O dietă bogată în indol-3-carbinol poate preveni cancerul de colon
Autor: Vasiliu Alina , publicat la 20-08-2018
Cercetătorii de la Francis Crick Institute din Londra subliniază importanța consumului de legume precum varza, broccoli și varză kale, care pot preveni cancerul de colon.
Studiul a arătat că șoarecilor care au consumat o dietă bogată într-un compus cunoscut ca indol-3-carbinol (I3C) - care provine de la astfel de legume - a împiedicat intestinele animalelor să devină inflamate sau să dezvolte cancerul de colon. Rezultatele apar într-o lucrare publicată în jurnalul Immunity.
Dr. Brigitta Stockinger, coordonatorul studiului, afirmă că noile descoperiri sunt primele care dau „dovezi concrete” despre modul in care indol-3-carbinol - prin efectul asupra unei proteine celulare cunoscută sub numele de receptor hidrocarburi arii (AhR) - protejează intestinul de inflamație și de cancer.
Dr. Stockinger a observat că șoarecii care au consumat o dietă care include cantități precise de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, minerale și vitamine au dezvoltat tumori de colon în decurs de 10 săptămâni, în timp ce cei care au au urmat o dietă îmbogățită cu I3C nu au dezvoltat deloc cancer de colon.
In plus, atunci când șoarecilor care erau deja în curs de dezvoltare a cancerului de colon le-a fost limitat consumul la o dietă bogată în I3C, cercetătorii au descoperit că aceste animale au dezvoltat tumori semnificativ mai puține și că aceste tumori avea o șansă redusă să fie maligne.
Sursa: MedicalNewsToday
Studiul a arătat că șoarecilor care au consumat o dietă bogată într-un compus cunoscut ca indol-3-carbinol (I3C) - care provine de la astfel de legume - a împiedicat intestinele animalelor să devină inflamate sau să dezvolte cancerul de colon. Rezultatele apar într-o lucrare publicată în jurnalul Immunity.
Dr. Brigitta Stockinger, coordonatorul studiului, afirmă că noile descoperiri sunt primele care dau „dovezi concrete” despre modul in care indol-3-carbinol - prin efectul asupra unei proteine celulare cunoscută sub numele de receptor hidrocarburi arii (AhR) - protejează intestinul de inflamație și de cancer.
Dr. Stockinger a observat că șoarecii care au consumat o dietă care include cantități precise de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, minerale și vitamine au dezvoltat tumori de colon în decurs de 10 săptămâni, în timp ce cei care au au urmat o dietă îmbogățită cu I3C nu au dezvoltat deloc cancer de colon.
In plus, atunci când șoarecilor care erau deja în curs de dezvoltare a cancerului de colon le-a fost limitat consumul la o dietă bogată în I3C, cercetătorii au descoperit că aceste animale au dezvoltat tumori semnificativ mai puține și că aceste tumori avea o șansă redusă să fie maligne.
Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent diagnosticat atât la femei, cât și la bărbați, fără a lua în calcul cancerul de piele. În fiecare an, sunt diagnosticate peste 600.000 de cazuri noi de cancer de colon. Riscurile dezvoltării acestui tip de cancer, ca și în cazul multor afecțiuni similare, cresc odată cu vârsta.
Sursa: MedicalNewsToday
Publicat la 20-08-2018 | Vizite: 745 | bibliografie
Alte articole:
- Cum migreaza celulele canceroase in organism?
- Tipurile de cancer cu impactul cel mai mare asupra anilor de viata sanatosi
- Dispozitivul portabil ce poate depista markerii tumorali
- Compusii din ceapa ar putea opri dezvoltarea proliferarii celulare in cancerul ovarian
- Nanoparticulele din aur ar putea fi utilizate in tratamentul cancerului pancreatic
- Un nou tratament impotriva cancerului ovarian
- Alcoolul si cancerul
- Persoanele intolerante la lactoza au un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer
- Metastazarea cancerului in organism ar putea fi incetinita, cred cercetatorii
- Cercetatorii au descoperit o tinta terapeutica promitatoare in cazul glioblastomului
- Extractul de aronia, in combinatie cu chimioterapia, omoara cancerul de pancreas
- De ce apare rezistenta la tamoxifen?
- Hormonoterapia cancerului de prostata ar putea creste riscul de dementa?
- Ritmul circadian si dezvoltarea cancerului
- O posibila explicatie pentru recidiva cancerului mamar