Brentuximab vedotin ar putea să imbunătățească supraviețuirea globală în cadrul pacienților cu limfom Hodgkin

Autor: Dr. Marcoci Alexandra , publicat la 26-07-2022

Un studiu a demonstrat că adiția brentuximab vedotin în cadrul tratamentului bazat pe chimioterapie standard îmbunătățește supraviețuirea în cazul pacienților cu limfom Hodgkin, comparativ cu tratamentul bazat numai pe chimioterapie.
Studiul a fost condus de către cercetători ai Mayo Clinic Comprehensive Cancer Center iar rezultatele au fost prezentate la congresul anual 2022 al Societății de Oncologie Clinică americane (Society of Clinical Oncology Annual Meeting - ASCO), în Chicago, fiind publicate in New England Journal of Medicine.

Contrar informațiilor precedente, cercetările demonstrează că selectarea unui tratament inițial care să includă și brentuximab vedotin deține un impact pozitiv în ceea ce privește supraviețuirea globală în cadrul pacienților cu limfom Hodgkin în stadiu avansat, indiferent de ce alte tratamente sunt administrate ulterior pe parcursul tratamentului.


Există date anterioare care să susțină faptul că brentuximab alături de chimioterapia standard AVD îmbunătățește supraviețuirea fără progresie de boală în cazul pacienților cu limfom Hodgkin varianta clasică, astfel că impactul raportat la supraviețuirea globală nu a fost pe deplin neașteptat sau surprinzător. Totuși, pacienții care recad sunt adesea tratați cu succes prin tratamente adiționale, dar studii comparative anterioare nu au demonstrat un beneficiun raportat la supraviețuirea globală. Totodată, studiul confirmă și faptul că utilizarea agenților de primă linie în cadrul limfomului Hodgkin deține un impact pe termen lung.


În cadrul studiului au fost evaluate și efectele adverse pe termen lung, iar neuropatia apărută consecutiv utilizării acestui agent terapeutic prezintă un status reversibil în timp. Raportat la fertilitate, nu a fost identificat un efect major pe termen lung în sens negativ. Suprinzător a fost faptul că malignitățile secundare incluzând alte limfoame au fost mai puțin frecvente în cadrul brațului cu brentuximab vedotin și AVD al trialului clinic.

sursa: Science Daily

Publicat la 26-07-2022 | Vizite: 234 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp