Asociația Pentru Servicii și Comunicare în Oncologie - APSCO

Bolnavii de cancer au nevoie de ajutor psihologic și social.
Asociația Pentru Servicii și Comunicare în Oncologie - APSCO
Programare
fara recomandari
2339 vizite
Locatie: Cluj-Napoca, județ Cluj, FSAS [Arată în Google Maps]
Telefon: 0758511356

APSCO susține fără rezerve standardele internaționale de calitate IPOS privind îngrijirea persoanelor afectate de cancer:

 

1. Îngrijirea psihosocială a persoanelor afectate de cancer ar trebui să fie recunoscută ca un drept universal al omului;

 

2. Îngrijirea de calitate a persoanei afectate de cancer trebuie să integreze în tratamentul de zi cu zi aspectele psihosociale ale bolii;

 

3. Distresul oncologic trebuie să fie măsurat ca al 6-lea semn vital, după temperatură, tensiune arterială, puls, frecvență respiratorie și durere.

 

APSCO este o asociație non-profit al cărei scop este informarea şi schimbarea mentalităţii pacienţilor şi societăţii vizavi de diagnosticul cancer, recuperarea fizică şi psihică a bolnavilor de cancer, promovarea şi implementarea drepturilor acestora, asistarea psihosocială a bolnavilor neoplazici și a familiilor lor, precum şi sprijinirea cadrelor medicale pentru a putea oferi servicii cât mai complexe şi complete, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacienților cu cancer.

 

 

Asociația APSCO este afiliată Facultății de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea Babeș – Bolyai.

 

http://www.psychooncology.ro/aplicatia-apsco/

Album foto

Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp