Ultimele comentarii | Forum despre Cancer

Ultimele comentarii pe forum

24569 comentarii 12 3 4 ..... 243 244 245 246 INAINTE ›
SUBIECT COMENTARIUL DVS
Cancer pulmonar 18-08-2018, 11:47:07 de către Bunicul
Răspuns pentru (Ozan, Azi, ora 11:06:40):

In general medicii oncologi consideră că terapiile naturiste nu au un efect vizibil în vindecare, ba chiar luate după ureche pot face rău. Din discuțiile cu zeci de bolnavi, întâlniți în cei doi ani de când m-am înfrățit cu această boală și din experiența proprie pot afirma că au un anumit efect. Ajută in primul rând la aducerea organismului la niște parametri normali și la creșterea imunității, factori importanți în lupta cu boala. Diminuează mult efectele nedorite pe care le produce radioterapia și chimioterapia, in anumite cancere, asupra organismului. Au o acțiune benefică asupra psihicului pacientului, atât prin efectul placebo, care nu este de neglijat cât și prin implicarea activă a bolnavului ( de regulă un simplu spectator in lupta dusă de medici, tratament și aparținătorii săi). Trecerea de la această asistare pasivă la lupta directă cu boala are, adesea, un efect spectaculos. In multe părți din lume aceste terapii naturiste sunt deja incluse în sistemele de asigurări de sănătate, in special cu rol preventiv dar nu numai, se fac studii și cercetări la același nivel cu medicina alopată. Ce-i drept la noi este încă multă șarlatanie și mercantilism, stimulate oarecum de naivitatea, credulitatea și credința în supranatural, deja proverbială a românului. Totuși dincolo de acestea există destule terapii naturiste care aplicate profesionist și adaptate bolii și stării generale a pacientului pot face la fel de mult ca medicina alopată sau o pot ajuta substanțial. Am întâlnit pacienți în fază terminală cărora li se mai dădea o speranță de viață la nivel de zeci de zile, cel mult luni și care au deja peste 8-10 ani de la acel moment. Probabil că ei sunt excepția nu regula, dar intre pacientul văzut de medic prin prisma unei ecuații statistice și dorința de viață (atunci când există) a pacientului, ca entitate fizică și mai ales psihică, cred că primează aceasta din urmă. Dacă locuiți într-un oraș încercați să ieșiți cât mai mult în natură, in locuri cu multă verdeață soare și aer mai nepoluat.
Cancer pulmonar 18-08-2018, 11:06:40 de către Ozan
Răspuns pentru (Bunicul, 17-08-2018, 22:47:33):

Va multumesc de sfat, pare interesanta ideea de oxigenoterapie, chiar sunt curios ce parere au medicii oncologi. Dupa cum am spus, am reticiente cu "minunile naturii" de pe internet, incerc sa urmez sfaturile doctorilor. Momentan asta incercam, sa punem imuninatea la loc, mancare cat mai eco, legume, peste, mai putina carne rosie si fara carne procesata sau zahar, lucruri de bun simt ce ar trebui sa le faca nu numai cei suferinzi.
Cancer pulmonar 17-08-2018, 22:47:33 de către Bunicul
Răspuns pentru (Ozan, Azi, ora 20:39:17):

Veți primi probabil unele răspunsuri de la pacienții cu aceeași boală și posibil de la dr. Raul Duke , medicul oncolog care răspunde, pro bono, când are timp. Chiar dacă medici turci au declarat remisia cancerului părerea mea este să acționați și altfel în afara monitorizării periodice. După o astfel de terapie organismul este slăbit în ansamblul său, imunitatea este scăzută și ar fi indicat să găsiți un medic naturalopat bun care să vă prescrie un regim naturist adecvat și anumite terapii gen ozonoterapie sau oxigenare hiperbară care să crească imunitatea și să aducă organismul la parametri normali. Unele informații mai ales pacienților cu situații oarecum similare, le puteți găsi pe diverse grupuri sau forumuri pe internet, mai ales pe facebook, cu specificația că trebuie trecute prin filtrul gândirii proprii acele informații și nu trebuie acționat fără avizul unui medic.
Cancer pulmonar 17-08-2018, 20:39:17 de către Ozan
Buna ziua,

Va multumesc de raspuns. Pacat ca nu exista prea multe studii privind pasii urmatori unei remisii complete si prevenirea reaparitiei in afara de analize dese. In cazul in care cineva ma poate ajuta si cu celelalte intrebari, as aprecia mult. Daca aveti intrebari in legatura cu experienta mamei, va stau la dispozitie.
Cancer pulmonar 17-08-2018, 20:28:36 de către Bunicul
Răspuns pentru (Ozan, Azi, ora 18:32:31):

Nu am această formă de cancer deci nu vă pot răspunde la primele două întrebări. La a treia întrebare răspunsul este da.
Cancer pulmonar 17-08-2018, 18:32:31 de către Ozan
Buna ziua,

E prima data cand postez pe un forum de genul acesta. Mama, in varsta de 52 ani, fumatoare, fara alte afectiuni cunoscute, a fost diagnosticata in ianuarie 2018 avand "locally advanced non-small cell lung cancer" de tipul squamos ,in urma unui PET-CT si bronhoscopii si RMN cranian de catre clinica din Turcia unde am "fugit" in urma unei radiografii facute in tara. Nu ni s-a comunicat stadiul TNM, probabil nici nu intelegeam, ceea ce ni s-a comunicat a fost ca este inoperabil momentan din cauza unui(sau a mai multor) noduli limfatici mediastali si ca tratamentul va consta in 30 de sedinte de radioterapie si 6 de chimioterapie concomintenta de Carboplatin si Taxol si apoi urmata de 4 sedinte de chimioterapie cu aceeasi substanta. A fost un tratament crunt, pe parcursul radioterapiei fiind afectat si esofagul, dar care s-a recuperat in timp. In timpul acesta a fost consultata si de un medic nutritionist, ce a avut grija sa ii ofere un regim personalizat, eu nu prea avand incredere in "minunile naturii" de pe internet.
Dupa regimul asta in urma PET-CT si a unor analize de sange s-a declarat "no evidence of disease". Pentru mine e o bucurie rezervata, stiind faptul ca oricand poate recidiva.
Ni s-a explicat ca in zona aceea a ramas "o gaura" mai mare decat tumoarea initiala, predispusa la infectii, fiind prescris un antibiotic si o fiola lunara de vitamina D din cauza nivelului scazut, pana la urmatoarea verificare PET si RMN peste 3 luni.
Intrebarile ar fi urmatoare:
-Plamanul se va recupera la nivelul apropiat de normal vreodata?
-Momentan inca tuseste si elimina sputa, avand uneori ameteli, ceea ce ni s-a zis ca e normal, intrebarea fiind, chiar e?
-Ar trebui sa iau legatura cu un medic oncolog din tara pentru consult si in cazul unei urgente?
Tumora san 14-08-2018, 10:02:21 de către h033
Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji suplimentare. Ceea ce ti s-a spus este de bine, si anume ca nu ai metastaze in ganglioni. Ceea ce este de bine iarasi este ca fiind RH 100% vei face tratament cu Tamoxifen, iar cele mai multe dintre cancere raspund bine la tratamentele hormonale. Sotia mea il ia din ianuarie impreuna cu Zoladex la 28 zile si in afara de bufeurile induse de acestea se simte ok si are o viata normala.
In ceea ce priveste statusul HER2, desi este posibil ca si acela sa fie pozitiv exista tratamente, Herceptin care se administreaza 1 an impreuna cu tratamentul hormonal. Nu sunt eu doctor, si cu toata modestia cunostintelor mele in domeniu indraznesc sa-ti spun ca rezulatele tratamentelor in cazul RH+ si HER2+ sunt foarte bune chiar si in cazul metastazelor pe ficat si plamani. Chiar zilele trecute am citit un studiu interesant in acest sens publicat anul trecut (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5529768/). Cum in cazul tau nu ai asa ceva, cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme, mai ales ca stii ca nu sunt metastaze. :-)
Sa ne mai spui ce si cum. Multa sanatate
Tumora san 13-08-2018, 18:03:42 de către Dana b
Am primit rezultatul pieselor excizate... tumora era de 1/0.9 cm, cea mai mică margine de rezecție este de 2 cm in țesut sănătos. Fără invazie angiolimfatica și perineurala. Componenta extinsă de carcinom ductal in situ, 80%. Stroma contine un granulom giganto celular. Au fost numărați și testați 4 ganglioni santinelă, fără metastaze. Grad notthingham 1.
Reacții histo in lucru... Deci nu știu HER 2 nici acum. RH îi știu din biopsie ca fiind 100%...
Împreună cu rezultatul am primit recomandarea medicului chirurg de a merge la un consult la medic radioterapeut pt. radioterapie și hormonoterapie.
Ce părere aveți? Mulțumesc.
Interpretare Ct 10-08-2018, 17:08:31 de către Badia Felicia
Vă mulțumesc!
Posibil cancer pancreatic: stadiu? optiuni tratament? 10-08-2018, 16:43:36 de către sf_new
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca Fundeni ar fi o optiune buna avand in vedere experienta de lucru cu tumorile de pancreas, sau aveti o alta sugestie?
Interpretare Ct 10-08-2018, 16:34:57 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Badia Felicia, Azi, ora 12:02:49):


din descriere nu pare ceva grav; nimic cu legatura la boala oncologica, cel putin.
Rezultat Tomograf interpretare 10-08-2018, 16:29:20 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Paul, Azi, ora 14:10:05):


posibil am raspuns pe privat?
Posibil cancer pancreatic: stadiu? optiuni tratament? 10-08-2018, 16:28:19 de către RaulDuke
Răspuns pentru (sf_new, Azi, ora 16:02:51):


stric pe baza descrierii de mai sus, da, potential este operabil, de catre un chirurg specializat, intr-un centru cu mare experienta in tumorile de pancreas. dar examenul CT poate fi insuficient, e important ca medicii care ar putea sa opereze sa consulte cazul mai inainte, inclusiv imaginile.
Interpretare rezultat anatomo-patologic 09-08-2018, 23:09:04 de către Marilena
Mulțumesc ca ați acordat timp mesajului meu.Nu am vorbit in privat.Am citit mult pe acest forum si am observat ca toate examenele HP au si interpretare IHC. Din cate am citit eu CIS este un cancer de gradul 0.De aici si întrebarea mea referitoare la acea analiza. V as mai întreba daca acum la 6 luni de la operație ar avea rost sa plătesc si sa mi se facă si aceasta analiza (IHC)?
Interpretare rezultat anatomo-patologic 09-08-2018, 15:56:33 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Marilena, 08-08-2018, 12:12:06):


posibil ca am raspuns pe privat? din fericire nu pare a fi vorba de cancer!
Interpretare rezultat anatomo-patologic 08-08-2018, 12:12:06 de către Marilena
Imi cer scuze. Am uitat sa scriu concluzia :
Dispazie cervicala de grad inalt (H-SIL- CIN III/CIS) dezvoltata in contextul unei infectii virale HPV.
Adenomioame uterine cu localizare intramurala si subseroasa.
Tumora san 06-08-2018, 14:41:59 de către h033
Va fi bine! Sanatate!
Tumora san 06-08-2018, 12:58:49 de către Dana b
Nu au venit rezultatele, am 2 săptămâni si câteva zile de la operație și mi s a spus că durează între 3 și 6 săptămâni până la primirea rezultatului. Am mari emoții. Mulțumesc pentru răspuns.
Tumora san 06-08-2018, 11:56:35 de către h033
Sotiei mele nu i s-au extirpat ganglioni pentru ca radiotrasorul acela s-a dus intramamar, ganglion care a fost iradiat. Operatia este bine inchisa, nu a avut probleme de niciun fel. Prietena noastra careia i s-au scos ganglionii a tras mai mult cu durerile insa acum este in regula. Cica este firesc sa doara un timp mai lung, cateva luni. Au venit rezultatele anatomo-pat.?
Interpretare examen histopatologic 06-08-2018, 09:32:36 de către RaulDuke
Răspuns pentru (MoniqueM, 03-08-2018, 10:00:37):


am vazut mesajul pe privat.
Dieta după operația de elimitare stomac 06-08-2018, 09:30:02 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Simona.centiu, 03-08-2018, 22:07:55):


din pacate e greu de recomandat aici o dieta. ce se indica este un consult specializat de nutritie oncologica, cu pacientul de fata, precum si cu analizele lui...
Dicutii cu persoane cate au invins sau se lupta cu cancerul de san 05-08-2018, 16:46:18 de către MARTON
PT MARIA-ANA eu sunt pacient de 10 ani daca doresti iti trimit numarul meu pe privat sa discutam ,stiu din proprie experienta cat te poate ajuta sa stai de vorba cu alt pacient .
Interpretare examen histopatologic 03-08-2018, 10:00:37 de către MoniqueM
Răspuns pentru (RaulDuke, 02-08-2018, 16:35:28):

Buna dimineata!!
Domnule doctor, imi puteti scrie, va rog, recomandările dvs?
Multumesc!
Interpretare examen histopatologic 02-08-2018, 16:49:52 de către MoniqueM
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 16:35:28):

v-am trimis in privat.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc!
Interpretare examen histopatologic 02-08-2018, 16:35:28 de către RaulDuke
Răspuns pentru (MoniqueM, Azi, ora 16:24:11):


din pacate sunt mult prea putine informatii ca sa-mi fac o idee completa despre caz, pentru a putea vorbi de prognostic. asta ar presupune un consult medical. ati discutat asta cu medicul oncolog de la IOB? cine este acesta, de curiozitate?
Interpretare examen histopatologic 02-08-2018, 16:24:11 de către MoniqueM
Inteleg. Care ar fi sperantele de viata in aceasta situatie? :(
Interpretare examen histopatologic 02-08-2018, 15:21:39 de către RaulDuke
Răspuns pentru (MoniqueM, Azi, ora 15:18:08):


celalalt test se numeste EGFR si, din pacate, aceste 2 teste se fac, cel putin in Romania, doar in situatia bolii avansate, care nu poate fi operata. deci medicul care se ocupa de el ii va incepe un tratament "sistemic", fie citostatic, daca poate sa suporte, fie altceva, ca urmare a rezultatelor acelor doua teste. din pacate pare improbabil ca boala sa fie vindecabila.
Interpretare examen histopatologic 02-08-2018, 15:18:08 de către MoniqueM
Buna ziua!

Bunicul meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, rezultatul biopsiei fiind urmatorul: aspecte histologice de adenocarcinom moderat diferentiat, solid si acinar.
Am fost la IOB, iar medicul oncolog ne-a trimis pentru a face inca 2 teste ALK si inca unul, imi scapa acum numele, E... Am dus blocul la parafina pentru acestea. Rezultatul testelor vine abia la sfarsitul lunii. El se simte bine acum, are acasa aparat de oxigen, noaptea se odihneste, tusea s-a diminuat.
Ce ne recomandati? Credeti ca se poate opera? Mentionez ca el are si probleme cu inima si sufera si de o bronsita.

Va multumesc, domnule doctor!
Cancer pulmonar 02-08-2018, 15:15:50 de către MoniqueM
Buna ziua!

Bunicul meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, rezultatul biopsiei fiind urmatorul: aspecte histologice de adenocarcinom moderat diferentiat, solid si acinar.
Am fost la IOB, iar medicul oncolog ne-a trimis pentru a face inca 2 teste ALK si inca unul, imi scapa acum numele, E... Am dus blocul la parafina pentru acestea. Rezultatul testelor vine abia la sfarsitul lunii. El se simte bine acum, are acasa aparat de oxigen, noaptea se odihneste, tusea s-a diminuat.
Ce ne recomandati? Credeti ca se poate opera? Mentionez ca el are si probleme cu inima si sufera si de o bronsita.

Va multumesc, domnule doctor!
operatie cu robotul DaVinci 31-07-2018, 15:49:38 de către RaulDuke
toata admiratia pentru faptul ca ati trecut printr-o operatie de prostatectomie radicala la respectabila varsta de 79 de ani!

din ce relatati, la ora actuala, nu e nimic de facut altceva decat sa tot monitorizati PSA la interval de circa 6 luni.
Tumora san 30-07-2018, 20:54:59 de către Dana b
La Cluj, la IOC am avut parte de această tehnică. Azi se împlinesc 10 zile de la operație, dar am încă dureri mari, parcă și mai mari de vreo 2 zile într o zonă, mai jos de axila, în lateralul tubului de dren (care e sub operație), spre spate. Acolo eram și vanata pe marginea umflaturii, dar vanataia a dispărut, în schimb umflatura nu. De durut doare la mișcări, mai ales la ridicarea din orizontală la verticală și invers. Ce ar putea fi? Cum arată operația soției? Mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Tumora san 30-07-2018, 20:18:54 de către h033
Super! aceasta tehnica s-a aplicat si sotiei mele, numai ca acolo nu a fost cu albastru de metilen ci cu un trasor radioactiv. Clujul face asa ceva, si o face bine. Mai am o prietena care a facut aceeasi operatie in Cluj si s-a aplicat aceeasi tehnica. In cazul ei trasorul s-a dus sub brat si i-au scos un manunchi de ganglioni ca si tie, dana insa rezultatul anatomo-pat nu a scos in evidenta vreo invazie in ganglionii axilari. Lucru tare bun! Nevasta mea e ok, se simte bine, face sport ca o atleta, mananca de toate, si nu intentioneaza a mai merge la serviciu inca vreo 11 luni, atat cat ii permite legea. Deci, liniste, pace , rugaciune, nedejde si o viata linistita. Vei fi bine dana. :-) Be happy
Tumora san 30-07-2018, 11:27:37 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Dana b, 29-07-2018, 10:59:02):


lucruril arata favorabil! unde ai facut tehnica ganglionului santinela? nu se face in multe locuri, din pacate, in romania.
Tumora san 29-07-2018, 10:59:02 de către Dana b
Am fost operată pe 20 iulie, dupa ce mi a fost inserat un harpon. Mi a povestit medicul rezident ca a fost aplicată tehnica ganglionului santinelă prin injectarea cu albastru de metilen, dar nu stie câți ganglioni au fost scoși, a fost o piesă compactă cu grăsime. Am înțeles că îi va număra anatomopatologul. Am dureri și amorteli în toată zona, am încă atașat tubul de dren, de care nu știu când scap, că tot se elimină lichid...
melanom malign 26-07-2018, 16:56:14 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Tamara, 24-06-2018, 18:28:19):


dermatolog.
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 26-07-2018, 16:55:15 de către RaulDuke
Răspuns pentru (eloise, 07-07-2018, 21:06:25):


cred ca trebuie o reevaluare la medicul specialist de ORL si un examen RMN local pentru a ne asigura ca tumora a fost operata integral.
cancer esofagian 26-07-2018, 16:12:42 de către Nicuu
Buna as dori sa stiu ce a-ti rezolvat cu tatal dumneavoasyra in aceiasi situatie saunt si eu cu tata adtept un raspuns.
Cancer esofagian 26-07-2018, 16:08:21 de către Nicuu
Buna Anayss doresc sa stiu ce ai rezolvat cu tatal tau aceiasi problema am si eu cu tata si nu stiu ce sa fac astept un raspuns .
Interpretare examen histopatologic 25-07-2018, 18:39:02 de către dana popescu
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 12:10:41):


VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS!
Cancer pancreas 25-07-2018, 18:16:05 de către Emilian
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 12:18:54):


Va Multumesc frumos Domnule Raul. Ideea e ca nu sper la vindecare avand in vedere ca medicina actuala nu permite asta in stagiul 4 imi doresc doar sa-i prelungesc viata cat mai mult posibil pentru ca am o matusa care traieste cu cancer de pancreas de peste 12 ani pentru ca nu s-a metastazat mai mult de ficat.
Cancer pulmonar pacient 70 ani 25-07-2018, 16:46:46 de către sad76
Multumesc pentru raspuns. Temerea parintilor este ca datorita antecedentelor (AVC , hipertensiune si un organism slabit in general) nu va pute suporta tratamentul cu citostatice.
Cancer vaginal 25-07-2018, 14:17:42 de către RaulDuke
Răspuns pentru (DanielaIoana, 10-07-2018, 19:28:38):


din pacate in aceasta etapa e greu de sperat la o vindecare totala/definitiva. totul tine de cat de mult/bine se poate face din nou iradierea.
Tumora pulmonara 25-07-2018, 13:27:16 de către RaulDuke
Răspuns pentru (vilceanu dina, 11-07-2018, 12:02:43):


desigur: trebuie facuta biopsia si examen CT.
Cancer pulmonar - sfaturi 25-07-2018, 12:24:39 de către RaulDuke
Răspuns pentru (vilceanu dina, 11-07-2018, 13:56:06):


trebuie facuta o biopsie si precizata extensia bolii. s-a prezentat la medic? ce i s-a propus sa faca?
Cancer pulmonar pacient 70 ani 25-07-2018, 12:23:12 de către RaulDuke
Răspuns pentru (sad76, 13-07-2018, 22:19:00):


sunt prea putine date medicale, dar pe baza a ce ati spus mai sus, daca e vorba de un cancer metastatic, atunci o forma de tratament oncologic va trebui sa primeasca!
Cancer pancreas 25-07-2018, 12:18:54 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Emilian, 15-07-2018, 16:56:21):


este greu de vorbit de "sanse" sau "prognostic" pana nu exista o biopsie, deci un diagnostic definitiv. Insa, daca este vorba de cancer intr-adevar, cu metastaze in ficat, atunci boala este cel mai probabil nevindecabila, din pacate.
va rog o opinie 25-07-2018, 12:17:29 de către RaulDuke
Răspuns pentru (martor65, 16-07-2018, 20:31:42):


va trebui sa faca chimioterapie si radioterapie postoperatorie. s-a prezentat la consult de oncologie?
Interpretare examen histopatologic 25-07-2018, 12:10:41 de către RaulDuke
Răspuns pentru (dana popescu, 17-07-2018, 14:50:12):


rezultatul este net favorabil! riscul de recidiva este minim si nu se recoamnda tratament chimioterapic, doar urmarire, dupa cum stabileste chirurgul.
alk pozitiv 23-07-2018, 13:11:06 de către Jitaru
Răspuns pentru (marius alk +, 10-05-2018, 10:10:52):

buna ziua!
Suntem si noi intr o situatie similara cu a dvs. Din luna aprilie am inceut tratamentul cu alectinib, cate 8 pastile pe zi, pe care il cumar singur.
pana in prezent nu am gasit alta varianta, iar cei de la oncologie mi au spus ca medicamentul nu exista pe piata romaneasca.
as dori sa fac demersuri la autoritatile statului competente pentru decontare. Daca aveti posibilitatri de informare,va rog sa mi spuneti cum putem proceda si unde ne putem adresa.
multumesc!
Dicutii cu persoane cate au invins sau se lupta cu cancerul de san 22-07-2018, 13:17:24 de către Maria-Ana
Va multumesc feumos Nu vreau sa discut pe FB daca se poate aici .De fapt nici nu as sti ce as putea discuta ,caci fac tratament hormonal in sept merg la control Stapinesc bine situatia in care sunt La inceput mi-a fost tare greu dar m-am impacat cu ideea si ..asta e viata Nu mai sunt tanara am 69 de anu as mai vrea insa sa traiesc dar Dumnezeu stie Va multumesc caci existati este un mare beneficiu pentru cei bolnavi de aceasta boala cumplita sa se poata informa Multumesc
Cancer de prostata 20-07-2018, 13:16:16 de către Bunicul
Răspuns pentru (Jack, Azi, ora 09:42:11):

Ce însemnă rezultatul vă poate spune medicul care v-a recomandat să faceți RMN-ul. Cert este că există o zona din prostată cu o leziune ce poate avea fie un caracter benign, un adenom de prostată, fie un caracter malign, un adenocarcinom de prostată. Cel mai probabil medicul urolog vă va indica să faceți o biopsie de prostată, la care va avea acum reperele date de RMN pentru a biopsia în principal zona cu leziunea.
După biopsie și aflarea rezultatului, dacă acesta este concludent și nu necesită și o analiză imunohistochimică a probelor biopsice, urologul vă va prezenta posibilitățile de abordare funcție de rezultat.
Dacă este un adenocarcinom, funcție de gradul și stadiul acestuia vă poate indica procedurile cele mai adecvate cazului concret care pot include printre altele rezecția chirurgicală a prostatei, brahiterapie, radioterpie, radiochirurgie sau hormonoterapie. Internetul vă poate oferi multe informații, dar acesta sunt in general pentru medici și mai puțin pentru pacienți. E bine să studiați, fără a vă panica, paleta de proceduri ce poate fi aplicată. https://www.esmo.org/content/download/59181/1093212/file/ESMO-ACF-Cancerul-de-Prostata-Ghid-Pentru-Pacienti.pdf
https://www.bebig.com/fileadmin/bebig_neu/user_uploads/Patients/Patient_Information_Prostate_Cancer_Rev.01_Romanian.pdf
Cancer de prostata 20-07-2018, 09:42:11 de către Jack
Intre timp, am facut si RMN cu urmatorul rezultat: Vezica urinara fără modificari parietale, cu capatul distal al sondei JJ stg. situat intracavitar, prostata cu dimensiuni 4,75/3,3/3,46cm (volum 28cm3), prezinta la nivelul zoneiperiferice postero-lateralăin intreg lobul stang, o leziune focală de 1,6/0,73/1,6 cm, in hiposemnalT2, fara restrictie de difuzie, in hiposemnal pe mapa ADC ( coeficienti de 0,5 sugestivi pentru malignitate), avand curbe de incarcare de tip wash-out, aceasta tractionand capsula prostaticala nivelul apexului, fara a se putea exclude cu certitudine o minima extensie extracapsulara- scor PI-RADS 4, leziune probabil maligna. Vezicule seminale de aspect normal. Fara adenopatii intrapelviene. Fara ascita. Loja rectala normala. Cativa diverticuli situati la nivelul colonului sigmoid. Fara determinari secundare osoase la nivelul bazinului.

care ar fi sfatul dumneavoastra in urma unui astfel de rezultat? Ce insemna, de fapt, acest rezultat?
Interpretare buletin histopatologic 18-07-2018, 22:55:33 de către Bunicul
Răspuns pentru (Catalina1979, 17-07-2018, 18:28:48):

Bună seara!
Disperarea nu vă ajută cu nimic ba din contră. Pe acest forum este un singur medic oncolog care in timpul său liber ajută gratuit cu sfaturi profesioniste pe cei care pun intrebări. De ceva vreme nu mai e activ, poate-i ocupat, poate e in concediu. Eu sunt un pacient dar care nu am acest tip de cancer descoperit la biopsie tatălui dumneavoastră. Nici doctorul Raul Duke nu vă poate ajuta prea mult atât timp cât nu cunoaște istoricul pacientului. Probabil ați fost la un pneumolog care a indicat o biopsie bronșică dintr-o probabilă tumoră detectată probabil la un CT/RMN. Cu acest rezultat mergeți la ce care v-a indicat biopsia și la cel care a făcut-o dacă sunt persoane diferite. Funcție de datele pe care aceștia le dețin vor face o stadializare a bolii și abia apoi se va decide impreună cu un oncolog calea de urmat. Intervenție chirurgicală , precedată sau urmată de radioterapie și sau chimioterapie sau alte combinații ale acestora. E posibil ca pentru a lămuri exact tipul de cancer să primiți indicația de a efectua o analiză imunohistochimică a probelor recoltate la biopsie
Poate e printre noi un alt pacient care a avut o problemă asemănătoare și care vă poate da și alte detalii dar, după părerea mea, tot neconcludente la acest moment.

Aveți mai jos cateva informații despre tipurile de cancer pulmonar.
Exista mai multe tipuri diferite de cancer pulmonar. Cele mai frecvent intalnite sunt urmatoarele doua tipuri:
Cancer pulmonar fara celule mici (Non-small cell lung cancer, NSCLC), care este tipul cel mai frecvent intalnit (aproximativ 75% dintre cazuri);
Cancer pulmonar cu celule mici (Small cell lung cancer, SCLC);
Aceste doua tipuri de cancer pulmonar raspund diferit la schemele de tratament administrate. De aceea cel mai potrivit tratament pentru boala dumneavoastra va depinde de tipul de cancer pulmonar de care suferiti.
Cancerul pulmonar fara celule mici
In functie de tipul de celule, exista cateva tipuri diferite de cancer pulmonar fara celule mici:
Adenocarcinomul - apare mai frecvent la femei, in special la cele fumatoare si poate sa se insoteasca de acumulari de mucus/sputa in caile respiratorii mici.
Carcinomul scuamos (carcinomul epidermoid) - apare mai frecvent la barbati si la varstnici de ambele sexe dar este rar la nefumatori. Apare ca o masa de celule cu consistenta ferma si este intalnita in caile aeriene mari. Dintre tumorile pulmonare , acest tip de cancer pulmonar este cel mai frecvent tip operat.
Pentru a decide cel mai potrivit tratament trebuie facuta stadializarea tumorii, care pentru cancerul pulmonar fara celule mici se face astfel:
Stadiul I: Cancerul este prezent doar intr-o parte a plamanului.
Stadiul II: Cancerul este raspandit la ganglionii limfatici sau la tesuturile din vecinatate (ex.perete toracic).
Stadiul III: Cancerul s-a raspandit in piept si in general cuprinde ganglionii limfatici mari.
Stadiul IV: Cancerul s-a raspandit in alte parti ale corpului (ex.ficat sau oase).
Cancerul pulmonar cu celule mici
Foarte rar la nefumatori, acesta este cauzat de celule mici rotunde care formeaza excrescente de obicei in caile aeriene mari. Acest tip de cancer pulmonar are celule care de inmultesc si cresc foarte repede si este adesea raspandit in ganglionii limfatici si/sau alte organe la momentul diagnosticului.
Alte tipuri de cancer pulmonar
Mezoteliomul - este asociat frecvent cu un istoric de expunere la azbest. Afecteaza in general barbatii in varsta si pot sa treaca 35-40 de ani de la prima expunere la azbest pana la momentul aparitiei cancerului.
Carcinoidul - este un tip rar de tumora a plamanului (1-2% dintre toate cancerele pulmonare). Este mai frecventa la tineri iar majoritatea pacientilor nu au simptome la momentul diagnosticului.
Tratamentul depinde de marimea, tipul si stadiul tumorii si de asemenea de starea dumnevoastra de sanatate. Medicul va decide cel mai potrivit tratament care are cele mai putine reactii adverse si este cel mai eficace pentru dumneavoastr.
In cazul in care cancerul nu este raspandit in organism (stadiile I si II), indepartarea chirurgicala a tumorii este cea mai intalnita si cea mai completa forma de tratament pentru cancerul pulmonar fara celule mici. Operatia trebuie luata in calcul pentru toti pacientii in aceste stadii, iar daca aceasta nu este indicata, pacientul trebuie informat de ce interventia chirurgicala nu este o optiune pentru el.
Daca boala este extinsa si pacientul nu poate fi operat atunci sunt indicate radioterapia si chimioterapia (singure sau asociate) pentru a controla simptomele si a reduce dimensiunile tumorii.
Chimioterapia este un termen general folosit pentru a descrie tratamentul medicamentos pentru cancer. Medicamentele utilizate vor distruge celulele canceroase si vor afecta mai putin celulele normale. Exista mai multe tipuri de chimioterapice care pot fi folosite singure sau in diverse combinatii.
Radioterapia este un termen general care descrie tratamentul cancerului cu ajutorul razelor X. El consta in directionarea nedureroasa a unui fascicul de particule cu energie mare pe zonele care necesita tratament. Radioterapia distruge celulele tumorale si poate fi folosita singura sau in asociere cu chirurgia si/sau chimioterapia. In ultimii zece ani, medicina a progresat prin aparitia de tratamente care ofera noi sperante pacientilor, prin urmarirea anumitor tinte moleculare bine definite.
http://www.roche.ro/home/roche-romania/divizia-de-farmaceutice/arii-terapeutice/cancerul/cancerul-pulmonar.html
Cancer de prostata 17-07-2018, 09:23:16 de către Bunicul
Răspuns pentru (Jack, Azi, ora 08:15:39):

Nu cred. Din ce am citit și mi-a spus urologul valoarea PSA poate avea creșteri in cazul manevrelor urologice, gen masaj prostatic, tușeu rectal, biopsie prin puncție transrectală. Ma pot crește valorile, ecografia, citoscopia sau ejacularea. de asemeni unele medicamente ca utilizate în tratamentul hormonal sau medicața androgenică pot influența valoarea PSA.
Cancer de prostata 17-07-2018, 08:15:39 de către Jack
Nu stiu daca are vreo importanta, dar sotul meu, consuma zilnic de aproximativ un an propolis si miere de albine! Pot influenta aceste produse valoarea psa?
Cancer de prostata 16-07-2018, 11:13:47 de către Jack
Răspuns pentru (Bunicul, Azi, ora 10:40:03):

Suntem din Timisoara...multumesc mult pentru sfat si pentru sustinere! Sanatate multa, va doresc!
Cancer de prostata 16-07-2018, 10:40:03 de către Bunicul
Răspuns pentru (Jack, Azi, ora 09:35:44):

Un răspuns competent veți primi probabil de la domnul doctor Raul Duke. Până atunci eu, in calitate de pacient, posesor al unui adenocarcinom de prostată, pot să vă spun că valoarea PSA poate indica și un posibil adenocarcinom. Efectuați RMN-ul indicat și mergeți cu el la urolog. Dacă e cazul vă va indica o biopsie de prostată prin puncție transrectală ghidată ecografic și în funcție de rezultatul acesteia se vor decide pașii următori. Nu ați spus de unde sunteți, personal v-aș recomanda să căutați un urolog bun. Important este și să nu vă panicați, dacă este un posibil adenocarcinom, este cel mai probabil unul în stadiu incipient, care nu a părăsit capsula prostatică care se poate trata fără probleme.
Cancer de prostata 16-07-2018, 09:35:44 de către Jack
Buna ziua,

Sotul meu in varsta de 49 de ani, in urma unui control efectuat, cu ocazia montarii unei sonde JJ, a avut valori ale psa total de 21,3, psa liber 0,958 si raportul psa total/psa liber 0,04. Nu are niciun simptom , analiza de sange i-a fost luata inaintea montarii sodei si nu ia niciun tratament medicamentos. La un tuseu rectal efectuat in urma cu o luna, doctorul urolog i-a spus ca nu sunt probleme, si abia acum, dupa ce a vazut valorile psa i-a recomandat rmn. In luna noimbrie a anului trecut, sotul meu a mai facut niste analize ce indicau psa 4, iar medicul de familie l-a sfatuit sa faca un control, pe care e drept nu l-a facut pana in iunie. Este posibil ca valoarea psa sa creasca asa de mult, in aceasta perioada si ce insemna acest lucru? Sotul meu nu este fumator, este foarte moderat in consumul de alcool, dar si in dieta si a facut sport, de intretinere, nu exista antecedente medicale in familie. Va rog mult, sa imi explicati cat de complicata este situatia si va rog sa ma indrumati in legatura cu demersurile pe care ar trebui sa le facem. Va multumesc anticipat !
Dicutii cu persoane cate au invins sau se lupta cu cancerul de san 15-07-2018, 21:13:57 de către Bunicul
Răspuns pentru (Maria-Ana, Azi, ora 12:05:45):

Trebuie să aveți sau să vă faceți un cont pe facebook. După asta căutați ”Cancerul mamar o luptă continuă” sau http://www.ghid-cancer.ro/forum/dicutii-cu-persoane-cate-au-invins-sau-se-lupta-cu-cancerul-de-san-0f26802 și, după ce se deschide prima pagină a grupului de pe facebook, dați un clik pe Inscrie-te în grup și apoi scrieți in cateva cuvinte despre boala dumneavoastră. Ulterior unul din administratori vă va accepta cererea, veți primi un e-amil apoi puteti să cititi ce e postat pe grup, sa postati și să primiti răspunsuri la intrebări .
Dicutii cu persoane cate au invins sau se lupta cu cancerul de san 15-07-2018, 12:05:45 de către Maria-Ana
Dna ,d-ra as vrea sa discut cu d-ta cite ceva despre cancerul la san Cum procedez?
Asa arata un pacient de cancer cu multiple metastaze 12-07-2018, 00:07:06 de către MARTON
BUNA SEARA asta noapte ma gandeam la o postare de acum cati-va ani in care o pacienta scria : NU STIU DE CE DAR MULTI PACIENTI CARE SCRIU AICI SE OPRESC BRUSC dupa o perioada , si am realizat ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai scris nici eu asa ca revin cu noutati: ieri a trebuit sa apelez din nou la medici pt a mi se sparge pietrele de pe unicul rinichi pe care il am , luna trecuta am trecut pe insulina,intre timp am implinit si 42 de ani ,iar in decembrie se fac 10 ani de la aparitia bolii, si SUNT FOARTE BINE ATATA TIMP CAT POT FACE TOT CE IMI PROPUN.
De cate ori discut cu un nou pacient constat cu uimire cat de greu le este membrilor familiei lui, din simplul motiv ca nu stiu cum sa reactioneze,ce sa faca, cum sa il ajute,dar totul este simplu si enumar cateva exemple:--- sa stai cu el de vorba,la o cafea,un pahar de apa--- sa ii ceri sfaturi,sau sa faceti lucrurile impreuna--- sa il tii in brate---sa faceti planuri de viitor impreuna cu el----sa mergeti cu el afara si sa va comportati cu el normal (nu este handicapat, neajutorat, ceva care trebuie ocolit)----sa stati de vorba cu el deschis sa va expuna prin ce trece si cum il puteti ajuta(cum vrea el sa fie ajutat),ce puteti face ca sa ii fie mai bine.Tin legatura cu o pacienta care trece prin asa ceva si ii este foarte greu imi spunea zilele trecute citez: STAU SINGURA IN CAMERA SI URLU IMI VINE SA MA DAU CU CAPUL DE PERETI, nici sotul dansei nici fetele ei nu stiu ce sa faca,iam spus de mai multe ori ca sunt dispus sa merg pe la ea sa stam de vorba(si chiar vrea asta ) ,dar de cate ori sunt la 1 km de casa ei in urmatoarele zile dintr-o data nu mai poate raspunde la telefon, familia EI chiar nu intelege ca statul inchis intr-o camera singura mai rau ii face .
Cancer pulmonar - sfaturi 11-07-2018, 13:56:06 de către vilceanu dina
Răspuns pentru (RaulDuke, 02-05-2013, 12:18:19):

Bună ziua.Tatăl meu a fost diagnosticat în urma unui CT cu tumora maligna c34.8 leziune răspândit în bronhii si pulmon. Nu s-afacut biopsie nici bronhoscopie. Are 82 de ani si alte complicații .Ce e de făcut.???Nu e opera îl! !Va rog un sfat!!!
cancer pumonar tata 76 de ani 11-07-2018, 12:22:06 de către lillya
Răspuns pentru (RaulDuke, 04-06-2018, 14:03:58):

va multumes am fost la medicul meu de familie si a zis ca nu stie ce ar putea fi si la medicul oncolog mia zis doar sa repet marker tumoral CEA 125 dar nici un control la ginecologie si nici o alta analiza Chiar nu stiu unde sa merg mai departe si ce investigatii sa fac Markerul tumoral a iesit mereu in limite normale
Tumora pulmonara 11-07-2018, 12:02:43 de către vilceanu dina
Răspuns pentru (ve_ro, 30-11--0001, 00:00:00):

Bună ziua.Tatăl meu în virsta de 82 de ani a fost diagnosticat cu tumora maligna leziune depasind bronhiile si pulmonul.,în urma unui CT fără bronhoscopie si fără biopsie!!!Am citit ca doar acestea din urma pot stabili natura canceroasa a celulelor!!Ma puteți ajuta cu un răspuns cu un sfat???
Tumora san 09-07-2018, 22:29:56 de către Dana b
Citind în continuu despre gene și moșteniri genetice, am descoperit ca riscul istoricului familial, cel mai mare, nu îl reprezintă gena mutanta, ea fiind destul de rar depistată, fapt demonstrat statistic. Mai degrabă, riscul cel mai mare este subtil si poate fi explicat prin predispoziția genetică pt influența factorilor favorizanti, cum ar fi cei hormonali și care or mai fi, plus similaritatile vieților acestor membri ai familiei.
Nu puteam să mă liniștesc, cum să fie asemenea coincidență? Se pare că nu este nici o coincidență...
Tumora san 08-07-2018, 15:04:27 de către Bunicul
Răspuns pentru (Dana b, Azi, ora 13:13:39):

Explicația o puteți găsi in alte cauze care duc la apariția acestui tip de canacer sau o favorizează. Bineînțeles că întâmplarea/hazardul poate juca și el un rol.
Tumora san 08-07-2018, 13:13:39 de către Dana b
Am primit rezultatul testării genetice, NU AM GENA! Am făcut panel complet de 30 gene. ..Este greu de crezut, eram convinsa ca o am, la fel și dr. care a amânat operația. Vârstă tânără - 39 ani, mama cu cancer bilateral, erau foarte sugestive pentru prezența mutației genetice. Cum se explică oare această coincidență, eu și mama, dar nu pe fond genetic? ?? Am trimis rezultatul pe e-mail la dr. și deja m a programat la operație, săptămâna viitoare.
Cancer de prostata - Exista ,,miracole medicale''? 07-07-2018, 21:56:40 de către Bunicul
Răspuns pentru (Sandu56, 04-07-2018, 14:45:47):

V-am trimis un raspuns privat.
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 07-07-2018, 21:06:25 de către eloise
Formatiune tumorala localizata in hemipalat drept (palatul dur)

Histopatologic:
Fragment de mucpasa orala prezentand proliferare tumorala epiteliala alcatuita din celule rotund-poligonale, pe alocuri cu citoplasma clara - dispuse in cuiburi si prezentand focal, periferic arii de diferentiere scuamoasa si palisadara zonala.

IMUNOHISTOCHIMIC:
'CK7' pozitiv difuz in celule tumorale
'P63' pozitiv la periferia insulelor tumorale si in arii de diferentiere scuamoasa;
'CEA' pozitiv zonal in insulele tumorale;
'Ki67' pozitiv la periferia insulelor tumorale, pozitiv - 1-2% in centrul acestora

COLORATII:
PAS - Alcian pozitiv zonal in celule tumorale;

CONCLUZII:
Aspectul histopatologic si testele IHC pledeaza pentru diagnosticul de carcinom mucoepidermoid de grad scazut
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala 07-07-2018, 18:38:03 de către Sandu56
Răspuns pentru (RaulDuke, 06-07-2018, 15:27:09):


Multumesc pt raspuns si incurajare. Sigur ca sunt constient ca nu exista certitudini la un asemenea diagnostic si ca pretul pretul platit pt a ca boala sa fie tinuta sub control este ,,barbatia'' mea, dar vreau inca sa sper in varianta optimista in care, dupa 2 ani de tratament, sa pot avea cat de cat o viata sexula rezonabila ( chiar daca , asa cum mi s-a explicat, ea nu ar putea fi cu permanaenta, tartamentul hormonal cu Zoladex aplicandu-se cu intermitente sau numai cu Casadox, in functie de valorile PSA)

Sa sper sau sa ma resemnez cu ideea ca am sanse sa mai traiesc, dar niciodata nu voi mai fi ,,barbat''?
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala 07-07-2018, 18:36:03 de către Sandu56
Răspuns pentru (Sandu56, Azi, ora 18:12:17):


Multumesc pt raspuns si incurajare. Sigur ca sunt constient ca nu exista certitudini la un asemenea diagnostic si ca pretul pretul platit pt a ca boala sa fie tinuta sub control este ,,barbatia'' mea, dar vreau inca sa sper in varianta optimista in care, dupa 2 ani de tratament, sa pot avea cat de cat o viata sexula rezonabila ( chiar daca , asa cum mi s-a explicat, ea nu ar putea fi cu permanaenta, tartamentul hormonal cu Zoladex aplicandu-se cu intermitente sau numai cu Casadox, in functie de valorile PSA)

Sa sper sau sa ma resemnez cu ideea ca am sanse sa mai traiesc, dar niciodata nu voi mai fi ,,barbat''?
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala 07-07-2018, 18:12:17 de către Sandu56
Răspuns pentru (RaulDuke, 06-07-2018, 15:27:09):
Cancer de prostata 06-07-2018, 16:42:30 de către ana50
buna ziua Dl doctor.Va spun si eu pe scurt istoricul tatalui meu de 68 de ani care in dec 2016 in urma unor analize a depistat un psa de 14. A facut o biopsie care desi a fost facuta intr un spital privat a fost foarte, foarte dureroasa,tatal meu a lesinat si au oprit procedura care a fost pana la urma terminata cu greu..Ma rog acea biopsie a iesit neconcludenta urmand sa o repete. a inceput trat.omnic si avodard asa au considerat 2 medici din oras si psa-ul a stagnat scazut la un moment dat la 12. dar in dec 2017 creste la 16. Face biopsia in ianuarie 2018 si IRMcu urmat rezultat:
_ prostata cu dim 39/50/44,cu structura zonala pastrataheterogena
-Noduli prostatici incadrabili PIRADS 5(cu aspect irm inalt sugestiv pt un substar tumoral) la nivelul zonei periferice stangi (in 2/3 bazale-necesitand corelare cu datele biopsiei)in treimea medie a zonei de tranzitie drepte pe fondul unor modificario structurale difuze incadrabile ca hipertrofie benigna de prostat. Capsula prostatica usor neregulata bazal stanga. Vezicula srminala stanga cu continut modificat.Fara anomalii notabile la structura osoasa la niv segmentelor cuprinse in examinare.

Adenocarcinom prostatic acinar scor Gleason 7(4+3) grad grup 3 ce intereseaza aprox 17 % din lungimea totala a frggmentelor de tesut prostatic axaminate. Nu se observa invazie limfo-vasculara. Invazie perineurala focal prezenta.
- in martie creste psa 17,56.
- Face prostatectomie in bucuresti in 11 mai 2018, am intarzaiat la cardiologie ..s a impus inainte de operatie punerea unui stimulatot cardiac pe fondul unei bradicardii. cu 2 zile inainte de operatie psa crescuse la 18
La 30 zile soc- psa 0,936
si rezultat histopatologic: Adenocarcinom acinar scor 9(4+5) focal cu invazie margini de rezectie la nivelul lobului stang ,invazia veziculelor seminale stangi si drepte,invazie perineurala prezenta. Limfoganglioni iliaci si obturatori stangi (9) si iliaci si obturatori drepti(11) de aspect reactiv fara metastaze. pT3bN0
luni mergem la bucuresti la scintigrafie si pe 24 iulie la un consult radioterapie tot in bucuresti dar ni s a spus ca efectiv radioterapia o sa incepem pe la sf lunii sau inceputul lunii viitoare.(deci tarziu mi se pare mie dar asa am gasit)

Acum indraznesc sa va pun urmatoarele intrebari:
1. Este posibil sa fie un cancer asa de agresiv ca din ianuarie pana la operatie sa evolueze asa sau sa nu fi "insistat" dl doctor cu curataul in timpul operatiei??.. era o zi de vineri...
2. Am fost la medicul oncolog care nu ne a prescris un tratament ceva pana la inceperea radioterapiei.desi as fi vrut si eu si mai ales tatal meu. A zis ori tratament ori radioterapie. Dvs credeti ca ar fi nemerit un tratament medicamentos sau chiar injectabil inceput inainte de radioterapie (care oricum o sa intarzaie)? Desi l ar fi ajutat si psihic pe tatal meu sa inceapa un tratament
3. Daca ar fi sa inceapa un tratament hormonal ce anume ar fi nimerit? si daca sa fie continuat si in timpul radioterapiei? oricum o sa mai mergem si la un alt medic oncolog
4.Cat conteaza pregatirea radioterapeutului desi aparatura este de ultima generatie si performanta achizitionat anul trecut dar medicii sunt rezidenti sau cu o experienta de 2,3 ani? Sa ramanem in oras pt radio sau sa ne indreptam spre bucuresti?
Cancer de prostata - Exista ,,miracole medicale''? 06-07-2018, 16:05:08 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Sandu56, 04-07-2018, 14:45:47):


cel mai eficient este sa te rezumi la a posta pe un singur subiect, ca sa fie mai usor de urmarit.
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 06-07-2018, 15:58:11 de către RaulDuke
Răspuns pentru (eloise, 04-07-2018, 15:08:40):


puteti reveni cu descrierea de pe IHC, va rog?!?
Interpretare examen histopatologic (tumora san) 06-07-2018, 15:49:48 de către Andree
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:39:19):

Buna ziua,
Va multumesc foarte mult domnule doctor, este o piatra luata de pe inima.
Cu respect!
Interpretare examen histopatologic (tumora san) 06-07-2018, 15:39:19 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Andree, 04-07-2018, 19:59:04):


1. nu. felicitari!
2. nu creste in timp. el este putin crescut actualmente, dar nu va deveni mai mare. va ramane acelasi risc, sa zicem de circa 2 ori mai mare ca la o femeie care nu a facut niciodata biopsie, deci nu inseamna ca va face cancer. cu monitorizare la medic, totul ar trebui sa fie in regula, din acest punct de vedere.
3. nu, doar monitorizare. nefiind vorba de cancer, nu poate fi vorba nici de tratament "ca la cancer".
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala 06-07-2018, 15:27:09 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Sandu56, 05-07-2018, 10:56:40):


felicitari pentru bunele rezultate si nu pot sa sper si sa gandesc decat cum ca intr-adevar te vei vindeca sau ca remisia pe care ai obtinut-o va fi de foarte lunga durata, chiar si mai mult decat s-a mentionat. totusi, fiind vorba de o boala metastatica la diagnostic, nu cred ca se va pune problema de oprire a tratamentului. adica sigur, xgeva sau zometa si casodex chiar nu-si au rostul, dupa parerea mea, dar injectia cu zoladex cred ca ar fi bine sa fie continuata pe termen nedeterminat. asta are ca dezavantaj problemele sexuale, dar are ca avantaj scaderea nivelului de hormoni care pot hrani celulele tumorale, care par sa fi fost raspandite dincolo de prostata si foarte probabil ca ele persista, deci nu pot fi lasate netratate.

mult succes si in continuare!
Marijuana medicinala 06-07-2018, 13:52:45 de către stefffa
Salut tuturor!
Numele meu este Ștefania și sunt reporter.
Lucrez la o documentare despre canabisul medicinal și beneficiile sale în tratamentul sau managementul diferitelor afecțiuni fizice sau psihice.
Am intrat în acest grup în căutarea unor persoane care suferă de cancer și care folosesc tratamente cu canabis (sub orice formă), care ar fi dispuse să-mi vorbească despre experiențele lor personale, despre beneficiile acestor tratamente în managementul durerii și despre necesitatea introducerii lor pe piața farmaceutică din România.
Pentru că știu că e un subiect delicat, măturia poate fi anonimă.
Pentru orice întrebări și detalii, mă puteți contacta printr-un mesaj privat sau pe mail la stefania.matache@gmail.com. Mulțumesc!
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala 05-07-2018, 10:56:40 de către Sandu56
Adaugire: am recuperat cele 8 kg pierdute in timpul tratamentului si , fizic, acum, nu se vede din ceea ce am trecut
Cancer prostata- metastaze coloana vertebrala 05-07-2018, 10:40:22 de către Sandu56
Salutare tuturor!
Bolnav, 56 de ani, cancer prostata cu metastaze, inclusiv osoase ( vertetebra L 5 + bazin). Diagnosticat in aprilie 2017 cu PSA>100
Tratament la GRAL: Radioderapie 36 sedinte; Hormoterapie ( Casodex si Zoladex) + Zommeta ( inlocuit de doua luni cu XGeva). Tratamentul este gandit pt o perioada de 2 ani, la 28 de zile
La un an de la începerea tratamentului situatia se prezinta astef: Prostata a revenit la dimensiuni normale, PSA-ul s-a stabilizat de cateva luni in jurul valorii 0.5, Testosteron 0,05, metastazele (in ianuarie) in usoara remisie, stabilizat
- urologul C. Surcel: ,, Sunteti un miracol medical" ,,Tumoarea s-a topit"' ,, Excelent''
- prof. R. Anghel: ,,Cel putin 10 - 15 ani de aici incolo, puteti sta linistit ''
- oncologul curant: ,, Sunteti un caz mai mult decat fericit, dar, posibil, dependenta de hormonotarepie intermitenta"'
- amici medici de alta specialitate: ,, Surprizator de bine!'', ,, Nemuritorule", ,, Miraculos''

Oare asa sa fie?? Exista ,, miracolele medicale"?
Chiar exista sansa ca peste un an, atunci când termin tratamentul, sa- mi reiau viata normala (inclusiv functiile sexuale) de acolo unde ea s-a schimat brusc si nemilos in urma cu 15 luni? Sau sunt doar cuvinte frumoase, de imbarbatare?.
Starile mele fizice si psihice alterneaza ,,când mai bine, când mai rau''. Vreau sa traiesc, vreau sa revin aproape de ceea ce am fost inainte de cumplita veste macar cativa ani, dar mai tot timpul imi este teama ca, cu toate concluziile optimiste ale medicilor, acesta este doar vis frumos care cândva, cat de curând, se va termina

Doresc sa cunosc opinia medicilor de pe acest forum si sa comunic cu persoane intr-o situatie asamanatoare cu a mea

Sanatate tuturor!

Diagnostic:
Neoplasm prostata cT3b/T4 biopsiat M1oss M1ple M1lym in curs de Casodex -> RT Nefrostoma dreapta
(13.04.2017)-HT(Zometa+Zoladex+Casodex) UHN stg grad II/III BHP/ 13.04.2017/ I.C.Fundeni: ADK acinar
prostatic (40%), cu glande fuzate si izolate; scor Gleason 7 (4+3), grup grad = 3 examen extemporaneu/
13.04.2017: ADK acinar prostatic, scor Gleason 7 (3+4)
Interpretare examen histopatologic (tumora san) 04-07-2018, 19:59:04 de către Andree
Răspuns pentru (RaulDuke, 25-06-2018, 12:01:35):

Buna ziua dl. doctor,

Am obtinut azi cel de-al doilea buletin de diagnostic (de la V Babes) unde s-a realizat si histopatologic si IHC, primul histopatologic fiind facut la IOB (prima postare)

Rugamintea mea este, intrucat chirurgul este in concediu si abia in 2 saptamani il putem gasi, sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarile:
1. este cancer pe baza IHC si histopatologic?
2. inteleg ca papilomul este o tumora benigna, dar hiperplazia ductala tipica moderata este o stare precanceroasa care creste riscul de cancer in timp?
3. se mai discuta in stadiul acesta de radio, chimio sau altfel de tratament? daca tumora a fost extirpata vom continua doar prin monitorizare?

Rezultatele sunt:

Histopatologic : fragment tesut mamar cu adenoza apocrina si proliferare papilara intraductala cu celule rotund-ovalare fara atipie, cu strat bazal evident si arii de hialinizare; mici focare de hiperplaze ductala tipica moderata

IHC: CK5/6 pozitiv zonal in proliferarea intraductala papilara, pozitiv zonal in ariile de hiperplazie ductala tipica moderata; P63 pozitiv in strat continuu periducto-acinar, pozitiv patern bazal in proliferarea papilara intraductala; ER pozitiv in proliferarea epiteliala papilara intraductala in patern luminal, pozitiv in patern heterogen in ariile de hiperplazie ductala tipica moderata

Concluzii buletin diagnostic 2: papilom intraductal cu arii de hiperplazie ducatala tipica moderata

Alte date pe care le am sunt urmatoarele>

Ecografie (facuta cu 7 luni inainte de operatie, alta mai aproape de operatie nu ni s-a cerut): San stang: ectazii ductale centrale cu continut transonic omogen, dim max 4,4 mm. Retroareolar inferior ectazie ductala de 4,3 mm cu nodul sesil de 2,9 /2,8 mm in peretele posterior si imagini hiperecogene punctiforme procidente din conturul peretului anterior. Fara adenopatii axilare; San drept - retroareolar, cadrane externe, formatiune transonica cu dim max 8,3 mm cu nucleu solid inclus, ce prezinta contururi regulate, fara semnal Dopller, cu diam de 2,1/2/2

BIRDAS 0 - suspiciune papiloame intraductale

Control clinic: fara ganglioni inflamati, fara alti noduli, doar cel extras prin operatie.

Imi cer iertare pentru dimensiunea postarii, este destul de greu sa elimin informatii din context cand nu sunt familiarizata cu domeniul iar totul pare important.

De asemenea, inteleg ca sunt cazuri mult mai grave care asteapta rapunsul dvs., motiv pentru care va multumesc foarte mult pentru timpul pe care mi l-ati alocat pana acum.

Cu consideratie!
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 04-07-2018, 15:08:40 de către eloise
Dar s-a confirmat imunihistochimic diagnosticul de carcinom mucoepidermoid - cu grad scazut de malignitate - dupa cea de-a doua operatie (hemipalat drept).
Cancer de prostata - Exista ,,miracole medicale''? 04-07-2018, 14:45:47 de către Sandu56
Doresc sa cunosc opinia medicilor prezenti pe acest forum dar si sa comunica cu persoane aflate intr-o stare situatie asemanatoare cu a mea

Sanatate va doresc!
interpretare ct 04-07-2018, 10:50:35 de către marya49
Adaug scor roma

Adaug
HE4- 72.52
CA125-52.5
SCOR ROMA -32.4 - femei postmenopauza scor roma mai mare sau=29.9%-risc crescut
Interpretare examen histopatologic 03-07-2018, 15:43:19 de către Profil66
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:24:04):

Mulțumesc frumos...
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 03-07-2018, 15:26:08 de către RaulDuke
Răspuns pentru (eloise, 02-07-2018, 13:36:01):


inca o data: din cele relatate mai sus NU reiese ca ar fi vorba de cancer, deci... pana acest lucru nu se schimba (si sper sa nu se schimbe), nu vad nici rostul nici utilitatea unui consult la un medic oncolog. medicul oncolog poate fi util abia dupa stabilirea definitiva a diagnosticului de cancer, si nu altceva.
Interpretare examen histopatologic 03-07-2018, 15:24:04 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Profil66, 02-07-2018, 14:12:11):


ma tem ca nu pot sa "traduc" pentru ca nu e scris in alta limba. nu vad insa nimic ingrijorator pe aceasta descriere, din punct de vedere oncologic.
Probleme san stang 03-07-2018, 15:22:58 de către RaulDuke
Răspuns pentru (nadia_vlaicu, 02-07-2018, 21:26:31):


din fericire nu vorbim de un diagnostic de cancer. ma tem ca nu putem sa te ajutam prea mult pe acest forum.
Probleme san stang 02-07-2018, 21:26:31 de către nadia_vlaicu
Răspuns pentru (nadia_vlaicu, Azi, ora 21:23:28):

Specific ca sunt la menopauza de 6 ani si nu am nici o nastere. Nu stiu daca au vreo relevanta aceste aspecte.
Interpretare examen histopatologic 02-07-2018, 14:12:11 de către Profil66
Răspuns pentru (RaulDuke, 20-06-2018, 13:21:50):

Bună ziua domnule doctor...
La data de 29.06. am făcut un CT la 10 săptămâni de la operația de nefrectomie dreapta. Rezultatul zice că toate organele sunt de dimensiuni și structură normale, fără acumulări lichidiene pleurale și abdominale, fără leziuni osoase, s.a.m.d... totul bine...
Concluzia fiind fără semne sucestive de recidivă tumorală locală.
O singură propoziție mi-a atras atenția, și anume cea care face referire la prostată, respectiv: dimensiuni de 42 mm, aspect ușor inomogen, contur boselat. Vă rog mult să-mi traduceți semnificația expresiilor de mai sus. Menționez că în examinarea CT de acum trei luni, prostata se evidenția ca fiind de dimensiune normală și structură omogenă.
Mulțumesc...
Leziune pseudotumorala excizata pe cerul gurii 02-07-2018, 13:36:01 de către eloise
Nu am clarificat nici pana acum situatia mea desi au trecut 2 anu de la primil semn de boala.
In tara asta se pune greu un diagnostic ...intre timp pacientul poate sa si moara si san u stie de ce ....

Leziunea respectiva nu s-a inchis de tot dupa prima operatie, asa incat - la 6 luni distanta m-au mai taiat o data.
De data asta s-a depistat MEC - glande salivare minore- grad scazut.

Voi merge la oncolog dar imi puteti spune - dle RaulDuke - daca protocolul de tratament - in cazul acestui diagnostic - difera in Romania comparativ cu alte tari din UE - sa zicem in Germania sau Austria?
Chist ovarian-operatie?? 29-06-2018, 15:36:51 de către RaulDuke
Răspuns pentru (marya49, 28-06-2018, 17:51:30):


trebuie sa consulti un medic specialist de chirurgie generala sau ginecologica-oncologica.
Chist ovarian-operatie?? 28-06-2018, 17:51:30 de către marya49
Buna ziua,
La sfatul dumneavoastra am facut un CT abdominabil si pelvis care m a derutat mai mult.In conditiile in care ,durerea este in dreapta,se simte la palpare ,la ecografie abdominala si transvaginala s a descoperit o formatiune tumorala ,de constitutie ferma ,contur neregulat cu mobilitate pastarata ,dureros la palpare de 15/14 cm pe ovarul drept,la CT nu spune nimic de partea dreapta.
Adaug
HE4- 72.52
CA125-52.5
SCOR ROMA -32.4
Rezultatul la CT este;
latero-uterin stang si cranial de corpul uterin se evidentiaza doua leziuni pseudochistice 125/75mm si 85/70mm ambele cu iodofilie intens neomogena periferica si centrala-sugerand septari si vegetatii intrachistice.
-microadenopatii lombo-aortice mijlocii si inferioare stangi max20mm ,caudal de hilul renal stang
cantitate mica de fluid perihepatic pe flancuri in pelvis si la nivelul radacinii mezenterului
-fara determinari secundare osoase ct
-discopatie cu vacuum fenomen in spatiul intervertebral la nivelul gaurii de conjugare L5-S1 STANGI
CONCLUZII
formatiuni ovariene sugestive pentru adk chistic ovar stang
in observatie col uterin cu aspect tumoral
adenopatii retroperitoneale
Va rog,sfatuiti-ma la ce specialist sa merg mai departe,ce sa fac?Sunt derutata cu stanga dreapta Este posibil sa fi gresit interpretarea din dreapta sa fie trecuta in stanga?
Va multumesc!
examen histopatologic - interpretare- 27-06-2018, 10:48:38 de către RaulDuke
Răspuns pentru (ankanckutza, 26-06-2018, 16:50:47):


posibil ai scris pe privat si am raspuns acolo?
Neoplasm orofaringian drept operat 27-06-2018, 09:48:44 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Ema-Silvia, Azi, ora 02:41:24):


din pacate situatia pare destul de complicata: va avea nevoie de monitorizare si ingrijire periodica facuta de medicul specialist ORL (pentru tratament simptomatic local, pentru pansament, tratament antibiotic, supravegherea fistulelor, etc); de asemenea va avea nevoie de un consult de nutritie, destinat omului cu cancer la gat, si cu radioterapie, care are niste nevoi cu totul speciale. suplimentele alimentare nu trebuiesc luate decat fix asa cum indica medicii (posibil oncologul, dar mai probabil nutritionistul specializat pe nutritie oncologica). despre chimioterapie... asta se va discuta la momentul oportun, cu medicul oncolog. impreuna cu el trebuie sa decideti asta!
Neoplasm orofaringian drept operat 27-06-2018, 02:41:24 de către Ema-Silvia
2. Dupa terminarea radioterapiei, are 2 fistule in zona operata dar nu pe taieturi, care nu ii mai trec. Chiar si cu antibiotice , dupa ce nu a mai luat, a inceput sa isi schimbe consistenta si culoare. La control cand am fost, ne-au spus sa stergem cu betadina.
Ar trebui sa caut o clinica si sa duc o mostra din ceea ce iese se acolo? Poate asa obtinem un alt fel de tratament si sa scam de aceste fistule?

3. Nestiind ca va ramane cu handicap de vorbire pe viata, nu ne-au dat nici un document in acest sens., ar trebui sa cerem??

4. In situatia in care medicul oncolog va decide ca trebuie chimioterapie si stiind efectele adverse si citind diferite studii de caz cu tratamente naturiste, ce ar trebui sa facem? Acceptam?

5. In unele situatii pentru pacientii cu cancer nu se recomanda vit B12, dr oncolog a spus ca nu e nimic dovedit ( dar probabil ca nu se spun multe in spitalele noastre dupa cum am aflat pe pielea noastra), avand in vedere ca este slabit , sistemul imunitar praf, am inceput sa ii dam vit C si D3 in forma lichida.
Ii dauneaza cu ceva ? Mai sunt si altele care l-ar putea ajuta?


Multumesc anticipat,
Orice sugestie, parere, sfat este binevit!
Tumoră sân stâng- - rog interpretarea rezultatelor 26-06-2018, 20:31:25 de către Florica Munteanu
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 16:55:05):

Doamne, Ajută tuturor! Vă mulțumesc încă o dată!
Tumoră sân stâng- - rog interpretarea rezultatelor 26-06-2018, 16:55:05 de către RaulDuke
Răspuns pentru (Florica Munteanu, Azi, ora 16:17:41):


numai bine!
Tumoră sân stâng- - rog interpretarea rezultatelor 26-06-2018, 16:17:41 de către Florica Munteanu
Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 15:57:16):

Vă mulțumesc din toată inima, din tot sufletul, pentru răspuns! Să dea Dumnezeu să fie precum spuneți! Am deja programare , curând, la un foarte bun chirurg oncolog, abia aștept să mă vadă și să fiu operată , dacă așa va stabili! Vă doresc tuturor multă sănătate, tot Binele de la Dumnezeu! Vă mulțumesc!

24569 comentarii 12 3 4 ..... 243 244 245 246 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK