O nouă terapie poate ajuta la tratarea cancerului

Autor: Vasiliu Alina , publicat la 19-11-2019

Oamenii de știință au descoperit o nouă modalitate de a urmări celulele T CAR din corp, potrivit unui studiu condus de cercetătorii de la University of Pennsylvania. Cu ajutorul terapiei cu celule CAR T, celulele imunitare ale pacientului sunt modificate genetic și introduse înapoi în corp pentru a trata cancerul.

Cercetătorii au conceput genetic celulele T CAR cu etichete moleculare, pe care au putut să le monitorizeze într-un model animal folosind imagini tomografice cu emisie de poziție (PET). Rezultatele au fost publicate în revista Molecular Therapy.

În studiu, celulele T CAR au fost marcate genetic cu proteina bacteriană eDHFR și introduse din nou în modelele de șoareci. După ce șoarecii au fost injectați cu trimetoprim, celulele T CAR s-au luminat, permițând cercetătorilor să le urmărească în timp real cu o scanare PET / CT.

„Speranța pentru viitor este că multe terapii cu gene sau celule, precum CAR T, ar fi etichetate și urmărite în timp real”, a declarat Mark A. Sellmyer, autoru studiului.

Cercetătorii intenționează să testeze, în cele din urmă, rezultatele în cadrul unui studiu clinic cu pacienți umani.

sursa: Science Daily

Publicat la 19-11-2019 | Vizite: 579 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp