O doza mai mare de insulina creste riscul de cancer | Ghid-Cancer.ro

O doză mai mare de insulină crește riscul de cancer

Autor: Teodorescu Mihai , publicat la 05-08-2022

O doză mai mare de insulină crește riscul de cancer
Un studiu publicat în jurnalul AsociaÈ›iei Americane de Oncologie arată că incidenÈ›a cancerului este asociată în mod direct cu doza de insulină administrată zilnic, asocierea fiind mai pronunÈ›ată în cazul pacienÈ›ilor cu rezistență la insulină. Studiul demonstrează că o creÈ™tere a dozei de insulină creÈ™te riscul de cancer. Rezultatele arată, de asemenea, că factorii metabolici tradiÈ›ionali, cum ar fi obezitatea, nivelul de hemoglobina È™i controlul tensiunii arteriale nu se asociază cu incidenÈ›a cancerului.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat consumul de medicamente È™i istoricul familial al peste 1.300 de pacienÈ›i cu diabet de tip 1, ale căror date au fost colectate pe parcursul a 28 de ani. În plus, cercetătorii au folosit date din două studii randomizate anterioare, unul dintre acestea efectuat asupra unor pacienÈ›i cu diabet zaharat de tip 1, care au fost trataÈ›i fie în mod convenÈ›ional, fie printr-o terapie intensivă, pentru a evalua dacă reducerea hiperglicemiei poate diminua riscul de complicaÈ›ii.

Cercetătorii au clasificat pacienÈ›ii în funcÈ›ie de doza de insulină folosită zilnic de către aceÈ™tia, în trei grupuri: cu doză redusă (mai puÈ›in de 0, 5 unități/kg pe zi), medie (doza administrată mai mare sau egală cu 0,5 unități/kg pe zi) È™i mare (peste 0,8 unități/kg pe zi). IncidenÈ›a cancerului a fost cea mai ridicată, de 2,91 la fiecare 1.000 de persoane, în rândul celor din ultimul grup. Comparativ, incidenÈ›a cancerului a fost de 2,11 la 1.000 de persoane în rândul celor din primul grup, cu doze reduse de insulină administrate zilnic.

„Diabetul de tip 1 reprezintă între 5 È™i 10% dintre toate cazurile de diabet. Studii recente la care au participat persoane cu diabet de tip 1 au arătat că aceÈ™tia prezintă un risc mai mare pentru unele tipuri de cancer, comparativ cu persoanele din populaÈ›ia generală, inclusiv în comparaÈ›ie cu pacienÈ›ii cu diabet de tip 2, al căror risc nu este modificat", declară autorul studiului, Yuanjie Mao, profesor la Universitatea din Ohio.

sursa: News Medical

Publicat la 05-08-2022 | Vizite: 210 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp