Spitalul Privat Goldenes Kreuz

Spitalul Privat Goldenes Kreuz
Programare
fara recomandari
5727 vizite
Locatie: Austria, Lazarettgasse 16-18, 1090 Wien , sector 9
Telefon: 00431360667500

Diagnosticarea cancerului de sân: Marcajul tumoral mamar preoperator (Reperaje preoperatorii)

Inapoi Autor: Patricia Davidescu

Prin marcajul tumoral preoperator se înțelege folosirea unei tehnici precise de marcare a zonei care prezintă modificări mamare neclare și suspecte (noduli, microcalcificări) cu indicație de  îndepărtare prin intermediul unei intervenții chirurgicale. Acest marcaj are ca scop identificarea precisă și rapidă a zonei de îndepărtat.

 

Procedura are loc în ziua intervenției chirurgicale. Localizarea leziunii se efectuează prin intermediul ecografiei sau a mamografiei. După dezinfectarea locului de injectare și, eventual, aplicarea unei anestezii locale, zona suspectă este punctată cu un ac și prin acul acesta se introduce o sârmă subțire care se ancorează prin intermediul unui cârlig. Ulterior, acul este îndepărtat iar sârma rămâne punctul de reper, pentru chirurg, spre leziunile prezente.

 

După intervenție zona puncției trebuie comprimată pentru scurt timp cu scopul de a evita formarea unui hematom. Apoi sârma este acoperită cu un bandaj. După această intervenție vă recomandăm să vă menajați din punct de vedere fizic pentru a preveni o deplasare a sârmei.

 

Marcajul tumoral durează, de regulă, între 15 – 30 de minute.

 

Marcajul tumoral stereotactic este efectuat pe un dispozitiv de mamografie special construit, într-o poziție pe burtă sau în șezut. Astfel sunt produse imagini stereotactice (pe 2 nivele) care permit un calcul de localizare a leziunii.

 

Marcajul ghidat ecografic se efectuează, de regulă, în poziția culcat pe spate. Marcajul se execută sub control ecografic.

 

Posibile complicații:

  •  
  • Hematoame și ușoare dureri la locul injectării
  • Rareori după puncție apar probleme circulatorii cu colaps
  • Rareori reacții alergice cauzate de anestezia locală, acompaniate de probleme cardiovasculare
  • Extrem de rar apare puncția cavității pulmonare cu pneumotorax subsecvent (apare numai în cazul marcajului ghidat ecografic)
  • În cazul în care sunt deportate celule tumorale individuale în canalul de puncție nu apar, conform stadiului actual al științei, nici un fel de pericole datorită tratamentului ulterior(canalul puncției este, de regulă, îndepărtat în cadrul intervenției chirurgicale)

 

Contact

 

M: +43 1 360 66 7500

E: international@premiqamed.at

Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp