Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 246247248249250251252 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
trebuie sa ma operez neaparat? 00:00:00 de către al_dumitru
Buna, Anamaria. Daca ai probleme cu cancerul in familie, e bine sa acorzi o grija foarte mare acestor probleme. Sigur ca fibroadenomul e benign (adica nu e cancer) dar, problema cu tumorile la san este urmatoarea: ele pot degenera si se pot maligniza. Cu cat stai mai mult cu ele, cu atat le dai mai multe ocazii sa isi faca de cap.

Ca sa nu ramai cu deformari, e bine sa le iei din pripa, si nu cand au crescut prea mult. Presupun ca daca medicii ti+au recomandat operatia, au facut+o cu discernamant, iar Clinica de la Cluj e o clinica respectabila. Cunosc pe cineva care a facut acolo aceasta operatie de curand si a avut numai vorbe de lauda pentru tot, de la cazare si pana la atitudine si la rezultate.

Nu zic, or fi si tratamente naturiste, dar e putin probabil sa le culegi de pe un forum, si e foarte bine sa le folosesti ca adjuvante, nu ca terapii de baza. Iar daca ar fi sa ti se recomande un tratament medicamentos, tot la medic il vei afla. Deci cauta un doctor ginecolog, care se pricepe si la fitoterapie, este zic eu, cel mai in masura sa iti spuna cat poti incerca cu alte metode si cand e cazut ferm de operatie.
eroare sau certitudine: cancer la plamani 00:00:00 de către andreyey
da...este posibil..ce i s-a descoperit acum 3 saptamani tatalui dumneavoastra este tumora principala...adika neoplasmul pulmonar.Cancerul metastazeaza in organism. Cand un cancer este depistat, acesta poate fi intr-un stadiu incipient sau intr-un stadiu avansat , adica cu metastaze.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 04-05-2014, 10:34:13 de către RaulDuke
trebuie sa te linistesti pentru ca lumea tolereaza foarte diferit citostaticele. pentru multi nu exista niciun fel de probleme, sau nu sunt sesizabile. apoi gemzar este tolerat relativ bine, fara probleme majore nici de greata nici de caderea parului cine stie ce. trebuiesc monitorizate analizele (celulele din sange) saptamanal.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 04-05-2014, 10:27:48 de către mihaelaandreea
Anna7 sau Tinac07, daca mai sunteti active si va mai uitati pe forum va rog sa imi spunei cum a fost evoluita parintilor vostrii dupa citostatice?Si tatal meu este in aceeasi situatie cancer de pancreas cu metastaze in ficat si stomac, vineri sapt aceasta ne ducem la prima tura de citostattice gemzar...Multumesc!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 15-11-2012, 15:33:26 de către RaulDuke
nu prea cred ca se justifica sa mai faceti nimic in momentul de fata, de teama unui ipotetic cancer, care oricum nu este vizibil pe nimic din ce s-a facut pana acum si care, daca, tot ipotetic, "va fi sa apara", nu poate fi vazut inainte.

medicul ce recomandari v-a dat ? si ce intrebari i-ati pus ?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 15-11-2012, 12:54:03 de către aliana53
buna ziua,
mama mea de 59 ani a avut un episod dureros in abdomenul superior stanga ce pleca in spate, a facut o ecografie la care a iesit o formatiune nodulara hipoecogena neregulata intre splina si rinichi stang.
I s-a recomandat sa faca un CT la care s-a vazut - Pancreas cu dimensiuni marite cefalic, diam max cr-cd 5, 5 cm si ap 2, 2 cm, corporeal ap 3, 1 cm, cefalic 2, 95cm cu aparente cuduri corporeo cefalic neomogen nativ, post contrast omogen cu multiple vase care emerg din artera splenica fara aspect patologic. canal Wirsung vizibil cefalic si corporeal. colecist fara calculi. coledoc intrapancreatic diam max 1cm.. fara dilatatii cai biliare. ficat dimensiuni si structura normale. Modificari parietale gastrice, pliuri ingrosate grosime max 1, 9 cm. Splina, rinichi normali, fara adenopatii.
Concluzii- pancreas cu modificari morfologice si dimensionale - de urmarit pancreatita cronica. Wirsung vizibil. Modificari parietale gastrice.
La colangio RMN - ficat cu hipertrofie de lob drept fara leziuni focale. Pancreas cu dimensiuni si structura normala, Wirsung vizibil.
Ax splenoportal la limita superioara, VP=14mm. fara adenopatii.
Concluzii- fara modificari de pancreatita, hipertrofie de lob drept hepatic.

Ag carcinoembrionar (CEA)- 2.41 Val N: 5.0 ng/ml
CA 19-9 2 U/ml 37 U/ml
fosfataza alcalina 80, 7 U/l
GGT 17U/l
Bilirubina totala 0, 89 mg/dl


Intrebarea mea este daca mai au rost alte investigatii pentru pancreas si daca da ce si unde ar fi indicat sa le facem? Multumesc.


Mama acuza si acum o jena si dureri ce pleaca in spate dupa mancare iar in ultimul timp a slabit foarte mult in greutate.
Am citit ca un neoplasm de pancreas este foarte greu de diagnosticat in stadiile incipiente si diagnosticul diferential este foarte greu de facut cu pancreatita cronica mai ales ca nu exista o cauza si nici alte episoade de pancreatita acuta in antecedente
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 01-11-2012, 11:30:37 de către RaulDuke
intr-adevar, daca tumora nu este operabila, din pacate prognosticul este extrem de sumbru, cam de forma a ceea ce ati auzit deja. s-a pronuntat insa cuvantul "NEXAVAR"? acesta e un medicament care este aprobat in cazul cancerului de ficat (defapt singurul), inclusiv in romania. desigur ca exista niste criterii pe baza carora este aprobat, cum ar fi un dosar facut de un medic oncolog care sa ateste boala si faptul ca nu e operabila plus ca are o stare generala acceptabila si niste analize la fel. este un mediament care nu are sanse de a vindeca boala, dar poate sa o tina sub control si sa prelungeasca viata fata de a nu face nimic.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 31-10-2012, 17:40:36 de către pufulica24
tocmai am aflat ca tumorile maligne nu pot fi operabile si ca tata mai are de trait cateva saptamani -pana in 3 luni si ca poate sa faca chemoembolizare sa-i prelungeasca zilele dar nu sunt sigure pentru ca in paralel trebuie alt dr sa-i mentina hepatita b cica ciroza ca si aceasta este fatala nu mai stiu ce sa mai fac sunt terminat in toate modurile. chiar nu este in romania asta un dr care sa te lamureasca si sa te ajute toti te trateaza cu o asa indiferenta si mai tare te duc in eroare chiar si la spitalele private. dar nici nu poti sa ajungi sa stai de vb cu un dr bun fara o pila sa te recomande. chiar daca ai bani degeaba daca nu ai o cunostinta ceva. ma simt neajutat, neputincios, dezorientat si ca un nimeni pe lume.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 23-10-2012, 18:30:29 de către RaulDuke
are un cancer primar de ficat (adica un cancer care acolo s-a dezvoltat prima oara, nu unul care a "migrat" de la alte organe). este un cancer cu o rata foarte mare de mortalitate, respectiv de aproximativ 85%. adica din 10 oameni cu acest diagnostic, cel putin 8 mor chiar de aceasta boala. singura sansa de vindecare ramane chirurgia, adica indepartarea prin operatie a acelei tumori, sau a acelor tumori, daca acest lucru este tehnic posibil si fezabil medical. daca nu, raman ca variante alte tipuri de tratament, dar care in nici un caz nu au vreo sansa de vindecare a bolii ci mai mult o speranta de a prelungi viata cu cateva luni.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 23-10-2012, 17:20:58 de către pufulica24
diagnostic formulare libera: hepatocarcinom grefat pe infectie cronica vhb si

diagnostic principal (drg cod 1) : c22 0 carcinom al celulei hepatice . ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce semnifica asta?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 19-10-2012, 20:57:20 de către RaulDuke
intr-adevar, rezultatul biopsiei este cheie in acest moment. daca nu se poate opera, repet, fiind hepatocarcinom, ramane varianta cu tratament sistemic cu nexavar; o varianta premergatoare ar fi chimioinfuzia de artera hepatica, dar nu stiu in ce masura si pe unde anume se practica in romania.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 19-10-2012, 20:02:24 de către pufulica24
diagnosticul de etapa este de hepatocarcinom voluminos grefat pe herpatopatie cronica vhb si dr care a efectuat analizele a spus ca mai mult ca sigur nu poate beneficia de interventie chirurgicala dar asta o sa decida profesorul dupa ce avem rezultatul de bph.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 19-10-2012, 16:58:25 de către RaulDuke
interventia chirurgicala, daca este intr-adevar hepatocarcinom. asta ofera singura sansa de vindecare. repet: daca PBH arata un hepatocarcinom intr-adevar.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 19-10-2012, 15:57:11 de către pufulica24
buna ziua. tatal meu are 2 tumori hepatice maligne (Hepatocarcinomul) la ficat una de 97/63mm la nivelul segmentului 4 si una de 65/50mm la nivelul segmentului 6, analizele la sange arata bilirubina totala 1.1mg/dl , plt 177 , afp400, endoscopia la stomac a iesit bine la fel si la colon, ct cu substanta de contrast care descrie hepatomegalie tumorala, fara ascita sau splenomegalie, sa efectuat pbh rezultat in asteptare. pana la rezultat si optiunile dr vreau sa aflu de ce fel de procedee ar putea beneficia si care ar fi cel mai indicat in cazul lui ? cu informatiile care le am pana acum sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. multumesc
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-09-2012, 22:08:56 de către RaulDuke
despre chimioterapie sau radioterapie, in acest moment, acesta e adevarul. dar nu stiu daca ai discutat cu cineva despre ce am zis mai sus, respectiv o metoda de drenaj biliar. desigur ca inainte de asta, trebuie facut cel putin un CT de abdomen superior/ficat/etc, pentru a se vedea daca si in ce masura sunt caile biliare blocate si mai ales unde.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-09-2012, 21:51:47 de către uelenap
nu a facut o biopsie...
ca19-9 era 1450 la sfarsitul lunii iulie.
o sa vorbesc cu dr oncolog despre drenaj si o sa ma interesez unde si daca se poate face, multumesc mult de sfat !!!
ceea ce mi-a spus dr este ca are organismul foarte foarte slabit, are o diferenta mai mare de 2 pcte la tensiunea arteriala in culcat vs in picioare, ameteli... stomacul foarte foarte sensibil. sper in primul rand sa rezolvam putin tranzitul intestinal, sa deblocam constipatia si sa ajutam astfel eliminarea sucurilor digestive pe cale normala si nu prin varsaturi... ma gandeam poate sa mai facem un ct sau rmn sa vedem exact unde e blocajul si in ce stadiu...
am uitat sa spun, ca dupa martie 2012 a mai incercat de vreo 2 ori sa reia tratamentul chimio cu xeloda, dar a trebuit sa-l intrerupem, pentru ca i-a fost foarte foarte rau... tremuraturi, greata, varsaturi, ameteli etc...chiar si cu o doza mai mica... dr a zis ca in nici un caz nu ar suporta o chimioterapie mai puternica, gen gemcitabina (indicata in astfel de cazuri), daca nu a suportat nici xeloda. poate nu a suportat organismul lui chimioterapia ca are 77 ani, o fi si varsta un factor ?!... am fost la 4 medici oncologi si toti mi-au spus ca tratamentul simptomatic paleativ e tot ce putem face si ca orice chimio sau radioterapie in starea lui actuala i-ar face mai mult rau...
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-09-2012, 21:25:36 de către RaulDuke
se pun 2 probleme in acest moment: are o biopsie facuta ? ce zice ea ?

a doua: daca operatia "iese din discutie", cum e foarte probabil, macar poate fi luata in discutie o procedura de drenaj biliar, poate cu un stent montat pe caile biliare, montat pe cale radiologica sau... un altfel de dren. vi s-a vorbit despre asta ? e drept ca nu sunt multe locurile unde se poate face, dar daca are o obstructie biliara, asta trebuie incercat pentru ca sigur i-ar prelungi viata si poate chiar ar putea reincepe un tratament chimioterapic.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-09-2012, 20:45:18 de către uelenap
multumesc mult de raspuns. sunt constienta ca numai Dumnezeu stie cate zile mai ai...
imi doresc foarte mult sa il am cat mai mult langa mine, ma doare sufletul cand il vad ca se simte rau si ma simt neputincioasa in fata faptului ca nu pot sa fac mai mult pentru el... cred ca toti trecem prin aceleasi stari...
pentru toti cei aflati in astfel de situatii, nu va pierdeti speranta si luptati pana la final... oncologul i-a "dat" tatalui meu 4 luni de la operatie... si dupa un an si cinci luni il am inca alaturi de mine si ne luptam in continuare cu boala !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-09-2012, 19:47:40 de către RaulDuke
1) da.
2) da.
3) sper ca iti dai seama ca intrebarea nu este foarte "respondibila"... cea mai optimista este de 100 de ani, evident; totusi cred ca vrei sa te referi la ce se intampla cel mai des cu oamenii in aceste situatii iar din pacate raspunsul este ca prognosticul vital se masoara in cel mai rau caz in zile, in cel mai bun... in saptamani. imposibil de spus daca foarte putine (de exemplu 2-3 sau mult mai multe, incat sa treaca de luni de zile).

desigur trebuie sa tii cont ca raspunsurile mele sunt aplicat strict la contextul dat de tine si sunt date sub rezerva ca nu cunosc enorm de multe detalii asupra cazului de fata, deci marja de eroare este, e vident, enroma, in tot ceea ce ti-am spus. in tot cazul iti tinem pumnii ! iar ca nota: tramadolul nu accentueaza greata. in conditii normale, niciun analgezic nu face asta intr-o masura mai mare decat sa controleze durerea, daca aceasta exista.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-09-2012, 19:24:29 de către uelenap
buna ziua,
tatal meu a fost diagnosticat in luna aprilie 2011 cu icter mecanic si urmare a unui RMN efectuat preoperator, cu cancer de cap de pancreas cu obstructie de vena mezenterica (fara metastaze la ficat), deci inoperabil in sens curativ. S-a intervenit paleativ, efectuandu-se o hepato-jejunoanastomoza... avea diabet zaharat de ani de zile si se trata cu pastile, dar dupa operatie a devenit insulino dependent. S-a refacut destul de bine pana in toamna lui 2011 (i-am dat foarte multe produse naturiste imunostimulatoare... tot ce-am auzit), avea pofta de mancare, nu a mai slabit deloc, arata si se simtea foarte bine, desi markerul ca 19-9 era destul de mare, cca 800. in luna noiembrie oncologul i-a propus tratament citostatic cu xeloda, pe care nu prea a vrut sa il ia intrucat a citit el prospectul si a zis ca are prea multe efecte adverse... ca 19-9 a continuat sa creasca, desi el se simtea inca bine. in luna martie l-am convins sa inceapa tratamentul citostatic cu xeloda, intrucat era clar ca boala avansa, in acele 14 zile de tratament i-a mes foarte bine, dar imediat dupa incetarea pastilelor i-a fost foarte foarte rau, diaree si greata, varsaturi.. a slabit vreo 9 kg in doua saptamani. dupa aceasta serie de citostatice, glicemia a deveit oscilanta si din ce in ce mai greu de tinut sub control, a facut crize hipoglicemice grave aproape de coma... intr-un final am reusit cat de cat sa o stabilizam, dar slabea in continuare si a auzat si dureri abdominale si de spate (omoplatul drept). oncologul i-a dat tramadol pt dureri, iar dibetologul i-a schimbat insulina; a urmat o noua perioada de crize hipoglicemice si dificultati in reglarea dozelor de insulina; in iulie 2012 a facut un CT si se pare ca acum este deja in stadiul 4 (adenopatii in abdomenul superior, steatoza hepatica)... din luna august a inceput sa aiba stari de greata si varsaturi foarte puternice, dar nu neaparat mancare, ci doar suc gastric si biliar (lichid amarui), dar in cantitati mari, acum urina este mai inchisa la culoare, scaunele sunt deschise la culoare, uneori albicioase... si este constipat, are o culoare galbuie a pielii si pierderi de memorie (uita ca a luat medicamentele), e confuz si are o stare de somnolenta mai toata ziua. am inceput curand tratament paleativ cu metoclopramid injectabil, forlax s.a. pentru a elimina varsaturile si a atenua simptomele acestea. are in continuare pofta de mancare, ceea ce mi se pare un lucru bun, desi mananca foarte putin.. in ultimele 10 zile a slabit inca 7 kg...
sunt constienta ca nu mai sunt sanse de a-si reveni, am apelat si la un dr specialist in oncologie paleativa in speranta de a-i imbunatati cat mai mult calitatea vietii in aceasta perioada dificila...
ii multumesc lui Dumnezeu ca deocamdata nu are dureri specifice bolii... a avut ocazional, dar nu de mare intensitate si i-au trecut cu 50-100 mg de tramadol... de azi ii dam algocalmin pt ca tramadolul intensifica starea de greata/ varsaturi si sper sa fie suficient ca si analgezic
de asemenea, ii multumesc lui Dumnezeu ca este inca pe picioarele lui, nu a cazut la pat, se duce singur la toaleta...
intrebarile mele dupa ce am citit tot ce-am gasit pe internet despre aceasta boala si cu care am rugamintea sa ma lamuriti daca se poate, sunt:
1) simptomele actuale indica reinstalarea icterului cailor biliare ? (oncologul mi-a spus ca o noua interventie chirurgicala ar fi exclusa)
2) starile de somnolenta si confuzie mentala indica instalarea unei insuficiente hepatice ?
3) in aceste conditii, care este speranta de viata cea mai optimista din punctul dvs de vedere ?
va multumesc mult si sanatate multa tuturor ca este cea mai importanta in viata !!! si putere multa celor ce trec prin astfel de lucruri...
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-09-2012, 23:44:02 de către RaulDuke
numai bine !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-09-2012, 22:07:51 de către Anna7
Multumim, sper sa fie si mai bine. Multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-09-2012, 21:46:28 de către RaulDuke
foarte bine ! mult succes si in continuare !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-09-2012, 12:40:41 de către Anna7
Imi cer scuze dar nu am mai reusit sa raspund. De saptamana trecuta a inceput tratamenul cu gemcitabina, maine vom merge pentru a doua doza. S-a simtit bine dupa tratament, il incomodeaza doar abdomenul deoarece este destul de marit si de vreo 3 zile i s-au umflat si picioarele. Eram speriata la cat de multe efecte secundare am citit ca pot aparea dupa traament insa el s-a simtit bine. Sper sa se simta asa si maine. Ne-am gandit ca maine sa vorbit cu doctorul si despre o punctie pentru confortul lui insa imi este frica sa nu se simta mai rau dupa.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 30-08-2012, 00:03:01 de către RaulDuke
nu stiu exact cum a ajuns la aceasta cifra... dar ma tem ca diagnosticul de cancer de pancreas cu metastaze in ficat nu este niciodata de bun augur, prognosticul vital fiind intr-adevar masurabil in luni... sunt mai multe variabile.

s-a pus problema de un tratament chimioterapic ?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-08-2012, 18:14:33 de către Anna7
Nu am mai intrebat, Doamna doctor mi-a spus ca perioada de supravietuire este in jurul perioadei de 6 saptamani din experienta dansei. Acum stand acasa si citind am inceput sa ma gandesc ca nu ar fi ajutat daca acel lichid s-ar scoate, daca se poate scoate.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-08-2012, 13:14:13 de către RaulDuke
ce anume sa spuna despre punctie ? i-ai intrebat ?

ma tem ca trebuie sa te pregatesti pentru ce e mai rau. singura parte buna este temporara, si anume starea lui in momentul de fata.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-08-2012, 11:48:31 de către Anna7
Toata lumea imi spune ca este grav, foarte grav, dar starea lui ma induce total in eroare, de cand a iesit din spital mi-a spus ca se simte mai bine, nu mai este atat de palid, azi mi-a spus ca acele intepaturi, nu mai apar atat de frecvent. Am observat ca abdomenul este putin mai marit decat inainte, are si lichid de ascita. Oare medicii de ce nu au spus nimic de o punctie ? Eu sper ca rezultatul biopsiei sa fie mai putin rau. Am un sentiment foarte straniu pentru ca nu pot corela diagnosticul cu starea lui, cand am auzit diagnosticul am fost devastata insa dimineata cand ma trezesc si il vad la plimbare prin fata blocului, radem si totul parca este ca inainte nu mai stiu ce sa cred ce sa fac.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 25-08-2012, 23:23:46 de către RaulDuke
desigur ca nu poti sa faci nimic, inafara de a astepta rezultatul biopsiei. lucrurile arata extrem de nefavorabil iar suspiciunea principala, cu grad inalt de probabilitate, este ca are un cancer de pancreas. intr-adevar numai biopsia poate sa transeze asta, iar restul discutiilor pot fi purtate abia ulterior.

altfel... ce ai mai dori sa stii ? ce asteptari ai ?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 25-08-2012, 21:28:37 de către Anna7
Ma scuzati, am uitat sa mentionez ca tatal meu are 53 de ani.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 25-08-2012, 21:01:19 de către Anna7
Buna ziua! In urma cu o luna tatal meu a fost diagnosticat cu o tumora de diminesiuni mari ce inglobeaza coada pancreasului, hilul splinei, flexura stanga a colonului ; tromboza a venei splenice ; metastaze hepatice, splenice, ganglionare si carcinomatoza peritoneala. De 3 saptamani asteptam rezultatul biopsiei. Analizele biochimice sunt bune cu exceptia VSH-ului care este usor accelerat si hiposideremie. El se simte bine cu exceptia unei intepaturi care apare in zona splinei dar care dispare in momentul in care se aseaza pe scaun sau se intinde in pat. Va rog sfatuiti-ma ce as putea face in perioada aceasta, parca sunt legata de maini. Mama mea este plecata din tara la munca, iar eu in situatia aceasta nu stiu ce as mai putea face. Doctorul oncolog nu ne spune nimic doar ca trebuie sa asteptam rezultatul biopsiei. Despre biopsie ni s-a spus ca a fost trimisa de doua ori la imunologie, nu stiu ce inseamna acest lucru dar am observat ca s-a insistat destul de mult. Va multumesc !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 02-08-2012, 16:43:47 de către RaulDuke
tatianna: cu siguranta ca trebuie sa iei legatura si sa programezi o consultatie, cat mai repede, cu toate documentele medicale, la un medic oncolog. cu siguranta ca daca problema cu colestaza e sub control, poate fi luat in discutie un tratament chimioterapic moderat, tinand, desigur, cont si de starea generala si in special de functia rinichilor. dar asta nu poate decide decat oncologul, care sa-ti si explice decizia pe care o ia, oricare ar fi aceea. desigur ca nu exista sperante de vindecare iar prognosticul pentru urmatoarele luni este foarte redus, iarasi, tinand cont ca nu exista o biopsie si diagnosticul e doar foarte probabil, nu 100% sigur. repet: vorbiti cu un specialist de oncologie medicala.

aida-ida: ma tem ca cifrele pe care le-ai citit sunt adevarate si inexorabile, fie si doar ca estimari. desigur ca depinde de starea de acum, ce tratament citostatic face si cum raspunde la el. raspunsuri bune la tratament cu prelungiri semnificative ale supravietuirii s-au vazut. mult succes !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 01-08-2012, 11:13:17 de către aida-ida
Buna ziua!Ma numesc Ionela, sunt din Craiova si tocmai m-am lovit de o mare problema.Soacra mea, in varsta de 61 de ani, a fost diagnosticata cu cancer pancreatic hepatic, metastaza, acum doua saptamani.A inceput tratamentul citostatic, in acest moment se simte bine, insa eu sunt constienta ca aceasta perioada nu o sa fie lunga.Stiu ca este o intrebare cam fara raspuns, insa ma gandeam ca estimativ, ca o medie a cazurilor asemanatoare cu care v-ati confruntat, m-ati putea ajuta cu o perioada probabila de supravietuire.Eu am citit ceva de genul 3-6 luni.Va multumesc!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 30-07-2012, 15:02:55 de către tatianna
Buna ziua, as dori si eu niste sfaturi. Mama mea, in varsta de 79 de ani, in urma unei stari generale de rau, greturi, varsaturi, si un inceput de icter, scaune decolorate, urina inchisa la culoare, a fost internata in spital unde in urma unei ecografii si a unui CT cu substanta de contrast, a fost diagnosticata cu colestaza extrahepatica, suspect TU pancreatic cefalic. Mentionez ca este diabetica, insulinodependenta, are insuficienta renala cronica, anemie renala, HTA secundara severa, stimulare cu pace maker. In urma CT cu substanta de contrast a fost nevoita sa faca dializa acuta extrarenala deoarece i s-au blocat rinichii. Dupa revenirea cat de cat a rinichilor, in sensul ca dupa doua dialize s-a reinstalat functia rinichilor, i s-a facut saptamana trecuta la Cluj o interventie ERCP cu gest terapeutic `Sfincterectomie pe 15 mm, se monteaza o proteza metalica de 6 cm` pentru a debloca caile biliare. Dupa 6 zile de la interventie, icterul a inceput sa dispara, si urina si scaunul au revenit spre normal.De la Cluj, am revenit cu diagnosticul `Neoplasm de cap de pancreas. Sfincterectomie si protezare cu proteza biliara metalica` Valorile markerului C19/9 sunt de 331.54 U/ml. In urma discutiei cu medicul nefrolog mi s-a spus ca din cauza problemelor cu insuficienta renala, daca ar face chimioterapie, ar ajunge la dializa cronica. Din cauza varstei inaintate (79 ani) si a multiplelor probleme de sanatate, operatia pentru rezectie este scoasa din discutie.Sunt bulversata, pentru ca nu stie ce are si nu stiu cum sa procedez. nu as vrea sa nu aiba sansa de a decide daca sa faca un tratament chimioterapeutic cu toate consecintele care ii revin. Daca se poate as trimite rezultatele iesirilor din spital, sa ma sfatuiti ce sa fac. Va multumesc.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 27-07-2012, 23:14:40 de către RaulDuke
in primul rand as vrea sa imi spui ce asteptari ai deja. de la asta se pleaca intotdeauna.

practic vorbind, la cum descrii lucrurile, trebuie rezolvata intai si intai obstructia biliara, deci valorile bilirubinei. mi se pare ca ai fost expediat cam prea repede, caci exista mai multe variante prin care acest lucru poate fi rezovlat, fie cu stent care se pune prin endoscopie, fie cu un TUB DE DREN care se monteaza catre exterior, astfel incat bila iese prin peretele abdominal la exterior, printr-un tub si intr-o punga sterila, tub care se monteaza prin ghidaj ecografic sau CT. daca se rezolva valoarea bilirubinei, poate fi demarat un tratament CHIMIOTERAPIC care sa ofere niste sanse, fie si mici, la o REMISIE care sa-i prelungeasca viata.

daca lucrurile se expediaza foarte repede si nu se face nimic pentru obstructia biliara, aceasta va progresa, bilirubina va creste si mai mult, va deveni in scurt timp de o culoare galben verzuie stralucitoare, va fi din ce in ce mai confuz si mai adormit, va face insuficienta hepatica, va cadea intr-o coma si apoi va muri, toate aceste lucruri in cateva zile sau cel mult cateva saptamani de acum incolo.

intelegi ?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 27-07-2012, 17:01:13 de către Spring
Buna ziua.
Tatal meu a fost diagnosticat in 18 mai cu neoplasm pancreas, metastaze hepatice. Interventia chirurgicala a fost exclusa din start, am fost la dl. dr. conferentiar iancu, medicala III cluj - de care suntem extrem de multumiti. din pacate, nu poate incepe tratamentul cu citostatice din cauza bilirubinei - ale carei valori au crescut crunt in ultimele doua saptamani - de la 12 la 32!
Interventia cu stendul sau proteza aceea pentru coledoc e exclusa din pricina stadiului evoluat al bolii.
va rog sa imi spuneti - cat de sincer puteti - ce asteptari sa am.
sunt la limita puterilor.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 18-06-2012, 08:49:42 de către RaulDuke
taci si tu din gura, fii copil cuminte, manaca-ti grisuletul si nu mai speria oamenii cu minciuni!

de exemplu daca ai stii ceva despre celula umana, canceroasa sau nu, (dar nu stii, esti doar un semidoct) ai stii ca pe membrana se afla RECEPTORI care sunt cuplati cu CAI DE SEMNALIZARE care sunt blocate de medicamentele tintite, care nu au nevoie sa intre in nicio celula. ionii tai de 2 bani, ca orice ion si molecula mica defapt, degeaba trec prin membrane si intra in celule. cum intra asa si ies, fara nici un efect decat in capul tau lovit cu leuca de cand erai in scutece.

deci... te duci inapoi la carte, ca ai sarit etapa asta cand erai tanar si acum dementa nu compenseaza bine :D
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 18-06-2012, 06:00:25 de către Bicaz
jalnic.
Cancerul nu este afectat de niciun medicament tintit !
Cine v-a invatat as a prostii ?
Stiu ca au luat niste profesori si niste " luminati oncologisti " bani grei de facut as a bazagionii. Nupoate intra in celule as a ceva ! Ce tintesc , niste membrane ce nu pot fi penetrate si o baltoaca de acid lactic ?
In cancer nu intra nimic din ce stiti voi. Numai Cs si Rb intra !
Explicatia si efectivitatea la asa caz, sint jalnice .
Parere de rau pt pacienta ! Nu sint sanse , dar nici pe miini bune nu e !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 16-06-2012, 01:00:06 de către RaulDuke
nu conteaza raportul fata de alimentatie, pentru granisetron; desigur, daca varsa, nu are nicio eficienta; dar pericolul nu este starea de greata, care se estompeaza si trece in cateva zile; pericolul este deshidratarea, daca varsaturile sunt masive si nu poate deloc sa bea. asta trebuie evitat, si daca este ceva exagerat, de pilda 2 zile de varsat masiv + imposibilitatea de a bea deloc, urmata de absenta urinii, atunci trebuie prezentata la spital sau cel putin administrate fluide pe vena. granegis de obicei se ia preventiv cate un comprimat in fiecare dimineata dintre cele care urmeaza chimioterapiei si se stie ca apare greata; apoi, daca nu trece se mai poate lua inca unul, pana la maxim 3 pe toata ziua; dar deja trebuie luate si laxative pentru ca acest medicament poate cauza constipatie, lucru de evitat.

tarceva este un tratament asanumit "tintit", un comprimat pe zi care in cazul cancerului de pancreas se poate asocia cu Gemzar; a dovedit oarecare beneficiu, in ideea ca prelungeste putin perioada de progresie a bolii. din pacate nu se poate spune ca prelungeste semnificativ supravietuirea. este totusi o speranta in plus si un tratament nu foarte greu de tolerat; mai des pot sa apara de la el eruptii cutanate. totusi sper sa nu fie o problema.

totusi, vis-a-vis de tratament, trebuie sa aveti in minte si cam ce asteptari aveti si ce intelegeti, fiecare dintre voi, despre care sunt sansele despre ce o sa se intample... caci boala este una extrem de complicata.

totusi remisii s-au mai vazut si miracole exista, asa ca va urez remisie completa si mult noroc !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 15-06-2012, 10:26:31 de către tinac07
Revin cu noi amanunte despre starea mamei mele.
Am fost marti la oncologie cu rezultatul de la RMN si sange. Oncologul a discutat cu noi, i-a spus si mamei mele despre boala ei, despre faptul ca o operatie in acest stadiu este exclusa si ca doar tratament citostatic se mai poate face.
Asa ca, de marti am inceput cu citostaticele, si anume Gemcitabina, saptamanal, cu analize de sange inainte de fiecare sedinta de citostatice si apoi dupa 6-7 sedinte parca, a zis ca e necesara o noua evaluare, un nou RMN si analize sange pt. a vedea efectele tratamentului. Ni s-a facut si referat pentru CNAS pentru medicamentul TARCEVA care a zis ca merge foarte bine cu gemcitabina si dupa comisia de luna viitoare va fi inaintat spre aprobare. Sper sa-l putem obtine, am inteles ca e destul dedificil. Puteti sa-mi spuneti mai multe despre acest medicament ?
Cat despre cum suporta tratamentul citostatic, in prima zi a fost ok, nici un simtom, a doua zi insa a avut greturi si a vomitat de 3 ori iar ieri o singura data dar nu s-a simtit prea bine. Oncologul i-a prescris pt. aceasta problema Granisetron Actavis 1 mg - 2/zi, dimineata si seara, pentru dureri i-a prescris Oxycontin tot 2/zi sau la nevoie 2x2/zi, iar pt. protectia ficatului i-a prescris Esentiale Forte, 2/zi. Cum ar trebui sa ia granisetron-ul ? inainte de masa ? in prospect nu scrie iar oncologul nu tin minte sa fi spus sau poate eram eu prea ametita. Ma gandesc ca daca il ia dupa ce mananca, daca cumva vomita apoi, degeaba l-a luat.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-06-2012, 16:12:33 de către RaulDuke
markerul este FOARTE MARE, dar nu da informatii despre viteza de crestere a tumorii. tot ce spune este ca respectivul cancer este foarte extins; indiferent de ce s-a vazut la ecografie acum o luna, in mod sigur aproape, metastazele existau si atunci. din pacate asta e o situatie extrem de des intalnita cu cancerul de pancreas. biopsie nu se face la ecografie obisnuita, ci numai la ecografia endoscopica.

la cum descrii problema ma tem ca cea mai buna metoda este sa va pregatiti destul de repede spre ceea ce ineviitabil o sa urmeze. sansele de a i se mai castiga cateva luni de viata sunt in functie de toleranta si raspunsul la chimioterapie. dar sansele sunt foarte mici ca asta sa se intample. cel mai important este tratamentul simptomatic, sa nu aiba dureri si alte suferinte extreme care sa-i faca ultima perioada de viata prea greu de indurat. de asemenea ar fi util sa fie informata cat de cat despre ceea ce se intampla, mai ales daca da semne ca ar vrea sa stie.

imi pare rau pentru diagnosticul primit ! va urez mult curaj pentru viitor !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-06-2012, 16:05:50 de către lupu anca
Sunt aceeasi fiica care va scris cu disperare, acum indoliata..mama mea a plecat de langa noi acum 2 zile!! :((( imi pare asa de rau k nu am putut sa fac nimik..toti medicii nu ne-au dat sanse( 2 sapt ii mai dadusera si au avut dreptate)! Boala o doborase devenise o leguma numai perfuziile o mai tineau in viata..cum am aduso acasa in acea seara a si decedat!!! Din ce in ce tot mai multe pers mor subit de cancer..e cumplit!!!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 10-06-2012, 15:53:54 de către tinac07
Da, avem programare la Oncologie si marti o voi interna pe mama, si pe baza rezultatului RMN si analize sange oncologul va hotari ce tratament se va impune. Ce ma ingrozeste cel mai tare e rezultatul la markerii tumorali CA-19-9 si anume 26.098, 0, cand limita e pana-n 37 am inteles. Asta inseamna ca acea tumora creste intr-un ritm alarmant ?
Biopsie de tumora nu a facut, la interventia endoscopica nu avea cum preleva probe pt. biopsie pt. ca, mi s-a spus, nu avea cum ajunge la tumora, era doar in capul de pancreas, deci acum o luna inca nu avea metastaze.
De ce creste atat de alarmant oare ? Ce anume ar putea stopa aceasta crestere ? Siu ca nu se poate vindeca dar... macar cateva luni sa-i pot "adauga" si sa o mai am langa mine. Sunt disperata
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 09-06-2012, 00:23:16 de către RaulDuke
daca va avea rost sa se incerce sa primeasca citostatice sau nu, asta e o decizie pe care nu poate sa o ia decat oncologul in urma unui consult. desigur, daca acest lucru se va decide, speranta este doar aceea de a mai prelungi supravietuirea cu cateva luni, peste cele nu foarte multe care reprezinta prognosticul cel mai probabil in momentul de fata, date fiind cele pe care le prezinti. imi pare rau, dar decrierea de mai sus e sugestiva pentru un CANCER DE PANCREAS cu METASTAZE IN FICAT si nu numai, lucru care comporta un prognostic de supravietuire foarte redus, cum am zis, de ordinul lunilor. nu exista speranta de vindecare in boala aceasta, in stadiul acesta.

in alta ordine de idei, simptomele trebuiesc controlate separat. trebuie sa aiba un tratament de durere, prescris de medic, care sa-si faca efectul. daca nu, trebuie escaladat pana cand isi face efectul, preferabil de medicul care il va incepe!

ce indrumare ati primit de la ultimii medici si care au fost aceia ? aveti programare la un oncolog ?

toate cele de mai sus le spun cu mentiunea ca nu stiu exact care e diagnosticul, neavand (dupa toate operatiile pe care ziceti ca le-a facut) o biopsie de tumora si un EXAMEN HISTOPATOLOGIC, care sa ateste cancerul. deci teoretic e posibil sa ma insel, neavand toate datele la dispozitie.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 08-06-2012, 14:55:13 de către tinac07
As dori niste lamuriri dar si o interpretare a unui RMN al mamei mele, diagnosticata cu neoplasm cap pancreatic. Pt claritate voi aminti pe scurt istoricul bolii. Pe 2 mai anul acesta, dupa o criza biliara si un inceput de icter (tratat 4 zile), este operata la colecist, la Spitalul Militar din Oradea, diagnostig histopatologic: colecistita acuta gangrenoasa. Inainte de operatie I se face si un CT pt a nu avea surprize la operatie de la pancreas. Rezultat CT : Pancreas cu masa hipodensa, moderat captanta, imunogena, imprecis delimitate, situata cefalic cu diametrul transversal estimative de cca 3 cm. Coropreocaudal pancreas scleroatrofic cu dilatarea ductului Wiersung, de cca 0, 6 cm. CBP 1, 4 cm. Fara adenopatii retroperitoneale. I se face operatie laparoscopica de colecist iar la 5 zile face un nou icter obstructiv. A urmat o endoscopie la Cluj, la clinica Dr.Tantau unde I se face sfinterotomie si protezare endoscopica paleativa cu proteza metalica partial acoperita, astfel reluandu-se drenajul biliar si cedand icterul. A ramas insa problema neoplasmului. Dupa consultarea unui oncolog de aici, din Oradea, ni s-a recomandat un RMN si analize de sange + CA 19.9, pt. a vedea daca e sau nu operabila (desi la Cluj mi s-a spus ca la varsta ei - 72 ani, operatia ar fi cam imposibila), daca sunt sau nu metastaze, ori pt. a vedea calea de urmat in tratament.
Rezultatul RMN - process expansiv centrat pe regiunea cefalica a pancreasului (realizand moderata ectazie retrograde de duct Wirsung), cu determinari secundare hepatice in prtoiectia segm, V si VI subcapsular medial. Adenopatie metastazica cu ax longitudinal de 17 mm. adiacenta regiunii medii, anterioare, a trucnhiului portal, respective de 20 mm, adiacent regiunii posterioare a acestuia, si inca 2-3, peritumorale, infracentimetrice. Stent coledocian permeabil, cu moderata ectazie suprajacenta, reziduala si aerobilie.
Ce sa inteleg din toate acestea ? Analizele de sange le scot abia maine iar markerii sunt trimisi la Bucuresti am inteles, deci mai dureaza.
Ce cale ar trebui sa urmam acum ? mama e f.slabita, chimioterapia, daca se va impune, nu stiu daca ar suporta, a slabit din vara trecuta 18 kg. Dati-mi va rog un sfat, o parere calificata, vreau sa o ajut sa-I usurez suferinta, are dureri mari de stomac zice ea dar am inteles ca durerea e de la pancreas. Astept cu nerabdare raspuns. Multumesc din suflet
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-05-2012, 20:36:10 de către RaulDuke
totusi, ce fel de "doctor" ti-a spus toate astea ? este cumva oncolog ? daca starea ei nu e totusi sub control, daca are dureri, etc, de ce a fost externata ? scrie-mi pe privat, nu se pot face aici publice adresele de e-mail. cel mai simplu ar fi sa scrii chiar aici concluziile investigatiilor importante si sa ne spui daca ai vorbit cu un oncolog.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-05-2012, 19:35:16 de către lupu anca
un mail imi pute-ti da k sa va pot trimite toate analizele? azi am aduso acasa.tot azi mi-a zis oncologul k nu mai are sanse, k in corp are puhoi de tumori, k nici operabil si nici prin chimioterapie nu se poate!!! acum are dureri puterince in abdomen nu poate sa doarma...nu poate nici sa manance.!!1nu-mi vine sa cred k intr-o luna jumate.aproape 2.mama mea e in halul asta!!sunt socata!!nici nu stiu cum sa ma rog..sa-i aline durerea sau sa o mai tina in viata!!!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-05-2012, 19:24:48 de către RaulDuke
remediu naturist care sa aiba cea mai mica sansa de a o tine in viata, cu siguranta ca nu exista! ce se poate discuta despre starea ei trebuie sa se bazeze pe niste informatii suplimentare despre starea si diagnosticul ei, daca se poate. respectiv trebuie sa ne furnizezi un istoric, rezultatul unor investigatii pe care le-a facut mama ta recent, de tipul CT sau RMN, biopsie, interventii chirurgicale, ce tratamente a urmat, daca le ai... asa o sa iti putem raspunde si noi mai bine. altfel: confruntati cu diagnosticul de cancer, ati discutat cumva cu un oncolog ? ce v-au spus medicii ultima oara si care e starea ei clinica momentana ?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-05-2012, 19:08:47 de către lupu anca
buna ziua..sunt o fiica disperata ce nu ar vrea sa-si piarda mama in virsta de 52 de ani diagnosticata principal cu tumora maligna coada pancreasului, cu tumoara maligna secundara a ficatului, ganglioni limfatici mariti localizati, ascita, tromboza venei porte, malnutritie porteino energetica moderata dar si carcinomatoza peritoniala inclusiv utero ovariana!.deja ma ingrozesc knd vad atatea diagnostice...!!medicul ia dat doar 2-3 sapt de trait avand in vedere k de 2 sapt a stat in spital si o luna acasa facandusi banalele analize!!!boala asta ne-a dat peste cap pe toti din familie...Eu in septembrie am nunta(am facut pregatirile inclusiv invitatiile unde este trecuta si ea:((((...)de maine incepe tratamentul cu morfina..sunt diperata...vreau sa-i ma prelungesc viata sa ma vada si ea mireasa chiar dak e si intrun scaun cu rotile.. AJUTATI-MA! vaaaa rog...va implor...!!!cu un remediu naturist..ceva sa o mai tina in viata...!!!va rog mult de tot..k nu stiu incotro sa o apuc credeti-ma...de cand e in spital ma tot rog sa o tina in viata...!!!!!!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-03-2012, 23:39:52 de către RaulDuke
dupa parerea mea simpla, cum am spus si mai sus, prognosticul vital se masoara in saptamani poate luni. nu se poate spune nici la fata locului cu exactitate, caci nimeni nu stie viitorul, si cu atat mai putin pot spune eu asta doar din fata unui calculator, necunoscand cazul in detaliu. medicii lui ar trebui sa va lamureasca mai bine in directia asta si, oricum, marja este foarte mare.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-03-2012, 10:58:44 de către paulsb
Si cam ce pronostic de viata dati?Mentionez ca boala a fost descoperita in data de 17.02.2012 in gradul 4!Va multumesc, un numar de telefon mi-ar fi de folos daca puteti.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-03-2012, 10:48:01 de către RaulDuke
ma tem ca nu. nu din punct de vedere medical. tot ce se poate spera este un control mai bun al simptomelor, astfel incat suferinta sa fie cat mai mica.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-03-2012, 10:46:07 de către paulsb
Pentru bilirubina facem tratament cu medicamente.ma referean la boala pe cale naturista!Cam ce sanse dati?Este tot mai slabit pe zi ce trece.Exista vreo sansa de prelungire a vietii?Va multumesc
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-03-2012, 07:34:04 de către paulsb
Am inteles...Va multumesc.Acel stent nu se poate pune!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 26-03-2012, 00:00:36 de către RaulDuke
nu exista nici o cale naturalal de a scadea bilirubina. singurul lucru care poate fi luat in discutie este o interventie fie chirurgicala fie de radiologie interventionala care, daca poate, sa puna un STENT in caile biliare spre a permite drenarea bilei dinspre ficat catre intestin, prin zona care e comprimata de pancreasul tumoral. o alternativa (dificila totusi) ar fi iradierea (radioterapia) pe zona cu compresia.

daca astfel e reuseste scaderea bilirubinei la valori aproape de normal, parerea mea ca oncolog este ca merge incercata cel putin o schema de chimioterapie usoara, cu toleranta destul de buna, dar care sa aiba sanse sa-i mai prelungeasca viata si progresia simptomelor inca un timp. ma tem ca sanse de vindecare nu exista iar prognosticul vital din momentul diagnosticului se masoara in saptamani/luni.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 25-03-2012, 23:26:46 de către paulsb
Buna seara! Tatal meu este diagnosticat cu cancer de pancreas cu metastaze hepatice!O interventie chirurgicala este imposibila din cauza localizari tumorii si metastazelor hepatice care sunt pe 60% din ficat!Tratamentul cu chimioterapie nu s-a inceput inca din cauza bilirubinei care nu este la valorile normale, este foarte mare.Facem tratament pentru scadere dar este cam fara efect...scade f putin dupa care este din nou o mica crestere.Miercuri mai facem un rand de analize pentru a vedea din nou valorile.Intrebarea mea este urmatoarea:In cazul in care valorile bilirubinei scad la normal sa mai incepem chimioterapia?Sincer ne este cam frica sa nu-l doboare de tot.Mentionez ca incercam pe cale naturala sa prelugim viata cat se poate!Va multumesc
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-03-2012, 23:10:07 de către RaulDuke
mda, din pacate conferinta respectiva se adreseaza mai mult problemei hepatitei virale si cronice si mai putin temei cancerului, chiar si cu afectare hepatica directa... este de o importanta relativ redusa pentru utilizatorii acestei sectiuni a forumului. in orice caz, informatia nu strica niciodata!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-03-2012, 16:22:14 de către Andrei Constantinescu
Hello!

Despre amaladiile hepatice si metode de tratamente sau diverse informatii cu privire la asemenea boli am auzit ca se va discuta la o conferinta, HepatoPAC care va avea loc in Cluj Napoca luna aceasta. Este organizata de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din Romania, filiala Cluj la Vila Diakonia din localitate. Eu am aflat mai multe informatii de la numerele de telefon: 021-317.09.43 / 0725.221.018

Mersi!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 16-05-2011, 17:41:27 de către RaulDuke
Incearca sa-l iei in evidenta pentru o eventuala internare intr-un centru de ingrijire paliativa. la asta are dreptul gratuit in cadrul programului national de sanatate. orice investitii enorme si imprumuturi vei face, ele nu justifica efortul, pentru ca poti rezolva foarte comod si ieftin aici in tara cu un astfel de centru de ingrijire paliativa, cum e hospice casa sperantei din brasov sau sp. sf. luca din bucuresti sau tot in bucuresti o alta filiala a hospice-ului din brasov.
toate eforturile trebuiesc directionate spre ameliorarea suferintelor lui si atat. in rest nu se justifica transporturi cu avionul sau pe distante mari, nu se justifica investitii materiale enorme din partea familie.
despre homeopatie si bioenergie, iti spun sincer ca ele nu au dovedit niciodata nici un fel de efect. dupa parerea mea poti sa le inerci daca nu presupun sa dai nici un singur leu, caci nu valoreaza nici macar un leu. daca ti se cer bani pentru astea, ii dai de geaba.
mult noroc si celeritate !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 16-05-2011, 10:56:28 de către eugne
Va multumesc din suflet pt incurajarisipt raspunsul sincer.
Ideea e ca nu am bani, dar as fi fost in stare sa vand si casa numai in ideea de a mai face ceva pt tatal meu in afara tarii, a fost un om care s-a chinuit in viata, am mai avut o sora care in 2000 a murit in bratele lui in urma unui accident..a varsat sange pe el...si de atunci a inceput sa aiba tensiune, in 2003 diabet zaharat tip 2 conbtrolate.si 2011 diagnosticul actual...
Ideea era ca as fi vrut sa fac ceva pt el...dar se pare ca incerc sa reconstruiesc un geam spart in mii de bucati.adica imposibilul...
O ultima intrebare, la care va solicit un raspuns: desi nu este recunoscuta de alopatie, BIOENERGIA ar mai putea face ceva pt el?Dar Homeopatia?
Dpdv al meu cred ca homeopatie e in zadar...dar totusi sa mai am o intrebare in BIOENERGIE?(cu cristale...)
Ideea e ca nu prea mai am nici bani, tot ce am cheltuit cu el sau voi mai cheltui...m-am imprumutat...
Va multumnesc inca o data si astept sfatul dvs.
Va doresc oz i placuta in continurae;o saptamana excelenta!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 15-05-2011, 16:55:37 de către radicus
Cei din Turcia cand au spus ca mai exista o sansa, cu siguranta, nu s-au referit la prelungirea vietii cu ani de zile. In situatia asta, stadiu foarte avansat, prelungirea se calculeaza in saptamani si luni. Daca se obtine o prelungire cu 2-3 luni a vietii fata de bolnavi in acelasi stadiu si tratati diferit (standard sau fara tratament) atunci se poate considera o performanta foarte mare care poate fi relatata in articole de specialitate.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 14-05-2011, 23:09:18 de către RaulDuke
din experienta pe care o am, dar nu numai din aia, mai degraba din TOATA LITERATURA DE SPECIALITATE pe care o am la dispozitie, sansele lui sunt fix acelea pe care ti le-am prezentat, nu conteaza unde in universul cunoscut, nu doar in romania.
cat despre anadolu sau mai stiu io ce clinici, daca ai bani de aruncat sa stii ca oamenii te primesc oriunde cu bratele deschise si chiar te tin acolo fie pana cand nu mai au ce face fie pana cand ti s-au terminat banii. dar pe calea asta sa stii ca urmeaza sa arunci un munte de bani, fara a-i putea prelungi viata tatalui tau. despre 5 sau 10 ani nici nu poate fi vorba, nici macar cu transplant, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu cred ca beneficiaza de asa ceva (e contraindicata o procedura atat de complicata).
in schimb poti sa-ti directionezi tot efortul material spre a-i face timpul ramas cat mai placut, confortabil si demn si in a intelege si eventual accepta tu insuti ce se intampla si mai ales ce se va intampla.
imi pare rau in continuare pentru vestile pe care ti le dau, dar cu cat accepti mai repede cu atat iti va fi mai usor. el cu atat mai mult sa stii ca accepta ce i se intampla, asta din proprie experienta iti zic!
mijloacele medicale din ziua de azi nu pot face mai mult.
mult noroc!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 14-05-2011, 22:20:06 de către eugne
Buna seara!
Doreste sa ramana acasa pe patul lui..nu doreste internare in clinici de specialitate...va vizita im ambulatoriu doar oncologul teritorial.
Va mai deranjez cu o intrebare: am scris la mai multe clinici din afara: Anadolu(Turcia), Goshen(SUA), in Germania, Franta, The london Clinic-Marea Britanie.si astept raspunsuri
Cei de la Anadolu Turcia-m-au sunat si mi-au comunicat ca s-ar putea sa fie o sansa...dar mai sigur pe luni imi vor spune..
Intrebarea mea catre dvs. ar fi: peste granita tarii ar fi o sansa, in ideea ca macar sa ii mai prelungesc viata cu cca 5-10 ani?
Sincer, din toata inima, astept raspunsul dvs.(nu in Ro, ci peste granita...) din experienta pe care o aveti..
Va multumesc frumos!
Va doresc o seara placuta in continuare si un weekend pe masura!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 14-05-2011, 00:46:10 de către RaulDuke
la cum e prezentata situatia imi pare rau sa va comunic ca lucrurile arata total nefavorabil. nu stiu la ce va referiti cand intrebati despre "sanse". sanse pentru ce ? in nici un caz pentru vindecare.
tratamentul citostatic de orice tip iese din discutie. iradierea, la fel, este foarte putin probabil sa faca ceva util.
cu privire la nexavar, are cel putin 3 elemente care il scot din discutie si pentru asta: varsta totusi inaintata, riscul de sangerare dat de hipertensiunea prortala + insuficienta hepatica si insuficienta hepatica in sine (drept contraindicatie relativa; nexavar nu a fost testat pe oameni cu insuficienta hepatica avansata). deci nu numai ca nu ati primi niciodata aprobare pentru nexavar de la casa nationala de asigurari de sanatate, dar in starea lui este foarte probabil ca acest medicament sa-i faca mai mult rau decat sa-l ajute.
totusi chiar si in aceste momente (pot spune chiar MAI ALES) tatal tau trebuie ingrijit medical. lucrul care il va ajuta cel mai mult este internarea sau macar luarea in evidenta intr-un centru de ingrijire paliativa, specializat in tratamentul si managementul simptomelor bolnavilor terminali. prognosticul sau vital arata (la ce imagine imi fac aici, pe internet, e posibil sa gresesc totusi) de ordinul saptamanilor/lunilor. acest timp trebuie petrecut cat mai lipsit de simptome posibil, si pentru asta trebuie luat in evidenta intr-un spital de genul Hospice din Brasov sau Bucuresti sau Sf. Luca tot din Bucuresti sau ce alta institutie similara va poate recomanda oncologul.
imi pare rau pentru vestile negative, dar sper sa fie de folos. fie ca el va fi ingrijit in spital prin internare de lunga durata, fie ca va fi evaluat prin ambulator, fie ca va fi tratat acasa, trebuie ingrijit de catre medici care au experienta in tratamentul PALIATIV.
mult succes si curaj!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 13-05-2011, 23:03:57 de către radicus
Foarte avansat. Ceva rau se poate intampla oricand din cauza trombilor. Norocul a facut ca pana acum sa nu faca trombembolism pulmonar. Pana acum...
Adenopatii de 8 cm? Asta e enorm. In situatia aceasta nu stiu ce solutii salvatoare ar mai fi. Biopsie i-au facut? De fapt nici nu mai conteaza, se presupune ca e carcinom hepatocelular. Orice forma de cancer e deja este foarte avansat. V-au propus ceva tratament?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 13-05-2011, 20:03:34 de către eugne
DIAGNOSTIC PRINCIPAL: HCC multicentric grefat pe ciroza hepatica etiologie toxic-nutritionala, decompensata
DIAGNOASTICE SECUNDARE: Tromboze tumorale extinse VP si VCI/Suspiciune diseminari secundare pulmonare/Hta controlata/DZII in tratament cu ADO
CONCLUZII RMN: tumori lob drept hepatic;tromboza tumorala de porta dreapta si ramuri portale intrahepatice drepte extinsa in segmentul hilar inalt al venei porte.;tromboza tumorala de vena hepatica dreapta si partiala de vena hepatica medie cu extensie la nivelul VCI transdiafragmativ pana la nivel de AD.;tomboza cruorica de porta stanga;hipertensiune portala;mica ascita;adenopatii tumorale retro si precave extinse in hilul hepatic.
Riscul maxim pe care il comporta acum: TROMOEMBOLISM PULMONAR.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 13-05-2011, 19:56:16 de către eugne
Buna seara! Revin catre dvs. cu diagnosticul final.

Ideea e ca tatal meu in varsta de 71 ani si 8 luni are un cancer de ficat(3 tumori la ficat-2 tumori de 8 cm si una de 4 cm) cu adenopatie in pancreas(2 ganglioni-de 8 cm, respectiv 5 cm aproximativ) si anumite vene porte si hepatice trombozate, riscul fiind de tromboembolism pulmonar.
Ideea e ca are si varice la picioare(a facut si un DOPLLER).ideea e ca ar vrea sa se opereze si la picioare...dar nu stiu ce sanse are...
In plus exista vreo sansa pt. el referitor la cancer si la venele porte, hepatice trombozate.o operatie...un nexavar.un transplant...orice solutie...
Daca imi dati o adresa de mail va atasez si rezultatele: ecografie abdominala, RMN, si biletul de externare(toate facute la Fundeni).
As avea rugamintea, daca nu va suparati, sa imi spuneti si parerea dvs..
Va multumesc anticipat!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 01-05-2011, 19:17:21 de către RaulDuke
citat: "Intrebarea mea era daca aveti cunostiinta de cauza unde as putea testa la nivel experimental vaciinuri in proba pt dizovarea acetor tumori, adica il ofer "cobai", in ideea ca nu mai am nimic de pierdut.."
imi pare rau, pur si simplu nu prea inteleg intrebarea ta. daca ma intrebi de studii clinice in desfasurare care testeaza sau verifica metode de tratament in cancerul de ficat, ma tem ca nu prea stiu. insa e ok sa intrebi la orice institut mare din romania, fie la IOB Fundeni fie la Cluj.
nici RMN-ul nu pune diagnosticul, numai BIOPSIA cu proba anatomo-patologica furnizeaza diagnosticul precis de cancer.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 01-05-2011, 18:28:24 de către eugne
Buna seara!
Intra-devar prima data ma spus cancer de pancreas cu metastaze in ficat, doar in baza spuselor medicului pe efectuarea unei imple ecografii abdominale.
In mom de fata pe langa ecografie, s-au facut markerii tumorali(AFP, CA19-9, CEA.), care in mom de fata se confirma ca sursa primara: cancerul de ficat(3 tumori, 2 de 8.3 cm si un ade 4 cm) cu adenopatie in pancreas(ganglioni care momentan nu stiu dc sunt maligni sau daor infectiosi)..In mom cand am RMN putem stabili un diagnostic cert 100%.In jurul datei de 10-12 mai o sa am dosarul complet pt a va furniza toate informatiile necesare.
Sunt foarte constient de faptul ca nexavar este strict dor pt cancerul de ficat.
Intrebarea mea era daca aveti cunostiinta de cauza unde as putea testa la nivel experimental vaciinuri in proba pt dizovarea acetor tumori, adica il ofer "cobai", in ideea ca nu mai am nimic de pierdut..
Si inca ceva, tin s ii multumesc pt incurajrea dnei Turdean...si ii doresc sincere condoleante..
Personal voi cuta sloutii anticancer toata viata mea.in ideea daca va mai fi nevoie o dat pt cineva sa pot face ceva...sper ca Dzeu imi va lumina calea si de aceasta data...acum...sa gasesc soluti posibila la imposibil.
Va multumesc tuturor si revin in jur de 10-12 mai...sper sa fie totul ok..
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 30-04-2011, 00:19:20 de către RaulDuke
condoleante !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 29-04-2011, 19:52:16 de către turdean
nu v-am mai scris de mult timp, pt ca am stat cu mama mea, care din pacate si o spun cu o mare durere in suflet, a decedat pe 25 apr. va multumesc din suflet pt sustinerea morala pe care mi-ati oferit-o. am facut tot ce am putut, dar in final cancerul a invins-o.sunt f.trista, dar ma consolez cu ideea ca acum, acolo unde e nu o mai doare nimic, se odihneste, pt ca a luptat mult cu boala. e o boala f parsiva, exact cum mi-ati spus d-voastra.va multumesc inca o data pt tot.vreau sa ii mai spun lui eugene safie tare si sa speram ca el va gasi ceva pt tata lui
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 29-04-2011, 18:08:18 de către RaulDuke
nu mai inteleg nimic. prima data ai spus de un cancer de pancreas, acum de ficat. cancerul de PANCREAS nu se preteaza la nexavar, cel de FICAT insa da. insa pentru un dosar de asa ceva iti trebuie confirmare anatomo-patologica, deci cel putin o punctie pozitiva.
asteptam sa ne spui mai multe dupa un eventual RMN, cu privire la diagnostic si stadiu si ce iti mai spun doctorii vis-a-vis de ce posibilitati de tratament exista.
trebuie sa iei mai multe date de pe un buletin de iesire din spital si sa ne spui asa: diagnosticul, stadiul, alte boli, varsta, diagnosticul histopatologic, tratamente efectuate, markeri tumorali, macar pentru inceput. astfel o sa stim mai multe si iti putem raspunde mai bine.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 29-04-2011, 17:43:44 de către eugne
Buna ziua!
Va multumesc pt incurajare;aici aveti perfecta dreptate.
In mom. de fata am informatii noi si anume ca ar fi un cancer de ficat(sursa primara)-cu 3 tumori:2 de 8 cm si una de 4 cm si cu adenopatie in pancreas.Pt a fixa diagnosticul maiastept i un RMN.
1.Credeti ca s-ar incadra la NEXAVAR?
2. Stiu ca exista vaccinuri in lume in stadii experimentale in lume ca de ex(Telo Vac la Royal Liverpool University) si ca urmare as dori sa il dau ca si cobai, nu mai am absolut nimic de pierdut..
Daca aveti vreo veste, astept.de la oricine.,...
Multumesc anticipat!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 29-04-2011, 14:37:56 de către radicus
eugne, e bun optimismul tau. Nimeni nu iti cere tie sau cuiva sa renunti de tot si sa stai degeaba asteptand cu sabia lui Damocles deasupra capului acel moment. Doar ca trebuie sa accepti ca e foarte posibil sa se intample ceea ce nu doresti. Cu boala asta poti lupta si sa pierzi, sau poti sa nu lupti si tot sa pierzi. Poti castiga cateva batalii, prelungind viata tatalui tau. Dar, fiind metastaza, razboiul va fi castigat pana la urma de boala. Nimeni nu stie cand se va intampla asta; peste o luna, peste 1 an sau peste multi ani.
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 29-04-2011, 08:39:55 de către eugne
va multumesc pt raspuns, apreciez.
Numai ca asa cum v-am mentionat in viata din imposibil am reusit posibilul, ca zodie sunt leu nascut in ziua si ora la punctul maxim.adica nu voi renunta.
Fara a o lua ca pe o ofensa, raspunsul dvs. negativ(si real pt toti ceilalti, mai putin pt mine) finut formulat il iau c ape un DA si am inca 1% in plus in dorinta de a castiga.
Este o lupta intre cancer si moarte, corect?
Moartea are o secure in mom. de fata, numita cancerul;pt a fi o lupta fair play am nevoie si eu de o arma numita "incercarea vindecarii" pe care mi se pare corect sa o primesc, daca nu de la oamaeni, poate imi va arata Dzeu calea si in acel moment daca pierd pot sa accept infrangerea sau victoria..
Ideea e ca pana in clipa finala nu voi renunta, in ideea poate voi fi primul om in istorie care invinge...daca ma intelegeti
Exista variante alternative, numite homeopatie sau bioenergie...care a salvat vieti cand alopatia a pronosticat cateva luni de viata...
Am rugamintea sa nu ma credeti nebun, am inca discernamant 100%, totul se naste din dorinta de a invinge...si de a nu renunta pana in ultima clipa.aceast este diferenta intre mine si ceilalti oameni, poate Dzeu se va indura si imi va oferi solutia optima.pt a castiga aceasta lupta.cu mentiunea de a amana venirea mortii.care intr-un final poate peste 10 ani va castiga batalia finala.dar nu acum
In continuare orice informatie pe care mi-o poate da oricine este bine venita.ASTEPT in formatii de la oameni care au curajul(care inseamna victorie), de la cei care au acceptat consolarea ii compatimesc.
Va multumesc anticipt!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-04-2011, 19:22:35 de către RaulDuke
buna ziua, eugne! imi pare rau pentru situatia pe care o prezinti, este foarte grea si te inteleg atat dpdv profesional cat si ca om cu multe rude rapuse de cancer.
boala tatalui tau este intr-adevar o boala foarte severa iar faptul ca are metastaze la ficat intr-adevar nu ii confera, cel putin din punct de vedere medical, sanse de vindecare cu metodele actuale. cancerul de pancreas este unul din cancerele cu mortalitatea cea mai mare, de aproximativ 85%. el este atat de grav deoarece se manifesta foarte tarziu, in speta cand nu mai e operabil.
in cazul lui deci tot ce se poate face (caci mereu se poate face cate ceva) este tratament "paliativ", fie in speranta amanarii aparitiei simptomelor sau a prelungirii duratei de viata, fie ca management al acestor simptome. nu se cunoaste inca nici o metoda prin care sa se poata macar spera la vindecare, in acest moment.
trebuie sa faci ce zice oncologul, sa ii explici ce are si care e situatia cu care se confrunta, pentru a putea intelege si a accepta, apoi trebuie luat in evidenta intr-un serviciu specializat in ingrijire terminala, caci oamenii de acolo il pot ajuta cel mai bine, fie in ambulator, fie in spital, fie la domiciliul sau.
la fel si tu trebuie sa accepti ce i se intampla, pentru ca din experienta medicala proprie iti spun: bolnavul terminal accepta cu mult inaintea rudelor sale ce i se intampla! altfel risti sa irosesti timpul impreuna cu el care ti-a mai ramas si sa te frustrezi mai tare, iar la final sa te intristezi si mai mult, amplificat de faptul ca nu ai folosit timpul cum ai fi putut mai bine!
e drept ca orice lucru are un sfarsit. doar ca nu poti controla mereu acel sfarsit...
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 28-04-2011, 18:27:59 de către eugne
Buna seara!
Va scrie un fiu disperat al carui tata de cca 10 zile afost diagnosticat cu cancer la pancreas cu metastaze in ficat.
In plus are diabet(ia doar pastile) din 2003 si tensiune din 2000.Medicii nu mai dau nici o sansa, dar de ce toti accepta ideea ca aceasta boala are ca pronostic moartea?Orice inceput are si un sfarsit, de aceea si cancerul ar tb sa aiba un sfarsit astfel incat pacientul sa ramana in viata..Eu sunt o persoana la care toti mi-au zis sa nu mai lupt, plec cu sanse de 1% si la fiecare NU pe la care il primesc il iau ca pe DA in proprie de 1% astfel incat candva sa ajung la sanse de 100% vindecare.
Exista un vaccin in testare numit: TELO VAC-Msrea Britanie, credeti ca ar mai fi ceva de pierdut daca l-am incerca?
La modul cel mai sincer daca cineva ma poate ajuta cu orice informatie(dar nu de genul"o sa moara"), ar face o fapta buna pt care Dzeu ar tine cont la final.
De asem. nu uitati ca exista si sperante...
Va multumesc din suflet!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 22-04-2011, 01:18:00 de către RaulDuke
sunt semne ca e stabila si asta e si scopul ingrijirii terminale: sa compenseze cat mai bine pentru functiile compromise. prin varsaturi se pierd electroliti care nu pot fi echilibrati prin inghitire, ci se pun pe vena, in perfuzie. la fel pe vena se pun si antiemetice. combaterea emezei poate ca uneori sa contribuie la scaderea bilirubinei/icterului. hemoglobina poate fi monitorizata si in caz de necesitate se pot pune transfuzii de sange. etc.
semn bun... e o notiune relativa. desigur ca poti sa-l privesti ca un semn bun, dar conteaza si ce asteptari ai. daca ele sunt catre minimizarea suferintelor, atunci e cum nu se poate mai potrivit si asta trebuie sa fie si tinta.
succes!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 20-04-2011, 15:40:51 de către turdean
multumesc mult pt raspunsul dat. este f dureros sa acceptam realitatea, dar am sa incerc sa fiu puternica si sa ii incurajez si pe cei din fam mea. mama este internata la medicala 3 in cluj napoca, unde este f bine ingrijita.am vb ieri cu doct.care o ingrijeste si mi-a spus ca rezultatele de la analize(potasiu si hemoglobina), au iesit un pic mai bine.nu mai vomita, dar in schimb are diaree.mananca putin, dar mananca(iaurturi, supe goale, lapte).merg tot la 2 zile sa o vad si mi se pare ca icterul i s-a mai diminuat.credeti ca toate acestea pot fi un semn bun?multumesc!
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 18-04-2011, 23:04:32 de către RaulDuke
nu ai primit nici un raspuns pentru ca nu ai pus o intrebare clara. ai spus "mai are vreo sansa" si eu tot ce am putut sa fac a fost sa intreb SANSA PENTRU CE ? sansa poate fi pentru ameliorarea suferintelor, prelungirea vietii prin tratament, vindecarea, etc.
din moment ce ai revenit si ai scris mai multe, pot sa si incerc un raspuns: cancerul de pancreas este una dintre formele de cancer cu mortalitate foarte mare, aproximativ 85%, daca nu chiar cea mai mare. asta inseamna ca, global, din 100 de oameni diagnosticati cu cancer, 85 din ei mor de aceasta boala. asta datorita faptului ca boala aceasta se manifesta foarte tarziu si este diagnosticata de obicei in stadii prea avansate pentru a putea fi operata. tot la modul statistic, in cazul aparitiei metastazelor in aceasta boala, speranta medie de viata este de ordinul lunilor din momentul diagnosticului, cu tratament castigandu-se inca doar cateva luni in plus. daca media este pe undeva pe la 4-6 luni din momentul diagnosticului, asta e ceva statistic si nu poate spune nimeni ca in cazul mamei tale va fi vorba de atat sau mult mai mult sau mult mai putin...
ce e faptic e ca sansele ei de vindecare sunt practic nule in acest moment, cel putin din punct de vedere medical, iar tot ce se poate face pentru ea acuma este "best supportive care" cum zic americanii, sau ingrijire terminala intensiva. asta se face in spitale sau centre specializate, cum este reputatul deja Hospice: Casa Sperantei din Brasov sau Sp. Sf. Luca din Bucuresti. Hospice mi se pare ca are si un site explicit si de calitate. ingrijirea terminala poate fi acordata si prin ambulator si chiar si la domiciliu, existand firme cu personal specializat in asa ceva. asta este cel mai important acum, ameliorarea maximala a suferintelor, spre a avea o calitate cat mai buna a vietii care i-a mai ramas.
e momentul sa iei act de ce se intampla, sa fii realista si curajoasa si sa te ocupi cat mai bine poti de ea acum, gandindu-te la ce se va intampla in curand! de asemenea, din proprie experienta iti spun ca bolnavul de cancer accepta cu mult mai repede decat apropiatii lui ceea ce i se intampla si ce are sa i se intample, atata timp cat este informat.
multa bafta si curaj ! sa ne mai scrii !
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 18-04-2011, 20:38:46 de către turdean
am mai scris acum cateva zile un comentariu in legatura cu boala de care sufera mama mea si nu mi s-a dat nici un raspuns. sunt disperata, mama mea e f, grav, iar medicii spun ca nu mai are sanse de vindecare.a fost diagnosticata f tarziu, dupa un lung sir de analize, dupa 5 luni de dureri insuportabile, cu cancer de cap de pancreas si metastaze la ficat si pe stomacul exterior.nu a putut incepe cu nici un tratament de chimioterapie deoarece dupa acest diagnostic a facut un icter obstuctiv. e in spital de aproape o luna, am incercat si cu un tratament naturist, dar il vomita.are toate semnele cancerului:varsaturi, greata, hipoglicemie, i se acumuleaza lichid in burta si tot la doua zile i se scoate acest lichid prin punctie. as dori sa stiu daca viata ei mai poate fi salvata, daca exista vreun tratament, avand in vedere stadiul avansat de boala.sunt disperata
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 15-04-2011, 16:05:43 de către RaulDuke
sansa pentru ce ?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 15-04-2011, 12:51:07 de către turdean
mama mea a fost diagnosticata cu cancer de cap de pancreas si metastaza la ficat acum o luna si jum. a facut si un icter obstructiv si de atunci e pe un pat de spital in stare f grava. medicii nu ne mai dau nici o sansa. mai e vreo sansa:"?
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 00:00:00 de către uve
In 2005 nevasta mea Floriana acuza o stare de diaree pierdere din greutate etc. Mergea cu regularitate la club ca sa exerseze (locuim in Oshawa, Canada). Mergea la doctorul de famili pentru cea mai mica problema si insista ca sa fie tratata si luata in serios. A fost suspectata de cancer in capul pancreasului dupa opt luni de investigatie undeva in 2006/JAN. A fost diagnosticata in Oshawa transferata ca pacient la ST. Michaels si Toronto general hospital. La St Michaels a avut trei probe luate prin ERDP toate trei au fost negative o a patra proba (biopsie) luata din ficat tot negativa. Medici spuneau ca totusi ei cred ca este cancer si nu cred ca au luat probele pe linga tumora dar nu intelegeau de ce evolueaza asa de incet. Functia de producerea enzimelor digestive a pierduto undeva in vara 2005 iar a insulinei in aprilie/2006. A trait cu enzimes replacement si injectii de insulina pina in 13/DEC/2006 Ziua ei a fost pe 12/DEC. Hapy birthday!!! Si asta sa petrecut in Canada unde sistemul medical este bine pus la punct. Multumesc pa aceasta cale Doc. de Famili Valentina Teodorescu pentru efortul depus si orele nesfirsite de grija acordata. Ivan
cancer de pancreas cu metastaze hepatice 00:00:00 de către M.D.
Din pacate, existenta metastazelor marcheaza stadiul 4. Totusi, consultarea unui chirurg ar putea fi folositoare. Chiar daca este extrem de improbabil ca o interventie sa-i prelungeasca viata, i-ar putea ameliora calitatea zilelor ramase.
Cancer ovarian 00:00:00 de către lorry
Subiect: Cancer ovarian
Va multumesc frumos pentru sfat. Voi reveni imediat ce imi voi face analizele. Multa sanatate va doresc.
Cancer ovarian 00:00:00 de către dana silvia
Subiect: Cancer ovarian
Puteti face o radiografie sa verificati articulatiile cu probleme si o ecografie abdominala.Dupa ce le faceti mai vorbim.
Cancer ovarian 00:00:00 de către lorry
Subiect: Cancer ovarian
Este vorba de carcinom ovarian. Pe buletinul histopatologic, daca am retinut bine, scria PT1 PNX . Nu mai am acel buletin, l-am lasat d-nei doctor de familie. Tumora a fost de 14 cm. Am facut 6 sedinte de chimioterapie, apoi un examen computer tomograf, in urma caruia au fost identificati mai multi noduli in zona peritoneala. Am urmat o alta serie de chimioterapie, iar la final am efectuat un al tomograf si nodulii disparusera. Am fost operata in decembrie 2003, iar sedintele de chimioterapie le-am facut pe parcursul anului 2004. De atunci, anual fac cate un computer tomograf, iar rezultatele au fost de fiecare data bune, adica nu a mai aparut nimic in zona abdominala. Durerile de articulatii au aparut in urma cu un an. Nu stiu daca acestea sunt semne ale aparitiei osteoporozei, metastaze osoase sau altceva. De aproximativ 2 saptamani am dureri si in zona abdominala. Mi-e foarte teama. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cancer ovarian 00:00:00 de către dana silvia
Subiect: Cancer ovarian
Ce fel de tumora este? Dati-mi mai multe detalii,eventual cititi buletinul histopatologic.
carcinom cu celule clare cu grad histologic G1 !!! 14-07-2010, 23:50:19 de către radicus
Erika, interferonul costa cateva milioane de lei vechi per doza (cam intre 400-1.000 ron, nu stiu sigur). Dar daca nu gasesti in farmacie deloc atunci cam tot aia e. Poate va ajuta informatia in cazul in care vreti sa cumparati de la oameni, unde e si mai ieftin decat la farmacie. Dar atentie, sa fie exact tipul de interferon prescris, sa fi fost pastrat in conditii foarte bune, etc. = e la noroc.
Sutent trebuie sa fie aprobat de catre o comisie. Medicul oncolog va face dosar pentru a-l depune la comisie si cei de acolo hotarasc daca in cazul de fata se recomanda folosirea acestui medicament. Sutentul e foarte scump, undeva intre 25.000-30.000 ron/flacon si in general e folosit la cancerul avansat sau metastatic.
carcinom cu celule clare cu grad histologic G1 !!! 14-07-2010, 21:46:23 de către erikap
Salut tuturor!

Din pacate in aprilie si mama mea a fost diagnosticata cu carcinom renal grad fuhrman 1, stadiu 2. Mama a fost operata la Satu Mare, i-a fost astirpat rinichiul drept. Acum se simte bine. Medicul oncolog ne-a recomandat sa ia interferon. Insa din pacate nu am gasit la nicio farmacie din Satu-Mare...am tot incercat de o luna de zile...si primim raspuns de genul ca nu au pe stoc si sa incercam sa sunam peste cateva zile...
Puteti sa-mi dati un sfat, voi cum ati procedat? Am citit ca pentru Sutent trebuie aprobare...de la cine? de la medicul oncolog? Trebuie aprobare si pentru interferon? Noi am primit reteta 100% compensata de la medicul oncolog, dar degeaba daca nu gasim la farmacie... L-am sunat pe doctor care a zis ca n-are ce sa ne dea in locul interferon-ului, asta e singurul medicament care i-ar face bine in momentul actual.
Sunt disperata, nu mai stiu ce sa fac...
stiti cumva cat costa la liber interferonul?

Multumesc!

Sanatate tuturor si numai bine,
Erika
carcinom cu celule clare cu grad histologic G1 !!! 00:00:00 de către dana silvia
Cancerul renal nu este un diagnostic fericit,dar gradul histologic ofera un prognostic relativ bun. Sigur mai scria ceva in buletinul histopatologic. Daca da,revin-o si da-mi mai multe detalii.
o umflatura mai jos de subrat.. e cancer? 00:00:00 de către shupimary
Un ganglion palpabil (umflatura din axila) nu inseamna automat cancer. In cele mai multe cazuri este vorba despre o reactie inflamatorie la o infectie. Recomand in primul rand sa faca analize de sange de rutina, un consult la medicul de familie care va face trimiterea la specialist. Trebuie palpati si sanii.
Ganglionul e dureros? Umflatura supureaza? Poate e un furuncul.
Prietena ta trebuie vazuta de un medic.
o formatiune tumorala cu diametru de 8/7 cm fara modificare de coloratie 00:00:00 de către midorin42
Nu sunt de specialitate, insa o tumora nu prea se vindeca prin alt tratament decat chirurgical. In cadrul diagnosticului de "tumora" nu trebuie sa va ganditi neaparat numai la cancer! Daca tatal a fost sportiv, poate fi vorba de o hernie musculara, un fibrom sau altceva. Oricum, parerea mea este sa se opereze!
Icter mecanic metastaza gradul 4 05-08-2010, 14:11:56 de către Cristina Gherghe
Si eu sunt foarte dezamagita de majoritatea medicilor din tara noastra . Tatal meu are cancer pulmonar metastaza 4 ...s-a internat acum 3 saptamani in spital nici macar nu ii dadeau de mancare,il plimbau dintr`o parte in alta pana nu s-au dat ceva banii ,ieri s-a aflat ca a facut si icter mecanic,iar medicul l-a trimis la cluj ca sa plateasca o operatie 30 de milioane!In primul rand nu ne permiteam aceasta operatie pentru ca nu ni sa garantat nimic..a zis ca maxim o luna mai are de trait!Astazi cand a mers maicamea la el la spital si a vorbit cu medicul i-a zis sa fac rost urgent de 200 de euro pentru ca el(medicul) daca nu ii aduce acesti banii nu il v-a mai tine in spital mai ales pentru ca a refuzat sa mearga si la Cluj!Azi la externat si i-a spus ca el nu il v-a mai primi in sectia lui daca ii se va mai face rau adica daca mai apuca sa ii se faca rau! Totul pentru ca a refuzat sa mearga la Cluj din cauza ca nu avem posibilitate!Practit si drumul pana la Cluj era tot in interesul medicilor,teste pe tatal meu...tratat ca un cobai!Imi pare sincer rau...cum spunea si persoana de mai sus uitati toti de juramantul depus!
Icter mecanic metastaza gradul 4 00:00:00 de către CIUPITU MARIANA
Imi pare rau sa spun dar sunt profund dezamagita ca nu a raspuns nimeni mesajelor . Persoana respectiva a decedat,iar eu imi pare rau ca triesc itr-o lume unde nu ne mai pasa de semeni nostri . Medicii nu mai percep mesria pe care o practica decat ca pe o afacere si uita de juramantul depus.
Icter mecanic metastaza gradul 4 00:00:00 de către CIUPITU MARIANA
imi pare rau ca nu imi raspundeti. Si asa medicina lasa de dorit, nu va spun cum sunt tratati in spital bolnavii fara posibilitati.Nu ne explica nimeni amanuntit despre boala suntem lasati sa murim precum cainii.
Icter mecanic metastaza gradul 4 00:00:00 de către CIUPITU MARIANA
Dar nu am inceput administrarea morfinei inca ,am inceput cu no spa sau piafen 1-2 pe zi .Are si zile in care nu sunt necesare. Chear nu mai ezista speranta. Un regim alimentar adegvat nu fortifica organismul in lupta cu boala . Nu stim ce are voie sa manance si ce nu . Mentionez ca nu a cazut la pat .
Icter mecanic metastaza gradul 4 00:00:00 de către M.D.
Este necesar un aviz oncologic. in cazul in care morfina se termină numai oncologii o pot recomanda. Din cauza unor reglementări in materie de stupefiante, procedura de obţinere poate dura 2-3 zile : mergeţi la oncolog din timp, inainte de a se termina actuala rezervă.
cancer de piele 23-04-2009, 20:22:16 de către insignia
Subiect: cancer de piele
NU FACE NIMIC CA NICI EU NU PREA AM MAI AVUT TIMP INTRE MUNCA SI MERS ZI DE ZI LA SPITAL LA MAMA. EA A STAT INTERNATA 2 SAPTAMANI TIMP IN CARE IAU FACUT TOATE ANALIZELE POSIBILE,IN URMA CARORA MIAU SPUS MEDICII CA LA OASE NU ARE ABSOLUT NIMIC SI NICI LA ORGANE ABSOLUT NICI UN FEL DE METASTAZA LUCRU CARE NE FACE SA FIM UN PIC INCREZATORI INTRO VNDECRE .ACUM CA E ACASA MAMA SE SIMTE BINE PE ZI CE TRECE DESIGUR IN AFARA MICILOR PROBLEME CAUZATE DE TRATAMENT . ASTEPTAM SA VEDEM CUM MERGE TRATAMENTUL SI INTERVENTIA CHIRURGICALA CARE TRE SA O FACA .IN REST TOTUL BINE .TOATE CELE BUNE SI TIE SI ALOR TAI MAI VB TE PUP PA PA

26241 com 1 2 3 4 ..... 246247248249250251252 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp