Extractul de aronia, în combinație cu chimioterapia, omoară cancerul de pancreas

Extractul de aronia, în combinație cu chimioterapia, omoară cancerul de pancreas

O cercetare realizată de Universitatea din Southhampton a arătat faptul că un medicament folosit în chimioterapie s-a dovedit a fi mai eficient în distrugerea celulelor canceroase ale pancreasului atunci când a fost adăugat un extract de aronia.

Fructele aronia fac parte din familia „berry” (bacă), alături de măceșe, merișoare, căpșuni, afine, mure ș.a.
Acestea cresc în special pe coasta de est a Americii de Nord, în regiuni umede; au un conținut mare de vitamine și antioxidanți, incluzând numeroși polifenoli – compuși despre care se crede că pot curăța rezidurile lăsate de activitatea celulară normală.

Oamenii de știință au ales să studieze impactul acestui extract asupra cancerului pancreatic, din cauza prognosticului foarte sumbru al acestei maladii: mai puțin de 5% dintre pacienții diagnosticați supraviețuiesc 5 ani.

Studiul a folosit celulele pancreatice AsPC-1 și a urmărit evoluția lor atunci când erau tratate fie numai cu extract de aronia, fie numai cu medicamentul gemcitabine, fie cu o combinație între acestea două.

„Am observat că atunci când a fost folosit extractul de aronia în combinație cu medicamentul gemcitabine, au fost necesare doze terapeutice mai mici, sugerând că acești doi compuși lucrază mai bine împreună sau că acel extract ar putea avea un efect supra-aditiv”, a declarat Bashir A. Lwaleed, unul din autorii studiului.

Extractul de aronia nu a avut niciun efect nedorit asupra celulelor normale, atunci când a fost testat pe subiecți sănătoși.

Rezultatele au fost publicate în Journal of Clinical Pathology.

Publicat la 27-11-2014 | Vizite: 6119 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp