Se poate vindeca de la sine cancerul?

Se poate vindeca de la sine cancerul?
Din păcate, nu.

Sistemul imunitar al organismului (responsabil de protecţia în faţa bolilor şi infecţiilor) nu este suficient de puternic pentru a lupta cu o formă de cancer care s-a instalat deja.
De fapt, cancerul în sine slăbeşte sistemul imunitar, căruia îi va fi cu atât mai mult dificil să gestioneze boala.

Astfel, deşi există voci care susţin că autovindecarea cancerului este posibilă, nu există dovezi ştiinţifice care să sprijine această afirmaţie.
Mai există percepţia că prin înlăturarea surselor de stres şi adoptarea unor tehnici de relaxare, organismul ar putea fi „condus” spre vindecare.

De fapt, nu există o cauzalitate directă – cancerul nu poate fi vindecat astfel, însă o atitudine pozitivă, relaxată şi încrezătoare poate sprijini eficienţa tratamentului medical.

Fii conştient de faptul că eşti un factor important în procesul de vindecare: adoptă o alimentaţie corectă, fă mişcare (dacă ai posibilitatea), odihneşte-te, însă fii în acelaşi timp realist în privinţa modului în care cancerul poate fi combătut: medicina este răspunsul.

Medicii oncologi îţi vor oferi detalii despre ce tipuri de tratament există şi pe baza particularităţilor individuale (tip de cancer, răspândire, stadiu, stare de sănătate, vârstă ş.a.m.d.), îţi vor recomanda cele mai potrivite terapii.

Meriţi să fii bine informat. Citeşte mai multe despre ce posibilităţi de tratament există (link)

Publicat la 24-06-2014 | Vizite: 6449 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp