apa la plamani, cancer?

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
201 comentarii 1 2 3 4 5 6 7 89 10 11 INAINTE ›
141 RaulDuke
141 RaulDuke [7763c]
03-04-2013, 20:10

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, nu este exclus ca daca boala a progresat, sa existe metastaze si in ficat, dar acestea de obicei nu cauzeaza dureri. cel mai probabil durerile sunt date de altceva, dar acest lucru nu va fi niciodata clarificat doar pe baza unei discutii pe internet. trebuie sa il vada un medic special pentru aceasta problema. un specialist in medicina paleativa ar fi cel mai potrivit, dar ar fi util sa incepeti cu medicul de familie.

din punct de vedere oncologic, ma tem ca iarasi, ai niste intrebari la care nu pot raspunde. daca boala este suspicionat a fi in progresie, cu siguranta ca nu merita asteptat "pana in iunie", dar medicul trebuie sa aiba si o resursa secundara, altceva de oferit ca tratament, inafara de ingrijire simptomatica. in momentul de fata nu imi este foarte clar diagnosticul pentru care face acest tratament. poti sa reiei, te rog, datele cheie ale acestui caz ?
142 violettta
142 violettta [110c]
03-04-2013, 22:08

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna seara dle dr! Cancer pulmonar cu metastaze pleurale. nu e diagnosticul final, deoarece nu s au facut investigatii sa se vada daca sunt mts si la distanta. metastaza pleurala de adercacinom slab mucosecretor. acesta e rez biopsiei.
Dupa cum va spuneam a facut 5 cicluri de chimio u gemzar si carbo. Z1 -z8 pauza 2 sapt, reia in z21. mai e un ciclu, adica 2 sedinte. dar in ultimul timp durerile sunt mai mari. si durrea la ficat, a si cum e balonat, e noua. adica pana acum il durea doar la coasta de sub plamani.
De la dhc are si halucinatii. v am spus ca nici noaptea nu doarme, dar deloc! ia pastilele alea, sper sa fie mai bn. dar dhc-ul asta dupa ce ca e atat d eputernic, tot are dureri. si e fff nervos:( d cand le ia.
Sa mergem sa faca un echograf? cand sta la vizita medicala la oncologul de aici, nu spune nimic concret, nici nu l consulta calumea. asteptam sa terminam seria asta de cito si sa mergem in alta parte. nu sunt lamurita deloc. daca i am zis ca se simte din ce in ce mai rau, de ce sa asteptam pana in iunie.
si cu comunicarea despre durere, despre calmante...nu asculta exact cum e cu durerea, poate de asta nici nu "se pottrivesc" pastilele.
Va multumesc pt raspunsuri, dle dr, sper totusi sa nu fie mts la ficat.

O seara linistita!
143 RaulDuke
143 RaulDuke [7763c]
03-04-2013, 22:56

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

asa sper si eu. poate un consult de medicina paleativa ar fi foarte util. va urez mult succes !
144 lili6
144 lili6 [43c]
10-05-2013, 16:06

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Buna ziua dle. dr, nu am mai scris de mult...mama a terminat 6 sedinte de chimioterapie...diagnostic M1 de adenocarcinom cu pleurezie beoplazica dreapta, la CT nu se vede tumora primara, dar testul IHC este urmatorul: aspect histopatologic si testele IHC sustin diagnosticul de determinari secundare pleurale de adenocarcinom pulmonar.
Nu a avut probleme cu hemograma in aceasta perioada care sa determine amanarea sedintelor ( a facut carboplatin/cisplatin si taxol).
Dupa sedinta a 4 a dr. oncolog a recomandat un nou CT, in speranta ca daca apa s-a dus se va vedea tumora primara.
Rezultatul celui de al 2 lea CT este urmatorul ( o sa scriu in mare):
- fata de CT anterior se constata imagini de revarsat pleural, inchistat interlobar drept si postero-toracic bazal drept, in cantitate redusa, cu grosime maxima de 1.2 cm ( fata de anterior 8 cm), continand cateva microzone subpleurale, spontan heterodense.
- leziune micronodulara solida, necalcificata, localizata subplural, paracardiac drept, in segmentul medial al lobului mediu.
- persista imagini de ganglioni necalcificati hilar drept, cu diametrul axial maxim 1 cm( ce inseamna acest lucru?).
- celel organe in limite normale.
concluzii: aspect CT partial ameliorat fata de examinarea precedenta.Leziune micronodulara subpleurala paracardiaca dreapta. Anexita bilaterala ( mama a facut si talcaj).
Dupa cele 6 sedinte dl. dr ne a mai dt de facut o analiza, detectia mutatiilor in exonii 19 si 21 ai genei EGFR.
Rezultat: s a detectat mutatie activatoare in gena EGFR, la nivelul exonului 19 ( deletia codonilor 746-750), cu dl. dr. ne intalnim pe data de 20 mai, insa nu inteleg ce inseamna acest rezultat, este de bine sau de rau?
De asemenea in rezultat mai scrie: deletia codonilor 746-750/exon 19 - deletie prezenta - test pcr valid
Mutatia L858R/exonul 21 - mutatie absenta - tesct pcr valid.
Ce ar insemna aceste lucruri dle. dr?
In ca timp o sa i faca din nou citostatice?o sa primeasca un tratament din ce am inteles...si in legatura cu faptul ca tumora primara din plaman nu se vede la CT, desi apa s a retras, ce imi puteti spune?
Va multumesc! va doresc sanatate si o zi usoara!
145 RaulDuke
145 RaulDuke [7763c]
11-05-2013, 11:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

boala a fost metastatica de la debut, deci nevindecabila, din pacate. acest lucru nu se schimba, iar faptul ca nu s-a putut identifica prea bine tumora primara, in momentul de fata nu mai conteaza foarte tare, desi pe noul CT apare o suspiciune de unde s-ar putea situa. repet: nu prea conteaza.

ce conteaza sunt urmatoarele lucruri: raspunsul excelent la chimioterapia facuta, banuiesc cu ameliorarea semnificativa a simptomelor, lucru care da de inteles ca la ea se poate castiga mult timp spre deosebire cu situatia in care nu ar fi raspuns la tratament, si ca deja s-a castigat; si mai important este urmatorul lucru: rezultatul analizei EGFR pe care ai descris-o atat de frumos si amanuntit si pe care oncologul a cerut-o, cu atata maiestrie. a procedat bine, iar ea are sansa uimitoare de aproximativ 10% sa aiba acea MUTATIE ACTIVATOARE a genei EGFR, care prezice faptul ca are sanse foarte mari de raspuns la un tratament nou si inovator, foarte bun si mai bine tolerat decat citostaticele, niste pastile numite TARCEVA. este medicamentul pe care il va primi, cel mai probabil, in viitor. din pacate acest medicament este foarte scump si nu se obtine in romania decat cu aprobare de la casa nationala de asigurari, pe baza unui dosar facut de oncolog, in care va pune si rezultatul mutatiei EGFR. totusi nu este graba, ea fiind momentan intr-o forma de remisie a bolii, pe tratamentul de pana acum, nu ?

cu tarceva sansele ei sunt mult mai bune pentru a prelungirea vietii, eu personal ocupandu-ma de cativa pacienti care, cu cancer pulmonar metastatic, in tratament cu tarceva, sunt in viata la peste 3-4 ani de la diagnostic.

va urez mult succes si in continuare !
146 violettta
146 violettta [110c]
11-05-2013, 11:36

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna ziua, dle dr! Nici eu nu am mai scris de mult.Probabil trebuie sa va reamintesc cazul. Tata a facut cele 6 cicluri de chimioterapie, ne-am impotmolit la ultima sedinta, hemograma nu mai iese de mult bine, fiind necesara transfuzie de sange, masa trombocitara. acum este internat pt ca avea trombocitele 400. dar are dureri in zona ficatului. spune ca e o durere noua, starea lui generala s a inrautatit. iar in spatele plamanului il doare. cancer pulmonar cu mts pleurala. asta e diagnosticul lui. va scriu pe fuga, de aia nu s detalii prea relevante.
147 violettta
147 violettta [110c]
11-05-2013, 11:40

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

e posibil sa fie mts la ficat? si ce sa ia pt durere? chiar daca e internat, nu este medic. si are dureri mari...ii fac masaj, inainte se mai atenua, dar acum nimic...
148 lili6
148 lili6 [43c]
11-05-2013, 15:49

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Buna ziua dle dr., va multumesc foarte mult pentru raspuns!...ma bucur si pt faptul ca mai sunt sanse de supravietuire in timp, pentru mine orice speranta este un motiv de bucurie...am auzit de acest medicament si ca se obtine greu, sper sa-l putem obtine pana la urma...nu intelegeam prea bine rezultatul analizei EGFR, dar ma bucur ca este unul bun totusi..pana acum a raspuns bine la tratament, apa s-a retras, boala nu s-a intins, dr. oncolog a spus ca a raspuns la tratament, in schimb a pus-o mai mereu sa faca analize, CT, mamografie, ecografie, totul a fost bine pana acum..am întalnit un dr. oncolog deosebit care se implica foarte mult in cazurile pe care le are, o persoana asa ca dv, care este om inainte de toate.
Nu prea înteleg ce sunt acei ganglioni necalcificati...pana la urma asa este, nu conteaza unde este tumora primara, iar pt ea este mai bine intrucat are impresia ca nu exista o tumora, nu stie stadiul bolii, astfel lupta mai mult si are alte sperante, traieste cu gandul la visurile pe care si le va realiza in viitor...in orice caz testul IHC a confirmat provenienta de natura pulmonara, iar pt celelalte zone a facut destule analize, CT, papa nicolau + biposie, mamografie, markeri pt aceste zone, ma gandesc ca sunt excluse..ar mai ramane posibilitatea sa fie ceva in sange, dar testul IHC spune altceva, probabil este o tumora la baza plamanului, acolo unde era acoperit de apa.
Mai rau sta cu psihicul, ia prazolex o anumita perioada dupa sedinta..va dati seama, îi este foarte greu să accepte, ea lupta, dar nu este uşor, se detaseaza uneori, dar tot nu a ajuns la un echilibru.
Dureri foarte putin, o mai tine cateodata unde a facut talcajul, se sperie, dar eu îi spun ca este normal...de transpirat, inca transpira, dar nu asa rau ca inainte.
Dv. spuneti ca o sa-i dea acest medicament si nu o sa mai mearga la spital sa faca perfuziile?efectele acestui medicament sunt aceleasi? cu referire la caderea parului, cred ca acest aspect o afecteaza mai mult ea avandu-l tot timpul lung.
Dle dr. va multumesc inca o data pentru implicarea dv. dezinteresata, o zi frumoasa, sanatate si sa va tina Dzeu departe de tot ceea ce este rau.
149 RaulDuke
149 RaulDuke [7763c]
12-05-2013, 10:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cel mai probabil nu va primi acest medicament chiar imediat, pentru ca in romania el este probat mai degraba in caz de "progresie" sau de "esec" al primei terapii, daca s-a inceput cu chimioterapie, in cazul de fata cand boala da semne ca nu mai e controlata de primul tratament. sunt comprimate din care se ia una pe zi si care au o toleranta mult mai buna ca citostaticele. nu cade parul, nu da greata, poate sa dea uneori diaree in schimb, dar mai des o eruptie rosiatica pe piele si alte lucruri care de obicei sunt manageriabile.
150 violettta
150 violettta [110c]
13-05-2013, 13:36

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna ziua dle dr! de sambata noapte, tata nu si a mai revenit, nu este lucid, nu vorbeste, f putin si incoerent, nici in picioare nu are forta sa stea, ieri i a facut diazepam si niste patilute de la psihiatrie, dar la fel de agitat a fost, nu sta intins, doar se vaita, nu stiu daca de la dureri sau poate medicamentele il agita...aseara i a facut pt 1 data o jumatate de fiola de morfina si a dormit 12 ore. cand s a trezit, la fel de agitat era...doar ca nici cat vorbea inainte, nu mai vorbea acum. i a facut un tramadol injectabil, dar nu si a facut nici un fel de efect. apoi morfina...la vreo 20 min a adormit... dna dr a zis ca o sa il tina cu morfina de acum si ca o sa i puna niste perfuzii pt a l hrani probabil, de 2 zile n a baut, n a mancat. ma recunoaste...spune cine sunt, dar cred c anu poate vorbi. e groaznic!!!!!! sambata seara inainte sa dormim, era internat si atunci, ne am plimbat 30 min prin curte, nu obosea decat fputin, a mancat cu pofta. se simtea bn. si dupa miezul noptii.toata schimbarea asta. mi au zis sa ma preg pt ce e mai rau. ca e f grav. de acum nu va mai fi lucid? nu va mai putea vb cu noi? asa vor sta lucrurile? cand morfina nu si va mai face efectul?
Probabil nici nu mai stiti cazul. in noiembrie 2012 a fost diagnosticat cu cancer la plamani, adercacinom slab mucosecretos. in urma biopsiei a fost stabilit diagn acesta. am fost la Cluj, am urmat schema de tratament de acolo, a dica, gemzar si carbo z1, gemzar z8. 6 cicluri ar fi trb sa facem.il incepusem pe al 6-lea, dar a facut doar 1 sedinta, z1, ce a de la z8, a fost amanata din cauza hemogramei. probl cu hemoglobina si trombocitele. nici nuc red ca o mai afce de acum in felul in care se afla. nu? miercurea trecuta a fost programat la ct, ultimul fiind facut in decembrie. nu am acum la indemana rez exact al ct-ului. sunt in spital cu el. miercuri acum, ar fi trebuit sa luam rez ct-ului si sa mergem la cluj, dupa chimioterapie. sa vedem cum continuam. alte analize dle dr, tata in decursul acestor luni nu a facut. decat analizele pt citostatice. si un echograf acum vreo luna jumate care iesise bine, un pic marit era, dar nu d ingrijorat zicea dna dr. de la pastile probabil spunea. si o raza la plamani care iesise mai mult decat bine, intr uncat la primul ct tumora avea 5, 6 cm, iar acum conform acelei raze tumora era de 3, 5 cm. radiografia in sine ca si imagine, era muult mai buna fata de anterioara. ca si necunoscator, eu, se evdea ca acea pata era cu mult mai mica.
Dle dr...tata e pe moarte ? adica e ultima faza, ultima, ultima? adica de acum doar morfina, doar in pat, doar doarme sau se vaita de dureri? asa deodata dle dr sa se schimbe situatia? va rog f mult sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti ce e mai bine sa fac pt el. cu ce l pot ajuta? mai e ceva de facut?
151 RaulDuke
151 RaulDuke [7763c]
13-05-2013, 21:50

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ma tem ca nu te pot ajuta prea mult aici. situatia pe care o prezinti preteaza exclusiv la consult medical si investigatii de pe urma consultului, ca atare tot ce iti pot spune eu sunt doar incurajari si... restul speculatii. totusi medicii in ingrijirea carora se afla ar trebui sa fie destul de stapani pe situatie, chiar daca in limita a ce au disponibil prin spital. in cazul unui cancer pulmonar avansat care are manifestari de acest tip, neurologice, nu cred ca se poate trece peste consultul neurologic si o investigatie imagistica la nivelul capului (RMN sau CT cu substanta de contrast); s-au facut sau urmeaza sa se faca aceste lucruri ?
152 violettta
152 violettta [110c]
14-05-2013, 14:59

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna ziua dle dr, va multumesc f mult pt raspuns!
din pacate noi suntem in Bacau, de aici suntem si aici am facut citostaticele. urma sa revenim la cluj, saptamana asta, dupa ce am fi aflat rezultatul ct-ului facut saptamana trecuta si dupa ce termina ultima sedinta de cito. iar aici sunt 3 dr oncologi, unul care se ocupa strict cu retete, altul care a afirmat ca n are de a face cu plamanul si dr la care e tata. nu exagerez cand spun ca trateaza oamenii ca pe niste pioni. daca pica pionul, ce? duca-se!!!! imi spune intr una sa l iau acasa in coditiile in care el nu mananca si nu bea nici un fel d lichid d 72 ore. doar prin perfuzie. glucoza, vitamine si inca ceva.ca nu mai e nimic de facut. sau sa apelam la ingrijirea paleativa. eu i am spus ca tind sa cred ca totusi de la medicamente. prea dintr odata. sambata ne am plimbat, era f ok, iar noaptea...s atrezit si a devenit nebun? cum sa isi dea seama aceasta dna dr ca are mts cerebrale cand nu ii face un rmn? caci ea asa zice. ca sigur are mts cerebrale. si de asta delireaza. i am propus azi dimi sa facem un rmn si a zis ca in starea de aproape leguma cum e, nu crede ca il face cineva dar sa merg totusi sa ma interesez la un aprticular. si i am zis si de echograf. si...a raspuns ceva de genu` ca ce rost mai are...? o sa merg sa ma interesez de rmn, si sa aflu sper cat mai curand rezultatul ct.ului de saptamana trecuta. ma gandesc ca poate au combinat niste medicamente gresit...nu stiu, nu stiu daca e atat de moale...nici ochii nu i deschide, gangura, nu vorbeste.pt ca de multe ori am descoperit greseli. si greseli mari. azi noapte i a facut la fel, jumatate de fiola de morfina, pe la 2 un diazepam, pt ca se invartea. nu si agsea locul. nu stiu, dar eu nu cred ca de la dureri. iar la 12 i a facut din nou morfina. dar a fost mai linistit dimineata. iar cand ii vorbesc intelege. daca ii spun ca ma loveste, inceteaza sa arunce cu picioarele si bratele. caci exacta sta face. daca i spun sa imi faca loc in pat langa el, incearca cumva sa dea la o parte, vorbesc f mult cu el, poate m aude... si sigur ma aude. dar de ce nu poate vorbi? si e ca o leguma? ca un om paralizat? :( dintr-odata asa dle dr? ce investigatii credeti ca ar trb sa mai fac? sau credeti si dvoastra ca are dreptate acea dna dr? dar morfina il face inconstient? adica si din cauza ei poate fi asa? :( mi e ciuda tare ca nu am plecat mai din timp in alt oras. dar nu am crezut ca o sa se intample asa ceva fix inainte sa plecam la cluj. sunt sigura ca e si vina dnei dr!!!!!
va rog f mult sa imi raspundeti! si o sa va transmit rezultatul ct-ului.
153 RaulDuke
153 RaulDuke [7763c]
14-05-2013, 20:22

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

scrie-le aici, daca poti, macar concluziile. ai si rezultatele unui CT cerebral recent ? sau... este in plan efectuarea unei investigatii la nivel cerebral ? stiu ca se indica un RMN de cap, dar poate ca medicul cu care ai vorbit nu are acces, acolo unde lucreaza, la asa ceva, deci... ce poate sa faca ?
154 lili6
154 lili6 [43c]
16-05-2013, 11:36

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Dle dr va multumesc pt raspunsuri, o sa facem toate demersurile pentru a obtine medicamentul, o zi buna va doresc!
Violeta imi pare nespus de rau ce aud despre tatal tau, dar nu te da batuta, probabil este o cadere..nici mama nu sta bine psihic cu toate ca nu stie stadiul si acum e mai linistita pt ca nu o sa mai faca citostatice in curand, zilele acestea chiar a propus sa mearga la psihiatru, pt ca are o teama de care nu poate scapa, gandurile ii fug..teama de boala, de ce se va intampla, este dificil pt ei, dar nu trebuie sa i lasam...si morfina fiind puternica cred ca il va tine in aceeasi stare, trebuie sa te consulti cu un medic, unul care iti poate da niste sfaturi bune si care sa poata observa situatia la fata locului..poate ii scade treptat doza de morfina, din ce am auzit daca ii faci morfina in starea aceasta il tine, adica daca i se administreaza in continuare va avea aceste stari halucinante, delir..pt ca morfina este un drog..eu am evitat pentru ca am mai cerut sfaturi in acest sens si mi s a spus sa recurg la morfina decat in cazuri de maxima urgenta, pt ca morfina te pune la pat.Probabil dl. dr iti va mai da sfaturi cat poate, nefiind la fata locului, noi nu avem cunostintele necesare, dar este bine sa intrebi si pe cineva de acolo care vrea sa te ajute din suflet.
Trebuie sa vezi neaparat rezultatul Ct ca sa iti dai seama, de mult trebuiau facute analizele, poate e ceva psihic si boala nu s a intins la cap, din ce am auzit la alte persoane in aceasta zona simptomele se manifesta prin dureri foarte mari.
Ne auzim pe mess, sper din tot sufletul sa isi revina tatal tau, fii puternica!te pup
155 violettta
155 violettta [110c]
20-05-2013, 12:24

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna ziua! S-a dus taticul meu. L a luat Dumnezeu la El. Nu dle dr, nu era in plan nici un rmn, ct cerebral nici nu se punea problema, deoarece ultiul il facuse pe 7 mai, la nivel toracic si abdominal, din care reiesea mts osoase, nu stiu sa spun exact rezultatul, nu am la indemana foaia, dar nu era prea bun. probabil chimioterapia nu si a facut treaba. eu il programasem la rmn, la un particular, dar...nu a mai apucat...vineri dimineata s a intamplat, nici nu realizez ca nu mai e langa mine.

Dle dr, ma rog pentru sanatatea dvoastra si celor dragi dvoastra, va multumesc foarte mult ca m ati ajutat asa cum s-a putut, va multumesc pentru timpul pierdut benevol si pt rabdarea dvoastra!
Mult succes in continuare!
MULTUMESC!
156 RaulDuke
156 RaulDuke [7763c]
20-05-2013, 13:51

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Condoleante !
157 ELIVIA
157 ELIVIA [40c]
20-05-2013, 16:55

Membru din 02-11-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 40

Violeta, imi pare rau pentru pierderea suferita de tine si iti transmit sincere condoleante. Inteleg foarte bine prin ceea ce treci acum pentru ca am urmarit toate postarile tale si am trecut si eu prin asa ceva in urma cu 4 ani.
Am simtit nevoia sa scriu, sa va arat atat tie cat si lui Lili ca sunt alaturi de voi, va incurajez si va doresc sa aveti puterea de a trece cu bine peste aceste cumplite momente ale vietii.
158 lili6
158 lili6 [43c]
21-05-2013, 01:13

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Violeta îmi pare atât de rău, incă nu realizez ce ai scris...încă nu-mi vine să cred ceea ce citesc...să fii puternică este tot ce iti pot spune, pt că in rest nu mai am cuvinte...
159 violettta
159 violettta [110c]
21-05-2013, 08:43

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Multumesc Elivia! Nici acum nu sunt constienta ca s a intamplat. cu toate ca asta e randuiala vietii...
Lili.din fiecare zi alaturi de mamica ta fa sarbatoare, fiecare zi sa fie cea mai fericita de pana acum! atat de mult ma alina amintirile. ma hranesc cu ele...
Va multumesc pt vorbele frumoase!
160 stevens
160 stevens [301c]
21-05-2013, 09:55

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Mie mi se pare un caz de investigat de catre parchet si laboratorul de criminalistica ! Pe documentele de la spital sau medicina legala scrie ceva de intoxicatie/otravire ?! Care a fost cauza exacta a decesului tatalui ?

Dumnezeu sa-l odihneasca !
Răspunde la topic
201 comentarii 1 2 3 4 5 6 7 89 10 11 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp