Voi mai putea să fiu activ fizic?

Voi mai putea să fiu activ fizic?

Este chiar de preferat să faci mișcare în fiecare zi.

Desigur, capacitatea de a face efort depinde de stadiul bolii, starea ta generală de sănătate și de ce terapii vei urma.
Unele forme de tratament, precum chimioterapia, conduc la stări accentuate de oboseală și la anemie, astfel că se pot impune restricții o anumită perioadă de timp.

Medicul îți va spune ce precauții trebuie să adopți în ce privește activitatea fizică – dacă nu precizează, întreabă-l.

În cazul în care diagnosticarea este timpurie și te simți bine, nu ai niciun motiv să nu fii activ fizic. Poți face exerciții fizice, te poți plimba și te poți ocupa de de activitățile zilnice în voie.
Există studii care arată că în special în cazul tumorilor cu un răspuns hormonal (cancerul la sân, de exemplu), activitatea fizică îmbunătățește simțitor starea de sănătate a pacientului!
Alte cercetări au arătat o rată semnificativ mai mare a vindecării printre persoanele diagnosticate cu cancer care au fost active fizic pe durata tratamentului, decât la cele sedentare.

Activitatea fizică este te va ajuta să fii mai energic, atunci când te simți slăbit sau obosit și totodată este un bun remediu contra stresului și anxietății. Sportul poate avea un efect stimulant asupra apetitului alimentar, de obicei diminuat în timpul tratamentului.
Numeroși medici chiar recomandă pacienților diagnosticați cu cancer să includă în rutina zilnică mișcarea, datorită efectelor extraordinare asupra organismului.

Așadar, în cazul în care nu există recomandări specifice pentru repaus, poți continua atât exercițiile fizice, cât și deplasările sau treburile casnice!

Publicat la 24-06-2014 | Vizite: 2124

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp