Metastaze osoase

Secțiunea: Metastaze osoase
420 comentarii 12 3 4 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
1 MaraTom
1 MaraTom [84c]
26-06-2014, 10:04

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna seara,
Am ajuns pe acest site in incercarea mea disperata de afla cateva raspunsuri la intrebari ce imi macina gandurile, sufletul si sanatatea.
In urma cu doua luni mama mea a fost diagnosticata cu metastaze osoase gradul IV B. Am murit si am inviat de atunci de nenumarate ori... Nu a durut-o nimic niciodata, nu a fost internata de cat atunci cand ne-a nascut pe noi, copii, nu a avut absolut nicio problema. Scintigrafia a iesit neagra - toata coloana, partea superioara a picioarelor, maini, craniu. Dna doctor care o trateaza (sau cel putin asta ar trebui sa faca) ne tot amana de la o saptamana la alta. Inafara de morfina injecctabil, MTS, Vendal si Dexametazona nu ne-a mai dat nimic. Ne spus o buna perioada de timp ca o va pune pe chimioterapie si citostatice, dar apoi ne-a spus ca chimioterapia nu se face in cazul metastazelor osoase, ci doar la metastaze prezente la organele moi. Apoi ne-a zis ca va face radioterapie, dar dupa doua sedinte nu a mai chemat-o. Pe de alta parte ne zice ca sunt oameni care traiesc cu metastaze ososase ani de zile, ca nu s emoare din asta si ca mama e o femeie puternica fara vreo alta boala asa ca va raspunde bine la tratament. Ma intreb de ce nu o pune o data pe tratament ca eu simt ca nu mai rezist? Nu ne zice nici sa mergem acasa si sa asteptam inevitabilul, nici nu face ceva concret. Mentionez ca la mama metastazele au cauza neprecizata, nu se stie d eunde a pornit canccerul. Totul a iesit curat - san, ovare, etc.
As vrea sa imi spuneti cate sanse mai are un om in situatia mamei mele, ce altceva am putea noi face si daca intr-adevar nu se face chimioterapie in cazul metastazelor osoase. De asemenea as dori sa stiu ce rol are dexametazona - scot paliativ sau functioneaza ca tratament pentru ca prospectul nu m-a lamurit.
Va multumesc anticipat pentru orice fel de raspuns.
2 RaulDuke
2 RaulDuke [7763c]
26-02-2012, 23:00

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

dupa parerea mea trebuie luptat/muncit putin mai mult pentru identificarea tumorii primare. asta trebuie sa stie clinicianul/oncologul cum se face. poate fi facuta o biopsie din vreo metastaza mai abordabila, cu examen histopatologic si apoi imunohistochimic, poate niste teste imagistice (CT, RMN) mai amanuntite si mai atente, poate eventual un PET/CT. sansele de a trata un cancer metastatic cu punct de plecare neidentificat sunt cu mult mai mici decat daca se identifica punctul de plecare, deci atata timp cat simptomatologia fie nu exista fie e minima, asta trebuie urmarit. de iradiat... ce anume vrea sa iradieze ? exista vreo zona intens dureroasa? au fost eliminate surse ca un cancer DE SAN sau PULMONAR sau TIROIDIAN sau RENAL ? acestea sunt principalele cancere care dau metastaze osoase. varianta cu "totul a iesit curat" este cel putin relativa, daca nu discutabila.

sanse. nu stiu exact. la ce sanse de referi ? sanse de vindecare nu exista, cu siguranta. dar cu tratament adecvat, prognosticul difera FOARTE MULT intre un cancer de san, eventual unul hormonodependent, si sa zicem un cancer de plamani, care este mult mai agresiv si mai rapid ca evolutie.

as dori mai multe date tehnice/medicale, daca se poate, precum si ce urmeaza sa faca oncologul, dupa ultima discutie cu el.
3 MaraTom
3 MaraTom [84c]
27-02-2012, 11:46

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Va multumesc pentru raspuns.
O sa va raspund pe rand.
Mama a facut RMN prima data, unde au fost identificate pete galbene pe coloana mai ales la zona lombara, parand a fi tesut patologic care se extinde in canalul vertebral intrand in contact cu planurile durale si cu compresie circumferentiala a sacului medular. Hipertrofie a fatetelor articulare interapofizare si a ligamentelor galbene. Se recomanda CT, scintigrafie osoasa si mamografie

CT - Schelet - Alterari osteodensante la nivelul L3 cu extindere catre arcul posterior si patrunderea tesutului patologic in interiorul canalului vertebral. Se mai observa de asemenea alterari la nivelul corpului sternal, aria iliaca stanga si la unele coaste. Acest nivel reprezinta o localizare secundara (cel mai probabil neoplazie mamara) se recomanda scintigrafie, mamografie plus o eventuala biopsie vertebrala.
-Abdomen si pelvis - ficat de dimensiuni usor crescute. Se observa o zona hipodensa de aproximativ 17 mm si alte alterari focale de 6 mm la nivelul lobilor VII-VIII care par sa aiba aspect patologic. Se recomanda RMN.

Mamografie - sani cu structura adipoasa omogena.
San drept - fara formatiuni expansive sau microcalcificari maligne.
San stand - fara formatiuni expansive sau microcalcificari maligne. Se observa ganglioni intramamari cu diametrul 5 mm.

Biopsia vertebrala (mama a facut o operatie de decompresie nervoasa la nivel lombo-sacral pentru ca nu se mai putea misca deloc) - Tesut moale, atrofie a tesutului striat. Decalcificare depasita. Se observa `umbre` de lamele ososase si `umbre` de celule posibil epiteliale tumorale dispuse in plaja ceea ce orienteaza diagnosticul spre o posibila metastaza de carcinom nediferentiat. Diagnostic diferential dificil cu un plasmocitom. Se recomanda urmatoarele analize - Alfa-fetoproteina, imunoelectroforeza, Proteina Bence-Jones, Antigenul carcinoembrionar. (Mentionez ca de la biopsie ni s-a spus ca rezultatele nu sunt foarte concludente pentru ca probele recoltate au stat foarte mult timp la rece si s-au deteriorat!!!!)
AFP - 2, 3
Bence Jones - IGA -311
IGG - 1430
IGM - 124
Imunoelectroforeza - scrie peste tot absent (Banda monocl IgA, IgG si IgM, banda monocl lanturi Kappa, Lambda)
CEA - mai mare de 550!!!!
Sa inteleg ca din moment ce CEA a iesit atat de mare iar AFP e in limite normale mama are metastaze la ficat, nu a pornit de acolo boala, nu? Cu toate acestea doctorita ne-a spus ce are mama la ficat nu sunt metastaze! Nu mai stiu ce sa mai cred...
Pe langa CEA care a iesit foarte mare, mai sunt si alti markeri crescuti
CA 125 - 380
CA 15-3 - 61, 4
CA 19-9 e mai mic de 700 si singurul in parametri normali

SCINTIGRAFIA OSOSA - a pus in evidenta prezenta de situsuri, de hipercaptare ososasa patologica cu origini metastazice localizate atat la nivelul scheletului axial, cat si al celui apendicular. Concluzia - diseminari ososase metastazice prezente. Repet - imaginile scintigrafice arata ingrozitor - totul e negru, ma mir cum de se mai poate misca mama.

Din proprie initiativa am dus-o pe mama la o raza pulmonara unde ni s-a spus ca totul este in regula cu exceptia partii inferioare a plamanului drept, unde se vad `umbre` de la o posibila raceala (mama tuseste si expectoreaza). La tiroida si rinichi nu a controlat-o nimeni. Nici macar o ecografie abdominala. Doctorita ne-a zis ca ea nu are cum s ao controleze, doar daca putem noi sa o ducem pe undeva sa o vada vreun doctor. Noi nu o putem deplasa pentru ca abia se mai poate misca. Parcurgem 80 de km dus-intors cu masina pentru a o duce la radiatii si la ce mai este chemata.
Tot dna doctor ne-a zis ca in 80% din cazurile cu tumora primara neidentificata nici nu se va identifica vreodata pt.ca e posibil sa fie o tumora foarte foarte mica undeva si nu se vede niciodata. Adica, pe romaneste, va muri si nu vom sti de unde a pornit nenorocita asta de boala.

Radiatii ii face la oase. Prima la piciorul stang, a doua la omoplatul drept plus o parte de coloana impotriva durerii.
Oncologul nu ne-a spus nimic clar. Inafara de faptul ca nu are acea forma de cancer al sistemului imunitar, ca nu se poate face chimioterapie (desi prima data ne-a zis ca acesta e urmatorul pas) la sistemul osos ci doar la organele moi si ca radiatiile au strict scop paliativ (desi tot ea ne-a zis ca se poate trai ani cu metastaze osoase) nu ne-a mai spus nimic altceva. De la inceput ne-a dat morfina injectabil plus MTS si dexametazona.

M-ati putea sfatui ce sa fac? Unde ar trebui sa o duc? Ce sfaturi sa mai cer de la doctor? Ce rol are dexametazona si daca intr-adevar chimioterapia nu se face la sistemul osos? De asemenea, as dori sa stiu daca i s-ar putea administra mamei mele citostatice si oare de ce credeti dvs ca nu i se dau de catre dna doctor? Mentionez ca mama e inca intr-o stare de sanatate buna. Poate merge singura (putin, ce-i drept), manaca foarte bine si a slabit destul de putin. Ii fac seara si dimineata injectie cu jumatate de fiola de morfina/1 ml plus o jumatate de fiola dexametazona/ 2ml plus 3 pastile de Vendal pe zi (initial a fost MTS, sar nu se mai gaseste pe piata). De asemenea mai mentionez ca nu o supun niciunui fel de regim. Nu cred ca mai are rost sa o chinui cu mancare fara sare sau fara dulce. Indulcesc, ce-i drept cu miere, ii dau multe ceaiuri si alte lucruri pe care le mancam cu totii.

Va multumesc din adancul sufletului meu pentru orice fel de raspuns si va doresc sanatate, multa, multa sanatate!
4 MaraTom
4 MaraTom [84c]
28-02-2012, 07:23

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Vreau sa mai spun ca mamei i-a iesit o eruptie, ceva, in gura - niste pete albicioase care au aparut initia in cerul gurii, dar s-au extins pe gingii, limba si, spune ea, ca le simte in gat, facandu-ma sa trag concluzia ca se afla pe tot tractul digestiv. Am crezut initial ca e o afta si am cumparat gel de salvie si ceai de salvie, dar nu i-a trecut. Acum o dau cu un preparat din farmacie care face sa nu o mai usture pe moment, dar nici gand de vindecare.
De asemenea am observat ca a inceput sa i se umfle partea de jos a gatului (chiar in semicercul pe care-l face clavicula) - e o chestie rotunda, ca o minge care creste incet-incet, putin dureroasa. Am inceput sa ma gandesc serios la un control la tiroida. Ce ziceti?
Imi cer scuze daca ma exprim babeste, insa va explic si eu cum ma duce capul fara dram de experienta medicala.
Zi buna!
5 MaraTom
5 MaraTom [84c]
28-02-2012, 07:25

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

In raspunsul anterior am scris la CT doar ceea ce a iesit negativ. Mentionez acum si ce spune despre restul organelor moi. In ceea ce priveste rinichii spune ca sunt de dimensiuni normale fara aspecte morfologice maligne. Nici glandele suprarenale nu sunt afectate sau pancreasul. Fara acumulari de lichid in abdomen si pelvis. Nu spune nimic de ovare sau uter. Iar in ceea ce priveste tiroida nu stiu ce sa fac, unde o duc, cine s-o controleze?
Offff, numai de cancer sa nu te inbolnavesti in tara noastra...
Domnule Raul, daca aveti timp si bunavointa, va rog sa cititi ambele mele raspunsuri si sa imi raspundeti.
Va multumesc.
6 RaulDuke
6 RaulDuke [7763c]
28-02-2012, 21:45

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

am citit tot ce ai scris.
ma tem ca ramane valabil ce am scris eu in postul meu initial.

sunt cateva lucruri esentiale de facut, pe care posibil ca e greu sa le faci si la fel ii e greu si medicului sa recomande, pentru ca toate vor implica deplasarea bolnavei, mers prin multe locuri, stat la coada, asteptat, cheltuit bani, etc.

unul din lucrurile esentiale ar fi REPETAREA unei biopsii; mai ales daca descrii ca a aparut o adenopatie la gat, asta poate fi punctionata de catre un medic chirurg ORList. apoi ramane inalta suspiciune de cancer de san; mai sunt si altele, inclusiv plaman, tiroida, chiar un cancer de tub digestiv (rinichii am inteles ca au fost in regula pe CT), uter, ovare chiar, dar eu le-as lua in ordine. deci fie se face un RMN de cutie toracica (pentru sani) si un RMN de ficat (asa cum era indicat in ecografie), fie, si ce as fa ce eu: un examen PET/CT. impreuna cu o biopsie repetata, eventual in functie de rezultatul examenului PET/CT, lucrurile ar trebui sa fie destul de clare. daca se dovedeste un cancer de SAN (cum in momentul de fata e cel mai probabil), va trebui facut si examen IMUNOHISTOCHIMIC din probele de biopsie, care sa spuna ce tratament e cel mai indicat.

ma tem ca eu nu pot sa va indrum spre nimic din toate acestea, singurul care poate face asta e medicul dvs. oncolog, cu acceptul vostru.

ca atare as vrea sa stiu si ce a zis el ca are de gand, pe baza ultimei voastre discutii cu el.
7 MaraTom
7 MaraTom [84c]
28-02-2012, 22:07

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Va multumesc pentru timpul acordat.
Medicul oncolog nu a recomandat nimic din ce ati spus dumneavoastra. De doua luni de cand mama e sub supravegherea dumneaei, nu ne-a vorbit de nicio schema de tratament cu citostatice/ chimioterapie. Radioterapia a facut-o mama pentru ca am mers noi cu RMN si CT la un domn doctor radiolog renumit in Iasi, care ne-a si indrumat spre operatia de decompresie la coloana, altfel nici acolo nu ne trimitea. De fiecare data cerem explicatii si lamuriri, o intreb direct `dna doctor, care este urmatorul pas?`, dar dumneaei ne raspunde evaziv. Timp de o luna de zile cat a durat pana a venit biopsia (care, asa cum am zis, nu a fost concludenta) ne-a spus sa stam acasa cu MTS, Vendal, Tramadol (pe care am uitat sa-l mentionez), Dexametazona, Gabagamma (si pe aceasta am omis-o) si morfina injectabil in caz de urgenta. Dupa primirea rezultatului de la biopsie, asa cum am mai spus, ne-a zi ca trebuie sa inceapa neaparat chimioterapia, dar a doua a zi ne-a spus ca de fapt nu o mai incepe ca nu se face chimio la oase. Stau acum in baltoaca mea si cuget, oare dumneaei, cu ani de studii in cap si alti ani de experienta in spate, nu stia ca nu se face chimio la metastaze osoase? Si iar ne-a trimis acasa, cu acelasi carnat de tratament paliativ mentionat mai sus. Concret dumneaei nu ne-a zis si nu a facut mai nimic.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu-i pun la indoiala profesionalismul si aptitudinile medicale, dar in cazul nostru mare lucru nu a facut. De aceea apelez la dumneavoastra, sa stiu si eu ce sa-i cer.
O seara linistita, domnule doctor!
8 RaulDuke
8 RaulDuke [7763c]
28-02-2012, 22:14

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, o seara linistita ! insa cu oncologul tau, in mod evident nu e vorba de incompetenta (cel putin INCA), ci mai degraba de o foarte proasta comunicare.

discutia despre citostatice e INUTILA pentru ca nu stim punctul de plecare, punct de plecare care totusi, dupa parerea mea, are sanse mari sa fie identificat destul de usor. adica, daca pacienta si voi puteti sa suportati deplasarile si etc, ar trebui MACAR INCERCATE lucrurile de care am vorbit mai sus.

nici macar extensia completa nu o cunoastem. adica POATE avea metastaze doa la oase, dar se vede ceva neclar SI prin ficat. la fel ai zis ca i se umfla un ganglion la baza gatului, deci iata un posibil ALT sediu metastatic.

voi trebuie sa decideti, pe baza a ce intelegeti din lucrurile de pana acum, cam cat mai poate sa suporte in materie de transportari si asteptari si etc., dar dupa parerea mea merita incercat. poate este totusi un cancer la SAN, dependent hormonal, care cu tratament HORMONAL (nici macar chimioterapie) poate sa raspunda foarte bine la tratament in doar cateva saptamani, si apoi sa o duca aproape fara probleme luni sau chiar ani. dar acest lucru trebuie certificat cumva.

ca atare nu vreau sa mai aud despre ce NU a zis oncologul, ci despre ce A ZIS ca trebuie si urmeaza sau ar fi bine sa faceti...

va urez mult succes si curaj !
9 MaraTom
9 MaraTom [84c]
28-02-2012, 22:32

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Am inteles!
Mama, din fericire, inca suporta surprinzator de bine transportul si chiar vrea sa mergem la doctori, pentru ca ea inca spera...
Am sa discut cu dna doctor care, dincolo de revolta mea, stiu ca este o profesionista, despre posibilitatea unei biopsii la gat; un RMN la san si ficat si existenta unui cancer de tip hormonal la san, asa cum spuneati, sau un examen PET care ar trebui sa fie destul de concludent.
Eu va multumesc din suflet pentru tot timpul acordat si va doresc sa fiti sanatos sa puteti raspunde cu tot atat de multa amabilitate si altor persoane, asa cum ati facut si in cazul mamei mele.
Oricum eu voi mai scrie aici si va voi mai cere sfaturi.
Seara frumoasa!
10 RaulDuke
10 RaulDuke [7763c]
01-03-2012, 11:49

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

numai bine !
11 MaraTom
11 MaraTom [84c]
09-03-2012, 22:55

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna seara!
Revin cu ultimele informatii de la mdicul oncolog.
Dna doctor ne-a zis ca mama e umflata la fata si gat datorita Dexamethazonei - un efect secundar al administrarii acestui medicament. In ceea ce priveste acea eruptie ce-i iesise mamei in gura, cica e tot un rezultat negativ al medicamentelor.
In ceea ce priveste medicatie pentru metastazele osoase, mama a fost internata ieri pentru a i se administra ZOMETA, plus niste vitamine si, in continuare, Dexamethazona.
Pentru identificarea tumorii primare dna doctor este de parere ca ar trebui facut un CT peste vreo doua saptamani, dupa ce se mai elimina din cumulul de substanta radioactiva prezent in organismul mamei in urma celor doua sedinte de radioterapie, ultima facuta acum doua saptamani.
O seara frumoasa va doresc!
12 RaulDuke
12 RaulDuke [7763c]
09-03-2012, 23:51

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

numai bine !
13 MaraTom
13 MaraTom [84c]
11-04-2012, 22:48

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna seara!
Revin din nou la dumneavoastra pentru a va cere cateva sfaturi.
Mama a facut un nou CT, dar nici de data aceasta nu a fost identificata tumora primara. Totul este bun, nimic suspect. Pana si suspiciunea de la ficat a cazut.
Mergem in continuare pe Zometa o data pe luna, cateva sedinte de radiatii contra durerii si pastile - MST/ 60mg, Sevredol/ 20mg, Nefrix/ 25mg si, mai nou, Medrol/ 16mg. Am scos-o de la morfina injectabil.
Intr-un comentariu anterior va spuneam ca mamei i se umfla ceva la gat. Usor usor, s-a umflat toata! Cap, picioare, abdomen. Dna doctor spune ca e de la Dexametazona si ca trebuie eliminata partial si inlocuita cu Medrol/ 16 mg. De asemenea, ne-a recomandat un consult endocrinologic, in speranta ca ne vor da un tratament eficient pentru a da inapoi din aceasta stare. Mama se umfla si mai tare de la o zi la alta, iar dna doctor a zis ca risca `sa se umfle pana pocneste`. Sunt tare confuza...
Dvs, domnule RaulDuke, ce parere aveti? Ati intalnit asemenea cazuri? Vreau ca mama sa dea inapoi ca numai asta nu-i mai trebuia. Din cauza faptului ca e foarte umflata nu poate respira si ii este foarte rau.
De asemenea, ce e cu tumora aceasta primara de nu se vede? Unde ar putea fi? Unde ar trebui sa mai mergem sau cui sa ne adresam? Repet, pe CT-ul de acum doua zile nu se vede nimic
Numai bine va doresc!
14 RaulDuke
14 RaulDuke [7763c]
12-04-2012, 00:48

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

umflarea, sau retentia hidrosalina, este un efect secundar foarte frecvent la tratamentul de lunga durata cu corticosteroizi. trebuie manageriat cumva, cu ajustarea dozelor, cu diuretice, cu controlul tensiunii arteriale, etc. se intampla des. de asemenea este cel putin improbabil ca cineva sa "pocneasca" de la retentie hidrosalina.

despre de ce nu se vede tumora... asta nu pot sa exprim. tumora principala nu a fost identificata oricum, inteleg.
15 MaraTom
15 MaraTom [84c]
12-04-2012, 11:00

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns!
Am inteles ce este cu aceasta retentie hidrosalina. Am pus-o pe mama la regim - fara sare. Speram ca in acest fel sa ajutam la "dezumflare". Tensiunea e foarte buna.
Si da, la tumora principala ma refer cand spun ca nu s-a vazut la ultimul TC si nici alte analize nu indica punctul de plecare al bolii. Toate variantele au picat rand pe rand.
Totusi CA 125 este 555!!! Nu indica nimic?
O zi buna!
16 RaulDuke
16 RaulDuke [7763c]
12-04-2012, 11:47

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este un marker tumoral, dar este nespecific. indica o posibila patologie ginecologica, posibil si digestiva inferioara. nu e destul!
17 MaraTom
17 MaraTom [84c]
13-04-2012, 10:01

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna ziua!
Stiu ca acesti markeri nu sunt specifici unui anumit tip de neoplasm, insa ma tot agat si eu de ce observ ca este in neregula, doar-doar mai gasesc o pista viabila care sa-mi indice punctul de plecare al bolii.
Daca nu se vede tumora primara pentru a putea intra pe citostatice si a stopa, cat se poate, evolutia bolii, inseamna ca nu ne ramane decat sa asteptam pana metastazele ajung si la organele vitale, ceea ce inseamna sfarsit...
Numai bine, domnule RaulDuke, si va multumesc pentru toate raspunsurile de pana acum.
18 RaulDuke
18 RaulDuke [7763c]
13-04-2012, 11:14

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu este asa. exista scheme de chimioterapie care se aplica SI in cazul cancerelor metastatice cu punct de plecare neprecizat. asta trebuie sa decida oncologul si sa va explice si voua.
19 MaraTom
19 MaraTom [84c]
13-04-2012, 20:57

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna seara!
Mama are metastaze, in acest moment, DOAR la oase. Scintigrafia, asa cum am spus si intr-un comentariu anterior, e neagra - dumneavoastra stiti despre ce vorbesc si ce inseamna asta. Dna doctor ne-a spus ca la metastazele osoase NU se face chimioterapie, ci doar la organele moi, desi, initial, ne programase la internare pentru a i se face chimioterapie, dar, dupa o discutie cu cu un alt domn doctor, a venit si ne-a zis ca, de fapt, nu se face la oase - de aceea am mentionat si intr-un alt comentariu ca sunt nedumerita din acest punct de vedere.
Deci, domnule RaulDuke, ar trebui sa o intreb pe dna doctor de o schema de chimio ce poate fi aplicata in cazul cancerelor cu punct de plecare nedeterminat? Si se face sau nu se face chimioterapia la oase?
Seara buna, domnule doctor!
20 RaulDuke
20 RaulDuke [7763c]
13-04-2012, 23:43

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

dupa parerea mea ce spune ea se aplica in cazul cancerelor de san si probabil ca are convingerea ca despre asa ceva e vorba. totusi daca merge pe ipoteza aceasta, trebuie sa gaseasca o metoda de confirmare, deci o PUNCTIE/BIOPSIE de undeva, chiar si de os, cu examen IMUNOHISTOCHIMIC, pentru ca daca se confirma ipoteza de cancer de san, intr-adevar nu se indica chimioterapia ci tratamentul hormonal, cel putin initial, cu cea mai mare probabilitate.
Răspunde la topic
420 comentarii 12 3 4 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp