Ultimele comentarii pe forum

26241 com 1 2 3 4 ..... 236237238239240241242 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIU
melanom malign 26-03-2012, 15:30:38 de către corina76
Subiect: melanom malign
Multumesc mult domnule doctor,
MAi am o intrebare, credeti ca este o problema ca a fost operata prima data pe 13.03.2012 si sta asa fara tratament o luna, o luna si ceva ? CE se poate intampla? Poate lua ceva pentru imunitate ?
Inca o data multumiri
melanom malign 26-03-2012, 11:53:57 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
imposibil de spus si inutil de incercat. cel mult puteti sa il intrebati chiar pe el. poate ca e oricum mult mai indicat ca acest caz sa fie preluat de cineva cu experienta in chirurgia oncologica, care lucreaza intr-un institut special destinat si cu, probabbil, mijloace mult superioare, asa cum este dr. eniu. nu e un caz care trebuie tratat cu superficialitate!
melanom malign 26-03-2012, 11:49:15 de către corina76
Subiect: melanom malign
Buna ziua,
Azi dimineata fost la dermatologul care a operat-o si acesta a zis ca nu o mai opereaza ci a trimis-o la Cluj la dr. Eniu Dan, i-a dat un nr. de telefon sa se programeze si atat. Am sunat si a putut-o programa doar pe 11 aprile 2012. Oare de ce nu a vrut sa faca el a doua operatie?
melanom malign 25-03-2012, 10:44:35 de către corina76
Subiect: melanom malign
Multumesc mult pentru raspuns.
La palpare in zona axilara si retroauriculara dermatologul a zis ca nu a simtit nici un ganglion. vom vedea ce spune maine, cand se va interveni pentru a doua operatie.
Inca o data multumesc si multa sanatate tuturor celor care trec prin asa ceva.
Doamne ajuta!
melanom malign 24-03-2012, 11:15:33 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
este vorba de un melanom malign intr-un stadiu intermediar (bazat pe leziunea excizata pana acum). ca etapa urmatoare cred ca se va proceda la reexcizia despre care vorbeam, dar mai trebuiesc facute lucruri, pentru siguranta, pentru ca riscul e mare: palparea zonelor ganglionare regionale, iar daca sunt ganglinoi mari/suspecti, trebuie scosi in bloc, si completate investigatiile cu examene RMN/CT de torace, abdomen, cap; daca ganglionii nu par modificati, cel putin as recomanda efectuarea a ce se cheama "tehnica ganglionului santinela"... dar pana la etapa asta, ar trebui facut ce am discutat mai sus. vom vedea ulterior si vom vorbi si pe baza a ceea ce ati discutat cu medicii.

va urez numai bine! nu e momentul sa va panicati.
melanom malign 22-03-2012, 13:55:25 de către corina76
Subiect: melanom malign
Buna ziua,
Am primit rezultatul si dupa mine suna cam infricosator.
Diagnostic histopatologic:
MACROSCOPIE: lambou cutanat de4/2, 7/1cm cu o TU nodulară pigmentată ulcerată de 1, 7/1/0, 5 cm. MRL la 1 cm, 0, 7 cm. 1, 3 cm şi 1, 5 cm.
MICROSCOPIE: proliferare tumorală nodulară, dermală asimetrică formată din melanocite epiteloide, focal fuziforme, pigmentate, cu pleomorfism moderat, ce prezintă extensie laterală joncţională şi migraţie transepidermică până în stratul superficial. Nu se observă emboli tumorali. Minimă reacţie inflamatorie.
Tumora prezintă o zonă de regresie. Componenta dermală nodulară este formată din structuri pseudoalveolare fiind bine circumscrisă în profunzime.
CONCLUZIE: MM nodular dezvoltat pe un nev compus CLARK III, BRESLOW 3MM (POSTFIXARE). Excizie completă limita laterală liberă la 0, 5 mm, recomand reevaluare chirurgicală PT3ANXMXV0.
Vă rog să-mi spuneţi ce părere aveţi şi ce sanse de supravietuire credeti ca sunt. Ce ar trebui sa facem în acest moment ?
Vă mulţumesc şi multa sanatate tuturor
melanom malign 21-03-2012, 20:55:57 de către corina76
Subiect: melanom malign
Buna seara,
Am revenit cu vesti despre starea cumnatei mele. Am vorbit cu medicul de la anatomie patologica, care a confirmat "neoficial" ca este vorba despre melanom malign. Maine va merge cumnata dupa rezultat si atunci o sa pot spune mai multe (indicie Breslow si ce mai spune buletinul de analiza). Ce mi-a mai spus dr., a zis dumnealui ca e de bine, e faptul ca nu a gasit "adenopatii? in jur (nu stiu daca am inteles bine) si va urma o a doua excizie, banuiesc ca e vorba de acea siguranta ocologica de care am mai auzit pe acest forum la dl.dr. raulDuke. O sa se puna la parafina si segmente din marginea asta de siguranta si abia apoi se poate indica un stadiu, sau cum ? Rezultatul celei de-a doua operatii ce indica de fapt? Stadiul si pasii care trebuiesc urmati ?
Dl dr. spunea sa nu ne alarmam, desi e greu, dansul a spus ca stie cazuri de supravietuire la 8 ani (si inca traieste persoana respectiva), diagnosticul initial fiind de mm st.IV, datorita starii pozitive adoptate de pacient si a imunitatii, cred ca a renuntat la consumul de carne.
O sa revin cand o sa vad ce scrie pe rezultatul histopat.
Numai bine si multa sanatate tuturor
melanom malign 19-03-2012, 09:12:05 de către corina76
Subiect: melanom malign
Buna ziua tuturor,
Onyx 20 si Coyote ba bucur sa aud vesti bune despre voi. Si cumnata mea a facut operatia de extirpare a alunitei si acum asteptam rezultatele histopatologice.
Toate cele bune si sa aveti o primavara frumoasa
melanom malign 18-03-2012, 22:34:59 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Coyote, ma bucur ca esti bine si sper ca ti-a mai trecut starea aceea de frica. Eu de mai bine de un an n-am mai facut absolut nimic (3 ani de la operatie). Stiu ca ar mai fi trebuit sa fac o ecografie ceva dar am tot amanat. Ma simt bine si vara asta o sa ma apuc de sport. Nu prea puteam pana acum din cauza operatiei si regimului.
Sanatate tie si la toata lumea. Doamne ajuta.
melanom malign 18-03-2012, 17:49:27 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
argint aur platina coloidale ce sunt ? si cine le-a prescris, cel mai important. eu n-am auzit de asa ceva in tratamentele oncologice, dar sincer... suna foarte periculos!
melanom malign 18-03-2012, 17:03:32 de către vulpe42
Subiect: melanom malign
Nu a avut ganglioni inflamati sau operati si nici acum nu exista.Aveti dreptate, este grad clark IV, nu are facut nici CT, nici RMN, medicul a spus sa le faca dupa un an de interferon, acum are 6luni de cand face.va pot spune asa: melanom malign dezvoltat pe un nev melanocitar, nivel de invazie clark IV, indice Breslow 0, 3, limite de rezectie fara invazie tumorala. S100 pozitiv in celule tumorale; HMB45 pozitiv; MELAN A pozitiv.cam asta e.Medicul oncolog a avazut rezultatul, a prescris interferon si a zis ne vedem lunar pt.analize de sange si atat.Cat despre marime, operatia a fost la exterior aproape cat o moneda de 50bani, adancime cam 1-1, 5cm, nu pot estima exact, rana s-a inchis foarte repede si foarte bine, a crescut carne, dar nu s-a acoperit complet, acolo e foarte bine.dupa operatie pana la interferon a facut o cura de argint, aur platina coloidale.cam atat pot sa va spun.multumesc.
melanom malign 18-03-2012, 16:58:01 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Buna ONYX. Pot sa spun ca ma simt bine, doar ca din cand in cand mi se mai umfla piciorul si m-ai oboseste, dar probabil ca asta se datoreaza si scoaterii ganglionului santinela. Cat despre analize, de cand mi s-a pus diagnosticul (aproape un an jumate) am facut 2 tomografii plus cateva analize la sange si bineinteles cartografierea alunitelor. Ultima tomografie am facut-o in noiembrie si totul a iesit ok, iar urmatorul control care v-a consta doar in analize la sange urmeaza sa-l fac in iunie.
Tu cum te simti, ce ai m-ai urmat? Sper sa nu gresesc (am citit atatea cazuri, incat le m-ai incurc) dar parca si la tine era vorba de gradul III, dar fara a-ti scoate ganglionul santinela
melanom malign 18-03-2012, 16:15:06 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
trebuie sa ne furnizezi niste date mai corecte, dpdv medical. din ce descrii tu cu siguranta NU este stadiul IV (stadiul este ceea ce se cheama TNM), ci mai degraba grad CLARK IV, care este cu totul altceva. stadiul este probabil unul intermediar, ar fi interesant sa ne spui deci, ce dimensiune a avut tumora, daca au existat ganglioni invadati (daca au fost operati sau nu), ce investigatii mai complexe are facute mai recent (CT, RMN, etc), daca a facut ceea ce se cheama tehnica ganglionului santilela sau au fost operati mai multi ganglioni inghinali, de cat timp face interferon, ce ati discutat cu medicul oncolog, etc.

despre tratamentul naturist: acesta nu are nici o utilitate si nici o indicatie. iar vitamina b17... nu exista ca vitamina, iar inca din anii 50 s-a demonstrat nu numai ca nu are nici un efect in cancer, ci ca este chiar foarte toxica si daunatoare. cam acesta este cazul cu cele mai multe dintre "tratamentele naturiste" la care se face reclama prin diverse medii, daca nu cel putin sunt o risipa inutila de bani.
melanom malign 18-03-2012, 14:29:13 de către vulpe42
Subiect: melanom malign
Buna ziua, mama mea a fost diagnosticata cu melanom malign stadiul IV. A fost extrasa acea pata maro de pe gamba stanga, are aproape un an, face tratament cu interferon(intron A) de 3 ori/saptamana, analize lunar, care ies bune, doar gama GT iese mare, 400, nu are ganglioni inflamati, nici nu a avut.Poate face alt tratament concomitent, ceva naturatist, vitamina b17.Am inteles ca in timpul inerferonului nu sa face nimic altceva.Ce sanse are?E foarte grav? multumesc.
melanom malign 15-03-2012, 18:53:28 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Coyote, cum te simti? Ce analize ti-ai mai facut?
melanom malign 14-03-2012, 10:30:04 de către Coyote
Subiect: melanom malign
CATALINA eu am fost operata la un spital din Atena, asa ca, din nefericire nu te pot ajuta in privinta unui medic sau a unui spital din Romania.

Multa sanatate
melanom malign 13-03-2012, 21:26:29 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
sa auzim numai de bine !
melanom malign 13-03-2012, 13:08:12 de către catalina29
Subiect: melanom malign
Va multumesc pentru raspunsuri. Am decis sa mai cunoastem si alti medici.

Coyote tu unde te-ai operat?

Va doresc sanatate multa tuturor.
melanom malign 13-03-2012, 10:29:02 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
ti-am raspuns pe celalalt subiect. pastreaza-ti, te rog, posturile pe acelasi thread, daca vrei poti sa faci thread separat, e mai usor de urmarit.
melanom malign 13-03-2012, 10:00:24 de către Coyote
Subiect: melanom malign
Buna CATALINA,
Imi pare rau de ceea ce se intampla cu tatal tau.
Din cate am citit o alunita pe care cineva a avut-o toata viata, poate deveni la un moment dat melanom, deci asta nu inseamna ca tatal tau avand alunita de 15 ani, tot de atata timp are si melanom. (ipotetic vorbind pentru ca inca nu afost diagnosticat si iti urez sa nu fie diagnosticat cu aceasta boala)
Cat despre intrebarea ta, laser sau bisturiu, bineinteles ca intotdeauna se alege metoda clasica, bisturiul.

RAUL DUKE a explicat ceva mai sus care sunt pasi care se urmeaza in aceasta situatie, exact asa s-a procedat si in cazul meu.

Multa sanatate
melanom malign 12-03-2012, 14:10:43 de către catalina29
Subiect: melanom malign
Buna ziua,

Citesc acest forum de mai bine de un an, am si postat dar la alta sectiune, cea de cancer renal. Acum insa am nevoie sa postez si aici. E vorba de tatal meu, 57 de ani, operat in ianuarie 2011, nefrectomie partiala dreapta, cancer renal cu celule clare, grad Furhman I-IV, stadiul I. A fost urmarit dupa operatie cu RMN abdomn si pelvis, craniu, CT torace. Prima scintigrafie osoasa facuta in septembrie 2011 arata leziuni osoase la o coasta, cap si picior drept. S-au facut CT si RMN pe zone suspiciunile de cap si picior au fost ridicate, ramane insa o leziune la coasta care a fost urmarita cu CT si scintigrafie si pana in februarie 2012 nu s-a modificat, nu au aparut nici alte leziuni. Nu a urmat nici un fel de tratament. A fost diagnosticat in septembrie 2011 si cu tromboza venoasa dr., e pe tratament anticoagulant de atunci.

Tot in februarie, la evaluarea oncologica, tata i-a aratat o alunita veche, o are de 15 ani (e destul de mare, cat o aluna, pe piciorul drept (sold pe partea interioara) de culoare maro inchis cu margini regulate acum, care a sangerat in urma cu 7-8 ani, si care de vreun an s-a micsorat). Oncologul a propus extirparea urgenta!
Am consultat acum un dermatolog. Suspiciunile sunt de melanom sau fibrom, habar nu am care este mai nasol, in orice caz mi-a zis ca nici nu se compara ca agresivitate cu cancerul renal. Dermatologul a propus extirparea prin laser.

Am mai multe intrebari:
- Daca este cancer de piele si timp de 15 ani a avut o evolutie zic eu lenta.nu este mai bine sa il lase neoperat? Nu ar grabi evolutia lui operatia?

- Aceste evaluarari peridice RMN craniu, CT torace, RMN abdomen, pelvis, scintigrafie osoasa pe care tata le-a facut ultima oara in ianuarie si februarie 2012 pentru metastaze cancer renal si care au iesit bine, le pot considera si ca evalurari pentru cancerul de piele...adica daca ar fi sa fost vreo metastaza a cancerului de piele ar fi fost vazuta in aceste investigatii chiar daca ele au fost facute cu scopul de a dedecta cancerul de rinichi?

- Ce modalitate de operare este mai indicata cea cu laser sau cea cu bisturiu? Dermatologul a propus laser spunand ca va scoate tumora cu margini de siguranta. E posibil?

Puteti sa imi recomndati alti chirurgi sau dermatologi pt extirpare? Cu tata am fost la dr Russu la Bioderm, sunt printre voi persoane care l-au cunoscut pe d-nul dr Russu?
melanom malign 12-03-2012, 13:30:05 de către corina76
Subiect: melanom malign
Buna,

Va multumesc tuturor pentru pareri si sugestii. Eu am cautat si am citit ce mi-a cazut in cale despre melanom, asa am ajuns pe acest forum. Eu discut si ii spun cumnatei mele dar HATARAREA este doar a EI. Eu pot doar sa o sprijin in orice hotaraste ea si sotul ei. MAine se va face excizia si apoi asteptam diagnosticul histopat. Apoi ne va indruma dermatologul incotro trebuie sa o luam si ce sa facem, oricum noi nu suntem medici. Consider ca el oricum are experienta si cu siguranta stie ce face.
Multa sanatate tuturor
melanom malign 11-03-2012, 23:36:59 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
mda, se prea poate. eu insa nu pot sa fac nimic pe acest forum decat sa raspund unor intrebari SCRISE despre niste cazuri RELATATE TOT IN SCRIS intr-o discutie informala, pe internet. aplicat la acestea, nu pot decat sa fac referire la experienta mea de oncolog, sa explic ce si cum se face, protocolul, acolo unde exista, si apoi opinia mea CA ONCOLOG (caci cu asta ma ocup in viata reala). orice zic eu poate fi altfel contestat, neglijat, contrazis, ignorat complet, la fel de bine cum poate fi inteles sau acceptat. decizia pentru oricare din acestea va apartine voua. eu doar raspund la intrebari, asta e tot.

de pilda ce intelegi tu din faptul ca interferonul este "de electie" ? si cum adica "apoi se fac citostaticele" ? ce vrei sa spui defapt cu lucrurile astea ?
melanom malign 11-03-2012, 21:16:48 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Citind cele relatate mai sus am observat ca Raul si-a spus parerea in privinta tratamentului mamei desi cosider ca inainte de a-si da o parere este bine sa citeasca cu atentie, sa incerce sa intelega si apoi sa se gandesca bine inainte de a afirma ceva eronat.In primul rand interferonul este de electie, apoi se fac citiostatice si restul terapiei dar binenteles in functie de stadiul bolii;in al doilea rand metastazele nu au existat de la inceput, aceasta boala avanseaza foarte repede de aceea orice decizie este faoarte importanta;in al III-lea rand pareriile sunt individuale iar fiecare poate impartasi opinia celor care sunt in situatiia asta tragica, nu mi se pare corect ca un necunoscut sa-si dea cu parera sau sa infirme ceea ce am spus stiind prin cate am trecut, cati doctori am consultat sau ce pregatire am.
Corina, eu nu am vrut decat sa-ti atrag atentia k orice decizie este importanta datorita rapiditatii bolii, in viitor daca vrei putem lua legatura prin mail sau telefon, deoarece orice afirmatie se poate interpreta gresit si niciodata nu mi-ar place acest lucru.MULTA SANATATE!
melanom malign 11-03-2012, 20:04:42 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu de ordinul lunilor, dar saptamanilor, DA. in cazurile pe care declari ca le stii, totusi, ca in cazul depistarii ORICAROR metastaze, acestea sa nu crezi ca nu au exista de multa vreme dinainte ca ele sa fie depistate.

o metastaza nu poate practic sa fie vizualizata sub o anumita dimensiune. spre a se mai si putea spune cu certitudine ca e metastaza, ea trebuie sa aiba cel putin 1cm pe, de exemplu, un CT, 0, 8 cm pe un PET/CT si sa "capteze", cel putin jumatate de centrimetru (generic spus) ca sa fie cu greu identificabila pe un examen RMN. in momentul vizualizarii lor, ele deja exista, in forma de "micrometastaze" cu mult timp in urma, de ordinul lunilor.

e frumos, deci, ca esti "adeptul" unei abordari medicale, din postura de nemedic, dar, ca pacient, nu ai la dispozitie decat optiunile furnizate de catre clinician. nu se poate face medicina dupa cum "voteaza" oamenii, pur si simplu. la fel cum nici stiinta nu se desfasoara asa.
melanom malign 11-03-2012, 19:21:43 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Eu stiu ca melanomul este una dintre cele mai agresive forme de cancer si o caracteristica distincta este metastazarea foarte rapida. Practic nu tumorile primare creaza probleme ci metastazele. De aceea in opinia mea orice secunda conteaza, fiind adeptul exciziei cu limite largi. Nu o data am urmarit cazuri in care la o luna dupa operatie au aparut metastaze in jurul exciziei apoi pe organe. In orice caz in situatia melanomului nu se poate vorbi de temporizare de ordinul lunilor.
melanom malign 09-03-2012, 23:50:50 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
incizionala, excizionala, fine needle, punch biopsy, wide margin, narrow margin... nu are rost sa discutam semantica sau detalii. fiecare au rostul lor aplicat acolo unde trebuie.

ce trebuie stiut: bolile acestea (cancerele) nu evolueaza rapid, niciodata in de ordinul zilelor sau saptamanilor, de multe ori njici de ordinul lunilor. ca atare de multe ori "graba strica treaba". nu se intampla nimic in 3 saptamani, biologic si cancerologic vorbind. cel mai des se intampla necazuri (precizat in literatura) acolo unde apare "failure to reexcize", cum zic americanii, adica, intuitiv, cand s-a practicat excizia cu margini inguste, s-a demonstrat melanomul, dar nu se reexcizeaza si nici nu se face o evaluare, clinica cel putin, a ganglionilor limfatici regionali. din pacate nu exista compromis intre ce zic protocoalele si ce zici tu. la o adica vorbind, daca tu ca pacient care iti doresti excizie CU LIMITE LARGI "din prima", si gasesti un medic care sa-ti ofere asta ca optiune, sau sa fie de acord cu ce zici tu, practic pe "raspunderea ta" cum ar veni, adica cu riscul de a iti face o cicatrice enorma, neavand defapt cancer, se poate si asa. am spus in repetate randuri, medicii si medicina in general functioneaza pe baza de RECOMANDARI. medicii recomanda anumite lucruri pe care pacientii le accepta sau nu, sau din care aleg. varianga inversa, in care pacinetul ii cere medicului lucruri cu care acesta de principiu nu e de acord, insa, nu prea functioneaza... dar exista intotdeauna "a doua opinie"...
melanom malign 09-03-2012, 14:16:06 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Pai trebuia sa spui de la inceput de biopsie excizionala si imi era clar. Am vazut ca se practica si cu ac sau incizionala, eu cu astea nu-s de acord.
Daca se excizeaza cu margine mica apoi se confirma mm-ul si au ramas totusi celule canceroase in tesut nu exista riscul ca acestea sa se raspandeasca in organism pana la urmatoarea operatie? Se stie ca dureaza 3 saptamani pana se elibereaza buletinul histopatologic apoi se face programare pentru operatie, intervin cine stie ce probleme care impiedica efectuarea operatie mai repede si asa se mareste durata dintre excizia malanomului si operatia pentru marirea limitelor. Cei care au formulat aceasta procedura nu au luat in calcul faptul ca traim in Romania unde lucrurile nu merg foarte repede, sau ca pacientul sta in cine stie ce catun uitat de lume unde poate sa ramana izolat de nameti (ca tot e sezonul) sau de ape. Mi se pare ca ar trebui privit orice caz in particular si analizata mai in detaliu problema lasand pentru o clipa la o parte protocoalele. Sa inteleg ca doctorul care m-a operat pe mine nu a respectat protococlul? Nu spun sa se faca excizie ca la mine la toata lumea dar totusi 2-3 mm cat e in protocol mi se pare foarte putin.
melanom malign 08-03-2012, 23:46:12 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
polemicile au rostul intre oameni cu nivel de pregatire macar comparabil in tema discutata, nu crezi ? daca te referi la `eficienta variantelor naturiste`, da, consider ca acolo NU EXISTA experti si ca se pot purta polemici la nesfarsit. despre oncologie insa, aici pe site, nu port polemici ci pur si simplu dau explicatii pentru cine vrea sa le accepte. pentru ceilalti, nu am solutii si sunt liberi sa dea cu `next` peste tot ce scriu eu.

da, ai dreptate, nu sunt o persoana draguta, dimpotriva! daaarrr... asta nu se coreleaza nici cu competenta nici cu performanta unui medic. uita-te la Dr. House, pe tema asta. despre lucrui despre care `n-am invatat`, ca sa zic asa,... ei bine, in spatele oncologiei de azi se afla zeci si chiar sute de ani de experiente, incercari, idei testate, unele dovedite ca proaste, altele ca bune. avem astazi beneficiul ca putem sa ne lipsim de greselile pe care le faceau medicii, din simpla necunoastere, in trecut. in baza acestor experiente, ale intregii umanitati, actionam astazi. chiar crezi ca ideea de `radicalitate nediscriminatorie` nu a trecut prin capul atator medici atatea generatii ? te asigura ca, practic, cu asta s-a inceput, mai ales in oncologie!

apoi, a te indoi despre o procedura standard e una, dar a veni si cu o solutie sau o varianta mai buna, e cu totul altceva. deci pana cineva nu DOVEDESTE ca metoda lui e mai buna, prin munca asidua, chin, stres, alte sacrificii si, de multe ori si noroc, nu prea are dreptul sa actioneze altfel decat `STANDARDUL`, acolo unde acesta exista. si in melanom, cel putin pentru etapele initiale, exista!

gata polemica/explicatia ?

P.S.: `scoaterea cu totul`, cum zici tu, cu niste margini de siguranta mai inguste, este defapt chiar BIOPSIA aceea despre care vorbesc eu. biopsia in acest caz nu se refera la `a scoate o bucata din formatiune`. inteles ? daca se dovedeste ca e cancer, se scoate o margine mai mare (conform unui protocol), daca NU, e de bine, ramane asa. e atat de simplu.
melanom malign 08-03-2012, 21:43:54 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Intre " Ne pare rau ca ati ramas cu o cicatrice ara de mare, a fost doar un nev" si " Ne pare rau a fost melanom si trebuie sa va mai operam o data" sincer prefer prima parte. Iar in cazul melanomului si nu a cancerului de alta natura ca doar despre melanom vorbim, ce rost are o biopsie cand poti s-o scoti pur si simplu si-o trimiti la laborator. Normal ca sunt studii si pasi care trebuie urmati dar la cate aberatii sunt pe lumea asta inventate de mintile luminate despre care vorbesti oare asta n-ar fi una dintre ele? Chiar nu te poti indoi de unele procedee standard? Or fi ele cele mai bune? Daca mai citeste careva pe aici as vrea sa-si dea o parere obiectiva vis a vis de acest lucru. Ce rol are o biopsie la un nev suspect de melanom? E vorba de viata si de moarte aici dar unii medici nu realizeaza acest lucru si uite-asa mai moare cate unul cu zile multe in el la fel ca acel caz de pe Roportal unde i-au cauterizat ditamai melanomul de pe gamba. Rezultatul normal a fost decesul pacientului dupa indelungi chinuri.
Intr-un fel te inteleg ca e enervant ca dupa ce ai studiat o buna bucata de vreme si ai invatat niste lucruri, ti le-ai fixat in minte sa vina unu ca mine sau ca Petre sa spuna alte lucruri despre care n-ai invatat. Chiar nu vreau polemici cu tine ca stiu de ce esti in stare. Esti campion la asta.
melanom malign 07-03-2012, 23:37:23 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
da, onyx20, draga... nu inteleg care ti-e problema totusi. iti imaginezi ca nici eu si nici vreunul dintre medicii care actioneaza conform buchiei cartilor NU A SCRIS protocoalele dupa care se functioneaza. ele sunt elaborate de niste minti mult mai luminate decat ale oamenilor si chiar ale medicilor obisnuiti, si asta dupa ce se conduc niste studii clinice complicate, indelungate si indelung reiterate. nu e pur si simplu vointa cuiva dupa un vis pe care l-a avut cu o noapte in urma, iar clinicianul care procedeaza ALTFEL se poate spune oricand si foarte usor ca GRESESTE !

diagnosticul in cancer se pune numai in urma unei biopsii. daca tu pretinzi situatii de genul "a... v-am scos cam 20 cm patrati de pe suprafata gatului... se pare ca m-am hazardat, nu e cancer, a fost doar un nev/papilom/keratoza sau mai stiu eu ce leziune complet benigna... ne pare rau! ramaneti cu ditamai cicatricea intr-o zona la vedere, dar cel putin nu a fost cancer. puteam sa scoatem mult mai putin, dar asta e acuma, viata merge inainte"... ei bine, daca pretinzi situatii de genul asta, sincer, nu stiu ce sa-ti spun, dar mie unuia (si evident ca nu sunt nici pe departe singurul) nu mi se par nici macar rezonabile.

medicii nu pot actiona dupa simpla si pura vointa a unui pacient sau a apartinatorilor lui, tot ce au la dispozitie este un minim protocol, si de multe ori nici acela.

imi pare rau, dar ce propui tu e numai ideea ta personala care nu e argumentata prin nimic si, sorry, nu e rezonabli si nici fezabil! nu se poate proceda asa.
melanom malign 07-03-2012, 22:37:20 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Nu inteleg de ce nu se merge din start la un chirurg plastician pentru ablare oncologica?. Face una si buna. Sunt suficienti cativa mm in cazul unui melanom? Uite-asa mor oamenii din cauza "vai sa nu-mi ramana cicatrice" sau "iau acum putin si maine iau mai mult" Ii multumesc din suflet doamnei doctor Tamas din Iasi ca a luat o ditamai bucata din mine si am ramas cu 20 si ceva de cm cicatrice dar macar sunt in viata. Ce conteaza? Viata sau aspectul? Imi este frica sa ma gandesc ce-ar fi fost daca ar fi procedat ca RaulDuke, o incizie mica. Si apoi ce? Asteptam 3 saptamani sa-mi vina rezultatul dupa care ne mai gandim daca sa mai operam o data, stai ca nu e doctorul, stai ca nu pot maine si uite-asa apar metastazele pentru ca nu s-a scos tot ce trebuia cand trebuia.
Si inca o faza. Ce rol are biopsia? Adica faci o biopsie si daca e melanom scoti? Cand faci excizie de cativa mm? Atunci cand nu faci biopsie? Frate, orice suspiciune de melanom se scoate oncologic si asta basta. Ori mori ori traiesti. Nu cred ca merge cu jumatati de masura.
Daca urmam proceduri din carti murim cu zile. Nu numai in domeniul asta.
melanom malign 07-03-2012, 20:27:27 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
la fel !
melanom malign 07-03-2012, 13:04:34 de către corina76
Subiect: melanom malign
Multumesc din suflet.
Sper sa reusesc sa ma adun cat mai repede sa o pot sustine moral si sa ia deciziile cele mai bune.
Numai bine !
melanom malign 07-03-2012, 12:26:16 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
e ok ca excizia INITIALA sa fie facuta de un dermatolog. de obicei se procedeaza asa:

- se identifica o leziune care e posibil melanom;
- se EXCIZEAZA doar local, cu o margine mica de siguranta in jurul ei, cativa milimetri;
- se da la anatomie patologica si se vede ca e melanom si se precizeaza un indicator numit scorul BRESLOW;
- se REEXCIZEAZA cu o margine mult mai larga in jurul leziunii, pana la o raza de 2 cm in jur (este un pas foarte important, esential chiar, dar lumea nu stie lucrurile astea si de multe ori nu li se explica, si atunci eu au falsa impresie ca primul pas defapt a fost o operatie gresita, ca au trebuit "reoperati", ca medicul e un tembel, isi pierd increderea, se duc prin alte locuri, etc.);
- tot in functie de diagnosticul/diagnosticele HISTOPATOLOGICE (de la parafina) ale acestor 2 operatii, se iau decizii ulterioare in ce priveste fie ganglion santinela fie observatie fie alte lucruri; totusi nu e momentul sa anticipam acuma... vom vedea cum e la tine; totusi iti recomand sa faci ecografia AXILARA, pentru ca ea poate spune multe despre daca trebuie facut ganglion santinela sau trebuie scosi mai multi ganglioni in bloc; este o metoda foarte buna pentru investigarea ganglionilor de suprafata si cu mult mai ieftina decat RMN-ul.

momentan nu te lega foarte mult de ce a spus roxana, soarta mamei ei a fost una cu ghinion iar dupa toate aparentele a avut metastaze inca din momentul operatiei, iar ce i s-a intamplta ulterior nu se datoreaza faptului ca a facut mai putin de 2 ani tratament cu probabil interferon. de multe ori pur si simplu asa se intampla, nu e vina nimanui. nu te panica si pastreaza-ti mintea clara ca sa poti lua decizii ok si sa colaborezi bine cu cine trebuie! e mai usor asa si sansele sunt destul de bune ca boala e foarte incipienta.
melanom malign 07-03-2012, 11:23:02 de către corina76
Subiect: melanom malign
Credeti ca e Ok daca excizia e facuta de catre dermatolog ? Dupa excizie si dupa rezultatul biopsiei este obligatoriu cautarea si scoaterea ganglionului santinela ?
Multumesc pentru incurajari si sfaturi Roxana.
Doamne ajuta sa fie bine. Multa sanatate tuturor
melanom malign 07-03-2012, 02:02:12 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Corina, probabil ar fi bine sa faca un RMN cu atat mai mult cat nu se stie localizarea, pentru a sa nu fi afectat lantul ganglionar.In cazul mamei alunita nu se marise dar tot asa s-a lovit iar apoi a capatat o culoare bruna-neagra.In cazul MM pot spune k este important stadiul foarte mult...depinde de foarte multe lucruri.Acesti ganglioni sunt subcutanati de obicei se urmareste, , stabilizarea`` cu ajutorul citostaticelor(importanta si doza de atac).In cazul in care sunt si alti ganglioni, se poate vedea la RMN, dar in acest caz nu se pot face operatii, operatii,...ci cu ajutorul citostacilor se tine boala cat de cat sub control, binenteles k si citostaticele au o multe reactii adverse, mai ales durerile pacientului.Nu vreau sa te sperii ci doar sa trag un semnal de alarma daca este un stadiu mai avansat;initial mama a avut un ganglion dar in timp de aproximativ un an au aparut si altii, de la inceput cand am aflat diagnosticull, am fost peste tot unde se putea in tara si mergeam si la Viena pt alte investigatii, acolo aflasem k doza de atac pe care ea o facuse in tara era mai mica decat ar fi trebuit...2 ani consultatii tratament si multa speranta, dar unul din ganglioni se marise si aici practic refuzau sa ia o decizie dar am plecat la Viena si akolo imediat a facut operatie chirurgicala...am crezut k era mai "bine"dar din pacate este o boala care avanseaza foarte repede(nu neaparat la organele interne)pot fi diferiti ganglioni care trebuiesc urmariti tot timpul.In cazul mamei totul s-a intamplat foarte repede am aflat cu durere k ii metastazase la nivel cerebral.Nu vreau sa te sperii dar nici sa treci prin ce am trecut eu simtindu-ma neputinciosa in fata acestei boli si neputand ajuta cea mai draga fiinta.DAR TREBUIE SA AIBA SPERANTA, suport moral, credinta, vointa deoarece poate a descoperit boala si poate face ceva.In cazul operatiei sa fie farte prudenta daca trebuie realizata, daca este necesar RMN, daca trebuie sa ia ia si un citostatic inante de a face operatia (nu doar dupa)si sa nu faca greseala, , laser ``daca este MM.Aceasta este doar o parare, atentie mare inainte de a lua o decizie.Ii doresc multa sanatate!!!
melanom malign 06-03-2012, 23:59:53 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu este neaparat un drum lung. poate ca melanomul este localizat, mic, si ca nu a apucat sa metastazeze pe nicaieri altundeva, iar asta va presupune ca odata cu operatia, se pot rezolva si problemele.

desigur ca acum cel mai important pas este excizia melanomului de catre chirurg si studiul lui la laboratorul de anatomie patologica.

ce as mai face eu PANA ATUNCI ar fi o ECOGRAFIE AXILARA. asta e tot pentru moment.
melanom malign 06-03-2012, 22:22:50 de către corina76
Subiect: melanom malign
Din pacate in aceasta seara cumnata mea a mai fost la un dermatolog care a spus acelasi lucru, are MM, brat drept. La palpare nu a gasit nici un ganglion, ceea ce spunea dumnealui e de bine si ca ar fi trebuit sa se afle sub axila, dar poate fi oriunde.. O sa o opereze dansul marti pe 13 martie. Dl dr. spunea ca trebuie gasit si acel ganglion, in urma unei analize cu ceva substanta. Trebuie scos si acel ganglion ? Inteleg ca acesta eeste inceputul unui drum lung si foarte greu. Ce sanse de supravietuire sunt si ce ar trebui sa facem acum ? Credeti ca e nevoie sa o vada un radiolog inainte de a face excizia?
Multumesc si multa sanatate tuturor
melanom malign 06-03-2012, 21:12:29 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
numai bine !
melanom malign 06-03-2012, 15:32:10 de către corina76
Subiect: melanom malign
Multumesc din suflet, sper sa aveti dreptate. Cred ca o sa merga la un chirurg aici in Oradea. Avem si un anatomopatolog bun aici.

Toate cele bune
melanom malign 06-03-2012, 14:55:29 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
la cum descrii tu, o lezine practic nemodificata de 10 ani, e putin probabil sa fie melanom malign, nu prea respecta criteriile de diagnostic. totusi diagnosticul se pune numai pe biopsie, iar daca e o "alunita" care e in calea traumatismelor, supusa la raniri accidentale periodice, cu siguranta ca se indica sa fie scoasa, pentru ca "se poate maligniza"...
de asemenea, biopsia nu se poate face cu laser!
nu cred ca se impune sa mergeti pana in ungaria pentru doar atat... ce va trebuie este un chirurg ok, poate chiar un dermatolog, si un laborator de anatomie patologica la fel de ok.
melanom malign 06-03-2012, 09:41:47 de către corina76
Subiect: melanom malign
iti multumesc Roxana, sper si eu ca biopsia sa demonstreze contrariul. Inca nu s-a hotarat unde sa faca interventia chirurgicala. Noi suntem din Oradea. Voi ce parere aveti unde ar trebui sa o faca? La Oradea, Cluj sau Ungaria? Sigur vrea metoda clasica, nu laser. A hotarat sa faca si radiografii inainte de operatie.
Nu stiu, poate spun o mare prostie dar ea are alunita aceasta de vreo 10 ani. A crescut foarte putin, culoarea nu s-a modificat in timp, s-a mai lovit si in vara si nu s-a intamplat nimic. Acum s-a lovit din nou, a sangerat un pic dar rana s-a vindecat. Ce credeti, daca o lasa acolo, fara sa umble la ea, ce se poate intampla? Cum am zis poate e o prostie, dar intreb, daca cineva stie ceva. Cunoasteti cazuri?

Inca o data multumiri si multa sanatate tuturor.
melanom malign 06-03-2012, 00:04:10 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Buna Corina, mama mea a primit acelasi diagnostic tot in urma unei alunite, am mai scris inainte asa k nu ma voi repeta.Vroiam sa-ti spun daca chiar are acest diagnostic in urma biopsiei, trebuie intrebat daca ar trebui sa faca interferon sau citostatice pentru a nu metastaza iar daca opteaza pt laser atentie si mai mare.Imi pare rau sa aud de aceasta boala crunta stiind cat de repede avanseaza.Daca pe viitor te pot ajuta cumva, o voi face cu mare placere...dar sper ca biopsia sa dovedeasaca contrariul.Sanatate multa!
melanom malign 05-03-2012, 13:32:00 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu cred ca mai e momentul pentru a doua, a treia, a shaptea opinie, ci mai degraba pentru biopsie.
melanom malign 05-03-2012, 10:42:20 de către corina76
Subiect: melanom malign
V a multumesc. Maine are programare la un alt dermatolog, pentru a doua opinie. O sa revin cu mai multe detalii dupa ce aflam diagnosticul cu certitudine.
Numai bine si multa sanatate tuturor
melanom malign 04-03-2012, 18:21:21 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
oricum ar fi, daca leziunea este suspecta de a fi MELANOM MALIGN, ea trebuie rezecata chirurgical, si asta fara prea multa asteptare, cel putin spre a se pune un diagnostic cert. ce e de facut ulterior se va decide in functie de cat de extinsa este boala: ce dimensiuni si alte caracteristici are tumora, daca exista ganglioni invadati, care sa se palpeze sau sa fie detectati prin de exemplu o ecografie, etc.

in orice caz, tumora trebuie scoasa initial. vorbim dupa ce aveti mai multe informatii, in primul rand buletinul histopatologic de la operatie si alte concluzii ale medicilor cu care vorbiti.

va uram numai bine si noroc !
melanom malign 03-03-2012, 21:01:29 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Corina, important e sa o scoata cat mai repede indeiferent de ce natura este. Si s-o scoata cu limite largi pentru a evita alte complicatii ulterioare. Mai grav era daca era privita cu superficialitate si ajungea pe mana unor nepriceputi care ar fi putut face mai mult rau.
melanom malign 02-03-2012, 10:56:34 de către corina76
Subiect: melanom malign
Multumesc Laura.
Multa sanatate mamei tale
melanom malign 02-03-2012, 09:45:29 de către LauraEO
Subiect: melanom malign
Poate va ajuta informatia : http://salveazadaniela.wordpress.com/

Mama mea e intr-o situatie asemanatoare, poate chiar mai grava decat melanomul si citesc tot ce prind. Daca cautati terapia Gerson, are rezultate foarte bune pe Melanom, chiar melanom metastazat.

Multa intelepciune va doresc...ca vine si sanatatea !
melanom malign 01-03-2012, 21:21:14 de către corina76
Subiect: melanom malign
Buna seara,
Azi am aflat o veste cumplita si in acest moment sunt sub influenta acestui soc. Cumnata mea in varsta de 38 de ani a fost azi la un dermatolog si i s-a pus diagnosticul de melanom malign in faza de crestere nodulara, brat drept. Mentionez ca nu i s-a facut nici un fel de analize, doar medicul s-a uitat si ia spus ca are melanom si a si vrut sa o trimita la chirurg pentru operatie. Categoric vom merge sa mai consultam si un alt medic. Diagnosticul acesta grav nu se pune in urma unei biopsii ? Mentionez ca are o alunita pe bratul drept si in urma cu cateva zile s-a lovit la ea si a sangerat. A fost la medicul de familie si a trimis-o la dermatolog. Acum suntem socati de aceasta veste si as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedam, sa nu intram in panica, sa putem sa o ajutam. S-a programat deja pe saptamana viitoare la un alt dermatolog. Ce am citit aici m-a ingrozit. Daca e ceva sper sa fie in stadiu incipient si sa se poata trata.
Multa sanatate tuturor.
melanom malign 23-02-2012, 20:48:42 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
ma tem ca, de principiu, este contraindicata.
melanom malign 23-02-2012, 12:20:46 de către ionut_moldovan
Subiect: melanom malign
Pentru RaulDuke, ce stiti despre ulitizarea Avastinului in cazul metastazelor cerebrale?
melanom malign 08-02-2012, 22:36:11 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
spanzul nu este un tratament. este ca si cum ai intreba daca poate sa mearga si cu spatele, in perioada aceasta. nu este o chestiune medicala.
melanom malign 08-02-2012, 17:17:03 de către icami
Subiect: melanom malign
Am o cunostinta care are diagnosticul de Melanom Malign gradul 3.Tocmai a terminat cura cu citostatice si a fost propus de catre Domnul Doctor de la Cluj sa inceapa tratamentul cu Vemurafenib, (s-a descoperit la analizele facute acu 2 saptamani, adenopatie laterocervicala pronuntata si in urma intrunirii unei comisii au ajuns la concluzia ca trebuie cat de repede inceput acest tratament).Intrebarea mea este :in acest timp poate face si un tratament cu spanz ?Sper ca m-am facut inteleasa, va multumesc mult.
melanom malign 25-01-2012, 21:13:38 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
ce fel de pastile ? nu se intelege exact care e intrebarea ta. nu exista tratament de "detoxifiere" si care anume pastile "antitumorale" ?
melanom malign 25-01-2012, 12:13:17 de către icami
Subiect: melanom malign
Stie cineva daca dupa radioterapie, inceperea unui tratament de detoxifiere, ingerarea de pastile antitumorale are vreun efect advers?Va multumesc si multa sanatate!
melanom malign 20-12-2011, 00:16:28 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
si eu te salut, dar tu trebuie sa faci o distinctie mai clara intre TERAPIE (tratament) si CURA (vindecare). tratament exista oricand si pentru orice, dar speranta de a VINDECA sau de a PRELUNGI SUPRAVIETUIREA, asta nu exista mereu. iar cu privire la majoritatea cancerelor in faza metastatica cel putin, speranta de a VINDECA este practic nula a fost istoric asa si nu pot decat sa sper ca nu va mai ramane asa prea multa vreme.
ce e drept si fara tagada insa este ca NIMIC nu a dovedit rezultate superioare metodelor medicale standard. alternativele gen Gerson, pe care le-am studiat indelung, nu au nici un argument de partea lor. tot ce fac este sa se abata de la metodele stiintifice de furnizare a dovezilor, folosind drept exemple niste cazuri care nu ofera nici cea mai mica incredere statistica sau stiintifica.
exemplu: 100 de oameni au cancer bronhopulmonar metastatic si nici unul nu urmeaza nici un tip de tratament standard, in schimb toti se decid sa devina vegetarieni. dupa un an constati ca mai sunt in viata jumatate din ei. al de gerson or sa vina sa spuna ca este rezultatul dietei vegetariene, dar un medic adevarat o sa-ti spuna ca de fapt este evolutia naturala a bolii, pentru ca el stie despre studii care au comparat oameni care folosesc dieta vegetariana cu cei care NU o fac, si ce efect are asta asupra aceste boli. intelegi ceva ?
concluzia este ca un caz izolat, doua, 10 sau 1000 NU REPREZINTA NICI UN ARGUMENT in favoarea sau defavoarea a nimic! din pacate acele 1, 2, 10 sau 1000 de cazuri care au urmat, de exemplu, o cura gerson, trebuiesc comparati cu alti tot atatia oameni care au aceeasi boala, dar care NU au urmat aceeasi metoda. numai in respectivul moment se poate trage o concluzie. alternativa ar fi ca dupa ce i-ai tratat pe respectivii oameni, sa dai timpul inapoi si sa incerci altceva, iarasi pentru a compara rezultatele, dar cred ca asta e putin mai greu de realizat.
intelegi cum functioneaza medicina ? nu cu cazuri si marturii postate pe internet.
melanom malign 19-12-2011, 20:58:29 de către pomul vietii
Subiect: melanom malign
.
Raspuns pentru RaulDuke: DA! DA! DA!

EXISTA "exemple vii" de oameni care au fost diagnosticati cu melanom malign si care traiesc bine sanatosi, la 30 de ani distanta.
Iata un caz arhicunoscut : BEATA BISHOP
http://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=1401
poti vedea si un interviu cu ea aici
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid22364988001?bclid=22594738001bctid=1795086342
Citeste te rog si cartea scrisa de ea (e tradusa in limba romana "Vremea Vindecarii") si apoi da verdictul.
In plus, intra si pe site-ul Institutului Gerson si vezi despre ce e vorba, te rog:
http://www.gerson.org/GersonTherapy/gersontherapy.htm
Sunt si carti despre Terapia Gerson traduse deja in limba romana... dar cred ca e de ajuns! Eu nu sunt aici pentru a promova vreun "ceai de bisnitari" sau vreo secta sau ce iti inchipui tu :) Am postat aceste informatii pentru a largi orizontul si pentru a aduce in discutie si alte alternative pentru un bolnav de cancer. Deocamdata, terapia Gerson are dovezi clare ca unii oameni au supravietuit, asta nu inseamna ca e o terapie care da rezultate garantate 100%. Important pentru mine, personal, este ca sunt totusi cativa oameni care au reusit si asta ma face sa fiu atent la acest subiect si sa nu ma grabesc sa il arunc la gunoi pana nu aflu exact despre ce e vorba.

Tu vorbesti despre "bisnitarii de ceaiuri miraculoase" iar eu vorbesc despre medicul Max Gerson care a ajuns la a intelege cate ceva despre cum functioneaza corpul uman dupa mai bine de 30 de ani de experienta/studii... nu sunt eu in masura sa il numesc sarlatan. Tu esti liber sa crezi ce vrei si sa faci cum crezi de cuviinta dar sper ca esti macar constient ca nu detii adevarul absolut. Te bati chiar cu pumnii in piept ca NU STIE NIMENI cum vindeci cancerul si ne mai si enumeri ce NU VINDECA aceasta boala. De parca ar ajuta pe cineva supozitiile tale, no offense! Poti insa sa spui ce anume VINDECA? Stii vreo cale/metoda/terapie?

Cu respect si intelegere, te salut!
melanom malign 19-12-2011, 20:12:21 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
ai macar vreun singur argument in favoarea afirmatiilor pe care le faci ? exista macar un singur caz unde s-a demonstrat, nu o vindecare, dar macar prelungirea vietii cu o singura luna, datorita oricarei metode "alternative" de tratament, asa cum spui tu ? eu am cautat si caut inca, si n-am gasit absolut nimic, decat prostii pseudostiintifice popularizate de sarlatani.
cancerul nu e o boala degenerativa! inca nu s-a gasit un leac generic pentru ca nu se stie cum se produce. subliniez NU SE STIE, nu "medicii nu stiu, in schimb stiu alopatii". deci NU STIE NIMENI, iar singurele progrese facute in acest domeniu, in intelegerea, diagnosticul si tratarea acestei boli, sunt oamenii de stiinta si medicii, nu bisnitarii de ceaiuri miraculoase. cancerul nu se trateaza cu diete si nu poate fi vindecat nici cu credinta, nici cu salate de nici un fel, iar odata ce apare, nici incetarea fumatului macar nu poate sa-i inverseze evolutia.

multa sanatate si tie !
melanom malign 19-12-2011, 15:24:19 de către pomul vietii
Subiect: melanom malign
Buna ziua,

Citesc cu durere in suflet despre miile de cazuri de melanom si ma gandesc cu o uriasa compasiune la cineva apropiat din familie care tocmai a fost diagnosticata cu aceasta teribila forma de cancer. Am studiat cat am putut in ultima perioada si am aflat un lucru pe care il consider absolut logic: cancerul este o boala care apare pentru ca organismul este intoxicat iar sistemul imunitar nu mai poate lucra asa cum trebuie; celulele canceroase incep sa formeze structuri pentru ca ficatul de exemplu functioneaza la capacitate minima. Solutiile aplicate in medicina alopata sunt, din pacate, complet ineficiente si, mai mult de atat, chinuie pacientul si il degradeaza pana in clipa in care ajunge sa isi doreasca doar sa moara mai repede. Nu prin taiere, otravire si ardere se vindeca trupul. Ca dovada, spuneti-mi va rog cati oameni au supravietuit cancerului datorita chimioterapiei, iradierii, etc? Si daca au "supravietuit" prin aceste metode, cat timp a trecut de la ultima sedinta de citostatice sau cum arata si cum se simt ei acum?

O alternativa REALA pentru tratarea melanomului este in schimb sa ajuti organismul sa scape de toxine (clisme) si sa il intaresti printr-o alimentatie potrivita. Cautati pe internet TERAPIA GERSON, de exemplu, si veti vedea ca sunt oameni care au invins melanomul printr-un regim alimentar foarte strict, combinatrcu medicatia potrivita. Deci, EXISTA SANSE ! Cititi va rog si cartea scrisa de Beata Bishop numita "Vremea Vindecarii"... este tradusa in limba romana si poate fi un bun inceput in documentarea dvs. In curand o sa postez pe youtube si un film tradus in limba romana despre cum putem sa ne tratam de cancer si alte boli degenerative prin metode NATURALE, fara chinuri si mutilari inutile.

Toti suntem datori o moarte, accept acest lucru. Mai devreme sau mai tarziu toti vom muri, aceasta este legea eterna a Universului. Dar toti avem dreptul de a muri precum oamenii, in minima demnitate, alaturi de cei dragi ; nu mutilati, otraviti si chinuiti de asazisa "medicina adevarata"...suntem inca foarte departe de a intelege viata in esenta ei, ca dovada cum tratam aceasta maladie a lumii moderne, numita cancer. S-a impamantenit ideea ca de fapt cancerul se vindeca din exterior. Prostii! Cancerul se vindeca din interior, corpul are puterea de a se vindeca daca este sustinut, pregatit si lasat sa lucreze. Oameni buni, treziti-va si intelegeti adevarul: noi singuri ne facem rau prin felul supertoxic in care traim !!! Tot noi trebuie sa ne salvam ! Trebuie sa intelegem unde am gresit si sa reparam greselile iar in final, o data reechilibrata situatia, vom merge mai departe!

Fie ca toate fiintele de pe aceasta planeta sa se elibereze de suferinta si de ignoranta!
Fie ca medicii sa inteleaga faptul ca solutia se afla inauntru nu in cutit si otrava si sa dezvolte tehnici de vindecare eficiente! Ii respect pe medici dar nu mi-e rusine sa spun ca foarte multi bajbaie in intuneric si sunt neputinciosi in fata acestei orori numita cancer.
In final, oameni buni, aveti grija de trupul, mintea si sufletul vostru! Noi suntem responsabili de vietile noastre, nu putem cere unui medic sa ne salveze de la groapa pe care ne-am sapat-o cu dintii in zecile de ani de mancat mizerii, fumat si bautura! Echilibrul e cheia! In Natura gasim raspunsurile! Dumnezeu e indrumatorul!

Sa aveti Sarbatori linistite!
Multa multa sanatate va doresc tuturor!
melanom malign 11-12-2011, 21:56:11 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
cu siguranta, daca nu exista alte contraindicatii. referitor la campurile folosite si zona si gradul de afectare al pielii, intrebati-l si pe radioterapeut, asa e cel mai bine ! altfel masaj, posturalitate, fasa elastica, etc., e important de folosit. ma tem insa ca rezultatele nu sunt cele mai bune, iar problema limfedemului ramane una foarte spinoasa.
melanom malign 11-12-2011, 21:04:44 de către icami
Subiect: melanom malign
As dori sa stiu, daca in timpul radioterapiei, prietena mea poate face si masaj limfatic, la membrul afectat.Va multumesc.
melanom malign 30-11-2011, 15:00:41 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu exista studii care sa compare ce se intampla intre pacientii care fac un regim 100% conform planului initial cu cei care fac tratamentul cu anumite intarzieri. nu stiu daca per total sunt diferente semnificative, daca e mai bine, daca e mai rau. defapt pot sa spun cu destul de mare incredere ca nu stie nimeni.
ce se stie insa este ca, probabil cum vi s-a si spus, raspunsul melanomului malign la radioterapie este foarte foarte modest. ratele de raspuns sunt undeva in jur de 10%, iar acestea in nici un caz nu sunt alcatuite din remisii complete, in mod regretabil.
melanom malign 30-11-2011, 10:47:08 de către icami
Subiect: melanom malign
Multumesc pentru raspuns.Dar ar mai dori sa stie daca aceasta radioterapie facuta cu intreruperi de o saptamana, doua, mai are efectul care ar trebui sa-l aiba.Sper sa ma fac inteleasa.Ei ii este frica, ca nu are efect, neavand o continuitate.As vrea un raspuns cat mai repede.Va multumesc.
melanom malign 29-11-2011, 14:28:09 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu se reiau. se continua cu respectivele intreruperi. doza totala nu poate fi depasita.
melanom malign 29-11-2011, 14:17:46 de către icami
Subiect: melanom malign
Prietena mea de care v-am vorbit (cea care are liposarcom gradul 1) este inperioada in care face radioterapie dar saptamana trecuta aparatul de la Cluj s-a defectat.Vin sarbatorile si inevitabil, vor mai fi si alte intreruperi.As dori sa stiu ce efecte au aceste intreruperi.Ea ar trebui sa faca 30 sedinte, a facut doar 7.Ce ar trebui sa faca sa le reia de la inceput ?(alta documentatie, alt CT etc)Sau se pot continua si asa, cu intreruperi. Multumesc anticipat pentru raspuns.
melanom malign 25-11-2011, 21:42:56 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Imi pare rau ca vad tot mai multe cazuri cu final nefericit.
melanom malign 23-11-2011, 02:42:59 de către roxana K
Subiect: melanom malign
Am citit ceea ce a spus animaluus si are dreptate in ceea ce priveste evolutia melanomului.Ma regasesc si eu...deoarece mama a murit in urma cu un an, de aceeasi boala, culmea tot pe data de17.7.2010 de acest diagnostic grav.noi am descoperit cu 2 ani inainte a urmat tratament cu interferon, atentie in acest caz la doza de atac pt.k de obicei se fac mai mici dozele, boala a avansat am facut apoi dacarbazina si cisplatin, boala tot avansa...a urmat temodal(citostatic f puternic care are si reactii adverse in ceea ce priveste durerile).Precizez k de la inceput am mers periodic si la Viena, akolo am aflat k doza de interferon a fost mai mica decat ar fi trebuit la debutul bolii.in ceea ce priveste citostaticele erau cam aceleasi substante active dar cu alte denumiri.A fost o perioada in care speram k boala nu va mai avansa, mama nu avea organele interne atacate ci doar diseminari dar fiind nai multe nu se faceau operatii chirurgicale deoarece erau multe diseminari subcutanate ci doar se dorea urmarirea acestora si boala sa nu avanseze.Numarul trombocitelor era tot timpul mic, realizam transfuzii f dese doar pt a face citostaticele in continuare deoarece boala avansa.Starea ei se inrautatea, dificultatea in mers si toate celelalte stari credeam ca erau din cauza citostaticelor.Desi era sub tratament una din diseminarile subcutanate (pe bratul stang)incepuse sa creasca.Am intrebat peste tot, am fost la nenumarati doctori chirurgi si oncologi peste tot se dadea din umeri...spuneau, , boala``.De la ultima vizita la viena nu tecusera decat vreo 2 luni iar programarea era peste 2 sapt, dar vazand ca diseminarea era si purulenta, iar aici pur si simplu nu primeam raspunsuri din nou am plecat la viena akolo imediat s-a facut operatia(asta pt k oncologul cunostea cazul pt k timp d 1 an si jumatate ne duceam la investigatii)...ne-a spus ca nu era o operatie grea dar lucrurile s-ar fi complicat daca am mai fi stat aici.ne-am intors in tara mama a avut o perioada in care se simtea, , mai bine``daca pot spune asa...dar mergea cu mare dificultate, din nou credeam ca sunt de vina citostaticele(pt ca diseminarile erau subcutanate dar multe)...situtia s-a inrautatit intr-o zi cand a avut o convulsie, a fost crunt si dureros dar la spital si-a revenit...eram atat de, , fericita``k nu o pierdusem.A doua zi am facut CT (si la alte investigatii facusem dar intern si cap nu era nimic afectat)...din nefericire diagnosticul a fost crunt avea 2 metastaze bilaterale pe creier, nu-mi explicam atatea analize, CT, organe care nu erau afectate si avansase atat de repede tocmai la creier!.toata lumea spunea aceasta este boala iar operatia era foarte dificila, la viena ne-au spus k daca nu era bilateral relizau operatia dar fiind asa nu ne-au dat sperante si am comandat din Franta muphoran(citostatic) deoarece la noi nu se mai fabrica(nu-mi venea sa cred kat de neputinciosi eram in fata bolii)aici deasemenea neurochirurgii parca refuzau sa mai faca ceva...vroiam sa facem tot pana in ultimul moment, un neurochirurg ne-a spus k operatia o face doar daca creste nr. trombocitelor(prin perfuzii)...dar cresteau pe moment iar a doua zi iar scadeau.Mentionez k si la axila incepuse sa se umfle unul din ganglioni.Mai era o saptamana pana trebuia sa facem operatia dar intr-una din zile febra era foarte mare...(ea nu mai mergea, avea convulsii mai dese din cauza edemului, nu mai manca), starea ei se inrautatea...neurochirurgul nu a mai vrut sa faca operatia din cauza nr mic de trombocite.Clipele acelea au fost groaznice ea era in viata dar noi nu puteam sa facem nimic.(vreau sa mentionez k refuzau sa o mai tina la terapie intensiva spuneau k nu, , mai e mult, e vorba de ore`` sau imi ziceau, , nu te gandesti k mama ta ar vrea sa fie acasa im momentele astea``...va dati seama ce simteam atunci cu cata lejeritate spuneau, parka nu gandeau..)Am reusit pana la urma sa o mai tinem la terapie intensiva, am...tot sperat...si ne-am rugat la o minune, dar din pacate...mi-am pierdut cea mai draga fiinta.Nu pot spune in cuvinte ceea ce inseamna...acum am doar amintiri si citind si despre alte cazuri am vrut sa atrag atentia asupra evolutiei bolii(desi nu sunt afecate organele interne, boala avanseaza), mare atentie si la doze si la intervalul de administrare in functie de evolutia bolii.Va urez multa sanatate!
melanom malign 21-11-2011, 18:53:48 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
trebuie stabilita cauza. daca e una limfatica, nu poate fi facut nimic. in schimb daca e vorba de vreo infectie localizata, sau de o tromboza venoasa profunda, astea sunt administrabile si e chiar imperios si urgent sa fie diagnosticate si tratate. medicul ce v-a zis despre asta ? de ce e dat edemul ? nu e nevoie sa faceti presupuneri, intrebati medicul !
melanom malign 21-11-2011, 12:11:42 de către icami
Subiect: melanom malign
Am o prietena care in urma cu doua luni s-a operat de liposarcom (localizat pe coapsa -gradul 1).In prezent se afla la Cluj unde face radioterapie.De cateva zile i s-a umflat piciorul foarte tare si o doare.Presupunem ca are circulatia limfatica foarte deficitara.Stie cineva un medicament care ar putea sa o ajute ?I s-a mai intamplat cuiva ?Multumesc anticipat pentru raspuns.
melanom malign 03-11-2011, 19:40:08 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Georgyden, in cazul meu daca Dumnezeu nu m-ar fi sprijinit, eram mort demult, nu neaparat de melanom.
In lume se moare de inima pe primul loc si de cancer pe al doilea. Sunt 2 boli care te omoara diferit. In primul caz nu ai timp nici sa zici au, iar in al doilea caz induri cele mai infioratoare dureri fizice si psihice. Avantajul cazului al doilea e ca avem timp pentru pocainta, intoarcere spre Dumnezeu si implicit apare dorinta de mantuire. De obicei omul la suferinta isi aduce aminte de Dumnezeu. Pana la urma ce este moartea? Este mutarea noastra dincolo. Este atat de infiorator? Daca nu privim la Dumnezeu, da. Am conoscut cazuri in care persoana a murit impacata cu Dumnezeu si cu sine dar sunt si cazuri in care a fost un zbucium continuu si pentru bolnav dar si pentru familie. Am simtit si uneori mai simt suflarea mortii in ceafa si stiu ce simte cel care stie ca i s-a terminat drumul. Este imposibil sa-ti imaginezi ce simte o persoana care a aflat ca va muri. Fara Dumnezeu pur si simplu iti pierzi mintile dar cu convingerea existentei Lui stiu ca pare ciudat dar moartea devine chiar dulce.
melanom malign 03-11-2011, 11:29:08 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
da, multumesc ! iti urez mult mai mult noroc in continuare !
melanom malign 03-11-2011, 10:33:57 de către animaluus
Subiect: melanom malign
Da, mai auzisem undeva chestia asta, ca daca reusesti sa traiesti 5 ani dupa ce ai fost diagnosticat, esti considerat vindecat, chiar daca mai ai de trait 2 zile. cam ciudat...
Referitor la noile medicamente, nici 10 ani nu ti se par suficienti cand e vorba de cineva drag, dar ce sa zic, sunt mai ok decat ce era pana acum... totusi asteptam un medicament care chiar sa te vindece, nu doar sa-ti prelungeasca viata.
...iar de cost, nu am cuvinte.

P.S. vreau sa te felicit pentru proptitudine si pentru ca iti faci timp sa raspunzi si oamenilor de-aici, ar putea sa ia si altii exemplu.
melanom malign 01-11-2011, 17:11:43 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
animaluus, rata de supravietuire nu se exprima in procente asa, pur si simplu, ci in procente de supravietuire la 5 ani. ca atare pentru melanomul malign metastatic, rata de supravietuire la 5 ani este de aproximativ 20%, ceva mai putin. asta inseamna ca din 100 de oameni cu acest diagnostic, doar 20 mai sunt in viata, in medie, la 5 ani dupa diagnostic. iar pana la acele 2 medicamente, nici un altul nu a putut influenta acest lucru.

intr-un studiu ipilimumab a prelungit supravietuirea cu 4 luni, comparativ cu tratamentul cu un vaccin numit gp100 care a prelungit supravietuirea cu cam 6 luni. deci in total beneficiul de supravietuire al acestui medicament este de cam 10 11 luni in total fata de speranta medie de viata cu tratament standard. ti se pare putin ?

P.S.: ipilimumab se face in patru reprize, practic 4 perfuzii, fiecare la cate 3 saptamani, cu un cost total de 100 000 de dolari, nu de 13 mii de euro. doar pentru ACEST MEDICAMENT
melanom malign 01-11-2011, 14:46:34 de către animaluus
Subiect: melanom malign
Stiu de cele 2 medicamente, le-am gasit si eu, dar inca nu erau introduse in Romania, daca nu ma insel erau in proces de aprobare in state inca. Din pacate articolele pe care le-am gasit nu te incurajau prea tare. Rata medie de prelungire a vietii era de 3 luni, la un cost de 12 mii euro parca. Si in prospect erau niste posibile reactii adverse de te cruceai.

Da, 22% raspund la medicament, dar intrebarea este, ce rata de supravietuire este? Nimeni nu prea vrea sa raspunda la intrebarea asta... din documentarele si articolele citite e undeva pana in 5%. Gresesc?
melanom malign 01-11-2011, 14:33:55 de către aralex
Subiect: melanom malign
depinde foarte mult calitatea vietii..daca vb de inca o zi de durere groaznica, neputinta..de ce ti-ai dori sa vezi atata suferinta pe chipul celui drag?..mi se pare egoist.chestia cu banii nu e intradevar asa.nu te poti gandi ca puteai sa faci alceva cu banii. eu zic ca cel mai important e ce vrea bolnavul...

nu mai continui ca ma apuca plansul
melanom malign 01-11-2011, 14:06:28 de către GEORGYDEN
Subiect: melanom malign
Si eu vad cu cita usurinta se poate vorbi despre MOARTE.Pt voi poate pare simplu si inutil sa vorbiti acum despre bani cheltuiti despre tratamente care mai bine nu le faceati.Poate ati uitat cind erati in aceeasi situatie si ati fi dat orice si oricit pt a mai cistiga o zi in plus cu cel drag.Pur si simplu eu inteleg din toate astea ca ar trebui sa-l lasam sa moara si sa nu mai cheltuim niste bani `IN ZADAR`.Vad cu stupoare ca pe zi ce trece oamenii devin mai putin interesanti decit BANII.Poate ma credeti ca acum sunt in faza de negare ca nu vreau sa cred ca ni se poate intimpla noua, ca de fapt doar ma agat de o speranta care in realitate nu exista dar o sa va mai spun un singur lucru:ATITA TIMP CIT EXISTA DUMNEZEU PE PAMINTUL ASTA SI CREDINTA IN EL ADEVARATA EXISTA SI SPERANTA SI MAI ALES MIRACOLE!Poate o sa rideti dar timpul o sa ne arate daca am dreptate.Pacat !!!
melanom malign 01-11-2011, 13:26:26 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
ne pare rau pentru ce s-a intamplat cu tatal tau! condoleante sincere.

insa unele din concluziile tale sunt gresite: despre cancer, ca e mai usor sa previi decat sa vindeci, e greu. nu se stie cum se produce cancerul, deci nu poti sa-l previi. in cel mai bun caz poti sa ai o viata "sanatoasa" si sa urmezi consulturi regulate, programe de screening si asa mai departe.
despre faptul ca nimeni nu se gandeste la calitatea vietii: iarasi gresit. gresit total! toate beneficiile tratamentelor in oncologie sunt cantarite dupa 2 parametri mari si lati: SUPRAVIETUIREA si CALITATEA VIETII. ca atare se fac tot timpul analize subiective, incercari de a se tine un echilibru, multe bazandu-se pe trial and error. personal am pacienti care fac cel mai lejer regim de chimioterapie, dar varsa si se simt ca dracu de le vine sa moara cateva zile. altii fac chestii foarte dure si declara ca e ca o plimbare prin parc. indiferent de toleranta, exista oameni care raspunde excelent la un tip de tratament, chiar din stadii avansate ca vai de ei ajung sa aiba viata ca si normala timp de luni de zile, unii chiar ani (dintre cei ce nu sunt vindecabili, desigur) si exista unii care nu raspund la nici un tratament orice as incerca, boala progreseaza aproape cu aceeasi viteza cu care ar progresa daca nu as face nimic. totusi toate aceste lucruri sunt bine integrate la nivel global, cantarite, studiate, analizate si, datorita mijloacelor de informatie moderne avem ce se cheama MEDICINA BAZATA PE DOVEZI, care spune foarte clar in ce situatii poti sa-i ajuti pe anumiti oameni, in diverse stadii, cu anumite boli. ce sa incerci, ce sa nu incerci, etc. lucrurile sunt foarte clare dpdv al medicilor, chiar daca bezna totala pentru bolnavi si familiile lor. asta nu se poate combate decat cu dialog de buna calitate intre medic si pacient, nu poate sa se intample decat cand ei sunt parteneri pe bune. cand medicul ii explica pacientului tot ce poate sa inteleaga din ce trebuie sa stie si cand pacientul are incredere in medic si face eforturi sa inteleaga si sa fie compliant.

nota: rata de raspuns in melanomul malign metastatic la DACARBAZINA este de aprox. 22%; prin raspuns se intelege o ameliorare a calitatii vietii. studiile nu arata ca acest tratament prelungeste viata. iata deci un exemplu de sitautie in care intreg scopul tratamentului citostatic este de a ameliora calitatea vietii, nu de a o prelungi.

alta nota: din pacate abia anul acesta, iar la noi in tara abia acum, au intrat in uzanta si au primit aprobare 2 medicamente care au reusit, istoric, sa prelugneasca viata in cazul melanomului malign metastatic, care a esuat dupa prima linie de chimioterapie. acestea sunt vemurafenib si ipilimumab, extrem de noi, extrem de scumpe, cu aprobare de la CNAS si cu conditii speciale de administrare.
melanom malign 01-11-2011, 12:57:07 de către animaluus
Subiect: melanom malign
Nu am mai scris pe forum din mai, de cand a aparut problema cu tatal meu, dar am urmarit toate post-urile. Din pacate nu vin cu vesti bune, tatal meu a decedat pe 17.07.2011, la 4 luni dupa diagnosticul de melanom malign. Din pacate chimioterapia cu dacarbazina a fost apa de ploaie, boala a avansat galopant sub tratament, si la jumatatea lunii iunie era plin de noduli. S-a hotarat trecerea pe taxol carbon (sper ca zic bine), dar nu a mai apucat prima sedinta cu noul citostatic pentru ca a inceput sa aiba ameteli, nu a mai putut sta in picioare, a inceput sa transpire tare de tot, si s-a dezhidratat. L-am dus la spital cu tensiune 4 cu 7, au reusit sa-i stabilizeze tensiunea cat de cat, i-au facut perfuzii cu sare plus alte injectii, nu mai stiu exact ce, dar a inceput sa se umfle. A acumulat apa pana la piept, tumoarea de la axila s-a extins continuu si a crescut foarte urat. A stat 2 saptamani in spital, in a doua a inceput sa delireze, nu mai era coerent, nu se mai putea ridica, respira f greu, doctorul ne-a zis ca pleura e plina de noduli, a inceput sa sughita incontinuu, si dupa doua zile l-am dus acasa, pentru ca nu mai aveau ce sa-i faca doctorii. Povestea e mai lunga, doctorul ne-a zis ca a facut si blocaj renal, pentru ca nu mai urina deloc.
Acasa a mai stat o saptamana, in ziua cand l-am dus s-a simtit mai bine, chiar a vb cu noi si s-a uitat la TV, f ciudat mi s-a parut, mai ales ca a venit dupa o sapt de delir. Partea interesanta e ca a inceput sa urineze acasa, si sa elimine din apa. Incet, incet s-a dezumflat (sa fi fost oare din cauza perfuziilor cu sare?) dar starea se agrava pe zi ce trece. Sughitul i s-a oprit abia dupa inca 4 zile, iar la o saptamana nu mai puteam sa-i dam nimic, nici chiar calmante, pentru ca nu mai inghitea. Am chemat asistenta sa-i administreze morfina, i-a facut una duminica dimineatza, ne-a zis ca e comatos deja, si duminica a pranz a decedat.

Am incercat sa scriu cat mai mult din ce s-a intamplat, pentru ca cei in situatia in care am fost eu sa vada cat de urata este evolutia si sa stie la ce sa se astepte. Din pacate toate cadrele medicale cu care am vb si au auzit ca are melanom au fost foarte rezervate. Din cate mi-am dat seama, tine doar de noroc, de cum reactioneaza urganismul, boala la tratament, sansele de reusita sunt fff mici daca boala e descoperita in stadiu avansat.

Referitor la mers in strainatate, nu stiu ce sa zic, sunt jumatate pro, jumatate contra:
Pro pentru ca de departe sistemul nostru este la pamant, si nu e vorba numai de un medic care nu are timp sa te tina de mana. In cazul tatalui meu, prima operatie a avut-o in ianuarie, rezultatul biopsiei a venit abia dupa 2 LUNI, in MARTIE, intre timp l-a operat iar ca i-au iesit inca 2 noduli, a trebuit sa astepte iar o luna ca sa poata face PET-ul si abia in APRILIE a fost trimis la chimioterapie, timp in care boala a avansat galopant. Pana si medicul oncolog a fost f contrariat cum a putut chirurgul sa ii trimita un pacient cu melanom la 4 luni dupa ce a fost operat prima data.

Contra pentru ca e asa cum zice si RaulDuke, tratamentele sunt standard pe tot globul, si in state se foloseste dacarbazina ca tratament standard pentru melanom si taxol carbon ca si varianta alternativa daca dacarbazina nu are nici un efect. Al doilea motiv ar fi financiar, daca esti destul de realist si reusesti sa treci peste ideea ca nu are cum sa ti se intample tie, o sa-ti dai seama ca deznodamantul e cam acelasi, si mai bine investesti banii aia in altceva. Sincer in ultima luna a inceput sa-mi para rau ca tatal meu a facut tratament. Doctorii zic ca daca nu te vindeca macar iti prelungeste viata, dar nimeni nu se gandeste la calitatea ei, la ce-ti fac sedintele de chimioterapie. Din momentul in care a inceput sa le faca, a fost gata. Poate ar fi mai bine sa te bucuri la maxim de zilele care ti-au mai ramas.

Ca si concluzie, e mai usor sa-l previi decat sa-l vindeci. Viata mea s-a schimbat de atunci, am grija la ce mananc, ce beau, ce aer respir (din pacate aici nu prea avem ce face, dar nu strica sa mergi la munte macar odata pe luna, si asta intr-o zona mai putin poluata, nu pe valea prahovei unde te simti ca pe magheru), la cat si cand stau la soare, analize, markeri, etc.

Multa sanatate,
Florin
melanom malign 01-11-2011, 10:53:10 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
pai da, dar cu toate astea, foarte putini oameni isi permit sa plece in strainatate pentru tratamente disponibile si in romania. costa ENORM. si rezultatele sunt, ca si tratamentele, absolut similare. nu stiu daca mertia diferenta asta FOARTE MARE de bani numai faptul ca acolo doctoru are timp sa te tina de mana, sa zambeasca, sa-ti spuna povesti. altfel cine are bani se poate duce unde vrea, dar plateste din banii lui proprii si personali.
despre actele medicale in sine judecate de catre persoane alte decat medicale (gen hepatita clara tratata ca apendicita) asta nu are rost sa discutam decat daca suntem toti medici sau semidocti diletanti la emisiuni de la OTV.
melanom malign 01-11-2011, 08:42:42 de către aralex
Subiect: melanom malign
cand pacientii viseaza la tratamente in strainatate, nu se pune atat problema accesului la medicamente eficiente, de generatie noua, dar mai ales la medici motivati care sa se implice in obtinerea unor rezultate cat mai bune...la noi in tara, pe langa capacitatea organismului de a lupta, mai conteaza si pe mana cui apuci.e interesant sa te duci la radioterapeut cu un rezultat de tomograf si sa iti spuna ca arati prea bine ca sa fi recidivat boala, sau la medici de familie sa te duci cu semne clare de hepatita si sa te trimita sa iti scoti apendicele...si mai pot continua dar nu are rost.
cat despre medicii buni, cu renume, e bataie pe ei si asta le afecteaza cu siguranta capacitatea de a performa in conditiile in care trag toti de ei
de vina nu sunt medicii in sine, ci sistemul medical cu totul
melanom malign 01-11-2011, 00:35:03 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu inteleg intrebarea ta in postul de mai sus. despre ce plecare tot vorbesti in strainatate ? nu vad rostul si nu cred ca aveti bani sa ba platiti consturile intregului tratament pentru asa ceva oriunde in strainatate. in plus fata de asta, in romania exista acces la absolut acelasi tratament in oncologie ca oriunde altundeva in europa sau chiar si SUA. nu e nevoie sa te duci nu stiu pe unde, sa cheltuiesti averi pentru niste lucruri de multe ori elementare la care ai acces gratis aici, ca apoi sa ajungi tot in acelasi punct unde ai fi ajuns si daca ramaneai tara, dar cu costuri mult mai mici. melanomul malign este o boala crancena, iar cand e diagnosticat in faza metastatica, nu conteaza cum sunt analizele si ce se vede pe majoritatea organelor la tomografii sau alte investigatii. cand e in FAZA METASTATICA medicina moderna inca nu poate oferi sanse de vindecare. pur si simplu NU SE POATE. oriunde ai fi, tratamentul e acelasi, e standard. abia acum intra si in romania in aprobare 2 medicamente care, in aceasta boala si aceasta faza, abia reusesc sa preungeasca supravietuirea. sunt 2 medicamente care abia au fost aprobate, tot anul acesta, chiar de catre FDA in statele unite. din pacate aceasta e situatia si NIMENI PE LUME nu poate oferi mai mult. incercati sa intelegeti si sa va impacati cu asta, pentru ca daca diagnosticul este corect, mai mult nu se poate obtine.
imi pare rau! va urez mult succes si noroc !
melanom malign 31-10-2011, 14:56:53 de către GEORGYDEN
Subiect: melanom malign
Din tot ce am citit despre melanomul malign de pe acest forum nu am vazut nici un caz care sa se fi terminat cu bine adica sa se fi vindecat de asa ceva.La fel am vazut ca nimeni nu a mers in strainatate pt tratament sau pt investigatii oare de ce mai ales ca stim cum e sistemul nostru sanitar si ca totul merge greu la noi.Din pacate si eu am in familie un membru care a fost diagnosticat cu melanom malign cam cu vreo 6 luni in urma daca nu ma insel, oricumpina intr-un an.I-a fost atunci operata o alunita pe umar si la biopsie asta a iesit.Din pacate nu am vazut biopsia ca sa dau date suplimentare cit de avansat este, ce stadiu insa pot spune ca acum la control i s-au facut o gramada de analize pt ca ii iesise un nodul la axila si chiar daca toate au iesit bune adica markeri tumorali in limite, markeri pt noduli in limite, tomograf general unde nu s-au gsit alti noduli sau metastaze la alte organe medicul a hotarit ca trebuie operat pt a-i scoate acel nodul, la palpare nefiind dureros, bine delimitat.Acum 3 zile a fost operat iar rezultatul a fost groaznic nodulul respectiv se pare ca are metastaze si alti noduli f mici pe linga el care toti au fost scosi insa medicul i-a spus sorei mele ca sotul ei are sanse minime de supravietuire ca mai pot fi si altii si ca trebuie urgent pus pe chimioterapie.Ce nu inteleg eu e cum se poate ajunge la asta daca toate analizele au iesit bune, organele lui sunt in regula iar el spune ca poate mai are si alti ganglioni.Atunci toate analizele astea sunt in zadar?Atunci de ce i se dau sanse minime fara sa inceapa macar vreun tratament!Toata lumea acum cauta innebunita o clinica in strainatate pt a merge la tratament cu chimioterapie pt ca aici nu vedem rezolvare.El are un prieten in Spania care se pare ca a avut si el melanom malign si dupa tratamentul de acolo se pare ca acum e vindecat.Poate Dumnezeu o sa ne ajute si noua sa se salveze macar pt fetitele lui de 13 ani si 1 an si 6 luni.Ironia sortii e ca el este al doilea sot al surorii mele primul murind acum 6 ani de leucemie.Poate de data asta DUMNEZEU O S-O AJUTE SI-L VA SALVA!Sa va dea si voua Dumnezeu multa tarie si sa va salveze pe tot cei care sunteti in suferinta!!!
melanom malign 18-10-2011, 16:44:45 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
andreea, ne pare extrem de rau la toti sa auzim vestile pe care ni le dai. despre ce dureri este vorba insa ? ce fel de morfina faci si in ce doza ? ce altceva mai iei pentru durere ?
melanom malign 18-10-2011, 15:17:41 de către ANDREEA DENIS
Subiect: melanom malign
Buna ziua! din disperare si chin am intrat pe acest forum.Acum un an si jumatate mi sa descoperit la ficat un "chist hidatic" de 12 cm, am fost internata la spitalul colentina, mi s-au facut toate investigatiile si propusa pt operatie.Medicul chirurg m-a trimis sa fac un CT abdominal.Rezultatul m-a devastat CANCER LA FICAT CU METASTAZE LA rinichiul drept, colon.Am facut radioterapie, citostatice si iau nexavar de 1 an de zile , de curand medicul meu prof IRINEL POPESCU de la fundeni mi-a spus ca nu mai poate face nimic medical vorbind pentru mine, si ca am metastaze de gradul 3 si 4, viata mea in cateva cuvinte sa ruinat nu vreau sa accept asta m-am gandit la sinucidere la orice numai sa nu mai am durerile astea am inceput deja sa fac la 2 zile morfina.SUNT DISTRUSA DAR IN ACELASI TIMP MA GANDESC LA FETITA MEA PENTRU EA VREAU SA INVING NENOROCITA ASTA DE BOALA CARE MA MACINA PE DINAUNTRU.
melanom malign 25-09-2011, 23:02:28 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
da, e putin ciudat. poate sunt anatomopatologi mai de moda veche.
melanom malign 25-09-2011, 22:57:45 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Ciudat, ca din 2 teste la laboratoare diferite nu se specifica nicaieri Breslow ci numai Clark.
melanom malign 24-09-2011, 21:16:50 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
Clark III semnifica o profunzime "medie" a leziunii respective. Clark are 5 grade si se refera la nivelul anatomic pana la care a ajuns leziunea. tehnic vorbind clark III inseamna ca melanomul a ajuns in profunzime pana la limita dintre dermul papilar si dermul reticular, 2 straturi ale pielii. nu da informatii despre stadiul clinic, prezenta nodulilor sau a metastazelor la distanta. la ora actuala se foloseste mai degraba scara Breslow, considerata mai utila pentru prognostic.
melanom malign 24-09-2011, 20:05:06 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Clark III ce inseamna? Avansat?
melanom malign 23-09-2011, 22:14:28 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
nu. problema prelungirii supravietuirii se pune la cazurile avansate/metastatice. in cazul unuia foarte putin avansat, el este vindecabil doar prin chirurgie si interferon, daca e FOARTE FOARTE putin avansat, el poate fi vindecabil doar cu chirurgie.
melanom malign 23-09-2011, 21:31:50 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Nici interferonul nu a marit rata de supravietuire de cand a fost introdus in Romania acum 13 ani dar lumea si-l injecteaza in continuare. Daca eu il luam inseamna ca datorita lui traiesc nu?
melanom malign 22-09-2011, 12:55:02 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
tratamentele "alternative" gen naturiste si nu mai stiu ce nu au demonstrat nici un rezultat pozitiv in cazul cancerului, cu atat mai putin in cazul celui avansat. din pacate inca nu exista si nu va exista pana la anul, sau poate mai tarziu anul acesta, la noi in tara, vreun medicament care sa prelungeasca supravietuirea in cazul melanomului malign, aprobat de casa nationala de asigurari de sanatate. acest lucru sper ca se va schimba la anul, prin intrarea pe listele casei de medicamente din programul de oncologie a 2 droguri noi: ipilimumab si vemurafenib.
imi pare rau pentru fratele prietenei, poate cu chimioterapie va avea totusi o sansa sa aiba acces, in viitorul nu prea indepartat, la una din aceste 2 solutii. mult succes!
melanom malign 22-09-2011, 12:13:54 de către icami
Subiect: melanom malign
Buna ziua.Am o prietena care are fratele diagnosticat cu M M, cu metastaze multiple ganglionare.A facut interferon, dar pe el nu l-a ajutat prea mult.A facut dupa 2 ani metastaze ganglionare.Stie cineva tratamentele naturiste ale fitoterapeutului Eugen Giurgiu, au dat rezultate?Nu speram ca ar face minuni dar macar ameliorari, prelungirea vietii(are 45 ani si 3 copii mici).Va rog frumos sa-mi raspundeti.Acum este la Institutul Oncologic din Cluj.I s-au extirpat o parte din ganglioni, iar Domnul Doctor i-a recomandat sa inceapa chimioterapia.
Va multumesc.
melanom malign 14-09-2011, 12:30:10 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
felicitari!
melanom malign 13-09-2011, 13:55:33 de către quasar
Subiect: melanom malign
Din fericire dermatologul a spus ca nu am nimic, insa mi-a recomandat sa o urmaresc si sa vin la control in cazul in care apar deformari si/sau schimbari de culoare.
melanom malign 12-09-2011, 19:20:00 de către onyx20
Subiect: melanom malign
Mie nu mi se pare suspecta dar un dermatolog iti zice cel mai bine.
melanom malign 12-09-2011, 15:48:38 de către quasar
Subiect: melanom malign
Salutare tuturor.
Zilele trecute am hotarat sa ma tund 0 si am descoperit o alunita ciudata in partea din spate a capului. Stiam ca o am dar nu o vazusem pana nu m-am tuns. Poate ca sunt putin speriat si mi se pare, insa cred ca nu este o alunita obisnuita. Stiind de melanomul malign ca fiind o forma agresiva de cancer, m-am speriat si am hotarat sa ma duc maine la un medic dermatolog.
Pana atunci vreau sa va intreb ce parere aveti de aceasta alunita: http://img14.imageshack.us/img14/7508/alunita.jpg
In imagine este aceasi alunita din 3 unghiuri diferite. Nu ma jeneaza la atingere, nu iese nimic din ea si nici nu ma mananca.
melanom malign 03-05-2011, 22:13:56 de către RaulDuke
Subiect: melanom malign
in cazul melanoamelor maligne de grad Breslow III sau mai mare intr-adevar este posibila metastazarea si catre sistemul scheletic. desi rar pentru melanomul malign, se poate intampla si, din pacate, acest lucru se coreleaza cu un prognostic prost.
teoretic orice cancer poate metastaza absolut oriunde. termenul de metastazare se refera la raspandirea cancerului la distanta fata de tumora principala. este suficient ca doar cateva celule sa se desprinda de tumora primara, sa intre in sange sau in sistemul limfatic, ca de acolo sa se poata duce in orice alt organ, fara reguli prestabilite. in os metastazele ajung in principiu pe calea vaselor de sange, mai ales prin plexurile venoase paravertebrale.
stadiul metastatic in melanomul malign este si criteriul pentru care tatal tau a fost trecut pe dacarbazina, printre putinele optiuni standard disponibile in aceasta boala si in acest stadiu.
iti urez mult noroc !
melanom malign 03-05-2011, 21:02:14 de către animaluus
Subiect: melanom malign
Am si eu cateva nelamuriri, si poate cineva cu mai multe cunostinte in ceea ce priveste melanomul malign ma poate ajuta. Tatal meu a fost operat in ianuarie si i s-a extirpat un nodul la pieptul stang, s-a trimis la biopsie si dupa 2 luni a venit rez ca malign. Intre timp i-au mai aparut inca 2, in aceeasi zona, l-au operat iarasi dupa care am facut un Pet la Oradea, si a inceput chimioterapia (dacarbazina) la inceputul lui aprilie. Acum a facut a doua sedinta, si oncologul l-a trimis la chirurg pentru ca i s-a umflat zona unde a avut operatiile si s-a inrosit. Chirurgul a spus ca nu intelege ce e acolo, si de ce apar tot in aceeasi zona. A hotarat sa-l opereze iarasi, dar o sa-i faca o operatie mai mare, ca sa scoata tot de acolo. Plus, medicul a zis ca nu s-a depistat sursa, cel mai probabil sa fie f mica.
Ce nu inteleg, cum a ajuns tumoarea la osul bazinului, tinand cont ca organele nu sunt afectate deloc si analizele de sange au iesit f ok.
Va pun aici si rezultatul pet-ct-ului:
Nodul de 10 mm moderat captant FDG (SUV max=3, 8) situat la limita inferioara axilara stanga tangent la marginea laterala a muschiului pectoral mare. La cca 25 mm superior se distinge un limfonodul de 8 mm deasemenea captant FDG.
Discreta captare difuza FDG la nivelul cicatricilor postchirurgicale din regiunea pectorala stanga. Plamani expansionati bilateral, prezinta in segmentul 8 LIS un nodul inconsistent de 6 mm, fara captare FDG. Fara colectii pleurale. Fara adenopatii mediastinale sau axilare dreapta.
Focar hipercaptant FDG (SUV max=6, 9) cu substrat osteolitic de 10 mm, situat periferic posterior in tuberozitatea iliaca stanga. Focar similar de 8 mm vizibil in corpul iliac stang. La nivelul vertebrei T8 se distinge un alt focar captant FDG de 6 mm.
Hemangioame de 10-14 mm situate la nivelul corpilor vertebrali T10 si T12, fara captare FDG.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau la nivelul gatului. Fara adenopatii latero-cervicale sau supraclaviculare.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelvine sau la nivelul tubului digestiv. Moderata captare FDG la nivel anal explicabila in context fiziologic.
Fara lichid liber intraperitoneal, fara adenopatii retroperitoneale, pelvine sau inghinale.
Fara modificari morfologice sau de activitate FDG la nivelul membrelor inferioare bilateral.

Concluzie:
Leziune restanta axilara inferioara stanga compatibila cu natura maligna. Adenopatie axilara stanga metabolic activa. Detreminari secundare osoase.

Multumesc

26241 com 1 2 3 4 ..... 236237238239240241242 ..... 260 261 262 263 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp