apa la plamani, cancer?

Secțiunea: Ar putea fi cancer?
201 comentarii 1 23 4 5 6 7 8 9 10 11 INAINTE ›
21 lili6
21 lili6 [43c]
09-12-2012, 17:01

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Stii ca ti-am zis de colegul meu care il are pe tatal sau in aceeasi situatie, metastaza, dar fara apa la plamani..el a mers la un medic naturist. am xeroxat si eu regimul. O sa iti scriu ce i-a prescris in mare.
Alimente: lucruri in general care se digera, mancarurile sa fie in general calde - bauturile(nu fierbinti), suculente, sa nu se amestece prea multe lucruri la aceeasi masa, supe de legume, piure, terciuri, seara sa se consume ceva usor. Fara: alcool, cafea, cacao, ciocolata, zahar(inlocuit cu mierea), ape minerale, muraturi, maioneza, carne in general( cat mai putina, fara carne rosie), salamuri, grasimi, alimente conservate.
Alimente permise:varza, conopida, dovleac, ardei, cartofi, ridichii, morcov, telina, spanac(am inteles ca este foarte bun, dar din pacate acum il gasim decat conservat), sfecla rosie, orez, loboda, caise( samburele este foarte bun, contine vit B17, poti citi pe net), mere, ciuperci, stevie, lactate(in general lapte dulce, fara branzeturi fermentate), alte alimente neinterzise...Carne poate manca, dar carne alba, peste, tb sa si asimileze proteinele, dar nu in cantitati mari.
Am citit ca ficatul este foarte bun(vezi pe net Teoria lui Max Gerson, este foarte interesanta).
Tot in dieta colegului, urmatoarele ceaiuri:de catina( din ce m am documentat pe net, goji berry - sa manance fructe asa, intaresc sistemul imunitar), ceai de armurariu, polen amestecat cu miere(inainte de mese, lasi sa actioneze)..aici e o cura de 14 zile:se macina catina si se amesteca cu miere, polen, armurariul, pulberea se incorporeaza in miere, se poate adauga si tinctura de propolis(parerea mea ca daca ia antibiotic sa nu pui, ma gandesc ca contine alcool).
Alte ceaiuri:coada soricelului, nalba, patlagina, cimbrisor(mama bea ceai de cimbru), roinita, paducel.
Si la sucuri e trecut cel de sfecla rosie, telina, morcov.
Mama are o carte a lui Valeriu Popa, o are de cativa ani..am inteles ca erau foarte bune curele acestuia, dar foarte drastice..nu oricine rezista, erau cure in care zile intregi nu mancau nimic, decat apa si clisme, dar astea sunt neconventionale, cunosc pe cineva care a mers si a facut tratam(3 sapt cu apa, clisme, apoi 1 sapt zeama de orez, e un tratament prescris strict), pers asta avea 100 si ceva de kg, a slabit 50 kg..astea sunt teorii neconventionale, am auzit si de persoane care nu au rezistat...nu prea sunt de acord cu asta, e in functie de organism.si ma gandesc ca tot ce este naturist stopeaza catusi de cat, intareste sistemul, dar nu vindeca, eventual in functie de stadiul bolii trebuie urmat multi ani. In carte scrie de cura cu ulei de dimineata, care este foarte buna, am facut-o si eu, detoxifiaza.
Am inteles ca nici sarea nu este buna, cat mai putina.
Si migdalele si obligeana sunt anti cancer, te poti documenta..de asemena graul si orzul verde sunt foarte bune.
Am tot citit de un medicament NICOLIT, nu stiu cat de bun este, daca are efecte adverse, daca se poate lua in caz de pleurezie..poate ne da dl dr. mai multe sfaturi in acest sens, am inteles ca nu este conventional, dar noi incercam sa luptam cu orice arma si ne agatam de orice.
Daca mai aflu ceva iti scriu, multa sanatate!
22 violettta
22 violettta [110c]
09-12-2012, 21:47

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Lili, iti multumesc foarte mult. am citit cu atentie, mi am notat, ma juta f mult ceea c mi ai scris pt ca noi inca nu am reusit sa ajungem la un oncolog, neavand un diagnostic sigur.
O sa vorbesc cu dr cel mai bine sa vad de medicamente, poate trebuie o pauza pana scoate firele, nu stiu ce sa zic. O sa vad ce zice. Tatal meu e f slab...de felul lui, toata viata a fost asa, nu cred ca ar face fata acelor cure drastice. e atat de dificil sa ma comport cu el normal, el nu stie inca.Si e atat de optimist, spune ca poate e doar o raceala...spera si el...chiar daca in sinea lui e panicat, il simt. dar incearca sa ne protejeze pe noi. dureri nu mai are, decat un pic in locul biopsiei, arsurile la coasta si omoplat nu le a mai simtit, in schimb are o stare generala de astenie...obosit asa permanent, poate si pt faptul ca nu prea iese din casa. seara la cate o plimbare, cam atat, mi a zis dr sa il ferim cat mai mult posibil de frig.
Chiar daca mama ta mananca tot slabeste? in cat timp a slabit cele 8 kg? Sper din tot sufletul sa stagneze durerile mamei tale, sa nu se intensifice.
cand ai zis ca vin rezultatele de la ginecologie? iti tin pumnii sa descoperiti odata tumora primara sa puteti incepe un tratament cat mai adecvat!
Joi e posibil sa aflu si eu rez biopsiei, Doamne am niste emotii...Oricare ar fi diagnosticul, sa iasa din prima biopsia pt a nu mai fi nevoiti sa asteptam, sa fie spus alte interventii...
Mult succes Lili, sanatate si sper ca mama ta sa simta mai bine!
Uitasem sa scriu de NICOLIT, da, am citit despre el, dar fara a vorbi cun un oncolog, nu ar trebui sa ne riscam sa l luam. vorbeste cu dr oncolog al mamei tale, vezi ce zice...Eu mai trebuie sa astept...Au trecut deja 20 de zile de la acea raza care a depistat pata aia pe plamani si mi se pare ca nu am facut nimic pt a rezolva lucrurile...Uoffff...Si da, rugam pe domnul RAULDUKE, poate stie mai multe despre acest NICOLIT, ori alte naturiste...
Multumim!
23 lili6
23 lili6 [43c]
09-12-2012, 22:31

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Mama in aproximativ o luna a slabit...mananca, dar nu la fel ca inainte, inainte manca foarte mult, acum nu mai are nici pofta..sper sa lupte.ti-am spus ca si eu am mers la un laborator sa-i refac analizele...si ea saraca inca mai spera..ca nu este cancer...ca poate e diagnosticul gresit.nici atat nu stie de metastaza..e foarte dureros pt noi...nu trebuie sa gandesti ca nu o sa reziste tatal tau daca este slab..daca asa a fost mereu organismul asa este invatat..daca tinem cont de alimentele care intaresc sistemul imunitar vor putea trece de tratament, unele ti le-am scris mai devreme, stiu ca tot ce contine Vit C intareste sist imunitar, de aceea catina este buna..cat a fost mama internata avea o dna in salon f optimista care îi incuraja pe ceilalti, poate în sinea ei avea si coborasuri, dar imediat isi ridica moralul..a avut tot adenocarcinom acum 4 ani, dar nu era metastaza si s-a putut opera...era f slabuta dna, sub 50 kg, poate 40...mi-a povestit ca in timpul citostaticelor nu a putut manca mai deloc, se hranea cu perfuzii si a trecut cu bine peste.deci nu trebuie sa punem raul in fata...asta inseamna sa abandonam o lupta inainte de a o incepe...si trebuie sa luptam cu toate armele..
Iti doresc din tot sufletul ca rezultatul biposiei sa nu fie unul rau..poate e o simpla pata si totul va fi bn!
In legatura cu NICOLITUL am intrat pe f multe site uri..si eu sunt rezervata..din ce am vazut nu este autorizat de Min Sanat si este un medicament format din f multi compusi chimici, care cu siguranta nu actioneaza numai asupra celulelor rele asa cum spune inventatorul, ca doar ajunge in organism..in schimb am intrat pe forumuri si multi scriu ca au luat si nu sunt efecte adverse..macar daca incercam ceva sa nu existe efecte adverse..bineinteles ca orice medicament am incerca trebuie sa ne consultam cu dr. oncolog...numai ca noi suntem disperate, nu stim ce sa mai incercam, iar medicii nu sunt de acord cu medicamentele neconventionale, nici cu naturistele...imi dau seama ca niste simple sucuri nu te vindeca, dar intaresc sistemul imunitar si asta este un aspect important ca sa reziste la tratament.
Am citit si despre apicultura, o sa mai aprofundez subiectul..acum peste tot pe net gasim numai plante, medicamente si tehnici vindecatoare de cancer..ne dam si noi seama ca nu este chiar asa..dar macar sa se vada imbunatatiri.
O seara frumoasa, sper sa-mi dai vesti bune, nu doresc nimanui sa aiba aceste sentimente care ne incearca pe noi..multa sanatate
24 violettta
24 violettta [110c]
10-12-2012, 09:34

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna dimineata! O sa lupte, Lili, vei vedea! Trebuie sa lupe! Trebuie sa o incurajezi tu, sa fie optimista, sa fie tare, pentru ca ziceai intr una din zile si ziceai foarte bine...cum ca daca noi, copii.suntem asa si avem amaraciunea asta in suflet...pai ei...parintii...iti dai seama cum sunt?! Putin si des sa manance.
Toti medicii au spus ca e cancer. si ca sunt metastaze. Deci o simpla pata...nu cred ca are cum sa fie! Dar speranta moare ultima...noi tot speram...
Asa e, nu doresc nimanui sa simta ceea ce simtim noi...Poate unii cred ca exageram...eu tot cred ca stau undeva in umbra...si sunt doar un simplu povestitor, ca nu mi se intampla mie toate astea.
Sper ca se simte mai bine mama ta si ca saptamana asta veti afla vestile cele mai bune, te mai tin la curent cu ce se mai intampla!
Multa sanatate, Lili si sa i spui mamei tale ca ii doresc tot binele din lume si sa fie mandra ca are o fata care o iubeste atat de mult.
25 lili6
25 lili6 [43c]
10-12-2012, 13:45

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Speranta moare ultima intr-adevar..iar noi trebuie sa facem tot ceea ce putem..si sa le oferim cat mai multe clipe de fericire..si eu îi doresc tot binele tatalui tau, cu siguranta ne va ajuta si pe noi Dzeu..pt ca speranta in el nu moare niciodata...nu stiu ce simt altii...stiu ca si inainte sa patesc asa ceva am mai intrat de cateva ori pe forumuri, citeam povesti asemanatoare si ma cutremuram cand vedeam cat poate suferi un om, ma treceau fiorii...dar nu eu simteam ce simte el, eram decat cititorul.acum noi suntem in poveste si trebuie sa luptam sa aiba un final bun..te pup, numai bine. ----------
26 violettta
26 violettta [110c]
11-12-2012, 14:46

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Lili, nu te am vazut pe mes. Inca nu am vesti.am atatea emotii, joi sper sa aflam rezultatul. Sunt optimista, sper sa iasa din prima. Ce face mama ta, cum mai e? Tatal meu e ok...nu are dureri decat in locul biopsiei, il "tine" acolo mai ales la tusit, asa spune. dar noaptea nu doarme...stam si ne uitam pe geam...adunat daca reuseste sa doarma 2-3 ore.
Lili, sper ca sunteti bine, atat tu cat si mama ta, ma rog Domnului si pt tine sa aveti norocul de a elucida tumora primara si de a incepe tratamentul. Sanatate multa, sa ne auzim cu vesti imbucuratoare!
27 violettta
27 violettta [110c]
12-12-2012, 11:21

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna ziua! Domnule doctor, va rog sa imi spuneti daca din buletinul analizelor de sange si din celalate date furnizate de mine (pe pagina "ganglioni" am expus, daca e necesar reiau informatiile), reiese cumva ca tatal meu ar putea avea metastaza si la alte organe in afara plamanului? eu am inteles ca pe iesirea din spital scrie "metastaze plurale" dar la nivelul plamanului presupun, nu? pt ca investigatii la alte organe nu s au facut. Doar raza, bronhoscopiA(care a iesit bine), spirometria si CT-ul doar la nivel toracic.(daca doriti extrag din CT CE E MAI RELEVANT, ESTE SCRIS SI PE PAGINA CU "GANGLIONI") iar analizele sangelui din cate stiu sunt bunicele.
Sper ca m am facut cat de cat inteleasa si ca o sa imi raspundeti.
Va multumesc!

Lili...nici o veste? Sper ca sunteti bine!
28 violettta
28 violettta [110c]
12-12-2012, 22:24

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Si inca ceva domnule doctor, tatal meu de marti a terminat medicamentele care le lua -augmentin, piafen, ketoprofen. Medicul a zis sa a daca e nevoie, la o durere cate o pastila. de atunci a luat doar un ketoprofen, mereu e prezenta durerea, dar nu intr atat de intensa incat sa ia mereu. asta e bine banuiesc, nu? febra nu a facut deloc. dar noaptea nu poate dormi mai deloc pt ca spune el sta mai toata ziua in pat, pe dreapta nu poate dormi si spune ca simte nevoia sa isi schimbe mereu pozitia. si nu poate tusi, il "tine" in dreapta la locul biopsiei, spune el. Iar plamanul drept, fata de plamanul stang, e asa...mai...tare, ca si cum e amortit, nu stiu cum sa va explic. inseamna asta ceva? e ciudat fata de partea stanga a pieptului, e mult mai tare la palpat si parca un pic umflat. Pana acum parca nu era asa.

O seara linistita va doresc!
29 lili6
29 lili6 [43c]
13-12-2012, 23:06

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Buna Violeta!nu am mai intrat pe mess...am venit acasa si am stat mai tot timpul cu mama.astazi am fost la Bucuresti din nou sa-i scoata apa...ii revine foarte repede...din pacate vestile nu sunt bune deloc...am vorbit cu doctora astazi, a sunat la acel laborator la care am mers cu lamele la analize..si s-a confirmat ca e adenocarcinom cu punct de pornire din plamani...la testul Imunohistochimic a iesit ca punctul de plecare e de la plamni, practic mi s-au naruit toate sperantele...tot metastaze pleurale i-a spus mamei mele ca are - pleurezie neoplazica plus neoplasm bronhopulmonar..cred ca da, decat la nivelul plamanului, nu sunt sigura...aqm metastaza am citit ca inseamna ca ar fi mai multe organe afectate...aqm nu stiu ce sa spun, sigur ne va ajuta dl. doctor cu un sfat, metastaza e la pleura si cancerul primar in alta parte.la mama e cancerul la plamani si metastaza la pleura..ei stadiul IV spun ca este..asa periculoasa e apa asta, nici mama mea nu stie pe ce parte sa mai stea, are pleurezie la lobul drept..si se suceste pe toate partile, noaptea abia doarme la fel...iar calmante ia, algocalmin, algifen injectii( e tot subst din piafen), mai lua ketonal, ibuprofen...dar tot ce ia, le ia cu omeran, ca sa-i mai protejeze stomacul...sper ca si tatal tau ia cv de protectie..am cerut si eu sfatul cuiva si mi-a spus ca atunci cand o doare mai bn sa ia un calmant decat sa suporte durerea, pt ca o termina psihic..referitor la mama, am palpat si eu..la ea partea dreapta, la care are apa, se simte clar mai umflata..si cealalta mai tare, d fpt normala catusi de cat..dar e asa rau cu apa asta, simte ca se sufoca..mi-e frica..nu stiu cand o sa se intample cv rau.luni meregm din nou la Bucuresti, vor incerca sa-i mai puna o data talc..nu stiu ce sa mai spun, prima data nu s-au lipit pleura, tot reapare apa...apoi o sa vbm cu oncologul..tu ai primit rezultatele astazi?cum au iesit?cum este tatal tau?te pup, ai grija de tine si de el
30 violettta
30 violettta [110c]
14-12-2012, 16:51

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna seara! In sfarsit am rezultatul biopsiei...partea buna e ca a iesit din prima, partea proasta e.diagnosticul: METASTAZA PLEURALA DE ADENOCARCINOM SLAB MUCOSECRETOR.

Dle dr, vreau sa ma ajutati cu niste nelamuriri. Metastazele la distanta nu au fost amintite(eu sper totusi ca nu sunt) pentru ca nu l au investigat in tot organismul, nu? Luni dimineata o sa fiu cu tatiocul meu la Cluj, la oncologie, presupun ca acolo o sa reia analizele, razele, si abia apoi o schema de tartaament? Si acolo o sa se stabileasca daca sunt metastaze si la distanta? sau din moment ce nu au spus ca trebuie facut ct abdominal sau la cap, inseamna ca nu exista pericolul( cu toate ca medicul a spus ca e posibil sa existe deja). Altul a spus ca probabil nu, dar nu garanteaza ca nu o sa apara. Asta stiu, inteleg, dar de ce nu ne aghidat spre un CT pt a ne lamuri. Ori s au abzat ca aceste investigatii le vom face la Cluj? Si inca ceva...e posibil ca din cauza apei la plamani(in cazul in care reapare) sa nu poata face citostaticele? Ca in cazul mamei Lilianei?
Si spuneti mi va rog cat e de grav acest diagnostic, inteleg ca nu se va vindeca, dar...macar sanse sa stagneze cumva, sa nu se "imprastie", sa impiedicam durerile sunt? Doctorul zicea sa nu mmi fac sperantwe(chirurgul care a efectuat biopsia) deoarece e stadiul 3 sau chiar 4.
Am luat blocul de parafina, lamelele nu au vrut sa mi le dea, asta fiind politica, au spus ca afla tot ce vor din acest bloc de parafina. asa este, nu? Si e posibil sa faca si analiza imuno-histologic?
O seara frumoasa va doresc!

Lili, sper ca mama ta e mai bine! Si ca tu esti mai optimista! Si ca a ajuns bine surioara ta, sa va sustina si ea de aproape.Sanatate va doresc!
31 RaulDuke
31 RaulDuke [7763c]
14-12-2012, 21:27

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

formuleaza o intrebare mai concisa, te rog, ca sa pot raspunde cu subiect si predicat. altceva din postarea ta anterioara nu pot sa inteleg decat esti foarte angoasata si tulburata de diagnosticul si situatia cu care te confrunti. acest lucru este pe buna dreptate, caci situatia este grava, iar in cazul unui cancer pulmonar stadiul III sau IV, deci inoperabil, lucrurile sunt intr-adevar fara speranta de vindecare. exista doar sperante ca viata sa ii fie prelungita cu cateva luni, daca are noroc, cativa ani, dar din pacate nu multi. "apa la plamani" nu este o contraindicatie pentru chimioterapie, deci sincer nu inteleg exact ce i s-a spus lilianei, ci poate pentru iradiere, atunci cand se indica.
32 violettta
32 violettta [110c]
14-12-2012, 22:38

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna seara din nou. Ok, o sa fiu mai concisa. Rugamintea mea e sa imi spuneti daca o sa i se faca si un ct abdominal si un rmn pt a vedea daca sunt metastzaze la creier, ficat, oase? lui i s a facut doar ct toracic. Spuneam ca o sa mergem la Cluj, la Oncologie. aveti idee cam cand incepem o schema de tratament? pt ca mi e teama...mi e f teama sa nu intarziem mult cu tratamentul si sa evolueze cancerul. Iar cu pleurezia, spuneam ca daca recidiveaza, si o sa i se faca punctie o sa fie necesar sa asteptam pt efectuarea citostaticelor?nefiind posibi tratamentul decat la o distanta de o luna de punctie?
Si taticul meu aare dureri acum...In spate doar pe partea dreapta, la coasta tot in dreapta...Inainte ii trecea cu unketoprofen si piafen. acum simte ca il arde si deodata are cate un junghi la care tipa. El e un om care nu se arata, `tine la gluma` cum s ar zice, deci daca scoate ca un fel de tipat cand are junghiul ala, inseamna ca e f dureros.Nu are nici un fel d medicament acum...dr spunand ca daca il doare sa ia acelketoprofen. la durere. pai daca pe el il doare din ora in ora poate sa ia astfel?
Sper sa incepem cat de curand un tratament.
Si mai vreau sa va intreb ceva, e posibil sa platesc un loc in spital pt a ramane internata cu el? aveti idee?
Sper ca m am facut mai bine inteleasa...inca nu realizez ca are aceasta boala.Si ca e posibil sa ne mai fie alaturi doar cateva luni.
Va multumesc pt raspuns, dle dr!.
33 lili6
33 lili6 [43c]
14-12-2012, 23:43

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Buna seara Violeta si dle dr...mie dr. oncolog mi-a spus ca trebuie sa treaca o luna de la talcaj..sa vada daca se lipesc foitele, daca reapare apa...am inteles ca este periculos sa faca citostatice daca are f multa apa...si ca i se va extrage inainte de a le face.nu stiu ce sa mai cred...eu va spun decat ce mi s-a transmis, nu cunosc deloc efectele adverse, nici acest domeniu, in afara de ce m-am documentat...am mai intrebat si alti dr. si mi-au spus la fel..ca nu trebuie sa aibe apa cand face citostaticele, acum 2 zile dna dr pneumolog mi-a zis ca le face, dar ca trebuie scoasa inainte...despre radioterapie nu am vorbit, probabil i se va face..inca asteptam rezultatele la ginecologie, desi ma gandesc ca daca a venit testul IHC si punctul de plecare este plamanul, e clar ca nu cr ca mai are ceva in acea zona, Ct a fct, nu este altceva afectat in jur, e suficient sa fie stadiul IV?.luni o interneaza sa-i refaca talcajul, inca o data..poate prinde de data aceasta.as dori sa va intreb daca trebuie sa grabeasca cu chimioterapia...si ce efecte sunt daca nu o face( cu toate ca nu ne gandim sa nu o facem).si inca o intrebare..stiu ca sunt cazuri care traiesc pana la 5 ani, f putine...ati auzit vreunul cu pleurezie neoplazica?am cautat peste tot, dar niciunul...dupa chimioterapie se va opri apa aceasta?
Violeta imi pare foarte rau pt tatal tau..pt tine..e o suferinta enorma pt noi, niciodat nu m-as fi gandit in viata ca mama la 45 de ani o sa treaca prin asa ceva...si iata ca ne-am intalnit pe acest forum cu aceeasi problema..trebuie sa fim puternice si sa avem credinta in Dzeu.eu ma voi ruga in continuare si orice s-ar intampla nu voi inceta sa fac asta.
Va multumim f mult dle Raulduke pt atata amabilitate de a ne suporta intrebarile..iertati-mi impertinenta, dv. ce specializare aveti?o seara buna
34 lili6
34 lili6 [43c]
14-12-2012, 23:48

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Violeta punctia este altceva..talcajul altceva...la punctie iti baga o seringa si-ti extrage apa..mamei mele i-a bgat un furtun in plaman conectat la o sticla unde se scurgea apa..apoi i-a introdus talc in plaman sa se lipeasca pleura..dar tot nu s-au lipit, apa revine si i-o mai scoate cu seringa ca altfel se sufoca...dr. oncolog a spus sa treaca o luna de la talcaj, nu stiu de ce, asa a spus..iti doresc multa sanatate, ai grija de tine si de tatal tau
35 RaulDuke
35 RaulDuke [7763c]
15-12-2012, 09:24

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

pai... sunt oncolog. altfel de ce m-as afla pe ACEASTA sectiune a forumului ?

in rest, ma tem ca multe dintre intrebarile voastre, lucru evident si pentru voi, daca stati sa le analizati, sunt imposibil de raspuns pentru simplul fapt ca imi cereti practic sa anticipez viitorul. poate cineva sa faca asta ? de pilda, violettta, de unde as putea sa stiu ce o sa le dea prin cap medicilor de la Cluj sa faca ? cu siguranta ca insa nu exista niciun motiv sa crezi ca ce vor face va fi mai putin decat maximul si standardul care se indica. ca cluj sunt profesionisti foarte buni. la fel, nu pot anticipa nici cand vor decide sau daca vor decide sa inceapa tratamentul chimioterapic. tot ce stiu este ca treaba cu "daca are apa la plamani nu poate face chimioterapie" este o baliverna. motivul este defapt altul, si nu stiu care, poate fi legat de exemplu de starea lui generala foarte proasta, daca asta e cazul. chimioterapia se poate face atunci cand exista lichid in pleura, chiar in cantitate semnificativa, daca omul nu este cu respiratia complet la pamant; opus insa, cad omul are lichid acolo, atunci NU SE POATE FACE IRADIERE. iradierea nu se poate face pe o zona care prinde si o cavitate in care este lichid (nu ma refer la sange), caci rezultatele pot fi dezastruase.

despre a nu face tratament chimioterapic atunci cand se indica, reactiile... care crezi ca pot fi ? desigur ca pierde orice sansa la o remisie si isi asigura in schimb o moarte mult mai grabnica si posibil si mai chinuitoare chiar. da, exista oameni care au cancer pulmonar chiar foarte avansat, care sunt in remisie de ani de zile; personal am chiar 2 de aproape 5 ani in serviciul unde lucrez. desigur ca, din pacate, nu sunt cele mai frecvente cazuri.
36 violettta
36 violettta [110c]
15-12-2012, 09:53

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Buna dimineata! Dle dr, pt dvoastra ca si specialist pare totul logic si clar. pt mine ca persoana ce se documenteaza de pe internet, carti, e un pic mai...in ceata ceea ce mi se spune. Bine, asta nu imi da dreptul sa va pun "sa-mi ghiciti viitorul". Ma gandeam ca din experienta dvoastra si ca privind lucrurile din prisma dvoastra ati fi putut spune cam care sunt urmatorii pasi. Va multumesc ca m ati lamurit cu pleurezia.(Lili, incurcasem ceea ce mi ai spus tu cu punctia)

Dar dle dr, e normal ca taticul meu sa ia acele pastile "la dureri"? asa cum s a exprimat dr chirurg? aseara de exemplu a luat un piafen si ketoprofen la ora 20, cam asa, iar pe la ora 3 noaptea inca un piafen si ketoprofen, am vrut sa mergem la urgente, il durea f tare si spunea ca ii amorteste partea dreapta, unde se afla plamanul drept. azi dimineata se simtea un pic mai bine, tot il durea, dar...suportabil.
Sper ca pe viitor sa fie mai bine! Va multumesc pt amabilitatea de a avea rabdare cu mine, mult succes pacientilor dvoastra si ani de viata!
Va mai tin la curent cu speranta ca ma veti mai lamuri cu ceea ce nu inteleg.

Lili, o sa mai vb pe mes d starea parintilor nostri. Ai grija de tine si mama ta!
37 RaulDuke
37 RaulDuke [7763c]
15-12-2012, 10:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

oricata experienta ar avea cineva, nu poate sa cunoasca standardele dupa care lucreaza medici din alte institutii, nu poate sa prevada evenimente legate de particularitatile unui caz pe care totusi nu il cunoaste, etc. cel putin nu in asemenea detaliu.

despre tratamentul de durere, poate ca nu ar trebui sa ramaneti 100% sub recomandarile unui chirurg, care in nici un caz nu se pricepe suficient in managementul durerilor date de cancer. daca are dureri tot timpul, e cazul sa ia ketoprofen cu regularitate, si nu "la nevoie", intr-adevar. poate ca respectivul chirurg a sperat ca aceste dureri se vor ameliora in cateva zile. propun sa luati ketoprofen sa zicem de 2 ori pe zi, dimineata si seara (nu stiu ce doza foloseste), sub un medicament protector gastric (de tipul Omez sau ceva...) + algocalmin cate o pastila la 8 ore. sa vedem ce se intampla.
38 violettta
38 violettta [110c]
15-12-2012, 10:37

Membru din 03-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 110

Va multumesc pt raspuns! Asa a luat 10 zile, augmentin, piafen, ketoprofen de 100, avusese reteta. si se simtea binisor. cand am terminat medicamentele dr a zis ca nu e necesar sa reia, doar "sa fim pe faza la dureri si sa sarim cu un ketoprofen". am citat chirurugul. Omez lua ca si protectie doar ca noaptea la asa dureri nu mai avea rabdare sa manance, sa ia omez, voia un calmant si gata. dar cu amorteala de la nivelul pieptului aveti idee ce e?

O sa reluam luarea pastilelor in forma in care ati zis dvoastra. Multumesc foarte frumos!
39 RaulDuke
39 RaulDuke [7763c]
15-12-2012, 10:40

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cu placere!
40 lili6
40 lili6 [43c]
15-12-2012, 22:55

Membru din 11-03-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 43

Dle. dr. imi cer scz pt intrebarea referitoare la specializare, probabil trebuia sa fiu mai atenta unde exact am intrat eu pe forumul acestui site..dar la cat sunt de buimacita, nu mai realizez multe..
Noi va multumim pt raspunsuri, pt rabdarea dv. cu noi...cu toti cei care pun intrebari, pt ca imi imaginez ca sunt multi...si putini sunt dr. care intra pe un site sa dea un sfat..e nevoie de timp si de un altfel de implicare.
..eu una, cred ca si Violeta, am inteles consecintele necrutatoare ale acestei boli..dar e greu sa le acceptam, nu fara sa luptam.cateodata ma gandesc ca si aceste prelungiri de viata pe care noi ni le dorim pt ei sunt un chin..
Intr-adevar, fiecare doctor are stilul lui..asa cum si organismul reactioneaza diferit...un medicament/tratament are efect la unii, iar la altii nu..dar ma gandesc ca in fond se iau cam aceleasi masuri.analize, se scoate apa, tratament oncologic..
Eu am mers la Fundeni fara mama sa vbm cu dr. oncolog...ea nu stie ca e metastaza, vroiam sa vb separat...am mers la dl. Serban Donea, am inteles ca este un dr. f bun...toti au recomandari de fapt, s-au specializat in ceea ce fac...imi dau seama ca nu le este usor cand nu pot salva un pacient..probabil s-au obisnuit, asta este meseria lor.dar ca in orice domeniu, mai exista si celalalt tip de doctori..care nu se uita la tine fara sa primeasca ceva, minutul de vorba e taxat...de la un biet muribund care poate strange din toate partile sa-si cumpere un tratament...candva am vrut sa dau la medicina..apoi m-am razgandit.. am facut o alta facultate care sa nu implice costuri mari si cu serviciu sigur.si in meseria mea, pe care o practic decat de 1 an, am vazut fel si fel de oameni.incerc sa-i evit, nu stiu daca as putea face vreodata asta...nu de la un om pe care il vad clar ca nu-si permite..intr-adevar daca recompensam e placerea fiecarui pacient, dar nu sa-ti spuna in fata ce vrea..sau sa nu faca ceva daca nu primeste nimic, pt ca multi bolnavi sunt in varsta si au virat o viata CASS ul...e f urat sa vezi ca in toate domeniile exista interese, ca sunt putini oameni buni care vor sa te ajute dezinteresat...cu un sfat, cu un mesaj, cu o incurajare, cu o informatie...asa cum faceti dv.probabil si sistemul ne determina sa fim asa, lipsa materialelor..nu avem cu ce sa ne facem meseria..si cam asa este peste tot la stat..raman uimita de conditiile din multe spitale..domeniu prioritar..aparatura veche, bacterii, lipsa de conditii stricte...si cateodata ma gandesc cum poate lucra un medic in conditiile acestea?de aceea e mai bine la particular, dar putini isi permit..si statul nu face nimic, tot incearca o reforma in domeniul sanitar de cativa ani...dar sa nu va plictisesc cu parerile mele..
Inca o data va multumim pt sentimentul uman de care dati dovada...scuzati-ne multele intrebari fara noima..dar noi suntem bagate in ceata complet..
Mie dr. oncolog mi-a spus asa: sa treaca o luna de la talcaj sa vedem daca revine apa, sa vina rezultatul de la ginecologie...si sa nu ia antiinflamatoare pt ca nu se mai lipesc foitele bine...in acest sens ce imi recomandati?mai are rost sa repete talcajul daca nu a prins prima data sau mai bine sa mearga la Oncologie si sa urgentam cu chimioterapia?referitor la antiinflamatoare ce parere aveti?
Va multumesc inca o data pt raspunsuri...am ajuns sa pun toate intrebarile posibile..daca o sa sufere cand moare, daca o sa se sufoce..cunosc doua cazuri care nu au rezistat cu pleurezie neoplazica de acest tip mai mult de doua luni, imi este foarte frica de acel moment..nu inteleg de ce este mai periculos acest tip de cancer decat cel uscat, de ce nu se poate opri apa pana la urma...din tot ce m-am documentat, f putine cazuri care au rezistat mai mult...iar tratamentele acestea "vindecatoare" de pe net nu au niciun pic de credibilitate, tot felul de medicamente anticancer, zeolit, nicolit, resveratrol...nu stiu daca sa le incerc, daca sunt benefice..
O seara buna!
Răspunde la topic
201 comentarii 1 23 4 5 6 7 8 9 10 11 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp