Dispozitivul portabil ce poate depista markerii tumorali

Autor: Mancaș Mălina , publicat la 21-10-2016

Dispozitivul portabil ce poate depista markerii tumorali
Cercetătorii din cadrul Universității din Washington au dezvoltat un dispozitiv electronic de dimensiuni reduse ce poate facilita o serie de analize pentru depistarea cancerului.

Dispozitivul are la bază un spectrometru conectat la un smartphone ce detectează biomarkerii tumorali din diferite probe biochimice, simultan, cu precizia analizoarelor utilizate în laboratoare.

Acesta se diferențiază de altele de acest tip prin faptul că poate analiza până la 8 probe simultan, pe baza spectrului de lumină, pentru a detecta anumiți compuși chimici din probe. În acest caz, spectrometrul detectează prezența interleukinei-6 (IL-6), prezentă în cazul cancerului hepatic, pulmonar, de prostată, mamar sau epitelial. Spectrometrul poate măsura probele pe baza testelor ELISA, teste colorimetrice și de imunoabsorbție enzimatică, ce prezintă anticorpii și modificările de culoare ca biomarkeri ai bolii.

Ar putea fi utilizat în clinici și spitale pentru a facilita analiza probelor biochimice, fiind prezentat ca un dispozitiv portabil și eficient. În urma testelor de laborator acesta a prezentat o precizie de 99%.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Biosensors and Bioelectronics.

Sursa: New Atlas

Publicat la 21-10-2016 | Vizite: 2177 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp