Plantele înlătură din aer toxinele ce cauzează cancerul
Autor: Bulacu-Dabu Ioan-Alexandru , publicat la 02-06-2023

Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tehnologică din Sydney Fraser Torpyarată că plantele au capacitatea de îndepărtare a substanțelor toxice din aer care determină apariția cancerului, precum benzenul. Conform oamenilor de știință, utilizarea pereților verzi Ambius a produc o îndepărtare din aerul interior a 97% din compuși toxici ce pot cauza cancer în doar opt ore.
Johan Hodgson, directorul general al Ambius, afirmă că cercetările recente oferă noi informații importante referitoare la potențialul de îmbunătățire a aerului din interiorul camerelor al pereților verzi compuși din plante. Acesta subliniază faptul că, deseori, aerul din interiorul începerilor este mai poluat decât cel exterior, având astfel o influență negativă asupra sănătății fizice și mentale a oamenilor. Studii anterioare au relevat capacitatea plantelor de interior de a înlătura compușii toxici și vaporii de benzină din încăperi, aceștia reprezentând proporția majoritară a substanțelor nocive din aer, prezența lor fiind determinată de învecinarea spațiilor interioare cu străzi aglomerate.
Fraser Torpy, profesor la universitatea australiană, explică faptul că aceste substanțe pot determina iritații pulmonare, dureri de cap și greață, dar au și un potențial cancerigen marcat. În plus, expunerea pe termen lung la acestea poate duce la apariția astmului sau a altor afecțiuni pulmonare cronice, influențând astfel în mod negativ speranța de viață la nivel global.
Profesorul apreciază rezultatele studiilor ca depășind așteptările inițiale ale echipei, cercetarea fiind realizată prin măsurarea nivelurilor de vapori toxici într-o cameră închisă ermetic înainte și după expunerea plantelor la aerul din aceasta.
Echipa evidențiază importanța posibilității de eliminare din aer a compușilor carcinogeni precum benzenul provenit din noxele autoturismelor, întrucât acesta este metabolizat mai repede decât alți compuși precum alcoolul, care sunt mai puțin periculoși pentru sănătate decât acesta.
Mai mult, lucrarea a relevat și o capacitate crescută de adaptare a plantelor la condițiile de mediu, astfel că potențialul de absorbție și eliminare a substanțelor nocive din aer a fost direct proporțional cu gradul de încărcare a aerului cu aceștia. Cu alte cuvinte, cu cât concentrația toxinelor din aerul încăperii a fost mai mare, cu atât eficiența plantelor a crescut.
Hudgson concluzionează evidențiind faptul că rezultatele lucrării confirmă feedback-ul pe care compania l-a primit de la clienții în ale căror birouri au instalat astfel de pereți de plante.
sursa: Science Daily
foto: University of Technology Sydney
Publicat la 02-06-2023 | Vizite: 66 | bibliografie
Alte articole:
- Cum migreaza celulele canceroase in organism?
- Tipurile de cancer cu impactul cel mai mare asupra anilor de viata sanatosi
- Dispozitivul portabil ce poate depista markerii tumorali
- Compusii din ceapa ar putea opri dezvoltarea proliferarii celulare in cancerul ovarian
- Nanoparticulele din aur ar putea fi utilizate in tratamentul cancerului pancreatic
- Un nou tratament impotriva cancerului ovarian
- Alcoolul si cancerul
- Persoanele intolerante la lactoza au un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer
- Metastazarea cancerului in organism ar putea fi incetinita, cred cercetatorii
- Cercetatorii au descoperit o tinta terapeutica promitatoare in cazul glioblastomului
- Extractul de aronia, in combinatie cu chimioterapia, omoara cancerul de pancreas
- De ce apare rezistenta la tamoxifen?
- Hormonoterapia cancerului de prostata ar putea creste riscul de dementa?
- Ritmul circadian si dezvoltarea cancerului
- O posibila explicatie pentru recidiva cancerului mamar