Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 6789101112 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
Cancer prostata cu metastaze osoase extinse 29-07-2019, 14:36:13 de către Diana71
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:17:43):

Multumesc pentru raspuns, CT arata ca tumora a afectat o uretra, este programat la urolog saptamana asta. Il dor foarte tare toate oasele, bazinul, coloana, bratele de la metastaze, nu prea vrea sa se programeze la oncolog.
Interpretare Ct , va rog frumos! 29-07-2019, 13:43:06 de către Gărgărița
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:35:03):


Nu a facut niciodata biopsie! Am presupus de la inceput ca este cancer de prostata, medici i-au propus sa faca biosie, dar a refuzat, si nici noi nu l-am incurajat sa o faca daca nu a vrut!

Starea lui este destul de grava in moentul asta. Se ridica pana la baie, doar cand este necare in rest are sonda urinara. Iar in rest nu se mai ridica din cauza durerilor. I trec durerile doar cu calmante, are unele pe baza de tramadol (pe care-l combina cu antinevralgic......nu stiu de unde combinatia asta pentru ca sigur nu i-a spus-o nici-un medic dar functionea iar pe mine ma bucura faptul ca fuctioneaza), si i-am mai luat eu acum Ultracod 500 care sambaa a parut ca functioneaza si asta. Il ajuta cateva ore pana se duce efectul!
Interpretare Ct , va rog frumos! 29-07-2019, 13:35:03 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Gărgărița, 28-07-2019, 10:28:15):


2 intrebari:
1- care este starea lui fizica actualmente?
2- are biopsie?
Cancer prostata cu metastaze osoase extinse 29-07-2019, 13:17:43 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Diana71, 28-07-2019, 15:20:19):


ba sigur ca poate fi, dar tine foarte mult de starea lui actuala. daca e vorba intr-adevar de cancer de prostata, deci aveti biopsie, etc, pai atunci boala este foarte tratabila (daca nu cumva este imobilizat la pat deja...) si baza tratamentului este cel ANTIANDROGENIC, nu zometa. v-ati adresat la un urolog pentru biopsie de prostata?
Interpretare Ct , va rog frumos! 28-07-2019, 10:28:15 de către Gărgărița
Răspuns pentru (Bunicul, 26-07-2019, 18:34:37):

Așa o sa și facem, l-as chinui enorm sa-l mai duc și la oncolog. O sa merg sa văd dacă ma ajuta cu alt tratament! Multumesc!
Interpretare Ct , va rog frumos! 26-07-2019, 18:34:37 de către Bunicul
Răspuns pentru (Gărgărița, Azi, ora 14:06:37):

Concret vă poate răspunde doar medicul oncolog care o face atunci când are timp. Cu dosarul medical al pacientului poate merge și un aparținător al acestuia la un medic oncolog, singurul care vă poate prescrie un tratament paliativ.
Interpretare Ct , va rog frumos! 26-07-2019, 14:46:58 de către Gărgărița
M-am gandit sa transcriu aici si Raportul Medicului pt CT
CT segment de coloana vertebrala:

Achizitii multiple in cupe de 1.5 mm in plan axial la nivelul coloanei lombare cu recostructii i plan sagital, coronal si reconstructii 3D, evidentiaza:
- discreta scolioza lombara dextroconvexa;
- dimensiunea lordozei lombare;
- multiple leziuni osteocondensate alteand cu leziuni osteolitice situate la nivelul corpilor vertebrali lombari, la nivelul pediculilor vertebrali, a aprofizelor spinoase, la nivelul osului sacru si la nivelul aripilor iliace, cu aspect sugestiv de determinari secundare;
- leziune osteolitica situata la nivelul apofizei transverse drepte a vertebrei L4;
- discreta tasare a vertebrelor L4 si L5, care au inaltimea de 21mm, comparativ cu vertebra L3 care are inaltimea de 25mm;
- osteofite vertebrale anteioare si laterale;
- canalul vertebral de calibru normal;

La nivelul spatiului L5-S1 :
- pensare importanta a spatiului intervertebral;
- leziune osteolitica la nivelul coloanei posterioara a vertebrei L5 si la nivelul vertebrei S1, cu ruperea corticalei osoase si invazie inportanta foraminala, avand diametrul de 21/17mm, cu efect compresiv extrinsec asupra radacinilor L5 stanga si dreapta in portiunea intraforaminala.

La nivelul spatiului L4-L5
-discrete pensare a spatiului intervertebral;
- leziune osteolitica la nivelul apofizei transverse L4 si la nivelul pediculului drept, cu invazie foraminala si efect compresiv radicularL4 drept in portiunea intraforaminala;

La nivelul spatiului L3-L4
- spatiul intervertebral cu inaltime normala;
- discul vertebral etalat in contact direct cu sacul dural fara efect compresiv radicular.

La nivelul spatiului L2-L3
- spatiul intervertebral cu inaltime normala;
- discul vertebral etalat in contact direct cu sacul dural fara efect compresiv radicular.

La nivelul spatiului L1-L2
- spatiul intervertebral cu inaltime normala;
- discul vertebral etalat in contact direct cu sacul dural fara efect compresiv radicular.


Concluzii:
Determinari secundare multiple la nivelul corpilor vertebrali lombari, la nivelul aripilor iliace si la nivelul osului sacru, cu invazie intraforaminala si efect compresiv radicular la nivelul L4-L5 si L5-S1

DLP = 468 mGY* cm
Interpretare Ct , va rog frumos! 26-07-2019, 14:06:37 de către Gărgărița
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu interpretarea unui CT?
O sa va spun pe scurt povestea bunicului meu (92 ani), in urma cu 3-4 ani a inceput sa aiba dificultati produse de o posibila prostata, nu stiu ce dificultati sau ce il supara pentru ca el avand varsta asta, trateaza aceste subiecte ca fiind tabu. Ideea este ca de fiecare data mergea singur si refuza sa fie insotit. I-au prescris medicii ceva tratamet, pana la un moment dat in care mama mea l-a dus cu forta la spital pentru a urina tot mai greu si avea picioarele unflate. Acela a fost momentul in care i-a fost montata prima data sonda urinara. Nu stiu eu exact cum s-au derulat aceste vizite pe la doctori, insa cu siguranta a facut ecografie si alte analize de sange, insa a refuzat biosia din start. Au fost momente in care bunicul meu, chinuit de gandul ca toata viata o sa poarte acea sonda urinara (fiind extrem de rusinos si fiindu-i atat de greu sa accepte ca mereu trebuie sa mearga sa o schimbe), isi dorea extrem de mult sa se opereze, cu orice risc. S-a razgandit totusi la insistentele mamei mele (mama fiind foarte panicata ca poate sa moara in timpul operatiei). Din momentul in care i-a fost montata sonda (undeva la inceputul aului 2017), la aproximativ 6-7luni (iulie - august 2017) a inceput sa aiba probleme cu inima....dupa multe controale i-a fost montat un stimulator la inima fara de care nu ar mai fi putut sa traiasca. Totul a fost ok, in afara batranetei si a problemelor normale, totul a fost ok pana la inceputul acestui an cand el a racit extrem de rau......cu o tuse insuportabila, nu putea sa doarma deloc, am mers credeti-ma in 4 spitale cu el si nimeni u-i dadea nici macar o reteta care sa contina alte medicamente decat alea pe care i le dadusem noi deja, a fost crunt...cu mare dificultate au acceptat cei de la Victor Babes sa-l interneze unde l-au tinut 3 saptamani. A fost suspect de TBC, de toate bolile de plamani, intr-un final mi-a spus doctora ca din cauza stimulatorului nu i se pot face anumite analize care ar fi fost de mare ajutor in ceea ce priveste un diagnostic cat mai clar. L-au externat si au spus ca probabil a fost o pneumonie si ca este ok acum, dealtfel a si fost ok, ramasese cu o tuse care o are si in prezent.oarecum mai agresiva pe masura ce trece timpul....o tuse productiva si chiar in weekend-ul trecut am remarcat la un moment dat ca si expectoreaza (bunicul meu stie sa se ascunda, iar eu nu locuiesc cu el si nu-l pot urmari indeaproape).
De aproximativ 2 luni, au inceput niste dureri la nivelul lombar al coloanei si pe picioare, din ce in ce mai agresive, iar doctori iar aceeasi poveste "La varsta asta......", cu mult efort, sambata trecuta am reusit sa-l ducem la sanador sa-i faca un CT pentru ca din cauza Stimulatorului nu are voie RMN. Are dureri crunte, nu stiu daca o sa-l mai pot duce pe la spitale, starea i s-a agrevat foarte mult. Miercuri, am mers cu CD-ul de la CT la medicul care-i si daduse fisa de recomandare pt CT, si mi-a spus dnl doctor ca are metastaza osoase, probabil care a plecat de la un cancer la prostata.... Dnl Doctor mi-a spus ca metastazele sunt avansate si cumva sa ma consolez cu ideea.
De consolat m-am consolat .....sa zicem, ce nu pot sa accept este ca o sa aiba durerile astea din ce in ce mai agresive, ca sta in provincie si nu stiu cum o sa-i mai schimbam sonda urnara.....ca nu o sa am calmante pt durerile lui....imi vine sa urlu efectiv, daca ma credeti, nu ma doare atat de rau ca-l pierd(cel putin in momentul asta) cat ma doare felul in care se va chinui....si neputinta de a-l ajuta.

Am citit despre un medicament "Zometa" folosit pentru metastaze osoase stare avasata, are cineva mai multe detalii?
Incerc sa merg la un oncolog si sa obtin mai multe informatii, dar mi-e teama ca nu ma vor primi pe mine asa....fara pacient, iar pentru bunicul meu, orice deplasare este deja un chin...Nu prea stiu e sa mai fac, nu sunt absurda sa cred ca-l mai vindec sau ca-i mai relungesc viata.....vreau doar sa moara fara sa fie chinuit de dureri....atat.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, cu o recomandare. Eu am interpretarea CT-ului, daca vrea cineva, o pot trascrie aici!
Va multumesc!
Stadializare/Sfaturi 26-07-2019, 01:03:56 de către MARTON
Eu in acesti 10, 7 ani de cand am cancer am invatat ca NIMENI PE LUMEA ASTA nu poate afirma cu certitudine cat mai ai de trait.Mie in 2013 doctorii mi-au spus citez: NU TE MAI POT AJUTA CU NIMIC TOT CE A TINUT DE MINE AM FACUT SI :IN SITUATIA TA DOAR UN SINGUR TRATAMENT TE MAI POATE AJUTA si uite ca sunt in viata si foarte activ , foarte mult conteaza si PDIHICUL TAU, ORGANISMUL TAU , TRATAMENTUL SA FIE BUN, SA NU AI GHINIONUL CA BOALA SA DEVINA IMUNA LA TRATAMENT fiecare tip de cancer are modul propriu de aparare in fata tratamentelor sau operatiilor, si NU TE POTI COMPARA CU NIMENI fiecare om suntem UNICI IAR ACEASTA BOALA SE COMPORTA UNICAT in functie de pacient mediul in care traieste, alimentatia lui etc.... cercetatorii francezi au ajuns la aceasta concluzie afirmand ca ideal ar fi ca fiecare pacient sa aibe tratament personalizat DAR ACEST LUCRU NU ESTE POSIBIL.
Pt. mai multe informatii care te pot ajuta sa intelegi boala ce alimente sunt considerate de cercetatori Anticancerigene cum actioneaza ele, cum sa le folosesti , si cum te ajuta , imi poti scrie pe privat ( dai clik pe numele meu) si te pot suna , ori watapp facebook mail etc.....
Multa sanatate .
Interpretare Ct , va rog frumos! 25-07-2019, 14:23:00 de către Alina fata
Răspuns pentru (RaulDuke, 24-06-2019, 10:56:23):

Din păcate tumoarea chiar sangera abundent, i-a fost îndepărtat tot stomacul si in urma histopatologicului s-a descoperit că 13 noduli limfatici din 31 rezecati prezentau metastaze.
Are un tip de cancer difuz cu celule in inel cu pecete stadializat T4aN3aL1V0n1R0, a început deja chimioterapie cu 5FU și etoposid, deocamdată fără reacții adverse , a început să mănânce destul de bine, i s-a recomandat sargenor.
Ce părere aveți? Ar trebui să încercăm și altfel de tratamente în paralel? Este suficient atât?
Multumesc .
Stadializare/Sfaturi 25-07-2019, 13:50:00 de către Nicoleta74_g
Răspuns pentru (RaulDuke, 13-03-2019, 12:49:57):


RaulDuke,
Va rog, daca aveti timp si disponibilitate, sa imi raspundeti...
Diagnostic histopatologic Neoplasm mamar CT2N0- Racocea Cristina 22-07-2019, 18:32:07 de către Cristina Racocea
Din raportul examenului anatomopatologic descris anterior in detaliu, ce decizie de tartament ati propune, dupa vindecarea operatiei.
Mentionez ca pacienta are varsta de 70 de ani, cu antecedente personale patologice cardiovasculare si de diabet zaharat tip2 non-insulino dependent.
Cu stima, va multumesc.
Interpretare biopsie! Multumesc! 21-07-2019, 10:53:22 de către M10
Răspuns pentru (RaulDuke, 19-07-2019, 13:56:29):

Domnul doctor, va pot gasi undeva? Acordati consultații? Multumiri!
Interpretare biopsie! Multumesc! 19-07-2019, 13:56:29 de către RaulDuke
Răspuns pentru (M10, 17-07-2019, 14:03:18):


riscul teoretic nu e niciodata zero. totusi acest lucru este improbabil. cred ca o monitorizare clinica ginecologica pe viitor este suficienta.
interpretare analize 19-07-2019, 13:53:40 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Barb Andreea, 18-07-2019, 20:19:22):


celulele nu, dar tumorile da. este posibil, daca un neurochirurg competent apreciaza ca poate.
Tumora san 19-07-2019, 11:37:25 de către Dana b
Subiect: Tumora san
Revin cu o intrebare, la 8 luni de la terminarea radioterapiei. Credeți că este posibil să mi fi indus ischemie coronariana, radioterapia? În urma unei ecg de rutină, s au constatat modificări pe mai multe traiecte V ale undelor T. Am fost la un consult cardio, ulterior, si s a văzut aceeași modificare. La ecografie, inima este cu aspect nornal, funcția ventriculului stâng ok. Sau poate fi ceva de tranziție...? Dr. cardiolog nu putea exclude varianta ischemie. Precizez că am făcut 30 de ședințe radio, din care 5 tintite pe locul în care fusese tumora.
interpretare analize 18-07-2019, 20:19:22 de către Barb Andreea
Răspuns pentru (Barb Andreea, Azi, ora 20:17:48):

Celulele canceroase la creier nu se pot opera?
interpretare analize 18-07-2019, 20:17:48 de către Barb Andreea
A recomandat radioterapie si ulterior și chimioterapie si radioterapie
interpretare analize 18-07-2019, 18:51:26 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Barb Andreea, Azi, ora 09:43:04):


din pacate boala este avansata, nevindecabila. trebuie inceput tratamentul oncologic, cu scopul inducerii unei remisii. ce v-a recomandat medicul oncolog?
Interpretare biopsie! Multumesc! 17-07-2019, 14:03:18 de către M10
Răspuns pentru (RaulDuke, 16-07-2019, 15:01:20):



Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca acea necroza dar si metaplazia nu sunt atat de grave? Exista un risc in viitor de a se instala celule canceroase pe acest tesut metaplazic?
Imi este foarte teama de operatie, nu stiu cum o pot depasi.
Multumiri si multa sanatate va doresc.
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 16-07-2019, 15:03:57 de către RaulDuke
Răspuns pentru (anamaer, 15-07-2019, 13:22:11):


da, desigur! va rog sa-mi scrieti un mesaj privat!
Interpretare biopsie! Multumesc! 16-07-2019, 15:01:20 de către RaulDuke
Răspuns pentru (M10, Azi, ora 01:14:12):


momentan, conform diagnosticului histopatologic scris aici, nu vad niciun motiv pentru operatie, cel putin nu dpdv oncologic.
Interpretare biopsie! Multumesc! 16-07-2019, 01:14:12 de către M10
Fragmente tisulare brun cenusii 2,3,/0,6/0.7 cm

Microscopic : Fragmente de endometru cu aspect polipoid cu raport glande strima usor in favoarea glandelor inegale, unele tubulare altele dilatate chistic dispuse intr-o strima citogena densă cu arii de hemoragie si necroza având numeroase vase cu pereti ingrosati. Sunt prezente structuri glandulare cu metaplazie tubara.
Diagnostic histopatologic : polip endometrial hiperplazic cu arii de hemoragie si necroza.
adenocarcinom prostata, 15-07-2019, 22:39:41 de către Bunicul
Răspuns pentru (Rosmyr, Azi, ora 14:11:49):

Dacă s-au produs deja metstaze operația nu-și mai are rostul și la 75 de ani e, cred, destul de riscantă.
adenocarcinom prostata, 15-07-2019, 14:11:49 de către Rosmyr
Dar de ce nu se poate face extirparea prostatei?
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 15-07-2019, 13:22:11 de către anamaer
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:15:36):

Nu avem medic. Daca sunteti de specialitate , ne primiti la un consult? Eu nu mai vreau sa merg la cel care a operat-o pe mama.Oricum , ati zis sa mergem la un specialist in oncologie medicala, nu la chirurg. Multumesc!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 15-07-2019, 13:15:36 de către RaulDuke
Răspuns pentru (anamaer, Azi, ora 12:01:53):


ma tem ca nu stiu, asta trebuie sa va recomande medicii dvs.
adenocarcinom prostata, 15-07-2019, 13:14:38 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Rosmyr, 14-07-2019, 10:55:29):


recomand sa faca radioterapie prostatica.
cancer san triplu negativ stadiul 1 15-07-2019, 12:48:46 de către cati
Răspuns pentru (Soni, 25-05-2019, 11:54:50):

Buna ziua,
Sunt Cati. Eu am avut un nodul de 6cm diametru.Am facut citostaticile si m-am operat in ian 2016.Nu am mai facut niciun tratament doar CT-uri si o scintigrafie. Acum vreau sa fac un RMN si pentru ca la ultimul TC s-au gasit cateva osteocondensari in toamna o sa mai fac o scintigrafie. Nu ma doare nimic osos .Osteocondensarile pot fi degenerative-am 60 ani.
telefon -0766 669 369
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 15-07-2019, 12:01:53 de către anamaer
Examenul imunohistochimic il fac tot la IOB sau in alta parte? Cand sa il fac , acum - sa cer de la laborator o lama sau dupa ce iese biopsia? Noi inca nu am primit rezultatul biopsiei.
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 15-07-2019, 11:28:26 de către anamaer
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:25:25):

Multumesc mult! Sunt multe neclarități, de aceea v am cerut sfatul! O să continui cum ați spus!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 15-07-2019, 11:25:25 de către RaulDuke
Răspuns pentru (anamaer, Azi, ora 10:15:55):


imi pare rau, dar lucrurile par putin precipitate aici si nu mi-e prea clar de ce. nu inteleg de ce s-a operat din prima, fara biopsie in prealabil. de asemenea, nu inteleg de ce nu s-a practicat ganglion santinela. poate urmeaza... ce va recomand momentan este sa faceti un examen IMUNOHISTOCHIMIC al tumorii operate si sa va prezentati cu rezultatul + restul actelor la un consult de oncologie, deci la un medic specialist de ONCOLOGIE MEDICALA, nu de chirurgie!
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 15-07-2019, 10:15:55 de către anamaer
Răspuns pentru (RaulDuke, 02-05-2019, 16:16:04):


Buna ziua! Mama a descoperit un nodul sub mamelonul sanului stang. Am mers la IOB, a facut o ecografie mamara, care suna asa - intra-mamelonar, in suprafata, form hipoechogena, vascularizata, solida, contur mai neregulat, cu caractere de duritate parcelara la ex elastografic - 8.9/7.6 mm, BIRADS 4c, fara dilatatii ductale, fara adenopatii axilare patologice. Am cerut parerea unui oncolog care a spus ca trebuie scoasa tumora urgent, programand-o pe mama la operatie peste o saptamana (24 iunie).. A mai facut o ecografie la Spitalul Montza unde i s-a spus acelasi lucru , ca trebuie operatie rapid. Medicul ne-a explicat ca se face o biopsie in timpul operatiei pentru a decide daca va fi sector sau mastectomie. Dupa operatie( care a fost sector) , am discutat cu medicul, care mi-a spus ca e cancer, ca ar fi trebuit sa ii scoata tot sanul dar nu a avut sange in spital si o va face altadata. Ca a scos tumota , cu margini sanatoase...Nu stiu daca a verificat ganglionul santinela, mama are o incizie mica de 3-4 cm. Ce e de facut? Eu nu mai am incredere in acest medic care una a spus si alta a facut. Peste 2 saptamani vom avea rezultatul histopatologic. Unde sa merg cu el? Ce imi recomandati? Va rog sa ma ajutati cu un sfat. La biopsia imediata rezultatul a fost ex HP-IOP(carcinom mucinos). A spus ca va face o noua operatie de mastectomie, urmata de citostatice. Vreau sa cer si alta parere. Ma puteti ajuta??
adenocarcinom prostata, 14-07-2019, 10:55:29 de către Rosmyr
Buna ziua. Tata, 69 ani , diabetic, purtator de 3 stenturi, fara fiere, acum si adenocarcinom de prostata cT2c-3,NO,M0,scor gleason 9, i s.a recomandat mers la oncolog/radiotrrapie. Dr urolog atat din oras cat si de la Bucuresti au zis ca operatie nu...doar pe tratament hormonal si radioterapie. Tata nu vrea radioterapie foar hormonal. Cat de grav este si cati ani poate supravietui cu tot ce are. Ma doare sufletul ca nu stiu cum sa.l indrum si sa.l sprijin .
Rezultate biopsie in urma colonoscopiei 12-07-2019, 19:40:26 de către Dori
Va rog sa ma ajutati inca odata cu concluziile rezultatului rmn, efectuat in urma tratamentului cu radichemoterapie. Concluzie: rmn abdomen, pelvis nativ plus S D: Status post neoplasm rectal iradiat, tumora rectala in 1/3 medie/inferioara cu reactie desmoplastica sau minima infiltrare in grasimea perirectala, fara infiltrare fasciei mezorectale, fara adenopatii perirectale, fara metastaze abdomino-pelvine. Mentionez ca inainte de tratament, tumora era de 4/4 cu ingrosarea peretelui rectal pe o lungime de 6 cm.
carcinom mamar invaziv NST -triplu negativ 12-07-2019, 18:53:17 de către cati
Răspuns pentru (RaulDuke, 28-06-2016, 16:01:21):

Am dureri de cap de cateva luni si medical oncolog mi-a recomandat CT sau RMN cerebral .In orasul meu este un CT si a zis ca sa nu ma deplasez sa fac CT. Acesta este acum defect si pot merge in alte orase. Ce recomandati CT sau RMN?
Leucemie limfocitara cronica 10-07-2019, 20:40:23 de către RaulDuke
Răspuns pentru (AnaMaria2, Azi, ora 18:15:23):


cu placere!
Leucemie limfocitara cronica 10-07-2019, 18:15:23 de către AnaMaria2
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:08:41):

Multumesc oricum pt raspusuri!
Leucemie limfocitara cronica 10-07-2019, 13:08:41 de către RaulDuke
Răspuns pentru (AnaMaria2, 09-07-2019, 18:27:32):


din pacate nu ma ocup cu acest gen de boli, acestea sunt apanajul hematologiei, deci al medicilor hematologi (in Romania), dintre care nu sunt si eu unul. cred ca cel mai bine este sa va consultati cu medicul hematolog! mult succes!
Leucemie limfocitara cronica 09-07-2019, 18:27:32 de către AnaMaria2
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Asa speram si eu, sa aiba o evolutie lenta..
Dar daca continua in acelasi ritm scaderea hemoglobinei si a trombocitelor , care deja sunt sub limita, stadiul bolii deja peste un an va fi mult mai grav. (sper sa nu se ajunga acolo). De-asta am zis sa ma interesez din timp ce analize trebuie facute, in ce masura sunt subventionate, eventual daca imi puteti spune care sunt mai importante- daca trebuie sa le platim si daca exista tratamente moderne la noi in tara, mai usor de suportat fata de chimioterapie.

Nu vi se pare o evolutie a bolii destul de brusca e la un an la altul?
Oricum nu vom astepta inca un an pana la noile analize.
Va multumesc.
Leucemie limfocitara cronica 09-07-2019, 15:19:10 de către RaulDuke
Răspuns pentru (AnaMaria2, 08-07-2019, 20:20:56):


din fericire LLC este o boala foarte lent evolutiva si cel mai des nu pune problema de a fi tratata decat in rare situatii, cand analizele se modifica inspre rau cu o viteza foarte mare, ceea ce nu pare cazul aici. deci nici acele analize (markeri genetici) pentru tratament nu au rost sa fie facuti. singurul lucru care trebuie facut este numai un set de analize, mai important: HEMOGRAMA, o data la 2-3 luni si prezentate medicului hematolog care o urmareste, atata timp cat se simte bine.
Leucemie limfocitara cronica 08-07-2019, 20:20:56 de către AnaMaria2
Ea se simte bine, a fost putin slabita anul trecut de asta am dus-o la analize, dar anul asta s-a simtit mult mai bine si foarte activa, nu ne asteptam la o schimbare asa in rau a analizelor de sange.
Nu i-a iesit nimic marit la ecografie, splina, ficat normale ca dimensiuni, nici ganglionii mariti (sper ca au fost controlati dar nu e nimic vizibil si nu scrie nimic in fisa medicala)
Suportul familiei si prietenilor 08-07-2019, 12:26:54 de către MARTON
Revin cu o rugaminte pt pacienti sau rudele lor : caut si eu medicamentul ADENURIC 80 mg stiti unde il pot gasi la un pret mai mic , pana acum pretul gasit este mare pt pensia mea .
ASTEPT RASPUNSURI MULTUMESC.
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 08-07-2019, 12:18:04 de către MARTON
Salutare dragi pacienti .
Am avut o pauza mai mare de activitate pe forum pt ca sunt bine si tot timpul am cate ceva de facut.Chiar daca am implinit 10,6 ani de la prima tumora si 5,6 de cand iau Sutent inca sunt pe val si cred cu tarie ca voi invinge aceasta boala si va veni ziua cand voi putea spune SUNT VINDECAT.
Intre timp am descoperit si o solutie pt scaderea glicemiei fara pastile sau insulina: FERICIREA PSIHICA eu in Bucuresti stau pe glicemie intre 350-600 si cand merg la curte ( la mine sau in vizita) unde nu trebuie sa fac decat sa ma relaxez in hamac astfel glicemia scade la 120-200 , asta ne invata cum arata si unele studii japoneze si nu numai ca STRESUL are foarte multe efecte secundare si influenteaza foarte mult anumite boli.
SPER CA MULTI PACIENTI SA FIE INVINGATORI CA MINE SI SA NE AUZIM CU BINE.
Mastectomie / sector, mastectomie+ovarectomie 07-07-2019, 13:45:43 de către rabdare2012
Răspuns pentru (RaulDuke, 03-05-2019, 14:55:14):

Doctorul oncolog a spus că voi avea complicații cu uterul datorita Tamoxifenului (deși încă nu am făcut testul pt el.. deci s-ar putea să am rezistență și să continui cu celălalt medicament care dă osteoporoza) A spus că nu are niciun rost să mai țin uterul ... Scap de un mare risc de cancer uterin și col uterin... Chirurgul de la Cluj e total împotriva scoaterii ovarelor, cu atât mai mult a uterului: " -Faceți 5 ani Zoladex și 10 ani veți mai avea ciclu de la 45 la 55"... Acum am 40... Cunoașteți cazuri la care a revenit ciclul menstrual de la 45 de ani?? Dilema mea cea mai mare e de fapt dacă se merita să plătesc 3500 euro pt histerectomie și mastectomie dacă nu se știe câți ani mai trăiesc... Poate ar trebui să fac doar sânul inițial și în funcție de rezultat să mă hotărăsc la histerectomie... Asta e, 2 operații, 2 anestezii...
Dieta după gastrectomie totala 01-07-2019, 09:41:01 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alina fata, 29-06-2019, 13:40:59):


nu. acestea se fac individualizat, pe baza consultului la medicul gastroenterolog si nutritionist.
cresterea valorii markerilor este doar inceputul unei cresteri progresive? 24-06-2019, 11:00:30 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Elena 001, 20-06-2019, 17:25:03):


da, exista dovezi ca letrozolul este benefic chiar si dincolo de 5 ani de la operatie, chiar pana la 10 ani. nu as depasi 10 ani de tratament totusi! si recomand sa se verifice de osteoporoza, la medicul de familie!
Interpretare Ct , va rog frumos! 24-06-2019, 10:56:23 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alina fata, 21-06-2019, 20:56:50):


ma tem ca atunci nu se procedeaza corect: normal ar fi, daca e vorba de cancer, sa I se faca tratament citostatic (chimioterapie) atat INAINTE cat si dupa operatie. in mod normal nu se incepe cu operatia (cu exceptia cazurilor in care tumoarea sangereaza masiv).
Interpretare Ct , va rog frumos! 21-06-2019, 20:56:50 de către Alina fata
Buna seara! Am făcut endoscopie a fost diagnosticat cu cancer la stomac va fi operat luni, unde i se va scoate probabil tot stomacul! Mulțumim mult pentru implicare!
cresterea valorii markerilor este doar inceputul unei cresteri progresive? 20-06-2019, 17:25:03 de către Elena 001
Buna ziua,
Spunet-mi va rog daca Zequipra(Letrozol) se poate administra pe o perioada lunga de timp.Mama ia acest medicament din iunie 2012(7 ani) si medicul oncolog I-l prescrie in continuare.
Multumesc
Interpretare Ct , va rog frumos! 20-06-2019, 17:17:08 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alina fata, 18-06-2019, 23:21:04):


din pacate nu prea, pentru ca termenii respectivi sunt unii foarte tehnici, care se refera la niste cunostinte medicale colaterale, nu sunt pur si simplu "codificari". ce e important este asta: la nivelul esofagului s-a gasit o ingrosare care nu ar trebui sa fie acolo si care, pentru a se vedea mai bine, va fi investigata si prin acea ENDOSCOPIE.
Cancer pancreatic? 19-06-2019, 13:06:37 de către Bunicul
Aveți un mesaj privat.
Chimioterapie neadministrata la timp 18-06-2019, 19:54:34 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Cosmina Laura, Azi, ora 17:34:08):


implica un risc mai mare de progresie al bolii.
Cancer pancreatic? 18-06-2019, 16:03:13 de către Alina fata
Bună ziua! A ieșit rezultatul ct care spune:
În observație ingrosare parietala gastrica cu aspect infilitartiv la nivel corporeo- antral de până la 19 mm necesită corelație cu EDS și biopsia.
Ficat cu dimensiuni crescute global, diametrul cranio-caudal al LDH de cca 15.5 cm, contur net și regulat, prezintă un hemangion de cca 15.8 mm în domeniul hepatic și o mică hipodensa, hipocaptanta în timp venos de cca 10 mm la limita segmentelor VIII-V- de urmărit.
Fără dilatatii de căi biliare intra/ extrahepatice.
Ax venos portal hepatic- permeabil.
Colecist cu multiple imagini de calculi, infracentimetrici;un mic calcul se evidențiază infundibular de cca 5mm și o altă imagine de calcul în calea biliara principala distal, intracefalic pancreatic de până la 4-5 mm. CBP ușor dilatat până la 8-9 mm.
Perete colecistic stratificat, îngroșat până la 10 mm, cu iodofile a mucoasei.Se recomanda consult chirurgical.
Splina dimensiuni normale, omogenă. Pancreas omogen CT fără semne de pancreatita acută.
GSR- fără particularități.
Rinichi drept prezintă câteva imagini de mici calculi neobstructivi de până la 4-5 mm; chisturi parapielice și corticale-Bosniak I, unele ecarteaza și efileaza sistemul caliceal, de maxim 21mm medio-renal. Fără dilatatii de SPC.
Rinichi stâng fără calculi, fără dilatatie de SPC , prezintă mici imagini chistice, unul de cca 10 mm, hiperdens spontan-Bosniak II.
Fără lichid liber abdominal.
Fără adenomegalii cert tumorale abdominale. Câteva imagini ganglionare periceliac.
Modificări degenerative la nivelul segmentelor osoase scanate.
Bulă de emfizem paraspetal de cca 14 mm latero-bazal pulmonar dreapta.
Nu inteleg nimic din acești termeni medicali. Medicul tatălui meu i-a făcut o programare pentru endoscopie, dar încă nu știm nimic concret despre ce are de fapt. Ma poate lămuri cineva în termeni populari ce înseamnă toate aceste lucruri!? Va multumesc din suflet pt eventualele răspunsuri! Sănătate multă tuturor!
Cancer pancreatic? 17-06-2019, 17:17:29 de către Bunicul
Răspuns pentru (Alina fata, 15-06-2019, 14:49:39):

Din păcate există aici doar un singur medic oncolog care răspunde când poate. Așteptați rezultatul la CT și medicul care va indicat această investigație imagistică, vă va spune ,funcție de acest rezultat, ce e necesar și vă va ghida mai departe. Deocamdată sunteți in sfera extrem de nebuloasă a supozițiilor. Ca pași de urmat dacă se constată că e cu adevărat un cancer va trebui să contactați un oncolog și funcție de localizare și stadiul acestuia se va stabili conduita terapeutică ulterioară.
Cancer pulmonar 13-06-2019, 18:11:17 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 17:57:35):

Multumesc! el intrebat si medicul de familie si cel oncolog, dar i-au spus ca poate fi de la operatie, ceea ce eu ma indoiesc pentru ca deja au trecut 2 luni de atunci. Pot sa va contactez pe mesaj?
Cancer pulmonar 13-06-2019, 17:57:35 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 17:35:08):


improbabil. asta pretinde o expertiza medicala, din partea medicului care ii conduce tratamentul, dar posibil sa indice si consulturi de alte discipline. in principiu se incepe cu elucidarea cauzei pentru care transpira.
Cancer pulmonar 13-06-2019, 17:35:08 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, 10-06-2019, 11:02:05):

Domnul Doctor,
Unchiul meu transpira foarte mult. Asta s-a intimplat si inainte de operatie (de obicei noaptea), dar acum si mai mult ( si in timpul zilei). Poate sa faca ceva sa stopeze transpiratia?
Multumesc mult!
Determinari secundare osoase 12-06-2019, 16:37:49 de către Elena 001
Buna ziua,
Dupa operatie extirpare san, chimio si radioterapie,mama ia Zequipra din iunie 2012.Puteti sa-mi spunti va rog daca e bine sa ia in continuare(medicul oncolog ii prescrie lunar odata cu analizele)?

Multumesc,
cancer pulmonar celule mici, Sindromul miastenic, AVC 12-06-2019, 12:16:52 de către mario70
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:03:59):


Tratament neurologic: Mestinon , Medrol, Sintrom
Pentru inima, circulatie, tensiune etc. : Concor, Enap, Pentoxi Retard, Atoris
Tratament naturist Cuba pentru cancer plamani: vidatox, spirulina, vimang

As fi dorit sa stiu ce inseamna "diagnosticul de metastaza limfoganglionara de carcinom microcelular pulmonar (carcinom neuroendocrin slab diferentiat)".
Nu am inteles in ce stadiu este cancerul, cat de repede evolueaza, adica este la inceput sau in ultima faza. Sunt termeni medicali pe care nu-i intelegem si pe care doctorii nu ii explica sa poti intelege exact despre ce este vorba. Chimioterapia au spus ca este exclusa pentru ca nu v-a rezista, operatia la fel. Doar radioterapia ar mai fii o solutie. Are programare pe 19 iunie pentru a vedea daca poate face si radioterapie. Problema neurologica, acel sindrom miastenic este o cauza a cancerului pulmonar, care ii provoaca acea slabiciune in toti muschii.
Cancer pulmonar 12-06-2019, 11:07:01 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (DianaS, 11-06-2019, 12:39:42):


etoposide cu cisplatin! da, a fost studiat comparativ si combinatia irinotecan cu cisplatin, primele dati in niste studii japoneze, pe populatia respectiva, iar relativa superioritate aratata (in niciun caz de la cer la pamant) nu a fost reprodusa pe populatii vestice. la ora actuala, in emisfera nord-vestica, in acest tip de boala, standardul de tratament este etoposide + cisplatin, varianta cu irinotecan fiind considerata cel mult la fel de eficienta, dar sigur mai toxica. personal am aplicat si eu aceasta schema de tratament, o data sau de doua ori, fortat de imprejurarile romanesti, respectiv o criza de luni de zile de etoposide. nu am observat vreo diferenta care sa justifice abaterea de la etoposide + cisplatin.
cancer pulmonar celule mici, Sindromul miastenic, AVC 12-06-2019, 11:03:59 de către RaulDuke
Răspuns pentru (mario70, 11-06-2019, 16:38:21):


din pacate nu furnizezi suficiente date pentru a se preciza stadiul. ce tratament i-a fost propus?
Cancer pulmonar 11-06-2019, 12:39:42 de către DianaS
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, 10-06-2019, 11:02:05):

Buna ziua,

Mama mea a fost diagnosticata cu carcinom pulmonar neuroendocrin slab diferentiat cu celula mica/mare sub rezerva artefactelor de fixare.
A inceput tratament cu cisplatin si etoposid. Eu am citit ca au fost studii ce au indicat un efect superior al irinotecanului cu cisplatin. Dumneavoastra ce protocol ati indica?
Cancer pulmonar 10-06-2019, 14:24:29 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:02:05):

Multumesc mult, Domnul Doctor!
Cancer pulmonar 10-06-2019, 11:02:05 de către RaulDuke
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (AlinaPA, Azi, ora 07:39:30):


tratamentul va fi temporizat pana cand isi revine la normal, ca stare generala si analize.
Cancer pulmonar 10-06-2019, 07:39:30 de către AlinaPA
Subiect: Cancer pulmonar
Răspuns pentru (RaulDuke, 23-05-2019, 17:52:58):


Buna ziua,

Va deranjez din nou....

Unchiului meu i s-a dat vinorelbina si a 3a saptamina, dupa care pauza 2 saptamini (pina marti). Saptamina trecuta nu s-a simtit bine (febra 38, frisoane, tuse cu sputa si dureri in piept) iar la spital i-au facut hemoleucograma si leucocitele au fost 1,870 si neutrofilii 900 si hematocritul putin scazut. Tratamentul care i i a day pentru infectie a fost augmentin.

Se poate continua marti chimioterapia in acest caz?

Sint cazuri cind protocolul cu vinorelbina si carboplatin se da 3 saptamini la rind?

Multumesc mult!
Cancer prostata, malign, incipient 10-06-2019, 01:25:46 de către MARTON
Ii dau perfecta dreptate lui Bunicu, daca te iei dupa ce scrie negru pe alb o iei razna , te strezezi inutil si nu faci altceva DECAT SA AJUTI BOALA SA TE DOBOARE ( sau facut studii care arata ca un factor este STRESUL), si eu sunt unul din multii pacienti cu cancer ( am avut pe rinichi, in loja renala, langa coloana vertebrala, plamani, colon, burta sau axile) care sunt in viata dupa 10,6 ani si care fac chimio de 5,6 ani.
Trebuie sa iti asculti organismul si sa ii dai ce are nevoie, sa te axezi pe CUM TE SIMTI TU EFECTIV si sa poti diferentia efectele secundare ori ale bolii sau ale tratamentelor, si pe langa pastile sa ajuti corpul cu vitamina c , si alimente considerate de cercetatori ANTICANCERIGENE .
Daca doresti putem vorbi pe privat , la telefon , facebook , watapp sau chiar sa ne vedem si iti pot exllica pe indelete care sunt aceste alimente , cum se folosesc, cand, in ce combinatie SI CUM TE AJUTA ELE, pe multe dintre ele le ai in casa dar nu stii cum sa le folosesti.
Interpretare examen histopatologic 06-06-2019, 22:26:01 de către Camelia.R
Va multumesc pentru raspuns!
Interpretare examen histopatologic 06-06-2019, 14:40:19 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Camelia.R, Azi, ora 11:55:21):


din fericire nu e indicat tratament oncologic in acest caz, pe baza a ce scrie mai sus! asta e de bine. nici reinterventia nu consider ca e indicata, in acest moment. in schimb recomand o monitorizare stricta prin colonoscopie la medicul gastroenterolog, dupa cum stabileste acesta!
Interpretare examen histopatologic 06-06-2019, 11:55:21 de către Camelia.R
Buna ziua! Am revenit cu rezultatul HP in urma polipectomiei
Diagnostic la internare:la 35 cm formatiune polipoasa pediculata, cu pedicul foarte gros, cu cap polilobat, diametru 40 mm- popipectomie cu ansa dupa montarea in prealabil a 2 clipuri in pedicul, cu recuperarea polipului ( la retragere s-a rupt un fragment care a fost ulterior recuperat) baza de implantare prezinta cheag dupa polipectomie- se efectuiaza coagulare APC si se monteaza alte 2 hemoclipuri

Diagnostic macroscopic: 2 fragmente tisulare
F1: 30/28/18 cu pedicul scurt si gros, de 2-3 mm
F2: 12/8/7 cu pedicul subtire de, 4mm
Ambele fragmente tisulare au fost incluse in totalitate la parafina dupa sectionare in ax; s-au obtinut 6 blocuri de parafina

Microscopic: fragmentele tisulare prezinta aspect histologic de polip adenomatos cu arhitectura tubulo-viloasa, malignizat, cu arie de adenocarcinom bine diferentiat, cu arhitectura tubulara, invazim in lamina proprie si submucoasa superficiala (pT1), pana la o distanta de 2-3 mm de limita de rezectie, care apare indemna, nu este prezenta reactie desmoplazica in mucoasa si submucoasa; nu se indetifica emboli neoplazici vasculari; focal este prezenta metaplazie cu celule Paneth.
Alte arii prezinta aspect de “epithelial misplacement” cu grade relativ regulate, cu displazie epiteliala moderata (low grade dysplasia) in submucoasa, cu corion in jur, inflamatie mixta si hemosideriza evidenta.

Concluzie: polip adenomatos tubulo-vilos colonic malignizat, cu proliferare focala de adenocarcinom bine diferentiat (G1), invaziv in submucoasa superficiala (pT1) pana la o distanta de 2-3 mm de limita de rezectie, care apare indemna, cu glande non-displazice pe ambele margini laterale.
Nu sunt prezenti emboli neoplazici vasculari si nici aspecte de “tumor budding”.
Focal sunt arii de “epithelial misplacement” cu grade displazice (low grade dysplasia) in submucoasa cu corion si hemosideroza adiacent.
Metaphlazie cu celule Paneth.


As dori sa stiu care este conduita terapeutica in acest caz si daca trebuie reintervenit chirurgical?
Trebuie sa urmeze cure de chimio/ radioterapie?
Care este prognosticul?

Va multumesc anticipat!
Interpretare rezultat imunohistochimic 03-06-2019, 09:35:06 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Nuti, 29-05-2019, 12:44:53):


nu e deloc tardiv, mai ales ca intre timp se poate incepe deja tratamentul hormonal. intre cele 2 "variante" nu exista niciuna corecta, nu exista niciun dezavantaj al niciuneia dpdv medical, deci trebuie facut cum e mai comod logistic si mai accesibil. nu exista contraindicatii de asociere a hormonoterapiei cu radioterapia.
Buna ziua! Doresc un raspuns pentru soacra mea de 60 ani la analize daca se poate 03-06-2019, 09:33:13 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Diana irina, 24-05-2019, 01:40:28):


care este intrebarea?
adenocarcinom prostata, 03-06-2019, 09:32:26 de către RaulDuke
Răspuns pentru (daniela0204, 30-05-2019, 19:54:18):


cred ca nimeni cu un stadiu localizat din astfel de boala nu ar trebui sa faca DOAR hormonoterapie! mai bine face o rezectie endoscopica si atat, daca nu se poate opera radical.
Cancer prostata, malign, incipient 01-06-2019, 22:06:48 de către Bunicul
Răspuns pentru (Tuțu, Azi, ora 21:33:24):

Nu aveți pentru ce. Sănătate vă doresc și eu!. V-am trimis un mesaj privat.
Cancer prostata, malign, incipient 01-06-2019, 21:33:24 de către Tuțu
Răspuns pentru (Bunicul, Azi, ora 21:17:45):

Multumesc mult pt. incurajări. Sănătate!
Cancer prostata, malign, incipient 01-06-2019, 21:17:45 de către Bunicul
Răspuns pentru (Tuțu, Azi, ora 14:50:11):

Nu sunt medic ci doar un paceint oncologic așa că răspunsurile mele nu reprezintă o opinie medicală. Densificări pseudonodulare inseamnă, cred, niște zone cu o structură, vizibilă imagistic, ca a unui nodul. Vă înțeleg temerile căci am fost și eu in postura dumneavoastră, dar e bine să vă axați pe esențial, și acesta este tratarea corespunzătoare a bolii, nu detalierea diagnosticelor medicale. Toate detaliile de acolo sunt scrise pentru echipa tumor board, alți medici cu care intrați in contact, nu pentru dumneavoastră. Indiferent ce scrie un medic radiolog pe o interpretare imagistică confirmarea se face prin alte metode, puncții, biopsii, analize histopatologice și imnohistochimice. Aveți nevoie de un urolog, un oncolog, un radiolog ( un medic de medicină alternativă și un nutriționist, dacă preferați să acoperiți și partea pe care medicina alopată nu o utilizează la potențialul maxim) pentru a invinge boala sau a o ține sub control și a menține o stare de confort general cât mai aproape de normal, foarte multă vreme. Am întâlnit pacienți cu cancer de prostată și metastaze osoase sau chiar la alte organe, care gestionează boala de peste 10-15 ani.
Cancer prostata, malign, incipient 01-06-2019, 14:50:11 de către Tuțu
Răspuns pentru (Bunicul, 31-05-2019, 17:30:41):

Multumesc pt răspunsul prompt.
Și densificari pseudonodulare?
Cancer prostata, malign, incipient 31-05-2019, 17:30:41 de către Bunicul
Răspuns pentru (Tuțu, Azi, ora 11:50:25):

O posibilă metastază osoasă a cancerului de prostată. Tumorile maligne oasoase secundare pot fi osteolitice, osteocondensante sau mixte. Cancerul de prostată produce în principal astfel de leziuni osoase.
Cancer prostata, malign, incipient 31-05-2019, 11:50:25 de către Tuțu
Îmi puteți spune va rog, ce înseamnă arii osteocondensante?
adenocarcinom prostata, 30-05-2019, 19:54:18 de către daniela0204
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 16:59:16):

Buna ziua,


Propunerea initiala a fost pentru radioterapie dar din pacate tatal meu a refuzat si nu am reusit sa il conving. Faptul ca trebuie sa stea 7-8 saptamani la Bucuresti l-a facut sa refuze. El imi tot spune ca mai bine nu face nimic dar acum medicul oncolog i-a sugerat hormonoterapia pe care o va incepe in principiu in 15 iunie. In aceasta situatie nu stiu ce ar fi mai bine pentru el, hormonoterapie sau monitorizare activa, avand in vedere si problemele cardiace destul de serioase si faptul ca refuza sa vina la mine in Bucuresti si locuieste singur. In prezent starea lui este buna, se deplaseaza, conduce autoturismul si o parte din simptomele date de ADKP s-au ameliorat in urma tratamentului cu VESOMNI (ma refer la imperiozitate mictionala si frecventa urinarilor).

In situatia in care se va decide pentru tratament hormonal mai continua tratamentul cu Vesomni?

Multumesc!
Cancer prostata, malign, incipient 30-05-2019, 17:55:23 de către Tuțu
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 16:56:31):

Multumesc, marți am programare la dna. doctor la oncologie.
adenocarcinom prostata, 30-05-2019, 16:59:16 de către RaulDuke
Răspuns pentru (daniela0204, Azi, ora 12:44:05):


cred ca mai utila era radioterapia la nivelul prostatei decat tratamentul hormonal.
Cancer prostata, malign, incipient 30-05-2019, 16:56:31 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Tuțu, Azi, ora 14:36:45):


din pacate leziunile sunt prea mici si nu se poate spune cu exactitate ce sunt. rezultatul CT trebuie interpretat in contextul intreg de catre medicul oncolog care se ocupa de cazul dvs. la final nu conteaza prea mult "ce sunt" ci ce trebuie facut dpdv medical, iar asta este decizia medicului respectiv.
Cancer prostata, malign, incipient 30-05-2019, 14:36:45 de către Tuțu
Răspuns pentru (RaulDuke, 27-05-2019, 12:23:46):

Bună ziua, am rezultatul CT :prostata 40/40/45 mm, structura neomogena CT, cu mici calcificări localizate paramedian îndreaptă, ce amprenteaza VU; noduli, micronoduli pulmonari și densificari pseudonodulare distribuite aleator bilateral, de max. 6/5 mm, în seg. superior al LID, cu aspect CT, suspect în contextul oncologic al pacientului; arii osteocondensante - cap femural stg și ramuri ischio-pubiene bilateral, de corelat cu scintigrafie osoasa.
Merg la dna doctor Motatu, la spitalul Suler din Ploiesti
Înțeleg din rezultatul CT, ca este și la plămâni, e vb. de metastaza? la picior sa văzut ceva, dar de ce medicul de la scintigrafie nu mi-a spus nimic?
Va rog să-mi dați un răspuns sincer al acestei interpretări, sa știu cum sa abordez boala și la cesa ma aștept. Mulțumesc din inima
adenocarcinom prostata, 30-05-2019, 12:44:05 de către daniela0204
Răspuns pentru (daniela0204, 29-05-2019, 12:49:29):

Bună ziua, și îmi cer scuze pt lungimea mesajului
Tatăl meu în vârstă de 75 de ani a fost diagnosticat cu ADKP. scor Gleason 6 (3+3) (1-2%din masa tisulară examinată) + focare microscopice de leziuni de tip AIDP/ACP(carcinom intraductal versus adenocarcinom invaziv cu pattern arhitectural/grad Gleason 4 cribriforme). LS: țesut prostatic cu focare microscopice de carcinom intraductal.

În data de 08.11.2018 a efectuat un RMN multiparametric prostată și rezultatul a fost:
IRM prostata cu substanţa de contrast multiparametric 3T:
Examinarea IRM a pelvisului cu DWI efectuata inainte si după administrarea s.c. pe cale i.v. urmata de scanare dinamica evidenţiază:
- prostata avand volum 47,15 cc densitate PSA 0,18 ng/ml/cc cu:
(1) zona tranzitionala moderat hipertrofiata multichistic/multinodular cu aspect de "haos organizat",
(2) zona periferica avand in 2/3 inferioara a lobului stâng - PZpl - arie meniscoida cu dimensiune axiala maxima 19 mm hipointensa pe mapa ADC (0,97), moderat hiperintensa DWI М000, cu incarcare cu s.c. focala, rapida, asimetrica, intensa, ce apare hipointensa T2 in contact cu capsula
pe care nu o depăşeşte din punct de vedere imagistic;
- vezicule seminale cu distensie asimetrica, cea dreapta mai puţin destinsa, ambele avand conţinut hiperintens T1, neomogen - hemospermie;
- vezica urinara cu distensie corespunzătoare, perete cu grosime normala, uniforma;
- imagini ganglionare inghinale profunde cu diametre maxime 5-15 mm, fara anomalii de arhitectonica, fara periadenita, fara zone de necroza;
- absenta lichidului peritoneal;
- burse scrotale fara anomalii ale conţinutului;
- testicule fara anomalii morfostructurale decelabile IRM, mic chist epididimar cefalic stâng cu dimensiuni maxime 5/10 mm.
Concluzii: leziune prostatică de lob stâng -2/3 inferioară- PZpl- cu scor PI-RADS v2- 5 DWI +DCE 5 T2 =5

Revin cu rezultat RMN comparativ, efectuat la 6 luni față de primul:

Nu se remarcă modificări noi apărute ale zonei periferice sau ale zonei glandulare centrale prostatice, aspectul fiind constant ca și morfologie, semnal, dimensiuni și priza la contrast. Demarcarea zona periferică/porțiunea glandulară centrală este bună și bine definită. Nu se remarcă depășirea capsulei prostatice. Veziculele seminale fără modificări de la examinarea anterioară. Nu se vizualizează modificări ale vezicii urinare sau recto-sigmoidiene. La nivelul corpului osului pubian drept, adiacent simfizei pubiene, se remarcă arie de 20 mm edem osos, ce asociază restricție la difuzie și dinamică a prizei de contrast similare modificărilor prostatice din zona periferică stângă, aspectul fiind suspect pentru determinare secundară osoasă pubiană. Fără adenopatii, Fără colecții.
CONCLUZII
Modificările prostatice sunt constante cu examinarea anterioară.
Suspiciune determinare secundară osoasă pubiană.

Precizez că din luna ianuarie și până acum singurul tratament urmat a fost cel prescris de către urolog, respectiv cu VESOMNI. În prezent valoarea PSA este 5. În ianuarie a fost 6.93. În data de 28.05.2019 oncologul i-a prescris diphereline, o injecție la 3 luni și peste 3 luni să refacă PSA, PSA TOTAL și testosteron. În ceea ce privește metastazele osoase, oncologul a spus că mai degrabă ar fi vorba de modificări degenerative, având în vedere valoarea PSA și faptul că nu au apărut dureri diferite față de cele cauzate de afecțiunile lombare.

Eu aș dori să merg să refacă scintigrafia pentru a fi sigură în ceea ce privește metastazele. Precizez că tatăl meu a omis să întrebe oncologul dacă mai urmează tratamentul cu VESOMNI cu cel hormonal. și pentru o perioadă nu pot lua legătura cu oncologul, acesta fiind plecat din țară.
Dumneavoastră ce mă sfătuiți și ce părere aveți de tratamentul prescris?
adenocarcinom prostata, 29-05-2019, 12:49:29 de către daniela0204
Răspuns pentru (daniela0204, 04-12-2018, 19:02:58):

Bună ziua, revin cu rezultat RMN comparativ, efectuat la 6 luni față de primul:

Nu se remarcă modificări noi apărute ale zonei periferice sau ale zonei glandulare centrale prostatice, aspectul fiind constant ca și morfologie, semnal, dimensiuni și priza la contrast. Demarcarea zona periferică/porțiunea glandulară centrală este bună și bine definită. Nu se remarcă depășirea capsulei prostatice. Veziculele seminale fără modificări de la examinarea anterioară. Nu se vizualizează modificări ale vezicii urinare sau recto-sigmoidiene. La nivelul corpului osului pubian drept, adiacent simfizei pubiene, se remarcă arie de 20 mm edem osos, ce asociază restricție la difuzie și dinamică a prizei de contrast similare modificărilor prostatice din zona periferică stângă, aspectul fiind suspect pentru determinare secundară osoasă pubiană. Fără adenopatii, Fără colecții.
CONCLUZII
Modificările prostatice sunt constante cu examinarea anterioară.
Suspiciune determinare secundară osoasă pubiană.

Precizez că valoarea PSA actual este 5. În ianuarie a fost 6.93. Până acum nu a urmat nici un tratament. Oncologul i-a prescris acum diphereline, o injecție la 3 luni și peste 3 luni să refacă PSA, PSA TOTAL și testosteron. În ceea ce privește metastazele osoase, oncologul a spus că mai degrabă ar fi vorba de modificări degenerative, având în vedere valoarea PSA și faptul că nu au apărut dureri diferite față de cele cauzate de afecțiunile lombare.

Eu aș dori să merg să refacă scintigrafia pentru a fi sigură în ceea ce privește metastazele.
Dumneavoastră ce mă sfătuiți și ce părere aveți de tratamentul prescris?

Vă mulțumesc!
Interpretare rezultat imunohistochimic 29-05-2019, 12:44:53 de către Nuti
Răspuns pentru (RaulDuke, 14-05-2019, 20:34:00):

Bună ziua, dl Raul!
Am mers la doi doctori oncologi și ambii mi-au recomandat același tratament: radio + pastile hormonale,însă două abordări diferite.
Un plan de tratament care presupunea radio și terapie hormonala concomitent; celălalt, ar presupune radio în prima faza, apoi pastilele hormonale.
Din punctul dvs de vedere, care este abordarea corecta.
De asemenea, am reușit sa ma programez pt CTul premergător ședințelor de radioterapie, însă tocmai pe 18 iunie, din cauza unei revizii a aparatului. Considerați că este prea tardiv tratamentul cu radioterapie după 3 luni de la operație? Mulțumesc!
Mastectomie san stang,rezultate biopsie 28-05-2019, 12:54:04 de către Alinlupu
Va multumesc pentru informatii.O zi buna sa aveti!
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 20:45:48 de către Gigi61
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 13:09:28):

Toate analizele medicale se gasesc la https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1xRlQ3GpZFC3EDOMOq_DyCvfb-g18TV4- ordonate dupa data. Poate va schimbati parerea!
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 13:09:28 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Gigi61, Azi, ora 12:45:44):


recomandari de acest gen este foarte greu sa fie facute inafara consultului medical. s-ar putea ca, la un respectiv consult, sa-mi schimb parerea radical fata de imaginea (incompleta) pe care mi-o pot face doar din asemenea discutii pe internet. uneori, in acest tip de situatii, in functie de cum se simte pacientul (cat mai bine ideal) si cum a raspuns la tratamentele anterioare, prefer si folosesc o schema care combina capecitabina (de care inteleg ca s-a mai incercat) si un citostatic intravenos numit irinotecan. CapeIri sau CapIri, cum I se spune protocolului. daca se poate, desigur...
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 12:45:44 de către Gigi61
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 12:41:32):

Ce schema recomandati ? Mentionez ca la fiecare tratament raspunsul a fost initial peste asteptari dupa care boala a luat-o iar din loc.
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 12:41:32 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Gigi61, Azi, ora 12:36:50):


din pacate nu cred ca exista alta optiune, cel putin in Romania, decat tot varianta chimioterapiei, cu scop tot paliativ. inafara romaniei poate exista un studiu clinic, care compara, pe langa citostatice, diverse tratamente noi.
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 12:36:50 de către Gigi61
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 12:21:36):

Tratamentul cu schema EOX a fost facut la Medisprof( Paiy Kiss Emoke). Cluj, operatia la Tg. Mures( dr. Coros Marius) (her 2 negativ), cyramza la Top Med Tg. Mures( Mesinschi). Pe moment, sunt intro stare fizica buna, in sensul ca pot desfasura activitati normale, cu disconfortul creat de : lipsa poftei de mancare, dureri abdominale moderate, obosesc repede. Am intrerupt orice tratament de 3 saptamani.
Mastectomie san stang,rezultate biopsie 27-05-2019, 12:25:50 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alinlupu, 25-05-2019, 14:02:00):


corect era ca TOATA chimioterapia sa se faca INAINTE de operatie. este o abatere nu majora insa, iar decizia de a face radioterapie o consider potrivita.
Cancer prostata, malign, incipient 27-05-2019, 12:23:46 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Tuțu, 26-05-2019, 11:34:00):


valoarea PSA este 17 actualmente. daca a fost administrat diphereline, de la 86, e normal sa scada. daca insa NU exista metastaze, atunci ma tem ca tratamentul aplicat este grabit si incomplet: trebuie efectuat un examen RMN de pelvis si planificat un tratament care consta in RADIOTERAPIE pe prostata, daca medicul urolog este incapabil de a efectua o operatie radicala. unde si la ce medic urmati tratamentul?
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 12:21:36 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Gigi61, Azi, ora 10:27:30):


din pacate boala este nevindecabila, in ciuda tratamentului facut, care pare a fi unul foarte corect efectuat! chiar sunt curios: unde si la ce medic oncolog a facut acest tratament? tumora de stomac operata a fost cumva studiata si IMUNOHISTOCHIMIC? are test HER2 efectuat? ce spune acel test?
Cancer jonctiune esogastrica operat, ulterior metastaze ficat si plamani 27-05-2019, 10:27:30 de către Gigi61
Revin cu amanaunte suplimentare. Sunt informat ca medicina spune ca boala este ireversibila, dar sper sa existe ceva studii, experimente,etc. care ar da o sansa chiar daca este mica. Pentru mine varianta chimioterapiei care doar prelungeste durata de viata, cu toate efectele secundare, nu este "acceptabila", pentru ca nu e viata! Mai bine 6 luni din care 4 pot desfasura activitati cat de cat normale, decat 12 luni in care fac drumuri intre baie si dormitor!
Cancer prostata, malign, incipient 26-05-2019, 11:58:28 de către Bunicul
Răspuns pentru (Tuțu, Azi, ora 11:34:00):

Un răspuns profesionist veți primi de la domnul doctor. Sunt unul din bolnavii cu această boală așa că dacă vreți să dialogăm pe această temă și să vă mai liniștiți temerile, putem dialoga, inclusiv în privat.
Cancer prostata, malign, incipient 26-05-2019, 11:34:00 de către Tuțu
Bună ziua!
In urma unei biopsii, in data de 18.04.2019, mi s_a pus următorul diagnostic: Adenocarcinom acinar prostatic, scor Glason 8(4+4),grad grup4, invazie perineurala prezenta, nu se decedează invazie limfo-vasculara.
La examinare microscopica scrie :fragmente biopsie din țesut prostatic, prezentând pe aprox. 90% din suprafața, proliferare de structuri aci are de talie mica și medie, cu aspect infiltrativ, slab definite sau anastomozate (glason pattern), fără bordaj periferic de celule bazale alcătuite din celule cu citoplasma amfofila sau spumoasa și nu lei tahicromi, hipertrofica, unii nucleolati, invazie perineurala prezenta, nu se decedează limfo-vasculara.
PSA =86
După rezultat medicul urolog, a zis ca numai tine de el, ca e destul de grav și m-a trimis la oncolog.
D. na doctor mi-a dat casodex și o injecție diphereline și m-a pus sa fac scintigrafie, pe care am făcut-o și a ieșit bine și tomograf la care aștept rezultatul săptămâna viitoare, și de repetat PSA.
Am făcut și PSA care a ieșit 17.191ng/mL
Nu înțeleg dacă e 17 sau 17 mii?
Înțeleg ca boala e destul de avansata, as vrea un raspuns sincer și direct de la dumneavoastra, ce mai e de făcut și dacă mai sunt șanse de vindecare?
Mastectomie san stang,rezultate biopsie 25-05-2019, 14:02:00 de către Alinlupu
Buna ziua.A facut 4 sedinte de chimioterapie,dupa care a fost operata iar acu a inceput sa faca inca 4 sedinte plus Radioterapie de care inca doctorul nu este sigur daca trebuie facuta sau nu (radioterapia).Credeti ca decizia doctorului este corecta?Va multumesc

26241 com 1 2 3 4 ..... 6789101112 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp