Medicamentele pentru cancer afectează proteinele din sânge, sporind riscul de boli cardiovasculare: implicațiile pentru tratamentul bolilor de inimă ș

Autor: Teodorescu Mihai , publicat la 02-05-2023

Medicamentele pentru cancer afectează proteinele din sânge, sporind riscul de boli cardiovasculare: implicațiile pentru tratamentul bolilor de inimă ș

Un studiu publicat în revista Science Advances arată cum medicamentele utilizate în tratamentul cancerului afectează diferite proteine din sânge, sporind riscul de boli cardiovasculare. Descoperirile ar putea ajuta la identificarea persoanelor cu risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare și, în final, la îmbunătățirea tratamentelor împotriva cancerului.
Cercetătorii au identificat, de asemenea, noi ținte potențiale de medicamente pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, inclusiv pentru insuficiența cardiacă. Medicamentele pot funcționa prin inhibarea proteinelor asociate cu un risc mai mare de îmbolnăvire sau prin activarea proteinelor asociate cu un risc mai scăzut.

Autorul principal al studiului, dr. Floriaan Schmidt de la Institutul de Științe Cardiovasculare UCL, a declarat că „proteinele identificate în studiu pot ajuta la accelerarea dezvoltării de noi tratamente pentru cancer și pentru bolile cardiovasculare și pot spori încrederea oamenilor de știință în efectele medicamentelor pe care le dezvoltă”.

Rezultatele actuale se bazează pe un studiu de asociere la nivelul genomului, care a utilziat date de la peste 37.000 de persoane fără afecțiuni cardiovasculare, înscrise în baza de date Biobank. În cadrul studiului, cercetătorii au analizat proteinele codificate de genom care sunt asociate cu bolile cardiovasculare.

Studiul actual aduce informații importante despre legătura dintre medicamentele utilizate în tratamentul cancerului și bolile de inimă, oferind date și modele pentru dezvoltarea de noi tratamente în ambele domenii.

sursa: News Medical
foto: UCL News

 

Publicat la 02-05-2023 | Vizite: 189 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp