Va fi dureros tratamentul? Mă voi simţi rău?

Va fi dureros tratamentul? Mă voi simţi rău?
Una din principalele temeri ale bolnavilor de cancer este cea de efectele adverse ale tratamentului.
Mă voi simţi rău? Va fi dureros?

Este poate prematur să îţi pui astfel de întrebări, dacă nu ştii cu exactitate ce tratament vei urma.

Totuşi, e bine să fii conştient că orice formă de tratament, la fel ca şi în cazul medicamentelor pentru alte patologii, va provoca anumite efecte adverse: unele mai uşoare, altele ceva mai dificile.

Oboseala, senzaţia de slăbiciune, ameţeleala, greţurile sau vărsăturile sunt printre cele mai comune efecte ale terapiilor anticancer.

Totuşi, manifestările pe care le vei experimenta diferă mult, în funcţie de forma de cancer, tipul de tratament ales, stadiul de dezvoltare al bolii, imunitatea organismului tău.

Evită să-ţi conturezi o impresie prematură despre efectele adverse ale tratamentului; discută mai întâi cu medicul oncolog despre ce tratament vei urma şi întreabă-l deschis la ce manifestări te poţi aştepta.
Specialiştii care se ocupă cu tine au datoria de a-ţi răspunde la orice curiozitate pe care o ai, iar personalul medical va face tot ce e nevoia pentru a trece cu bine peste aceste etape.

Nu uita că toate urmările neplăcute ale tratamentului sunt totuşi temporare – ceea ce rămâne va fi lupta ta pentru a învinge cancerul!

Publicat la 24-06-2014 | Vizite: 4594 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp