.

În cazul cancerului pancreatic, celulele tumorale prezintă o „rețea de comunicație”, iar particulele par să poată leza această legătură, care este de altfel responsabilă de carateristicile letale ale tumorilor pancreatice. Particulele reduc proliferarea celulelor canceroase și migrarea lor, fără să afecteze celulele sănătoase.

Surs: Science Daily

Publicat la 26-10-2016 | Vizite: 2390 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp