Marijuana medicinala

Secțiunea: Alte tratamente in cancer
115 comentarii 1 2 3 4 56 INAINTE ›
81 mibu
81 mibu [19c]
24-11-2012, 22:49

Membru din 15-10-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 19

raul cît costă un control o discuţie la dv pe teme de cancer?
82 RaulDuke
82 RaulDuke [7763c]
24-11-2012, 23:38

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

evident, nimic. a platit cineva ceva pentru toate discutiile pe care le purtam aici ? ma rog... altceva fata de curent si abonamentul la internet si... mai stiu eu ce.
83 GIANNA 31
83 GIANNA 31 [10c]
22-12-2012, 09:25

Membru din 22-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 10

Buna ziua tuturor sunt noua pe acest forum si as dori mai multe informatii despre acest cancer al sistemului limfatic, limfomul Hodgkin stadiul III A cu care am fost diagnosticata in luna octombrie.Mentionez ca am facut deja a doua chimioterapie, ca prima a fost ceva mai usoara cu putine reactii, in sensul ca am varsat o singura data aflandu-ma in spital , la cateva ore dupa tratament iar pe parcursul celorlalte zile am avut doar stari de varsaturi, oboseala, dureri de dinti si gingii, gust de metal in gura. dureri de stomac.A doua insa a fost mai diferita, nu am ramas in spital pt mai multa perfuzie pt ca ma simteam bine si la cateva ore s-au agravat starile de varsaturi iar finalul a fost internare la urgenta in miezul noptii pt ca varsasem de noua ori...Dupa o zi de perfuzii, multumesc lui D-zeu am iesit, ma simt bine, putin obosita, aceleasi stari si dureri de dinti si gingii dar mi-au scazut globulele albe si acum fac niste injectii pt ridicarea lor.Mentionez ca ma tratez in strainatate nelocuind in Romania si ca desi am incercat sa ma informez de pe internet despre acest tip de cancer am ajuns la concluzia ca este cel mai indicat sa impartasesc voua, celor care treceti si ati trecut prin asa ceva, ca un semn de solidaritate si respect pt cei care trec mai usor sau mai greu prin aceste reactii.
Am ascultat parerile tuturor, toti fiind optimisti sau incercand sa fie, vorbindu-mi despre mari sanse de vindecare totala.Cel mai important insa este psihicul tau, care, in ceea mai mare masura te va ajuta sa invingi boala.Eu sunt pregatita pt acest lucru, imi tin psihicul ff ridicat chiar daca, cu siguranta vor fi momente cand, chiar si fara sa vrei vei cadea psihic, important este sa te ridici repede.Psihicul si persoanele din jurul tau joaca un rol important in vindecarea acestei boli.As dori sa adaug ca parintii mei nu stiu despre asta, sunt singura aici si m-am intretinut singura , am cateva cunostinte si prieteni care imi sunt alaturi si care ma fac sa nu ma simt singura. Cu regret spun ca nu mai pot lucra deoarece doctorii mi-au interzis pe o perioada de 6 luni pt evitarea racelilor si infectiilor si va fi mai dificil deoarece voi avea un venit f mic doar din concediul medical...dar nu as vrea sa va plictisesc cu toate astea...nu ma plang.merg inainte.pt mine... pt parintii mei care ma aud tot timpul la telefon cu diferite scuze ca nu pot veni acasa..pt cei din jur care sunt alaturi de mine.Si eu am avut parul lung si l-am taiat scurt pt a nu fi brusca reactia de alopecie.As dori daca se poate sa imi impartasiti niste idei, sfaturi, despre ce anume ai voie sa mananci si ce nu, daca exista ceva anume pt ajutarea organismului, pt pofta de mancare, intretinere si refacere...Starile de varsaturi stiu ca vor mai exista, chiar daca poate si mai rau decat ceea ce am avut pana acum, le iau ca atare, trebuie sa te obisnuiesti cu ele si poate ca si cu ajutorul ondansetronului pe viitor vor fi mai usoare desi nu prea simt ca m-au ajutat prea mult aceste tablete.Multumesc celor care dati sansa ca aceasta povestioara sa fie citita de catre toti cei interesati.Mesajul meu pt cei care trec prin aceste boli de cancer este sa lupte, sa fie pozitivi, sa creada ca se vor vindeca si totul va fi bine..La final vom rade cu totii fericiti ca am scapat, cum spun unii de pe aici, de aceasta, , raceala".Astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra a tuturor, indicatiile si sfaturile medicilor, daca este permis acest lucru.Repet sunt noua pe acest forum si orice cuvant impartasit va fi bine venit, in plus nu cred ca este rau sa iti faci si prieteni prin acest intermediu, pt ca asa cum am mai spus, pentru oricine o vorba buna si un sprijin moral conteaza mult pt psihicul tau si implicit in vindecare...Sanatate multa tuturor !
84 GIANNA 31
84 GIANNA 31 [10c]
22-12-2012, 12:11

Membru din 22-12-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 10

Imi cer scuze, am facut o greseala...ceea ce am scris aici ar fi trebuit sa adaug la tema subiecte si nu la comentariu / raspuns dar abia ma, , dezmeticesc" pe acest forum asa ca veti gasi povestioara mea si la subiecte..sper sa nu fie considerata grava greseala pt ca am trecut-o de doua ori..
85 nrobert
85 nrobert [1c]
21-01-2013, 16:09

Membru din 21-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

buna ziua,

sunt si eu interesat de acest subiect, nu datorita cancerului, ci epilepsiei. Nepotica mea sufera de o forma grava de epilepsie, numita sindromul Dravet. Conform unor reportaje de pe internet si televizor, marijuana medicinala este benefica si pentru epileptici. am citit comentariile anteriore, si am incercat sa iau legatura cu farmacia online indicata de unul din utilizatori, dar din pacate ei nu pot comercializa medicamentele respective in tara. Daca aveti alte cai de intra in posesia lor, va rog partajati informatiile si cu mine si pe privat, daca nu se doreste public. Multumesc!

Mie nu mi se pare normala oponenta celora care se bazeaza pe argumentul ca nu se stiu inca efectele laterale, avand in vedere ca sunt foarte multe medicamente care au efecte secundare foarte grave si bine cunoscute, dar totusi sunt legalizate. Deci practic daca stii efectele secundare, poti sa iei orice medicament, chiar si daca stii ca te omoara, paralizeaza sau eu mai stiu cum te nenoroceste, dar daca nu stii daca au sau nu efecte, nu e permis sa le iei. Cu alte cuvinte, daca nu e sigur ca medicamentul are efecte laterale, n-ai voie sa le iei :). Nu stiu de ce, dar nu prea simt intentia de a ajuta omenirea in ipotezele astea :(.
86 RaulDuke
86 RaulDuke [7763c]
03-04-2013, 20:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

efectele "laterale" sunt perfect cunoscute si sunt cu mult inferioare beneficiilor, mai ales in ce priveste indicatiile la pacientii cu cancer.
87 adrian071
87 adrian071 [2c]
15-08-2013, 18:44

Membru din 15-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 2

buna ziua, dorim cateva sfaturi din partea dvs, am vazut ca sunteti foarte pregatit in domeniul care ma intereseaza, cum pot lua legatura cu dvs?
88 RaulDuke
88 RaulDuke [7763c]
15-08-2013, 21:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

scrie-mi !
89 adrian071
89 adrian071 [2c]
17-08-2013, 13:50

Membru din 15-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 2

D-le doctor, sotia mea in luna decembrie 2012 a inlaturat prin operatie chirurgicala de pe bratul stang sus un nev de 0, 9/0, 5/0, 1 cm bruna neuniform pigmentata.in urma examenului histopatologic rezultatul a fost urmatorul; melanom malign extensiv, pigmentat, stadiu clark 2 indice breslow 0, 45 mm, stadializare pTNM;pT1aNx. dupa ce am primit acest rezultat a urmat consultul mai multor doctori oncologi. mai multe analize CT dupa care s-a stabilit in 01.02.2013 o noua operatie la doctorul chirurg pt a efectua o rezectie mare.masurata de mine cand am mers cu mostra la examinare avea 8cm/5cm/2.8cm mi s-a parut uriasa (ca o friptura la restaurant).plus un cordon pe care cei de la examinare l-au refuzat.dupa venirea rezultatului care a fost ok medicul oncolog a decis ca nu trebuie urmat nici un tratament in schimb in primii doi ani trebuie sa ne vedem din trei in trei luni pt analize urmand apoi sa rarim vizitele la 6 luni si tot asa.in plus ne-a trimis la un alt medic oncolog pt a fi luati in evidenta si sa avem acele trimiteri pt analize gratuit.problemele incep sa apara acum cand sotia face cunostinta cu acel medic care fara nici un consult sau o analiza incepe sa vorbeasca de frica de a muri duhovnici credinta ca cel mai bin tratament si multe altele printre care i-a sugerat ca "ar fi putut foarte bine acele celule " sa plece din locul respectiv inainte de operatie si astfel niciodata nu se stie nimic si sa fim pregatiti pt orice.din acel moment sotia mea parca nu mai este om cred ca in acest moment este in depresie imi este teama de orice reactie a ei trebuie sa am grija la orice cuvant scot din gura pt ca il interpreteaza nu mai are incredere in oameni are senzatia ca o mint i-i ascund ceva toata ziua citeste toate tampeniile pe net.Va rog mult daca puteti sa-mi spuneti si mie daca exista o analiza prin care sa vedem 100% daca a plecat ceva de acolo.limfoscintigrafia credeti ca este utila plus ecografiile ganglionilor? va multumesc
90 RaulDuke
90 RaulDuke [7763c]
19-08-2013, 12:33

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Ma tem ca nu exista o asemenea analiza si cel mai probabil nu va exista vreuna pe durata vietilor noastre. limfoscintigrafia plus ecografiile sunt utile, dar nu in cazul de fata, ci dupa cum stabileste oncologul care va consulta. totusi ati intrebat care este riscul estimat/cunoscut ca "celule sa fi plecat nu stiu pe unde" inainte de operatie si sa cauzeze o recidiva a bolii, mai ales una metastatica ? sunt aproape convins ca un medic care se apuca sa vorbeasca asa despre aceste lucruri nu cunoaste prea bine aceste statistici, pentru ca ele spun cam asa, in acest stadiu al bolii:

- ratele de recidiva la 5 ani (adica dintr-o suta de oameni operati, la cati oameni reapare melanomul in acelasi loc sau cu metastaze prin alte organe) sunt de sub 10%, in cazul de fata chiar mult mai mult sub aceasta cifra.
- rata de supravietuire la 5 ani (din aceiasi 100 de oameni, cati mai sunt in viata, asta luand in calcul orice cauza de deces, inclusiv de exemplu prin accident de masina!) este de aproximativ 95%.

in practica riscul de a mai avea "probleme" din cauza acestui melanom rezolvat in iarna este extrem de mic, mult mai mic in orice caz decat riscul general de a face cancer de orice tip, de exemplu de san sau de col uterin etc.
practic aceste probleme pot fi abordate cu un consult de psihoterapie, dar cred ca o problema reala, obiectiva, nu exista in momentul de fata. cu privire la melanomul de care ai amintit, lucrurile sunt CUM NU SE POATE mai favorabile, chiar mai bine decat daca nu ar fi existat vreodata, caci acum a si crescut atentia voastra despre asemenea probleme si gradul de circumspectie.
91 danijel_ravic
91 danijel_ravic [1c]
29-08-2013, 16:17

Membru din 29-08-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Articole complete de cercetare privind efectele de canabinoizi asupra celulelor tumorale se gasesc pe site-ul Mediccanna (http://www.mediccanna.com/?page_id=53)
92 RaulDuke
92 RaulDuke [7763c]
06-10-2013, 16:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Doamnelor si domnilor:

http://www.romania-insider.com/romania-becomes-10th-country-in-the-eu-to-allow-medical-use-of-marijuana/107500/

si

http://www.huffingtonpost.com/2013/10/05/romania-medical-marijuana-legal_n_4049658.html?utm_hp_ref=world

Articolele relateaza despre recenta legiferare a uzului "marijuanei medicinale" in Romania.
93 smerire
93 smerire [1c]
10-10-2013, 13:31

Membru din 10-10-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

e permis in romania?
94 RaulDuke
94 RaulDuke [7763c]
10-10-2013, 15:34

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da.
95 Crytssy
95 Crytssy [60c]
16-10-2013, 20:03

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

buna seara
este exact motivul pentru care am intrat asta seara aici, domnule doctor...azi am gasit un articol ce combatea acest subiect si sunt deja in ceata...
Tocmai pentru ca ma "bucuram " de buna veste, gandindu-ma ca as putea sa-i ofer mamei mele macar acum pe ultima suta de metri, un drum mai lin catre final...fara varsaturi, fara dureri asa crunte...
Am sa copiez articolul pe care l-am citit, articol ce dateaza cu azi, 16.10.2013.Ma puteti cumva lamuri? Multumesc


Romania nu a legalizat Cannabisul Medicinal, a lamurit Ministerul Sanatatii confuzia pornita de la un medicament. Este insa o decizie asteptata, care ar putea crea o piata solida in Romania.

In ultimii ani, am asistat la un val european de legalizare a acestui tip de medicamente, ultima tara care a permis accesul in farmacii a medicamentelor pe baza de Marijuana fiind Franta. Romania i-a urmat, insa doar in zvonuri: confuzia a pornit de la un anunt al Agentiei Nationale a Medicamentului privitor la medicamentul Saltivex, pe baza de Cannabis, legal in UE si, drept urmare, si aici, indata ce se solicita punerea lui pe piata de catre producator. Pana acum, nu s-a inregistrat nicio astfel de solicitare, a anuntat ANM, spre dezamagirea miilor de bolnavi si medici care au solicitat acest lucru. In Romania, aceasta este o decizie mult asteptata, intrucat avem o mare prevalenta a bolilor in cazul carora anumite substante din Cannabis au efect terapeutic:

Cancer ( 40.000 de decese pe an)

Epilepsie (500.000 de bolnavi)

Scleroza (10.000 de bolnavi)

Parkinson (70.000 de bolnavi)

Alzheimer (250.000 de bolnavi)

GW Pharmaceuticals a primit de la guvernul britanic o licenta pentru cultivarea a 20 de tone de Cannabis pe an pentru a-si fabrica medicamentul-vedeta Saltivex pe piata europeana. Medicamentul este autorizat in mai multe tari europene, printre care Anglia, Spania, Austria, Germania si Danemarca, iar detinatorul autorizatiei de punere pe piata poate autoriza produsul si in alte state membre prin asa-numita procedura europeana "repeat-use", care dureaza 90 de zile, potrivit ANM.

Nu este deocamdata cazul, arata un raspuns venit de la GW Pharma pentru Capital, in care se spune ca nu exista deocamdata planuri de a distribui medicamentul in Romania, dar ca situatia se poate schimba in viitor, iar asta nu depinde de legalizarea Marijuanei Medicinale. Conform MS, in momentul in care va exista o astfel de cerere de punere pe piata, Romania va respecta legislatia UE. Pe piata autohtona, potentialul acestui medicament este considerabil, avand in vedere ca tratamentul anual costa 11.900 de euro pe an si ca s-a discutat deja despre compensarea acestor produse.

Este doar o chestiune de timp, daca ne uitam la efervescenta pietei de profil din SUA, care va ajunge la 6 miliarde de dolari in cinci ani, potrivit USA Today. Principalele producatoare sunt listate la bursa cu rezultate foarte bune, iar una dintre ele, Marijuana Inc., si-a deschis in Iulie anul trecut o subsidiara in Europa, numita Canepa Holdings, prin care "sa pandeasca" oportunitati de piata, inclusiv in Romania. Pana atunci, la noi se fabrica suplimente alimentare legale, pe baza canepei, insa se vrea si mai mult: "De la inceputul anului colaboram cu firme de RD pentru a gasi o metoda finaciar sustenabila prin care sa obtinem compusi activi, si nu numai, din semintele provenite de la canepa industriala, non halucinogena. Speram ca in 6-8 luni sa avem primele rezultate", spune Oana Suciu, managing partner la Canah International. Anuntul ANM referitor la disponibilitatea de aprobare a Saltivex in cazul unei cereri de la producator si aprecierile pozitive aparute in urma confuzieiarata o deschidere mai mare a autoritatilor spre aceasta piata, care se formeaza in tot mai multe state europene.
96 Crytssy
96 Crytssy [60c]
16-10-2013, 20:06

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

Iar aici este link ul paginii respective
https://www.comunitateaprocannabis.com/forum
97 RaulDuke
97 RaulDuke [7763c]
16-10-2013, 23:46

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, lucrurile sunt destul de clare cu acest articol (si nu numai, am vorbit personal cu niste lume din minister) si trebuie sa marturisesc ca eu insumi am fost foarte sceptic la articolasele acelea 2 la care am pus link mai sus. intr-adevar, ar fi si o chestie surprinzatoare sa se intample un lucru ca acesta in Romania, asa de brusc si peste noapte, o tara in care defapt mai nimic bun nu pare sa se intample, aproape niciodata. deci ma tem ca, pentru moment, in interiorul granitelor noastre, nu exista o alternativa legala pentru aceste produse.
98 domi88
98 domi88 [94c]
08-12-2013, 01:27

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

Am citit toate postarile de pana acum legate de acest subiect. Avand in vedere faptul ca legislatia din Romania este asa cum este nu ne ramane altceva decat sa gasim solutii. Cum spunea si Raul canabinoizii au o multime de intrebuintari in scop medical. Canepa contine mai multi canabinoizi printre care THC-ul care este responsabil cu efectele psihoactive produse de planta. Canabidiolul insa, este constituentul principal regasit in planta si care NU PREZINTA EFECTE PSIHOACTIVE. Acest lucru face posibila utlizarea acestuia in terapie, nefiind necesara o reglementare speciala avand in vedere faptul ca substanta nu este psihoactiva. http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol. Eliminand THC-ul care este psihoactiv practic putem obtine un produs care sa contina canabinoizi si care sa fie legal.
99 stevens
99 stevens [301c]
09-12-2013, 12:39

Membru din 20-01-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 301

Domisan-Sarlatan, daca se poate scoate zaharul din ceai se poate separa si acel canabidiol (CBD) care are proprietati antiemetice si multe altele benefice, de tetrahydrocanabinol (THC) si celelalte componente ! Exista varietati de marijuana care au alt raport intre substrantele active, insa problema mi se pare falsa din start !
Trebuie renuntat la chimioterapie si gasit ceva mai eficace si mai putin toxic, nu sa cautam anti-emeticul suprem ! Asta e talentul lui Raul de a pune false probleme ! Am cazut si eu in capcana de a incerca sa gasesc solutii la procurarea Marinolului sau altor medicamente cu acesti canabinoizi, dar de fapt drumul principal, premisa este gresita !
100 domi88
100 domi88 [94c]
09-12-2013, 13:01

Membru din 18-12-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 94

Cu siguranta daca nu spuneai tu ca exista varietati diferite de Canabis nu stiam. Stevens iti recomand sa studiezi medicina si apoi sa faci afirmatii pentru ca te cam faci de ras. Habar nu ai ce inseamna chimioterapie si tot vorbesti aici.
Răspunde la topic
115 comentarii 1 2 3 4 56 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp