Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 237238239240241242243 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
melanom malign 03-05-2011, 13:35:14 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Foarte bine ca ti-a extirpat o bucata mare, chiar daca se reface mai greu tesutul. Probabilitatea unei recidive in jurul operatiei e mica. Eu chiar si dupa 2 ani sunt foarte sensibil in acea zona si chiar ma doare uneori (32 de copci).
Iar in legatura cu cicatricea a 2-a, de ce nu faci ecografia acum? Ce te opreste? E si foarte ieftin pentru o zona.

Sa auzim de bine, Doamne ajuta.
melanom malign 03-05-2011, 09:05:38 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Acum cateva zile am fost la medicul chirurg, pentru a vedea cum decurg cicatricile ramase.I-am aratat si doua alunite pe care le consideram eu mai ciudate, dar se pare ca este doar frica mea.
Totul merge ok, operatia de la picior incet incet isi revine la normal, cred ca or sa mai treaca vreo 3 luni pana isi v-a reveni complet tesutul (cum am spus mi-a luat o bucata destul de mare), problema ar fi cu cicatricea de extirpare a ganglionului santinela din zona inghinala, inca mi-a ramas un dul destul de maricel, si au trecut aproape 4 luni de la operatie. Chiar ma obisnuisem cu ideea ca asa o sa-mi ramana pentru totdeauna, dar medicul mi-a spus sa trec din nou sa ma vada peste 3 luni (cand o sa am programata si intalnirea cu medicul dermatolog/oncolog), iar daca nu se retrage pana atunci mi-a spus ca ar fi bine sa fac o ecografie sa vedem ce si cum... Adevarul este ca m-a cam pus pe ganduri, ar putea fi oare vorba despre altceva????
melanom malign 17-04-2011, 21:57:45 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
dap! se prea poate.
melanom malign 16-04-2011, 22:22:43 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Cred ca acel "daca" face diferenta nu? Eu m-am exprimat bine, tu ai inteles gresit.
melanom malign 16-04-2011, 13:30:34 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
haha, frate, te exprimi putin aiurea ! adica nu-i dai multe sperante omului. suna ca si cum i-ai zice ca sigur o sa aiba parte de o recidiva, mai devreme sau mai tarziu. hai sa speram mai degraba ca nu o sa fie asa si ca poate ajunge un fericit cardiac de 90 de ani :)
multa bafta !
melanom malign 16-04-2011, 12:32:26 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Exact, pana la prima metastaza daca va aparea, te poti considera sanatos.
melanom malign 16-04-2011, 11:08:42 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
da, melanomul malign este o boala vindecabila atunci cand este surprinsa in stadiu incipient, prin operatie. odata ce creste insa, odata ce ajunge in profunzime, melanomul malign fiind foarte agresiv, tinde sa metastazeze, de obicei intai catre ganglionii limfatici din zona, ulterior catre alte organe. odata raspandit, melanomul este extrem de dificil de tratat si nu poate fi vindecat practic.
melanom malign 15-04-2011, 22:28:46 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Poate vrei sa spui ca ai avut cancer. Dupa cate ai povestit aici, am inteles ca ai scos melanomul. Deci daca l-ai scos inseamna ca acum esti sanatoasa si n-ai nimic. Lucrul asta mi l-a spus medicul meu dermatolog si are dreptate. Nu te agita atat ca tot aia e si mai rau faci. Poate capeti alte boli datorita stresului cum ar fi diabet sau vitiligo (cunosc cazuri) Intreabarea este, daca esti racita si te tratezi, devii sanatoasa nu? Nu-ti garanteaza nimeni ca nu vei raci din nou. Pana la urmatoarea raceala te poti considera sanatoasa, corect? Si inca ceva, mie oncologul mi-a dat sanse 50% iar cand am mai trecut pe la spital si am mai vorbit cu chirurgul plastician si la anatomie patologica, intreband daca au mai operat melanoame de la melanomul meu operat in urma cu un an, au ras si mi-au zis ca au avut si 3 pe zi. Oare chiar s-au curatat jumatate din ei? Ma indoiesc. Pe internetul asta uneori aflam mai multe decat trebuie.
Sanatate si Doamne ajuta.
melanom malign 15-04-2011, 19:31:30 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Probabil ca nu e bine sa "zgandari" ceva malign, dar problema este ca nu ai cum sa sti daca acel ceva este malign, rezultatul ti-l da numai biopsia..
Mda, e usor sa spui sa nu traiesti toata viata cu frica unei recidive sau si mai rau a unei metastaze, dar eu cred ca si dupa 2-3 ani, tot o sa existe undeva aceasta teama. Asa cum am spus, eu am fost diagnosticata acum 3 luni, deci e destul de recent, inca nu m-am obisnuit cu ideea ca am cancer, sau cel putin ca am trecut peste el, iar asta mi-a dat deja toata viata peste cap, incerc sa lupt, dar nu mi-e usor... m-a debusolat total acest diagnostic...
melanom malign 30-03-2011, 17:41:36 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Dupa cum se stie daca zgandari ceva malign, chiar si pentru biopsie nu-i chiar ok. Nu-i mai sanatos s-o scoti intai respectandu-se marginile de siguranta (nu 1-2 mm) si sa trimiti toata tumora la anatomie patologica? Si de acolo afli de ce natura este.
Nu trebuie sa traiesti toata viata cu frica metastazelor, o sa vezi ca dupa 2-3 ani o sa-ti treaca. :) Important e sa te monitorizezi.
Dumnezeu este cu noi, numai ca si noi trebuie sa vrem sa fim cu El.
melanom malign 30-03-2011, 10:45:33 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Onyx din cate stiu deocamdata, diagnosticul melanomului se face prin biopsie, altfel nimeni nu poate ghici daca o alunita e cancerigena, doar isi poate da cu presupusul. Si asa cum spui si tu, bineinteles ca in cazul unei alunite dubioase nu se foloseste laserul, se utilizeaza clasicul bisturiu. La mine alunita dubioasa nu a avut nici ulceratie, nici halou, la inceput arata ca o alunita normala, dar incet incet crestea si-a schimbat culoarea iar marginile nu mai erau regulate. Imagineaza-ti ca intr-un an de zile de cand imi aparuse se facuse cat bobul de mazare, crede-ma ca de la inceput am avut instinctul ca este melanom, mi-a aparut exact cum "scrie la carte".
Asta e!!!! Continuam sa luptam. eu, lupta cea mare o dau cu psihicul, toata viata o sa traiesc cu frica unei recidive sau/si a unei metastaze
Multa sanatate si D-zeu sa fie cu noi
melanom malign 29-03-2011, 21:57:44 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Daca e melanom nu neaparat are ulceratie si halou. Oare medicii daca stiau ca e melanom mai operau cu laser? Daca se stia de la inceput ca e melanom nu se abla in limite oncologice? Iar in legatura cu biopsia, parerea mea pur personala e ca in cazul melanomului nu ar trebui aplicata.
melanom malign 29-03-2011, 17:21:25 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Onyx, mi se pare cam ciudat sa poti confunda un melanom Clark II cu un nev, de altfel stadiul si diagnosticul, il da biopsia, asa ca nu inteleg de unde confuzia.
Roxana, condoleante pentru mama ta, din nefericire melanomul este un cancer foarte agresiv care da metastaze rapide. Eu cred ca medical s-a facut ceea ce s-a putut, cum ti-a spus si Onyx, interferonul nu ajuta cine stie ce in terapie, doar ca poate prelungeste un pic rata de supravietuiere
melanom malign 28-03-2011, 11:33:39 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Diferenta intre unii medici de aici si cei de afara este ca cei de aici in momentul in care stiu ca nu mai este nimic de facut, renunta si te trimit acasa, pe cand cei de afara lupta pana in ultima clipa. Chestia e ca au si cu ce lupta, pe cand in Romania, se stie prea bine care e situatia.
Despre melanom nu stie multa lume si ar trebui mediatizat mai mult. Crezi ca eu stiam ce-i ala? Am fost initial la o policlinica aici in cartier cu gandul sa-l scot si cand i-am arat ce am, a zis ca nu se baga la asa ceva ca cam mare (aprox 10 mm in diametru) si m-a trimis direct la chirurgie plastica. Norocul meu e ca am dat peste cineva care avea habar despre melanom si nu s-a bagat sa faca o incizie mica cum au patit multi si au avut probleme foarte mari dupa aceea. Intr-un fel parca mai periculos e un melanom Clark II decat Clark III pentru ca primul poate fi usor confundat cu un nev decat cel de-al doilea.
Numai bine.
melanom malign 27-03-2011, 19:08:47 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Da asa este...ai dreptate tocmai vroiam sa inteleaga si altii si sa nu fuga repede spre solutia``laser``.Ea era doctor stomatolog stia multe lucruri chiar intrbase inainte de operatie dar totusi a mers pe mana ``lor``, cand avea diferite simptome chiar spunea ce ar putea fi... si culmea...peste ceva timp chiar asa se intampla din pacate.Nu putea sa faca operatii la toti ganglionii pt k erau mai multi si erau subcutantati trebuiau supravegheati si facute citostatice...chiar si asa desi organele interne erau sanatoase totusi s-a ajuns la nivel cerebral...nu-mi explic...mi s-a raspuns`` k asa este boala`` si ti-am spus cand situatia se complicase toti dadeau din colt in colt peste tot unde am fost si aici si in afara...asta a fost o lovitura grea pt. mine nu mi-am imaginat k se poate intampla asta.iar ce tine de medicamente, citostatice care nu se mai gaseau ti-am zis noi am facut rost de ele de prin afara si cand ne duceam la doctori ne intrbau cum gaseam pt k ei stiau sa zica doar sa asteptam...alta dovada a lipsei de interes...nu stiu ce sa mai zic...ti-am zis am atatea intrebari si nu-mi explic multe lucruri, dar acum este prea tarziu sa mai fac ceva din pacate.Atentie tuturor care au aceasta boala!SANATATE MULTA!
melanom malign 25-03-2011, 16:54:10 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Condoleante si imi pare nespus de rau pentru ceea ce s-a intamplat. Parerea mea e ca marea greseala s-a facut din start si anume nu s-a considerat MM inainte de interventie. Probabil ca s-a presupus ca e un simplu nev si de aceea s-a operat cu laserul. Ma intreb acum daca s-ar fi ablat oncologic acea portiune oare care ar fi fost situatia? Eu nu cunosc decat un caz in care dupa un Clark IV cu metastaze traieste dupa 5-6 ani de la operatie. Si in 2 ani de zile am tot urmarit diverse cazuri. Daca melanomul a metastazat sansele de supravietuire sunt foarte mici. Tot ceea ce trebuie facut pentru prelungirea vietii ar fi scoaterea metastazelor in cazul in care sunt operabile. Personal cred ca ati facut mai mult decat trebuia si n-ar trebui sa te invinovatesti cu nimic. Crezi ca daca ar fi avut alta doza de interferon ar fi trait azi? Nu. Dupa statistici de cand a fost introdus interferonul ca tratament pentru melanom, de 12-13 ani, nu a schimbat rata de supravietuire. Probabil ca a mai prelungit putin viata.
Sanatate si Doamne ajuta.
melanom malign 25-03-2011, 03:51:04 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Totul a pornit de la o alunita care nu parea periculoasa dar care a fost scoasa cu laser-ul, la biopsie s-a dat diagnosticul, apoi s-a realizat operatia desi ar fi trebuit facute mai multe investigatii.Cand am plecat la Viena am aflat ca doza de interferon era mica si deasemenea doza de atac, dar era prea tarziu pt ca se realizase aici tratamentul, apoi au urmat citostaticele care sunt agresive...dar boala avansa.Citostaticele le facea aici pt ca era aceeasi substanta activa dar mergeam si la Viena pt k aici nu se ofereau atatea informatii si investigatiile erau mai amanuntite acolo.O sa spun pe scurt...cand unul dintre ganglioni crescu-se f mult aici nimeni nu ne sfatuia ce era de facut si toti doctorii la care am fost dadeau din colt in colt si nu luau nici o decizie atunci am plecat la Viena acolo a urmat o operatie si daca ramanea (mama)aici lucrurile se agravau si mai rau.Noi am urmarit tot timul organele interne, erau perfect sanatoase...desi eram suspiciosi pt k nu intelegeam situatia.O perioada a fost``bine`` daca as putea spune asa...dar situatia s-a agravat cand mamei ii scadeau f mult nr.trombocitelor, care intarziau realizarea citostaticelor.CT facea, se spunea ca ar fi in ordine...ne linisteam, pana intr-o zi cand si-a pierdut cunostiinta.Initial s-a spus ca ar avea tumora la creier..am facut consultatii si aici si in afara am aflat k era tumora bilaterala, iar operatia era f grea in acest caz.Situatia se agrava in fiecare zi si asteptam totusi ziua in care urma operatia.Nu vreau sa spun ca in afara este rezolvarea, pt ca si acolo tot aceleasi citostatice se folosesc dar si altele care la noi nu se mai fabrica, a fost destul de complicat pt.ca atunci comandam din Franta(Muphoran de exemplu).Cand situatia se agraveaza toti spun"asa este boala"sau" rata de supravietuire este de 7 luni`"in acest diagnostic iar dumneavoasta ati prelungit-o la 2 ani.Asa ni s-a spus, nu-mi venea sa cred ce aud si cu cata usurinta se rostea cand noi eram disperati sa gasim o cale pt a face ceea ce era mai bine.Deasemenea refuzau parca sa mai gandeasca...sa nu mai spun prin cate a trecut in ultimele luni.Din pacate eu mi-am pierdut cea mai draga fiinta, datorita acestei crunte boli dar cosider k si din lipsa de profesionalism, nu judec pe nimeni este doar o opinie, nici afara nu pot spune ca gasim rezolvarea problemelor dar cand aici s-au facut unele greseli cel putin acolo incercau sa mai faca ceva.Ce am spus aici sunt doar cateva randuri pt ca totul s-a intamplat in 2 ani...desi a trecut o jumatate de an de cand am pierdut-o pe mama inca ma gandesc ce trebuia facut, unde trebuia sa fim mai atenti si multe alte intrebari...SANATATE MULTA!
melanom malign 24-03-2011, 12:23:31 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Ai putea sa dai mai multe detalii? Cum au decurs lucrurile, ce ati facut, ce ar fi trebuit facut, etc...
melanom malign 24-03-2011, 01:25:07 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Mama mea a avut melanom malign, iar cand credeam ca totul este aparent ``bine``lucrurile au luat cu totul alta directie.Vroiam sa spun ca ar fi trebuit sa fim mult mai atenti la dozele care se fac aici in Romania, la tomografiile care chiar trebuiesc facute la momentul corespunzator pt. ca boala este foarte agresiva si avanseaza foarte repede si la alte organe dar si la nivel cerebral...iar atunci se spune``...asa este boala... agresiva".Totul este important si prevenirea este cea mai importanta.Nu vreau sa spun ca pot da sfaturi, e prea mult spus dar vreau sa nu faca si alte persoane unele greseli aparent minore care se fac dar care conduc agravarea bolii.Sanatate multa!
melanom malign 22-03-2011, 14:32:01 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Teoretic urmatoarea tomografie ar trebui facuta la 6 luni sau mai bine zis din 6 in 6 luni timp de 2-3 ani parca. Eu bine-nteles ca n-am avut bani si am facut-o doar pe prima care a costat destul de mult dar in schimb fac mai des ecografii generale si locale pentru evidentiere ganglionara cam din 3 in 3 luni. Mai trec si pe la oncolog unde sunt luat in evidenta din cand in cand. Nu am facut tratament, nu mi s-a mai extirpat nimic altceva in afara de melanom. Tratamentul nu mi s-a sugerat si nici limfoscintigrafia iar eu n-am insistat asupra lor, mai ales ca pentru interferon trebuie un dosar stufos care se aproba doar daca e invadat un ganglion.
Intrebarea mea este, de ce l-ai operat? Sangera, te manca sau doar te jena? daca vrei sa discuti mai mult,---------------*. Linistea o gasesti numai la Dumnezeu, asa am gasit-o eu.

(*modificat de administrator)
melanom malign 22-03-2011, 10:20:59 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Buna "Onyx20"
In primul rand vreau sa-ti multumesc ca mi-ai raspuns. Crede-ma ca nu este ideea mea faptul ca in ultimul timp imi apar intr-una alunite. De cand mi s-a pus diagnosticul de melanom, am inceput sa mi le monitorizez singura si bineinteles sa le fotografiez, si crede-ma ca intradevar imi apar intruna altele noi, unele foarte micute (cat varful unui ac) altele mai maricele (2-3mm)
Cat despre tomografie mi s-a spus ca nu v-a fi nevoie sa fac foarte curand.
Tu ai facut vre-un tratament? Ti-au fost extirpati ganglionii? Faci tomografii odata la 3-6 luni? Scuze ca te-am bombardat cu intrebari, dar crede-ma ca inca sunt speriata, inca nu am reusit sa imi gasesc linistea psihica :(
melanom malign 20-03-2011, 17:16:29 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Parerea mea e ca celelalte alunite n-au legatura cu melanomul. Si inainte apareau dar nu le monitorizai, ele aparand si disparand fara ca tu sa-ti dai seama. Si eu am avut un episod Clark III in 2009 si de atunci analizez si eu mai atent tot ce apare si dispare. La cat timp ti-a zis sa faci urmatoarea tomografie?
melanom malign 20-03-2011, 12:37:03 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Am descoperit acest forum cautand cat mai multe detalii despre melanom, am citit tot ce s-a scris aici despre aceasta boala. Ma bucura sa citesc despre cazuri in care totul merge bine, dar ma intristeaza foarte tare observand ca pana la urma e foarte greu sa invingem cancerul. De fapt cred ca nimeni nu poate spune ca a invins cancerul, toti cei care trecem prin asa ceva, traim toata viata cu frica unei recidive.
In noiembrie 2010 mi-a fost extirpata o alunita pe gamba (care aparuse in urma cu aproape un an) diagnosticul pus a fost de melanom malign (parca ar putea fi benign!!!) stadiul Clark II-III si Breslow 0, 55. In ianuarie anul acesta am fost reoperata pentru a indeparta mai mult tesut (la prima operatie am avut o cicatrice de 1, 5cm iar acum e de 8cm) si mi-a fost extirpat si ganglionul santinela din zona inghinala (de fapt au fost 2 ganglioni extirpati). Rezultatul biopsiei a fost negativ, neexistand invadarea ganglionilor limfatici. Am facut si tomografii abdominala, toracica si cerebrala si au iesit curate. Nu mi sa recomandat nici un tratament. Stiu ca terapia melanomului e in principiu chirurgicala si numai in faze avansate se recurge la tratament. Mie mi s-a spus ca sunt in faza de inceput si nu am nevoie de tratament. Mi s-a mai spus ca riscul de recidiva este de 10%, si ma rog sa nu am nefericirea de a fi in acest 10%. Bineinteles ca voi fi tinuta sub observatie, v-a trebui sa folosesc creme antisolare pe toata perioda anului si sa ma feresc de soare intre orele 11-17.
Problema mea este ca de vreo luna descopar aproape zilnic o noua alunita, in special pe picioare, mi-a aparut una chiar si in talpa, care este cat varful unei scobitoare. Am inceput singura sa mi le fotografiez si sa mi le masor, le tin sub observatie.
Intrebarea mea ar fi daca este normal sa imi apara asa de multe alunite. Este oare reactia organismului??? Sau trebuie sa ma duc cat mai repede la medic (urmatoarea programare o am peste 4 luni) ??
melanom malign 19-01-2011, 21:11:33 de către gelini
Subiect: melanom malign
Eu am fost prin 2006 in Grecia intr-o excursie, iar acolo pe plaja cind m-am rasucit, [care era in mare parte cu resturi de scoica] mi s-a rupt o alunita de pe torace stinga.Nu s-a mai inchis, suinera mereu, i-am dat cu propolis si aloe, si s-a mai micsorat dupa vreo doua luni. Am mers la Fundeni, la un dr.chirurg si mi-a zis ca este la alegerea mea daca vreau sa o scot complet sau sa o urmaresc o perioada, am luat si un antibiotic pt ca incepuse sa se inroseasca si in jurul ei cam pe o raza de vreo 3 cm..Ma rog dupa aproape 3-4 luni a disparut complet.Am si uitat de ea, dar dupa vreo 2 ani m-am trezit cu o un nodul mobil axial stinga cam de vreo 3x4 cm, oboseam f repede, iar dupa 2 sticle de bere imi era rau 2 zile.Am fost la Fundeni si mi s-a propus operatie imediat, extragindu-mi vreo 4 ganglioni, rezultind in proba histopatologica melanom malign metastazic, cu tumoare primara neevidentiata.Am trimis proba si in Germania si mi s-a raspuns tot melanom malign, am facut si o proba TKTL1 [scor=1] la Frankfurt.Am facut o tomograffie, PET-CT, RMN la cap, si mi s a spus ca am metastaza la ficat devreo 3-4 cm, inca o adenopatie si la bratul drept, iar pe colon inca o formatiune tumorala vreo 2 cm.La Fundeni mi s a propus sa incep chimioterapie cu, decarbazin, interferon si eventual si-o radioterapie. Am plecat si-am zis ca ma mai gindesc.Am fost in Ungaria le Szeged si dupa consultatii mi s a propus sa fac inca o operatie sa-mi extirpe inca vreo 4 ganglioni, interferon si raze, am plecat la Berlin unde dupa un consult mi s-a propus reoperatie, toti ganglionii axiali, inghinali, etc din jurul fostei alunite sa fie scosi, iar ca efecte secundare mi s-a spus va voi avea mina umflata [ de elefant] toata viata, trebuind sa-i fac un corset special, iar ca tratament interferon, totul la vreo 20.000 euro. N-am acceptat sa am mina de elefant, mai ales ca totusi nu-mi garantau nimic.
Atunci m-am gindit ca trebuie sa ma intaresc sa lupt pe toate fronturile, si ca nimic din lume nu ma poate invinge, Am cautat prin toate metodele posibile sa-mi maresc imunitatea si vitalitatea, am facut 1 an interferon, am inceput un regim fara proteine animale, fara lactate, fara dulciuri, etc cu regim fizic tip yoga, respiratii, ceaiuri, clisme cu marul lupului, etc, si m-a ajutat ff mult cartile Anticancer de Servan Schreiber si Studiul China de Champbell, Hrana vie, Ghynter, am urmat si regimul lui Valeriu Popa, [dar fara miere], am urmat si regimul Dr, Coy din Germania, etc. Acum dupa 2 ani de la operatie la un RMN toracic la ficat tumora s-a micsorat sub 1 cm, inca obosesc dar nu asa repede ca inainte, pastrez totusi un regim, sunt ff optimist, si cu Dumnezeu inainte.
melanom malign 19-01-2011, 20:08:36 de către gelini
Subiect: melanom malign
D-le adi-arges daca aveti unele experiente in acest sens va rugam sa le prtezentati.
melanom malign 17-01-2011, 18:44:53 de către serumvarza
Subiect: melanom malign
Nu vreau sa incep precum la intalnirile alcoolicilor anonimi,ma numesc.... si sunt alcoolic, dar trebuie sa spun ca sufar de MM. Acum 7 ani am excizat o alunita care crescuse pe spate si care, la biopsie, s-a dovedit a fi MM. Am fost daramat, am crezut ca voi muri in cateva luni, dar iata, am supravietuit 7 ani.
Anul trecut am avut o criza comitiala. Imediat am facut IRM si CT si medicii au constatat o tumora cerebrala destul de mare 4/5cm, ceva modificari la plamani si a glandelor suprarenale. Prognosticul era sumbru: 2-3 luni de supravituire - sunt un tip realist si am cerut medicilor adevarul.Am mers la Viena pentru un al doilea diagnostic - cei de acolo au exclus existenta metastazelor dupa atata timp ce a trecut de la primul episod.
M-am operat, am facut radioterapie, chimioterapie.
Anul acesta am reluat examinarile IRM si, stupoare, nu mai aveam nimic in neregula.
Nu mi-a venit sa cred, am mers la Oradea si am facut o examinre PET/CT care a confirmat inexistenta celulelor canceroase.
Cred ca pentru a supravietui unei astfel de traume, trebuie sa crezi. Sa crezi in Dumnezeu si in tine.
Va doresc credinta si sanatate tuturor.
melanom malign 15-09-2010, 13:02:03 de către justalecs
Subiect: melanom malign
Mi-am facut acest cont special pentru a posta in acest thread si ma adresez domnului adi_arges ( avand in vedere ca a trecut destul timp de la ultima postare a dumnealui, greu de crezut ca voi optine un raspuns ). Totusi, nu ma pot abtine si trebuie sa va intreb domnule Adi: Aveti cumva studii medicale iar noi nu stiam? Lucrati de ani buni in vreun centru de cercetare recunoscut mondial? Pentru ca, din ceea ce am observat in cele scrise de dvs. ati facut o "descoperire" revolutionara in domeniul medicinei si mai ales in oncologie. Cum poti domnule sa sustii ca o boala severa precum cancerul poate fi tratat doar prin metode naturiste? Cum poti sa afirmi ca interventiile chirurgicale nu sunt deloc eficiente? Esti doar un sarlatan de doi bani care incearca sa profite dupa urma unor persoane care ar da orice pentru a trece cu bine peste acele momente grele ale vietii.Ii minti cu nerusinare si le dai informatii lipsite de adevar doar de dragul de a scoate bani...PACAT!! Am intalnit din pacate destui oameni ca dumneata ! In timp ce noi, studentii la medicina invatam de ne sar capacele pentru a putea dobandi cunostinte medicale cat mai ample pentru a-i putea ajuta pe viitorii pacienti, sarlatanii ca tine inceaca sa pacaleasca niste oameni bolnavi ! RUSINE SA ITI FIE ! Sper sa nu te aflii vreodata in situatia unui bolnav de cancer !
Oameni buni, sunt un simplu student, dar va rog nu va imbatati cu apa rece ! Mergeti la controale periodice, incercati sa mancati sanatos, sa eliminati pe cat posibil stresul. In cazul in care, in urma unui set de analize ( inclusiv rezultatul biopsiei ) v-ar iesi ca ati avea o tumora maligna NU va bazati doar pe tratamentele naturiste ! Medicul dvs. oncolog va stii cel mai bine ce este de facut !NU pierdeti timpul aiurea ! Daca se recomanda interventie chirurgicala, faceti-o! S-au obtinut rezultate foarte bune pe aceasta cale! Sa nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva acestor tratamente, le puteti lua paralel cu cel prescris de medicul dvs.
Cat despre cei care sufera de aceasta afectiune ( direct sau indirect ) sunt alaturi de dvs. si as face orice pentru a va alina durerile. Din pacate stiu foarte bine cum este sa pierzi pe cineva drag din cauza cancerului....acum 2 ani mi-am ingropat bunicul. O metastaza cerebrala a unui melanom malign l-a rapus....a luptat totusi pana in ultima clipa :)
Viata este uneori mult prea dura ! Dar, capul sus ! Trebuie sa trecem mai departe si sa speram ca totul va fii bine, ca medicina va progresa din ce in ce mai mult.
Va doresc tuturor multa sanatate !
melanom malign 26-01-2010, 15:22:43 de către adi-arges
Subiect: melanom malign
Imi pare rau ca spun astfel dar altfel nu am cum. Sunteti prada usoara a suferintelor si aceasta numai din cauza faptului ca nu stiti cum sa va feriti de manipulare si implicit de obiceiurile vicioase pentru care credeti ca asa este normal sau firesc si de aceea se ajunge cu usurinta la varsta pe care o aveti, la astfel de boli aparent incurabile. Nu am timp de scris, asa ca cei care va bazati pe instinctul de vindecare natural luati in considerare cu maxima atentie aceasta informatie de extrema valoare. --Nu exista vindecare prin chirurgie si tratamente chimioterapeutice. Vindecarea sigura se dobandeste doar intr-un mod natural (naturist), si pentru a se realiza aceasta, trebuiesc citite cateva carti dedicate acestor boli, in ordinea enumerarii. 1- Hrana vie, Ghynter Ernst.....2-Vindecare si purificare prin alimentatie si post. Volumul 1......3-Cancer si Leucemie, Rudolf Breuss. Puteti cere informatii suplimentare dar cu mult respect si intelegere si numai dupa ce ati inteles aceste carti. Numarul la care ma puteti suna este-----------, dar nu inainte de a trimite un sms pentru a va confirma cand sa sunati. Atentie, ajut prin in formatii doar persoanele care cred in puterea naturii.
melanom malign 15-12-2009, 02:29:59 de către roxana K
Subiect: melanom malign
VA ROG din suflet daca ati putea sa ma ajutati cu un tratament pentru melanom malign.Mama a fost diagnosticata cu acesta boala,asuferit o interventie chirurgicala,a facut interferon 1 an si 6 luni citostatice,dar boala se pare ca nu a stagnat asa cum ne asteptam.Daca cunoasteti vre-un tratament oriunde...va rog mult anuntati_ma -----------*.VA MULTUMESC,ajutati-ma sa-mi salvez mama.Sanatate!


(*modificat de administrator)
melanom malign 10-12-2009, 23:13:15 de către sper
Subiect: melanom malign
Sunt medici care constientizeaza faptul ca sistemul imunitar e slabit. Tatal meu face niste injectii tocmai pt imunizare impotriva melanonului:Cantastin.
Nu pot da sfaturi, dar poate e bine sa discuti cu 2-3 medici oncologi. Sper sa gasesti medicul si tratamentul care sa se potriveasca matusii tale.
Numai bine si sanatate multa, multa!
melanom malign 10-12-2009, 23:02:23 de către sper
Subiect: melanom malign
Buna!
Din pacate eu nu iti pot spune nimic despre tratamente pt ca la tatal meu nu a mai fost nevoie pana la urma, din fericire!
Pe el l-a operat dl dr Voinea. Un doctor extraordinar! Un om extraordinar!
Auzisem despre un medic oncolog la Alba-Iulia, dl dr Razvan Curca. Am dat de dumnealui cautand pe net, stiu ca ii gasisem si cabinetul pe net si l-am sunat acum vreo 2luni. Urma sa mergem la dumnealui, daca nu ieseau bine ultimile analize.
Asta e tot ce stiu.
Multa sanatate matusii tale!
melanom malign 10-12-2009, 21:46:45 de către traky
Subiect: melanom malign
Buna ziua as vrea si eu un raspuns rapid din partea tuturor care ma pot ajuta....matusa mea a fost diagnosticata acum 1an si jumatate cu melnom malign si a fost operata la spitalul "sf.Maria" dupa operatie a inceput tratament cu interferon si se simtea bine dupa cateva luni de la operatie a facut a2-a operatie in zona inghinala si i-au fost extirpati 16 ganglioni santinela.....dup-aceasta a urmat incontinuare tratament cu interferon si a fost f bine ....dupa ce a intrerup tratamentu s-a intamplat ceea ce era mai greu ...anul acesta in octombrie a fost diagnosticata cu metastaza cerebrala si metastaza la intestin a facut 2 operatii si i-au fost extirpate la spitalul "Bagdasar Arseni" si dup-aceeea a facut radioterapie la Fundeni acuma mai are inca o metastaza la galnda tiroida si doctorii de la fundeni i-au recomandat tratament cu citostatice cu temadol (scuze dak am scris gresit) va rog sa imi raspundeti si sa imi spuneti dak mai stiti alte tratamente mai puternice si alti doctori mai bhuni din capitala....va multumesc george...
melanom malign 01-09-2009, 15:43:09 de către sper
Subiect: melanom malign
Multumesc!
O sa te adaug in lista mea, dar daca ai facut si altceva decat ai scris pe forum, e bine sa spui si aici pt ca toti cei care, din pacate, au astfel de probleme sa gaseasca mai multe raspunsuri.
Sanatate!
Cu Dumnezeu inainte!
melanom malign 01-09-2009, 15:36:56 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Pentru sper
Imi este greu sa dau detalii despre ceea ce am trait in perioada in care mama a avut aceeasi boala. Daca totusi vrei detalii sunt dispus sa discutam pe messenger, nickul meu e acmilan1ro Pot sa-ti spun ce am facut noi, prin ce am trecut noi si ce nu am facut si poate ne pare rau acum ca nu am incercat.
melanom malign 01-09-2009, 15:20:41 de către sper
Subiect: melanom malign
Buna ziua!
Am plans citind aceste 3 pagini... Condoleante tuturor celor care au pierdut pe cineva drag din cauza acestei cumplite boli.:(
Acum aproape o luna tatalui meu (56 ani) i s-a extirpat o alunita (la Bioderm) de pe spate. Ieri am primit rezultatul biopsiei: Melanom malign nodular, ulcerat, invaziv in dermul reticular. Indice breslow =2.7mm Stadiul Clark IV Index mitotic=3000mitoze/75 OB 40 Rezectie la 4.95 mmde limita profunda si la 3.15 m de cea mai apropiata limita laterala de rezectie, COD OMS 8721/3 Stadializare pT1bNxMx
El e din provincie, eu locuiesc in Bucuresti cu familia de aproape 1 an. Am fost trimisi ieri de urgenta la Institutul Oncologic pt a fi operat astazi. Nu l-au operat, l-au trimis sa-si faca tomografie la cap,abdomen si trunchi. Dr mi-a spus ca ii vor face 2 operatii odata. Una de largire a marginei de siguranta si cealalta de injectare cu o substanta a unui ganglion santinela.
De operat mi s-a spus ca-l vor opera miercurea viitoare sau peste 2 saptamani. De ce?Pt ca asteapta sa se stranga mai multi pacienti operabili ca sa foloseasca acea substanta pt toti. Sunt oameni,nu cobai..adunam si experimentam,ce-i asta?
Am citit toata noaptea si am aflat ca boala inainteaza extrem de repede si nu mai vreau sa astept 2 saptamani.Sambata acum e si nunta fratelui meu...
Ce se intampla apoi dupa tomografie si operatie?Cat de rapid se extinde (in saptamani,luni..cum?) Aveam o groaza de intrebari...Se tot spunea pe la tv de pesoane salvate de cancer pe la clinici in strainatate. Aveti habar de asa ceva?de costuri?vindem ce avem numai sa fie sanatos... Celulele stem dau rezultate?Vreau sa incerc sa ma agat de ceva. Tata nu stie diagnosticul, mama pe sfert. Cum sa procedez?Va rog mult,mult sa m-ajutati cu raspunsuri, cu sfaturi.
melanom malign 03-08-2009, 13:44:30 de către narghita_erica
Subiect: melanom malign
Omeni buni,
Si eu ma ingrozesc de fiecare data cand citesc aceste cazuri cu final tragic, insa va spun sincer ca eu cred cu tarie ca se poate si spun acest lucru tocmai pentru ca sunt si eu partasa in razboiul contra acestei boli. Sunt aproape 2 ani de la operatia initiala cu diagnosticul dureros (melanom malign nodular Clark IV) si un an de cand a inceput sa recidiveze. In acest ultim an, dupa vreo 7 interventii chirurgicale pentru scoaterea metastazelor de prin diverse zone ale corpului (printre care 2 la gat, una necesitand si scoaterea muschiului sterno-cleido-mastoidian deoarece era infectat cu mici metastaze) acum vreo luna am facut un nou computer tomograf.
Deoarece rezultatul ultimei operatii (evidare ganglionara in zona inghinala) nu a fost prea incurajator, fiind cateva metastaze prin diferite zone, exista riscul ca boala sa se fi extins si la organele interne; insa nu a fost deloc asa: rezultatul a fost foarte bun. Nu mai am nici o adenopatie, cu exceptia celei din zona abdominala, lateroaortic pe care nu am scos-o deoarece operatia era foarte mare si complicata si care la CT-ul din decembrie avea 2 cm iar acum a ajuns la 9 mm.
Deci eu cred ca rezultatul e foarte incurajator si desi nu ma pot lauda deocamdata ca am castigat razboiul, o batalie sigur am castigat-o :) .
Mentionez ca am avut tot timpul moralul foarte ridicat, nu m-am lasat deloc doborata si am crezut cu tarie ca va fi bine si ca nu se poate incheia totul la cei doar 25 de ani ai mei.
Asadar multa putere tuturor si aveti incredere caci se poate chiar daca exista multe cazuri care dovedesc contrariul.
melanom malign 03-08-2009, 13:07:58 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Din literatura de specialitate se pune ca in prima si a doua faza sunt sanse bune pt a face tratament, insa, FOARTE IMPORTANT este sa va miscati extreeeem de repede. Din experienta avuta cu mama si ceilalti de pe forum care au avut cazuri, va pot confirma, e o boala care avanseaza extrem de repede. Moralul sus la maxim si feriti-va de "MACELARIILE" numite spitale din Timisoara. Daca existe centre oncologice cat de cat ok in tara atunci e vb de Cluj si poate Bucuresti insa daca aveti posibilitatea ar fi bine Belgia, Berlin, Suedia.

P.S. Aceasta e o parere strict personala.
melanom malign 03-08-2009, 12:59:11 de către mnclaudiu
Subiect: melanom malign
Sanatate. Acum 2 saptamani sotia mea de 33 ani a fost diagnosticata cu MM stadiul 2 indice Breslow 0,45. A avut o alunita la gat care dupa o interventie chirurgicala, in urma biopsiei ni s-a spus ca a fost rezecata integral.Spuneti-mi ,va rog care ce trebuie sa fac? Am inteles ca momentan sunt sanse de a scapa de aceasta crunta boala.
melanom malign 07-07-2009, 14:55:24 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
mi-a iesit rezultatu: fragment cu tegument prezentand central formatiune tumorala histopatologic cu aspect de nev nevocelulalr mixt, papilomatos, focal pigmentat, componenta jonctionala alcatuita din cuiburi si pe alocuri celule izolate, unele cu discoezivitate intercelulara, minim pleomorfism nucleocitoplasmatic si tahicromazie nucleara; ocazional ingrosarea si falsa fuzionare bazala a cristelor epidermale; minim infiltrat inflamator limfoplasmocitar cu rare melanocite predominant perivascular. concluzie: nev nevocelular mixt displazic. rezectie integrala.
melanom malign 01-07-2009, 00:11:35 de către miraro
Subiect: melanom malign
As dori si eu un sfat.Aproximativ acum 7 ani mi-a aparut un semn pe picior.In timp mi-a crescut ajungind la cca.2cm.Ca evolutie ar mai fii de spus ca de obicei iarna se ingrosa si facea o crusta scoarta .Vara de obicei cind mergeam la mare,strand,cadea acea crusta si raminea o pata maro.Nu as putea sa spun ca ma deranjat intr-un anumit fel doar estetic si poate citeodata scurte mincarimi..Acum un an am fost la un medic specialist in tara care mia zis ca nu trebuie sa ma speriu dar trebuie operat si putin a crescut destul de mult.Eu locuiesc in strainatate si acum 2 saptamini mi l-a operat aici.L-au trimis la biopsie si mi-au zis ca rezultatul e bun.Intrebarea mea este:Ar trebui sa stau linistita sau daca vin in tara se mai poate face un control local melanomul a fost scos ,e posibil sa apara din nou S-a mai confruntat cineva cu asa ceva sau stie cineva de un caz asemanator Va multumesc.
melanom malign 26-06-2009, 16:14:33 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
mel_anom ti-as da id-ul meu de mes insa nu as vrea sa-mi fie cunoscuta identitatea dar mi-ar placea sa vorbim despre asta. primesc si eu rezultatul la biopsie peste 2 saptamani si e frica pe mine cat casa.
melanom malign 26-06-2009, 16:09:49 de către mel_anom
Subiect: melanom malign
corina ti-e frica ca vei ramane fara fratele tau si eu am acelasi diagnostic si nu stiu ce sa cred despre aceasta boala. am citit cateva mesaje si pur si simplu m-am speriat groaznic. sunt alaturi de cei care au pierdut persoane dragi. ii rog pe cei care au cunostinte tehnice despre aceasta boala sa-mi explice ce presupune ea. multumesc si multa sanatate
melanom malign 25-06-2009, 22:39:31 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
narghita_erica iti multumesc pt raspuns a durat maxim 10 min si e tottal nedureros e mai simplu ca la dentist. fratele meu a fost cu analizele la fundeni la oncologie si i s-a spus ca trebuie sa-i bage un ser in locul unde a fost alunitza e o analiza la care ii da rezultatul pe loc. problema e ca daca iese rau trebuie sa-i faca biopsie la un ganglion limfatic ma gandesc nu este invaziv sa-i umble acolo la modul ca-i poate dauna. la a doua biopsie nu a mai iesit nimic s-a uitat si un alt dr la prima biopsie si a zis ca daca a fost ceva sigur a fost ceva intr-o faza incipienta. acum la fundeni i-au spus ca tre sa faca 2 ani interferon. voi ce stiti e normal sa se faca biopsia asta
melanom malign 23-06-2009, 12:49:30 de către narghita_erica
Subiect: melanom malign
corinaaaa, excizia unei alunite deobicei nu dureaza mult : maxim o ora. Este o operatie de dificultate redusa si recuperare rapida.
melanom malign 17-06-2009, 02:00:43 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
ce presupune exciziaunei alunitze? va fi scoasa chirurgical cu anestezie locala. alunita are cam 17 mm. cat dureaza toata procedura? as dori un raspuns rapid. multumesc anticipat!
melanom malign 08-06-2009, 16:52:39 de către avp
Subiect: melanom malign
Draga Luiza, multumim din suflet pt mesajul incurajator ! Vezi ca ti-am trimis un e-mail.
melanom malign 01-06-2009, 14:19:27 de către luizasabau
Subiect: melanom malign
buna ziua si multa sanatate tuturor!ma numesc Luiza si sunt din Tg-Jiu.in martie 2008 sotului meu i s-a scos o alunita care il "supara"de ceva vreme(il manca si incepuse sa sangereze).asadar s-a inlaturat alunita si marginile de siguranta,s-au evidentiat ganglionii din imediata apropiere fiind scosi si ei pentru biopsie iar rezultatul a fost :MELANOM MALIGN CLARK III,BRESLOW 2,5.am fost distrusa cand am aflat rezultatul dar eram incurajata de faptul ca melanomul se dezvoltase local si nu "plecase"nicaieri.ganglionii erau curati,organele interne la fel.doamna doctor a spus ca a pus acest diagnostic"un pic mai grav"ca sa poata obtine un tratament mai bun si anume INTERFERON.in MAI 2008 a inceput tratamentul asociat cu multe sucuri de legume si fructe,a suportat destul de bine efectele interferonului iar acum am ajuns la finalul tratamentului.in tot acest timp atat analizele de sange cat si ecografiile si razele au iesit bine si suntem optimisti.au trecut deja 14 luni de la operatie si astept cu nerabdare sa treaca inca 4 ani(perioada de risc).acum se simte bine,urmeaza sa faca un RMN dar suntem siguri ca DUMNEZEU este cu noi si ne va ocroti mereu.am scris aici pentru ca vreau ca toti cei care sunt speriati si sufera de aceasta boala sa aiba credinta si putere sa depaseaca momentele grele.eu cred ca OPTIMISMUL si un regim de viata sanatos ne indruma pe toti catre succes.
NE-AU RAMAS CATEVA STILOURI DE INTERFERON SI VREM SA LE DONAM PERSOANELOR CARE AU NEVOIE DE ELE.IN CAZUL IN CARE EXISTA CINEVA CARE ASTEAPTA APROBAREA DOSARULUI PENTRU IFN SI ARE NEVOIE SA INCEAPA CAT MAI REPEDE TRATAMENTUL ,ROG SA MI SE TRIMITA UN MAIL ------------------.sper din toata inima sa putem ajuta pe cineva si-l rog pe Dumnezeu sa fereasca toata omenirea de boli si de necazuri.stiu ca este imposibil,dar asta il rog mereu!
multa sanatate!cu respect,Luiza!
melanom malign 30-05-2009, 22:55:44 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
m-a sunat fratelo si mi-a zis ca l-a sunat dr care l-a operat si cica a vb cu doctorul de la spital care i-a facut analizele si i-a spus ca 99.9 % e bine si de acum tre sa faca la 3 luni tomografie si analize, timp de 2-3 ani si daca e bine apoi o sa faca mai rar. a zis ca era primul stadiu. acum mai asteapta o biopsie ca i-a luat iar tesut de acolo sa vedem cum iese, inca o satamana de stres.
melanom malign 27-05-2009, 21:53:46 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
In ce sens poate fi gratis?
melanom malign 27-05-2009, 18:05:13 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
In cazul in care esti bolnav probabil nu mai conteaza, faci orice si dai banii acestia, insa sincer am ramas putin stupefiat de pret recunosc. Mai ales daca vrei sa folosesti preventiv sau pt imunitate in mod mai...regulat. Oricum e o informatie buna si multumesc si eu de date. Ma intereseaza pt proprietatile ei dar sper ca la un moment data va fi mai accesibila. :)
melanom malign 27-05-2009, 17:06:40 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Cu tristete constat dupa ce mama a plecat dintre noi apar alti si alti oameni pe care ii chinuie aceasta boala ingrozitoare. Din pacate, din experienta avuta imi dau seama ca singurul lucru care poate fi facut in aceasta boala e sa citesti si sa experimentezi. Si noi am facut asta in oarecare masura dar din pacate la un moment dat finalul a venit, destul de repede insa chinuitor in special pt mama. Nu stiu daca va ajuta pe cineva sau nu dar macar ca idee...
Am citit de efectele fenomenale ale unei ciuperci ce creste in Japonia/Brazilia, Ciuperca Lui Dumnezeu sau AGARICUS BLAZEI MURILL. Am citit statistici incredibile... Daca sunt adevarate merita de incercat. POate dati o cautare pe google macar. Va doresc multa sanatate si sa incepeti sa scrieti despre cazuri rezolvate pozitiv.

PS. Pentru cei care nu au facut inca vreo forma de cancer sau sunt in faze initiale, consider ca ingrijirea colonului este esentiala. Existe si metode naturiste si gastronomice si pe baza de prafuri/capsule (colon cleaner).
melanom malign 27-05-2009, 14:44:00 de către marienus
Subiect: melanom malign
pt.oitaionela. Am intrebat medicul oncolog despre cistostaticul pe care mi l-ai recomandat si mi-a spus ca in acest stadiu al bolii nu-l ajuta, din contra. Multumesc pentru sugestie si urari. Acum tine tratamentul d-lui doctor Togoleanu de la Campina(vasc alb- ISOREL) concomitent cu produsele Gano, regim alimentar cu sucuri de legume si fructe. Din pacate nu poate sa renunte in totalitate la hrana solida si drept sa spun nici nu mai stiu cum ar fi mai bine sa procedez : sa-i interzic atatea stiind ca pana la urma sfarsitul tot va veni (concluzia medicilor ,si a mea dupa ce am citit pe acest forum ,si nu numai...)
melanom malign 23-05-2009, 20:37:31 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
pt.corinaaaa;nu stiu ce regim alimentar trebuie dar poti lua legatura cu;criburmat,doamna este medic si a trecut prin asa ceva cu sotul dinsei,citeste mai sus pe forum sigur o sa intelegi mai bine...multa sanatate
melanom malign 23-05-2009, 20:23:52 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
sa facem ceva, dar ce? trebuie sa stie care ii e situatia si apoi sigur ii vor face ce trebuie.
melanom malign 23-05-2009, 20:21:38 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
iti multumesc mult pentru sfaturi, cum sa ma supar? luni se interneaza la spitalul militar sa ii faca si alte analize, vom vedea ce iese. pana acum si-a facut radiografie la plamani, la inima eco, analize la care nu are inca rezultatul si urmeaza sa-i ia iar de unde a fost alunitza si sa-i faca tomografii si rmn.. in fiecare zi a saptamanii a facut cate ceva. as vrea sa te intreb daca stii ce regim alimentar ar trebui sa aiba, trebuie sa scoata carnea din alimentatie? ce trebuie sa manance, el are si colon iritabil.
melanom malign 23-05-2009, 18:07:57 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
pt.corinaaaa; foarte bine ca nu s-a culcat pe o ureche si ca face investigatii,dar e imposibil cafiind maglinga sa nu faca cito s-au radio,eu stiu ca daca e maglin se imprastie adica face metastaze si cum doane nu e grav,nu vreau sa te speri dar sa sti ca e grav nu e joaca faceti ceva acum cind se mai poate,pina nu va fi prea tirziu.......bafta
melanom malign 22-05-2009, 12:23:46 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
pai nu s-a culcat pe o ureche ca e bine, isi face investigatii: analize de sange, tomografii, rmn, luni ii ia iar din locul unde a fost alunitza sa vada cum si ce iese, a mers la spitalul militar la cel mai bun medic de acolo.
melanom malign 22-05-2009, 06:38:10 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
pt. autor corinaaaa,nu-i inteleg pe medici,daca este maligna de nu-i face citostatice s-au radioterapie,cum d-zeu-le nu-i grav daca la analize este maligna.nu te lasa dusa de val,mergi mai departe,numai tu esti in masura sa-l ajuti pe fratele tau,mergi la mai multi medici si lupta pt. el ca mai tirziu sa nu-ti para rau ca nu ai facut mai mult.iti doresc toate cele bune.
melanom malign 22-05-2009, 00:05:31 de către corinaaaa
Subiect: melanom malign
ma ingrozesc cand citesc.

as vrea sa imi spuneti o parere. sa va spun cazul nostru. fratele meu in varsta de 34 ani a mers sa-si scoata o alunitza o avea pe antebrat pe interior, ii iesise ca un cos sub ea si de aceea a mers la medic. la biopsie i-a iesit ca este maligna. indicele breslow este 0.75. dr i-ar fi spus ca daca era de 0.8 il baga pe citostatice. acum a mers la spitalul militar sa isi faca analize la sange, la inima si urmeaza la plamani, probabil si mai multe. 2 dr i-au spus ca nu e grav, unul e cel l-a operat la o clinica particulara si unul de la fundeni. l-au controlat si de ganglioni si e ok. eu de cand am aflat nu mai sunt om. as dori o parere de la voi. va multumesc mult si multa sanatate!
melanom malign 20-05-2009, 14:08:17 de către Dr.Genoveva Hiastru
Subiect: melanom malign
Astazi, daca nu ma insel este Ziua Melanomului si intamplator am gasit acesta sectiune pe care am citit-o plangand.Mi-am adus aminte de unchiul meu, care s-a pierdut cu 6 ani in urma, dupa ce a supravietuit 5 ani de la descoperirea melanomului, dupa operatii multiple, interferon si citostatice.Eram rezidenta si am ramas de atunci cu sentimentul ca nu l-am putut ajuta atunci cu nimc, desi toti asteptau ceva si de la mine.Imi amintesc cum totul a inceput la spitalul din Adjud, unde s-a lasat operat de "doctorul Bercea" care i-a aplicat o interventie chirurgicala fara a respecta limitele de excizie oncologica si care l-a mai si temporizat, adica nici nu l-a trimis mai departe, intr-un centru mare de chirurgie oncologica, asa ca atunci cand a ajuns la Bucuresti s-au speriat chirurgii de aici de ce au gasit pe el.Au urmat alte interventii, rezectii ganglionare, examene histopatologice , chimioterapie, a suportat bine si interferonul, s-a simtit mai bine ceva vreme.Dupa 5 ani a facut metastaze cerebrale si s-a stins, desi toti credeam ca a scapat de boala asta cumplita.Si plangem toti si acum...
Astazi sunt medic specialist si ma gandesc ca poate nici in SUA boala asta nu poate fi tratata, desi eu ma lupt cu sistemul din Romania in fiecare zi, si mi-e groaza cand ma gandesc ce inseamna sa fii bolnav in Romania.Suntem vinovati toti, medici si pacienti.Oricum, ieri m-am hotarat sa plec din tara.
melanom malign 14-05-2009, 13:10:43 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
pt.marienus,vorbeste cu medicul oncolog daca vrea sa-i faca perfuzie cu muphoran apoi luam legatura. acest medicament este pt. metastaze cerebrale,intra pe google cauta muphoran si vezi despre ce e vorba. Daca te intereseaza am 2doua fiole de muphoran, expira inseptembrie 2009.In caz ca vrei sa luam legatura tel.--------------
astept raspuns de la tine.Iar in legatura cu boala sotului tau iti doresc sa fi tare si sa te ajute d-zeu sa poti lupta cit se poate de mult
melanom malign 14-05-2009, 12:54:21 de către marienus
Subiect: melanom malign
Sotul meu a fost operat in anul 2005 de un melanom al spatelui care s-a dovedit a fi malign. In martie 2009 timp de 2-3 saptamani a avut dureri constante de cap care nu-i cedau la nici un fel de analgezice. In urma CT si RMN s-au descoperit metastaze cerebrale multiple, sindrom HIC, TU mediastinala. Au urmat 10 sedinte de radioterapie la Spitalul din Tg Mures si ameliorarea sindromului HIC cu manitol si dexametazona. Pentru durerile de cap plasture fentanyl, medrol, algifen. Dupa doctorul oncolog speranta de viata cateva luni... El are o stare generala buna, are pofta de mancare, este activ (merge la serviciu) dar seara transpira abundent, are un usor tremurat al mainilor si usoare dureri de cap. Pur si simplu nu pot sa cred ca nu se mai poate face nimic inafara faptului sa-i imbunatatesc calitatea vietii. Daca aveti sfaturi sau tratamente conventionale sau neconventionale va rog sa ma ajutati!
melanom malign 17-02-2009, 13:09:42 de către filipmibe
Subiect: melanom malign
Revin pt Erica.Tata a fost operat la Bucuresti.Noi suntem din Bucuresti.Eu cred ca e foarte important sa te mai vada cineva.O alta parere e foooarte necesara pentru ca totul e contra timp in melanom si nu trebuie sa renunti.Eu cred ca d-na Conf Olga Simionescu,dermatolog,la care poti sa mergi cu toate analizele si istoricul bolii,iti poate spune exact unde te afli si ce se poate face.Stiu ca vorbesc "rece"dar crede-ma,imi doresc din tot sufletul ca oricine sa aiba o sansa si de cele mai multe ori,iti irosesti sansele mergand la medici care nu stiu nimic.Iti trimit un link si iti poti face programare.
http://www.olgasimionescu.com/
Daca nu reusesti sau nu vor lasa administratorii linkul,o gasesti oricum pe google.
Sanatate si sa stii ca nimic nu e imposibil.Tata,in momentul asta,nu are adenopatii,dar din cauza diagnosticului initial,de metastaza si datorita marimii tumorilor extirpate,el se situeaza acum la 65%sanse sa supravietuiasca 5 ani.Si D-zeu poate sa-l ajute.Cred asta.
melanom malign 12-02-2009, 12:50:45 de către narghita_erica
Subiect: melanom malign
Buna ziua,
Imi fac curaj sa intru si eu in aceasta comunitate prin a-mi prezenta cazul.
In primul rand as vrea sa il intreb pe filipmibe de unde sunt acesti chirurgi de care spune ca ar fi atat de buni.
Acum despre mine: am 25 de ani si in 2007 am fost diagnosticata cu melanom malign in urma extirparii unei alunite la gamba stanga. Timp de un an si ceva am tot avut vreo 5 operatii, am tot scos ganglioni fara a face vreun tratament (doar mergeam la control o data la 3 luni la Cluj). Dupa o operatie la gat la care rezultatul a fost ganglion cu metastaza, in decembrie 2008 am facut un CT iar rezultatul a fost o adenopatie in zona abdomenului superior sau laterocav stanga(nu stiu exact unde s-ar situa aceasta) si vreo 3 mai mici prin zona axilara.
Cum deja m-am obisnuit cu operatiile am mers iarasi la chirurg care de data aceasta mi-a spus ca e o operatie foarte complicata, ca ar insemna sa ma taie toata si fara mare folos. Intr-un final anul acesta am mers la un oncolog din Iasi (eu sunt din Iasi), renuntand a mai merge la Cluj caci doctorita de acolo mi-a spus ca fiind deja cazul de citostatice, dacarbazine pot face si la Iasi, nefiind nevoie sa merg pana acolo.
Prin urmare am inceput acum o luna tratamentul cu dacarbazine si cisplatin + interferon 6 unitati la 3 zile. Din pacate mi-au scazut foarte tare leucocitele si nu am putut face a doua sedinta de chimio, iar daca nu cresc la loc exista sansa de a nu mai face deloc citostatice, ramanand doar interferonul.
Eu una am citit atat de multe despre melanom, multe de pe site-urile oficiale din strainatate si am inteles ca pana la un anumit punct in melanom operatia da mai bune rezultate decat chimioterapia, dacarbazine-ul nefiind atat de eficient. Atunci intrebarea mea este: adenopatia din interior chiar nu putea fi scoasa? Chiar nu se mai putea face operatia?
Sper ca aici sa aud macar de cateva cazuri reusite, de vorbe bune, pentru a putea avea taria de a lupta mai departe.
melanom malign 27-01-2009, 13:42:01 de către filipmibe
Subiect: melanom malign
As vrea sa va incurajez.Am scris mai de mult despre tata care in 2006 a fost diagnosticat cu metastaza de melanom.I s-au extirpat 3 tumori de pe spate in noiembrie 2008,s-a refacut aproape complet,PET-ul a spus ca nu sunt alte suspiciuni,face tratament cu Dacarbazina si Cisplatin inca 2 serii dupa care va face interferon.Tata e foarte bine,slava Domnului.Am avut norocul sa gasim niste profesionisti adevarati ca d-na Conf Olga Simionescu si d-na Prof Doina Dumitrescu care e un om deosebit si o "maestra"in chirurgie.
Eram disperati cand mergeam la prof Blidaru care nu spunea decat ca e o operatie prea complicata,ca e nevoie de o intrega echipa de chirurgi ca sa refaca locul,etc.E clar pt mine ca nu a vrut sa-l opereze.Nu spun mai mult cu toate ca ma gandesc la mai multe.E bine insa ca exista oameni care risca pentru ca oameni ca tata sa mai primeasca o sansa.Sanatate si rugaciuni la Domnul.El poate totul!
melanom malign 27-01-2009, 12:45:14 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
pacat ca nimeni nu mai scrie pe acest forum,poate asa mai aflam despre progresul in medicina si daca cineva a reusit in lupta cu cancerul,....pacat
melanom malign 00:00:00 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
d-na dr.cristina aveti dreptate cu atitudinea unor medici,nici nu vreau sa i-mi amintesc despre incurajarile"lor,eu nu inteleg sloganul -lupta impotriva cancerului,care lupta! mai are 6 luni mai are 3 luni cind i-am spus dc-itei ca mai bine ar face ceva bun pt.tratarea metastazelor decit sa repete mereu ca nu mai are de trait.cum sa faci bine unui bolnav[a] daca tu ca medic nu faci nimic.vreau sa va spun ca tot ea dc-ita mi-a spus de muphoran, nu a facut decit 3fiole restul nu a mai apucat. cind ma gindesc prin ce atrecut si cum s-a manifestat in ultimele 2 saptamini ma ia groaza si pling,numai cine a trecut prin asa ceva poate intelege, P.S eu sint sotul s-au fostul oiteiionelei
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
Buna seara, am avut probleme cu internetul si am reusit sa plec cu copii si mama mea pt 16 zile din Bucuresti. Acum am citit mail-uri dupa 1 luna.
Medicamentele le-am pus in punga si le-am dat dr-itei oncolog ca sa le foloseasca oferind altor pacienti.
Tatal meu a decedat la exact o luna dupa sotul meu. Este ffff greu cu 2 copii mici si o mama bolnava care tb sa faca o operatie de montare proteza de sold. Nu sunt scuze, este realitatea dura.
Pt filipmibe: incearca sa gasesti un dermatolog bun care sa faca un examen complet al pielii si sa localizati tumora primara care tb extirpata. De ex. dna dr. Olga Simionescu este la Sp. Colentina si are cabinet particular cum cobori de la Academia militara spre Municipal pe partea stg. la parterul unui bloc. Este parerea mea.
Acum sunt insa ffff furioasa pe tot , si eu am incercat sa inteleg de ce se intampla ceea ce se intampla, am incercat impreuna cu sotul meu timp de 5 ani! sa gasim raspunsuri. Nu le-am gasit si l-am pierdut. Ceea ce pt mine este de neinteles a fost atitudinea unor medici- colegii mei!!!- care imi repetau mereu " 6 luni max va mai fii cu tine..." Aberant! A trait 5 ani si 2 luni!
Cel mai important in lupta cu cancerul este PSIHICUL> Luptati sa mentineti tonusul psihic pozitiv , atmosfera in familie sa fie constructiva. Scuze pt interventie.
melanom malign 00:00:00 de către filipmibe
Subiect: melanom malign
Noi suntem bine,Slava Domnului!
Tata a facut toate analizele imagistice si il vede prof Blidaru.
Incepe a doua serie de citostatice,asta in conditiile in care
toate analizele au fost bune.Speram ca tumora a fost in final
fara metastaze,doar parea metastaza din cauza marimii ei.
Nu stiu daca e posibil asa ceva,medicii oricum te trateaza de
parca nu trebuie sa stii prea multe si e foarte frustrant.Eu incerc
sa inteleg ,si intreb ,dar rar mi se raspunde concret la intrebari.
De fiecare data e cu "posibil".Noi nu gasim tumora primara, si pt
ca ni s-a pus diagnosticul de metastaza,incerc sa inteleg a cui metastaza?
melanom malign 00:00:00 de către oitaionela
Subiect: melanom malign
de cind au murit soti doamnelor si in celalalt caz mama,tata e.t.c nu a mai scris nimeni pe forum,oare de ce,ar putea sa ajute cu sfaturi alte persoane care sint necajite si suparate.Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie ce a-ti facut cu medicamentele care v-au ramas.sa auzim si de bine ca de rau am tot auzit.
melanom malign 00:00:00 de către terte
Subiect: melanom malign
Buna ziua. Tatal meu a fost diagnosticat cu melanom malign la ochiul stang, acesta i-a fost extirpat si tumora analizata la Institutul Oncologic si doua blocuri din ea la Victor Babes. Analizele sunt consistente intre ele, si pe cea de la Victor Babes scrie:

Histopatologic: Melanom malign de Tract uveal tipul mixt: cu celule fuziforme si epitelioide)

Imunohistochimic: VIM pozitiv difuz cu celule tumorale, HMB45 pozitiv Difuz in celule tumorale, Melan A pozitiv difuz in celule tumorale, Ki67 pozitiv 3-5

Ce inseamna toate acestea? Ce fel de tratament ar trebui tatal meu sa faca? cat de periciloasa a fost aceasta tumora si care sunt sansele sa ii mai apara ceva pe undeva, chiar daca ochiul cu tumora a fost extirpat integral. Multumesc si multa sanatate!
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Eu il recomand pe doctorul Ghilezan de la Oncologie din Cluj in conditiile in care ati incerca tratament clasic cu medicamente, chimioterapie. Daca e sa fie naturista recomand Bokor Katalin Ungaria sau Clinica Eden Romania insa tratamentele sunt extrem de dure si solicitante si se axeaza pe imuno terapie si dezintoxicarea organismului. Necesita un organism relativ puternic si vointa de fier
melanom malign 00:00:00 de către filipmibe
Subiect: melanom malign
Regret nespus...Gandul ca si tata ar putea sa moara e crunt.Va rog sa ma ajutati daca puteti sa ma indrumati catre un medic dedicat...cineva care ar putea sa-l ajute cu adevarat.Eu nu stiu exact cum au pus medicii diagnosticul,metastaze la creier si plamani nu sunt,dar are ceva chisturi la ficat.RMN-ul e abia pe 6 iunie si noi stam fara nici un tratament.Imi pare tare rau pentru pierderea voastra!
melanom malign 00:00:00 de către bubudashi
Subiect: melanom malign
Nu am cuvinte pentru a-mi exprima regretul! Imi pare nespus de rau! Pur si simplu am ramas fara cuvinte! D-zeu sa-i odihneasca in pace!
Sincere condoleante!
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Draga Cristina
Primeste din partea mea sincere condoleante. Nu stiu daca mai e ceva de spus pt ca durerea este foarte mare. Am trecut prin experiente groaznice, iar dragii nostri au luptat pana in ultima clipa. Respect nesfarsit pentru puterea lor. Vor trai in memoria noastra pentru totdeauna. Iar pentru aceia care mai sufera, daca vor avea vreo intrebare legata de aceasta necrutatoare boala le voi sta la dispozitie cu orice informatie daca le poate fi de ajutor.
Nu stiu daca aici se mai pot da sfaturi insa mi-as permite unul:
Dragi cititori melanomul malign este cea mai dura forma de cancer, nu neglijati negii si nu stati sa va prajiti la soare in exces pentru ca rezultatul e sfasietor si pentru pacient si pentru familia lui.

Inca o data Cristina, SINCERE CONDOLEANTE si te rog ai grija de tine si familia ta.
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Cu nesfarsita durere va anunt ca mama mea s-a stins din viata pe data de 18.05.2008 dimineata la orele 12, in zi de sarbatoare. A stat in pat aproape 4 saptamani, in ultimele 3 a paralizat pe partea dreapta, si nu a mai putut vorbi, ultimele 2 saptamani le- petrecut fara sa manance, astfel ca ii dadeam tot ce se putea sub forma lichida insa in ultimele zile nu mai putea sa inghita. Durerile au fost mari si saraca s-a chinuit foarte mult. Nu stiu daca am facut sau nu tot ce era posibil,speram ca da insa un lucru este cert... MEDICII ONCOLOGI DIN TIMISOARA, CHIMIOTERAPISTII SUNT NISTE OAMENI MIZERABILI NU PENTRU CA AR FI PUTUT SA O SALVEZE CI PENTRU COMPORTAMENTUL LOR EXECRABIL, MODUL DE A ASIGURA TRATAMENTUL PALEATIV SI MODUL DE A TRATA APARTINATORII BOLNAVULUI. FERITI-VA DE ONCOLOGIA SI CHIMIOTERAPIA TIMISOREANA, IN MOD SPECIAL DE DR. CURESCU DE LA CLINICA DE CHIMIOTERAPIE DIN TIMISOARA.

Dumnezeu sa va aiba in paza, sa profitati de fiecare zi traita pentru ca viata e frumoasa asa cum este ea cu bucurii cu dureri.
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
Cu mare durere va anunt ca sotul meu a decedat luni 19.05. A suferit mult in ultimele zile, a fost blocat la pat 2 sapt., 9 zile nu a mai mancat nimic, iar in ultimele 5 zile aproape nici apa nu mai vroia sa bea si cred ca acum s-a linistit.
Am luptat si am incercat sa fac tot ceea ce era omeneste posibil pana in ultima clipa( a murit acasa, nu a mai fost internat dupa operatia din 5.03).
Acum gandesc ca nu mai exista sanse in momentul in care melanomul metastazeaza.
Dumnezeu sa ne intareasca pe toti, eu trebuie sa ma intaresc si sa lupt mai departe pt a creste cei 2 copilasi ai nostrii.
Va sfatuiesc sa aveti grija si sa va bucurati de fiecare zi, de fiecare clipa impreuna cu cei dragi. Eu am inteles asta tarziu, acum 5 ani, cand ne-a lovit cancerul.
Imi pare rau ca v-am intristat.
Cristina
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Trecand printr-o serie de situatii similare cu mama mea, in acest stadiu va recomand sa faceti neaparat tomografia deoarece aceasta va va dezvalui in mod mult mai real existenta sau sa dea Dumnezeu inexistenta formatiunilor tumorale. In stadiu 4 este greu de crezut ca se mai poate face ceva in tratarea acestei boli galopante. Se poate asigura un tratament paleativ care sa aline suferinta bolnavului. Unii spun ca medicamentele Temodal sau Muphoran pot fi de ajutor insa nu sunt agreate de "stimabila" casa de asigurari si sunt foarte scumpe. Noi am incercat decarbazina care se da de-altfel insa nu a ajutat cu nimic si am ajuns la concluzia ca utilizarea tratamentului chimiotrapeutic e o tampenie dupa faza a 3-a cu medicamentele pe care ni le aproba Casa. Sunt niste criminali cei de la Casa. Chimioterapia da rezultate in fazele initiale ale bolii. Mai tarziu nici pacientul nu mai rezista usor. Ca o concluzie ma abtin sa dau sfaturi nefiind specialist insa daca va ajuta intamplarile relatate de mine si de ceilati de pe forum care au trecut prin asta...ele va stau la dispozitie pe aceasta pagina si alte forumuri. E o situatie cumplita in care atat bolnavul cat si apartinatorii trebuie sa fie tari. Pentru cei care au mai citit mesajele mele, mama mea are 56 de ani si dupa 2 ani si jumatate de tratament, chimio, naturist, chirurgical etc, acum este imobilizata la pat, paralizata 75%, a facut tumori pe creier, plamani, abdomen si ganglioni, nu mai poate manca si asteapta un final dureros in care medicii ne-au spus ca probabil nu boala o va ucide ci infometarea.

PENTREU cei din TIMISOARA sau cei care ajung la TIMISOARA la Clinica de Chimioterapie as Vrea sa trag un SEMNAL DE ALARMA !!!
Feritiva de DR. CURESCU, este un medic fara etica si principii care incalca toate drepturile pacientului si care isi bate joc de apartinatori. Recomand spitalul de ONCOLOGIE din CLUJ.
Experienta lor e mare.

Inchei prin a va ura multa sanatate, putere in lupta cu aceasta boala crancena, va doresc tuturor viata lunga ca e FRUMOASA si sa aveti grija de ea.

Cu mult respect Gabriel
melanom malign 00:00:00 de către filipmibe
Subiect: melanom malign
Tata a fost diagnosticat cu metastaza de melanom ,a fost operat,inca nu am facut tomografie si biopsia spune :
ViM pozitiv difuz in celule tumorale,S100 pozitiv difuz in celule tumorale,Melan A pozitiv in frecvente celule tumorale,HMB45 neconcludent,Ki67 pozitiv 15% in celule tumorale,MITF pozitiv 10% in celule tumorale.
Medicul ce la vazut azi a zis ceva de stadiul 4.Spuneti-mi va rog ce inseamna si ce e de facut? Tata are 60 ani si tumora a fost pe spate.
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Este foarte trist sa aud de faptul ca sotul Mirelei Maran. Sincere condoleante. De ce am revenit...Se vorbeste aici de sperante pierdute. IMI PERMIT SA VA DAU UN SFAT !!! NICIODATA sa nu va pierdeti speranta, ABSOLUT NICIODATA si MORALUL sus pentru ca autosugestia este cea care hotaraste in proportie de 60 (saizeci) % soarta bolnavului in ORICE boala. Sa nu uitam ca medici nu ne trateaza asa cum le place lor sa ne spuna. Ei ne dau substantele cu care organismul SE TRATEAZA SINGUR. Natura este prietenul nostru in care traim de aceea nu consider ca tratamentele naturiste nu sunt tratamente adjuvante ci sunt acele elemente cu care organismul omuli se regleaza, revine la normalitate dupa ce l-am intoxicat cu toate chimicalele. Si inca un lucru important...sanatosi, bolnavi, FERITI-VA de constipatie ca de cancer !!!! este un provocator de cancer!!! FOARTE multi din cei ce au scapat de cancer au facut in tratament 2 clisme zilnice iar apoi sanatosi fiind 2/saptamana. TREBUIE eliminate toxinele din organism asta inseamna viata sanatoasa pt noi, un organism fara TOXINE, de aici pleaca tot. Medici au stabilit ca in organism exista excremente vechi de 4-5 ani care nu se elimina si ne intoxica. Putin deici putin de colo se aduna. Il implor pe bunul Dumnezeu sa de-a sanatate tuturor bolnavilor si tuturor celor sanatosi, si sa va conduca spre alegerea cea mai buna der NU PIERDETI SPERANTA
LUPTATI, si nu uitati ca NATURA e aliatul nostru de acolo putem luat tot ce e bine pt noi...hrana, medicatie, hidtratare etc etc absolut tot.
Va pup si va rog sa traiti cat mai mult, pana la adanci batraneti!!!

PS Cititi despre comunitatile ce au trait in zona Himalaya si aflati ca pana in 90 nu au cunoscut cancerul, pt ca prin 80 au intrat produsele occidentale au intrat si la ei si atunci l-au cunoscut. Acei oameni atingeau in proportie de 80% 100 de ani. FFFF interesant si plin de invataminte.
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
Pt mirelamaran,
Nu -mi gasesc cuvintele, plang intr-una de cand am citit . Condoleante.
In subconstient banuiam ca aceasta este explicatia, de aceea nu ai mai postat nimic. De fapt acesta nici nu este un forum de discutii psihologice... Nu pot sa ma adun acum, te rog sa fii puternica, sa nu te lasi daramata, sa te gandesti ca sigur sotul tau nu ar fii vrut sa te stie la pamant. daca crezi ca as putea sa te ajut cumva, nu prea stiu cum, poate sa vorbim ------------------------.
Sunt f furioasa ca oameni atat de tineri, care mai aveau multe de facut pe aceasta lume, pleaca, pleaca de langa noi ....
melanom malign 00:00:00 de către mirelamaran
Subiect: melanom malign
Pt.Criburmat,scuze pt.intirzierea raspunsului,dar de ceva timp nu am mai intrat pe acest forum,nu am mai avut putere.Iti doresc multa putere in continuare,credinta in Dumnezeu,speranta si merge-ti mai departe poate medicina il mai poate ajuta pe sotul tau,pe sotul meu nu il mai poate ajuta nimic.Nu vreau sa te sperii,mai ales ca stii foarte bine ce inseamna melanomul.Am facut comanda pt.Muphoran dar prea tirziu,sotul meu a decedat in 02.martie.In momentul acesta,poate si din cauza suferintei,cred ca cei ce sunt diagnosticati cu aceasta boala sunt condamnati,din pacate.Noi am incercat toate tratamentele posibile si poate daca mai era vreme am fi facut orice dar,acum nu mai pot face nimic,dar nici nu ma impac cu ideea....Imi pare rau ca te-am intristat,nu stiu daca e bine ca ti-am raspuns dar iti doresc sa fi tare,sa fi puternica si daca te pot ajuta cu ceva,un sfat,dat fiind faptul ca am trecut prin ce treci tu acum,sau daca ai nevoie sa vorbesti cu cineva,chiar daca in momentul acesta si eu sunt la pamint,tutusi poate....MULTA SANATATE.
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
Multumesc Gabriel! Tratamentele naturiste pot fii categoric de ajutor, pt sustinerea organismului dar, parerea mea este ca tb continuata chimioterapia sau/si imunoterapia cu Interferon atat cat considera oncologul care cunoaste cazul. Sotul meu a terminat duminica a2a serie cu TEMODAL. Il suporta destul de greu. Poate ca isi face efectul si opreste procesul de expansiune a cancerului. Inteleg dilema cu aprobarile si costurile..... In Bucuresti 5 cps. de Temodal de 250 mg costa aproximativ 40 milioane. Este o suma dar, eu nu am de ales. Sotul meu are 40 de ani!!!
Astazi este o mare sarbatoare religioasa ortodoxa Buna Vestire. Pt familia mea este o dubla sarbatoare: astazi se implinesc fix 5 ani de la prima operatie a sotului meu( de extirpare a melanomului malign, tumora primara fiind localizata la niv. coapsei piciorului drept).
Dumnezeu sa Ocroteasca pe toti cei aflati in suferinta, bolnavi dar, si pe cei dragi si apropiati lor.
Da, viata este frumoasa dar, uneori este prea cruda!
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Dragilor revin cu cazul mamei mele, pentru a va povesti in linii mari ce s-a mai intamplat. Nu stiu daca sa recomand sau sa nu recomand aceste lucruri. Cred ca e cel mai bine sa ramana la latitudinea fiecaruia. Mama mea a primit recomandarea de la medic de a folosi Temodal, ca si Muphoranul un medicament pt cancerele pe creier. Deoarece mama mea nu rae cancer pe creier nu are dreptul la acest medicament iar pentru a-l cumpara ar trebui sa vindem...casa poporului. Asa ca in final Mama mea a renuntat complet la chimioterapie. A vizitat o naturista din Ungaria, D-na Bokor Katalin si a primit un tratament, mai bine zis o cura de dezintoxicare a organismului. Cura este extrem de dura (contine impachetari cu argila, consum doar de lichide, bai reci in zonele abdominale cu picioarele in apa calda, bai de aburi, 36 de ceaiuri si multa rugaciune la Bunul Dumnezeu). Este mult prea devreme pentru a vedea rezultate insa cunoastem persoane care au urmat aceste cure, si una dintre ele are deja 16 ani de cand afacut tratamentul iar cealalta 7 si ceva. Ambele au avut metastaze pe organe deja. Mamei mele, in operatia de extirpare a ganglionilor limfatici inghinali i-a fost taiat un nerv din cauza caruia i s-a spus ca nu va putea merge prea bine si situatia se va inrautatii mai tarziu cand limfa isi va cauta o cale. Ea s-a gandit sa extinda impachetarile cu argila si la nivelul piciorului si aici deja dupa 3 saptamani se vad rezultate. Nu stiu daca e argila sau intregul tratament.
Eu nu pot decat sa va pun la dispozitie situl acestei doamne, si voi sa hotarati. E bine de stiut ca aceasta femeie a fost si ea in faza terminala, a facut acest tratament si s-a salvat. A invatat acest tratament in Brazilia si acum il aplica cu succes.
http://www.bokorkata.vnet.hu/
are si versiune in engleza
Da Doamne SANATATE tuturor celor suferinzi si ajuta-i !
Va doresc foarte multa sanatate si sa atingeti cu totii adancile batraneti ca in opinia mea viata e frumoasa.
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
Ce mai face sotul tau mirelamaran?Stiu ca este poate prea greu sa-mi raspunzi dar, as vrea sa stiu cum se simte in general si daca ati luat Muphoran. Iarta-ma ca te deranjez poate cu aceasta intrebare dar, sunt si eu disperata, intreb poate ca voi ati gasit vreo solutie. Sotul meu nu este bine deloc. A facut a6a operatie de extirpare a meta.
Mi-a scris pe adresa de yahoo un domn care are sotia cu cancer de san si meta cerebrale si care citise ceea ce am scris eu, m-a rugat sa-i dau nr de tel. si persoana de contact pt Muphoran-citostatic rec. de medicul lor oncolog (tot in Bucuresti); sotia lui este mai bine, face Muphoran pe care-l tolereaza greu.
II multumesc dlui ca m-a cautat sa-mi multumeasca si ca am fost de folos si rog din suflet pe oricine citeste despre melanom si a citit despre un nou citostatic sa scrie pe acest forum sa incercam toti cei care mai avem pt cine lupta, atata timp cat mai avem pt cine. Doamne Ajuta-ne!
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
Da, poti sa-mi scrii si eu am sa incerc, repet incerc sa-ti raspund care este parerea mea, ce cred personal ca as face. In legatura cu Muphoran, citeste te rog toate postarile de mai sus. Nu este nimic neoficial. Singurul aspect prost -din pacate pt noi!!!- este ca in Romania nu-l vom primii gratuit. Deci este un medicament care se poate achizitiona din Franta, aduce si administra- binenteles sub supraveghere medicala in Romania. repet adresa mea- postata si pe 11.11.2007- ---------------. Daca vrei poti sa-mi scrii.
Multa putere tuturor celor implicati direct sau indirect in lupta cu melanomul!
melanom malign 00:00:00 de către mirelamaran
Subiect: melanom malign
PT.Criburmat.
Buna si multumesc pentru raspuns.Voi vorbi cu oncologul despre acest citostatic si voi incerca sa fac rost de el si sa-l ia si sotul meu.Spune-mi te rog ce inseamna "f. agresiv"adica care sunt reactiile dupa administrare?Nu sunt medic si daca reactiile sunt mai dure decit cele de pina acum,probabil trebuie administrat sub supraveghere medicala,iar daca sist.nostru sanitar nu il administreaza oficial,il vor administra neoficial?Tu cum ai procedat?Daca nu te deranjeaza poti sa-mi dai adresa ta de mail,poate daca ai timp,imi mai dai cite un sfat ca sunt momente cind nu mai stiu ce sa fac sa-i usurez suferinta.Astept sa-mi scri ---------------.O zi buna iti doresc.
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
pt gabriel si pt mirelamaran
Nu e nevoie sa va mai spun ca este o boala groaznica, este o forma de cancer care metastazeaza f repede, evolutia este f rapida!
Sunt sotia unui om care lupta cu aceasta boala din martie 2003 si peste cateva zile va implinii 40 de ani, adica este f tanar! Sunt medic, inteleg si am citit enorm in acesti ani despre melanom si asa am reusit ca in intelegere cu sotul meu sa facem tot ceea ce am considerat omeneste posibil si logic dpdv medical sa-i fie bine.
Sotul meu a facut in noiembrie 2006 evidare ganglionara inghinala dreapta, de fapt nu s-au scos decat vreo 6-7 ggl; apoi a fost reoperat in martie 2007, sept. 2007 si noiembrie 2007 pe acelasi picior ( acolo a fost tumora initiala) si s-au scos mereu ggl si apoi metastaze. Pt impiedicarea limfedemului ( umflarea piciorului pt ca s-au scos ggl= statiile limfatice) el a luat DETRALEX 3 cp/zi. Am citit odata un studiu in care se arata ca chinezii scot toti ggl. din zona mare a corpului si totusi omul traieste bine in continuare. Organismul uman are metode proprii de recuperare
Pt mirelamaran: incercati pt metastazele cerebrale MUPHORAN substanta de baza FOTEMUSTINE este un citostatic f agresiv cu indicatie pe melanom malign cu metastaze cerebrale ( trece bariera hemato-encefalica). Sotul meu a facut 6 cure cu Muphoran desi nu avea metastaze cerebrale tocmai din disperare pt ca nu reactioneaza la Dacarbazina, Cisplatin, Interferon. Din pacate pt noi!!! acest medicament folosit de 10 ani in Europa civilizata, nu este aprobat de MS si acordat gratuit pe programul de oncologie. Eu l-am adus pe comanda de la Paris unde este firma producatoare Lab Servier, 1 flacon costa 580 euro.
Indiferent ce ar spune medicii va rog sa nu abandonati lupta, important este sa reusim sa prelungim, in conditii decente, viata celor dragi noua. Un gand bun tuturor care vor citii aceste randuri. Eu sunt singura cu sotul meu si avem doi copii : o fetita de 1 an si 2 luni si baiatul in cls 1. Viata este uneori prea cruda!
melanom malign 00:00:00 de către mirelamaran
Subiect: melanom malign
Nu stiu daca ajuta pe cineva ce voi spune,sper din tot sufletul sa intelegeti cit este de grava aceasta boala,ma refer la cei diagnosticati cu MM.Sotul meu este diagnosticat cu MM din febroarie 2007,s-a facut tot ce se poate face in Romania pt.stoparea evolutiei,stadiul bolii la diagnosticare Clark II,indice B O,9,s-au operat ganglionii axiali,s-a facut trat.cu Interferon 30mil.unit/sapt,totul a fost aprox.bine excluzind reactiile secundare ale interferonului care sunt groaznice,dupa ~9 luni la control s-au gasit multiple metastaze cerebrale,s-a facut radioterapie,chimioterapie,raze Gamma knife pt.cele mai mari metast.In momentul de fata medicii nu mai au raspunsuri la intrebariile noastre,nu stim ce urmeaza,se continua tratam.cu intrerferon,chimioterapia,in aprilie radioterapie,regim alimentar adecvat.Daca stie cineva alt tratament care ar putea stopa aceasta ingrozitoare boala il rog frumos sa imi scrie pe adresa ---------.Precizez ca sotul meu are 34 ani.Deci cei diagnosticati cu aceasta boala mergeti la medic si insistati sa vi se dea interferon sa se faca chimio.radioterapie sau orice este necesar.Boala evolueaza f.f.f repede.Multa sanatate
melanom malign 00:00:00 de către brad
Subiect: melanom malign
Din pacate,cele 2 tumori de la spate si ce a fost in zona inghinala sint metastaze.E important si trat pe care il vor aplica acum .Repet ce am mai spus,ca MM e poate cea mai agresiva tumora.Cred ca e bine ca voi sa o incurajati ,sa incercati sa o hraniti cit mai natural posibil(excudeti carnea si zaharul)si sa aveti si voi dar si ea incredere in Dumnezeu.Mai vorbim.Sanatate!
melanom malign 00:00:00 de către acmilan1ro
Subiect: melanom malign
Ma numesc Gabriel si implor la ajutorul dumneavoastra cat mai urgent posibil. Mama mea a fost depistata de mai bine de doi ani cu Melanom malign, localizat pe spate. Melanomul a fost excizat dupa cateva luni la sectia oncologie Timisoara, apoi a fost vazuta si la Cluj si i-au dat un tretament de chemioterapie usoara timp de un an. Totul a fost ok un an apoi au aparut 2 tumori in spate in zona in care se afla melanomul si s-au umflat ganglionii inghinali(mentionez ca l-a prima oferati i s-a mai extras un ganglion inghinal pt biopsie). In momentul de fata Mama se afla la Cluj si a fost operata, i s-au scos cele doua tumori din spate si au fost scosi toti ganglionii inghinali si am inteles ca si o tumora de dimensiuni relativ mari 4/7 cm din zona abdominal/inghinala. Medici sunt foarte rezervati asupra sanselor de vindecare si ne-au spus ca situatia este deosebit de grava cu doate ca nu au fost depistate alte metastaze.(Mama a facut si tomogravie pe care au aparut tumorile mai sus mentionate si extrase, precum si oecografie...mai speciala, nu stiu termenii tehnico medicali). In urma operatiei in zona inghinala a fost taiat si un nerv care am inteles ca ii va afecta mai tarziu mersul. Am mai inteles ca ar fi o problema cu lichidul limfatic, datorita extragerii ganglionilor, pt ca isi va cauta alte locuri in care sa se localizeze. Deci prognosticuri foarte negative. Noi cei din familie totusi traim cu speranta ca exista o solutie cu ajutorul bunului Dumnezeu si de aceea varog, va implor, daca stiti vreo solutie de tratament ajutati-ne. Mama are un nepotel pe care il iubeste enorm si am dori sa fie alaturi de noi multi ani de acum in colo. Dati-ne o raza de speranta...va rugam !
melanom malign 00:00:00 de către bubudashi
Subiect: melanom malign
se implinesc 4 saptamani de cand tata nu mai are nevoie de nici un medicament.
melanom malign 00:00:00 de către criburmat
Subiect: melanom malign
bubudashi, am mai vorbit pe un alt forum.Acum am gasit postarile tale de aici. Daca mai ai nevoie scrie-mi------------ pt ca pot sa-ti dau mai multe detalii legat de Muphoran. Sotul meu a facut deja 6 serii cu acest citostatic.Am sa indraznesc sa-l intreb pe mail si pe triKo legat de Muphoran.
Multa sanatate tuturor! sa aveti putere pt a lupta cu timpul, dar mai rau cu birocratia din Romania cand aceasta boala este atat de ...
melanom malign 00:00:00 de către brad
Subiect: melanom malign
Nu stiu nimic despre acest medicament dar incercati la celebra farmacie Balsam de pe Calea Victoriei.Nu stiu la ce numar se afla dar e mai aproape de intrarea dinspre Guvern. Crad ca pe internet ati afla adresa exacta si nr de telefon.E o farmacie buna care avea cam de toate si pe vremea lui Ceausescu. Va doresc succes!
melanom malign 00:00:00 de către bubudashi
Subiect: melanom malign
Va multumesc mult de tot.Saptamana viitoare o sa merg la spital.Metastazele s-au extins si la nivel cerebral-acum face 10 sedinte de iradiere, dar ,dupa simptomele pe care le prezinta(ameteli, nu mai vede bine, dureri puternice de cap,ii tremura picioarele,transpira abundent, si recent am observat un strabism pronuntat, ) , medicul ne-a spus sa ne asteptam oricand de la paralizie la moarte.Cat timp face iradierea a intrerupt dacarbazina si cisplatinul.Foarte curios-pt mine-este pofta de mancare pe care o are, ca a unui om sanatos, iar la capitolul rationament si logica este la fel de imbatabil . Tot oncologul ne-a recomandat sa cumparam din Ungaria sau Bulgaria medicamentul numit Muphoran.Stiti cumva cum as putea sa fac rost ?Daca acest medicament ii atenueaza durerile de cap, indiferent de prognosticul doctorului, tot vreau sa-l cumpar.Am putea sa incercam si alt medicament?
melanom malign 00:00:00 de către brad
Subiect: melanom malign
DIN PACATE MM E CEA MAI AGRESIVA TUMORA EXISTENTA.SI LA 30 DE ANI DE LA DIAGNOSTICARE,DACA APARE UN ALT MM E CONSIDERAT RECIDIVA LA CEL ANTERIOR.PACAT CA NU A AVUT INTERFERON DE LA INCEPUT.EFICACITATEA LUI NU E INTR-UN PROCENT PREA MARE DE CAZURI DAR SE MAI INCERCA CEVA IN PLUS.ONCOLOGUL TREBUIE SA CONDUCA TRAT DAR SUGESTIA MEA AR FI CA,FARA SA INTRERUPETI TRAT SA MAI CERETI PAREREA UNUI ONCOLOG.SI VA SUGEREZ PE DR BACANU FLORIN DIN POL POVERNEI SAU PE LE ORA 11 IL GASITI IN SPIT SF MARIA DE PE FOSTUL BD 1 MAI.SPUNETI CA VENITI DIN PARTEA DR BRAD SI MERGETI FARA PACIENT DAR CU TOATE ACTELE(BIOPSIE C.T .,ETC).SUCCES!
melanom malign 00:00:00 de către dr_mitulescu
Subiect: melanom malign
Limfo-ganglionul sentinela se cerceteaza cu ocazia primei operatii si are rolul de a depista eventualitatea extinderii celulelor bolnave dincolo de tumora mama, extindere care la inceput se face in grupele ganglionare ce deservesc regiunea respectiva, in cazul nostru la radacina coapsei. Acum, avand in vedere aparitia metastazelor, nu mai are nici o importanta decelarea acestui ganglion, intrucat celulele bolnave pot fi localizate oriunde, deci boala este generalizata.
Interferonul, ...ce sa va spun, asta-i tara noastra !
Cat priveste tratamentul de urmat in situatia actuala, singurul indicat este cel citostatic. Eu sunt chirurg si cel mai bine tot chimioterapeutul poate sa-l conduca; am sugerat numai ca mie nu mi se pare fezabil sa se efectueze aceeasi schema sub care au aparut metastaze (deci nu a fost prea folositor) si poate ar trebui schimbata schema actuala cu alte medicamente.
melanom malign 00:00:00 de către bubudashi
Subiect: melanom malign
Tatal meu are 55 de ani,iar melanomul a fost localizat pe soldul stang.La spitalul Colentina I-a fost extrasa tumora, iar indicele Breslow e de 9, Clark 5.Chimioterapia o face la Institutul Oncologic de la Fundeni.Interferonul nu i-a fost administrat de la inceput pt ca nu i-a fost aprobat dosarul.Exista o metoda pt a se vedea daca ganglionii santinela au fost afectati, pt ca tatal meu nu stie daca sunt afectati?Puteti sa-mi recomandati alta schema de tratament, indiferent daca aceasta este mai scumpa?Si aceste metastaze cum pot fi tratate sau pot fi tratate??
Va multumesc pt raspuns!
melanom malign 00:00:00 de către dr_mitulescu
Subiect: melanom malign
Nu ne-ati spus ce varsta are tatal Dvs. Nu ne dati relatii, deasemenea, asupra regiunii in care a fost initial localizat melanomul si nici daca acesta a fost operat. In cazul in care a fost operat, s-au cautat si ganglionii limfatici regionali (in special ganglionul sentinela ) ? Acesti ganglioni erau invadati ? Ce indice Breslow avea tumora initiala (este descris la biopsie si inseamna distanta in milimetri intre cea mai superficiala celula bolnava si cea mai profunda)? Acest indice are o semnificatie prognostica (poate aprecia evolutia viitoare).

Micronodulii pulmonari sunt probabil metastaze ale melanomului, chiar daca nu s-au vazut pe tomografia anterioara fiind probabil prea mici, astfel incat, in aceasta situatie trebuie reinceput tratamentul citostatic.
Interferonul trebuia administrat de la inceput, de obicei asa se procedeaza, desi studiile medicale efectuate inca nu au reusit sa clarifice valoarea acestui tratament in melanomul malign.
Nu stiu unde face pacientul chimioterapia, dar ma gandesc daca medicul care face tratamentul nu ar fi de parere sa schimbe schema de tratament, intrucat sub aceeasi schema au aparut metastazele si poate ar trebui incercate alte medicamente.
Ii dorim tatalui Dvs. viata cat mai lunga !
melanom malign 00:00:00 de către DanV
Subiect: melanom malign
Luati in considerare si beneficiile pe care vi le pot aduce preparatele naturale (de ex.pe baza de aloe vera). Cu cit mai repede cu atit mai bine.
Nu aveti impresia ca
aul se muta doar. Nu il gasesti unde il cauti, dar apare in alta parte ? Asta nu va spune nimic ?
Sau poate ca tatal dv. nu este intr-o stare prea grava ? (de obicei se apeleaza la naturism cind alopatia nu mai stie ce sa faca)

26241 com 1 2 3 4 ..... 237238239240241242243 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp