Ce spun statisticile? Voi muri?

Ce spun statisticile? Voi muri?
Unul din primele gânduri care îi vin în minte unui bolnav de cancer este că viaţa sa se va sfărşi curând.
Nu putem învinovăţi aceste gânduri negre: e dificil să ignori cele mai dureroase posibilităţi.

Cancerul este considerat încă o boală incurabilă de multe persoane, deşi lucrurile nu stau aşa: majoritatea formelor de cancer pot fi tratate!

Statisticile continuă să arate cifre în creştere, însă sunt destul de generale şi nu îţi vor fi întotdeauna de folos – s-ar putea să te cramponezi de ce spun tabelele, decât să te concentrezi pe ce e de făcut pentru a te trata cât mai bine!

De fapt, rata de supravieţuire în urma diagnosticării cu cancer este influenţată de foarte multe aspecte.

Felul în care persoanele răspund la tratament şi gestionează boala depinde de vârsta persoanei, sănătatea generală a organismului, tipul de cancer, tipul de tratament, stadiul în care a fost descoperită afecţiunea, stilul de viaţă adoptat după diagnostic şi chiar atitudinea generală a bolnavului faţă de experienţa cu care se confruntă!

În plus, statisticile prezintă valori medii şi nu consemnează starea de sănătate generală a persoanelor inventariate, astfel că nu îţi pot spune cum vor sta lucrurile în cazul tău.

De cele mai multe ori, prognosticul medicilor după diagnosticarea cu cancer este mult mai optimist decât crede pacientul!

Nu este înţelept să te deziluzionezi privind nişte cifre: atitudinea cea mai potrivită este să discuţi deschis cu medicul sau cu echipa medicală care se ocupă de cazul tău şi să ceri o evaluare onestă privind perspectivele de vindecare.

Acesta, luând în considerate particicularităţile cazului tău, va putea să-ţi ofere un răspuns cât mai obiectiv.

Publicat la 24-06-2014 | Vizite: 6107 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp