Cui trebuie să mă adresez de acum încolo?

Cui trebuie să mă adresez de acum încolo?
Știi, cel mai probabil, că diagnosticul de cancer nu se pune uşor.

După ce medicul specialist şi-a exprimat suspiciunea în privinţa bolii, iar investigaţiile medicale şi examenul anatomopatologic au confirmat-o, pacientul este îndrumat către un medic oncolog, pentru o primă consultaţie de specialitate.

Dacă încă nu ai mers la prima consultaţie la o clinică sau un centru de oncologie, este recomandat să te ocupi de acest demers în continuare.

Îi poţi cere medicului specialist sau anatomopatologului să-ţi recomande un oncolog cu experienţă în tratarea tipul de cancer cu care ai fost diagnosticat.

De altfel, poţi consulta pe acest site liste cu centre şi clinici de oncologie din ţară, cât şi cu medici specialişti oncologi.

Medicul oncolog îţi va spune în continuare care sunt specialiştii ce vor trebui consultaţi; tratamentul cancerului are cel mai adesea o abordare multidiscplinară, de echipă.

Din echipa medicală care va prelua cazul tău se vor ocupa, de regulă, un oncolog, un anatomopatolog, un chirurg, un radioterapeut.

Lucrurile pot fi însă diferite de la caz, la caz.
Cel mai indicat este însă să te programezi pentru prima consultaţie oncologică, dacă nu ai făcut asta deja şi vei primi cu siguranţă îndrumrea corectă de aici încolo.

Èši se va recomanda un tratament personalizat şi vei putea adresa toate întrebările pe care le ai (link).

Publicat la 16-06-2014 | Vizite: 3911 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp