Bărbații cu cancer de prostată metastatic își pot prelungi supraviețuirea cu ajutorul unei noi terapii

Autor: Domșa Dariana , publicat la 22-02-2022

Bărbații cu cancer de prostată metastatic își pot prelungi supraviețuirea cu ajutorul unei noi terapii
Rezultatele unui studiu clinic de fază 3 internațional, randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, indică faptul că adăugarea darolutamidei la terapia de privare de androgeni și la chimioterapie prelungește supraviețuirea bărbaților cu cancer de prostată metastatic, sensibil la hormoni.
Tratamentul standard pentru pacienții cu cancer de prostată metastatic sensibil la hormoni include adăugarea fie a medicamentului chimioterapic docetaxel, fie a unui inhibitor al căii receptorilor de androgeni la terapia de privare de androgeni, ultimele două tratamente acționând pentru a reduce efectele hormonilor androgeni, cum ar fi testosteronul. Studiile clinice care au combinat toate cele trei tratamente au generat rezultate contradictorii.

Pentru a oferi rezultate mai clare, anchetatorii au proiectat studiul internațional ARASENS și au repartizat aleatoriu peste 1.3000 de pacienți cu cancer de prostată metastatic, sensibil la hormoni, într-un raport de 1:1, pentru a primi inhibitorul oral al receptorilor de androgeni darolutamidă sau un medicament placebo, ambele în combinație cu terapia ce prevede privarea de androgeni și docetaxel.

Ratele de supraviețuire în cele două grupuri au fost comparate după o perioadă mediană de urmărire de 3,5 ani. În grupul de studiu au fost înregistrate 533 de decese. Pacienții care au primit darolutamidă au avut un risc de deces cu 32,5% mai mic în acea perioadă decât pacienții care nu au luat darolutamidă. Pacienții care au luat darolutamidă au prezentat, de asemenea, întârzieri mai mari în dezvoltarea cancerului de prostată rezistent la castrare (care nu mai răspunde la tratamentele care scad testosteronul), durere și nevoia de alte terapii anti-cancer.

sursa: Science Daily

Publicat la 22-02-2022 | Vizite: 168 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp