Dezvoltarea unui tratament personalizat pentru cancerul de sân avansat, prin administrarea unor suplimente de N-acetilcisteină

Autor: Teodorescu Mihai , publicat la 13-04-2023

Dezvoltarea unui tratament personalizat pentru cancerul de sân avansat, prin administrarea unor suplimente de N-acetilcisteină
Cancerul de sân este o afecțiune comună și letală care afectează milioane de femei în întreaga lume. Tratamentul cancerului de sân este în general complex și dificil, din cauza dezvoltării rezistenței la medicamente, ceea ce face ca tratamentele să nu mai fie eficiente. În ultimii ani, medicamentul Alpelisib a fost aprobat pentru utilizare în Elveția ca tratament pentru cancerul de sân avansat, dar din păcate, unii pacienți nu răspund la acest tratament.
Recent, cercetătorii din cadrul Departamentului de Biomedicină al Universității din Basel au realizat un studiu care a dezvăluit faptul că pierderea genei neurofibrominei 1 (NF1) poate duce la un răspuns redus la tratamentul cu Alpelisib. Acest lucru se datorează faptului că gena NF1 joacă un rol important în reglarea unei căi de semnalizare numite PI3K / AKT / mTOR, esențială pentru creșterea și supraviețuirea celulelor canceroase. În plus, administrarea unui supliment alimentar cu N-acetilcisteină (NAC) poate restabili sensibilitatea celulelor canceroase la tratamentul cu Alpelisib.

Studiul actual, publicat în revista de specialitate Cell Reports Medicine, a avut ca scop dezvoltarea unui tratament personalizat pentru pacienții cu cancer de sân. Prin identificarea factorilor care determină sensibilitatea celulelor canceroase la medicamente și utilizarea unor suplimente alimentare precum N-acetilcisteina, cercetătorii speră să ofere pacienților un tratament mai eficient și personalizat.

Descoperirea actuală ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care pacienții răspund la tratamentele existente și la dezvoltarea unor noi terapii care să prevină sau să depășească rezistența la medicamente. În plus, ar putea contribui la îmbunătățirea calității vieții pacienților cu cancer de sân și la creșterea speranței de viață.

sursa: News Medical

Publicat la 13-04-2023 | Vizite: 232 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp