Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 250251252253254255256 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
carcinom renal - explicare diagnostic 06-10-2011, 16:58:54 de către danaaaa
nu sunt motive de :( Am repetat RMN-ul in Romania si s-a confirmat ca rezultatul PET/CT-ului era o alarma falsa!
:)
carcinom renal - explicare diagnostic 06-10-2011, 16:46:31 de către rome_i
Adanaroro imi pare foarte rau :(, sanatate multa si multumim frumos de informatii.
carcinom renal - explicare diagnostic 06-10-2011, 16:18:46 de către RaulDuke
Foarte interesant !
carcinom renal - explicare diagnostic 06-10-2011, 15:57:11 de către danaaaa
Pentru ca am facut mai devreme o recomandare pe care acum nu o mai sustin, sunt datoare sa povestesc ce s-a intamplat cu analizele de anul acesta, din Turcia. Pentru ca in urma PET/CT- ului a aparut o alarma de posibila metastaza, medicii turci au decis sa faca si un RMN. Rezultatul acestuia a fost negativ si ne-au asigurat ca putem pleca linistiti, totul este in regula. Numai ca acum cateva zile, cand am decis sa cerem si parerea unui chirurg roman, am descoperit ca alarma de metastaza era pe omoplatul drept iar RMN-ul s-a facut pentru omoplatul stang. Eroarea aceasta a fost facuta de spitalul Florence Nightingale din Istanbul. Asa ca va sfatuiesc sa fiti foarte atenti. Deasemnenea, asigurati-va ca discutati direct cu un reprezentant al spitalului si nu cu un intermediar care poate dubla preturile. Este si cazul domnului ale carui date de contact le dadeam mai sus.
carcinom renal - explicare diagnostic 03-04-2011, 13:44:37 de către RaulDuke
PET/CT e o examinare foarte buna, dar din pacate si ea cu limitarile ei, ca sa nu mai vorbim de faptul ca e foarte scumpa.
cu privire la intrebarea ta initiala, clasificarea aia histopatologica II/III Fuhrham nu impacteaza asa tare prognosticul cat faptul ca e stadiu TNM III, iar asta ofera un prognostic mai putin bun. totusi studiile cu medicamentele astea noi folosite la ora actuala in cancerul renal sunt inca in derulare, deci putine lucruri se pot spune. tot ce poti face este sa urmezi indicatiile oncologului care ii conduce tratamentul/monitorizarea, pentru ca o eventuala recidiva sa fie luata cat mia din pripa, si nu face nimic fara recomandare, pentru ca poti strica lucrurile. inafara de asta, adreseaza orice intrebare ai oncologului, pentru ca el trebuie sa-ti raspunda, in limita a cat poate. nimeni nu poate spune nimic de genul "mai are de trait x luni" sau "garantez ca mai traieste minim x ani", sau daca face asta, greseste enorm.
mult succes !
carcinom renal - explicare diagnostic 03-04-2011, 08:50:23 de către danaaaa
Multumesc de raspuns Nabuco. Pe 11 aprilie plec si eu la un nou PET/CT. Nu ma simt rau dar a trecut un an de la operatie si vreau sa stiu cum stau, in mod real.
Ce poti sa imi spui despre vitamina B17?
carcinom renal - explicare diagnostic 03-04-2011, 00:02:08 de către nabuco
Pt. adanaroro:
Am citit cu intarziere prima ta intrebare. Speranta de viata pentru tatal tau este mare. Daca ai dubii in legatura cu situatia si tii foarte mult la tatal tau incearca sutent sau vitamina B17, sau amandoua. Informatii pe net.
carcinom renal - explicare diagnostic 02-04-2011, 23:51:42 de către nabuco
citeste si ce a scris catalina29
carcinom renal - explicare diagnostic 02-04-2011, 23:43:23 de către nabuco
Scuze, am vrut sa tastez INFORMATIE
carcinom renal - explicare diagnostic 02-04-2011, 23:37:15 de către nabuco
Adanaroro, am uitat sa-ti spun un lucru foarte important. Transpiratiile nocturne abundente, tremuratul mainilor, raguseala periodica nejustificata de o raceala sunt semn sigur de probleme tiroidiene care, in cazul antecedentelor renale pot fi semne de complicatii neplacute. Nu neglija acest aspect. Poate ca in viitor, daca voi mai trai, voi avea ocazia sa-ti arat limitele acestui sistem medical monstruos care interzice accesul pacientului la INFDRMATIE.
carcinom renal - explicare diagnostic 02-04-2011, 21:14:45 de către nabuco
Buna, Adanaroro!
Pur si simplu mi-a aparut o umflatura la baza gatului. Mi s-a spus ca nu este nimic periculos. Dupa un an, cand umflatura a devenit evidenta, mi s-a spus cu intarziere (care putea sa fie fatala) ca este vorba despre tiroida. Am facut niste analize la indicatia endocrinoloagei (TSH si nu mai stiu ce) care au iesit normale. Nu contati pe ele pentru ca nu spun mare lucru. Ecografia a aratat ca am gusa nodulara care nu este deosebit de periculoasa, dar in 5% din cazuri se poate maligniza. La controlul oncologic de rutina medicul (o doamna foarte bine intentionata si plina de profesionalism) mi-a spus sa iau lucrurile in serios si m-a sfatuit sa merg urgent la Institutul Parhon, ceace am si facut. Am fost sfatuit sa ma operez deoarece nodulii erau prea mari si prea duri. Inainte de operatia programata am mai facut o ecografie si doctorita care mi-a facut-o mi-a facut-o mi-a spus speriata ca nu are nici un motiv sa creada ca tumora pe care o vede este benigna. Din pacate a avut dreptate. Dupa operatie, cand am aflat rezultatul biopsiei, mi-a parut rau ca nu am fost mai prudent. Sfatul meu este sa nu va luati dupa gura chirurgilor si sa faceti investigatii complete (CT sau mai bine PET CT) pentru a descoperi din timp o neplacere viitoare.
carcinom renal - explicare diagnostic 02-04-2011, 18:50:52 de către danaaaa
nabuco, cum ai depistat problema de la tiroida? ce simptome ai avut?
multumesc de raspuns.
carcinom renal - explicare diagnostic 02-04-2011, 12:16:07 de către nabuco
Si eu am fost operat acum 3 ani la spitalul fundeni. Am pierdut rinichiul stang si splina. Diagnostic final dupa biopsie-carcinom renal conventional (tipul cu celule clare), grad nuclear Fuhrman II/III, stadiul III (pT3, pNo, Mx).Si mie mi s-a spus, dupa nenumarate tomografii si controale abdominale, ca totul este in regula, ca pot duce o viata normala. Oncologia m-a supus la un tratament cu intron A, cu care spitalul nu a fost de acord, dar pe care l-am facut. Dupa trei ani am fost nevoit sa ma operez din nou, de data aceasta la tiroida. Diagnostic: acelasi carcinom renal cu celule clare, deci o metastaza a primului. Mi s-a spus ca sunt un caz rarissim, dar nu singular. Daca nu m-as fi limitat doar la controale abdominale poate ca as fi descoperit mai devreme aceasta problema neplacuta (putin spus). Medicul oncolog considera ca exista pericolul ca raspandirea sa fie mai larga si mi-a solicitat investigatii noi, pe care le fac acum. In concluzie, pentru ca exista pericolul aparitiei metastazelor dupa multi ani (uneori chiar si zece), nu faceti gresala sa limitati controalele de rutina doar la abdomen. Periodic extindeti investigatiile la intregul corp si nu uitati mai ales tiroida.
carcinom renal - explicare diagnostic 28-02-2011, 21:35:10 de către rome_i
foarte bun articolul!
http://www.cancer-prevention.net/
carcinom renal - explicare diagnostic 28-02-2011, 15:51:11 de către andreea-mihaela
De obicei Dl. Prof vine in spital pe la 6-6.30 AM, consulta intai jos, la internari, apoi vine sus, la et 2, unde la usa domniei sale se aduna aprox 20 pacienti. Pe unii ii vede inainte, pe altii dupa vizita.
Totul este sa fiti acolo, la cabinetul domniei sale, cat mai de dimineata.
Sanatate!
carcinom renal - explicare diagnostic 28-02-2011, 14:11:54 de către anamaria.s
Stie cineva cum putem face o programare la dr Sinescu de la Fundeni?
Multumim

Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 23-02-2011, 16:42:37 de către anamaria.s
Asta e un link f interesant, cu 2 fisiere audio: inregistrari are raspunsurilor unui doctor american, specialist in cancerul renal. Intrebarile sunt adunate de la diferiti bolnavi de cancer renal metastatic.


http://epatientdave.com/2011/01/06/kidney-cancer-treatments-dr.-david-mcdermott-answer-patient-questions/


Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 15-02-2011, 20:05:45 de către rome_i
Catalina:) si cu tine as vrea sa vorbesc
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 22:09:30 de către rome_i
Alionna si Anamaria as vrea sa vorbesc mai in detaliu cu voi pe mess despre medicii la care ati fost, ----------*, mersi


(*modificat de admin)
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 20:02:39 de către alyonna
anamaria
maersi mult, acum am inteles ceinseamna.am vb cu mama si mi a zis ca tatal meu a facut inainte de operatie de doua ori acest ecograf fara acea substanta;si tot inainte de operatie ce cateva zile l afacut si cu acea substanta (cred ca a facut torace abdomen Iar acum dupa operatie face dupa cum ti am zis la sange, ecograf abdominal plus raza la plamani.
In legatura cu tumoarea, din cate stiu era crescuta in afara rinichiului, de culoare galbuie, dar intacta(adica nu a pocnit, era intreaga)si cand a fost scoasa, s a scos cu tot cu grasimea de langa rinichi, cu tot ce era langa.medicul urolog a spus atunci ca ne garanteaza sigur cinci ani(de la tg mures, acolo a fost operat)tot urologul a zis ca era foarte grav daca exploda acea tumoare

multumesc mult, din suflet pt raspuns
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 17:58:09 de către anamaria.s
Alyonna

CT = Tomograf. Se poate face individual la torace, abdomen, pelvis, cap, samd. sau combinat de ex: torace si abdomen superior.
Pentru o visibilitate mai buna tomograful se poate face cu substanta de contrast (asta depinde de rezultatele analizelor de sange). Substanta de contrast se da numai celor care au o functie buna a rinichilor. Daca imi aduc bine aminte, creatinina trebuie sa fie in limite normale.

La fel ca si radiografiile, nu este indicat sa se faca tomograf prea des. Standardul e o data la 3 luni in primul an dupa operatie, dupa care o data la 6 luni, si apoi o data pe an. Probabil doctorul care il are in evidenta pe tatal tau incearca sa reduca expunerea la radiatii - mai ales daca nu a gasit nimic suspicios -, dar, daca pana acum ati facut numai ecografii, ti-as recomanda sa cereti un CT cat mai curand (care sa cuprinda abdomenul superior si plamanii daca se poate)

Ce marime avea tumoarea tataui tau cand a fost scoasa?

Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 16:25:35 de către alyonna
buna anamaria
spune mi te rog ce inseamna acest examen CT.din cate am inteles eu de la mama, nu face asa ceva.la cluj tata face ecograf abdominal, analize sange(PSA)am inteles ca se cheama si nu i a zis sa faca altceva.maine este in cluj si de abia astept sa vad ce rezultat are.
Mulumesc mult, sanatate
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 15:55:44 de către anamaria.s
@Alyona

Probabil ca stii deja dar ecogragul abdominal nu e suficient. E ok daca ati facut deja examen CT si nu sunt motive de ingrijorare. Daca acum faceti ecograf, cereti doctorului ca la consultatia de 6 luni sa faceti un CT (eu as cere cel putin un examen CT cu contrast pe an si as cere cel putin 2 opinii pe film - cand faceti CT-ul puteti sa cereti ca filmul sa va fie scris pe un CD. In Sibiu se face asta si costa 5 RON.)

Pt cei interesati, am auzit de curand un doctor spunand ca se poate face o cerere prin casa de asigurari pt PET-CT la Oradea. Cererea trebuie facuta de medicul curant si trebuie trimisa spre aprobare (la fel cum se trimit spre aprobare cererile pt sutent). Se aproba foarte greu dar merita incercat.

Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 15:42:38 de către alyonna
buna catalina 29
mersi de raspuns, chiar aveam nevoie.chiar maine este programat din nou la cluj, unde face analize {ecogrf abdominal, analize sange, si nu mai stiu exact ce anume]pana in prezent nu a primit nici un tratament dar lui ii este foarte frica.se simte bine, munceste, nu la fel de mult ca inainte dar zice ca e ok.am mai intrebat o si pe mama (pt ca eu stau in alt oras)cum e, si zice ca bine, dar numai dumnezeu poate sti.multumesc mult, multa sanatate tatalui tau si tuturor.
Multumesc
carcinom renal - explicare diagnostic 14-02-2011, 15:28:37 de către catalina29
Buna Alyonna,

Sunt si eu in aceeasi situatie cu tatal meu, nu i s-a dat nici un tratament dar este necesar sa mearga regulat la oncolog. Din cate am inteles eu trebuie verificat daca recidiveaza sau nu, din cauza asta se recomanda investigatii ca: CT de abdomen, de torace, creier, sau ecografi/radiografi, scintiografii. Cancerul renal, dupa scoaterea lui, extirparea tumorii, poate reaparea la celalalt rinichi sau poate metastaza (adica sa apara acelasi fel de tumora la alte organe, de regula oase, plamani sau creier). Asta am inteles eu ca sunt riscurile acestei boli, mai mult din ce am citit pe aici.

Parerea mea e ca tatal tau sa faca aceste analize regulat, iar daca tu sau familia ta nu sunteti increzatori 100% in medicul care il trateaza pe tatal tau sa cerereti si o alta parere. Eu personal am discutat cu trei oncologi diferiti, din trei orase diferite si chiar daca toti mi-au spus acelasi lucru, doresc sa mai cer parerea si altora.

Multa sanatate tuturor!
carcinom renal - explicare diagnostic 11-02-2011, 16:53:02 de către alyonna
buna, sunt nou venita aici, dar va citesc de ceva timp si as vrea si eu niste lamuriri dsaca se poate.tatal meu a fost operat in 2008 in ianuarie, i a scos un rinichi si diagnosticul a fost :tumora renala stang, carcinom cu celule clare, fuhrman 3, pT1B, M83/10/3.si nu prea stiu exact ce inseamna, s a operat la tg mures si apoi a mers la oncologie la cluj unde se duce periodic la 3lunu la inceput si mai nou merge la 6luni.nu i a recomandat tratament se simte bine, dar stam cu grija pt ca nu stim ce va urma /la cluj face analize nu stiu exact ce anume, dar deocamdata nu i s a dat nici un tratament.daca cineva ma poate ajuta, va multumesc, sanatate tuturor
carcinom renal - explicare diagnostic 10-02-2011, 16:18:45 de către catalina29
Imi pare rau rome_i pentru experienta de la institut.
Noi am primit o recomandare pentru d-na dr oncolog Iancu Dana si prof Tudor Ciuleanu de la Institutul Oncologic din Cluj, ne gandeam sa mergem pentru o a doua opinie. Este cineva care poate sa imi spuna cum a fost experienta cu dansii?

Multumesc.
carcinom renal - explicare diagnostic 10-02-2011, 14:37:13 de către rome_i
aha, ok, mersi catalina. Noi am fost la Institutul Oncologic la Cluj si am fost foarte dezamagita...
carcinom renal - explicare diagnostic 10-02-2011, 09:18:34 de către catalina29
Noi nu suntem din Cluj, suntem din Prahova, pe doamna Militaru ne-a recomandat-o medicul care l-a operat pe tatal meu, operatia a fost tot in Cluj, d-nul prof Coman si d-nul dr Crisan, oameni extraordinari dupa parerea mea. Am preferat sa mergem in Cluj, pentru ca pe langa pregatirea si experienta medicilor de aici am intalnit la ei si o parte mai umana, care cunoaste importanta relatiei medic-pacient.
carcinom renal - explicare diagnostic 10-02-2011, 09:09:16 de către catalina29
Da este clinica particulara, poti cauta pe net adresa. Consultatia a fost 90 RON.
carcinom renal - explicare diagnostic 09-02-2011, 21:00:49 de către rome_i
Multumesc, banuiesc ca e clinica particulara nu?cat v-a costat consultatia?
Sunteti din Cluj?
carcinom renal - explicare diagnostic 09-02-2011, 17:09:07 de către catalina29
Buna rome_i,

Noi am fost la doamna dr Militaru Claudia, la Medisprof.
carcinom renal - explicare diagnostic 09-02-2011, 14:05:50 de către rome_i
Catalina din pacate costa 45 milioane lei vechi un pet-ct la oradea...foarte aiurea.
La ce medic oncolog ati fostin Cluj?
carcinom renal - explicare diagnostic 09-02-2011, 11:46:56 de către catalina29
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile primite.

Citesc aceste postari in mod repetat de saptamana trecuta, cand am aflat rezultatul analizei. Am aflat multe informatii de la toti cei care au scris aici si am invatat din experienta voastra. E cumplit intradevar, e o boala foarte crunta. Imi pare rau pentru toti cei care au pierdut pe cineva drag sau care sufera din cauza acestei boli. Va doresc tuturor multa putere de a lupta si de a merge mai departe.

Tatal meu se simte bine deocamdata am consultat un medic oncolog in Cluj care ne-a sfatuit sa facem un CT cu substanta de contrast torace, abdomen si pelvis, plus niste analize de sange. Deocamdata, asa cum mi-ai spus si tu Ana Maria, nu i-a recomandat alt tratament, doar aceste investigatii la 3 luni. Speram ca va fi bine!

Mi-as dori sa am posibilitatea sa facem un PET CT, am auzit ca se face si in Bucuresti si in Oradea, dar pretul este destul de mare pentru noi. Cred ca aceasta investigatie este cea mai complexa si ar fi fost de dorit sa fie mai accesibila pentru mai multi pacienti.

Multa sanatate tuturor!
carcinom renal - explicare diagnostic 07-02-2011, 17:13:38 de către andreea-mihaela
Buna Catalina!
As vrea sa-ti dau un sfat, dar nu stiu cum s-o fac. Te-as sfatui sa fii mereu in alerta de acum si pana la sfarsitul zilelelor tatalui tau. Fara sa incerc sa te alarmez, spun asta pentru ca eu am trecut cu tata prin niste situatii f grele, pe care nu le doresc absolut nimanui. Cu cea mai mare serioziatate ar tebui urmarita evolutia postoperatorie, oricare ar fi ea, indiferent ca nu are nici cel mai mic simptom. Iar in ceea ce priveste investigatiile, parerea mea este ca un PET-CT ar fi cel mai indicat. Daca vei citi toate comentariile de pe aceasta sectiune, vei gasi informatii pretioase de la Adanaroro legate de acest subiect.
Cat despre un oncolog bun, nici nu stiu daca exista in Romania asa ceva. Nu mai vorbesc despre unul specializat in cancerul renal. Din cate stiu, ar fi printre cei mai buni medicul Florea de la Coltea, Dana Stanculeanu de la Fundeni, etc. Noi am colaborat cu Dna. Prof Anghel de la Fundeni. E sefa de la radioterapie si destul de informata oncologic, depinde cum o prinzi si unde. Nu stiu daca ai auzit de clinica ONCOFORT de la P-ta Alba Iulia, din Bucuresti, o poti gasi si acolo, alaturi de o echipa de doi medici din Austria, specializati, din cate spun ei, pe oncologie. Eu zic ca merita incercat si acolo, dar consultatiile sunt cam scumpe, nu stiu care e situatia cu programarile.
Poti incerca si in Turcia, sa gasesti o formula de a trimite doar analizele sau sa mergi doar cu analizele, ar fi o idee.
Imi pare sincer f rau ca treci prin clipele astea! Dumnezeu sa-ti dea putere si noroc! Tatalui tau ii doresc multa sanatate si sa aiba incredere maxima in el si in Dumnezeu, ca va trece cu bine peste orice!
Doamne ajuta!
carcinom renal - explicare diagnostic 07-02-2011, 16:34:11 de către anamaria.s
@marcy74,

Ai gasit un oncolog pana la urma? Eu sunt din Sibiu. Nu stiu un oncolog cu experienta in cancerul renal dar iti pot da informatii despre doctorul la care suntem noi in Sibiu.
carcinom renal - explicare diagnostic 07-02-2011, 16:28:54 de către anamaria.s
Catalin

Mama are cancer renal cu metastaze la plamani si glanda suprarenala dreapta. A fost operata in oct 2005 (atunci i s-a scos rinichiul stang impreuna cu o tumoare de aprox 3 cm). Dupa operatie ne-am inscris in evidenta unui medic oncolog din oras care ne-a recomandat sa facem un examen CT (torace si abdomen superior) la fiecare 3 luni pt primul an dupa care un examen CT la fiecare 6 luni. Daca nu exista evidenta de extindere a bolii dupa 5 ani, examenele CT se pot rari la unul pe an.
Numai in cazul in care rezultatele acestor examene indica o raspandire a bolii (de obicei cancerul renal migreaza in prima faza in plamani, la oase sau cap dar am auzit si de cazuri in care primele metastaze s-au vazut la pancreas sau in ficat) se recomanda inceperea unui tratament.

Stiu ca e frustranta asteptarea dar din cate am citit eu, asta e protocolul urmat peste tot (inclusiv in alte tari).

E totusi important rezultatul histopatologic pt ca tipul celulelor tumorii iti spun cat e de agresiv cancerul pe care il are tatal tau (si posibilitatea ca aceasta sa revina) Nu stiu toate tipurile dar sunt sigura ca o sa gasesti informatii pe net. De exemplu, mama are cancer renal cu celule clare (asta e tipul cel mai intalnit si pt care se gasesc cele mai multe tratamente, e considerat si mai putin agresiv decat celelalte tipuri de cancere renale)

Ce te pot sfatui eu e:

- sa faceti un RMN cu contrast la cap (e important pt a fii siguri ca boala nu s-a raspandit inca si pt a avea o baza cu care sa comparati viitoare RMN-uri in cazul in care o sa aveti nevoie)

- sa faceti un RMN (sau CT) cu contrast la abdomen-ul (superior si inferior daca se poate) - tot pt a fii siguri ca nu exista alte metastaze si pt a avea o baza de comparat in viitor

- un CT cu contrast la plamani (pt examinarea plamanilor, tomograful e cel mai indicat). RMN-ul e indicat pt celelalte parti ale corpului doar pt ca in timp, nu e la fel de nociv ca si CT-ul)

- dupa ce aveti rezultatele astea (filmele), e indicat sa cereti totdeauna o a doua opinie de la un alt radiologist: se intampla des ca o tumoare sa fie omisa din greseala de un radiologist. In cazul mamei, tumoarea de pe glanda suprarenala a fost vazuta numai la un RMN desi aparea de mult timp pe filmele de la CT (medicul radiologist nu a vazut-o). Daca ceri o a doua opinie da numai filmele nu si interpretarea lor.

- pe alte forumuri am citit ca e recomandat si un examen initial al oaselor - tot din aceleasi motive - pt a exclude posibile metastaze si pt ca avea o baza de comparatie pt viitoare examene. Sincera sa fiu, nu am aflat inca cu ce aparat se face (cred ca am citit undeva de scintigrafie osoasa). noi nu am facut unul inca.

- dupa primele examene si in functie de rezultate, doctorul oncolog ar trebui sa va recomande cel putin CT/RMN cu contrast al abdomenului superior o data la 3 luni pt primul an.

Examenele cu contrast pot afecta rinichii in timp dar sunt mai indicate pt ca dau o vizibilitate mai buna a tumorilor. Tatal tau are trebui sa bea multa apa inainte si dupa examene pt ca substanta de contrast sa se iasa din corp si pt o mai buna vizibilitate.


Nu sunt din Bucuresti deci nu iti pot recomanda un medic oncolog. Dar incearca sa gasesti un medic care a mai avut pacienti cu cancer renal - experienta doctorului conteaza.
Daca gasesti un doctor bun, te rog sa ni-l recomanzi si noua :)

Mult noroc si optimism. Exista multe cazuri in care cancerul nu a mai reaparut dupa prima operatie. Dar daca apare e bine sa fie gasit si tratat din timp.

Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 07-02-2011, 14:08:35 de către catalina29
Buna ziua,

Tatal meu (56 de ani) a fost diagnosticat cu Carcinom renal cu celule clare, Fuchman 1, pT1a. A fost operat in urma cu 3 saptamani si i s-a scos doar tumora de 2, 5 cm. D-nul chirurg ne-a spus ca nu are nevoie de tratament sau de consultul unui oncolog. Totusi suntem speriati si nu stim daca e bine sa asteptam sau sa mai facem si alte investigatii. Operatia care a facut-o nu a permis explorarea ganglionilor, cu toate ca pe RMN-ul dinaintea operatiei era specificat "ganglion iliac drept ". Am aratat analizele si unui medic oncolog care ne-a spus ca tumora a fost mica, incapsulata iar rezultatul anatomopatologic nu indica necesitatea unui tratament oncologic. Totusi, tumora este stadializata: pT1aNxMX - din cate am citit pe net asta inseamna ca nu au fost explorate metastazele.

Ma puteti ajuta cu o parere? Si as avea nevoi sa imi recomandati un medic oncolog in Bucuresti.

Va multumesc si multa sanatate tuturor!
carcinom renal - explicare diagnostic 23-01-2011, 21:47:50 de către rome_i
Ok, multumesc mult de tot. Sanatate maxima!
carcinom renal - explicare diagnostic 22-01-2011, 19:17:52 de către danaaaa
Pentru insotitor trebuie sa platesti doar avionul, in jur de 300 euro. Din cate am inteles (eu am mers singura) la cazare si masa nu platesti nimic suplimentar.
carcinom renal - explicare diagnostic 22-01-2011, 12:48:23 de către rome_i
Aha deci 1800 E cu totul, ai fostsingura asa-i? Oare pt insotitor ai idee cat ar fi?
carcinom renal - explicare diagnostic 22-01-2011, 10:38:10 de către danaaaa
Ella ma bucur sa aud ca si sotul tau se simte bine.
CTPET/ul a costat 1800 euro. Aici sunt incluse absolut toate cheltuielile: avion, transport taxi Izmir, cazare la hotel de 4*, masa, dar cel mai important discutii cu medicii lor oncologi care sunt f bine pregatiti. Ei mi/au spus ca e necesar sa fac radioterapie la maxim 8 saptamani de la operatie, chestie la care medicul meu roman (deasemenea unul f bun) nu se gandise si a aprobat. Aparatul lor este deosebit de performant si descopera tumorile de la 1mm.
Pare ca fac reclama dar de fapt am fost incantata de serviciile lor si am avut incredere in ei.
La unguri costa 1000 euro fara transport cazare si masa. E mai ieftin dar am auzit ca au fost cazuri in care desi au identificat tumori nu au putut sa le interpreteze ca fiind maligne sau nu. Nu vreau sa ofensez pe nimeni, asta o stiu de la medicul meu.
carcinom renal - explicare diagnostic 21-01-2011, 22:06:51 de către rome_i
Ma bucur foarte mult sa aud vesti bune:D, asa este psihicul/moralul mi se pare si mie foarteimportant, ceea ce la tata lipseste cu desavarsire.in fata mea nu se arata afectat, doar ca ofteaza foarte des...insa in fata mamei, cand sunt doar ei 2 tot timpul spune ca el nu mai are mult, ca si-asa n-are rost sa mai dea banii la doctori, ca oricum e gata si alte chestii de genu si tatal lui tot de cancer la rinichi, cu metastaza la oase a murit:(

Si eu as vrea sa mergem la Izmir dar sunt sigura ca nu vrea, nici pana in Bucuresti nu vrea sa vina:(, eu sper totusi sa-l conving. Si cat te-a costat Adanaroro totul acolo?
carcinom renal - explicare diagnostic 21-01-2011, 21:21:28 de către ella_20_68
Ma bucur enorm knd aud de bine si asta doresc tuturor! adanaroro, esti puternica si asta inseamna mult! la fel este si sotul meu, nu se gandeste deloc la boala, de fapt chiar o ignora total insa, eu sunt aceea care la orice suspin de-al lui ma gandesc imediat sa nu fie cv in neregula.Probabil cel mai bn este sa va hraniti kt mai sanatos, sa nu fumati, sa aveti o viata kt de kt linistita si fara excese si sa tineti sub control prin analize periodice. Sotul meu care este operat de 1 an jumate este fb, la fel si un var de al meu cu acelasi diagnostic si operat tot de dr.Sinescu de 5 ani este fb...sper ca si de acum inainte sa auzim numai de bn.Cred ca cel mai bn ptr cei care au posibilitate, este sa mearga la Izmir ptr pet-ct si sper sa l conving si eu pe al meu sot sa mergem.Sanatate tuturor!
carcinom renal - explicare diagnostic 21-01-2011, 19:24:12 de către danaaaa
Ma simt chiar foarte bine. Am facut in decembrie o noua tomografie si nu a iesit nimic in neregula. Probabil ca in primavara voi face un nou CTPET. Si cu psihicul sunt ok. De fapt evit sa ma mai gandesc la boala. Din ce stiu pana acum e mai dificil sa fi martor decat subiect. Cand asta se intampla cuiva apropiat simti ca trebuie sa faci neaparat ceva sa-l salvezi. Ca e responsabilitatea ta. Cand esti subiect, amplifici partile frumoase ale vietii si traiesti ce mai ai de trait..
Multa sanatate.
carcinom renal - explicare diagnostic 21-01-2011, 13:46:23 de către rome_i
multumesc mult de tot, sanatate si tie Andanaroro, cum te mai simti?
carcinom renal - explicare diagnostic 20-01-2011, 15:38:07 de către danaaaa
Persoana contact Izmir, dl Farouk tel: 0746111041 sau 00905367384689. Este managerul spitalului. Puteti vorbi cu el in limba romana. Multa sanatate.
carcinom renal - explicare diagnostic 17-01-2011, 22:58:11 de către rome_i
Tata a fost operat la Tg Mures, iar CT am facut din proprie initiativa.
Tratamentul oncologic l-a recomandat medicul oncolog de la noi din oras, cand a vazut rezultatul CT.
carcinom renal - explicare diagnostic 15-01-2011, 18:14:11 de către marcy74
Tatal tau a fost operat la Cluj de d-nul prof.Lucan?De regula primul CT dupa operatie d-nul profesor il recomanda la 3 luni...Cine v-a recomandat sa urmati tratament oncologic?
carcinom renal - explicare diagnostic 13-01-2011, 00:05:15 de către rome_i
am omis ceva, sa refacem Ct si biopsia peste 2 luni
carcinom renal - explicare diagnostic 12-01-2011, 23:25:04 de către rome_i
Buna, tatal meu a fost diag. si operat (nefrectomie totala)cu Carcinom renal cu celule clare, Fuchman2, pT1b in august 2010, in dec., dupa 4 luni am facut un CT,care arata ceva in locul rinichiului scos, cand medicul teritorial ne-a recomandat Torisel ne-am speriat si am mers la Cluj, am facut un echograf cu substanta de contrast, nu se vedea deloc vascularizata chestia aia, in urma biopsiei nu a iesit tumora/recidiva, ne-au spus doar sa refacem CT si eventual biopsia.
La Anadoulu In Turcia a fost cineva, cum sunt, la cat v-a ajuns totul?

De la Izmir ne puteti da si noua o adresa de contact? Multumesc
carcinom renal - explicare diagnostic 04-01-2011, 15:15:48 de către marcy74
Buna ziua si La multi ani!

In urma unui ecograf de rutina, mama mea a fost diagnosticata cu o tumora renala .Acest lucru se intampla pe 25 noiembrie 2010.Pe 30 noiembrie este operata la Cluj de prof.Mihai Lucan,operatia in sine decurgand foarte bine.In urma tomografiei care i-a fost facuta inaintea operatiei,i-au fost depistate la nivelul parenchinului pulmonar niste formatiuni nodulare diseminate(posibile metastaze pulmonare??!).Pe data de 21 dec am fost la primul control post-operator si in urma ecografului care i-a fost facut,ni s-a spus ca lucrurile stau deocamdata bine.Ceea ce ma ingrijoreaza insa pe mine foarte tare este faptul ca desi analiza histopatologica indica ,,carcinom cu celule renale varianta cu celule clare ICD-O-3:C649,8310/3,,domnul doctor mi-a spus ca nu este cazul sa consult un oncolog,urmand ca la sfarsitul lunii februarie sa facem din nou un computer tomograf si vom vedea atunci cum stau lucrurile.Cum sa astept pana atunci,cand ai un astfel de diagnostic?Gradul este deja 3b,dar ceea ce nu inteleg eu foarte clar este daca exista sau nu metastaze?Stadierea de la histopatologic spune:pT3b,pN0.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi toti cei ce ati trecut prin astfel de momente.Sunt distrusa....sunt singura la parinti si mama e singura fiinta pe care o mai am.Pe tata l-am pierdut in urma cu 3 ani in urma unui carcinom hepatic...cunosc asadar suferinta unui bolnav care sufera de aceasta boala cumplita si nu pot sa ma gandesc ca as putea sa o pierd si pe mama.
Vreau sa mentionez faptul ca deocamdata starea mamei este una destul de buna,ea este o luptatoare si are un optimism iesit din comun.Asta este un lucru foarte bun zic eu,care sper sa o ajute .
Astept cu mult interes parerile voastre in ceea ce priveste aceasta asteptare pana la urmatorul control..De asemenea va rog sa-mi recomandati cei care stiti, un oncolog bun in Sibiu sau Cluj(eu sunt din Rm Valcea)
Va multumesc anticipat si va doresc din suflet sanatate multa si un an plin de realizari !
carcinom renal - explicare diagnostic 18-09-2010, 08:36:50 de către ella_20_68
Stie cineva unde anume exact se face pet-ct ul acesta in romania?(am citit aici k se face la izmir si in ungaria undeva insa,sotul meu vrea aici ptr k au are timp sa se deplaseze). La kt timp dupa operatie este recomandat de facut si cam kt costa la noi in tara? Acesta descopera tot felul de metastaze,inclusiv cele osoase? Sotul meu are 1 an de la operatie si este ffff bn-multumim lui D zeu- insa,as vrea sa faca si un pet-ct sa vedem cum decurg lucrurile.... va doresc tuturor multa sanatate si putere in suflet!
carcinom renal - explicare diagnostic 17-09-2010, 23:07:56 de către anamaria.s
Pt cei care stiu engleza:

Mai jos e adresa unui forum pe care l-am gasit acum cateva luni. E specializat pe cancerul renal (cu celule clare).

Eu sunt inscrisa pe lista asta din Martie si am aflat foarte multe despre posibile tratamente.

link pt site-ul organizatiei:
http://www.kidneycancerkonnection.com/index.htm

link pentru inregistrare in lista de mailuri:
http://www.lsoft.com/scripts/wl.exe?SL1=KIDNEY-ONCH=LISTSERV.ACOR.ORG
carcinom renal - explicare diagnostic 17-09-2010, 22:07:47 de către anamaria.s
@emilpop @andreea-mihaels:

Multumesc pt raspunsuri. Probabil un PET-CT e urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem.
Pana acum am facut numai tomografii (abdomen+torace) si de curand un RMN (cerut si platit de noi) la Bucuresti. Din pacate nu am stiut ca RMN-ul se face numai pe parti ale corpului deci tot nu am aflat daca mama are sau nu metastaze osoase.

Un weekend placut va doresc si sanatate tuturor.
Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 16-09-2010, 11:04:48 de către andreea-mihaela
Buna tuturor!
Pentru Anamaria: metastazele osoase le-am descoperit in urma efectuarii unei tomografii torace+abdomen+pelvis. Tata se plangea de dureri de "noada", daca le pot numi asa. Initial am crezut ca este vorba de hemoroizi, pe care ii avea de multa vreme si care din cand in cand il agresau. Dar la CT s-au vazut meta osoase. Apoi am facut CT la gat, torace, abdomen, pelvis si picioare. Abia la un an CT si la cap si dupa RMN si la coloana.
In mod normal, nu trebuie sa cereti voi ce analiza sa faceti, medicul ar trebui sa fie cel care sa indice, in functie de cat e de competent si de responsabil. Noi am vrut sa facem un scan total, dar n-am mai apucat. Daca citesti un pic prin postarile de aici, vei vedea ca este recomandat si un PET-CT. Este un CT cu emisie de pozitroni, care detecteaza cel mai bine si cele mai mici tumori, care nu se vad la CT sau la RMN. Pentru detectarea strict a meta osoase se face scintigrafie osoasa.
Medicul care l-a tratat pe tata in ultimul an si jumatate a fost D-na Prof. Rodica Anghel de la Institutul Oncologic Bucuresti (care l-a tratat de fapt, pentru ca a fost singura care ne-a indicat un tratament si analize complexe). Nu stiu sa existe in Romania, poate la Cluj, medic oncolog specializat pe cancerul renal, asa cum exista in strainatate. Daca aveti posibilitatea si dorinta, sfatul meu este sa mergeti in Austria sau Turcia. Daca faci socoteala, poate ca banii pe care-i dai in Romania sunt aproape aceeasi ca si in strainatate, dar diferentele sunt uriase! Orice decizie luati, NU PIERDETI TIMPUL!
Va doresc multa sanatate!
Doamne ajuta!
carcinom renal - explicare diagnostic 11-09-2010, 14:40:13 de către emilpop
Buna Anamaria

Am facut PET CT la Budapesta,acolo am auzit prima oara despre VITAMINA B17
carcinom renal - explicare diagnostic 10-09-2010, 16:09:27 de către anamaria.s
Buna Andreea-Mihaela

Imi spui te rog ce teste ati facut/cerut pt a detecta metastazele osoase ale tatalui tau? Tocmai am fost pt un examen RMN in Bucuresti cu mama mea si doctorul de acolo, s-a concentrat numai pe cap si abdomen. Probabil nu am cerut noi ce trebuie...

Ce doctor oncolog l-a tratat pe tatal tau? Era cumva specialist in cancer renal?

Multumesc si un weekend placut.
carcinom renal - explicare diagnostic 10-09-2010, 15:35:11 de către anamaria.s
Buna Emil

Ma bucur mult pentru tine. Nu precizezi ce teste ai facut pt a detecta marimea tumorii? Ce marime aveau initial (cea de la plaman si de pe ficat)? Din cate stiu eu tumorile de 1-2 mm nu sunt vizibile cu orice aparat (chiar si tomograful cu contrast le rateaza usor) si sunt ignorate de doctori in general. Unde ai facut testele?

Multumesc pt raspuns si iti doresc sa fie totul bine si de acum inainte.
carcinom renal - explicare diagnostic 10-09-2010, 12:22:49 de către emilpop
Buna ziua,ma numesc Emil in februarie 2010 am fost diagnosticat cu cancer pulmonar dar in viata mea nu am fumat nu am baut,dar totusi am fost fumator passiv pentru ca ocupatia mea este barman si am stat 15 ore in fiecare zii in fum.Dupa ce am facut analizele doctorii au descoperit ca am metastaza pe ficat si au zis ca nu se mai poate opera.Nu mai am sanse!Cineva a povestit ca in Viena este clinica unde poate sa ma ajuta dar era foarte scump,nu aveam de unde sa fac rost de bani.Am vandut masina si aveam un teren langa Bucuresti am vandut tot ce am utut.Mam dus cu un prieten in Viena si acolo m-au refuzat doctorii si au zis sa incerc tratamente naturiste.Am citit pe internet despre vitamina b17(laetril) si am hotarat sa incerc tratamentul,nu mai am ce pierde.Cand am vrut sa comand au cerut scanul analizelor prin email si mi-au recomandat un tratament personalizat.Dupa tratament am mers sa fac analizele iarasi si tumormarcerul a cazut " drastic" metastaza de pe ficat a disparut, si de pe plaman s-a micsorat.Mi-au recomandat o cura mai slaba.Peste o luna iarasi trebuia sa fac analizele si tumorul de pe plaman s-a micsorat la 1-2mm.Nu mai trebuia cura de injectii era suficient doar tablete.Si au recomandat sa iau tablete pentru intretinere 1 an de zile.Multumiri pentru echipa B17 Romania
carcinom renal - explicare diagnostic 09-09-2010, 15:44:42 de către andreea-mihaela
Buna ziua!
Pentru "if"
Tata a fost diagnosticat in anul 2000 cu tumora renala dreapta, in urma unei tromboze masive la ambele picioare. Nu a putut fi operat tocmai din aceasta cauza, datorita faptului ca era un bolnav cu risc maxim. Nu i s-a prelevat nici biopsie. Am fost cu el la Cluj, la Prof. Lucan, care pana la urma ar fi fost dispus sa-l opereze in colaborare cu cei de la Institutul Inimii, dar tata n-a vrut, a vrut sa mearga acasa. Dl. Prof a fost de acord si in nov 2000 a venit acasa. Timp de 7 saptamani a urmat un tratament naturist si, de unde nu se putea da jos din pat, a inceput chiar serviciul. In 2004 a mers din nou la Cluj, tot la Prof Lucan, care inainte de operatie l-a trimis pe tata sa faca o urografie. Medicul care i-a facut urografia i-a spus ca rinichiul cu tumora functioneaza si functioneaza bine si ca parerea d-lui este sa mearga acasa, sa mai faca ce-a facut (adica tratamentul naturist) si sa revina dupa 6 luni. Cred ca este lesne de ghicit ca tata atat astepta, a plecat frumos acasa (din nou!) si a ramas ca revine. N-a mai repetat tratamentul, s-a simtit bine pana in ian 2007, cand a baut ceva rece si a simtit o durere puternica in zona lombara si a facut si hematurie. Trimis la Bucuresti, la Prof Sinescu, operat (nefrectomie radicala drapta-rezulatat anatomopatologic de carcinom renal, tipul cu celule clare si nu am la indemana analizele), mers acasa fara nici un tratament, incris la Oncologia teritoriala pentru concediu medical, de unde nu i s-a indicat nimic, nici macar un tomograf; 1 an de zile nimeni nu era ca tata, arata perfect sanatos, mai bine ca niciodata si pe 19.05.2008 a inceput calvarul. Atunci am descoperit ca avea multiple metastaze la oase (bazin+2 coaste), ficat (cateva mici) si plamanul drept. Sunt convinsa ca avea si la creier, dar nimeni n-a avut decenta sa ne indice un scan complet, astea le-am descoperit in martie 2009. Iradiat whole brain in dec 2009 la Fundeni, metastaze la maduva spinarii in ian 2010, desi evolutia metastzelor cerebrale era buna. Tata ne-a parasit pe 01.02.2010. Atat a putut sa mai reziste. Ca tratament a luat Sutent 50 mg, 28 de zile cu 14 pauza din 12.06.2010, Bonefoss IV 5 zile pe luna si o intreaga lista cu naturiste. Mama s-a ocupat de el exemplar, nimeni din lumea asta nu l-ar fi putut ingriji mai bine! De altfel, in afara de ultimele 3 luni din viata lui, tata nu prea arata ca un om bolnav. Aproape ca nici unui medic nu-i venea sa creada cat de bine arata si se comporta la cate aratau documentele medicale. Si inca un amanunt: tata n-a stiu niciodata ce scria pe documentele medicale. Am avut mereu grija sa facem diverse scenarii, sa vorbim inainte cu medicii, sa-l ferim sa afle. Poate daca ar fi stiut n-ar fi trait atat! Psihicul e foarte important.
Cam asta e povestea mea: trista, dar reala.
Cine ar putea sa-mi spuna care ar fi fost evolutia tatalui meu daca se opera in 2000? Sau in 2004? Poate ca n-ar mai fi trait atat. Poate ca da. Numai Dumnezeu stie! Nimeni nu-ti pune zile intr-un tratament, indiferent care ar fi el.
Multa sanatate tuturor si s-auzim numai de bine!
Doamne ajuta!
carcinom renal - explicare diagnostic 08-09-2010, 06:20:04 de către if
Draga Andreea-Mihaela, referitor la variantele stadiului III, stii cumva care din astea (a, b, c), a fost la tatal tau?
Si inca o intrebare, cum i s-a facut diagnosticarea din 2000, daca operatia a avut-o in 2007? Ma refer la procedeul prin care a fost diagnosticat, si ce stadiu avea atunci, ce tratament a facut in acesti 10 ani, pt. ca 10 ani de supravietuire cu un cancer mi se pare un succes important.
Multumesc.
carcinom renal - explicare diagnostic 07-09-2010, 14:29:13 de către minciuna_ionela
Multumesc mult pentru sfat Andreea-Mihaela, imi pare sincer rau pentru pierderea ta ... noi inca nu iam spus nimic unchiului pana cand va veni la control (asta fiind joi) . O sa-l indrumam spre un oncolog si noi , vom face tot posibilul sa fie ok. Acum sa vedem joi ce ii va spune de la Fundeni doctorul .
Iti multumesc mult pentru raspuns si multa sanatate tuturor
carcinom renal - explicare diagnostic 07-09-2010, 14:28:56 de către if
Revin cu o completare: Deasemenea este f. important gradul Fuhrman, care indica defapt agresivitatea tumorii .
carcinom renal - explicare diagnostic 07-09-2010, 14:24:56 de către if
Buna ziua,
Este f. important de stiut care dintre cazurile Stadiului III este, deoarece, pt. stadiul III, exista 3 tipuri: T3a, T3b, si T3c, fiecare cu o alta abordare a evolutiei in organism, in functie de zona pe care a apucat sa o afecteze extinderea celulelor tumorale
carcinom renal - explicare diagnostic 07-09-2010, 11:52:32 de către andreea-mihaela
Buna tuturor!
Ionela, din cate arata rezultatul histopatologic, unchiul tau are cancer renal, stadiul 3. la care se mai adauga adenom corticosuprarenal; asta nu stiu exact ce inseamna, dar nu cred ca-i foarte simplu. Indiferent ce va spune Dl. Prof. Sinescu, parerea mea ferma este sa consulti de urgenta un medic oncolog, daca se poate unul bun. In acest stadiu sunt convinsa ca are nevoie de tratament. In rest, numai Dumnezeu stie care va fi evolutia lui. Imi permit sa fac aceste afirmatii pentru ca eu am fost in situatia ta cu tata si stiu ce am trait din momentul diagnosticarii in 2000 pana pe 1 feb 2010, cand taicul meu ne-a parasit.
Pentru Adanaroro: cum te mai simti? imi pare bine ca vad de la tine un rand! Daca vrei, astept sa-mi scrii ce ai mai facut si cum mai esti!
Multa sanatate tuturor si astept vesti si de la ceilalti, daca vor sa ne dea!
carcinom renal - explicare diagnostic 06-09-2010, 19:22:06 de către danaaaa
Multa sanatate, Viorel; trecem noi peste toate! Din pacate cauzele pot fi multiple. Medicii turci mi-au dat de inteles ca in cazul tatalui meu si al meu de vina este fumatul. Poate fi alimentatia sau orice altceva.
Ionela, cel mai bine va poate explica un oncolog semnificatia diagnosticului.
carcinom renal - explicare diagnostic 06-09-2010, 15:39:32 de către minciuna_ionela
Buna... ma numesc Ionela si pe data de 09-07-2010 unchiul meu in varsta de 52 de ani a fost operat la spitalul fundeni de profesorul Sinescu , extirpanduise rinichiul drept. Deabia astazi ia fost dat rezultatul histopatologic in care se precizeaza : carcinom renal cu celule clare si eozinofile cu un contingent sarcomatoid(~20%) grad nuclear Fuhrman 4 stpT3 pN0 Mx COD 8310/3. plus adenom corticosuprarenal.
Daca cineva imi poate spune ce inseamna exact asta?
Suntem putin speriati, unchiul trebuie sa vina deoarece locuieste in Galati la control zilele astea , noi inca nu iam zis exact ce e in rezultat deoarece nu stim cu exactitate ce sa-i spunem.
Va multumesc anticipat pt raspunsurile primite
Multa sanatate tuturor celor care au trecut prin aceasta faza.
carcinom renal - explicare diagnostic 19-06-2010, 15:58:31 de către tatibios
Buna la toata lumea
ma numesc viorel si in urma cu 2 luni,la un control de rutina am fost diacnosticat cu tumoare renala la rinichiu drept, va dati seama cum am primit vestea,eram terminat.Cu ajutorul lui dumnezeu,cu sustinerea profesorului dr.Bucuras Viorel , care pentru mine a fost totul si nu in ultimul rand cu sprijinul familiei, am fost operat acum 2 luni si mi-a fost extirpat rinichiu drep, (era cat o lubenita).Dr.Bucuras care m-a operat a facut tot ce ia sta in putere, pe aceasta cale tin foarte mult sai multumesc,mi-a spus ca nu e nici o problema.Dupa 10 zile a venit si examenul histopatologic, nasol,diagnostic carcinom renal cu celule clare
grad Fuhrman 4,pT3a NxMx;ICD 8310/3, stiu a este cancer malign, dar mai multe dumnezeu cu mila, am incredere mare in doctor care a zis ca e ok.Deacea eu zic ca daca vrei sa traesti nu trebuie sa te lasi prada deznadejdiei, asa ca tuturor care au ce am eu le spun ca trebuie sa lupte si sa mearga mai departe, fie ce o fi, eu traesc pentru familie, a 5 copilasi si sper ca inpreuna cu ei si cu ajutorul lui dumnezeu sa trec peste toate.Le doresc la toti care sunt in aceiasi situatie sanatate dar in pimul rand sa lupte pentru viata, eu la 45 de ani care ai am nu ma las, trec peste toate si sper ca, cu ajutorul lui Dumnezeu si cu sprijinul famliei sa inving.As vrea doar sa stiu cauza care a dus la cancer, daca stie cineva.
carcinom renal - explicare diagnostic 18-06-2010, 21:42:16 de către danaaaa
Mirela, mie mi s-a recomandat de catre oncologii turci sa fac un ciclu de radioterapie nu mai tarziu de 8 saptamani de la operatie. Nimic altceva pana la faza de metastaza. Oncologul meu roman, in care am destul de multa incredere, a fost de acord. Asa ca luni termin ultima sedinta din cele 25. Fara efecte secundare. E drept ca eu eram intr-un stadiu mai avansat. Multa sanatate.
carcinom renal - explicare diagnostic 17-06-2010, 11:54:15 de către mirelatm
Buna tuturor ! Ma alatur si eu acelora care au aceasta boala despre care pana acum nu stiam mare lucru .Sunt din Timisoara si am fost operata in mai anul acesta .Mi s-a scos rinichiul drept iar rezultatul histopatologic a iesit carcinom cu celule renale clare grad Fuhrman 12 tumora avea 3.5 cm fiind considerata gradul I. Doctorul urolog nu mi a recomandat sa iau legatura cu oncologul dar eu citind acest forum m-am dus la medicul de familie si am cerut trimitere la oncologie si am vb cu un medic care mi a zis ca in stadiul asta nu se impune nici un tratament oncologic. Daca este cineva in situatia mea poate sa mi dea mai multe amanunte caci nu stiu ce sa mai cred . Nici preventiv nu se ia nimic?
Am inteles ca acest tip de cancer da metastaze la distanta in timp . Poate imi recomanda cineva vreo alternativa naturista sau orice altceva ca sa previn pe viitor sa nu se intample mai rau. Va doresc sanatate tuturor si cu credinta in D-zeu sa trecem peste aceste incercari ale vietii .
carcinom renal - explicare diagnostic 07-05-2010, 08:50:53 de către andreea-mihaela
Buna adanaroro!
Vesti excelente! Ma bucur pentru tine, sa dea Dumnezeu s-o tii tot asa multi, multi ani de acum inainte!
Diferenta maxima intre noi si altii, nu? Ma bucur ca ai avut sansa sa faci toate analizele si consultatiile acolo, sa poti elimina orice dubiu din prima!
Multa sanatate si Doamne ajuta!
carcinom renal - explicare diagnostic 06-05-2010, 21:16:20 de către danaaaa
Ella da-mi te rog adresa de mail sa-ti trimit toate datele necesare.
Si da, CTPET-ul asta arata: daca apar noduli de metastaza in orice alta parte a corpului. Avantajul este ca descoperind din timp o eventuala metastaza, poti beneficia mai repede de medicamentatie.
carcinom renal - explicare diagnostic 06-05-2010, 08:44:01 de către ella_20_68
Ptr. Adanaroro...Ma bucur mult ptr tine si iti doresc tot binele din lume! Si noi va trebui sa mergem in decembrie ptr aceasta analiza tot la Izmir. Daca poti, te as ruga sa mi dai mai multe detalii despre zona spitaluilui sau un nr de telefon si numele doctorului cu care ai luat contact ptr a putea face o programare si noi. Deci asta inseamna ca nu ai metastaze in organism, adica boala nu progreseaza,nu?Multumesc anticipat
carcinom renal - explicare diagnostic 06-05-2010, 08:21:24 de către danaaaa
Aseara m-am intors de la Izmir. Rezultat-ul CT-PETului este negativ. L-am facut la spitalul SIFA. Totul a fost excelent. Daca aveti nevoie de aceasta analiza va recomand aceasta varianta. Totul a costat 1800euro. Tot timpul a stat directorul spitalului cu mine pentru ca nu aveau alt traducator de lb romana . S-au ocupat de tot ce inseamna transport, cazare, mancare. Cel mai important este ca au 2 aparate (deci nu risti sa te duci si sa nu functioneze) si au si ciclotron de producere a substantei, propriu. Pot detecta tumorile de pana la 1mm. Dupa rezultat m-a consultat si o somitate de-a lor in domeniu oncologic, dr S. Salahattin. Mi-a spus ca nu exista tratament pentru acest stadiu. Trebuie doar urmarit. Doar in stadiul metastatic se administreaza Sutent, sau Nexavar.
carcinom renal - explicare diagnostic 04-05-2010, 00:18:04 de către anamaria.s
Pt Adanaroro:

Imi pare foarte rau de diagnosticul tau. Dar trebuie sa fii tare si optimista sa te lupti cu boala asta. Fii increzatoare ca o sa reusesti.

Ai facut PET scan-ul? Care e rezultatul? Tratamentele sunt diferite in functie de resultat si de raspandirea cancerului.

Am dat de curand peste site-ul asta. Explica foarte bine cancerul renal si posibilele tratamente in UK si Europa.

http://www.cancerhelp.org.uk/type/kidney-cancer/treatment/whats-new-in-kidney-cancer

Din cate am inteles eu pana acum, foarte multa lume recomanda tratamentul cu IL-2 (interleukin). Din pacate nu se face in Romania si are efecte secundare foarte severe. Dar efectele tin numai pe durata tratamentului (4 saptamani). IL-2 e singurul medicament care e considerat ca o sansa sa vindece cancerul renal 15-20% (spre deosebire de alte medicamente care ii incetinesc numai raspandirea)
Tratamentul are si mai mult success daca esti tanar si nu ai alte probleme de sanatate.

Dar rezultatele depind de la om la om si am auzit de oameni care au avut rezultate bune si numai cu sutent, torisel sau alte medicamente.

Mama mea ia momentan interferon. Nu a asteptat prea mult sa ii se aprobe (cred ca max 2 sapt). La inceput l-a suportat destul de greu dar de o luna, ii facem injectia seara cu 1 - 2 ore inainte de culcare si efectele secundare aproape au disparut in intregime.

Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 25-04-2010, 13:02:39 de către ella_20_68
am inteles. deci sa faca si sotul meu tomograf la plamani? se face asa cv? noi avem 8 luni de la operatie si la 6 luni am facut tomograf abdominal si pelvian-totul a iesit ok,si analize ,tot. aveti un id pe mess? id ul meu este acesta de utilizator-poate vb mai multe asa...multumesc
carcinom renal - explicare diagnostic 25-04-2010, 12:26:55 de către silvya
Sotul meu a facut tomograf la 2 luni dupa operatie si i-au depistat noduli la plamani adica facuse metastaza.Sutentul se da la cancer rinichi cu metastaza.Cand a fost operat sotul meu avea 49ani acum are 51.Acest medicament ii tine boala pe loc , analizele ii ies bune , face tomograf la 6 luni , nodulii n-au evoluat , in decembrie a fost in Ungaria si a facut un PET/CT si rezultatul a iesit bun .
carcinom renal - explicare diagnostic 25-04-2010, 11:59:57 de către ella_20_68
Dar medicul Gluck a fost de acord cu acest sutent? sau nu i ati mai spus ?ptr k Sinescu nu este de acord cu asa cv,de fapt nici un medic de la urologie nu este de acord cu citostatice(ptr k si acestea sunt tot un fel de citostatice)in aceste cazuri de cancer renal.Am inteles k rinichii nu suporta citostatice din cauza k toate toxinele care raman in organism(citostaticele sunt extrem de toxice) trec prin rinichi care nu le poate filtra si dauneaza,deci rinichiul ramas va fi in pericol.Acum...nu stiu nici io ce sa mai cred si ce sa mai fac.Sotul meu nici nu vrea sa auda de asa cv si...multumesc lui D zeu este ffff bn.Vom vedea si dupa ink 6 luni knd vom merge iar la control. Ce varsta are sotul dvs? si ce analize a mai facut atunci knd ati fost la control?
carcinom renal - explicare diagnostic 25-04-2010, 11:49:15 de către silvya
A fost operat de dr. Gluck la spitalul Fundeni , i-a fost recomandat sutent de catre medicul oncolog dr. Stanculeanu . Da , dar este mai bun decat interferonul din cate am citit eu pe net.
carcinom renal - explicare diagnostic 25-04-2010, 09:47:35 de către ella_20_68
buna silvya,vroiam sa te intreb unde si de catre cine a fost operat sotul tau si cine i a recomandat sa ia sutent? acesta este tot un fel de interferon?multumesc anticipat si sanatate tuturor!
carcinom renal - explicare diagnostic 25-04-2010, 09:06:38 de către silvya
si sotul meu a fost operat in ianuarie 2008 de carcinom renal stadiul III , din martie 2008 ia sutent si se simte bine , la inceputul tratamentului a fost mai greu dar acum s-a obisnuit , munceste , este un om f. activ , in concluzie este bine .
carcinom renal - explicare diagnostic 20-04-2010, 14:36:54 de către danaaaa
Clinica la care voi face analiza PET - CT se afla in Izmir si cred ca se numeste Kent Hospital.
Voi afla mai multe saptamana viitoare cand ma voi reintalni cu oncologul.
Aveti idee cam care este perioada de asteptare pt interferon?
carcinom renal - explicare diagnostic 19-04-2010, 17:27:04 de către andreea-mihaela
Buna!
Ma bucur sa aud ca esti mai bine, asta-i super!
Probabil ca este vorba de un PET CT. Se face si in Romania, din cate stiu, undeva pe la Oradea, cam la acelasi pret. Dar cred ca este mai bine sa mergi afara, este altceva. E vorba de clinica Anadolu? Daca da, am auzit numai de bine despre ei.
Nu prea inteleg cum nu a fost concludent histopatologicul. Ce scrie in buletin? Poate fi un semn bun? Sper sa da!
Doamne ajuta si s-auzim numai de bine!
Andreea
carcinom renal - explicare diagnostic 19-04-2010, 15:46:09 de către danaaaa
Am fost la un psihoterapeut azi si ma simt ok. Sper sa ma tina.
Azi am fost si la oncolog. Deoarece rezultatul histopatologic nu e concludent, nu au fost analizati si ganglionii din jurul rinichiului, mi-a recomandat sa fac un screening oncologic. La Izmir, in Turcia, unde se pot vedea si nodulii de pana la 1mm.
Pretul este de 1400 euro si include avionul si cazarea acolo. Nu mi-a recomandat sa fac acest sreening in tara. Voi pleca la inceputul lunii mai.
In rest ma simt bine. Dorinta asta de victimizare trebuie sa mi-o depasesc.
carcinom renal - explicare diagnostic 17-04-2010, 11:12:28 de către andreea-mihaela
Buna!
Eu m-am lovit de aceasta analiza la Centrul Medical Promedica Diagnostic (Cal Vacaresti, sect 4), am vrut sa-i facem tatalui meu. In dec 2009 costa in jur de 2000 RON si ei spun ca este la fel un PET CT, adica la fel de sensibil. Poti sa dau search pe google si ii gasesti, suni si ei iti dau toate informatiile. Din cate imi aduc aminte, nu exista contracte cu Casa de Asigurari pentru aceast analiza.
Ai vazut emisiune Romania te iubesc! in care era prezentat un spital din Austria? Unde se trateaza cu succes romani bolnavi de cancer, fac analiza performante si primesc medicatie de ultima generatie, astfel incat dau cu succes peste cap tot sistemul sanitar din Romania!?!
Cum te mai simti?
Doamne ajuta si sanatate maxima!
Andreea
carcinom renal - explicare diagnostic 17-04-2010, 10:38:59 de către danaaaa
Imi pot face in Romania un screening oncologic complet? Unde?
carcinom renal - explicare diagnostic 16-04-2010, 11:18:55 de către andreea-mihaela
Buna Ella!
Multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur sa aud vesti bune de la tine! Sper din tot sufletul sa fiti bine, sa aveti parte de sanatate si de bucurii!
carcinom renal - explicare diagnostic 15-04-2010, 23:51:56 de către ella_20_68
buna seara tuturor,andreea-mihaela,referitor la ce mi ai raspuns,sotului meu i au extirpat rinichiul stang fara ganglioni,am inteles k era capsulat,dupa cum ne a spus medicul dupa operatie. Oricum,sunt cu ochii in patru la tot ce se scrie pe forum,intreb kt mai multi medici despre asta si imi ramane doar sa sper si sa ma rog lui D zeu k va fi bine,pentru toti cei ce sufera sau trec prin astfel de greutati.Cred k conteaza f mult si psihicul fiecaruia si ti doresc si tie multa putere si mult optimism ca sa poti lupta si sa treci peste tot cu bn ,ptr tine si familia ta care are nevoie de tine! Sotul meu este destul de optimist,munceste mult si nici nu are timp sa se gandeasca la boala insa,are si el momente knd se intreaba, oare ce va fi? Noi toti il sustinem si suntem alaturi de el ceea ce ti doresc si tie alaturi de familia ta! si...da,bea numai ceai antitumoral de 6 luni in loc de apa,mai bea si apa dar ceaiul nu i lipseste zilnic,pe langa tratam pe care l face.Daca vrei sa ti spun tratam pe care l face-dat de medici din buc-uite id-ul meu pe mess:ella_20_68. Va pup pe toti cu drag si ce mai aflati,mai spuneti ne si noua....sanatate maxima!
carcinom renal - explicare diagnostic 15-04-2010, 17:26:42 de către andreea-mihaela
Ella,
Cred ca nu exista boli, ci pacienti.
Nu stiu ce sa zic despre citostatice, eu cred ca trebuie facute, dar nu sunt medic, deci parerea mea nu este avizata. Eu doar vorbesc din punctul meu de vedere. Tumora sotului era incapsulata? I s-au scos si ganglioni? Daca da, in ce stadiu erau? Screening oncologic din cap pana in picioare ati facut? Noua ne-a spus la momentul operatiei ca pot exista in corp celule plecate, care sa fie in stare latenta si care la momentul operatiei sa nu poata fi identificate prin nici o analiza (!?!), dar care, in lipsa tumorii mama, sa inceapa sa o ia razna (nu chiar in atat de multe cuvinte).
Sper din tot sufletul ca sotul tau sa fie sanatos, sa va bucurati de viata si unul de altul, sa dea Dumnezeu niciodata sa nu fie nevoie sa luati nici un tratament!!!
Ma bucur ca e bine pana acum, daca tine un regim de imunosustinere e f bine, sa continuie tot asa, poate sa bea si ceai antitumoral (Hypericum) in loc de apa.!
Recomand tuturor sa citeasca Formula As de sapatamana asta, are niste articole ref la vindecarea de cancer, unul dintre ele a mai fost publicat sigur, nu stiu si celelate, dar nu stiu ce sa cred despre el, este cel cu puiul de gaina si ginseng. Voi ce parere aveti?
Doamne ajuta si sanatate maxima!
carcinom renal - explicare diagnostic 15-04-2010, 16:02:56 de către ella_20_68
Am citit si rascitit toate comentariile si stau si ma gandesc oare ce e de facut?Deci,sotul meu este operat din septembrie,cu acelasi diagnostic(difera la f multi gradul fuhrman),au trecut deja 6 luni,am fost si la control la Bucuresti,la dr.Sinescu-totul este ok-analize de sange,tomograf abdominal si pelvian,markeri tumorali,sotul meu se simte fb si munceste f mult...insa,grija mea cea mai mare este evolutia lui de acum inainte.Dr Sinescu si toti cei de la Fundeni ne au spus k la acest tip de cancer(cancer renal) nu se face nici un fel de tratament ,cu atat mai mult cel citostatic-deci acest tip de tratament ar dauna.Dar din cate vad eu pe aici,toti au facut citostatice(sau alte forme de citostatice) sub indrumarea oncologilor, ceea ce dr.Sinescu nu face-fiind medic urolog si nici nu ne indruma spre oncologie ptr k nu este de acord cu citostaticele in aceasta afectiune.Pe cine ar trebui sa ascultam in aceste conditii? Ptr ca vad ,cu mare parere de rau k si cei care au facut citostatice nu au nici o ameliorare a bolii ci dimpotriva. Sotul meu face un tratament naturist ptr imunitatea organismului,dat tot de niste medici din Bucuresti si nu mi ramane decat sa sper si sa ma rog k totul sa fie bine! Dr,Sinescu ne a spus sa mergem la control din 6 in 6 luni in primii 2 ani si atat. Mentionez ca mai am un var cu acelasi diagnostic cu grad furhman II care este operat de 5 ani la dr. Sinescu si nu a facut absolut nici un tratament si este fff bn. Sper ca tuturor sa le fie cat mai bn dupa aceasta grea incercare prin care au trecut si multa sanatate tuturor!
carcinom renal - explicare diagnostic 15-04-2010, 13:14:04 de către andreea-mihaela
Dumnezeu sa te aiba in paza lui!
Asa este, si eu trebuie sa-mi fac niste controale, nu prea am mers la medic pana acum.
Nu am auzit de acest medic, dar poate ca un medic cu un renume mai putin cunoscut sa fie mai mult mai bun decat unul cu renume mai mare. Vorbesc din proprie experienta. Pe tata l-a operat prof Sinescu, nimic de reprosat din punct de vedere al actului medical in sine sau despre reusita operatiei, insa ce ma doare inca este ca nu m-a trimis la un medic oncolog cand m-am dus la el cu rezultatul de la histopatologic. Ma rog, printr-un foarte mare nefericit concurs de imprejurari am ajuns unde am ajuns si asta a fost!
Repet, daca crezi ca te pot ajuta cu ceva, orice, te rog sa ma contactezi!
Iar cei mici ar trebui sa fie forta ta de a lupta si de a invinge!
Multa sanate si credinta in Dumnezeu!
Poti merge si la biserica cu moastele Sfantului Nectarie (este langa podul Marasesti, sect 4), este Sfantul bolnavilor, doctorul fara de arginti, mai ales al bolnavilor de cancer!
Doamne ajuta!
carcinom renal - explicare diagnostic 15-04-2010, 12:56:35 de către danaaaa
Multumesc Andreea - Mihaela pentru suport si incurajari! Aveam nevoie de cuvintele astea.
Te sfatuiesc si pe tine sa iti faci controale cat mai des pentru ca, la mine cel putin este ereditar.
Am 39 de ani si doi copii mici. De fapt asta e marea mea durere acum.
M-a operat la Fundeni, acelasi medic Gluck.
Da, saptamana viitoare trebuie sa ajung la un oncolog. Mi-a fost recomandat dr Florin Bacanu desi mi se pare ca e specializat pe cancerul de san.
carcinom renal - explicare diagnostic 15-04-2010, 10:42:28 de către andreea-mihaela
Buna Adanaroro!
Imi pare nespus de rau pentru tine, este o lovitura grea!
In primul rand nu trebuie sa disperi, totul este sa iei tratamentele din timp, sa mergi neaparat la oncolog, sa-ti stabileasca tipul de tratament, pe care sa si incepi sa-l iei.
Vreau sa intreb cati ani ai si ce medic te-a operat?
Daca te pot ajuta cu ceva, orice, iti stau la dispoztie, daca ai dificultati cu obtinerea anumitor medicamente, orice, poate te pot ajuta. Poti sa-mi scrii -------------------*
Parerea mea este sa faci un sreening oncologic, ca vezi daca la momentul asta exista celule disemniate pe undeva.
Si capul sus! Dumnezeu poate face si miracole! Am mai spus si mai demult, poti intra pe un site, cancercompass, unde gasesti oameni in aceeasi situatie, oameni care lupta cu asta de peste 10 ani si care pana acum au invins!
Doamne ajuta!


(*modificat de administrator)
carcinom renal - explicare diagnostic 14-04-2010, 18:19:17 de către danaaaa
Din pacate, acum 2 zile am fost diagnosticata cu carcinom renal, in aproape acelasi stadiu ca al tatalui meu.
Pe 8 martie am facut un control banal la medicul de familie plus o echografie pentru ca, banuiam eu, aveam probleme cu bila. Mi s-a descoperit o tumora renala de 7cm. A urmat operatia, la acelasi medic si acum rezultatul histopatologic. Sunt complet dezechilibrata.
carcinom renal - explicare diagnostic 14-03-2010, 13:16:18 de către anamaria.s
Iti multumesc din suflet Andreea pentru raspunsul tau.

Operatia pe care a facut-o mama in 2005 a fost petrnu scoaterea tumorii si a rinichiului drept. Pe buletinul histopatologic scrie: "Carcinom renal cu celulele clare tipul solid, gradul 1 Fuhrman, fara depasirea capsulei si fara invazia hilului renal, Glanda suprarenala cu hematom intraparenchimatos, fara infiltrare neoplarica."

Tratamentul cu interferon il facem la Sibiu - tot aici s-a operat mama in 2005. Multumesc mult pt sugestii, cred ca o sa incepem cu screeningul oncologic in Bucuresti.

Toate cele bune si multa sanatate si putere tuturor.
carcinom renal - explicare diagnostic 11-03-2010, 13:49:38 de către andreea-mihaela
Buna Ana!
Multumesc pentru consideratia pe care o arati fata de pierderea mea!
Din cate stiu eu, interferonul se face imediat dupa operatie, in cazul in care buletinul histopatologic (biopsia) indica un carcinom renal. Banuiesc ca si mama ta are un astfel de buletin, din moment ce a fost operata in anul 2005. Ce fel de operatie a suferit? I s-a scos rinichiul (nefrectomie radicala)?
Daca deja au aparut metastaze, tratamentul este altul, de obicei stabilit de medicul oncolog. Unde se trateaza mama ta? Tatal meu a fost sub observatie la Fundeni, la Institutul Oncologic. Daca vrei sa afli natura nodulilor aparuti, dar sa si vezi daca au mai aparut si altii cu alta localizare, poti face si alte investigatii. PET CT este una dintre ele, de obicei cam scumpa (intre 1500 si 2000 de euro, cred) si probabil cu timp lung de asteptare la programare, sau, daca esti din Bucuresti, un screening oncologic al intregului corp la Centrul Medical Promedica Diagnostic, inte 2000 si 2500 RON. Poti gasi si alte variante, Poate si in alte orase, astea sunt cele de care m-am lovit eu.
Ca si tratamente noi, de ultima generatie, sunt SUTENT (tratament de prima linie), NEXAVAR (a doua linie), AVASTIN+INTERFERON (destul de greu de suportat, depinde de pacient, combinatie care da multe sangerari intratumorale, deci in functie de localizarea metastazelor, se alege sau nu), AFINITOR (inca indisponibil in Romania, probabil din vara se va pune in circuit), TORISEL (de obicei, pentru bolnavii in ultima faza, cu rezultate f bune am citit pe un site, cancercompass). Mai sunt si altele, VOTRIENT, PAZOPANIB, dar nu stiu daca sunt aprobate in Europa, in Romania nici nu mai vorbesc.
Tratamente in alta tara... nu stiu ce sa zic. Poate stii de clinica ANADOLU din Turcia, unde am auzit pe la Fundeni, pe holuri, ca se pot obtine rezultate f bune, pacientii sunt tratati exemplar, dar si costurile sunt pe masura, n-as vrea sa te descurajez, poate de ordinul zecilor de mii de euro. Daca te decizi sa incerci, sfatul meu este sa incerci sa ajungi acolo prin forte proprii si nu prin alti mijlocitori, drumul poate fi mai lung si mai costisitor in a doua varianta. Poti sa alegi si alte clinici din strainatate, sigur! Poate cu rezultate, dar mai ales cu investigatii mult mai bune decat la noi. Si mai ales cu alti medici. Cred ca totul tine un pic si de noroc. Daca vrei, poti accesa un alt site, urotoday, unde sunt dati o intreaga echipa de specialisti urologi si oncologi, carora li te poti adresa cu intrebari.
In ceea ce priveste nodulii de la plaman, eu sunt de parere ca trebuie foarte, foarte bine urmariti, pentru ca f repede pot genera apa la plamani, iar in cazul tatalui meu, evolutia pleureziei a fost f rapida, iar apa s-a refacut f repede si in final, cred ca asta i-a fost fatal.
Nu vreau sa te sperii, pe nici unul dintre voi, de altfel, dar vorbesc din experienta, am trait drama evolutiei carcinomului renal, am sperat alaturi de tata 18 luni pentru un miracol, care pentru noi nu a venit sau a intarziat sa apara. De aceea vreau sa va pun in tema, sa avertizez asupra pericolelor pe care eu le-am trait.
Sigur, nu este obligatoriu sa se intample tuturor, Doamne fereste! Chiar mi-as dori ca toti cei care se afla in aceasta situatie sa se faca bine, sa scape de aceasta cumplita si nemiloasa boala!
As vrea ca tratamentele care nu au ajutat tatalui meu sa ajute pe altii, ca alti bolnavi sa castige timp in aceasta batalie, sa se bucure mai mult si mai bine de viata!
Nu pierdeti nici o zi si spuneti celor dragi care sunt bolnavi, cat de mult ii iubiti, fiti alaturi de ei, oferiti-le dragostea si sprijinul vostru neconditionat, este f important pentru ei, nu-i lasati singuri in lupta si daca veti castiga, va veti simti binecuvantati. Oricum ar fi, veti fi alti oameni de acum incolo!
Dumnezeu sa va aiba in paza lui, sa va dea sanatate si gandul cel bun in alegerea tratamentelor si a medicilor ca sa va trataze!
Doamne ajuta!
carcinom renal - explicare diagnostic 11-03-2010, 12:42:51 de către anamaria.s
Buna ziua.

Pt Andreea-Mihaela si Adanaroro : Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe tatii vostri. Am urmarit acest forum in ultimele luni, dupa ce am aflat ca si mama mea are metastaze pulmonare provenite de la o tumoare la rinichiul drept. Din Februarie a inceput sa faca tratament cu interferon. Pt ca de la medicii curanti nu am primit suficiente informatii despe natura bolii si nici despre interferon am inceput sa cerem si alte opinii. A incercat cineva tratament la clinici in alte tari? unde? ce fel de tratament? vi s-a recomandat sa faceti biopsie?

Majoritatea doctorilor din afara carora le-am prezentat cazul mamei mele au fost de parere ca, inainte de orice tratament, ar trebui sa facem biopsie la nodulii aparuti pt ca, desi doctorii de aici sunt siguri ca cancerul provine de la rinichi, exista si posibilitatea ca sursa initiala sa fie alta sau sa fie un nou cancer.
Ce ati auzit de biopsie? E recomandata sau ar putea face si mai mult rau? Ce fel de analize au facut parintii vostri pt a fi siguri de sursa metastazelor?

Mamei mele i-au facut numai tomograf cu sau fara cotntrast IV si tratamentul l-a inceput numai dupa ce s-a constatat ca nodulii din plamani au inceput sa se inmulteasca.


Pt george-dan: ma bucur sa aud ca tatal tau se simte bine. Sper sa fie asa si in continuare. Dar avand in vedere cazul mamei mele (mama a fost operata in 2005. Nu i s-a dat nici un tratament dupa operatie. In 2006 i-au aparut primii noduli la plamani si atunci doctorii au spus ca o sa fie tinuti sub observatie. Din Octombrie anul trecut noduli au inceput sa se inmulteasca si abia in Februarie doctorii i-au spus sa inceapa tratamentul "preventiv" cu interferon) si toate cele citite pe acest forum, ti-as recomanda sa cauti si alte opinii.
Nu vreau sa te sperii si nici sa fiu pesimista dar noi pana in Februarie nu ne-am facut nici o grija. Abia acum, dupa ce am inceput sa citim si sa aflam mai multe am realizat ca, daca am fi stiut din timp si daca am fi incercat interferonul chiar dupa operatie, poate nu se ajungea aici.

O zi buna tuturor si multa sanatate si speranta.
Ana
carcinom renal - explicare diagnostic 08-03-2010, 23:05:57 de către if
Draga ina6_radu,
Vreau sa te rog sa-mi spui despre starea sotului tau. Cum se simte, ce tratament face?
Te intreb, pt. ca diagnosticul sotului meu este identic, mai putin gradul fuhrman,( este I/II) si a fost operat in aceeasi perioada cu sotul tau. A facut doar interferon imediat dupa operatie si atat.
carcinom renal - explicare diagnostic 04-03-2010, 19:36:49 de către mikydu
Buna.
Imi pare nespus de rau pt pierderea suferita de voi. Multumesc mult Andreea-Mihaela pt sfaturile date. Sper din tot sufletul sa se descopere cat mai repede un medicament care sa nu mai aiba efecte secundare si care sa redea intru totul speranta de viata a oamenilor care sufera de aceasta boala ingrozitoare. Andreea te mai pot deranja cu intrebari si pe viitor pt ca sigur o sa mai am ? Toate cele bune tuturor. Mihaela

26241 com 1 2 3 4 ..... 250251252253254255256 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp