Ultimele comentarii pe forum

24267 comentarii 12 3 4 ..... 240 241 242 243 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIUL DVS
Interpretare rezultat anatomo-patologic cancer col uterin 20-04-2018, 17:30:17 de către Anon4
Buna ziua,
Am revenit cu niste informatii mai recente. Dupa acel rezultat medicul oncolog a considerat ca nu mai era nevoie de niciun alt tratament si a recomandat un CT la 6 luni torace-abdomen-pelvis. Rezultatele CT-ului sunt: CU SUBSTANTA DE CONTRAST (pacienta femeie 67 ani)

"Pacienta cu antecedente chirurgicale de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala in octombrie 2017, cu chimioterapie si radioterapie neoadjuvanta.
ABDOMINO-PELVIN:
- Ficat cu dimenisiuni in limite normale (dimaetru antero-posterior al lobului drept de 152 mm, al lobului stang de 79 mm), prezinta cateva formatiuni lichidiene inerte la contrast, la nivelul segmentului VII (25mm), segmentului VI (11mm), segmentului II (14mm), segmentului V (14mm), segmentului III supcapsular (8mm), si cateva calcificari milimetrice la nivelul segmentelor II si VI. In rest, parenchin hepatic cu structura omogena, fara leziuni suspecte de diseminari secundare.
- Cai biliare nedilatate. Colecist destins, perete cu grosime normala, prezinta cativa calculi infunfibulari cu dimensiuni intre 8-12mm.
- Sistem port permeabil, cu calibru normal.
- Pancreas, glanda suprarenala dreapta cu aspect CT in limite normale.
- Glanda suprarenala stanga prezinta un nodul cu diametru de 17 mm, cu densitati native < 10 UH, sugestiv pentru adenom.
- Splina cu dimensiuni de 114*50*127 mm, cu structura omogena
- Rinichi cu dimensiuni si pozitie normale. Chisturi parapielice bilaterale, cel mai mare pe partea stanga de 15 mm, respectiv pe partea dreapta de 13 mm. Chisturi corticale bilaterale, cel mai mare pe partea stanga polar superior cu diametru de 52mm. iar pe partea dreapta, mediorenal, cu diametru de 18 mm.
- Nu se constata adenopatii abdomino-pelvine.
- Colon cu pregatire digestiva optima, a fost destins prin administrare de contrast negativ (apa) prin clisma. In conditiile de examinare nu se constata modificari parietale, de calibru sau formatiuni expansive intraluminale.
- Stomac, anse intestinale destinse prin administrare de contrast, cu aspect CT in limite normale.
- Vezica urinara, cu aspect CT normal.
- Histerectomie cu anexetomie bilaterala: Moderata infiltrare cu aspect reticulat a grasimii la nivelul lojei de histerectomie.
- Colectie lichidiana cu dimensiuni de 21*9*14 mm, localizata medial si in contact cu pachetul vascular iliac extern drept (colectie postoperatorie/serom). Nu se constata la nivel pelvin formatiuni suspecte pentru recidiva locala.
- Circulatie colaterala la nivelul peretelui abdominal anterior, in hipogastru, ce dreneaza in venele femurale superficiale bilateral.
- Modificari de artroza la nivelul coloanei toracale si lombare, mai importante la nivel lombar inferior unde se constata ingustarea spatiului discal L5-S1 si punste osteofitica anterioara voluminoasa.
- Asimetrie scoliotica toraco-lombara dextroconvexa.
- Nu se constata leziuni suspecte de diseminari secundare la nivelul scheletului inclus in volumul scanat.
- Osteosinteza cu placa cu suruburi la nivelul colului si diafizei proximale femur drept.

TORACE:
- Parenchin pulmonar cu aspect CT in limite normale. Nu se constata leziuni suspecte de diseminari secundare la acest nivel. Arbore traheo-bronsic cu calibru normal, fara modificari.
- Nu se constata adenopatii mediastinale sau la nivelul hilurilor pulmonare.
- Absenta revarsatelor lichidiene pleuro-pericardice.
- Vase mediastinale permeabile, cu calibru normal.

CONCLUZII:
- Absenta elementelor CT suspecte de recidiva locala sau regionala. Aspect postoperator la nivelul pelvin cu moderata infiltrare in loja de histerectomie si o mica colectie medial de pachetul iliac drept.
- Chisturi hepatice simple. Chisturi renale corticale si parapielice.
- Litiaza veziculara.
- Modificari de artroza etajate la nivelul coloanei toracale si lombare.

NEDUMERIREA MEA: NODULUL DE 17MM de pe GLANDA SUPRARENALA STANGA (care in CT scrie sugestiv adenom, deci benign), in CT-ul facut inainte de operatie (SEPTEMBRIE 2017) nu identifica niciun nodul la glandele suprarenale. Cum poate aparea deodata? Sau? Ce parere aveti? Din concluzii eu m-am mai linistit... dar nu stiu ce sa cred despre acel nodul... din ce am citit pe internet.. cand este facuta cu substanta de contrast aprecierea UH nu este sigura (aceea fiind concludenta la CT fara substanta de contrast). Chiar nu stiu ce sa cred... Dumneavoastra ce spuneti? Merg saptamana viitoare si la medicul oncolog si la medicul chirurg si la cel de familie. Multumesc anticipat !
Tumora la plamani 20-04-2018, 14:55:32 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ada_i, 19-04-2018, 18:17:08):


Timisoara este foarte departe de unde lucrez eu... respectiv Bucuresti, iar nici aici nu stam chiar pe roze, cel putin in sistemul public, cu asemenea moduri de lucru. Cred ca cel mai apropiat centru public competent ar trebui sa se afle la Cluj, in cadrul IOCN.
Tumora la plamani 19-04-2018, 18:17:08 de către ada_i
Domnule doctor, momentan tatal meu nu este internat nicaieri. Locuim in judetul Arad. Am facut investigatiile in Arad, Cluj Napoca si Timisoara. Cel mai apropiat centru medical universitar este Timisoara.
Spuneti de o echipa multidisciplinară cu experienta in domeniu. Suna extraordinar. Nu am avut de a face cu aceasta boala pana acum, nici in domeniul medical nu lucrez. prin urmare nu am niciun fel de experienta. Sincer nu stiu unde sa ma indrept. Cate astfel de echipe cunoasteti in Romania? Cum pot sa stiu unde se gasesc astfel de echipe ori sa le evaluez nivelul de experienta, competenta? Nu imi permit tratament la centre private din tara sau din strainatate.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Tumora la plamani 19-04-2018, 15:56:15 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ada_i, Azi, ora 13:15:14):


la ce spital este ingrijit si cine sunt medicii lui?

pasii de urmat... tin de la institutie la institutie. In aceasta etapa, cel mai bine ar fi, dupa parerea mea, daca s-ar prezenta intr-un centru care dispune de echipa multidisciplinara cu experienta in tratarea cancerului, cu specialist de oncologie medicala, de radioterapie, chirurgie toracica si pneumologie, spre a se stabili un plan de tratament.
Tumora la plamani 19-04-2018, 13:15:14 de către ada_i
Am primit si rezultatele explorarilor CT efectuate ieri.

CONCLUZII CT torace + SDC
Comparativ cu explorarea CT anterioară din 15.03.2018 se constată:
-aspectul stationar al atelectaziei complete a lobului superior drept, cu decelarea la interior a unei plaje tisulare- imagistic sugestivă pentru un process proliferative
-aspectul involutiv al celor doua pseudo-procese de condensare din LID, in present, discrete plaje ”gound-glass!
Minima pleurezie dreapta- nevizualizata anterior

CONCLUZII CT cerebral native + SDC
fara determinari secundare cerebrale

CONCLUZII CT abdomen nativ + SDC
Leziune hepatica milimetrica (4 mm)- segment VI- posibil chist biliar, de monitorizat
Glande suprarenale hipertrofiate difuz si nodular- cel mai probabil in context adenomatos
Tumora la plamani 19-04-2018, 10:05:44 de către ada_i
Va multumesc pentru urare. Revin cu noutati. Am primit rezultatul examenului histopatologic.

MICROSCOPIE: Sectiunile evidentiaza evidentiaza fragmente de mucoasa de tip respirator invadata de placarde bine delimitate alcatuite din celule avand contur vag poligonal, citoplasma eozinofila, nuclei cu atipii moderate. p63 pozitiv, TTF1 negativ

CONCLUZIE: 12.04.2018 Carcinom scuamos nekeratinizant.

Voi reveni cu rezultatele examenelor CT.

Ce ati putea spune, recomanda in privinta acestui tip de cancer? Care ar fi pasii urmatori de urmat?

Va multumesc!
Cancer la san - carcinom ductal invaziv 18-04-2018, 13:52:49 de către buggsbunny29
Din pacate, dupa 4 ani, a recidivat. Nici nu stiu daca e corect spus recidivat, din ce am inteles ar putea fi un adenocarcinom (caz in care nu ar avea nici o legatura cu cancerul initial) sau ar putea fi un limfom (care ar putea sa fi fost cauzat de chimioterapie cu substanta "rosie")...

din pacate, rezultatul ct-ului e groaznic, formatiuni canceroase la ficat (pana 6 cm, 5.5 cm etc), formatiuni multiple si la splina (de pana la 3 cm cea mai mare), formatiuni si la glandele suprarenale (ambele)....uitandu-ma pe ct-ul de acum 4-5 ani, as da orice sa mai vad un ct de genul acela acum....

acum...problema se pare ca nu mai e la modul de "il vindecam" ci "cat mai putem prelungi"....

@raulduke, am lasat un mesaj privat cu mai multe detalii, va rog cand aveti timp sa imi lasati un reply. multumesc
Tumora san 18-04-2018, 11:47:19 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Dana b, 17-04-2018, 16:20:17):


daca faci monitorizare inseriata la 2-3 luni (lunar e prea des), nu exista riscul de a scapa tumora de sub control. in schimb se poate evita sau macar intarzia o interventie care, ipotetic, nu ar fi necesara. iar daca e necesara, atunci tumora poate fi surprisa usor intr-un stadiu in care e biopsiabila, iar asta ar fi bine. la 0,5cm cred ca e greu de biopsiat, desi si asta se poate, teoretic.
Tumora la plamani 18-04-2018, 11:24:48 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ada_i, 17-04-2018, 16:34:54):


mult succes, numai bine!
Ajutor in interpretarea rezultatelor 18-04-2018, 11:24:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Csilla, 17-04-2018, 19:56:04):


trebuie sa ajunga la un consult oncologic, cel mai bine ar fi cat mai curand. as cere o repetare a examenului histopatologic, sau o completare cu imunohistochimie; daca ramane ca si diagnostic "carcinom scuamos", foarte posibil ca va trebui si un consult de radioterapie.
Ajutor in interpretarea rezultatelor 17-04-2018, 19:56:04 de către Csilla
Buna seara,


Asi dori sa ajut o prietena,tatal ei a primit urmatoarea diagnostizare in judetul Harghita si nimic altceva. Domnul nici nu stie care este pasul urmator...tot ce stie ca are cancer...

Diagnostic Histopatologic

Piesa 1- tu.fesier stang -Carcinom Scuamus Cutanat cheratinizat bine diferentiat,care infiltreaza tegumentul pana in tesutul adipos subcutanat (novel Clark V), cu grosimea maxima a invaziei 24 mm (indice Breslow).Tumora atinge marginea profunda si una dintre marginile laterale de excezie chirurgicala Cod: 8070|3

Piesa 2 -tu. fesier drept -Carcinom Scuamus Cutanat moderat diferentiat,infiltrativ.


Din pacate nu am mai multe informati...
Multumesc frumos,
Csilla
Tumora la plamani 17-04-2018, 16:34:54 de către ada_i
Va multumesc, domnule doctor pentru raspuns.

Am luat legatura cu un medic oncolog pentru a afla ce investigatii ar trebui facute. L-am si programat maine pe tatal meu pentru efectuarea examenului CT cerebrat+torace+abdomen. Asteptam inca rezultatul examenului histopatologic. Voi reveni cu detalii.

Va multumesc pentru amabilitate.
Tumora san 17-04-2018, 16:20:17 de către Dana b
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Daca monitorizez tumora prin echo inseriate, chiar si lunar, nu risc o eventuala invazie mai profunda a tesuturilor din jur si diseminare catre ganglionii limfatici axilari?... chiar si daca aparent, nu creste. Totodata, masuratorile sunt diferite la doctori diferiti, primul a vazut 8 mm, pe cand urmatorul a vazut 5 mm.
O eventuala diferenta viitoare de masuratoari as putea sa o pun, in mod eronat, pe seama cresterii ei, dar in realitate sa provina de la "gradul" de pricepere al dr. imagist. La ce ar ajuta monitorizarea vigilenta? Nu este periculoasa, avand in vedere ca este acea teorie - a depistarii si interventiei precoce?
Astept cu mare nerabdare raspunsul dvs., sunteti un om minunat! Va multumesc foarte mult!
Tumora la plamani 17-04-2018, 15:42:14 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ada_i, 12-04-2018, 21:33:22):


1 - pai inteleg ca biopsia e efectuata si aveti cel putin un rezultat preliminar, cu care nu ar fi rau sa mergeti pentru consult de oncologie (unde se poate merge practic oricand). daca se certifica foarte probabilul diagnostic de cancer, atunci boala este destul de avansata. mai trebuiesc efectuate investigatii, totusi, cel putin examinarea CT de abdomen si cerebrala, dar posibil si altele, in functie de cum se prezinta al consultatie.

2 - ca mai sus.

3 - asta va decide medicul oncolog; eu personal prefer, intr-o situatie ca cea despre care ai scris mai sus, sa am efectuate cel putin PET/CT si examen IRM cerebral, inainte de orice.
Tumora san 17-04-2018, 15:36:33 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Dana b, Azi, ora 12:27:49):


un chirurg cu experienta poate face punctie-biopsie si pe o tumora atat de mica. daca nu se poate, nu recomand biopsie excizionala. tumora poate fi monitorizata, cu cateva ecografii inseriate, sa zicem la 2 luni interval, sau se poate planifica o tumorectomie integrala de la inceput.
Tumora san 17-04-2018, 12:27:49 de către Dana b
Buna ziua, dle doctor,
va rog mult sa-mi clarificati si mie nedumeririle:
La o echo mamara de rutina, avand 39 ani, cu mama operata (mastectomie totala, bilaterala), am fost depistata atat echografic, cat si mamografic (m-a asigurat ca e o masa maligna). Prima echo la un prim dr. a constatat masa de 0.8 mm, avasculara, iar la a doua parere a unui medic din Cj, masa era de 0.5mm, destul de intens vascularizata (pe mamografie apare 10 mm). Mi-a completata pe interpretarea echografiei suspiciune DCI G2. Este posibil sa se poata suspecta G2 doar din imaginile echo si mamo?
Alta nelamurire majora...Dna radioloc din Cj mi-a recomandat RMN sani, pentru care tb sa mai astept vreo 3 saptamani (sa fie in perioada 5-10 a CM) si apoi punctie biopsie.
Credeti ca la o masa tumorala atat de mica se poate face punctie ghidata sau ar trebui sa se faca biopsie excizionala. Sunt foarte alertata, nu stiu pe ce cale sa apuc, va rog sa ma indrumati!
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 15-04-2018, 23:57:19 de către MARTON
VA era dor de mine ? sa va mai povestesc 2 intamplari hazlii recente : eram la spital pt analizele lunare dinaintea tratamentului si staeteam de vorba cu un medic rezident nou si ma intreaba cum stau cu tensiunea si glicemia si ii raspund: cand ma simt bine tensiunea este 14-15 cand imi este rau 16-17 ,iar glicemia in jur de 120-170 atunci cand o iau ca nu o prea iau diagnosticul de diabet este singurul pe care nu il accept (dar fac tratamentul prescris de medic)psihic, si ma intreaba acum cum te simti? sunt perfect ii raspund si imi ia tensiunea 18, dupa o jumatate de ora repeta si era 20 se sperie si da fuga in cabinetul medicului curant( cu care eu discutasem inainte) ,ii spune de tensiune si il aud pe medicul curant de ce te sperii NU IL CUNOSTI PE DOMNUL ..... este perfect sta in picioare, vorbeste, este coerent la el toate analizele sunt peste ,se simte bine o SA TE OBISNUIESTI CU EL ,SE COMPORTA PERFECT SI CAND AVEA TSH-UL 75 alti pacienti la aceasta valoare nici nu pot sta in picioare .Dupa cateva zile revin si ii arat o mare batatura in palma de la dat zapada si imi spune esti nebun stii ca ai diabet si nu se vindeca , iar eu ii raspund stiu ca am ca asa spun analizele dar eu zic ca nu am si o sa vedeti ca se va vindeca in cateva zile , si peste 6 zile era complet vindecat si am mers special sa ii arat si nu ii venea sa creada , acum de cate ori ma vede ma intreaba cum sunt si daca accept diabetul .
MULTA SANATATE TUTUROR SI SA NE AUZIM CU BINE
Metastază de carcinom renal cu celule clare (Fuhrman 3) în suprarenală ! 12-04-2018, 14:48:07 de către RaulDuke
Răspuns pentru (căLin, 11-04-2018, 14:06:05):


ar trebui sa faca o tomografie cu substanta de contrast de torace, abdomen si pelvis.
Cancer pulmonar 12-04-2018, 14:47:24 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, 11-04-2018, 19:55:30):


canabinoizii in general sunt foarte utili in oncologie, mai ales in tratamentul suportiv, cu efecte benefice in probleme de tipul: lipsa poftei de mancare, durere, anxietatea generata de boala si/sau tratament. Exista formulatii farmaceutice sigure, dar consider ca rolul lor este strict acolo, nu in combaterea directa a cancerului, caci un efect pozitiv in aceasta directie inca nu a fost demonstrat clinic. Si nici nu cred ca va fi vreodata.
Cancer pulmonar 11-04-2018, 19:55:30 de către lacry
Dle dr RaulDuke ce parere aveti despre uleiul de canabis? Daca ar fi legal?!
Cancer pulmonar 11-04-2018, 18:02:27 de către lacry
Pai a fost internat sapt trecuta la Radauti prin urgenta la sectia neurologie si joi i-au facut externarea, trat prescris gabapentina, ne-au zis sa mergem la oncolog ca ei nu au ce sa-i mai faca, ca si cum totul e gata....si n-a mai vrut sa chem salvarea cand a mai facut o criza. Acum am mers la oncolog, ne-a dat trimitere la neurochirurgie si trat cu carbamazepina. Am venit la neuro in Iasi, maine ii face RMN si dr zice ca se poate opera, dar sa vada RMN intai.
Eczema sau boala Paget? 10-04-2018, 14:23:17 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alex89, 09-04-2018, 15:46:05):


cancerul se diagnosticheaza strict prin biopsie. diagnosticul de cancer este improbabil la tine si nu poate fi pus altfel. dar biopsia se face dintr-o tumora vizibila sau palpabila, ceea ce nu pare a fi cazul aici. faptul ca nu vorbim decat de mancarime si de faptul ca e bilaterala din start, la cineva care (din numele de utilizator) nu pot sa presupun decat ca este foarte tanar, face diagnosticul improbabil. nu cred ca vei gasi ajutor pe acest forum. cel mai bine este sa te adresezi la medicul de familie.
Cancer pulmonar 10-04-2018, 14:20:20 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, 09-04-2018, 08:48:28):


Da, desigur ca poate fi ajutat! dar nu este nevoie si nici nu are nicio sectie de oncologie de ce sa-l interneze, pentru ca sectiile de oncologie se ocupa cu administrarea citostaticelor, si atat. In acest caz insa, citostaticele nu au nicio utilitate, nu trebuiesc facute. Ce trebuie facut este RADIOTERAPIA. iar daca are acest gen de simptome, care sunt strict neurologice, exista un tratament simplu care se poate administra la o sectie de NEUROLOGIE (pana ajunge la radioterapie) sau medicina interna, si, sincer, chiar si la orice camera de garda (medicamente anticonvulsivante si injectii/perfuzii menite sa-i scada edemul cerebral).
Eczema sau boala Paget? 09-04-2018, 15:46:05 de către Alex89
Răspuns pentru (RaulDuke, 20-03-2018, 15:16:11):

Cum sa nu indice o asemenea afectiune? La boala Paget fix simptomele astea sunt: ingrosarea mameloanelor, senzatie de arsura, mancarimi, inrosirea mamelonului din interior, uscarea pielii. Eu am toate simptomele astea si mi se agraveaza pe fond de stres. Chiar nu e nimeni de aici sa stie unde sa ma duc? Ca am fost si la ecografie la Donna si am dat o gramada de bani si la dermatolog si nimeni nu stie sa-mi zica ce am!
Cancer pulmonar 09-04-2018, 08:48:28 de către lacry
Zilele acestea am fost acasa la tata, e f greu. Nu-si poate misca partea dreapta, e greu, isi muta piciorul si mana dreapta cu ajutorul celei stangi. Din tomografie reiese ca este o formatiune de 13/15 mm localizata parietal stang. A mai facut o criza de convulsie, in timpul acestor crize il putem ajuta cu ceva? Am vb cu dr oncolog si merg maine sa-i dea trimitere la Iasi, la iradiere. Daca va vine sa credeti spitalul Suceava pe perioada sarbatorilor vineri-luni, 4 zile nu au dr de garda la oncologie, deci poti sa mori linistit.....Sper sa nu ne intarzie si la Iasi cu iradierea, din cate vad nu este nici un centru privat in apropiere si sa-l ducem mai departe nu stiu daca rezista.
Daca aveti un sfat ptr mine dl RaulDuke.......sau daca ne poate cineva indruma catre un doctor cu suflet......
Cancer pulmonar 05-04-2018, 14:15:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, 04-04-2018, 21:30:23):


din pacate da, este posibil. va trebui sa ajunga cat mai repede la consultatie de RADIOTERAPIE pentru a incepe iradierea cerebrala. cat mai repede!
Cancer pulmonar 04-04-2018, 21:30:23 de către lacry
I-a facut azi tomografie la cap (la Radauti, n-a mai ajuns la oncolog fiindca a facut iar convulsii aseara)si se pare ca s-a extins si la cap. Eu inca n-am vazut rezultatul, i-a spus doctorul cumnatei mele. Nu-mi vine sa cred, pe 10 ianuarie la tomografie nu era nimic la cap, si se micsorase tumoarea la plaman. Credeam ca merge spre bine... si acum, este posibil? asa de repede? nu stiu ce ar tb sa facem?! maine il externeaza si vom vedea si tomografia.
Cancer pulmonar 03-04-2018, 16:27:01 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, Azi, ora 15:46:42):


cel mai indicat, foarte bine! sa vedem ce spune el!
Cancer pulmonar 03-04-2018, 15:46:42 de către lacry
la sf lui ianuarie a facut tomografie cap, torace si nu era nimic la cap. Atunci s-observat ca tumoarea la plaman s-a micsorat.
Trebuie repetat examenul? Maine merge la oncolog sa vedem ce va zice.
Cancer pulmonar 03-04-2018, 12:05:03 de către lacry
la sf lui ianuarie a facut tomografie cap, torace si nu era nimic la cap. Atunci s-observat ca tumoarea la plaman s-a micsorat.
Trebuie repetat examenul? Maine merge la oncolog sa vedem ce va zice.
Cancer pulmonar 02-04-2018, 21:11:27 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, Azi, ora 19:13:31):


din pacate convulsiile in prezenta unui cancer pulmonar inseamna ca trebuie sa faca imediat investigatii imagistice la nivel cerebral, cel mai probabil si util un examen RMN. are cumva asa ceva efectuat relativ recent?
Cancer pulmonar 02-04-2018, 19:13:31 de către lacry
Buna seara,
Tata a inceput din nou cura de citostatice, saptamana aceasta ar tb sa faca a 2 sedinta, dar se simte f rau.
Vineri noapte a facut ca niste convulsii, ii tremura f tare piciorul drept, cred ca si mana dreapta, si s-a speriat f tare.
Acum se misca f greu , parca isi taraie piciorul drept, il si doare. L -am dus la un medic neurolog, l-a consultat si i-dat medicamente ptr circulatie.
Nu stiu ce sa facem acum? La ce medic ar tb sa-l ducem acum? oare e din cauza citostaticelor? Il doare si o masea f tare, a fost la un medic dentist, dar i-a spus ca nu are ce sa-i faca.
Carcinom invaziv ductal G2 29-03-2018, 15:23:53 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Sorin, Azi, ora 10:18:03):buletinul pe care l-ai redat mai sus pune diagnosticul de cancer de san, cu receptori hormonali prezenti in celulele tumorale.
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 29-03-2018, 15:21:05 de către RaulDuke
Răspuns pentru (radu83, Azi, ora 13:35:27):


felicitari!
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 29-03-2018, 13:35:27 de către radu83
Am facut azi colonoscopia, nu e nimic acolo :) mi s-a luat un bloc de caramizi de pe inima.
Posibil colon iritabil sau de la coloana lombara.

O sa continui cu cistoscopiile periodice si sper sa fie totul bine!
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 27-03-2018, 16:22:59 de către RaulDuke
Răspuns pentru (radu83, Azi, ora 15:16:35):


improbabil.
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 27-03-2018, 15:16:35 de către radu83
Mai am o intrebare! :)
Acea instilatie intravezicala cu Farmorubicina post TUR-v (din ianuarie) imi poate afecta sperma? In eventualitatea planificarii unei sarcini. Sau trebuie sa mai astept?
Multam!
interpretare biopsie 27-03-2018, 15:16:01 de către RaulDuke
Răspuns pentru (MoniF, 26-03-2018, 21:43:26):


din fericire se pare ca rezultatul respectiv este negativ pentru cancer. e de bine!
adenocarcinom de prostata, scor Gleason 7 (4+3) 27-03-2018, 15:11:12 de către RaulDuke
Răspuns pentru (vioviod, 26-03-2018, 14:20:01):


mult succes!
adenocarcinom de prostata, scor Gleason 7 (4+3) 26-03-2018, 14:20:01 de către vioviod
Offf....! Nu stiu ce sa mai spun...
Multumesc!
adenocarcinom de prostata, scor Gleason 7 (4+3) 26-03-2018, 14:08:52 de către RaulDuke
Răspuns pentru (vioviod, Azi, ora 14:00:47):


1. absolut improbabil sa aduca ceva in plus radiografia.
2. slab.
3. daca incep sa creasca metastazele, in dimensiuni si/sau numar, sa apara simptome, sa creasca PSA, desi este sub efectul (permanent de altfel) al orhiectomiei, asta ar insemna ca boala progreseaza dincolo de ea si s-ar numi "rezistenta la castrare". asta e indicatia oficiala la ora actuala. ca unii il administreaza pt simplul motiv ca pot (ca si casodexul), asta e problema lor.
4. va recomand sa gasiti un oncolog cu care sa va intelegeti. chiar daca eu (sau oricare altul) recomanda alte lucruri, caci are alte idei, si are tot dreptul, pai totusi acestea nu vor fi puse in practica decat tot de oncologul vostru care accepta sa va fie curant. indiferent ce discutam noi aici, deci.
adenocarcinom de prostata, scor Gleason 7 (4+3) 26-03-2018, 14:00:47 de către vioviod
Multumesc foarte mult.

1. Insist cu radiografia. Tinind cont ca un alt urolog care s-a uitat pe imaginile scintigrafice a spus ca nu i se par metastaze, ma agat de aceasta speranta si ma gândesc daca e bine sa-i fac radiografie pe cele doua zone. Totusi nu vreau sa-l radiez degeaba. Stiu ca scintigrafia este sugestiva, dar poate nu a fost interpretata bine. Mentionez ca nu are dureri osoase.
2. Oncologul a spus ca este necesar sa ia Bicalutamida pentru testosteronul pe care-l produce glanda suprarenala. Si al doilea oncolog a fost de acord cu asta. Ambii din Romania, ce-i drept.
3. Ce inseamna ca boala progreseaza dincolo de orhiectomie? Faptul ca are probabil doua metastaze osoase nu este suficient pentru a i se administra acidul zoledronic?
Observ ca urologii romanii se grabesc cu orhiectomia, iar oncologii cu bicalutamida si acidul zoledronic (in cazul nostru).
4. Domnule Doctor, ce ne recomandati? Sa nu mai ia nimic si sa asteptam?
adenocarcinom de prostata, scor Gleason 7 (4+3) 26-03-2018, 12:04:15 de către RaulDuke
Răspuns pentru (vioviod, 25-03-2018, 17:14:35):


1. nu. contextul face ca scintigrafia sa fie foarte sugestiva. cel mult cred ca o puteti repeta la circa 6-8 luni.
2. cred ca puteti bine-mersi sa nu-i administrati casodex (sau bicalutamida in orice concentratie), caci nu cred ca are nicio utilitate. absolut nicio dovada din studii clinice de buna calitate. orhiectomia este perfect suficienta si nu apar efecte adverse de la bicalutamida.
3. nu. numai dupa ce/daca boala progreseaza dincolo de orhiectomie (ceea ce sper sa nu se intample).
4. nu. tratamentul hormonal este singurul lucru indicat aici.
5. gradul e un lucru diferit de stadiu. stadiul este elementul clinic important aici si este, intr-adevar, IV, deci cu indicatie de hormonoterapie, pentru moment, si atat.

mult succes!
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 26-03-2018, 11:53:24 de către RaulDuke
Răspuns pentru (John777, Azi, ora 11:00:46):


mai exista alte optiuni de tratament. una din ele ar fi, de exemplu, un medicament numit enzalutamida (Xtandi). totusi cred ca aceste lucruri trebuiesc discutate cu medicul oncolog curant, altfel nu au nicio valoare.
Indrumare 26-03-2018, 11:52:20 de către RaulDuke
Răspuns pentru (florina79, 25-03-2018, 17:42:10):


trebuie facuta o biopsie si apoi, cu rezultatul, mers intr-un centru de oncologie.
Ajutor interpretare rezultat 26-03-2018, 11:51:46 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Blu3, 25-03-2018, 18:48:39):


este indicata o marja de pana la 1 cm, pentru un asemenea nivel breslow. asta trebuie sa cunoasca medicul dermatolog sau chirurgul care a facut operatia initiala.
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 26-03-2018, 11:00:46 de către John777
Răspuns pentru (John777, 21-03-2018, 10:19:31):


Buna ziua,

Va rog se poate un raspuns referitor la ce alte solutii de tratament mai exista.

Multumesc anticipat
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 25-03-2018, 21:14:26 de către radu83
Multumesc!
Am facut prima cistoscopie, este ok, fara recidive.
O sa fac si o colonoscopie ca sa scap de marele stres si revin si aici cu un rezultat!

Toate bune pana atunci!
Ajutor interpretare rezultat 25-03-2018, 18:48:39 de către Blu3
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 16:27:33):

Multumesc mult pentru raspuns. Prin foarte foarte incipient va referiti la un melanom in situ sau ceva mai invasiv de atat? O reexcizie cu limite mai mai mari de siguranta ar fi indicata?
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 25-03-2018, 16:29:28 de către RaulDuke
Răspuns pentru (radu83, 22-03-2018, 20:30:21):


teoretic se poate, dar e improbabil. continua monitorizarea cu consult si cistoscopii si cred ca totul va fi bine!
Ajutor interpretare rezultat 25-03-2018, 16:27:33 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Blu3, 23-03-2018, 02:22:55):


nu este benign, este insa foarte foarte "incipient" si cel mai probabil rezolvat complet prin simpla rezectie. lucrurile arata foarte favorabil!
melanom malign, lamurire 25-03-2018, 16:25:27 de către RaulDuke
Răspuns pentru (mariane, 23-03-2018, 06:55:18):


Ai urmat totusi tratamentul cu interferon, deci trebuie sa trag concluzia ca ai un medic oncolog. Primul pas este sa revii la acesta cu noile informatii, pentru ca cel mai probabil va trebui reluat un tratament oncologic.
melanom malign, lamurire 23-03-2018, 06:55:18 de către mariane
Buna ziua! In urma cu 10 ani am fost diagnosticata cu melanom malign in urma unei operatii facute unei alunite .Am urmat tratament cu interferon timp de un an jumatate.Totul a decurs bine pana anul trecut cand mi sau inflamat ambele axile.Anul acesta mi s-a efectuat operatia de evidare ganglinara dreapta, unde mi s- a pus diagnosticul de melanom malign cu metastaze. Am realizat RMN si CT pt a putea localiza existenta eventualelor tumori . Rezultatul a fost existenta la ambele axile cu tumori. Deoarece sunt foarte derutata nestiind incotro sa merg puteti sa imi da o lamurire, opine,un sfat catre ce sa imi indrept pasii prima data, un medic specialist pentru acest diagnostic? Va multumesc din suflet!
Rog ajutor interpretare rezultat histo tumora vezicala 22-03-2018, 20:30:21 de către radu83
Buna seara din nou RaulDuke,

Astazi am primit buletinul cu rezultatul IHC de la Victor Babes pentru diagnosticul diferential dintre un neoplasm papilar urotelial de grad scazut si un carcinom papilar urotelial noninvaziv de grad scazut, asa cum cerea rezultatul biopsiei de la spital. Suna astfel:

Histopatologic:
Fragmente biopsice din proliferare tumorala epiteliala papilara cu atipii nucleare moderate, pierderea polaritatii celulare, pastrarea stratului umbreliform.

Imunohistochimic:
AE1-AE3 pozitiv in celule tumorale; Ck7 pozitiv in celule tumorale; Ki67 pozitiv 1-2%; P53 pozitiv in toata grosimea epiteliului; Ck20 negativ.

Concluzii:
Testele IHC corelate cu aspectul histopatologic sustin diagnosticul de neoplasm papilar urotelial cu potential malign scazut.

Sa inteleg ca este vorba de stadiul Ta? Maine am prima cistoscopie dupa turv.

Cat despre durerea si disconfortul abdominal din dreapta jos, (despre care v-am spus in postul anterior) ele persista, sunt 3 saptamani deja. Chiar daca mi-ati spus ca este improbabil sa existe un cancer la colon, eu tot sunt nelinistit si panicat, am solicitat o colonoscopie.
Stiu ca poate suna stupid, dar se poate sa apara doua cancere diferite? De ex. vezica si colon?
Noduli bilaterali 22-03-2018, 18:17:55 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 17:48:26):

Multumesc frumos!
Noduli bilaterali 22-03-2018, 17:48:26 de către RaulDuke
Răspuns pentru (gina2018, Azi, ora 16:31:44):


desigur, asta cred si eu. maxim se poate face o biopsie cu ac gros (dar cred ca e mai buna, pentru moment, optiunea cu monitorizarea).
Noduli bilaterali 22-03-2018, 16:31:44 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:45:37):

Am facut o ultima evaluare, ieri, inainte de operatia de luni., la un “tert” ecografist fara sa-i spun de situatia mea. Voiam un second opinia.
Rezultatul pe scurt: sani cu structura glandulara, multiple formatiuni chistice, mai ales sanul stabg. In cadranul intern, ora 9, san stang, posibil fibroadenom de 8mm. Fara adenopatii axilare/ suclaviculare.

Medicul mi-a recomandat monitorizarea acestui nodul, la 3 luni, impreuna cu markerii tumorali.
Ar fi o alternativa la operatie, momentan cel putin?
Sectorectomie mamara 22-03-2018, 15:56:38 de către Rhea
Va multumesc din suflet pentru raspuns si va doresc o zi frumoasa in continuare.
Noduli bilaterali 22-03-2018, 15:45:37 de către RaulDuke
Răspuns pentru (gina2018, 21-03-2018, 15:28:02):


nu pot sa spun ca recomand operatia.
Sectorectomie mamara 22-03-2018, 15:37:02 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Rhea, 21-03-2018, 16:31:18):


din fericire, pe rezultatul pe care l-ai scris mai sus, nu pare a fi vorba de cancer. felicitari!
Va rog help- Limfom Hodking Clasic 22-03-2018, 11:39:36 de către vfb
Buna!

Ma aflu in aceiasi situatie ca tine. Pana si cazurile sunt extrem de asemanatoare. Logodnicul meu, ( tot 30 de ani, facuti la o saptamana dupa ce a aflat ca are cancer) , a stat mai bine de 1 an si jumatate pana s-a aflat ca e vorba de limfom, tot din cauza pruritului, pe care il avea uneori. Lui i s-au imflamat si ganglionii supraclaviculari, motiv pentru care ne-am dus la hematolog direct (nu mai stiu cine ne-a directionat care aceasta specializare)
I s-a pus stadiul IIIB Bulky, din cauza masei foarte mari din mediastin si a inceput pe 8.01.2018 tratament cu citostatice, urmand schema ABVD. Deja a facut 3 cicluri din 6. Dupa cum ai explicat ca decurge la sotul tau tratamentul, cred ca urmeaza o alta schema.
Alaltaieri a facut un PET/CT si concluzia e: mase adenopatice mediastinale si adenopatii supraclaviculare drepte si abdominale fara activitate metabolica crescuta. Asteptam sa ne lamureasca doctorul ce inseamna asta si daca ramane pe aceasi schema de tratament sau e nevoie sa escladeze.
Viata noastra decurge normal, mai putin in ziua cu chimio si doua - trei zile dupa, cat este el mai apatic. In rest, iesim in oras, ne vedem cu prietenii, facem de toate. Tolereaza destul de bine tratamentul si suntem extrem de increzatori ca lupta asta se va termina cu bine. Conteaza mult cum stai cu moralul in tot procesul asta.Tu trebuie sa il sustii si sa fii la fel de optimista ca el, sa nu simta de la tine nici o urma de indoiala sau teama, ca nu il ajuta.
Poti oricand sa ceri o a doua parere, mergand cu toate analizele la alt doctor, pentru a sta tu linistita ca sunteti pe drumul cel bun.
Si noi am cumparat Bleomicina din Belgia (20euro/buc., versus 75-79 euro/buc. in Austria sau Germania) pentru ca la noi nu se gaseste.
Mult succes, capul sus si asteptam vesti cat mai bune! :)
Noduli bilaterali 21-03-2018, 15:28:02 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 09:48:34):

Si pe care din noduli sa scoata? Din stanga sau din dreapta? De jos sau de sus... chiar nu stiu si cat de eficienta va fi operatia, la ce ma va ajuta?
Multumesc mult pt un raspuns. Mi-ar fi de mare ajutor.
Noduli bilaterali 21-03-2018, 15:25:12 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 09:48:34):

Deci recomandati operatia?
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 21-03-2018, 10:19:31 de către John777
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 09:49:29):


Buna ziua,

Totusi va rog sa imi spuneti care sint aceste solutii , medicamente ce mai pot fi incercate. Oncologul deocamdata ramine pe Docetaxel. Doresc sa stiu pentru a nu astepta pina in ultima clipa cind nu se va mai putea face nimic.
Indiferent de gradul de accesibilitate as dori sa le cunosc. Bineinteles prioritare ar fi cele disponibile in Romania dar care sa aiba si potential de succes in tratarea bolii.

Multumesc din nou pentru raspuns
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 21-03-2018, 09:49:29 de către RaulDuke
Răspuns pentru (John777, 20-03-2018, 15:57:51):


sunt mai multe, cu diverse grade de accesibilitate. totusi aceste lucruri trebuiesc discutate cu medicul dvs. oncolog.
Noduli bilaterali 21-03-2018, 09:48:34 de către RaulDuke
Răspuns pentru (gina2018, 20-03-2018, 16:19:45):


am inteles. mult succes!
Glioblastom - un diagnostic cumplit 20-03-2018, 17:39:23 de către MARTON
CONDOLEANTE
Noduli bilaterali 20-03-2018, 16:19:45 de către gina2018
Răspuns pentru (gina2018, Azi, ora 16:17:22):

Scuze!
Rmn ul da un birads 2.
Noduli bilaterali 20-03-2018, 16:17:22 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:14:13):

Multumesc de opinie!
Dar luni sunt programata la operatie. ( desi am spus ca sunt mai multe opinii contrabopetatiei, asa cum am zis)
Toate formatiunile cu contur oarecum neregulat sunt suspecte? Asta e argumenrul care mi se aduce. Arunci de ce nu se scoate cel din stanga cacsi ala e oarecum libat? Astace intrebarea mea.
Sunt intr-o mare dilema. Rmn ul are ca si concluzii: mastoza chistica bilaterala. Nodulu benigni bilaterali si mi da un birads 4
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 20-03-2018, 15:57:51 de către John777
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:09:33):Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsuri.

Pentru intrebarea 2 care sint celelalte solutii de tratament daca va esua terapia cu Docetaxel?

Va multumesc
Rezultat RMN 20-03-2018, 15:18:10 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Yna, 18-03-2018, 13:20:03):


cel mai important lucru de facut ar fi identificarea si prezentarea la un medic ginecolog in care sa ai incredere.
interpretare rezultat ct pelvis, abodomen, torace 20-03-2018, 15:17:14 de către RaulDuke
Răspuns pentru (cata, 19-03-2018, 22:39:09):


imposibil de spus, inafara unui context si a unor date medicale foarte amanuntite. cred ca trebuie sa te adresezi medicului care a recomandat acest CT si sa-l intrebi pe el.
Eczema sau boala Paget? 20-03-2018, 15:16:11 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Alex89, 19-03-2018, 21:10:49):


din pacate (sau din fericire... mai degraba), nu ai fost diagnosticata cu cancer si simptomele pe care le relatezi nu indica o asemenea suspiciune. asta e de bine, dar ma tem ca nu vei gasi ajutor pe acest forum, care se ocupa strict cu acest tip de probleme (odata diagnosticate, prin biopsie). cred ca trebuie sa te adresezi medicului de familie.
Noduli bilaterali 20-03-2018, 15:14:13 de către RaulDuke
Răspuns pentru (gina2018, Azi, ora 11:19:24):


asta nu poti sa stabilesti decat tu impreuna cu chirurgul tau de electie. dar din ce relatezi, nu vad nimic "de operat" acolo, cel putin nu imediat, ci doar de tinut sub urmarire. adica daca nu se poate face o biopsie (care e gestul indicat), atunci ar trebui pur si simplu repetata mamografia peste circa 3-4 luni.
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 20-03-2018, 15:09:33 de către RaulDuke
Răspuns pentru (John777, Azi, ora 11:40:23):


1. nu se poate reveni la Zytiga, odata diagnosticata progresia sub acest medicament.

2. da, exista si alte solutii, dar intai insa trebuie acordata sansa docetaxelului, care cred ca trebuie efectuat in cel putin 4 serii, pana la a se decide daca raspunde sau nu la el, pe criterii inclusiv clinice, nu doar PSA.
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 20-03-2018, 11:40:23 de către John777
Răspuns pentru (RaulDuke, 31-05-2017, 11:02:33):


Buna ziua Dl. RaulDuke,

Revin cu noi date legate de cazul tatalui meu si cu noi intrebari la care va rog sa imi raspundeti daca aveti amabilitatea.

Dupa hormono terapia descrisa mai sus efectuata pina in mai 2017 (timp de 9 luni), datorita cresterii PSA a fos modificat tratamentul incepind cu luna Iunie 2017 pe ABIRATERONA . Am reusit la acea data sa obtinem Zytiga administritat prin reteta compensata la IOB. In paralel s-a administrat lunar Zometa. Acest tratament a fost efectuat timp de 6 luni din Iunie 2017 pina in Decembrie 2017. Timp in care PSA a fost in scadere de la 78 in Iunie pina la 9 in luna Octombrie 2017.

Pentru ca PSA a inceput sa creasca din nou respectiv in Noiembrie 2017 valoarea era 19 si in Decembrie 2017 valoarea era 55 medicul oncolog de la Fundeni a decis sa intrerupa tratamentul cu Zytiga in Decembrie 2017 pentru ca apoi sa inceapa cura de citostatice - Docetaxel din Ianuarie. Cu o luna de pauza intre aceste 2 medicamente. Decizia de intrerupere a Zytiga mi s-a parut putin fortata pentru ca tatal meu nu indeplinea 2 criterii de excludere din tratament conform normelor impuse de casa de sanatate ci doar una adica cresterea PSA. Probabil sint alte lucruri impuse neoficial de catre casa de sanatate pentru a limita costurile.

Cert este ca in luna de pauza (Ianuarie 2018) intre Zytiga si Docetaxel starea tatalui meu s-a agravat foarte tare. Adica anemie cu Hemoglobina 10, dureri insuportabile generate de multiplele metastaze osoase, lipsa poftei de mancare , scadere masiva in greutate de aprox 15 Kg. La inceputul lunii Ianuarie 2018 a fost internat la oncologie la IOB pentru stabilizare timp de 2 saptamani si pentru terapia durerii , timp in care a inceput si administrarea de morfina si antialgice intravenos. Apoi la externare s-a recomandat tratament cu plasturi de morfina pentru durere .
Pe 23 Ianuarie 2018 a inceput tratamentul cu Docetaxel administrat la fiecare 3 saptamini plus lunar Zometa . Acesta ar trebui urmat 6 luni. PSA in Ianuarie era deja 64.
La inceputul lunii Martie inaintea dozei nr 3 de Docetaxel s-au recoltat analize de singe , inclusiv PSA. Pe linga faptul ce hemograma s-a degradat si anemia avanseza , adica Hemoglobina a ajuns la 9.1 a inceput sa creasca vertiginos si PSA-ul care a ajuns la 211 la inceputul acestei luni. In plus starea generala este degradata; abia mai poate merge, lipsa poftei de mancare care accentueaza scaderea in greutate, dureri mari de oase ,etc

Si acum ce vreau sa va intreb este:
1. Ca urmare a cresterii PSA si agravarea starii de sanatate generala ce sa inteleg ca Docetaxelul nu are efectul dorit. Se poate schimba cu alt medicament ? Se poate reveni pe Zytiga ? Desi medicul oncolog a zis ca nu (probabil tot constrins/ impus de casa de sanatate datorita costurilor) . Desi in criteriile de includere in tratament cu Zytiga este scris ca se administreaza la pacientii la care tratamentul cu Docetaxel a esuat.

2. Mai exista variante de tratament care ar trebui incercate dupa aceasta a treia linie de medicamente ,adica 1 Hormono terapie, 2 Zytiga si acum 3 Docetaxel sau totul se va termina aici? Merita sa continuam Docetaxelul timp de 6 luni daca PSA -ul este in crestere dupa 2 doze sau ar trebui sa se modifice tratamentul deja. Cu ce altceva merita incercat?Multumesc anticipat pentru raspuns
Cancer prostata , Gleason 7 (4+3) -variante tratament 20-03-2018, 11:38:38 de către John777
Răspuns pentru (John777, 29-05-2017, 12:31:16):


Buna ziua,

Revin cu noi date legate de cazul tatalui meu si cu noi intrebari la care va rog sa imi raspundeti daca aveti amabilitatea.

Dupa hormono terapia descrisa mai sus efectuata pina in mai 2017 (timp de 9 luni), datorita cresterii PSA a fos modificat tratamentul incepind cu luna Iunie 2017 pe ABIRATERONA . Am reusit la acea data sa obtinem Zytiga administritat prin reteta compensata la IOB. In paralel s-a administrat lunar Zometa. Acest tratament a fost efectuat timp de 6 luni din Iunie 2017 pina in Decembrie 2017. Timp in care PSA a fost in scadere de la 78 in Iunie pina la 9 in luna Octombrie 2017.

Pentru ca PSA a inceput sa creasca din nou respectiv in Noiembrie 2017 valoarea era 19 si in Decembrie 2017 valoarea era 55 medicul oncolog de la Fundeni a decis sa intrerupa tratamentul cu Zytiga in Decembrie 2017 pentru ca apoi sa inceapa cura de citostatice - Docetaxel din Ianuarie. Cu o luna de pauza intre aceste 2 medicamente. Decizia de intrerupere a Zytiga mi s-a parut putin fortata pentru ca tatal meu nu indeplinea 2 criterii de excludere din tratament conform normelor impuse de casa de sanatate ci doar una adica cresterea PSA. Probabil sint alte lucruri impuse neoficial de catre casa de sanatate pentru a limita costurile.

Cert este ca in luna de pauza (Ianuarie 2018) intre Zytiga si Docetaxel starea tatalui meu s-a agravat foarte tare. Adica anemie cu Hemoglobina 10, dureri insuportabile generate de multiplele metastaze osoase, lipsa poftei de mancare , scadere masiva in greutate de aprox 15 Kg. La inceputul lunii Ianuarie 2018 a fost internat la oncologie la IOB pentru stabilizare timp de 2 saptamani si pentru terapia durerii , timp in care a inceput si administrarea de morfina si antialgice intravenos. Apoi la externare s-a recomandat tratament cu plasturi de morfina pentru durere .
Pe 23 Ianuarie 2018 a inceput tratamentul cu Docetaxel administrat la fiecare 3 saptamini plus lunar Zometa . Acesta ar trebui urmat 6 luni. PSA in Ianuarie era deja 64.
La inceputul lunii Martie inaintea dozei nr 3 de Docetaxel s-au recoltat analize de singe , inclusiv PSA. Pe linga faptul ce hemograma s-a degradat si anemia avanseza , adica Hemoglobina a ajuns la 9.1 a inceput sa creasca vertiginos si PSA-ul care a ajuns la 211 la inceputul acestei luni. In plus starea generala este degradata; abia mai poate merge, lipsa poftei de mancare care accentueaza scaderea in greutate, dureri mari de oase ,etc

Si acum ce vreau sa va intreb este:
1. Ca urmare a cresterii PSA si agravarea starii de sanatate generala ce sa inteleg ca Docetaxelul nu are efectul dorit. Se poate schimba cu alt medicament ? Se poate reveni pe Zytiga ? Desi medicul oncolog a zis ca nu (probabil tot constrins/ impus de casa de sanatate datorita costurilor) . Desi in criteriile de includere in tratament cu Zytiga este scris ca se administreaza la pacientii la care tratamentul cu Docetaxel a esuat.

2. Mai exista variante de tratament care ar trebui incercate dupa aceasta a treia linie de medicamente ,adica 1 Hormono terapie, 2 Zytiga si acum 3 Docetaxel sau totul se va termina aici? Merita sa continuam Docetaxelul timp de 6 luni daca PSA -ul este in crestere dupa 2 doze sau ar trebui sa se modifice tratamentul deja. Cu ce altceva merita incercat?Multumesc anticipat pentru raspuns
Noduli bilaterali 20-03-2018, 11:19:24 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, 19-03-2018, 11:04:31):

Aceasta e mamografia.
Am si 2 RMN-uri si cateva Echo.
Ce credeti ca ar trebui facut? Sa ma operez? Dar sunt mai multi noduli? Pe care sa il scot?
Eczema sau boala Paget? 19-03-2018, 21:10:49 de către Alex89
Am fost si mi-am facut o ecografie unde nu mi-a depistat nimic suspect, dar cu toate astea mi s-au ingrosat/deformat mameloanele si simptomele sunt din ce in ce mai rele. Simt arsuri foarte des ceea ce nu pateam inainte, indeosebi la mamelonul drept. Am fost si la dermatolog care mi-a dat sa ma ung cu o crema pentru piele sensibila si sa iau extract de coacaz negru si tei argintiu. Simptomele nu s-au atenuat. Deci imi vine sa innebunesc, nu pot sa inteleg ce am... si simtomele se agraveaza de la o zi la alta. Mameloanele sunt din ce in ce mai deformate. Unde sa ma duc? Ce analize pot sa fac ca sa aflu daca am boala Paget fara sa-mi pun in pericol sanatatea? Va rog mult sa-mi raspunda cineva, sunt disperata... nu stiu unde sa ma mai duc :(
Noduli bilaterali 19-03-2018, 15:19:17 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:04:31):

Sani cu structura glandulara, densitate crescuta
Inferointern san stang imagine opaca 1.1/0.9 cm, contur net ( ecografic formatiune suspecta),
Retromamonar drept, imagine similara 0,9/0.5 cm
Axile fara adenopatii
Arhitectura pastrata
Calcuficari benigne, cateva microcalcific cu usor polimorfism superoextern san stang ( de urmarit)
Fara imagini stelate

Concluzuu: t. Mamara stanga
Cod Birads 4
Noduli bilaterali 19-03-2018, 11:25:29 de către gina2018
Sau sa trimit foto pe o adresa de email.
Noduli bilaterali 19-03-2018, 11:23:13 de către gina2018
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 11:04:31):


Sunt facute toate, revin cu rezultatu. Si rmn -uri. M -ar ajuta f mult daca as putea urca fisier de tip foto, exista vreo posibilitate? Multumesc foarte mult!
Noduli bilaterali 19-03-2018, 11:04:31 de către RaulDuke
Răspuns pentru (gina2018, 18-03-2018, 22:54:44):


cred ca ar trebui facuta o mamografie.
Cancer pulmonar 16-03-2018, 19:46:18 de către lacry
Multumesc mult ptr raspuns. Problema in Romania, cel putin cu care ne-am confruntat noi, este ca medicul nu vorbeste cu noi, nu incearca sa explice pe intelesul omului simplu, nici nu are timp ..... holurile sunt arhipline de pacienti care de care mai bolnavi, toti trag de el. Abia reusesti sa schimbi 2 vorbe, dupa ce astepti suficient pe holuri.
Cancer pulmonar 16-03-2018, 14:45:45 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, Azi, ora 10:07:24):


luati suplimente si produse medicamentoase STRICT dupa cum va recomanda medicul oncolog. Nu se indica asa, fara rost, sa ia vitamine de niciun fel. vitamina B12, de exemplu, trebuie sa insoteasca un citostatic folosit deseori in cancerul de plaman, numit Alimta.
Canrcinom invaziv NST,GR I la san 16-03-2018, 14:43:53 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Katy Katalin, Azi, ora 10:19:08):


trebuie sa ajunga, cu rezultatul, in consultatie la un medic specialist oncolog.
Cancer pulmonar 16-03-2018, 10:07:24 de către lacry
Răspuns pentru (lacry, 14-03-2018, 22:47:42):

Buna ziua,
Domnule dr RaulDuke daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, in legatura cu tatal meu. El s-a hotarat sa faca inca o cura de citostatice aici la Suceava, nu vrea sa mearga in alta parte.
In legatura cu vit B12, nu m-am lamurit deloc, credeam ca nu e bine sa ia deloc vitamine din grupa B.
Am citit despre Oncoxin https://comenzi.farmaciatei.ro/vitamine_si_suplimente/imunomodulatoare/oncoxin_90_capsule_catalysis-p10017104 ce credeti?
Si acesta contine vit B6, de asta nu i l-am luat pana acum. Am intrebat dr oncolog pe la inceputul perioadei si ne-a zis fara suplimente, fara trat naturiste, nu prea multe sucuri.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 15-03-2018, 22:14:53 de către Sinzi
Mama s a stins miercuri.. Dumnezeu sa intareasca si sa ocroteasca familiile tuturor .
Cancer pulmonar 15-03-2018, 00:23:54 de către Doina82
Buna Andreea,nu ai m-ai scris nimic.Vroi-am sa stiu cum se m-ai simpte tatal tau.Sanatate va doresc
Cancer pulmonar 15-03-2018, 00:20:25 de către Doina82
Răspuns pentru (lacry, 14-03-2018, 22:47:42):
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 14-03-2018, 23:09:30 de către MARTON
M-AI FACUT FERICIT MA BUCUR PT TINE TINE-O TOT ASA
Cancer pulmonar 14-03-2018, 22:47:42 de către lacry
Tata nu a renuntat inca la fumat....oare din aceasta cauza a scazut atat de putin tumoarea....sau nu neaparat? Am vorbit cu el despre plecarea in alt oras, sa vedem ce zic si alti doctori in legatura cu radioterapia, dar nu vrea sa mearga....ar trebui sa insist mai mult? credeti ca l-ar ajuta? Citeam mai dus despre vitamina b12, cand se recomanda aceasta vitamina? El nu a luat deloc. I-am luat doar vitamina c, calcidin si thiossen. Ce altceva as putea sa-i mai iau (vitamine, suplimente) care sa-l ajute sa treaca mai usor peste curele de citostatice?
Distorsiune arhitecturala san 14-03-2018, 19:04:01 de către adriana 10
Va multumesc frumos domnul doctor! Am fost medicul oncolog si m-a trimis sa fac o elastografie.
Cancer pulmonar 14-03-2018, 10:58:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (lacry, 13-03-2018, 23:45:38):


ba da. consider foarte oportuna iradierea pe tumora reziduala si mediastin in acest moment; e drept ca, uneori, tehnic este greu de facut si depinde mult de aparatele si experienta pe care le are dinsponibile medicul radioterapeut (motiv posibil pentru care cel consultat a fost impotriva).

va recomand sa mergeti intrun alt centru, pentru iradiere, preferabil unul privat, cu mijloace moderne si experienta mai buna a medicilor. nu stiu daca e de gasit asa ceva, intre cluj si bucuresti...
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 14-03-2018, 01:00:52 de către cati
Sunt bine .Au trecut 2 ani si 2 luni de la operatie. Sper sa fie cat mai multi . Ma inspira optimismul si puterea ta si iti urez sa ti se implineasca dorinta
Cancer pulmonar 13-03-2018, 23:45:38 de către lacry
Buna ziua,
tatal meu, 60 ani, fumator inrait, a fost diagnosticat in august 2017 de cancer pulmonar, adenocarcinom pulmonar slab diferentiat, clasificare T4N3Mx, tumoare de apr 10/9 cm ce ocupa apr in totalitate LSS si vine in contact cu pleura. A urmat 6 cure de citostatice cu paclitaxel si carboplatin, peste care a trecut destul de greu, dureri de cap si de picioare. Intre timp a facut si un RMN la cap din care a reiesit absenta fluxului arterial la nivel ACI stanga. Dupa terminarea celor 6 sedinte de citostatice a facut un nou examen tomografic cap, torace si abdomen. Se pare ca tumoarea a mai scazut 80/53 mm dezvoltata pe topografia LSS, importanta bombare a acesteia, in contact cu pleura parietala lateralo-toracica si paracardiaca. Masa tumorala prezinta contact cu vena pulmonara superioara si bifurcatia arterei pulmonare stangi. De medicul oncolog a fost trimis la Iasi ptr analiza oportunitatii efectuarii radioterapiei. La Iasi a fost vazut de medic si programat la scintigrafie osoasa. In urma rezultatului a iesit ca nu sunt metastaze osoase si medicul de acolo ne-a zis ca nu-i face radioterapie - n-ar fi eficienta in acest stadiu si sa continue curele cu citostatice. Ma intrebam, ca o persoana necunoscatoare, ce am putea face acum? Daca mai scade tumoarea, se va putea opera? Mi se pare ca aici la SV totul e pe fuga si nu stiu daca se face tot ce tb. Oare chiar nu era oportuna radioterapia??
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 13-03-2018, 22:03:24 de către MARTON
Tu cum mai esti CATI ? ai gasit varianta castigatoare ? la mine sunt 9 ani si 4 luni de la prima tumora si am de gand sa prind 77 de ani minim ,pana atunci mai am 35 .
Help me rezultat CT toracic 13-03-2018, 21:52:01 de către natalia30
Pe 26 suntem programati la oncologie.Merg si cu tata sa repetam PSA-ul si a zis ca luna aceasta vom face si analiza de testosteron.(este prima data cand o facem).Revin cu informatii dupa ce voi discuta cu medicul oncolog. Va multumesc frumos pentru tot.
Glioblastom - un diagnostic cumplit 13-03-2018, 21:47:07 de către Sinzi
Cu durere in suflet citesc, fiecare pagina a acestui topic.
Pentru noi totul a inceput in 29 octombrie 2017 ,cand puterea noastra, mama a fost gasita in casa ,in stare inconstienta .Diagnosticul pus la urgente "accident vascular hemoragic" cu sanse minime de supravietuire ...lasand timpul sa decida soarta noastra..Am avut forta sa trecem peste ce a urmat 2 luni de spitalizare .. luptandu-ne cu afazia .invatand sa mergem din nou .sa folosim toaleta etc ..sperand ca mama o sa fie din nou ce a fost .
Sarbatorile le am petrecut linistiti acasa.urmand tratamentul si asteptand ca sangele sa se retraga si sa putem afla de la ce a pornit totul ( hipertensiune .anevrism .sau meningiomul care sangerat) .Am uitat sa va spun, ca mama fusese diagnosticata in urma cu 2 ani cu un" meningiom total inofensiv" controlat de mama ultima data. printr un rmn p 9 octombrie cand ,nu aparusera modificari.
Evolutia mamei a fost una incurajatoare ... gandindu ne ca tot ce a fost mai urat a treecut,dar totul a luat o intorsatura grozanica cand pe data de 12 februarie cand ne am prezentat la rmn- ul de control. am aflat ca meningiomul era de fapt o tumora maligna care a debutat cu sangerarea masiva si care intre timp isi dublase marimea. Urmatorul pas prezentat de cei 3 medici la care am fost cu analizele ..a fost sa mergem la biopsie pentru a afla daca aceasta va rapunde la radio sau chimioterapie ,"pentru a i prelungii putin zilele " asa cum s a exprimat unul din medici.
Ne am programat la biopsie in data de 26 februarie ..a iesit cu bine din sala de operatii .. a reusit sa bea putina apa sa manance un iaurt .. incurajandu ne din nou ca o sa fie bine...dar nu a fost asa ..a 2 a zi mama nu a mai putut inghitii nimic ..nu a mai putut vorbi ,hemipareza pe partea dreapta.. starea agravandu se din ce in ce mai rau... ni s a spus ca nu se mai poate face nimic ..ca tumora s a extins si pe emisfera dreapta ..i s a montat o sonda nasogastrica.. iar de martea trecuta suntem acasa asteptand ca mama sa se stinga incet incet . Fara nici macar o putere ..ii suntem aproape cum stim si cum putem noi mai bine.
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 13-03-2018, 08:37:55 de către cati
Sanatate si cat mai multi ani cu familia.

24267 comentarii 12 3 4 ..... 240 241 242 243 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK