cancer de colon: cauze, prevenire

Secțiunea: Cancerul de colon
4 comentarii 1
1 sledge
1 sledge [1c]
16-11-2009, 22:52

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 1

am si eu o intrebare... care sunt cauzele cancerului de colon, varsta la care se face de obicei, cum se poate preveni?
multumesc
2 dana silvia
2 dana silvia [9c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 9

Se dezvolta din polipi adenomatosi preexistenti,sporadic sau in cadrul unor sindroame genetice,O mare importanta o are alimentatia bogata in grasimi,lipsa vitaminelor A,Csi E,lipsa fibrelor,ingestia crescuta de carbohidrate rafinate (dulciuri ).Apare de obicei intre 60-70 ani; la persoane mai tinere se asociaza cu colita ulcerativa sau cu polipoza familiala.Dieta bogata in fibre e importanta.Daca s-a stabilit diagnosticul,se intervine CHIRURGICAL. DUPA interventia chirurgicala se poate face si tratament naturist. Se masoara periodic nivelul CEA (antigen carcinoembrionar ) pentru a se surprinde o eventuala recurenta. Daca s-a extirpat in intregime si nu e recidiva,CEA este negativ.
3 schoeni
3 schoeni [2c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 2

am neo colon operat in dec 2005, std III, chimiotratat cu 5fufo. Pe langa celelalte analize periodice fac si colonoscopie totala anual. Pt sunt multe aderente am cerut sa se faca cu anastezie totala. Ultima data mi/a fost destul de rau dupa anestezie. Se poate scapa de aceste aderente? Sau anesteyia locala ar putea avea efect, in sensul de a suporta colonoscopia?
4 schoeni
4 schoeni [2c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 2

... si inca ceva: rezultatele la controalele periodice specifice, nu indica boala in evolutzie. Dar tensiunea creste. La fiecare 6 luni se schimba medicatzia. Este tot in legatura cu neo colon? multzumesc
Răspunde la topic
4 comentarii 1
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp