Studiu. Riscul de a dezvolta cancer poate fi diminuat prin consumul frecvent de ciuperci

Autor: Teodorescu Mihai , publicat la 26-04-2021

Studiu. Riscul de a dezvolta cancer poate fi diminuat prin consumul frecvent de ciuperci
Consumul mai mare de ciuperci este asociat cu un risc mai mic de cancer, potrivit unei revizuiri a unor studii de amploare, ce au implicat peste 19.500 de pacienți diagnosticați cu cancer. „În general, aceste descoperiri oferă dovezi importante pentru efectele protectoare ale ciupercilor împotriva cancerului”, a spus coautorul John Richie, cercetător la Institutul Penn și profesor de științe ale sănătății publice și farmacologie. Sunt necesare studii viitoare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate și cancerele specifice care ar putea fi afectate.

Ciupercile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți. Descoperirile echipei arată că ciupercile pot ajuta, de asemenea, la creșterea gradului de protecție împotriva cancerului. „Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, care este un protector unic și puternic antioxidant și celular”, a declarat Djibril M. Ba, student absolvent în epidemiologie la Colegiul de Medicină Penn State.

Chiar dacă ciupercile shiitake, stridiile, maitake și stridiile regale au cantități mai mari din aminoacidul ergotioneină decât ciupercile albe, cremini și portabello, cercetătorii au descoperit că persoanele care au încorporat orice varietate de ciuperci în dietele lor zilnice au avut un risc mai mic de cancer. Potrivit descoperirilor, persoanele care au consumat 18 grame de ciuperci zilnic au avut un risc de cancer cu 45% mai mic comparativ cu cele care nu au consumat ciuperci.

Când au fost examinate anumite tipuri de cancer, cercetătorii au remarcat cele mai puternice asociații pentru cancerul de sân, deoarece persoanele care au consumat în mod regulat ciuperci au avut un risc semnificativ mai mic de cancer de sân. Cercetarea ar putea fi utilă pentru explorarea în continuare a efectelor protectoare pe care le au ciupercile și pentru a ajuta la stabilirea unor diete mai sănătoase care să prevină cancerul.

sursa: Science Daily

Publicat la 26-04-2021 | Vizite: 66 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.