tratament cancer colon...tratament,posibilitati,opinii

Secțiunea: Cancerul de colon
240 comentarii 1 2 3 4 56 7 8 9 10 11 12 INAINTE ›
81 RaulDuke
81 RaulDuke [7763c]
24-09-2011, 10:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

urmarirea o faci dupa cum iti recomanda oncologul. iar CT cap-picioare, cum zici tu, nu exista nici ca notiune. se face tintit, tot dupa cum recomanda oncologul.
82 cry_ieee@yahoo.com
25-10-2011, 01:22

Membru din 21-02-2011

Subiecte: 2

Comentarii: 23

Buna,

Saptamana trecuta, tatal, a facut CT (pelvis, abdomen si torace) iar singurele "probleme" identificate sunt o steatoza hepatica plus o litiaza biliara. Colonoscopia nu a relevat nimic problematic, deasemenea. In consecinta, la recomandarea medicului hematolog+oncolog, nu va continua cu niciun tratament in urmatoarele 6 luni pana la urmatoarea investigatie.

Insa, ceva il supara pe tata. A ramas cu o sensibilitate crescuta la nivelul picioarelor si mainilor, un fel de "furnicaturi". Suntem curiosi daca cineva a mai avut o asemenea reactie adversa, si daca da, exista vreun tratament care sa stopeze acest efect ?

Multumim,
Cristian
83 RaulDuke
83 RaulDuke [7763c]
25-10-2011, 09:57

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este o reactie adversa foarte comuna la Oxaliplatin in special, si la sarurile de platina in general. de obicei e descrisa ca aparand "in mansusa" si "in soseta", cu tendinta de a se extinde in sus pe durata tratamentului cu oxaliplatin. poate aparea si ca senzatie de presiune la nivelul gatului, mai ales imediat dupa tratament si la expunerea la frig sau la ingerarea de lichide reci. este expresia toxicitatii nervoase si progresia acestei probleme se opreste odata cu terminarea tratamentului cu oxaliplatin, in timp chiar diminuandu-se, de multe ori chiar de tot.
ce trebuie facut pentru prevenirea progresiei si grabirea recuperarii sunt in primul rand masuri de protectie: pe durata tratamentului (stiu ca nu mai e cazul) evitarea expunerii la frig, mai ales dupa tratament; evitarea oricaror substante cu toxicitate nervoasa, in primul rand alcoolul; controlul oricaror boli sistemice care afecteaza sistemul nervos periferic, cum ar fi hipotiroidia, diabetul, etc.; apoi ce mai trebuie facut este un consult la un medic specialist NEUROLOG care poate recomanda si alte masuri, inclusiv tratamente cu diverse vitamine, gabagama, si alte asemenea.
84 aralex
84 aralex [70c]
25-10-2011, 15:18

Membru din 26-09-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 70

si mama are probleme la nivelul membrelor..in special la picioare, zice ca nu mai simte degetele, se si impiedica foarte des din cauza asta, desi e o persoana foarte atenta in general..e reactia citostaticelor, sper sa ii treaca in timp. eu voiam sa intreb daca magne b6 poate ajuta in aceasta situatie
85 RaulDuke
85 RaulDuke [7763c]
25-10-2011, 19:53

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, poate ajuta, dar nu e nimic demonstrat. atentie ca nu toate citostaticele au aceste reactii! de multe ori sunt si cauze colaterale/coincidentale la mijloc. de asta orice problema de acest gen trebuie prezentata medicului, inainte de toate medicului de familie. mai exista si alte boli de gen diabet cu complicatii, boli neurologice, accidente vasculare, demente, etc etc etc.
86 geromaslan
86 geromaslan [5c]
28-10-2011, 08:37

Membru din 24-10-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Buna ziua,
Va recomand, in urma studilor clinice facute si a eperientei noastre personale de tratare a pacientilor cu aceleasi probleme sa faceti si ozonoterapie.Nu stiu daca medicul oncolog va vorbit si despre acest tip de terapia adjuvanta in tratamentul cancerului, dar in alte tari (Germania, Austria, Italia, Elvetia si chiar SUA) terapia cu ozon este recunoscuta si recomandata.
Pentru a va familiariza putin i cu felul in care va poate ajuta aceasta terapie (am mai postat acest lucru) trebuie sa stiti ca modul in care Ozonul omoara celulele bolnave, si nu pe cele sanatoase, este prin intermediul enzimelor. Toate celulele sanatoase au trei enzime care le protejeaza impotriva oxidarii. Toate celulele sanatoase au nevoie de oxigen pentru a functiona corespunzator. Fiecare celula e in fapt o masina de ars oxigenul. Celulele nesanatoase nu au aceste enzime care sa le protejeze de a fi oxidate. Asta face ca toate celulele nesanatoase, inclusiv cele canceroase, sa fie lipsite de aparare in fata ozonului. Cancerul e destul de usor de distrus daca poti duce suficient ozon la nivelul tumorii. Prin urmare lipsa oxigenului, toxinele, si lipsa unei nutritii adecvate, sunt de fapt cauza TUTUROR cancerelor.
Aceasta este un dintre teoriile care stau la baza ozonoterapiei in lupta cu cancerul. Beneficile ozonului sunt, de la caz la caz, de terapie adjuvanta alaturi de tratamentele clasice (chimioterapie, radioterapie, etc) pana la chiar stoparea sau regresul tumorii.Exista nenumarate studii facute pe aceasta tema, dar din pacate in tara noastra medicii nu recomanda si ozonoterapia alaturi de tratamentele inpotriva cancerului.(Germania, Italia, Rusia si India sunt tari in care ozonoterapia este practicata si recunoscuta de peste 60 de ani)
Daca doriti mai multe amanunte puteti sa ne scrieti sau ca prim contact cu ozonoterapia intrati pe site-ul Societatii de Ozonoterapie din Romania.
87 RaulDuke
87 RaulDuke [7763c]
28-10-2011, 10:21

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Nu e recunoscuta pentru ca nu are nici un beneficiu demonstrat. Totul e la nivel de teorie momentan iar rezultatele incercarilor de tot soiul, in cancer, au fost nimic altceva decat esecuri dezastruoase.
In fond toata aceasta teorie prezentata de tine e subreda si fantasmagorica, nu o poate accepta decat un om care nu cunoaste nimic despre biologie celulara, chimie, fiziologie, etc.
Poti sa faci referinta la un studiu clinic randomizat, prospectiv, care arata beneficiile acestui tip de tratament ?
88 anca.c.
88 anca.c. [9c]
29-10-2011, 07:12

Membru din 22-06-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 9

BUNA RAULDUKE, am relatat cazul sotului meu undeva pe prima pagina; pe scurt e vorba de un adenocarcinom de colon operat anul trecut chimio-tratat (T3N2M0).In luna mai am fost la control oncologic (marker CEA 5, 1ng/ml) si datorita faptului ca se simtea bine doamna doctor l-a chemat pt reevaluare peste 6 luni. La 6 luni mergem si facem markerul CEA care are valoare de 20 ng/ml si realizez cu parere de rau ca exista o problema.I-l programez la colonoscopie si aici nu apare nici o problema. face un CT iar diagnosticul este :1.hepatosplenomegalie si ciroza hepatica.2determinari secundare hepatice.3 adenopatii tumorale retroperitoneale si peritoneale. 4 fara recidiva tumorala colon.4 sindrom de colet bilateral. Am inteles ca are metastaze hepatice iar medicul oncolog l-a programat pe luni pt chimioterapie. Desi stiam ca poate veni aceasta zi oricand speram ca sa nu vina, dar am acceptat situatia cu mare greu si vom lupta in continoare.Dar acum intervine medicul lui care l-a tratat de hepatita virala b si care ne spune ca trebuie facuta alfafetoproteina pt ca e singura care neindica daca e metastaza hepatica sau nu. O facem si rezultatul e f bun AFP se incadreaza in valorile normale. Datorita faptului ca suntem oameni si ca sotul meu este intr-o situatie dificila ne-am legat oarecum sperantele de aceasta informatie dar medicul oncolog mi-a spus ca AFP este irelevanta. Un medic ne spune ca e bine si altul ca e rau. Intrebarea este daca AFP are vreo importanta in situatia de fata? o fi ea mai sigura decat CT-ul si markerul? Desi banuiesc raspunsul aceasta AFP nu-mi da liniste deloc si pt faptul ca aici pe forum am gasit informatii pretioase mi-am permis sa le caut din nou. MULTUMESC RAUL DUKE
89 geromaslan
89 geromaslan [5c]
29-10-2011, 08:34

Membru din 24-10-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 5

Nu inteleg de ce atata vehementa (esecuri dezastroase) cand nu cunoasteti subiectul.Da exista studii, nu exista esecuri dezastroase iar daca unui bolnav de cancer poti sa-i refuzi dreptul unui tratament alternativ adjuvant pentru ca nu este un medicament al unei companii care face enorm de multi bani din asta. iar mai mult de atat va invit sa stati fata in fata cu pacienti cu cancer care fac ozonoterapie si sa le spuneti aceste lucruri.Daca dumneavoastra nu credeti si aveti tot dreptul asta nu inseamna ca detineti adevarul absolut.De ce oncologi din Austria si Germania recomanda? si vorbim de spitale foarte serioase.
90 RaulDuke
90 RaulDuke [7763c]
29-10-2011, 12:35

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ancac.c.: ma tem ca AFP nu are mare importanta in situatia de fata; AFP poate fi crescuta si in ciroza si boli hepatice cronice, dar utilitatea ei principala este in diagnosticul/monitorizarea cancerului testicular si a cancerului hepatic primar; ea intr-adevar poate fi foarte crescuta si cand exista metastaze in ficat. totusi atunci cand existenta acestor metastazea fost certificata fara dubiu printr-un examen imagistic, cum e CT, un AFP normal nu mai inseamna nimic. oncologul stie cel mai bine lucrurile astea si dupa mine v-a informat corect. fiecare medic cu specialitatea lui: infectionistul cu hepatita, oncologul cu cancerul. cam asta e parerea mea. stiu ca e greu sa acceptati si va veti agata de orice informatie, dar trebuie sa tineti cont si de cine anume e cel mai in masura sa o dea.
din pacate in acest stadiu singurul lucru care poate fi facut este CHIMIOTERAPIE in scop paleativ, pe durata nedeterminata, in functie de cum raspunde si cum tolereaza. s-a discutat de notiunea unui medicament numit AVASTIN ? ce vi s-a propus in continuare ?

geromaslan: nu trebuie sa ma inviti, pentru ca am tot facut-o. nu exista pacient care "a facut ozonoterapie" care sa spuna ca se simte bine, dar care NU a facut si tratament standard (chimio, radio, alte tratamente oncologice). vreau, ca atare, NUMELE unui studiu care compara 2 loturi de pacienti cu aceeasi boala, jumate care au facut si jumate care NU au facut ozonoterapie si care zice ca cei cu ozonoterapie au mers semnificativ mai bine! ai o asemenea referinta ? nu te simti vinovat ca nu ai, pentru ca ea nici nu exista. daca ar exista, ar fi in toate cartile de oncologie, in masura mai mare decat rezultatele care arata ca pana acum ozonoterapia e APA DE PLOAIE.
nu e vehementa, e simplu rationament. cu cat mai simplu, cu atat mai imbatabil.
zici ca merge ? trebuie dovezi! poate ca unii recomanda ozonoterapie, dar nu in tratamentul per se al cancerului. probabil nu ai inteles tu despre ce e vorba.
91 anca.c.
91 anca.c. [9c]
29-10-2011, 19:20

Membru din 22-06-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 9

buna Raulduke, multumesc pt raspuns dupa cum spuneam ma asteptam ca acesta va fi. In legatura cu Avastinul am facut dosarul si asteptam aprobarea.Inca o data multumesc si se pare ca voi reveni pe forum.
92 Ramona2211
92 Ramona2211 [2c]
29-10-2011, 20:13

Membru din 29-10-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Da aloe vera este o planta iar aceasta firma prelucreaza frunzele de aloe si extrage gelul dintr-o anume specie de aloe si anume aloe vera barbadensis miller.Acest gel are peste 200 de compusi vitamine, minerale, antioxidanti tot ce are nevoie corpul nostru si pe langa acest gel si alte suplimente.
Ai spus ca suntem pe un forum de cancer eu iti pot da un exemplu de o persoana care avea cancer la prostata peste 60% din suprafata si era programat pentru operatie.A inceput un tratament cu anumite produse iar pana la operatie cand si-a facut iar analizele cancerul daduse inapoi si i l-a stopat.Este un lucru destul de interesant nu?
Iar acum am sa scriu ce anume face GELUL DE ALOE VERA:
Conţine gel stabilizat 100%.
Efectele gelului de Aloe Vera:
- Imuno modulator
- Detoxifiant
- Reglează metabolismul inclusiv al grasimilor
- Stimulează regenerarea ţesuturilor
- Îmbunătăţeşte starea fizică şi psihică
- Antiinflamator, antibacterian, antiviral
- Grăbeşte epitelizarea
- Astringent, analgezic, antitusiv
- Germicid, fungistatic, antihelmintic
Utilizare:
- Ca tonic general
- Reechilibrează depresiile nervoase, astenia fizică şi convulsiile
- Stări de imunodeficienţă
- Profilaxia îmbolnăvirilor
- Stări alergice, bronşite, astm
- Diabet zaharat
- Ateroscleroză
- Hepatită şi pancreatită cronică
- Infecţii urinare
- Îmbunătăţirea digestiei
- Constipaţie
- Colite acute şi cronice, ulcer gastroduodenal şi arsuri gastrice
- Boli dermatologice - psoriazis, eczemă, ulcer crural, herpes, seboree, prurit
- Varice, hemoroizi
- Osteoporoză, osteodistrofii, fracturi necomplicate, artrite
93 RaulDuke
93 RaulDuke [7763c]
29-10-2011, 20:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

asta nu e altceva decat o lista de minciuni si gogomanii. cum am spus, poti sa spui oricand exact acelasi lucru despre apa chioara.
pune-ti lucrurile in ordine intai in cap si dupa aia pe forumuri, daca poti, inainte sa vorbesti, te rog!
proprietatile miraculoase ale ALOE nu sunt altceva decat un mit si o sursa de bani pentru oamenii imorali.
ia orice prostie din aceea din lista. de exemplu, cum ai scris tu insati, convulsiile. stii macar ce sunt alea ? adica vrei sa-mi spui ca un om cu convulsii, de diferite cauze, daca ia ALOE, nu o sa mai faca asemenea convulsii ? sau macar o sa scada frecventa si intensitatea lor ? ai dovezi pentru asta ? uite, eu stiu un medicament des folosit pentru asa ceva care chiar functioneaza. nu e mai putin natural ca orice substanta se poate gasi in aloe, da, nu creste pe camp, trebuie muncit ca sa il obtii, dar functioneaza. se numeste CARBAMAZEPINA. ai da unui om cu convulsii (sa zicem mama ta, daca ar avea metastaze cerebrale) carbamazepina sau aloe ? ce parere ai ?

P.S.: 60% din suprafata cui era ocupat de cancerul de prostata ? ineptie sau scapare ?
94 Ramona2211
94 Ramona2211 [2c]
29-10-2011, 20:55

Membru din 29-10-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 2

De ce esti asa de sigura cu afirmatiile cand nici nu ma cunosti, de ce ma intrebi daca stiu macar ce sunt acele convulsii.Aceste produse cu aloe au zeci de ani de cercetare in spate si sunt printre primele produse cu certificatul IASC si daca vorbesc pe forumuri vorbesc pentru ca am dovezi, din rezultatele analizelor oamenilor care au incredere in aceste produse si au incercat cu asa ceva nu vorbesc sa ma aflu in treaba
Sudiaza mai bine planta
95 RaulDuke
95 RaulDuke [7763c]
29-10-2011, 23:18

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

aloe nu are nici o legatura cu convulsiile iar dovezi pentru asta nu exista. de asemenea nu exista oameni care "cred" in aceste produse, ci exista doar creduli pe de o parte si oameni care vor a faca bani de pe urma credulitatii celorlalti, pe de alta parte. cine si ce cercetare a facut ?
toate lucrurile astea sunt numai minciuni sau cel mult vise copilaresti.
uita-te si tu ce tampenii ai dat cu copy paste acolo: hepatita ? stii ce e aia ? fracturi necomplicate ? si cum ajuta aloe la fracturi necomplicate ?

nu mi-ai raspuns: daca mama ta ar avea convulsii si ai avea de ales intre carbamazepina si aloe, ce i-ai da ?
96 radicus
96 radicus [411c]
30-10-2011, 00:34

Membru din 11-05-2011

Subiecte: 3

Comentarii: 411

Niste observatii empirice, din experienta personala nu sunt egale cu studiile stiintifice. Daca ar exista semnul de egalitate intre ele ar fi un dezastru in medicina, harababura.
De exemplu, o persoana cu un comportament obsesiv-compulsiv si-a tras un glont in cap. Persoana aia a supravietuit incercarii de suicid si, mai mult, n-a mai prezentat tulburari de personalitate. S-a vindecat. Daca ne luam dupa acest caz inseamna ca toate persoanele cu un comportament obsesiv-compulsiv trebuie sa-si traga cate un glont in cap si vor fi vindecati. E clar ca nu poate fi adevarat, 99% vor muri pe loc. De aceea este nevoie de studii cuprinzatoare pentru a se observa ce a ajutat cu adevarat.
Daca iei o buruiana de la marginea drumului si i-o dai unui bolnav de cancer iar acesta supravietuieste o perioada de timp nu inseamna ca acea buruiana l-a ajutat. Adevaratele rezultate se vad cand iei 300 de oameni si le dai din buruiana aia si ii compari cu alti 300 de oameni cu acelasi tip de cancer care au primit tratament oncologic standard pentru respectivul cancer. Evident ca media supravietuirii va fi mult mai mica in cazul celor tratati cu buruieni.
Am citit intr-un mesaj ca o persoana a refuzat operatia la prostata si s-a tratat cu ozon, sau asa ceva. Pai bietul om a refuzat la sansa vindecarii si a ramas cu tumora in prostata. Tumorile maligne de prostata nu sunt printre cele mai agresive cancere. Multi oameni supravietuiesc chiar si zeci de ani dupa operatie si tratament corespunzator. Relatarea acestui caz poate doar sa ma intristeze. Omul a refuzat, de frica operatiei sau din alte motive, la ani buni din viata.
Iar despre aloe ce sa zic. Am o asemenea planta. Este o planta decorativa frumoasa.
97 anca.c.
97 anca.c. [9c]
23-11-2011, 05:06

Membru din 22-06-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 9

Buna RAULDUKE, se pare ca totull merge rau.Medicul oncolog nu poate face chimio din cauza faptului ca are trombocite mici, 57000.S-a administrat masa trombocitara iar trombocitele sunt 53000.Un rinichi e in staza, se presupune ca adenopatiile apasa ureterul si azi se incearca punerea unui stent.dar nu sunt siguri ca vor reusi.Sa inteleg ca nu se mai poate face nimic ?
98 RaulDuke
98 RaulDuke [7763c]
23-11-2011, 09:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

imi pare rau sa aud vestile rele, dar nu te panica, te rog!
trombocitele la aceste valori sunt cel mai probabil o reactie la chimioterapie, e posibil sa nu poata fi continuat, cel putin cu acelasi regim ca pana acum. insa o valoare de peste 50 000 nu pune, in mod normal, pacientul la risc de sangerare. nici macar nu e nevoie de masa trombocitara, de cele mai multe ori. banuiesc ca nu sangereaza, din moment ce nu ai mentionat asta, nu ?
daca rinichiul nu poate evacua urina prin ureter, da, trebuie facut ceva. urologii vor gasi metoda, fie ca e o sonda cook (prin ureter), fie un drenaj percutan. personal am cativa pacienti la care a fost nevoie de asta, si, desi neplacut ca idee, se simt destul de in regula astfel.
despre continuarea chimioterapiei, asta va stabili oncologul ulterior. asteptam vesti !
99 sym73
99 sym73 [13c]
06-12-2011, 12:07

Membru din 29-05-2011

Subiecte: 2

Comentarii: 13

buna ziua din nou si la multi ani tuturor ce isi serbeaza ziua numelui astazi
revin si eu dupa ce am terminat cele 6 serii de citostatice, mai bine zis 5 pentru ca pe ultima nu am mai suportat-o, simteam ca ma sufoc. acum am o nelamurire: am facut colonoscopia si a fost totul in regula dar am facut si CT si aici, ca si concluzie mi s-a scris -zona hipodensa, hepatica, omogena, cu diametrul 1, 2 cm adiacenta ligamentului falciform cu aspect pseudonodular- de urmarit in evolutie. mentionez ca la CT dinaintea operatiei nu a iesit nimic la ficat.astazi am recoltat si marcarii CEA si CE19-9, astept rezultatele.
100 RaulDuke
100 RaulDuke [7763c]
06-12-2011, 21:06

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

asteptam si noi. dar poate cu prima ocazie nu strica sa ne improspatezi memoria legat de urmatoarele: ce varsta ai, ce diagnostic, ce stadiu, ce si de care tratamente ai urmat, cum aratau markerii si eventual CT-ul sau o ecografie de ficat INAINTE de tratament, in comparatie cu ACUM. si, ca o curiozitate personala, unde anume te-ai tratat ?
Răspunde la topic
240 comentarii 1 2 3 4 56 7 8 9 10 11 12 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp