O nouă strategie de tratament are ca scop suprastimularea și epuizarea celulelor canceroase

Autor: Airinei Camelia , publicat la 28-03-2024

Matheus dos Santos Dias abordează lupta împotriva cancerului dintr-o perspectivă neconvențională, propunând stimularea celulelor canceroase pentru a le epuiza și a le face vulnerabile la tratament, în loc să le inhibe direct. Această idee, inițial controversată, se bazează pe dovezi care sugerează că supra-stimularea celulelor canceroase poate duce la epuizarea lor, similar cu supraîncălzirea motorului unei mașini de curse care, în cele din urmă, cedează. În ciuda prevalenței inhibitorilor în dezvoltarea medicamentelor, Dias și echipa sa au identificat un medicament care acționează asupra proteinei PP2A, complementat perfect de un inhibitor WEE1, care vizează celulele supra-activate și stresate, împiedicându-le să funcționeze corect.
Combinația de medicamente a arătat rezultate promițătoare în experimentele efectuate pe celulele canceroase și pe șoareci cu tumori provenite de la pacienți, prezentând efecte secundare gestionabile. Această abordare oferă speranța că celulele normale pot rezista mai bine activării decât celulele canceroase, care sunt deja suprasolicitate. Interesant este că, în cazul dezvoltării rezistenței la tratament, celulele canceroase rezistente par să devină mai puțin maligne, crescând mai lent sau deloc.

Această cercetare deschide o nouă perspectivă asupra tratamentului cancerului, provocând comunitatea științifică să reconsidere abordările tradiționale. Echipa speră să înceapă primele studii clinice pe pacienți până la sfârșitul anului, cu suportul crescând din partea comunității medicale și științifice. Această abordare paradoxală ar putea reprezenta un pas important în dezvoltarea de noi strategii de tratament împotriva cancerului, stimulând alte laboratoare să testeze și să exploreze această metodă inovatoare.

sursa: News Medical

Publicat la 28-03-2024 | Vizite: 186 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp