FerriIridium - chimioterapie selectivă în cancerul gastric

Autor: Vasiliu Alina , publicat la 28-01-2020

FerriIridium - chimioterapie selectivă în cancerul gastric
Un nou medicament, numit FerriIridium, poate ajuta la diagnosticarea și tratarea cancerului gastric.
Celulele transportă substanțele din exterior spre interior, metodă prin care FerriIridium pătrunde în celulele țintă. Veziculele rezultate apoi fuzionează cu lizozomii. Aceste organele celulare au un mediu acid care un conținut de ioni de fier trivalenți, Fe (III) și enzime. În celulele canceroase gastrice, concentrația de Fe (III) din lizozomi este semnificativ crescută.

Oamenii de știință au echipat FerriIridium cu o grupare funcțională specială (grupa m-iminocatechol) care se leagă selectiv de Fe (III). În acest mod, grupul funcțional este oxidat, în timp ce ionii de fier sunt reduși la Fe (II). În condițiile acide din lizozomi, FerriIridium este apoi împărțit în două componente: un complex de iridiu și un derivat de benzochinonă.

Acest mecanism de reacție are trei efecte. În primul rând, ionii Fe (II) pot cataliza o reacție care produce radicali de hidroxil reactivi. În al doilea rând, benzochinonele sunt puternic oxidante. În al treilea rând, divizarea FerriIridium crește, atât fosforescența, cât și toxicitatea complexului de iridiu. Fosforescența poate fi utilizată pentru diagnosticarea tumorii, iar complexul toxic de iridiu este absorbit de mitocondrii. Împreună, aceste efecte duc la moartea celulelor canceroase gastrice și la micșorarea tumorilor.

sursa: Science Daily

Publicat la 28-01-2020 | Vizite: 505 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp