Tratamentului cancerului de prostată va fi îmbunătățit, în urma unei noi descoperiri

Autor: Teodorescu Mihai , publicat la 29-06-2020

Tratamentului cancerului de prostată va fi îmbunătățit, în urma unei noi descoperiri
O formulă inedită a acetatului de abiraterone, medicament folosit în prezent în tratarea cancerul de prostată, va îmbunătăți dramatic calitatea vieții pentru persoanele care suferă de cancer de prostată, după cum arată studiile pre-clinice realizate de cercetătorii de la Universitatea din Australia de Sud. Noua formă farmaceutică îmbunătățește eficacitatea tratamentului cu 40%.

Dezvoltat de grupul de cercetare condus de profesorul Clive Prestidge, medicamentul se administrează pe cale orală şi este eficient inclusiv în doze mici. Totodată, noua formă medicamentoasă are potențialul de a reduce dramatic eventualele reacții adverse, precum umflarea articulației sau diareea. În ciuda faptului că Zytiga este forma principală pentru tratarea cancerului de prostată, cercetătorul principal, dr. Hayley Schultz spune că noua formă va oferi în final un tratament mai bun pentru pacienții cu cancer de prostată.

„Multe medicamente sunt slab solubile în apă, așa că atunci când sunt ingerate, intră în intestin, dar nu se dizolvă, ceea ce înseamnă că efectul lor terapeutic este limitat. Este inclusiv cazul Zytiga, medicamentul folosit în prezent în tratamentul cancerului de prostată. În cazul Zytiga, doar 10% din doză este absorbită, restul de compoziție fiind eliminată ca deşeuri de către organism”, a declarat unul dintre autorii studiului, dr. Hayley Schultz.

Noua formulă schimbă acest lucru. Folosind uleiuri pentru a imita efectele alimentare farmaceutice, solubilizarea și absorbția medicamentului este crescută semnificativ, făcând-o mai eficientă și un tratament mult mai puțin invaziv pentru pacienți. Cercetătorii au folosit niveluri foarte ridicate de acetat de abirateron dizolvat într-un ulei specific și încapsulată în microparticule de siliciu poros pentru a forma o pulbere care poate fi transformată în tablete sau introdusă în capsule.

sursa: Science Daily

Publicat la 29-06-2020 | Vizite: 626

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp