Ultimele comentarii pe forum

25347 com 12 3 4 ..... 251 252 253 254 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Cancer la san Azi, ora 20:39:15 de către Stefania06
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Anca Stoean, Azi, ora 20:24:18):

Multumesc!
Cancer la san Azi, ora 20:24:18 de către Anca Stoean
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Stefania06, Azi, ora 20:12:04):


Multa sanatate si moralul sus, o sa fie bine.
Cancer la san Azi, ora 20:12:04 de către Stefania06
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Anca Stoean, Azi, ora 20:05:27):

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru incurajari.
Sper sa trec cumva de starea asta de incertitudine in care ma aflu, saptamana viitoare sunt programata pentru mastectomie la oncologie Cluj.
Cancer la san Azi, ora 20:08:04 de către Stefania06
Subiect: Cancer la san
[quoote(Bunicul, Azi, ora 19:41:31):[
Oncologul de care vorbeam este de la Oncologie Cluj.
Sper sa gasesc altul care sa se comporte civilizat, nu merge nimeni de placere la oncologie.
Cancer la san Azi, ora 20:05:27 de către Anca Stoean
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Stefania06, Azi, ora 19:33:01):


Povestea e putin cam lunga dar am sa incerc sa o scurtez cat pot de mult. In 2016 am facut mamaografia anuala iar medical care mi-a facut-o m-a sfatuit sa merg neaparat sa o vada un medic specialist. Am fost la un medic la IOB iar acolo mi s-a spus ca sa-mi mai fac o ecografie peste 6 luni si sa vin cu ea la dumnealui.
Evident, nu parea ceva grav din spusele dumnealui asa ca ecagrafia mi-am facut-o peste 9 luni cand rezultatul a fost unul dureros: BIRADS 5. Era fix inaintea sarbatorilor de iarna, nu stiam incotro s-o apuc. Mi-am facut o programare la Dr Oncolog Jinga nestiind unde sa merg si imi doream din toata inima sa-mi spuna ca e o greseala, ca e o neintelegere in interpretarea ecografiei. Din pacate mi-a confirmat faptul ca ecografia era ok (adica ceea ce se mentiona acolo era adevarat) si m-a sfatuit sa merg la un chirurg oncolog. Asa am ajuns la Profesorul Blidaru. Cu ecografia facuta si, ATENTIE! aceeasi mamografie peste care se mai uitase medical de la Fundeni.
Raspunsul a fost unul clar: Biopsie
Am facut biopsia in urmatoarea luna, rezultatele nu au fost foarte alarmate dar Profesorul Bildaru a hotarat ca trebuie sa facem masectomie. In urmatoarea luna am facut operatia, totul a decurs bine, n-am facut chimio sau radio ci doar 18 doze de Herceptin subcutan si tratament cu Letrozol pastille, tratament pe care il continui si in present.
Analizele periodice au fost bune, anul trecut am facut o reconstructive de san, intreventie facuta tot de Profesorul Blidaru iar anul acesta am facut a doua etapa de reconstructie si partea de estetica pentru celalalt san.
Ce vreau eu sa te sfatuiesc este sa-ti alegi foarte bine medical care te opereaza/trateaza, este extreme de important si medical si mai ales emotional.
Etapele prin care trecem sunt unele extreme de grele, atat fizic cat si psihic asa ca daca nu avem suportul medicilor si al celor apropiati este foarte greu sa castigi lupta.
Daca mai ai nevoie si de alte sfaruri sau informatii, cu mare drag!
Multa sanatate si privirea sus, nu te da batuta!
Cancer la san Azi, ora 19:41:31 de către Bunicul
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Stefania06, Azi, ora 18:58:12):

Este clar că trebuie să mergeți la alt medic oncolog, eventual dintr-un centru oncologic mai de renume.
Cancer la san Azi, ora 19:33:01 de către Stefania06
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Stefania06, Azi, ora 19:31:49):

Da vreau sa imi impartasiti experienta dumneavoastra.
Cancer la san Azi, ora 19:31:49 de către Stefania06
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Anca Stoean, Azi, ora 19:22:48):

Multumesc frumos pentru raspuns!
Cancer la san Azi, ora 19:22:48 de către Anca Stoean
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Stefania06, Azi, ora 18:58:12):


Buna,

Trebuie sa gasesti in primul rand un chirurg bun care te va indruma ce trebuie sa faci. Si eu ma confruntam acum doi ani cu aceeasi spaima peste care am trecut, acum sunt ok, analizele mi le fac frecvent si sunt foarte bune.
Daca vrei iti pot spune cum am procedat eu si am avut noroc de doctori buni, profesionisti si mai ales oameni. Am fost si sunt extreme de multumita si recunoscatoare de tot ce au facut pentru mine.
Cancer la san Azi, ora 18:58:12 de către Stefania06
Subiect: Cancer la san
Interpretare rezultat
In urma cu o luna si jumatate am facut o ecografie mamara pe care o facem anual, am descoperit un nodul la sanul drept de aproximativ 0.9 mm la fel a iesit si la mamografie, a treia zi eram deja cu sectorectomie si ganglion santinela pentru biopsie, dupa care a urmat asteptarea. Am primit rezultatul concluzia lui fiind urmatoarea: carcinom mamar NST grad nottingam I PT 1c N 0 M x L 1 V 0 am mers un medic oncolog care m-a tratat cu idiferenta spunandu-mi ca va trebui sa fac radioterapie si hormonoterapie, dupa care s_a razgandit si a spus sa fac chimioterapie. Sa iau numarul asistentei si sa plec. Apoi i_am comunicat ce mi-a spus chirurgul si anume sa fac mastectomie. S-a mai uitat odata la rezultat apoi a spus ia foaia si dute si fa ce vrei.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat si sa imi spune-ti cum sa procedez si mai ales ce inseamna acel rezultat pe care l-am primit.
Va multumesc anticipat!
Cancer la san Azi, ora 18:27:54 de către Cris01
Subiect: Cancer la san
Buna ziua,
O rugaminte pentru dl. Doctor RaulDuke. As dori, daca se poate, parerea dvs. in legatura cu urmatorul rezultat anatomopatologic, dupa o mastectomie san stang+axila: Carcinom invaziv Nst de glanda mamara . Procesul tumoral prezinta arhitectura tubulara, trabeculara si solida, fiind constituit din celule tumorale cu citoplasma eozinofila redusa si nuclei veziculosi, nucleolati, cu pleomorfism crescut. Activitatea mitotica este moderata. Se constata multiple focare de carcinom ductal in situ de grad inalt sau intermediar, cribriform sau cu necroza centrala, bogata stroma desmoplazica, elastoza, microcalcificari, redus infiltrat inflamator limfo-plasmocitar intra si peritumoral si aspecte de angioinvazie. Grad histologic G2 (scor Nottibgham -7; diferentiere tubulara-2, pleomorfism nuclear -3, index mitotic-2. Mamelon fara infiltrare tumorala. Restul glandei mamare prezinta aspecte de mastopatie fibrochistica cu ectazii ductale, fibroza stromala, metaplazie apocrina, adenozis, papilom intraductal si hiperplazie de celule mioepiteliale. 24 limfonoduli axilari cu histiocitoza sinusala, fara metastaza. PT2N0 G2 L0V1 Pn0 ICD-O 8500/3. La biopsia facuta inainte de operatie au iesit urmatoarele: Er 90%, Pr 90%, Ki-67 30-40%, in focarele cele mai active. HER2 1+ negativ. Din discutia cu medicii am inteles ca datorita faptului ca tipul neoplasmului este luminal b, voi incepe chimioterapia si apoi tratament hormonal. Sunteti de aceeasi parere? Va multumesc!
Cancer pulmonar Azi, ora 17:52:58 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, 22-05-2019, 15:37:33):


ba da: protocolul consta in prima zi de combinatie, vinorelbine + platina si apoi, la fix o saptamana, doar vinorelbina. dupa care urmeaza o pauza de 2 saptamani, intr-una din variante, pe care o folosesc si eu. daca e vorba despre asta, atunci e o chestiune simpla, elementara.
Interpretare scintigrafie Azi, ora 17:47:33 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Ion Io, Azi, ora 09:37:45):


nu se face automat, la progresie, osimertinib, ci doar in cazul detectiei unei anumite mutatii care se instaleaza pe urma tratamentului la afatinib. exista si alternative, cum ar fi chimioterapia sau imunoterapia, daca exista indicatie si daca nu exista contraindicatii.
Interpretare scintigrafie Azi, ora 09:37:45 de către Ion Io
Răspuns pentru (RaulDuke, 22-05-2019, 11:12:03):

Buna ziua,

Multumesc mult ptr raspunsuri. Medicul oncolog a stabilit ca dupa urmatorul CT, in functie de rezultat, va decide ce trebuie facut.

Am inteles ca, atunci cand se urmeaza tratamentul cu afatinib, in momentul in care/daca apare progresia bolii, atunci se poate folosi osimertinib. Daca și la acest tratament dezvoltă rezistenta, ce se mai poate face? Exista posibilitatea de a continua tratamentul cu altceva?

Multumesc anticipat,
O zi buna
Cancer pulmonar 22-05-2019, 15:37:33 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:08:20):

Am inteles ca asistenta nu stia si doamna doctor nu i-a spus inainte ca nu-i da decit vinorelbina.
Tratamentul nu s-ar face intermitent, sa-i dea o saptamina cu carboplatin si o saptamana fara, corect?
Multumesc din nou pentru raspuns.
Interpretare scintigrafie 22-05-2019, 11:12:03 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Ion Io, 21-05-2019, 22:19:38):


nu, dar ipoteza dvs din pacate este imperfecta: de multe ori scintigrafia arata "mai rau" cand, paradoxal, boala a reactionat favorabil la tratament. aspectul de "usoara progresie" nu este suficient pentru mine sa-mi spuna ca boala chiar progreseaza, ba e foarte posibil ca de fapt boala e in remisie. acest lucru trebuie integrat in context si, repet, structura tratamentului e AFATINIB nu zometa, chiar daca si la zometa exista alternative.

in rest:
- nu am vazut pe nimeni care s-a vindecat cu afatinib; acest lucru este, din pacate pana la ura actuala, inca imposibil dpdv medical.
- totusi am vazut remisii de ani de zile, chiar si de peste 5 ani de zile, cu viata normala, pe medicamente ca afatinib sau altele similare (chiar de generatie mai veche).

P.S.: este improbabil sa gasiti medici "comunicativi" pe masura nevoii dvs sau a pacientilor sau rudelor lor in general. asta, din pacate, e doar o chestiune de economie. pur si simplu nu prea se poate altfel.
Cancer pulmonar 22-05-2019, 11:08:20 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 05:04:57):


din pacate nu stiu si nici speculatiile nu prea au rost. nu ati avut cumva ocazia sa lamuriti asta cu medicul sau cu asistentii care ii fac tratamentul?
Cancer pulmonar 22-05-2019, 05:04:57 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, 06-05-2019, 09:34:49):

Buna ziua, Domnul Doctor
Unchiul meu a inceput chimioterapia cu vinorelbina si carboplatinum saptamina trecuta. Saptamana aceasta i s-a dat numai vinorelbina, cu toate ca am inteles ca analizele au fost bune. Care ar putea fi motivul pentru schimarea tratamentului? Doamna doctor a spus ca sa-si faca analizele cu o zi in avans pentru saptamina viitoare sa vada daca continua si cu vinorelbina. Unchiul meu are 64 de and.
Multumesc mult pentru raspuns!
Alina
Interpretare scintigrafie 21-05-2019, 22:19:38 de către Ion Io
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 20:44:30):Redau mai jos interpretarea celor 2 scintigrafii.
Scintigrafie 1:

Diagnostic de trimitere:Tumora maligna bronhii si pulmon, fara precizare

Scintigrafie:Osoasa
RF:HDP Tc-99m
Doza ADM.(MBq):666
Doza efectiva(mSv):5,328

Descriere:
Examinarea scintigrafica osoasa "whole-body" a evidentiat arii de hiperfixare a radiotrasorului la nivelul arcurilor costale antero-lateral C II drept, lateral C IV drept si posterior C VII stang, corpului vertebral L5, versantului iliac al articulatiei sacro-iliace stangi, cu aspect sugestiv pentru determinari secundare captare usor crescuta la nivelul articulatiilor scapulo-humerale bilateral, genunchilor si tibio-tarsian bilateral, cu aspect de artropatii degenerative.

Concluzii:
Determinari secundare osoase plurisegmentare. Se recomanda reevaluare scintigrafica dupa 6 luni de tratament.

Scintigrafie 2:

Diagnostic de trimitere: Tumora maligna bronhii si pulmon, fara precizare
Scintigrafie:Osoasa
RF:HDP Tc-99m
Doza ADM.(MBq):629
Doza efectiva(mSv):5,032

Descriere: Examinarea scintigrafica osoasa "whole-body" a evidentiat comparativ cu examenul scintigrafic din 29.10.2019 se mentin leziunile hipercaptante pentru nivelul arcurilor costale CllsiCIV de partea dreapta, respectiv arcului posterior C VIl stang, corpului vertberal L5 s versantului iliac al articulatiei sacro-iliace stangi, de intensitate nemodificata semnificativ aparitia unui focar moderat hipercaptant situat pe corpul vertebral T11 si ischion probabil cu acelasi substrat secundar; captare usor crescuta la nivelul articulatiei scapulo-humerale stangi si genunchilor, cu substrat degenerativ.

Concluzii: minari secundare osoase plurisegmentare, cu aspect in usoara progresie fata de Deter examinarea din octombrie 2018.

Din aceste 2 interpetari eu inteleg ca afectiunea la nivelul oaselor este in progresie. De aici si intrebarea mea anterioara dc exista alta varianta ptr tratamentul ce poate fi luat ptr oase. Deductia mea este gresita?

Imi puteti comuniva, va rog, dc tratamentul cu afatinib are efect si asupra oaselor?

Care este durata cea mai lunga, pe care o cunosteti, in care cineva a luat afatinib? S a vindecat complet?

Multumesc ptr raspunsurile dvoastra. Apreciez ceea ce faceti pe acest forum; am vazut ca sunteti f activ.

PS: Uneori medicii cu care ai de a face nu sunt f comunicativi. De aici si nevoia de a cauta raspunsuri la alte usi.
Interpretare scintigrafie 21-05-2019, 20:44:30 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Ion Io, Azi, ora 20:30:56):


nu am mari asteptari de la tratamentul cu zometa. tratamentul cu AFATINIB este cheia si eficienta lui va trebui urmarita. nu vad cum s-ar putea constata ca "zometa nu da rezultate".
Interpretare scintigrafie 21-05-2019, 20:30:56 de către Ion Io
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:47:36):

In urma primei scintigrafiei, s-a inceput tratamentul cu Zometa din 22 noiembrie 2018.
Pentru plamani a inceput inca din iulie tratamentul cu Afatinib si acesta are rezultate bune.

Intrebarea mea este acum dc acest tratament cu Zometa nu are rezultat, atunci ce alte variante exista?

Va pot furniza dosarul cu toate detaliile (inclusiv CT si RMN) care le am in situatia in care doriti sa analizati, evident contra cost, toate informatiile.

Multumesc,
Interpretare scintigrafie 21-05-2019, 15:47:36 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Ion Io, 20-05-2019, 22:55:44):


recomandarea mea e ca aceste scintigrafii sa fie interpretate in contextul complet, de catre oncologul care se ocupa de caz. ele nu prea au valoare in absenta acestui context, asa cum probabil va imaginati dvs.
Mastectomie san stang,rezultate biopsie 20-05-2019, 10:31:01 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alinlupu, 14-05-2019, 22:25:46):


da, boala este vindecabila, acesta este si motivul pentru care se aplica acest tratament intensiv. care este motivul pentru care a facut doar 4 serii de chimioterapie?
Interpretare CT 20-05-2019, 10:28:59 de către RaulDuke
Subiect: Interpretare CT
Răspuns pentru (Raldr, 15-05-2019, 23:10:45):


din pacate, inafara unui studiu clinic, de care nu stiu unde s-ar gasi prin Romania, ma tem ca nu.
Cancer pulmonar 17-05-2019, 01:11:55 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (DianaS, Azi, ora 00:08:51):

Sint oameni care traiesc multi ani si cu stadiu mai avansat, deci trebuie sa fim optimisti. In primul rind este important sa ii dea TNM-ul pentru ca acesta spune stadiul si pe baza asta se da tratamentul. Este imperativ sa-si faca si testul pentru mutatii genetice (biomarkeri) - EGFR, ALK, PD-L1, etc. Exista si imunoterapie, sint multe medicamente pentru toate stadiile.

Multa sanatate si numai bine!
Cancer pulmonar 17-05-2019, 00:08:51 de către DianaS
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, 16-05-2019, 22:41:56):

Multumesc frumos! Am citit informatiile din ambele linkuri. Sunt constienta ca statisticile nu sunt favorabile in cazul metastazelor osoase insa feelingul meu este ca va fi bine si ca va rezista multi ani! Sper sa auzim de bine!
Cancer pulmonar 16-05-2019, 22:41:56 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (DianaS, Azi, ora 22:25:56):

Multumesc, Diana. Si mamei tale, la fel, multa sanatate!!!
El a facut si Pet/CT si i-au spus ca este o infectie; eu din cite citisem cam parea cancer dar 4 doctori i-au spus ca nu. I-au facut operatia si atunci i-au scos caverna ( lob drept inferior peste 4 cm, si un alt nodul mai sus, si cind i-au facut analiza patologica i-a iesit stadiul de mai sus). La pet i-a iesit Inca un nodul mai mic si pe stingul, care si asta este chestionabil, si daca este cancerigen, atunci stadiul este 4.

Sa vorbesti cu oncologul sa-i dea trimitere mamei tale sa-i faca si testul pentru biomarkeri ( se face din tesutul de la biopsie)

Aici este un document cu stadiile:

https://www.macmillan.org.uk/_images/Lung_cancer_combined_ROMANIAN_tcm9-343401.pdf

Daca stii engleza mai este si situl asta; daca nu pot sa-ti traduc eu dar nu pot sa trimiti imediat ca Inca lucrez

https://www.cancer.net/cancer-types/lung-cancer-non-small-cell/stages
Cancer pulmonar 16-05-2019, 22:25:56 de către DianaS
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 22:15:45):

Sper sa nu fie asa rau nici la unchiul tau si sa se vindece. Multa sanatate!
El a facut inumohistochimie pentru a se determina exact tipul de celula? Eu la mama am dus proba de parafina la imunohistologie parca asa se cheama, si asteptam rezultatele in 2 saptamani.
Cancer pulmonar 16-05-2019, 22:15:45 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (DianaS, Azi, ora 21:58:17):

Nu pot sa interpretez rezultatele biopsiei pentru ca nu sint doctor.

Am ajuns si eu pe aici pentru ca unchiul meu are cancer la plamani stadiul IIIb.

Din cite am vazut eu, stadiul se da in functie de marimea tumorii si unde s-a raspindit. O sa ma uit pe net si o sa postez niste situri cam in 2 ore.

Exista medicamente si pentru stadii mai avansate
Cancer pulmonar 16-05-2019, 21:58:17 de către DianaS
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 21:43:19):

Buna Alina! Multumesc pt raspuns!
A facut si CT unde s a vazut doar formatiunea tumorala de la plamanul drept pe lobul superior. Dupa i-au recomandat scintigrafia unde au iesit acele metastaze si apoi biopsia. Voiam sa stiu daca biopsia ale carei rezultate le-am expus in comentariul anterior da macar un indiciu in sensul in care poate carcinomul nu e atat de agresiv. Starea generala a mamei mele e buna. Merge, face mancare, respira normal. Doar ca acum o luna a avut acea fractura de os. Ma gandesc ca poate nu e chiar terminala boala.
Cancer pulmonar 16-05-2019, 21:43:19 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (DianaS, Azi, ora 21:30:31):

Buna Diana,
Incearca sa postezi Mai sus la unul dintre comentariile domnului doctor RaulDuke, apasa "raspunde la comentariu"
Zometa este numai pentru a trata/micsora efectele produse de metastaza osoasa. Oncologul trebuie sa-i dea mamei tale medicament(e) pentru a trata cancerul. Mama ta a facut si un CT sau PET/CT?

Alina
Cancer pulmonar 16-05-2019, 21:30:31 de către DianaS
Subiect: Cancer pulmonar
Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu interpretare initiala a rezultatelor bronhoscopiei facute de mama mea de 68 de ani:
Rezultat biopsie: Microscopic la nivelul peretelui bronsic se identifica o proliferare tumorala de tip carcinom realizata printr-o populatie celulara de talie medie cu nuclei hipercromi lipsiti de nucleoli. Se identifica numeroase mitoze tipice.
Citoplasma celulelor este redusa cantitativ eozinofila.

Vom face si exament imunohistochimic insa rezultatele dureaza doua saptamani si as vrea sa stiu daca e cazul sa merg inainte la oncolog poate putem incepe un tratament sau ceva "pregatitor" Stiu ca fiecare zi este importanta si deja mergem la medic de 2 luni pana sa avem un diagnostic partial.

La scintigrafie au iesit si metastaze osoase, o durere foarte puternica in zona oaselor bazinului fiind ceea ce ne-a trimis la medic.

Rezultatul scintigrafiei: Plaja intens hipercaptanta ce cuprinde versantul sacrat al aripii iliace stangi, sacrul 1/2 inferioara versant sacrat iliac drept - proces osos activ metabolic sugestiv pentru prezenta determinarilor secundare la acest nivel.
CONCLUZII: Procese osoase active metabolic sugestive pentru leziuni secundare osoase la nivelul bazinului osos (versanti sacrati iliaci, sacru, ramuri ischio pubiene) Leziuni secundare osoase incipiente la nivelul grilajului costal stang (CVI si CVIII) si capului humeral drept.

Am fost la Oncolog si va face cate o perfuzie cu Zometa o data pe luna ( 4 mg) este ok?

Multumesc,
Diana
Cancer pulmonar 15-05-2019, 16:57:38 de către DianaS
Subiect: Cancer pulmonar
Buna ziua,

Va rog din suflet sa ma ajutati cu interpretare initiala a rezultatelor bronhoscopiei facute de mama mea de 68 de ani:
Rezultat biopsie: Microscopic la nivelul peretelui bronsic se identifica o proliferare tumorala de tip carcinom realizata printr-o populatie celulara de talie medie cu nuclei hipercromi lipsiti de nucleoli. Se identifica numeroase mitoze tipice.
Citoplasma celulelor este redusa cantitativ eozinofila.

Vom face si exament imunohistochimic insa rezultatele dureaza doua saptamani si as vrea sa stiu daca e cazul sa merg inainte la oncolog poate putem incepe un tratament sau ceva "pregatitor" Stiu ca fiecare zi este importanta si deja mergem la medic de 2 luni pana sa avem un diagnostic partial.

La scintigrafie au iesit si metastaze osoase, o durere foarte puternica in zona oaselor bazinului fiind ceea ce ne-a trimis la medic.

Rezultatul scintigrafiei: Plaja intens hipercaptanta ce cuprinde versantul sacrat al aripii iliace stangi, sacrul 1/2 inferioara versant sacrat iliac drept - proces osos activ metabolic sugestiv pentru prezenta determinarilor secundare la acest nivel.
CONCLUZII: Procese osoase active metabolic sugestive pentru leziuni secundare osoase la nivelul bazinului osos (versanti sacrati iliaci, sacru, ramuri ischio pubiene) Leziuni secundare osoase incipiente la nivelul grilajului costal stang (CVI si CVIII) si capului humeral drept.

Multumesc,
Diana
Interpretare rezultat imunohistochimic 14-05-2019, 20:36:18 de către Nuti
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 20:34:00):

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Interpretare rezultat imunohistochimic 14-05-2019, 20:34:00 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Nuti, Azi, ora 13:43:21):


tumora este cat se poate de invaziva, iar zona de "in situ" este doar o componenta a ei. stadiul clinic poate ridica necesitatea de chimioterapie, iar in conditiile de afectare ganglionara, eu as lua-o serios in considerare!
Interpretare rezultat imunohistochimic 14-05-2019, 13:43:21 de către Nuti
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:40:45):

Bună ziua! Vă mulțumesc pentru răspuns! Joi voi avea programarea la medicul oncolog. Considerați necesară chimioterapia, în condițiile în care a fost tu ora in situ? O zi plăcută va doresc!
Interpretare rezultat imunohistochimic 14-05-2019, 13:40:45 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Nuti, 11-05-2019, 21:44:05):


nu prea vad utlitatea unei noi interventii, chiar daca marginile piesei sunt atat de aproape, aparent, de tumora (3 si 4 mm), atata timp cat nu exista invazie efectiva a acestor margini. cred ca trebuie sa urmeze tratamentul postoperator, cu chimioterapie, apoi radioterapie si tratament hormonal, iar ulterior doar monitorizare periodica. a fost consultat medicul oncolog?
Interpretare rezultat imunohistochimic 11-05-2019, 21:44:05 de către Nuti
Răspuns pentru (RaulDuke, 05-04-2019, 17:04:34):

Buna seara,

In urma operatiei de extirpare a tumorii si a ganglionilor, rezultatele biopsiei sunt urmatoarele:

Bloc 59770/1 (piesa Ganglion santinela 1):
ER pozitiv de intensitate variabila in aproximativ 95% din celulele tumorale metastatice limfoganglionar
HER2 negativ - scor IHC=1+ (reactie membrana incompleta, de intensitate scazuta, in >10% dintre celulele metastatice limfoganglionar; conform ASCO/CAP 2013)

Bloc 59770/18 (Sector de glanda mamara):
E-caderina pozitiv in celulele tumorale din componenta invaziva in situ
ER pozitiv de intensitate variabila in aprox 95% din celulele tumorale
PGR pozitiv in intensitate moderata/crescuta in aprox 98% din nucleii celulelor tumorale
HeER2: negativ- scor IHC=1+ (reactie membranara incompleta, de intensitate scazuta, in >10% dintre celulele metastatice limfoganglionar; conform ASCO/CAP 2013)
Index ki67- 45%

Bloc 59770/22 (Sector de glanda mamara):
p63 negativ in periferia proliferarii tumorale invazive, pozitiv nuclear in celule mioepiteliale din componenta in situ si acinii indemni

--------------------------------------------

Piesa 1: ggl santinela 1 axila stanga: s-au examinat 3 limfoganglioni santinela dintre care unul prezinta la sectiuni seriate micrometastaza carcinomatoasa de aprox 1.9/1.7 mm, ER pozitiv, HER negativ, scor IHC=1+, si ceilalti 2 cu aspect reactiv

Piesa 2: ggl santinela 2 axila stanga: s-au examinat 2 limfoganglioni santinela cu aspect reactiv, fara prezenta de infiltrate carcinomatoase pe sectiunile analizate

Piesa 3: sector de glanda mamara stanga in bloc cu tumora: sector mamar prezentand proliferare tumorala maligna cu aspect de caninom mamar invaziv NST (carcinom ductal NOS) moderat diferentiat G2- scor Notthingham 7 (Fc =3, A=2, M=2), focar de 35/28mm(redimensionat microscopic) situat cel mai aproape la 1 mm de marginea de rezectie inferioara cu artefacte de electrocoagulare (redimensionata microscopic, tus verde 59770/22), 2 mm de marginea de rezectie posterioara (redimensionata microscopic, tus negru 59770/18), 4mm de marginea de rezectie superioara (tus albastru, 59770/18) si 2.2 mm de epidermul mamelonar (redimensionat microscopic 59770/11); invazie perineurala si limfovasculata prezente pe sectiunile examinate.

Limitate leziuni asociate de carcinom mamar ductal in situ cu pattern solid, cu grad nuclear intermediar si inalt (59770/15,16,19,22) situate cel mai aproape la 3mm de marginea inferioara (59770/22) si 4mm de marginea posterioara (59770/26).
ICD-O: 8500/3, 8500/2
Clasificare: pTNM: pT2 pN1mi(sn) pMx

Parechimul mamar restant cu leziuni de mastopatie fibro-chistica proliferativa, asociind focare de adenoza screlozanta, modificari cu celule columnare (CCC), si hiperplazie cu celule columnare.

----------------------------------------------

In urma interpretarii rezultatelor, mi s-a recomandat de urgenta o alta intervenitie chirurgicala in maxim 6 saptamani (fie partiala, fie scoaterea sanului), insotita de radioterapie si chimio

Domnule Raul, imi puteti spune care este parerea dvs in urma acestui rezultat?

Va multumesc!
tumoare corp pancreatic cu metastaze hepatice si pulmonare 07-05-2019, 16:38:18 de către RaulDuke
Răspuns pentru (mirabella, Azi, ora 16:36:54):


daca exista metastaze la ficat date de cancerul de pancreas, atunci, din pacate, boala e nevindecabila.
tumoare corp pancreatic cu metastaze hepatice si pulmonare 07-05-2019, 16:36:54 de către mirabella
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:50:09):

Socrul meu este internat de astăzi la Fundeni,asteptam sa vedem rezultatele analizelor.din experienta dvs.credeti ca se poate opera tumoara ?trebuie finalizat tratamentul cu citostatice inainte de o eventuala operatie?exista vre.o sansa de vindecare sau macar de ameliorare a bolii?.va multumesc.
Cancer pulmonar 07-05-2019, 16:01:39 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 16:00:09):

Am inteles. Multumesc inca o data!
Cancer pulmonar 07-05-2019, 16:00:09 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 15:58:35):


in Romania acestea nu se fac decat cerute de medicul oncolog. tot in Romania ele nu au foarte mare rost decat in situatia in care stim sigur ca boala are metastaze si e nevindecabila, ceea ce, din fericire, in momentul actual, nu este cazul aici. asta e de bine!
Cancer pulmonar 07-05-2019, 15:58:35 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:51:28):

Multumesc mult!
1) EGFR, ALK, etc
Cancer pulmonar 07-05-2019, 15:51:28 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 06:18:03):


1) depinde care, pentru ca sunt foarte multi "biomarkeri".
2) cel putin 10 ani.
tumoare corp pancreatic cu metastaze hepatice si pulmonare 07-05-2019, 15:50:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (mirabella, Azi, ora 12:55:24):


din pacate aceste simptome pot fi cauzate, direct sau indirect, de o agravare a bolii. desigur, nu este obligatoriu, insa acest lucru trebuie prezentat la medicul care ii conduce tratamentul, pentru a vedea ce e de facut.
tumoare corp pancreatic cu metastaze hepatice si pulmonare 07-05-2019, 12:55:24 de către mirabella
Buma ziua.socrul meu in varsta de 66 de ani , a fost diagnosticat cu cancer de coada de pancreas
( 5, 3/5 cm), tumoare maligma secundara a ficatului in luma febroarie.a inceput tratamemtul cu citostatice in luma martie.(nu stiu demumirea medicamentului dar se duce la tratament o data pe saptamâna timp de 3 saptamani si o saptamâna pauza)pâma in urma cu doua saptamani s.a simtit destul de bine(putina senzatie de greata.lipsa pofta de mancare.dureri usoare de burtă si spate).
Dupa cura de dinainte de Paste se simte mai rau.pe langa simptomele descrise anterior au aparut si durerile de picioare, picioare umflate,balonare ,constipatie.va intreb daca aceste simptome induca o agravare a bolii? Sau sunt simptome normale in asfel de cazuri.mai exista vre.o speranta ?se poate opera o astfel de tumoara?
Cancer pulmonar 07-05-2019, 06:18:03 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, 06-05-2019, 09:34:49):

Domnul Doctor,
Ma scuzati mai am 2 intrebari:
1) testul pentru biomarkeri nu se face automat?
2) cit timp se tine tesutul tumoral care a fost recoltat? Analiza patologica a fost facuta intre 9-12 aprilie. Ma gindeam daca se mai poate face testul pentru biomarkeri pentru ca daca cumva nu merge tratamentul initial, atunci trebuie sa-i faca biopsie ca sa-i faca testul.
Multumesc mult!
Cancer pulmonar 06-05-2019, 14:11:44 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 09:34:49):

Multumesc mult pentru raspuns!
Cancer pulmonar 06-05-2019, 09:34:49 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, 05-05-2019, 07:03:08):


din pacate este posibil ca nodulul vizualizat la PET pe plamanul stang sa fie tot de natura canceroasa, secundar tumorii primare, dar acest lucru nu trebuie luat in considerare acum, caci nu se poate transa in acest moment, ci doar tinut sub observatie. ce trebuie facut acum este exact planul care v-a fost deja recomandat: chimioterapie in combinatie cu radioterapie; optiunea mea preferata ar fi sa faca intai chimioetrapie, circa 3 luni, cu 2 citostatice numite vinorelbina si cisplatin (dupa un protocol standard) si apoi radioterapie. varianta cu imunoterapia exista si ea, dar din pacate nu in aceasta etapa. ea va fi tinuta de rezerva, pentru situatia neplacuta, dar care e posibil sa nu se intample totusi niciodata, in care boala recidiveaza sau da semne ca progreseaza, in ciuda tratamentului pe care l-am mentionat. va urez mult succes!
dureri dupa 2 ani de la operatie 06-05-2019, 09:24:42 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Maria-Ana, 05-05-2019, 17:35:42):


felicitari! numai bine!
dureri dupa 2 ani de la operatie 05-05-2019, 17:35:42 de către Maria-Ana
Răspuns pentru (RaulDuke, 25-01-2019, 15:49:53):

Buna ziua Domnule Dr , am facut radioterapia ,va multumesc frumos ptr rabdarea cu care mi-ati raspuns .Sunt bine ,am fost speriata rau Cu tratament hormonal si sub observatia medicilor ,alesi initial , vom tine sub control boala si cu ajutorul lui Dumnezeu Va multumesc .
Cancer pulmonar 05-05-2019, 07:03:08 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, 13-03-2019, 12:03:22):


Buna ziua Domnul Doctor,

Am incercat sa creez un post nou dar nu am reusit.
Unchiul meu a fost diagnosticat cu adenocarcinoma T3N2M0 (adenocarcinom non-mucinos cu pattern mixt G2, metastazat, multifocal, intrapulmonar) si Metastaza carcinomatoasa (adenocarcinom non-mucinous cu pattern mixt) in limfonodulul hilar si paraesofagian, asta dupa ce a fost operat; in timpul operatiei i s-a scos (cred) un lob si jumatate din plaminul drept. Nu i s-a facut testul pentru mutatiile genetice si i s-a spus ca intr-o saptamina sa inceapa chimioterapie si radioterapie.
Inainte de operatie a facut un CT, bronhoscopie si PET/CT, iar toate rezultatele au spus cavitatea (principala) sa fie de natura infectioasa, dar nu TBC.

rezultatele anterioare au fost urmatoarele:

CT (5 martie 2019) - portiunea externa a lobului inferior, plamin drept, leziune cavitara de 31/37 mm cu perete gros de 14 mm, anfractuoasa, cu o aderenta spre pleura. ambii plamini prezinta citiva noduli diseminati cel mare de 10/9 mm. Citeva leziuni de emfizem distructiv generalizat. Mediastin cu calcificari in hilul pulmonar drept. Osteosinteza - corpi vertebrali. Concluzii - caverna pulmonara, leziuni fibrosechelare si calcificari, emfizem pulmonar, osteosinteza.

Broncoscopie (15 martie 2019) - Laringe normal, pintene traheal sagital, traheo-bronsic de aspect relativ normal, in dreapta a nivelul bronhiei postero-bazale din lobara inferioara se practica lavaj cu recuperare de lichid pt BK direct, cultura BK, MGIT si GeneXpert. Sputa BK 933/13.03.2019 A,B negativ; Rezultat BK din aspirat bronsic A,B negativ, si GeneXpert nedetectat.
Concluzie: Nu se confirma suspiciunea de TBC. Pneumonie abcedata lob inferior drept, insuficienta respiratorie remisa, stomatita prin candida remisa, microhemoptizii recidivante, tabagism cronic, BPOC stadiul I Gold A, emfizem pulmonar, hipertrofie de prostata

PET/CT (20 martie 2019) - se confirma prezenta unei formatiuni tumorale pulmonare excavata de 40/35 mm situata periferic lateral in segmentul 6 LID; prezinta traiecte de bronhograma periferice avand insa caractere retractile asupra parenchimului pulmonar invecinat, periferia avand moderata captare FDG (SUV max = 8.6). In rest, plaminii expansionati bilateral, cu emfizem bulos parcelar, mai evident retrocardiac stinga, prezinta apical stinga un nodul imprecis conturat de 11 mm discret captant (SUV max = 2.6). Fara colectii pleurale. Hilar dreapta se distinge un ganglion discret captant de 15 mm. Fara alte adenopatii mediastinale sau axilare. Opacifiere completa nusului maxilar ting fara captare; fara alte modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau a nivelul gatului. Fara adenopatii latero-cervicale su supracaviculare. Ambele GSR aspect normal. Splia accesorie de 17 mm fara captare FDG situata infero-medial de splina. Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelvine sau la nivelul tubului digestiv. Fara lichid liber intraperitoneal, fara adenopatii retroperitoneale, pelvine sau inghinale.

Concluzie - leziune pulmonara LID excavata metabolic activa compatibila mai degraba cu natura inflamator (infectioasa)


Operatia a avut loc pe 8 aprilie, rezultatul hitopatologic a fost semnat pe 12 aprilie, dar pacientului nu i s-a spus rezultatul decit pe 2 mai.

Considerind si nodulii identificati la PET/CT pe partea lobul sting, s-ar putea cumva ca diagnosticul sa fie deja stagiu 4?

Nu s-ar putea ca in loc de chimioterapie si radioterapie sa ia un medicament tintit sau imunoterapie?

Care este prognoza pentru acest stadiu?

Multumesc mult!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 04-05-2019, 22:25:32 de către RaulDuke
Răspuns pentru (rabdare2012, 03-05-2019, 17:44:32):


numai bine!
Cancer Prostata 04-05-2019, 22:25:06 de către RaulDuke
Subiect: Cancer Prostata
Răspuns pentru (Dragom, 03-05-2019, 18:30:21):


nu, nu sunt si nici nu prea vad cum as putea detalia: acelea sunt, dupa parerea mea, singurele 2 optiuni si, personal, si ca medic oncolog, tind sa prefer, in acest caz, operatia radicala, desigur, intr-un centru de mare experienta in asa ceva, caci e o operatie relativ pretentioasa.
Cancer Prostata 03-05-2019, 18:30:21 de către Dragom
Subiect: Cancer Prostata
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 14:52:35):

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Valoarea PSA este de 19. La raspunsul 1 ati spus relativ la sansele de supravietuire si nu prea am inteles. Puteti, va rog, sa detaliati putin? Sunt sanse scazute de supravietuire? Cancerul este depistat de putin timp asa ca suntem destul de bulversati. Va multumesc din nou!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 03-05-2019, 17:44:32 de către rabdare2012
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 14:55:14):

Mulțumesc mult! Domnul să vă dea sănătate și putere să ajutați pe cât mai multi pacienti!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 03-05-2019, 14:55:14 de către RaulDuke
Răspuns pentru (rabdare2012, Azi, ora 05:02:08):


nu vad ce logica are operatia de scoatere a uterului. pentru restul insa, cum as putea sa emit vreo recomandare? asta numai medicii care te-au consultat pot sa faca.
Cancer Prostata 03-05-2019, 14:52:35 de către RaulDuke
Subiect: Cancer Prostata
Răspuns pentru (Dragom, Azi, ora 11:30:25):


1. da, e o optiune, dar relativ la sansele de supravietuire, exista dovezi stiintifice ca operatia radicala s-ar putea sa fie optiunea mai buna, la aceste varste relativ tinere.
2. da. e insa mai greu si nu stiu cata experienta pentru asta exista in Romania.
3. este un cancer cu risc intermediar, deci nu exista alte variante. care este valoare PSA actualmente?
Cancer Prostata 03-05-2019, 11:30:25 de către Dragom
Subiect: Cancer Prostata
Buna ziua! Tatal meu in varsta de 57 de ani a fost diagnosticat cu adenocarcinom acinar prostatic, scor Gleason 7 (4+3) , grup grad 3 , si la RMN este aspect IRM sugestiv pentru proces proliferatic prostatic lob drept, cu posibila extensie posterioara in lobul stang.
In urma discutiei cu doctorul urolog s-au recomandat radioterapia (cu mai putine efecte adverse) sau operatia (prostatectomie deschisa). Intrebarile noastre sunt urmatoarele:
1. Avand in vedere varsta scazuta credeti ca ar fi mai bine o radioterapie ca sa nu intervina impotenta sexuala sau incontinenta urinara?
2. Se poate face operatia dupa radioterapie daca aceasta nu are efecte?
3. Ce alte metode ne recomandati avand in vedere varsta destul de frageda a pacientului si cancerul in stadiu destul de incipient? (asa ni s-a spus de catre doctor, ca e stadiu incipient)
Va multumim si imi cer scuze daca am pocit vreun termen!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 03-05-2019, 05:02:08 de către rabdare2012
Răspuns pentru (rabdare2012, Azi, ora 04:51:01):

Mulțumesc foarte mult pentru răspuns... Ce sa fac: să scot și uterul sau să fac doar ovarectomie+mastectomie?? Doctorul a spus sa le fac pe toate in aceeași zi: și uter și ovare și san+ axila..
Nu e prea mult în aceeași zi histerectomie-+mastectomie? Și uterul are rol in producerea estrigenilor? Nu e mai bine să las uterul in caz de răspândire ulterioara, să se ducă la uter și nu la oase sau cerebral??
In legătură cu mastectomie sau sector: aceeași judecată de mai sus: nu ar fi mai bine sector pe considerentul apariției unei recidive mai ușor de depistat? Ar fi mai bine sa apară tot la sân decât în altă parte....??
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 03-05-2019, 04:51:01 de către rabdare2012
Răspuns pentru (RaulDuke, 02-05-2019, 16:16:04):

Îmi cer mii de scuze... Nu este Herceptin! Este o substanță sau doua albe dar nu am reținut denumirea, abia ieri la a doua chimioterapie( adică a șasea) am aflat... E o substanță care începe cu C și se termină cu im, durează 3 ore doar aceea...
Ghid 2018 de procurare a fiolelor pentru instilații cu BCG ( Calgevax ) 02-05-2019, 23:50:09 de către Paul G
-------------*

(*modificat de admin)
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 02-05-2019, 16:16:04 de către RaulDuke
Răspuns pentru (rabdare2012, 24-04-2019, 08:58:31):


da, foarte probabil operatia de indepartare a ovarelor iti va fi benefica, deci recomand sa o faci. personal consider ca si ca eficienta, aceasta operatie este superioara injectiei periodice cu Zoladex. despre faptul ca ai primit Herceptin desi examenul imunohistochimic este practic NEGATIV pentru receptorii Her2... trebuie sa-ti marturisesc ca ma minuneaza absolut! nu pot decat sa sper ca nu a fost o eroare a medicului oncolog care te trateaza si ca stie ceva in plus fata de ce stim noi, in discutiile acestea pe internet!

despre secventierea operatiilor: asta se poate face oricum, sunt deciziile chirurgilor.

in orice caz: mult succes!
Cancer 02-05-2019, 16:11:15 de către RaulDuke
Subiect: Cancer
Răspuns pentru (asd, 24-04-2019, 11:36:04):


improbabil.
Interpretare rezultat scintigrafie 02-05-2019, 16:10:47 de către RaulDuke
Răspuns pentru (carmen lore, 25-04-2019, 19:58:03):


da, este "ok", in sensul ca nu se indica tratament oncologic/sistemic/hormonal. ce se indica insa, este, probabil, RADIOTERAPIE postoperatorie, avand in vedere stadiul T3a. recomand, deci, mai ales ca PSA nu a scazut la zero complet, o consultatiee la medicul specialist RADIOTERAPEUT, intr-un centru de experienta.
Tumoare carcinoida lss 02-05-2019, 16:08:54 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Daniela1981, 30-04-2019, 14:20:46):


posibil am raspuns pe privat?
Cancer la san 02-05-2019, 01:42:29 de către Bunicul
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Cem, 01-05-2019, 18:55:37):

Scuze, nu am văzut că era vorba de CT și nu de scintigrafie. Răspunsuri la aceste intrebări le veți primi de la medicii curanți. Puteți primi o a doua opinie de la dr. Raul Duke, in limita timpului disponibil. Eu sunt doar un pacient oncologic și nu vă pot ajuta mai mult.
Cancer la san 01-05-2019, 18:55:37 de către Cem
Subiect: Cancer la san
Încă nu am făcut scenografia .....și nici nu sa pomenit încă de ea ,ne a zis că trebuie să începem ședințele de chimio și apoi să vorbim de operația la san .
Trebuie făcută neapărat scenografia?
Și am mai citit că întâi se operează și apoi se fac ședințele de chimio ,cum e corect până la urmă?
Cancer la san 01-05-2019, 18:37:57 de către Bunicul
Subiect: Cancer la san
Răspuns pentru (Cem, 29-04-2019, 20:32:57):

In principiu indică posibilitatea unei metastae osoase. Diagnosticul, il va pune, pe baza scintigrafiei, coroborată cu alte date medicale, medicul oncolog care v-a indicat scintigrafia osoasă .
Dovezi medicale in vindecarea cancerului cu Escozul 01-05-2019, 18:32:18 de către Bunicul
Răspuns pentru (Delia3, Azi, ora 17:18:35):

Tratamentul cu Escozul este particularizat pentru fiecare pacient de către medicii din Cuba, tot ei fiind cei care decid, pe baza dosarului medical, dacă este util respectivului bolnav. Deci soluția este să contactați site-ul oficial al LABIOFAM și să obțineți, dacă e posibil, informații și ajutor.
Dovezi medicale in vindecarea cancerului cu Escozul 01-05-2019, 17:18:35 de către Delia3
Buna ziua! Vreau sa comand si eu si nu gasesc! Va rog ajutati-ma este pentru sotul meu!
Astept raspuns! Multumesc!
Cancer la san 29-04-2019, 20:32:57 de către Cem
Subiect: Cancer la san
Buna seara ...va rog îmi spuneți și mie ce înseamnă :determinare secundara osoasa T7:???
Asta scrie la concluzia pet CT - ului mamei mele
Interpretare rezultat scintigrafie 25-04-2019, 19:58:03 de către carmen lore
Buna ziua,

As dori sa adresez si eu o intrebare dlui dr.
Tatal meu in varsta de 70 de ani a fost operat la Cluj de prostatectomie radicala, Rezultatul biopsiei dupa operatie pT3aN0M0L0V0R0, scor gleason 7 (3+4), grupa de gradare 2, psa ul la 1 luna de la operatie mai mic de 0,04. La rmn ul de coloana lombara a iesit o suspiciune de determinare secundara pe vertebra L2. Dna dr oncolog considera ca momentan nu este cazul sa intervina in vreun fel atata vreme cat psa-ul a iesit nedetectabil, precum si faptul ca este doar suspiciune., si ca momentan cel mai bine este sa asteptam psa-ul facut la 3 luni de la operatie, conduita terapeutica viitoare fiind determinata de modificarea sau nu a psa-ului.
Tatal meu nu ia niciun tratament in momentul de fata.
Credeti ca ar putea fi o problema la acea vertebra avand in vedere psa-ul?
Este in regula sa astepte sa faca alt psa la 3 luni de la operatie, si nu lunar?
Mentionez ca anterior operatiei psa-ul era 7.70.
Cu multa stima
Interpretare rezultat scintigrafie 25-04-2019, 14:31:07 de către iu8lia3
Răspuns pentru (RaulDuke, 23-04-2019, 16:02:13):

Multumesc mult. Spuneti-mi, va rog, i-au dat acid zolendronic pentru sustinerea oaselor, are vreun efect si asupra metastazelor? De asemeni, administrarea se face in functie de vreo analiza ceva? Am citit ca se poate administra mai rar de 1 luna daca densitatea osoasa este in regula. Lui nu i-au facut nici o analiza de genul acesta
Cancer 24-04-2019, 11:36:04 de către asd
Subiect: Cancer
Răspuns pentru (RaulDuke, 22-04-2019, 12:27:58):

La analizele initiale avea Her pozitiv. Dupa 4 sedinte de chimioterapie, la analize i-a iesit Her negativ. Poate sa insemne ceva in evolutia cancerului.
CEA 14.7 colonoscopie normala 23-04-2019, 16:34:04 de către Li0678
Va mulțumesc enorm!
Imi permit sa va tin la curent cu următoarele analize.
Numai bine si Sărbători fericite inca o data!
Cu respect!
CEA 14.7 colonoscopie normala 23-04-2019, 16:03:07 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Li0678, 22-04-2019, 16:05:00):


examenul RMN arata foarte bine, nu sunt semne de ingrijorare. felicitari!
Interpretare rezultat scintigrafie 23-04-2019, 16:02:13 de către RaulDuke
Răspuns pentru (iu8lia3, 22-04-2019, 18:55:28):


aspectul scintigrafic spune ca da, sunt metastaze osoase.
Cancer de prostata- pacient relativ tanar- doresc sa comunic cu persoane aflate intre 22-04-2019, 19:09:57 de către Sandu56
Răspuns pentru (Sandu56, 13-12-2018, 08:23:55):

Surprizator, dupa întreruperea tratamentului cu Casodex ( ramanand doar Zoladex), PSA-ul a revenit la valoarea la care se stabilizase (de la 2, 8 la 0.5)
CEA 14.7 colonoscopie normala 22-04-2019, 16:05:00 de către Li0678
Rezultatul RMN-ului la 3 luni arata cam asa:

-vezica urinara in semirepletie, cu pereti fin ingrosati la nivelul planseului vezical(grosimea de 4mm comparativ cu grosimea maxima a peretilor vezicali laterali de 2mm), continut omogen, fara mase tisulare gadolinofile decelabile la nivelul peretelui vezicii urinaresau procidente intervezical;uretere juxtavezicale nedilatate;
-status posthisterectomie totala; bont vaginal cu contur net si regulat cu diametrul antero-posterior maxim de 11mm, fara prize de contrast patologice decelabile la acest nivel;
-pastrarea delimitarii nete intre conductul vaginal, rect, uretra si peretele posterior al vezicii urinare;
-ovar drept cu dimensiuni normaleprezinta in interior 3 imagini de foliculi de max 13mm, stroma ovariana cu aspect normal;
-ovar stang marit dimensional, prezinta in interior cateva imaginifoliculare dispuse periferic, doua imagini de chisturi foliculare de max 17mm si o imagine chistica pluriseptata de 53/43 mm, fara gadolinofilie decelabila, cu aspect sugestiv pentru chist seros, anterior de anexa stanga, cu extensie inspre regiunea inghinala stanga, o alta imagine chistica(hiposemnal T1, hipersemnal T2), cu diametre axiale max de 30/34 mmsi ax longitudinal de 46mm, cu semnal pur lichidian, negadonilofila, conectata cu formatiunea chistica ovariana descrisa anterior la polul superior, cel mai probabil chist seros ovarian stangdezvoltata predominant extraovarian, fara a putea exclude un limfocel;
-ansele intestinalevizibile la nivelul pevisului fara modificari parietaledecelabile cu priza de contrast parietale in limite normale;
-fara adenopatii pelvine cu substrat oncologic;
-lama de lichid de ascitain fundul de sac Douglas, cu grosimea max de 27mm;
-fara modificari de semnal RM la nivelul segmentelor osoase din campul de examinare.
CONCLUZII:
Status postcarcinomde col uterin tratat.Histerectomie total.Fara semne de recidiva locala.Fara adenopatii pelvine.
Formatiuni chistice in loja anexiala stanga cuapartenenta cel mai probabil ovariana si aspect sugestiv pentru chisturi seroase.

Asta este RM-ul facut la 3 luni, ce parere aveti?
Ar trebui sa ma ingrijoreze SCC-ul care a crescut de la 1.3 la 1.77?
Dvs i-ati urmarii in dinamica, stiu ca v-am stresat cu el, scuze, insa am motive de ingrijorare din punctu dvs de vedere?
Va multumesc foarte mult si va urez Sarbatori Fericite, pline de sanatate si bucurii!
Cu respect!
rezultat biopsie dupa nefrectomie dreapta 22-04-2019, 12:29:07 de către RaulDuke
Răspuns pentru (CinevaDrag, 20-04-2019, 13:03:56):


da, a fost un cancer renal, dar intr-un stadiu mic, localizat, cu prognostic foarte bun, fara nevoie de tratament imediat, doar de "monitorizare", cum a recomandat si medicul urolog.
Cancer 22-04-2019, 12:27:58 de către RaulDuke
Subiect: Cancer
Răspuns pentru (asd, Azi, ora 11:53:45):


ca nu va primi un tratament cu un medicament numit HERCEPTIN (nu ar fi de folos).
Cancer 22-04-2019, 11:53:45 de către asd
Subiect: Cancer
Ce inseamna HER - negativ
Cancer 22-04-2019, 11:52:51 de către asd
Subiect: Cancer
Răspuns pentru (Andraela, 13-03-2019, 12:43:26):
cancer testicular 19-04-2019, 13:32:46 de către Karinakari
Buna ziua,va scriu pentru ca,sotul meu de ceva timp tot imi spunea ca are un testicul mai tare,si am zis sa mergem la un urolog la control,am sunat sa facem programare si dommul doctor a zis sa faca si o spermograma daca tot mergem la el,a facut spermograma care a iesit buna,si am mers la control,a facut eco pe testiculul care il deranja ,si ne-a spus ca se vede a fi o tumoare testiculara si faptu ca nu avem copii inca la ingrijorat dar s-a bucurat ca are o spermograma buna,ne-a spus sa facem analize de sange si rmn de pelvis.Am facut analizele de sange Beta hCG nonreactiv 1,2 ml\mL ,Alfa fetoproteina 4,36ng\mL LDH 504U\L ,Creatinina serica 0,92 mg\dl pentru rmn cu substanta de contrast.Urmeaza ca duminica 21 aprilie sa facem rmn.As dori o parere ,domnul doctor spune ca analizele sunt bune,dar rmn este cel mai indicat pentru un diagnostic.
Stadializare/Sfaturi 19-04-2019, 13:29:47 de către Nicoleta74_g
Buna ziua!

Mi s a confirmat ca stadiul este 3, ca si speranta de viata mi s a spus ca prin acest tratament ei incearca sa ma aduca pana la 5 ani de supravieture dar ca nu imi poate garanta nimeni asta pt ca doar un procent de 50-60% ajung la 5 ani. Demoralizatoare si dura o astfel de predictie.

Saptamana trecuta au venit in sfarsit rezultatele genetice.
REPORT
Next generation sequence analysis has detected the heterozygotus BRCA2 c.3975_3978dup p.(Ala1327Cysfs*4) variant that has been confirmed by Sanger sequence analysis. This frameshift variant is predicted to lead premature termination of the BRCA2 protein and is therefore highly likely to be pathogenic.
In addition, next generation sequencing analysis showed no evidence of a delation or duplication in BRCA1 and BRCA2 genes.
The identification of this pathogenic variant in is the likely cause of breast cancer in this person.
She is at risk of future BRCA2 related cancers. Any offspring off her are at 50% risk of inheriting this pathogenic variant.
FUTHER TESTING
Predictive testing is avalable to adult relatives of her as appropriate. A referral to their local clinical genetics depatment is recommended for this family.

Dupa ce au venit rezultatele echipa de oncologi a discutat cazul meu si deocamdata au decis sa nu schimbe tratamentul chimioterapic dar au zis ca pe viitor e posibil sa existe schimbari. Voi avea o intalnire cu un genetician pe 13 mai. Mi s a spus ca mi se va recomanda histerectomie si mastectomia celuilalt san. Nu am stiut ce sa intreb , dar discutia este deschisa si pot intreba data viitoare. Ce imi recomandati sa fac in continuare? sa accept histerectomia si mastectomia celuilalt san sau mai bine imi vad de treaba avand in vedere predictiile de supravietuire?

Eu am o sora geamana identica care traieste in tara. Ea a facut o mamografie si ecografie dupa diagnosticul meu si deocamdata totul este bine. Sanul stang este intarit(la palpat pare ca si cum sanul este "pietrificat") si i s a spus ca este foarte fibros, dar e tesut normal fara modificari. De asemenea, sora mea geamana are endometrioza (diagnosticata in 2009) , a facut 2 operatii, tratament cu danazol, diphereline, o gramada de ani a luat anticonceptionale ca sa tina endometrioza in frau. De vreun an de zile a renuntat efectiv la anticonceptionale si nici la controale nu a mai fost de vreo 3 ani. Exista in tara programe de screening , sau testare genetica pt persoane cu risc de a dezvolta aceasta boala pe viitor? Ce ar trebui sa faca sora mea geamana ca sa nu ajunga in situatia mea?
Mai am inca o sora si un frate. Ei ce ar trebui sa faca?

Va multumesc!
cancer san triplu negativ stadiul 1 18-04-2019, 17:58:18 de către Soni
Răspuns pentru (Hope, Azi, ora 16:52:10):

Sanatate multa va doresc!O sa treceti cu bine peste tot!Starea de cunostinta ati pierdut o in timpul perfuziilor sau la distanta de timp, in ce context, nu erati mancata?
cancer san triplu negativ stadiul 1 18-04-2019, 16:52:10 de către Hope
Răspuns pentru (Soni, 17-04-2019, 12:51:43):

Buna ziua, de data asta starea de rau a durat vreo 3-4 zile, dar mi- am si pierdut cunostinta o data, am avut noroc ca nu m- am lovit. De greata iau Osetron, 2 pastile pe zi, una dimineata si una seara. Acum sunt bine...Sanatate!
Tumora san 18-04-2019, 13:25:28 de către Soni
Subiect: Tumora san
Răspuns pentru (adine, 12-10-2018, 14:29:23):

buna ziua, as dori sa va intreb cu v ati simtit dupa sedintele de chimioterapie? V a fost foarte rau?Si mama mea in varsta de 66 ani a suferit o mastectomie radicala,carcinom mamar ductal invaziv triplu negativ, stadiul 2 A, fara nici un ganglion invadat, si acum urmeaza tratament cu chimioterapie o data la 2 saptamani, asa a hotarat domnul dr, urmat de radioterapie.
Tumora san 17-04-2019, 23:07:55 de către ValiD
Subiect: Tumora san
Răspuns pentru (RaulDuke, 23-10-2018, 18:43:49):

Revin la dumneavoastra si va cer inca o parere referitoare la mama mea diagnosticta in urma punctiei cu carcinom mamar triplu negativ. Ulterior a facut 4 cicluri de chimioterapie urmate de interventie chirurgicala. Rezultatul biopsiei a fost urmatorul:
Diagnoatic anatomo patologic:
Testut adipos si glandular mamar cu focare de adenoza si modificari inflamatorii nespecifice.
NL. La nivelul piesei de rezectie mamara, inclusa in totalitate, nu au fost identificate modificari histopatologice sugestive pentru un proces neoplazic invaziv.
Pe sectiunile suplimentare efectuate nu au fost identificate leziuni suplomentare care sa sugereze un proces neoplazic invaziv

Acum apare intrebarea este nevoie sau nu de radioterapie?Chirugul a recomandat continuarea tratamentului cu radioterapie astfel incat sa se pastreze sanul, in timp ce oncologul a fost de parere ca nefiind celule canceroase prezente in biopsie nu e nevoie de radioterapie.
Tumora san 17-04-2019, 13:46:21 de către Soni
Subiect: Tumora san
Răspuns pentru (adine, 12-10-2018, 14:29:23):

BUNA ZIUA , CUM V ATI SIMTIT DUPA TRATAMENTUL CU CHIMIOTERAPIE SI RADIOTERAPIE?ACUM FACETI TRATAMENT SAU SUNTETI DOAR SUB OBSERVATIE?iNAINTE DE CHIMIOTERAPIE ATI FACUT MASTECTOMIE RADICALA?multumesc!
cancer san triplu negativ stadiul 1 17-04-2019, 12:51:43 de către Soni
Răspuns pentru (Soni, 12-04-2019, 14:44:40):

BUNA ZIUA, CUM VA SIMTITI, V A DAT DR SI CEVA PENTRU STARILE DE GREATA?
Interpretare rezultat imunohistochimic 17-04-2019, 12:38:14 de către Nuti71
Răspuns pentru (Nuti71, 07-04-2019, 10:10:24):

Revin d.le dr.M.am operat.Excizia ganglionilor santinela: fara invazie neoplazica.Sector dat la ex histopatologic la parafina.astept rez.In baza ex de la biopsie cativa dr.oncologi ma trimeteau deja la cito omisesem sa va spun.Ce spuneti.....in urma op.T4 n0.m0?Astept rez apoi o sa merg la un dr oncolog dar pana at vreau parerea d.voastra.
Cancer prostata, malign, incipient 16-04-2019, 23:16:25 de către Bunicul
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:20:24):

Vă mulțumesc pentru sfat, domnule doctor! Voi cere și doua opinie.
Cancer prostata, malign, incipient 16-04-2019, 15:20:24 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Bunicul, 12-04-2019, 19:33:58):


din pacate "doar tratamentul hormonal" nu reprezinta o optiune in tratamentul cancerului de prostata localizat, desi pare la indemana si usor de folosit. in aceasta situatie hormonoterapia nu se folosete decat pentru a insoti RADIOTERAPIA externa si atat. cine prescrie altfel tratamentul hormonal nu cred ca practica medicina standardizata si as recomanda o a doua opinie, poate mai avizata!
cancer col uterin 16-04-2019, 15:18:06 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Costa, 15-04-2019, 15:26:26):


din pacate nu se pot face astfel de recomandari pe internet. ajustarea tratamentului de durere presupune consult medical de specialitate, mai ales in conditiile in care tratamentul cu morfina e deja instituit si nu face fata.
cancer col uterin 15-04-2019, 15:26:26 de către Costa
Răspuns pentru (Costa, Azi, ora 12:50:52):

Țin să precizez că aici foloseste doar plasturi cu morfina(fentanyl) 35 micrograme....dar tot nu acoperă complet durerile provocate de tumoră iar pentru a elimina durerile ia în alternativa BRUFEN.un sfat daca îmi puteți da!?recomandări?
cancer col uterin 15-04-2019, 12:50:52 de către Costa
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:33:51):

Sunt disperat...că boala are un efect devastator.lipsa de apetit,stări de vomă....ar putea să i se aplice vreun tratament adjuvant de tipul acupuncturii sau altele pt a revitaliza puțin organismul?!va mulțumesc!
cancer col uterin 15-04-2019, 11:33:51 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Costa, 13-04-2019, 22:57:54):


tratamentul aplicat este unul standard si sunt sanse bune de remisie a bolii.
cancer col uterin 13-04-2019, 22:57:54 de către Costa
Răspuns pentru (RaulDuke, 27-10-2011, 20:11:21):

Buna seara!pt stagiul 3b.scriu in numele mamei.ne aflam la spitalul gemelli din roma.are montat un stent la uretra dreapta.a efectuat 11 ședințe de chimio.33 de radioterapii.si brahiterapie in ianuarie 2019 timp de 40 ore. .de la RM abdomen inferior apar aceste dimensiuni: 20mm(dcc)x24mm(DAP)x28mm(DT) vs 16mm(DCC)x14mm(DAP)x14mm(DT)
.RADIOTERAPISTI de aici ne-au comunicat că nu se mai poate face nimic ...rămâne o chestiune de timp..și nici nu se poate intervenii chirurgical...asta urmează să o aflu sâmbătă viitoare,avem colocviu cu cineva de la ginecologie oncologica. Ce părere aveți? Păcat că nu pot anexa și analizele de la CT+Rm+PET.VA MULȚUMESC ANTICIPAT

25347 com 12 3 4 ..... 251 252 253 254 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.