Glioblastom - un diagnostic cumplit

Secțiunea: Glioblastom
831 comentarii 1 2 3 4 ..... 19202122232425 ..... 39 40 41 42 INAINTE ›
421 claudiadelia
421 claudiadelia [1c]
15-02-2012, 22:29

Membru din 15-02-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Citesc de ceva timp acest forum al durerii, mai precis din octombrie 2011, de cand scumpul meu frate a fost diagnosticat cu aceasta cumplita boala. M-au ajutat mult sfaturile utilizatorilor care au trecut prin momente cumplite alaturi de cei dragi. Fratele meu, un barbat de 43 de ani, inalt, bine facut, antialcoolic, nefumator, de 14 ani vegetarian, a inceput sa aiba pierderi de memorie, comportament bizar si somnolenta excesiva, dormea aproape tot timpul. Dupa un consult neurologic a urmat un CT iar vestea a cazut ca un trasnet. In 30 septembrie am aflat ca ar avea tumora craniana, in 4 octombrie a fost operat, iar in 30 noiembrie l-am bagat in pamant. Era atat de tanar, atat de bun, de inimos, un om painea lui Dumnezeu. Tumora care s-a confirmat histopatologic ca fiind glioblastom grad IV nu i-a lasat nici o sansa. Dupa operatie a ramas cu hemipareza stanga, l-am ingrijit tot timpul in spital, nu am mai apucat sa facem tratamentul oncologic. Tumora a fost situata profund, in hipocampul drept iar dupa prima operatie, la doua zile a urmat a doua, de indepartare a voletului osos, creierul fiind foarte edematiat. Nu a mai apucat saracul sa iasa din spital, l-am transferat la fizioterapie pentru recuperare dar cred ca tumora a recidivat sau poate nu a fost scoasa in intregime, a murit subit in urma unui stop cardio-respirator, creierul herniat apasand centrii respiratori din bulb. Am refuzat autopsia, nu avea nici un rost, oricum stiam care era finalitatea. Un sfat pentru cei aflati in aceasta situatie..Bucurati-va de fiecare zi, incercati sa le asigurati tot confortul de care au nevoie, stati cat mai mult in preajma lor, oferiti-le toata dragostea voastra. Fratele meu era fericit ca ne are, pe mine si pe mama, el nu avea familie, nu i-am spus tot adevarul in legatura cu tumora si acum ma bucur pentru asta, oricum nu l-ar fi ajutat la nimic. Doresc tuturor sanatate, si putere sa va duceti crucea alaturi de cei dragi. Doamne ajuta
422 sebi darius
422 sebi darius [1c]
20-02-2012, 17:54

Membru din 20-02-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua,
pentru clara_beby, garophitza sau oricine altcineva ma poate ajuta.
Avem mare nevoie de Vidatox, produs Labiofam pentru a incepe urgent tratamentul. Va rog din inima sa ma sfauiti cum as putea sa fac rost de el.M-as bucura sa il pot comanda deoarece imi este imposibil sa ma deplasez la Tirana.
Cumnatul meu, la 37 ani operat in decembrie 2010 datorita unui gliom mixt conform examenului histopatologic de atunci a suferit in urma cu zece zile o operatie pe creer datorita unei recidive: astrocitom anaplazic, 9/7 cm. Nu are deocamdata rezultatul examenului histopatologic dar conform parerii neurochirurgului va urma tratament oncologic.
Stim ca diagnosticul este sumbru dar tineretea lui si faptul ca are un copilas ne determina sa incercam.
Va multumesc din inima si va doresc numai bine si multa sanatate!
423 Clara_beby
423 Clara_beby [35c]
20-02-2012, 20:03

Membru din 09-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 35

Din cate stiu eu, Vidatox nu se poate comanda.Se poate cumpara doar din Tirana sau Havana.Sotul meu merge in Tirana la inceputul lunii aprilie.Imi pare rau ca nu te pot ajuta acum.
424 dejan
424 dejan [10c]
24-02-2012, 17:12

Membru din 31-01-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 10

raul; daca tot am discutat despre cum se procedeaza cu "stimularea" medicilor ptr tratarea bolnavilor, cum putem obtine servicii mai de calitate, ... as veni cu rugamintea sa ne spui daca sti ceva si despre JURAMANTUL LUI HYPOCRATE, care va invata cum sa va prestati meseria. Acest juramant trebuie respectat ! Oare se lucreaza in medicina de azi asa cum jurati? Unchiul meu s-a dus si acum vegheaza de sus pe acei care au promis ca-i vor prelungi viata si de fapt au facut si cu el o afacere ca si cu multi altii. Sa ne rugam pt ca nimeni sa nu ajunga sa poarte asa o boala nemiloasa pt ca medicilor nu le pasa, ei urmaresc sa castige si atat. Nu se mai practica medicina lui Hypocrate este medicina comerciala.Daca ai timp mai mai citeste inca o data juramantul, mai corecteaza-mi greselile, si poate vei fi de acord ca ar trebui schimbata mentalitatea romanesca.
425 RaulDuke
425 RaulDuke [7763c]
24-02-2012, 22:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, mentalitatea zice si multa lume ca este o problema. dupa parerea mea insa, nu este niciodata o CAUZA ci un EFECT. mentalitatea, ca si oamenii in general, se adapteaza la conditiile de mediu. ia referitor la medicina, din pacate atat pacientii cat si medicii se confrunta deja in romania, de cateva zeci de ani deja, cu notiunea, pe de o parte a drepturilor nelimitate si nediscriminate (pacientii), idee total nefezabila si imposibil de realizat, iar pe de alta parte cu conflictul interior dintre datorie si necesitati materiale (medici), in conditiile in care teoretic orice munca facuta de un medic in sistemul de stat este practic benevola. de aceea cred ca mentalitatea NU trebuie schimbata, in primul rand pentru ca NU SE POATE decat de la sine, si in al doilea rand pentru ca este UN EFECT, si nu o cauza. cauza este mediul in care traim. este un mediu foarte nociv si poluat acela in care nu stim exact ce meritam si cat valoram, doar pentru singurul motiv ca am fost "dresati" sa credem ca meritam orice vrem, oricand. ma tem ca asta nu este compatibil cu existenta umana. numai necesitatile cele mai acerbe ii fac pe oameni disciplinati, educati, muncitori, concentrati si... sa progreseze ca specie. nimeni nu trebuie sa ia nimic de-a gata, nici macar ajutorul medical!

de asemenea, te conjur sa nu mai folosesti o notiune despre care nu cunosti mai nimic, asa cum face toata lumea cu "legamantul lui hipocrate", incercand de o maniera patetica sa atraga cumva atentia medicilor despre menirea lor, ca si cum ei au mare nevoie de asa ceva, din partea oricui, ca niste copii obraznici sau ceva...
este stupid si, cum am zis, patetic. asta in primul rand pentru ca lumea isi imagineaza, in mod eronat, ca juramantul lui hipocrate este ceva mai mult decat o chestie formala si, in final, un simbol si o amintire a momentului absolvirii facultatii. el nu cuprinde coduri sau metode, norme, etc., si in general, CONTRAR a ce crede lumea, in nici un caz (nici macar formal) nu sugereaza ca cel care il depune devine cumva vreun sclav sau servitor al oricarei persoane bolnave sau suferinde. bolnavi si suferinzi vor exista mereu iar medicii nu sunt lasati pe acest pamant ca sa scada numarul acestora. numai societatea INSASI, in intregul ei, este responsabila de asta!

ca atare da-mi voie sa detaliez intr-un post ulterior, ce contine juramantul lui hipocrate, asa cum il am eu, inramat si pus pe birou, de cand am terminat facultatea, cu cele 10 paragrafe scurte ale lui... iti voi explica la cam ce se refera fiecare.
426 RaulDuke
426 RaulDuke [7763c]
24-02-2012, 22:34

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

din oarecare comoditate, recurg la varianta cu copy/paste de pe wikipedia. varianta e aproape identica (mici diferente de traducere a catorva cuvinte) cu ce am eu pe birou.

"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit. - evident se refera la respectul fata de mentori si colegii de breasla

Să transmit mai departe învăţăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu şi numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, şi nimănui altuia. - foarte similar, cu adaugarea unei componente de secret profesional; totus ceva nu e in regula, cel putin in ziua de azi asta nu functioneaza, pentru ca normele de azi impun discutarea cu pacientii si de multe ori cu familiile lor a intregului act medical, a detaliilor tehnice de multe ori, deci trecem dincolo de secretul profesional, cel putin intr-o anumita marja; medicina nu mai este un secret.

Atât cât mă ajută forţele şi raţiunea, prescripţiunile mele să fie făcute numai spre folosul şi buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violenţă. - aici deja se intrevede prima controversa, "atat cat ma ajuta fortele si ratiunea", cei care avand foarte slabe aceste alte unelte fiind totusi acoperiti de juramant, atata timp cat sunt sinceri in actiunile lor, altfel pot sa fie oricat de saraci cu duhul.

Nu voi prescrie niciodată o substanţă cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, şi nici nu voi da vreun sfat în această privinţă. Tot aşa nu voi da unei femei un remediu abortiv. - la mine scrie simplu "otravuri"; desigur, este o chestie total nepotrivita in ziua de azi, anacronica, pentru ca TOATE substantele din medicina pot avea efect mortal, in primul rand la o doza prea mare; eu insumi sunt oncolog si manipulez niste otravuri serioase pe care le injectam direct in venele bolnavilor; nepotrivirea e evidenta deci; la fel - se practica avortul, e un act medical; exista pastile abortive, etc.

Sacră şi curată îmi voi păstra arta şi îmi voi conduce viaţa. - cel mai general lucru, poate insemna orice sau nimic.

Nu voi opera piatra din băşică, ci voi lăsa această operaţie celor care fac această meserie. - luati-o ca o metafora, se refera la nedepasirea atributiilor; de exemplu daca eu sunt chirurg cardiac, nu voi pune proteze de sold.

În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor, mă voi ţine departe de orice acţiune dăunătoare şi de contacte intime cu femei sau bărbaţi, cu oameni liberi sau sclavi. - asta deja e amuzanta.

Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie. - se refera la confidentialitate, sfintita si astazi in cele mai moderne sisteme de sanatate si chiar si la noi, prin lege.

Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul."

trageti ce concluzii doriti, putem discuta oricat pe marginea lui. totusi nu este o norma deontologica, nici un set de legi si in nici un caz o parghie morala pentru nimeni. orice facand orice poate sa considere (daca asa decide spiritul lui) ca se afla sub incidenta acestui juramant.
427 if
427 if [22c]
26-02-2012, 22:12

Membru din 13-01-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 22

Nici eu nu inteleg de ce medicii sunt intotdeauna vinovati pt. bolile pacientilor. Cei care tot invoca diverse inadvertente nu trebuie sa stie decat un lucru: facultatile de medicina nu s-au inchis. Mergeti, invatati, depuneti juramantul, respectati-l si schimbati lumea aceea reala si vedeti cum e sa tot inveti, dar grabiti-va sa nu pierdeti admiterea din 2012. Altfel n-o sa va depasiti frustrarile niciodata. Ca sa schimbati MENTALITATI, incepeti prin a respecta ceea ce voi nu puteti face. Daca tu nu poti face un surub si nu-i intelegi functionalitatea, atunci respecta-l pe cel care ti-l ofera si nu uita ca dai bani pe el, pt ca cineva a muncit., daramite medicina. Si inca ceva: e recomandabil sa faceti medicina la stat si fara bani(concurenta va va trezi cu siguranta), ca s-aveti greutate cand deschideti gura.
428 dejan
428 dejan [10c]
27-02-2012, 23:08

Membru din 31-01-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 10

pt. IF, impropriu spus medici, sunt vinovati ca nu sunt capabili sa trateze omul, ca de cat sa-mi dai mie raspuns si sa mi te vaicaresti ca e greu la faculta, mai bine ai pune mana pe carte sa faci ceva, nu sa-mi raspunzi mie ca la usa cortului, ^om cu scoala^ ce pretinzi ca esti. Insa pentru a fi medic ar trebui sa ai si interes in tratarea pacientului, sa nu vezi meseria asta ca pe o afacere, pentru ca eu am fost escrocat in cazul de fata.Sa zicem, iti dau bani, dar fa-ma bine si spune-mi diacnosticul de la inceput, nu ma duce cu acadeaua. Nu te tine ca ai facut un cacat de scoala, ca practic oricine poate sa o faca si sa treaca prin ea, important e sa-ti placa si sa faci ceva pentru omenire, nu sa fi un no name in medicina! Cunosc ca voi destui, care in liceu au fost in pragul retardului si au ajuns medici, asa ca lasa-ma cu povestile. Repet, daca vrei sa ai un nume in medicina fa ceva, nu-ti pierde vremea pe acest site, ca de fapt, aici e barfa, pune mana in sensul de a cerceta, fi colaborator la Universitatea Duke din Durham -SUA.
429 RaulDuke
429 RaulDuke [7763c]
28-02-2012, 21:56

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu sunt de acord, si se pare ca marea majoritate a populatiei medicale. eu insumi nu ma codesc ca prefer sa vad meseria mea ca pe o afacere, pentru ca nu imi place munca voluntara in contextul in care toti ceilalti oameni din lume vor si fac totul numai pentru bani. totusi de la afacere si pana la escrocherie este o distanta mare, si cred ca numai niste tare comuniste ii pot face pe oameni sa faca o confuxie intre acesti doi termeni. trebuie sa-ti clarifici lucrurile in cap, caci nici tu nu poti sustine ca "a vedea meseria ca pe o afacere" inseamna "a fi escroc". e absurd! desigur ca o vad ca pe o afacere, pentru ca daca NU e o afacere, nu vad din ce-mi pot castiga traiul. nu e ca si cum ocupatia asta e un hobby pentru medici, ei permitandu-si ca in rest sa fie mecanici auto sau tinichigii sau faiantari, oameni care nu pot spune ca au vreo jena in a-ti cere bani dupa cum considera ei.

in rest, IF nu este medic, iar despre tine... una este sa judeci lucrurile de pe tusa, iar alta e sa o faci stand cu spatele la joc. de ce nu faci cum zice IF si te apuci frumos de facultatea respectiva, mai ales ca declari ca defapt nu e mare smecherie si orice corijent poate sa o faca, apoi te apuci sa practici si dupa ce ajungi tu membru corespondent al academiei sau mai stiu eu ce sef de clinica din milano sau pofesor universitar la Boston Massachusetts, te vom asculta cu totii ca pe un zeu! desigur, s-ar putea sa nu mai ai la fel de multe lucruri rele de zis atunci, caci vei cunoaste problema din interior.

daca ti se pare ca IF este cineva prea banal si nu merita ascultat/ascultata, poate vrei sa-i urmezi sfatul, foarte asemanator, al cuiva considerat foarte intelept, si anume Ghandi, care a zis "Fii schimbare pe care vrei sa o vezi in lume!". te invit ! nu vad ce ai de pierdut...
430 mariandreea
430 mariandreea [46c]
01-03-2012, 17:18

Membru din 09-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 46

Buna ziua tuturor,

am reusit sa primim aseara atat pentru mine (metastaze osoase)cat si pentru familia de prieteni cu cazul de glioblastom dozele de venin scorpion direct de la Havana prin cineva care a venit
Este o mare diferenta fata de flaconul Vidatox de la Tirana...adica am primit flacoane personalizate si doze separate homeopatice -tratamentul pentru 90 zile este format din 2 sticlute picaturi si 18 sticlute de homeo, din cele 2 sticlute se ia de 3 ori pe zi iar din celelalte doze de 4 ori pe zi !!!1
Nu vreau sa fac o pledoarie...doar o sa incercam si o sa va scriem cum mergem cu rezultatele...eu merg lunar la Coltea la tratament cu Zometa...si imi fac analizele si markeri...iar cel cu glioblastom face peste o luna un alt RMN si vedem
daca va fi ok sunt dispusa sa ma duc si eu o data la Havana...si sa iau tratament cat pot si pentru cati pot
Cred sincer ca ajuta -ATENTIE -NU INLOCUIESTE tratamentul clasic -il completeaza si il sustine...dar faptul ca mi-au scazut markerii si faptul ca dupa 3 ani de metastaze osoase pot munci 12 ore pe zi si sunt ok...cred ca merita !
Va tin la curent
431 Clara_beby
431 Clara_beby [35c]
01-03-2012, 17:37

Membru din 09-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 35

pentru mariandreea:care este mai precis diferenta dintre Vidatox Tirana si cel din Havana?Si cum adica doze personalizate?Noi am luat Vidatox din Tirana si o sticluta tot cam 45 de zile ajunge si tot de 3 ori pe zi le ia.Cand sotul meu a fost in Tirana pt venin, dr i a recomandat si un tratament homeopat pe(un sirop) pe care il lua de 2 ori pe zi.Si dr de acolo a spus ca veninul nu inlocuieste tratamentul clasic, ci il completeaza.Multumesc!
432 mariandreea
432 mariandreea [46c]
01-03-2012, 17:45

Membru din 09-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 46

pentru Clara baby

Nu ma intelegeti gresit -am aratat doar ce am observat -eu urmand in Octombrie -decembrie 2011 tratament cu Vidatox de la Tirana
Sunt diferite sticlele si nu numai -evident nu ar conta ambalajul--o sa incerc sa le fac o poza sa le pun sa le vedeti -deci sticlutele cele 2 sunt asemanatoare ca si forma -nu poarta sigla Vidatox -iar celelalte doze sunt niste sticlute gen borcanas sigilate si pregatite ca pentru perfuzie dar nu este cazul se iau picaturile -de fapt se iau 5 ml de 4 ori pe zi
iar din picaturile celelalte se iau 20 picaturi total in 3 reprize
Sunt personalizate -adica au fost pregatite ca si concentratie si numar de doze pe baza Diagnostic nostru tradus si trimis la Laborator Labiopharm
Dealtfel fiecare dintre noi avem un numar de doze diferit pentru 90 zile -eu am 18, prietena mea 16, alte eprsoane 14 etc
Sticlutele cele 2 sunt toate la fel.
Oricum eu cu Vidatox Tirana mi-am stabilizat si scazut markerii -dupa ce nu am mai luat in 2 luni au crescut fff mult -acum incep aceasta schema si vom vedea...cu Dumnezeu inainte !
Va tin la curent !
433 Clara_beby
433 Clara_beby [35c]
01-03-2012, 19:43

Membru din 09-08-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 35

Multumesc frumos pt raspuns!Eu nu v am intrebat cu vreo urma de rautate ci pur si simplu vroiam sa aflu mai multe detalii.si sotul meu a dus dosarul la Tirana, tradus, iar lui i au dat 5 picaturi de 3 ori pe zi.iar siropul acela homeopat avea o culoare inchisa, intr o sticla gen borcanas si lua 5 ml la 12 ore.dar in momentul in care va puneti picaturile d la Havana simtiti ceva diferit fata de cele d la Tirana(sotul meu imi zicea ca l arde in momentul in care le pune)?Va multumesc mult si va doresc din tot sufletul multa sanatate tuturor!
434 seemona
434 seemona [1c]
20-03-2012, 21:15

Membru din 20-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

pentru clara_beby

as dori sa iau legatura cu dvs pentru detalii privitor la plecarea sotului dvs la Tirana;
mama a fost diagnosticata cu neoplasm pulmonar si am dori sa incercam tratamentul cu venin;
see.mona este numele de utilizator in yahoo, sper sa ne auzim in curand,
multumesc
435 alexa2005
435 alexa2005 [1c]
26-03-2012, 12:38

Membru din 26-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua voua,
Tatal meu a fost diagnosticat cu glioblastom in luna iunie a lui 2011, dupa aproximativ 8 luni de chin tatal meu sa stins. A fost un timp prea scurt pentru a gasi o sloutie viabila impotriva acestei boli. Manifestarile bolii au fost timpuri insa nu le-m luat in seama, primele semne datau cel putin cu 2 ani inainte de a fi descoperita boala. Avea tulburari de atentie, nu mai putea fuma, alcoolul ii facea rau chiar si in cantitati mici, nu avea incredere in ceea ce invata. Dar aceste semne erau foarte vagi si nu le-am luat in seama la acel moment. Tumora sa format in acelasi loc unde in urma cu circa 4 ani avusese loc un accident vasuclar cerebral care nu a fost diagnosticat la timp, medicii punand diagnosticul de "nevralgie cauzata de expunerea la curent sau aer conditionat" AVC-ul de atunci manifestandu-se identic cu efevtele tumorii in momentul in care aceasta era in plina desfasurare (hemipareza faciala). Din momentul in care a fost diagnosticat am incercat multe variante de tratament, a fost operat dar tumora nu a putut fi extirpata si ca atare sa prelevat doar proba pentru laborator, de fapt tumorile cerebrale in proportite mare nu sunt extirpate riscurile fiind mari (daca chirurgul va spune ca a extirpat 80% este posibil sa fi luat 5%) De lucrul acesta puteti sa va convingeti daca ii faceti bolnavului un RMN la cca 3 saptamani sau o luna sau daca intrati in contact cu biologul care face analiza tumorii.
In orice caz am incercat tratamente naturiste si neconventionale, sucuri de legume si fructe, regim fara proteine animale, licori anti angiogeneza, bioterapie, termoterapie, electroterapie ci magnetoterapie poate si alte chestii insa le las acum. Cert este ca boala nu am reusit sa o stopam. Pe RMN-uri rezultatele au fost negative cu exceptia unei mici tumori, o a doua, de cca 1 cm care a regresat in timp. Psihicul, optimismul bolnavului este extrem de important in aceasta boala, din momentul caderii psihice lucrurile se degradeaza rapid. Finalul este in general cauzat de o alimentare redusa cu sange a centrilor vitali ai creierului cauzata de angajarea (presarea) creierului spre maduva spinarii ( spate jos); in acest fel se instaleaza in prima faza o coma si apoi moartea prin stop respirator si cardiac.

Pentru cei ce aveti probleme si cititi aceste randuri: fiti optimisti si bucurati-va de fiecare minut petrecut alaturi de cel drag, faceti tot ce va sta in putinta sa ii faceti picul de viata ramas cat mai frumos incercati tot ce va trece prin cap pana la urma cineva trebuie sa reuseasca, poate chiar tu!

Pentru cei care citesc doar pentru informare, fiiti vigilenti, cancerul la cap este o boala perfida, luati seama la orice chestie suspecta, maifestarea primara este de natura psihica si in general se repeta la intervale de circa o luna, nu va bazati pe medicina, este o stiina inexacta. Daca vi se pare ceva inseamna ca nu exista dubiu, faceti un RMN, pana la urma nu este un capat de tara si daca totul este oki nu va va parea rau de 100 de euro.
Sa auzim de vindecati!
436 anca g
436 anca g [3c]
26-03-2012, 23:05

Membru din 26-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 3

buna tuturor,
urmaresc, din pacate, acest forum incepand cu luna august a anului trecut, cand tati (59 ani) a fost diagnosticat cu tumoare la creier (90/60/70), posibil gbm. Calvarul a inceput cu probleme de orientare ale tatalui meu si cu o usoara hemipareza faciala; nu l-a durut deloc capul. La doar 6 zile dupa efectuarea CT la Satu Mare (timp in care situatia lui s-a inrautatit vizibil - dificultati la mers, auz si vorbire) a fost operat la Cluj de catre dl. prof. dr. Florean (multumesc cadrelor medicale deosebite de la sectia de neurochirurgie de la Cluj pt competenta si profesionalismul de care au dat dovada). In cca 2 sapt de la operatia, respectiv biopsie am primit confirmarea: tumoare maligna grd II si GBM (parietal temporal drepta). Dupa aprox. o luna a fost internat 6 sapt la spitalul de oncologie din Cluj unde a facut atat radio cat si chimioterapie cu temodal; i s-au administrat si perfuzii cu manitol. Intors acasa, a continuat tratamentul cu temodal (trebuia sa faca 6 cicluri de 28 de zile) concomitent cu alte medicamente (precizez ca tatal meu sufera de o depresie de mai bine de 4 ani - motiv pt care nici nu i-a spus nimeni ca are cancer - si se trateaza cu med gen cipralex, anxiar). Nu-mi amntesc chiar toate med care le ia (mami are grija de el, eu locuind in strainatate de unde merg acasa cat mai des posibil). RMN-ul din decembrie nu a fost deloc imbucurator: pe langa un chist recidivase tumoarea (4 mm) in acelasi loc in care fusese operat. Dl. prof. care l-a operat ne-a sfatuit sa continuam cu temodalul (era la al doilea ciclu) si, daca observam inrautatirea starii lui (tatal meu dupa operatie se deplasa destul de bine) sa refacem un alt RMN. Urmeaza o perioada destul de stabila pt tati: a fost si este tot timpul lucid, cu memoria sta extraordinar de bine - mai putin inainte cand avea probleme in orientare - merge binisor, mananca singur, i-am cumparat o bicicleta pt exercitii, merge de 2 ori pe sapt la SM la gimnastica si masaj - insotit, bineinteles- si intr-o perioada chiar reusea sa se imbrace singur. Prin febr. incepe sa se miste tot mai greu si la incep lui febr un nou RMN, un rezultat si mai tampit: posibil GBM (40/70mm). Am mers doar eu cu sotul meu la Cluj cu cd-ul... am vazut tumoarea... am vazut-o si pe prima... am vazut-o si cand era de doar 4 mm... dar acum era de-a dreptul scarboasa - inainteaza spre centrul creierului dupa radioterapie si atata chimioterapie timp in care tati a rezistat eroic. Doctorul zice ca nu mai are rost sa-l opereze ca ar inrautati situatia, ca nu mai are rost sa-l chinuim inutil. Si-l cred si sunt de acord cu el (am absolvit fac de bio-chim). Ne-a recomandat sistarea temodaluli si administrare de dexa 1/zi, osetron si inca unul pe care nu mi-l amintesc. Nu cred ca veninul de scorpion sau rostopasca sau toate ceaiurile din lume i-ar putea face ceva, dar de vreo 2 sapt il doare f rau capul. La SM i-au facut doar 2 perfuzii cu manitol cu toate ca tratam indicat de dna dr Cernea cu care a fac radioterapia a recomandat in scrisoarea catre Oncologia SM tratament 5 zile cu manitol. Noi ii mai dam si cate o fiola sau doua de algocalmin pe zi pt durerile de cap. Nu mai stiu ce am putea face; tati mananca f bine acum, dar sta mai mult in pat, iese f putin pe afara si acuza dureri de cap tot mai puternice.
Nu stiu cat de coerenta am fost, daca ati inteles ceva... as vrea sa va intreb daca credeti ca medicamentul PERCOCET 5-325 (IC OXYCODONE-ACETAMINOFEN 5-325) sau medicamentul IC IBUBROFEN 800 mg ar avea voie sa le ia sau ce alta alternativa mai este pt durerile astea groaznice? Trecem la morfina?
Pana azi am tot asteptat sa se intample un miracol ca sa scriu pe forum ca se poate invinge aceasta boala... in zadar.
Multa sanatate tuturor si mult noroc!
437 RaulDuke
437 RaulDuke [7763c]
27-03-2012, 00:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

oxycodone reprezinta un tip de morfina sub forma de comprimate. este un produs foarte bun si indicat in tratamentul durerilor din cancer. totusi, daca pana acum nu ati luat decat algocalmin, nu as trece DIRECT la oxicodona. o etapa intermediara este ca pe langa tratamentul "depletiv" cu manitol si dexametazona, pe care e neaparat sa-l faca pentru ameliorarea hipertensiunii intracraniene, SPECIAL pentru durere, pe langa algocalmin in doza completa (3-4 comprimate pe zi) sa ia si un produs de genul TRAMADOL, tot intr-o doza incrementata, pentru ca exista posibilitatea ca durerea sa raspunda foarte bine si sa fie controlata total fara a se trece inca la morfine de semisinteza foarte puternice. din pacate, cel mai des, se ajunge si acolo, dar deja pe un teritoriu in care nu mai conteaza absolut nimic dincolo de incercarea de a ameliora din toate simptomele pe care le are sau le va avea.

tratamentele simptomatice/suportive sunt foarte complexe si trebuiesc conduse de experti, eventual in locuri special amenajate.

iti recomand sa te uiti si pe subiectul scris de mine pe acest forum "MARIJUANA MEDICINALA" si, daca de asemenea consideri ca acest raspuns te-a ajutat, sa postezi si acolo un comentariu, pentru ca am nevoie de suport pentru a explica oamenilor beneficiile acestei substante in tratamentul cancerului. multumesc anticipat!
438 anca g
438 anca g [3c]
27-03-2012, 00:31

Membru din 26-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 3

multumesc din suflet atat pt. rasp. cat si pt. promptitudine. Mi-am amintit ca ia si Depakine si Aerius (a facut alergie la carbamazepina).
439 AntoanetaNeacsu
439 AntoanetaNeacsu [50c]
27-03-2012, 09:41

Membru din 27-03-2012

Subiecte: 2

Comentarii: 50

buna ziua.revin din nou cu o intrebare la dvs.astazi a ajuns cumnatul meu din spania.in sfarsit l am convins cu totii sa vina in tara.va reamintesc are diagnosticul.glioblastom gr 4.ia fost luata biopsia in spania, dar l am convins cu totii sa nu faca radioterapia in spania si sa vina in tara cu gandul ca langa familie ai va fi mai usor sa treaca prin ce va urma.de unde trebuie sa pornim si ce trebuie sa facem?mergem la bucuresti sau ramanem pe braila?
440 RaulDuke
440 RaulDuke [7763c]
27-03-2012, 20:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu cred ca se poate face iradiere la braila pe nicaieri. cred ca singurul sa cel mai apropiat loc, ca varianta, pentru acest tip de tratament este, pentru voi, in bucuresti. puteti sa va intrebati medicul de familie, dar eu sincer m-as mira FOARTE TARE sa existe centru de radioterapie in braila, si as vrea sa ne spuneti si noua. un asemenea centru implica un buncar cu accelerator nuclear, norme de siguranta radiologica foarte ridicate, chiar un centru de radiologie sau chiar imagistica...
Răspunde la topic
831 comentarii 1 2 3 4 ..... 19202122232425 ..... 39 40 41 42 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp