Resurse relevante


Platforma Limfedem Locul de întâlnire a pacienților cu limfedem și specialiștii care le pot veni în ajutor: informații de actualitate și resurse utile, comunitate pe Facebook, datele de contact ale specialiștilor formați pentru tratamentul Limfedemului (drenaj limfatic manual, terapie decongestivă, lymph taping, alte metode, etc.)

Immutep - Imunoterapie LAG-3 Immutep este o companie cu profil biotehnologic implicată în dezvoltarea tratamentelor imunologice pentru cancer și boli autoimune. Activitatea acesteia este axată pe dezvoltarea terapiei de modulare a proteinei LAG-3, cu rol esențial în reglarea celulelor T

Addiction Campuses Guide - Prevenirea abuzului de substanțe la pacienții cu cancer Addiction Campuses - cu sediul în Nashville, Tennessee, Statele Unite - oferă cele mai coprenhesive programe de tratament al adicțiilor, adresându-se dependenței psihice, fizice și spirituale, având la dispoziție un vast campus cu facilități specializate, experiență clinică și un personal dedicat.

The Recovery Village | Tratment personalizat pentru adicții The Recovery Village este o organizație dedicată celor care se luptă cu dependența de substanțe. În cazul persoanelor diagnosticate cu cancer, organizația atrage atenția asupra pericolelor asociate cu tratamentul cu opioide și informează publicul asupra alternativelor de tratament, astfel încât pacienții și cei apropiați să poată lua o decizie avizată.

Finding My Way.RO Finding My Way.RO este prima și până în momentul de față, singura platformă online din România care oferă persoanelor diagnosticate cu cancer o intervenție psihologică gratuită, validată științific. A fost dezvoltată în Australia, de către o echipă multidisciplinară formată din medici oncologi, radioterapeuți, asistenți medicali, farmaciști și psihologi în colaborare cu zeci de persoane care au învins cancerul.

Mesothelioma Guide | Ghidul celor afectați de mezoteliomul malign Mesothelioma Guide este o platformă de informare despre mezoteliomul malign, o formă de cancer cauzată cel mai adesea de expunerea la azbest. Ghidul pentru pacienți include informații actuale privind modul de viața cu această afecțiune, cei mai buni medici și opțiuni de tratament.

Medline Plus Portalul web al Institutelor Naționale pentru Sănătate din Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu Biblioteca Națională de Medicină. Găsiți în link o lista cu informații, trimiteri și resurse externe pentru toate tipurile de cancer.

Huntsman Cancer Institute | University of Utah Institutul Huntsman al Universității Utah din S.U.A oferă o colecție structurată de articole despre fiecare tip de cancer în parte și despre subiecte adiacente (diagnosticultratament, efecte adverse, gestionarea emoțiilor, nutriția ș.a.)

FABC - Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer FABC reunește organizațiile naționale din România de luptă împotriva cancerului, înglobând 32.000 de membri. Pe site găsiți, alături de alte informații privind activitatea federației, Ghidul Pacientului Oncologic.

MD Anderson Cancer Center | The University of Texas Centrul MD Anderson are ca obiect de activitate cercetarea pentru vindecarea cancerului, prin intermediul programelor de cercetare, prevenție și informare. Informații utile despre toate subiectele privitoare la boală în „Patient and Cancer Information”.

Cancer Research UK Organizație caritabilă de tradiție din Marea Britanie ale cărei principale activități sunt cercetarea științifică și finanțarea acțiunilor medicale de prevenire și tratament al cancerului. Site-ul oferă, în secțiunea „About Cancer” , un centru relevant de resurse avizate și complete despre cancer (aspecte generale) și despre fiecare tip în parte.

National Comprehensive Cancer Network (S.U.A.) Alianța care reunește centrele naționale pentru cancer din S.U.A. Articole, ghiduri și broșuri complete pentru fiecare tip de cancer, în secțiunea NCCN Guidelines.

Patient Resource Revistă americană cu caracter informativ. Articole generale despre fiecare tip de cancer, diagnostic, tratament, terapii, gestionarea efectelor secundare, glosar de termeni, povești ale supraviețuitorilor.

OncoLink | Universitatea din Pennsylvania Resurse despre cancer pentru pacienți și personalul medical: informații specializate, pentru fiecare tip de cancer, risc și prevenție, suport și gestionare a diagnosticului ș.a.

Stanford Medicine | Cancer Institute - Institutul pentru Cancer al Universității Standford (S.U.A.) În secțiunea „Understanding Cancer” este reunită o serie de informații generale despre cancer: cauze, simptome, mod de diagnostic, tratament, terapia durerii, nutriție, îngrijiri paliative, gestionarea diagnosticului.

Macmillan Cancer Support Site-ul oficial al celei mai mari organizații caritabile de suport pentru cancer din Marea Britanie. În secțiunea „Cancer information” găsiți o colecție vastă, extrem de utilă de articole despre cancer: de la informații generale, la cele mai amănunțite aspecte ale vieții sociale ale bolnavului de cancer.

Societatea Americană a Cancerului Informații variate, amănunțite și avizate despre cancer: articole despre prevenție, viață sănătoasă, diagnostic, tipuri de cancer, tratament, suport, instrumente pentru gestionarea bolii.

Cancer Today Revista trimestrială publicată de Asociația Americană de Cercetare a Cancerului. Puteți citi articole dedicate pacienților, supraviețuitorilor și aparținătorilor, în lupta cu boala.

Institutul Națioanal al Cancerului (S.U.A.) Un site unde puteți găsi o varietate de articole despre cancer(tipuri A-Z, prevenție, tratament, terapii), dicționare specializate, studii clinice, statistici știri.

Cancer.net Portal cu informații de specialitate despre cancer, aprobate de oncologi, creat de către Societatea Americană de Oncologie Clinică.

Publicat la 02-07-2014 | Vizite: 15480

Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp