Cercetătorii au identificat proteine cheie în dezvoltarea mai multor tipuri de tumori canceroase

Autor: Airinei Camelia , publicat la 17-08-2023

Oamenii de știință de la diferite instituții, inclusiv Școala de Medicină a Universității Washington, MIT, Harvard și Universitatea Brigham Young, au efectuat o analiză aprofundată a proteinelor care conduc la cancer la mai multe tipuri de tumori. Această analiză depășește secvențierea genomului, oferind perspective asupra funcționării proteinelor în celulele canceroase.
Studiul își propune să identifice proteinele cheie responsabile de creșterea cancerului și să înțeleagă reglementarea acestora. Descoperirile, publicate în jurnalele medicale Cell și Cancer Cell, evidențiază potențialul unor noi terapii care vizează aceste proteine ​​sau declanșează răspunsuri imune împotriva proteinelor anormale produse de celulele canceroase.

Cercetarea, parte a Consorțiului de analiză clinică a tumorilor proteomice, oferă o resursă valoroasă pentru dezvoltarea de tratamente inovatoare pentru diverse tipuri de cancer. Setul de date extins al studiului, care acoperă aproximativ 10.000 de proteine ​​din 10 tipuri de cancer, permite cercetătorilor să detecteze proteine ​​​​importante care conduc la cancer, care ar putea fi rare în cazurile individuale de cancer. Prin identificarea mecanismelor comune între tipurile de tumori, cercetătorii obțin, de asemenea, informații despre interacțiunile proteinelor care alimentează creșterea cancerului și strategiile potențiale de perturbare. Mai mult, cercetarea pune în lumină modul în care modificările chimice ale proteinelor influențează dezvoltarea cancerului și răspunsul la imunoterapii.

Analiza ajută la înțelegerea de ce unii pacienți nu răspund la imunoterapie, chiar și cu rate mari de mutații. Oferind date și resurse comunității mai largi de cercetare, studiul contribuie cu un nou nivel de cunoștințe la biologia cancerului și dezvoltarea tratamentului.

sursa: News Medical

Publicat la 17-08-2023 | Vizite: 116 | bibliografie

Alte articole:
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp