carcinom renal - explicare diagnostic

Secțiunea: Cancerul de rinichi (renal)
403 comentarii 1 2 34 56 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
41 vinuesa
41 vinuesa [5c]
21-02-2010, 19:12

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Imi pare nespus de rau in legatura cu moartea tatalui tau,am urmarit tot ce ai scris despre dansul.Dumnezeu sa-l odihneasca!
42 ella_20_68
42 ella_20_68 [10c]
21-02-2010, 20:43

Membru din 23-10-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 10

In primul rand,condoleante ptr tatal tau adanaroro si D zeu sa l odihneasca! Imi poti spune ,te rog, kt timp a suferit tatal tau,adik kt timp dupa operatie a mai fost in putere si kt timp a fost la pat?Sotul meu are 6 luni de la operatie si facandu i analize de sange,de rinichi,echo,markeri tumorali(urmeaza acum sa faca si tomograf inainte de a merge la control la buc la dr sinescu)-au iesit toate f bune,multumesc lui d zeu! Face doar tratament ptr imunitate si bea ceai antitumoral 2 l pe zi pe care i l fac zilnic (trebuie pus in recipient de sticla-feriti va de plastic!). Sper din tot sufletul ca toti cei bolnavi sa fie din ce in ce mai bine si doresc sanatate tuturor. Abia astept sa vad ce ne va spune dr.Sinescu. Tratamentul pe care il face sotul meu este naturist insa,dat de medici din buc. Sper ca acest tratament sa fie eficient,pana acum dupa operatie este fb,a inceput munca,s a ingrasat ,mananca multe fructe,iaurt si peste aproape zilnic,de fapt de toate dar fara prajeli,mai mult la cuptor si fiert.Cred ca acest stil de viata este bun tuturor,asa ne a recomandat medicul care ne a dat tratamentul.Va doresc sanatate si va tin la curent,dupa ce vom veni de la Fundeni.
43 if
43 if [22c]
22-02-2010, 07:36

Membru din 13-01-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 22

Pt. Andreea-Mihaela si Adanaroro : Va transmit condoleante si Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe tatii vostri.
44 danaaaa
44 danaaaa [38c]
25-02-2010, 18:27

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 38

pt ella... tata a murit la 3 ani si 1 luna dupa operatie. A fost in putere in tot acest timp cu exceptia ultimelor 4 luni. Din acestea mai mult de 3 luni se deplasa singur dar era slabit si statea mai mult in pat. Nu a mai putut merge doar in ultima saptamana. Vreau sa cred ca nici nu a suferit prea mult pentru ca nu s-a plans niciodata si nu lua calmante.
45 if
45 if [22c]
26-02-2010, 11:39

Membru din 13-01-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 22

george_dan,
Cum se mai simte tatal tau si ce tratament mai urmeaza?
46 george-dan
46 george-dan [3c]
26-02-2010, 17:31

Membru din 02-06-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna ziua la toata lumea!
In primul rand condoleantele mele Adanaroro pentru tatal tau si Dumnezeu sa-l odihneasca.
Tatal meu se simte foarte bine, mananca normal, nu a urmat nici un fel de tratament deocamdata. Singurul medic oncolog la care am fost, a recomandat interferon, desi medicul Sinescu a spus clar ca nu are nevoie de vreun tratament, nici de vreun regim special, doar ca nu are voie alcool si tigari. Am incercat tratamentul cu interferon cateva zile dar nu l-a suportat prea usor si tatal meu a decis sa-l stopeze. Urmeaza sa facem controlul la tomograf cat de curand. Va tin la curent in continuare. Eu sper sa dea Dumnezeu sa nu fie nimica. Doamne ajuta!
47 ralucapintilii
47 ralucapintilii [1c]
04-03-2010, 14:06

Membru din 04-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua tuturor si multa sanatate mai intai de toate!
Am tot citit zilele astea diferite articole pe internet, disperata fiind sa deslusesc ce reprezinta un carcinom renal urotelial papilar, cu potential malign crescut, cu arii de metaplazie scuamoasa, moderat diferentiat, G2,stadiul II (pT2,pN0, Mx) codul fiind 8130/3. Printre voi vad ca sunt "cunoscatori" sau chiar persoane care au trecut prin asa ceva. Daca m-ati putea ajuta si pe mine cu niste explicatii/sfaturi/orice, v-as ramane recunoscatoare. De mentionat faptul ca tatal meu abia ce a fost operat de acelasi prof.dr.Sinescu care mi s-a parut un om super ok. Chiar maine dimineata o sa fiu la Fundeni sa vad ce spune si dumnealui si pasii care trebuiesc urmati.
Va multumesc anticipat si va doresc tuturor care sunteti in aceeasi situatie, multa putere, credinta in Dumnezeu, dar mai ales sanatate!Pacat ca abia in aceste momente realizam cat este de importanta....O dupa-amiaza placuta sa aveti!
Raluca
48 mikydu
48 mikydu [3c]
04-03-2010, 19:36

Membru din 12-02-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna.
Imi pare nespus de rau pt pierderea suferita de voi. Multumesc mult Andreea-Mihaela pt sfaturile date. Sper din tot sufletul sa se descopere cat mai repede un medicament care sa nu mai aiba efecte secundare si care sa redea intru totul speranta de viata a oamenilor care sufera de aceasta boala ingrozitoare. Andreea te mai pot deranja cu intrebari si pe viitor pt ca sigur o sa mai am ? Toate cele bune tuturor. Mihaela
49 if
49 if [22c]
08-03-2010, 23:05

Membru din 13-01-2009

Subiecte: 1

Comentarii: 22

Draga ina6_radu,
Vreau sa te rog sa-mi spui despre starea sotului tau. Cum se simte, ce tratament face?
Te intreb, pt. ca diagnosticul sotului meu este identic, mai putin gradul fuhrman,( este I/II) si a fost operat in aceeasi perioada cu sotul tau. A facut doar interferon imediat dupa operatie si atat.
50 anamaria.s
50 anamaria.s [18c]
11-03-2010, 12:42

Membru din 11-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 18

Buna ziua.

Pt Andreea-Mihaela si Adanaroro : Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca pe tatii vostri. Am urmarit acest forum in ultimele luni, dupa ce am aflat ca si mama mea are metastaze pulmonare provenite de la o tumoare la rinichiul drept. Din Februarie a inceput sa faca tratament cu interferon. Pt ca de la medicii curanti nu am primit suficiente informatii despe natura bolii si nici despre interferon am inceput sa cerem si alte opinii. A incercat cineva tratament la clinici in alte tari? unde? ce fel de tratament? vi s-a recomandat sa faceti biopsie?

Majoritatea doctorilor din afara carora le-am prezentat cazul mamei mele au fost de parere ca, inainte de orice tratament, ar trebui sa facem biopsie la nodulii aparuti pt ca, desi doctorii de aici sunt siguri ca cancerul provine de la rinichi, exista si posibilitatea ca sursa initiala sa fie alta sau sa fie un nou cancer.
Ce ati auzit de biopsie? E recomandata sau ar putea face si mai mult rau? Ce fel de analize au facut parintii vostri pt a fi siguri de sursa metastazelor?

Mamei mele i-au facut numai tomograf cu sau fara cotntrast IV si tratamentul l-a inceput numai dupa ce s-a constatat ca nodulii din plamani au inceput sa se inmulteasca.


Pt george-dan: ma bucur sa aud ca tatal tau se simte bine. Sper sa fie asa si in continuare. Dar avand in vedere cazul mamei mele (mama a fost operata in 2005. Nu i s-a dat nici un tratament dupa operatie. In 2006 i-au aparut primii noduli la plamani si atunci doctorii au spus ca o sa fie tinuti sub observatie. Din Octombrie anul trecut noduli au inceput sa se inmulteasca si abia in Februarie doctorii i-au spus sa inceapa tratamentul "preventiv" cu interferon) si toate cele citite pe acest forum, ti-as recomanda sa cauti si alte opinii.
Nu vreau sa te sperii si nici sa fiu pesimista dar noi pana in Februarie nu ne-am facut nici o grija. Abia acum, dupa ce am inceput sa citim si sa aflam mai multe am realizat ca, daca am fi stiut din timp si daca am fi incercat interferonul chiar dupa operatie, poate nu se ajungea aici.

O zi buna tuturor si multa sanatate si speranta.
Ana
51 andreea-mihaela
51 andreea-mihaela [26c]
11-03-2010, 13:49

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Buna Ana!
Multumesc pentru consideratia pe care o arati fata de pierderea mea!
Din cate stiu eu, interferonul se face imediat dupa operatie, in cazul in care buletinul histopatologic (biopsia) indica un carcinom renal. Banuiesc ca si mama ta are un astfel de buletin, din moment ce a fost operata in anul 2005. Ce fel de operatie a suferit? I s-a scos rinichiul (nefrectomie radicala)?
Daca deja au aparut metastaze, tratamentul este altul, de obicei stabilit de medicul oncolog. Unde se trateaza mama ta? Tatal meu a fost sub observatie la Fundeni, la Institutul Oncologic. Daca vrei sa afli natura nodulilor aparuti, dar sa si vezi daca au mai aparut si altii cu alta localizare, poti face si alte investigatii. PET CT este una dintre ele, de obicei cam scumpa (intre 1500 si 2000 de euro, cred) si probabil cu timp lung de asteptare la programare, sau, daca esti din Bucuresti, un screening oncologic al intregului corp la Centrul Medical Promedica Diagnostic, inte 2000 si 2500 RON. Poti gasi si alte variante, Poate si in alte orase, astea sunt cele de care m-am lovit eu.
Ca si tratamente noi, de ultima generatie, sunt SUTENT (tratament de prima linie), NEXAVAR (a doua linie), AVASTIN+INTERFERON (destul de greu de suportat, depinde de pacient, combinatie care da multe sangerari intratumorale, deci in functie de localizarea metastazelor, se alege sau nu), AFINITOR (inca indisponibil in Romania, probabil din vara se va pune in circuit), TORISEL (de obicei, pentru bolnavii in ultima faza, cu rezultate f bune am citit pe un site, cancercompass). Mai sunt si altele, VOTRIENT, PAZOPANIB, dar nu stiu daca sunt aprobate in Europa, in Romania nici nu mai vorbesc.
Tratamente in alta tara... nu stiu ce sa zic. Poate stii de clinica ANADOLU din Turcia, unde am auzit pe la Fundeni, pe holuri, ca se pot obtine rezultate f bune, pacientii sunt tratati exemplar, dar si costurile sunt pe masura, n-as vrea sa te descurajez, poate de ordinul zecilor de mii de euro. Daca te decizi sa incerci, sfatul meu este sa incerci sa ajungi acolo prin forte proprii si nu prin alti mijlocitori, drumul poate fi mai lung si mai costisitor in a doua varianta. Poti sa alegi si alte clinici din strainatate, sigur! Poate cu rezultate, dar mai ales cu investigatii mult mai bune decat la noi. Si mai ales cu alti medici. Cred ca totul tine un pic si de noroc. Daca vrei, poti accesa un alt site, urotoday, unde sunt dati o intreaga echipa de specialisti urologi si oncologi, carora li te poti adresa cu intrebari.
In ceea ce priveste nodulii de la plaman, eu sunt de parere ca trebuie foarte, foarte bine urmariti, pentru ca f repede pot genera apa la plamani, iar in cazul tatalui meu, evolutia pleureziei a fost f rapida, iar apa s-a refacut f repede si in final, cred ca asta i-a fost fatal.
Nu vreau sa te sperii, pe nici unul dintre voi, de altfel, dar vorbesc din experienta, am trait drama evolutiei carcinomului renal, am sperat alaturi de tata 18 luni pentru un miracol, care pentru noi nu a venit sau a intarziat sa apara. De aceea vreau sa va pun in tema, sa avertizez asupra pericolelor pe care eu le-am trait.
Sigur, nu este obligatoriu sa se intample tuturor, Doamne fereste! Chiar mi-as dori ca toti cei care se afla in aceasta situatie sa se faca bine, sa scape de aceasta cumplita si nemiloasa boala!
As vrea ca tratamentele care nu au ajutat tatalui meu sa ajute pe altii, ca alti bolnavi sa castige timp in aceasta batalie, sa se bucure mai mult si mai bine de viata!
Nu pierdeti nici o zi si spuneti celor dragi care sunt bolnavi, cat de mult ii iubiti, fiti alaturi de ei, oferiti-le dragostea si sprijinul vostru neconditionat, este f important pentru ei, nu-i lasati singuri in lupta si daca veti castiga, va veti simti binecuvantati. Oricum ar fi, veti fi alti oameni de acum incolo!
Dumnezeu sa va aiba in paza lui, sa va dea sanatate si gandul cel bun in alegerea tratamentelor si a medicilor ca sa va trataze!
Doamne ajuta!
52 anamaria.s
52 anamaria.s [18c]
14-03-2010, 13:16

Membru din 11-03-2010

Subiecte: 0

Comentarii: 18

Iti multumesc din suflet Andreea pentru raspunsul tau.

Operatia pe care a facut-o mama in 2005 a fost petrnu scoaterea tumorii si a rinichiului drept. Pe buletinul histopatologic scrie: "Carcinom renal cu celulele clare tipul solid, gradul 1 Fuhrman, fara depasirea capsulei si fara invazia hilului renal, Glanda suprarenala cu hematom intraparenchimatos, fara infiltrare neoplarica."

Tratamentul cu interferon il facem la Sibiu - tot aici s-a operat mama in 2005. Multumesc mult pt sugestii, cred ca o sa incepem cu screeningul oncologic in Bucuresti.

Toate cele bune si multa sanatate si putere tuturor.
53 danaaaa
53 danaaaa [38c]
14-04-2010, 18:19

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 38

Din pacate, acum 2 zile am fost diagnosticata cu carcinom renal, in aproape acelasi stadiu ca al tatalui meu.
Pe 8 martie am facut un control banal la medicul de familie plus o echografie pentru ca, banuiam eu, aveam probleme cu bila. Mi s-a descoperit o tumora renala de 7cm. A urmat operatia, la acelasi medic si acum rezultatul histopatologic. Sunt complet dezechilibrata.
54 andreea-mihaela
54 andreea-mihaela [26c]
15-04-2010, 10:42

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Buna Adanaroro!
Imi pare nespus de rau pentru tine, este o lovitura grea!
In primul rand nu trebuie sa disperi, totul este sa iei tratamentele din timp, sa mergi neaparat la oncolog, sa-ti stabileasca tipul de tratament, pe care sa si incepi sa-l iei.
Vreau sa intreb cati ani ai si ce medic te-a operat?
Daca te pot ajuta cu ceva, orice, iti stau la dispoztie, daca ai dificultati cu obtinerea anumitor medicamente, orice, poate te pot ajuta. Poti sa-mi scrii -------------------*
Parerea mea este sa faci un sreening oncologic, ca vezi daca la momentul asta exista celule disemniate pe undeva.
Si capul sus! Dumnezeu poate face si miracole! Am mai spus si mai demult, poti intra pe un site, cancercompass, unde gasesti oameni in aceeasi situatie, oameni care lupta cu asta de peste 10 ani si care pana acum au invins!
Doamne ajuta!


(*modificat de administrator)
55 danaaaa
55 danaaaa [38c]
15-04-2010, 12:56

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 38

Multumesc Andreea - Mihaela pentru suport si incurajari! Aveam nevoie de cuvintele astea.
Te sfatuiesc si pe tine sa iti faci controale cat mai des pentru ca, la mine cel putin este ereditar.
Am 39 de ani si doi copii mici. De fapt asta e marea mea durere acum.
M-a operat la Fundeni, acelasi medic Gluck.
Da, saptamana viitoare trebuie sa ajung la un oncolog. Mi-a fost recomandat dr Florin Bacanu desi mi se pare ca e specializat pe cancerul de san.
56 andreea-mihaela
56 andreea-mihaela [26c]
15-04-2010, 13:14

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Dumnezeu sa te aiba in paza lui!
Asa este, si eu trebuie sa-mi fac niste controale, nu prea am mers la medic pana acum.
Nu am auzit de acest medic, dar poate ca un medic cu un renume mai putin cunoscut sa fie mai mult mai bun decat unul cu renume mai mare. Vorbesc din proprie experienta. Pe tata l-a operat prof Sinescu, nimic de reprosat din punct de vedere al actului medical in sine sau despre reusita operatiei, insa ce ma doare inca este ca nu m-a trimis la un medic oncolog cand m-am dus la el cu rezultatul de la histopatologic. Ma rog, printr-un foarte mare nefericit concurs de imprejurari am ajuns unde am ajuns si asta a fost!
Repet, daca crezi ca te pot ajuta cu ceva, orice, te rog sa ma contactezi!
Iar cei mici ar trebui sa fie forta ta de a lupta si de a invinge!
Multa sanate si credinta in Dumnezeu!
Poti merge si la biserica cu moastele Sfantului Nectarie (este langa podul Marasesti, sect 4), este Sfantul bolnavilor, doctorul fara de arginti, mai ales al bolnavilor de cancer!
Doamne ajuta!
57 ella_20_68
57 ella_20_68 [10c]
15-04-2010, 16:02

Membru din 23-10-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 10

Am citit si rascitit toate comentariile si stau si ma gandesc oare ce e de facut?Deci,sotul meu este operat din septembrie,cu acelasi diagnostic(difera la f multi gradul fuhrman),au trecut deja 6 luni,am fost si la control la Bucuresti,la dr.Sinescu-totul este ok-analize de sange,tomograf abdominal si pelvian,markeri tumorali,sotul meu se simte fb si munceste f mult...insa,grija mea cea mai mare este evolutia lui de acum inainte.Dr Sinescu si toti cei de la Fundeni ne au spus k la acest tip de cancer(cancer renal) nu se face nici un fel de tratament ,cu atat mai mult cel citostatic-deci acest tip de tratament ar dauna.Dar din cate vad eu pe aici,toti au facut citostatice(sau alte forme de citostatice) sub indrumarea oncologilor, ceea ce dr.Sinescu nu face-fiind medic urolog si nici nu ne indruma spre oncologie ptr k nu este de acord cu citostaticele in aceasta afectiune.Pe cine ar trebui sa ascultam in aceste conditii? Ptr ca vad ,cu mare parere de rau k si cei care au facut citostatice nu au nici o ameliorare a bolii ci dimpotriva. Sotul meu face un tratament naturist ptr imunitatea organismului,dat tot de niste medici din Bucuresti si nu mi ramane decat sa sper si sa ma rog k totul sa fie bine! Dr,Sinescu ne a spus sa mergem la control din 6 in 6 luni in primii 2 ani si atat. Mentionez ca mai am un var cu acelasi diagnostic cu grad furhman II care este operat de 5 ani la dr. Sinescu si nu a facut absolut nici un tratament si este fff bn. Sper ca tuturor sa le fie cat mai bn dupa aceasta grea incercare prin care au trecut si multa sanatate tuturor!
58 andreea-mihaela
58 andreea-mihaela [26c]
15-04-2010, 17:26

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Ella,
Cred ca nu exista boli, ci pacienti.
Nu stiu ce sa zic despre citostatice, eu cred ca trebuie facute, dar nu sunt medic, deci parerea mea nu este avizata. Eu doar vorbesc din punctul meu de vedere. Tumora sotului era incapsulata? I s-au scos si ganglioni? Daca da, in ce stadiu erau? Screening oncologic din cap pana in picioare ati facut? Noua ne-a spus la momentul operatiei ca pot exista in corp celule plecate, care sa fie in stare latenta si care la momentul operatiei sa nu poata fi identificate prin nici o analiza (!?!), dar care, in lipsa tumorii mama, sa inceapa sa o ia razna (nu chiar in atat de multe cuvinte).
Sper din tot sufletul ca sotul tau sa fie sanatos, sa va bucurati de viata si unul de altul, sa dea Dumnezeu niciodata sa nu fie nevoie sa luati nici un tratament!!!
Ma bucur ca e bine pana acum, daca tine un regim de imunosustinere e f bine, sa continuie tot asa, poate sa bea si ceai antitumoral (Hypericum) in loc de apa.!
Recomand tuturor sa citeasca Formula As de sapatamana asta, are niste articole ref la vindecarea de cancer, unul dintre ele a mai fost publicat sigur, nu stiu si celelate, dar nu stiu ce sa cred despre el, este cel cu puiul de gaina si ginseng. Voi ce parere aveti?
Doamne ajuta si sanatate maxima!
59 ella_20_68
59 ella_20_68 [10c]
15-04-2010, 23:51

Membru din 23-10-2009

Subiecte: 0

Comentarii: 10

buna seara tuturor,andreea-mihaela,referitor la ce mi ai raspuns,sotului meu i au extirpat rinichiul stang fara ganglioni,am inteles k era capsulat,dupa cum ne a spus medicul dupa operatie. Oricum,sunt cu ochii in patru la tot ce se scrie pe forum,intreb kt mai multi medici despre asta si imi ramane doar sa sper si sa ma rog lui D zeu k va fi bine,pentru toti cei ce sufera sau trec prin astfel de greutati.Cred k conteaza f mult si psihicul fiecaruia si ti doresc si tie multa putere si mult optimism ca sa poti lupta si sa treci peste tot cu bn ,ptr tine si familia ta care are nevoie de tine! Sotul meu este destul de optimist,munceste mult si nici nu are timp sa se gandeasca la boala insa,are si el momente knd se intreaba, oare ce va fi? Noi toti il sustinem si suntem alaturi de el ceea ce ti doresc si tie alaturi de familia ta! si...da,bea numai ceai antitumoral de 6 luni in loc de apa,mai bea si apa dar ceaiul nu i lipseste zilnic,pe langa tratam pe care l face.Daca vrei sa ti spun tratam pe care l face-dat de medici din buc-uite id-ul meu pe mess:ella_20_68. Va pup pe toti cu drag si ce mai aflati,mai spuneti ne si noua....sanatate maxima!
60 andreea-mihaela
60 andreea-mihaela [26c]
16-04-2010, 11:18

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 26

Buna Ella!
Multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur sa aud vesti bune de la tine! Sper din tot sufletul sa fiti bine, sa aveti parte de sanatate si de bucurii!
Răspunde la topic
403 comentarii 1 2 34 56 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp