Metastaze osoase

Secțiunea: Metastaze osoase
420 comentarii 1 23 4 5 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
21 MaraTom
21 MaraTom [84c]
15-04-2012, 16:44

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Va multumesc din tot sufletul pentru raspuns!!!!!!
Imediat ce trece Pastele, merg iarasi la dna doctor oncolog care, presupun, deja s-a saturat sa ma vada si sa-mi raspunda la toate intrebarile, cu propunerea de a i se face mamei o punctie vertebrala. De asemenea, voi lua legatura cu chirurgul care i-a facut mamei decompresia nervoasa.
Revin in momentul in care am rezultatele la examenul imunohistochimic.
Sa aveti sarbatori binecuvantate, domnule RaulDuke! Iar daca le-ati avut saptamana trecuta, sa va bucurati de acest rest de duminica :)
22 Crytssy
22 Crytssy [60c]
20-04-2012, 12:07

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

buna ziua
mi-a luat ceva timp pana sa ma hotarasc sa -mi fac un cont pentru a putea scrie si eu cateva randuri aici, chiar daca am tot intrat si am tot urmarit discutiile.Spun asta pentru ca inca incerc si eu sa asimilez socul unei vesti asemanatoare celei a ta, Mara. Acum 2 luni, mama mea a fost diagnosticata cu cancer mamar, stadiul III b, si dupa alte investigatii s-au descoperit si metastaze osoase.In momentul asta tumora initiala este inoperabila, pentru ca este foarte afectat peretele toracic, dar mama a facut deja doua sedinte de chimioterapie, nu are cine stie ce efecte secundare( dupa prima sedinta s-a deranjat la stomac, iar dupa a doua a pierdut putin timp din gustul mancarii, cam o saptamana). Ce ma macina si imi da speranta defapt, cu toate ca stiu ca e foarte grava problema, ca nici nu se poate pune discutia unei vindecari, ci doar a unui tratament, este faptul ca desi tomografia arata coloana, toracele si bazinul foarte afectate, mama nu are dureri deloc in oase, decat ceva junghiuri trecatoare la schimbarea vremii.Nu ia nimic analgezic, si in afara chimioterapiei, o data la trei saptamani, nu are alt tratament.
Am intrat strict pentru a-ti spune Mara sa nu-ti pierzi speranta, sa fii optimista, sa crezi in Dumnezeu, si nu stiu ce sa-ti spun in privinta medicului tau oncolog...Din fericire, eu comunic foarte bine cu cel al mamei mele, iar pe langa tratamentul initial, am discutat cu el si ii dau un suc imunostimulator, NONI se numeste, si ceai de napraznic, doua cani pe zi, dimineata si seara inainte de masa cu o jumatate de ora.Sunt pure adjuvante, nicidecum vindicative, ci doar ajuta organismul sa se intareasca pentru a putea trece prin socul citoststicelor.
Domnule Raul, sincer va admir, pentru ca desi probabil sunteti extrem de ocupat, gasiti putin timp si pentru cei care au nevoie de un sfat, de o parere, si asta e mare lucru.Asta inseamna sa fii OM.
Multa sanatate va doresc, si Mara, nu uita, o stare de optimism ajuta foarte mult, eu ma uit la mama, e linistita si daca ma vede pe mine increzatoare si zambitoare(chiar daca eu plang in mine ) aceiasi atitudine increzatoare si optimista o are si ea. Sa auzim numai de bine !
23 MaraTom
23 MaraTom [84c]
20-04-2012, 22:46

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna seara, Crytssy!
Imi pare rau pentru mama ta. Situatia in care ma aflu nu o pot descrie. Starile pe care le-am trait si inca le traiesc sunt dezastruoase. Pentru mama mea am fost si sunt puternica, desi ieri mi-a spus `Eu stiu ca si tu ai lacrimi, doar ca nu le lasi sa curga.`
Avantajul mamei este ca are metastaze doar la oase, deci un eventual deces iminent este exclus, dar chinurile prin care trece sunt crunte. Multumeste-i Domnului ca pe mama ta nu o doare nimic, desi are metastaze la oase. Mamei ii dam pastile ce contin o concentratie mare de morfina si tot o dor toate. Mereu imi spune ca `o arde` in piept, in spate, in picior, in coaste - peste tot. Mama ta se simte bine, din cate citesc, sa dea Domnul sa fie asa in continuare. A mea ia dimineata, la pranz si seara cate un pumn de pastile, are tot corpul plin de vanatai (din cauza lipsei trombocitelor), nu poate respira cum trebuie, nu poate manca singura si e umflata toata. Desi am scos-o de pe Dexamethazona, ea continua sa se umfle, iar noi nu stim ce sa mai facem. Dna doctor ne-a spus ca prea multe nu are ce face. Nu se mai misca, nu prea mai mananca si e cu moralul la pamant. Cum sa mai fiu eu increzatoare si zambitoare oare?
Multa sanatate si putere, Crytssy, si multa incredere in Dumnezeu, caci daca el nu ne paraseste, nimeni altcineva nu va fi in stare sa o faca vreodata.
24 Crytssy
24 Crytssy [60c]
21-04-2012, 09:20

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

Ai dreptate, este greu sa folosesti o "fata zambitoare" atunci cand inauntru plangi, doar ca tot citind pe forumuri, si tot ascultand in stanga si in dreapta, am inteles ca in cancer 90 la suta din reusita luptei este moralul... si pentru asta eu incerc sa fiu vesela si sa rad pentru ea, vorbesc mereu despre boala cu ea, deschis, binenteles excluzand ideea finalului.Si mie mi-a spus ca e necajita ca vede ca-mi strica viata, ca de cand s-a aflat diagnosticul stau mai mult cu ea, nu mai ies decat la munca, si tot, dar i-am spus clar si raspicat ca o fac din dragoste si nu din obligatie.Si eu am momente in care clachez, ies si plang, ma descarc si apoi revin acasa zambitoare si incarcata cu un nou set de baterii optimiste. E adevarat, noi avem inca mare noroc pentru ca mama nu are dureri, dar situatia nu este deloc roz nici asa...Ma rog la Dumnezeu seara de seara nu pentru vindecare, ci pentru forta si curaj pentru amandoua, restul o sa vina de la sine...De aceea, vazandu-te deznadajduita, m-am gandit sa intru si sa-ti insuflu o mica doza de optimism, chiar daca nu mare, uneori o simpla vorba de la cineva care intelege prin ce treci face cat o mie de medicamente calmante. Nu-ti pierde speranta, si nu uita ca Dumnezeu are o carare pentru fiecare dintre noi, iar daca se intampla lucrurile astea, este pentru ca El vrea sa ne intareasca.Nu uita nici ca in mine poti avea un umar pe care sa te descarci oricand vei simti nevoia, pentru ca inteleg perfect prin ce treci ! Sanatate multa, si mai ales, putere si curaj pentru tine!!! sa auzim de bine
25 MaraTom
25 MaraTom [84c]
21-04-2012, 15:26

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Multumesc din suflet pentru cuvinte, Crytssy.
Ai dreptate, nimeni nu te poate intelege mai bine decat un om care trece prin aceeasi situatie ca a ta.
Incerc sa fiu tare. Sunt tare. Trebuie sa fiu tare. Insa de foarte multe ori simt ca nu mai pot. Pur si simplu nu mai pot! Ma consum fizic si psihic foarte mult. Nu e usor sa iti speli, intorci, ridici, hranesti mama. Sa te trezesti de patru ori pe noapte sa-i faci masaj. Sa-i faci injectii stiind ca din fiola ai tras morfina. Sa te tot intrebi de ce tocmai mama mea (care are doar 58 de ani), unde am gresit si cu ce l-am maniat pe Dumnezeu de ne-a blagoslovit cu un asemenea cadou chiar in saptamana cand toti umblau si-l asteptau pe Mos Craciun.
Acum tocmai am urcat-o in ambulanta si am trimis-o la spital cu sora mea (eu am o lombosciatica care ma chinuie rau si nu am putut merge) pentru ca de dimineata piciorul stang - care ii e umflat foarte tare - era rece si moviu. Pana la pranz s-a facut vanat. M-am speriat si mai tare cand am vazut ca se ridica spre genunchi.
E o lupta continua situatia aceasta prin care trecem noi, Crytssy, una din care vom iesi invinsi pentru ca o astfel de boala iese aproape intotdeauna invingatoare.
26 Crytssy
26 Crytssy [60c]
21-04-2012, 16:10

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

Imi pare nespus de rau sa aud asemenea vesti, sincer, si tot ce-ti pot spune in aceste momente este ca Dumnezeu nu e maniat pe tine, sau pe voi, sau pe noi, ci pur si simplu asta este menit sa se intample.De cand am aflat si eu de mama, care este mai mare cu 2 ani decat mama ta, m-am tot gandit, m-am tot intrebat de ce, si singurul raspuns pe care l-am gasit a fost " asa este scris sa fie, asa vrea El"... Sincera sa fiu, chiar si la gandul unei iminente morti, desi mi se strange sufletul, imi spun ca toti vom ajunge acolo, mai devreme sau mai tarziu, binenteles sub forma de autoincurajare.
Mai rau este ca esti neputincioasa in fata suferintei ei, si sunt convinsa ca asta te omoara si pe tine, stiu cum simt eu cand ceva e in neregula cu mama.
Stiu, cuvintele sunt de prisos, insa poti fii sigura ca-ti sunt alaturi cu gandul, si ca in rugaciunile mele intri si tu si mama ta, asa cum intra toti cei care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu in momente critice... Tu trebuie sa ai grija de tine si de sanatatea ta in primul rand, ca la randul tau sa ii poti oferi suportul necesar mamei tale...
Fii tare, fa-te bine, si niciodata sa nu uiti ca Dumnezeu, desi ne pune la incercare, este in permanenta aproape de noi! Sanatate multa, si sa auzim de bine !
27 MaraTom
27 MaraTom [84c]
21-04-2012, 18:03

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Asa e, Crytssy, pana la urma, mamele noastre tot la Doamne Doamne vor ajunge. Eu ma rog mereu sa se duca in liniste, sa o ia Dumnezeu, daca tot a vrut-o la El din moment ce i-a dat boala asta, frumos, in liniste. Sa nu ma traumatizeze si sfarsitul, ca si asa boala ma tranteste si rastoarna pe toate partile.
Multa sanatate tie si mamei tale!
28 Crytssy
28 Crytssy [60c]
22-04-2012, 12:26

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

Buna Mara
uite ce am citit pe un alt site, ma gandeam ca poate te ajuta sa faci un alt pas, asta daca n-ai facut-o inca.
"La adultii cu varsta peste 45 de ani si fara un cancer cunoscut, carora li s-a detectat o tumora osoasa la examiarea radiologica, trebuie efectuat un consult al unui medic ortoped specialist. Acesta va determina daca tumora osoasa este o metastaza a unui cancer necunoscut sau un cancer osos primar (sarcom osos). O biopsie chirurgicala poate fi necesara."
Ce sa-ti spun, sper ca mama ta se simte mai bine in dimineata asta, ca si tine dealtfel. Am sa-ti pun tot ce mai gasesc eu pe diferite site-uri de specialitate, pentru ca iti dai seama ca si eu caut in nestire tot felul de informatii... Ai grija de tine, sanatate multa amandorura, si sa auzim numai de bine !!
29 MaraTom
29 MaraTom [84c]
22-04-2012, 18:29

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Crytssy, multumesc pentru tot ce scrii si cauti pentru mama mea si, totodata, si a ta.
La mama e clar metastaza osoasa pentru ca ea are operatie de decompresie nervoasa facuta in ianuarie plus biopsie. Acest lucru ne e clar macar. Nu e vorba de sarcom osos. De undeva e pornit, dar nu stim de unde. Speram sa ne lamureasca mai mult examenul imunohistochimic.
Din pacate, mama nu se simte bine deloc. O doare incontinuu piciorul vanat. Nu o ajuta nici morfina. Iar azi, de la pranz nici nu mai respira cum trebuie, au pus-o pe oxigen. S-a umflat si mai tare, abia-si mai misca ochii. Vorbeste putin si greu si e mereu turmentata de la atata morfina cata are in ea (MST + Sevredol + morfina injectabil), la care se mai adauga si o serie de antiinflamatoare - Gabagamma, Medrol, Ketonal.
Crytssy, cum o vrea Dumnezeu...
30 Crytssy
30 Crytssy [60c]
22-04-2012, 19:38

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

uffffffffffffff, imi pare nespus de rau, sincer, dar stau si ma intreb cum e posibil asa de repede, din decembrie si pana acum, starea ei sa se degradeze atat de tare!!!! Cateodata mi-e ciuda, citesc din urma si, spre rusinea mea, pentru ca nu sunt genul care sa gandesc rau despre o persoana, ma intreb daca oncologul vostru chiar si-a dat toata silinta, nu stiu. Sa ma ierte Dumnezeu daca gandesc asa, dar o alta opinie, la un alt oncolog, ai incercat? Stiu ca pentru metastaze osoase nu se face chimioterapie, dar sunt alte tratamente paliative, nu stiu, ceva trebuie sa existe...
Si am mai vrut sa te intreb ceva, un adjuvant pentru imunitate ceva, ai incercat? Naturist spun.Nu ca ar face minuni, dar poate ca ii intareste cumva sistemul imunitar, nu stiu...
Te rog sa ma crezi ca, desi nu va cunosc, ma simt foarte aproape de voi, poate unde ma gandesc la mama, nu stiu, si cand citesc vesti de la tine simt un gol in stomac...
Asa este, cum vrea Bunul Dumnezeu, ai dreptate, tu fii tare, cel putin incearca, pentru ca stiu ca este foarte greu, dar sunt convinsa ca tot El o sa-ti dea forta necesara sa mergi mai departe, indiferent cum.Ai grija de tine !!
31 MaraTom
31 MaraTom [84c]
22-04-2012, 21:59

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Pentru sistemul imunitar nu am incercat nimic naturist, doar ceva comprimate. Am citit la tine ca ii dai mamei un suc imunostimulator, NONI. Am sa caut si-i voi da.
Cat despre oncologul mamei, am scris si in alte comentarii care imi e parerea. Vorbeam aici cu dl doctor RaulDuke si apoi mergeam la oncolog si-i spuneam ce alte variante ar mai trebui (ultimul CT i l-a recomandat mamei pentru ca m-am tinut scai de capul ei; examenul imunohistochimic l-a recomandat pentru ca eu i-am spus ca ar mai fi si aceasta varianta pentru a afla tumora primara. Ea mi-a spus de la inceput ca in cazul tumorilor care nu se vad de la inceput nici nu se vor vedea vreodata, mi-a umplut punga cu pastile si am mers acasa). Poate ai vazut in conversatiile mele cu dl. doctor RaulDuke cum scriam `o voi intreba pe dna doctor oncolog despre posibilitatea examenului PET/CT`, `o voi intreba pe dna doctor oncolog despre analiza cutare`, `ar trebui sa o intreb pe dna doctor de o anumita schema de chimio?` Poate judec gresit, poate sunt eu cea care are carente in comunicare, desi cu dl. doctor RaulDuke am reusit sa ma inteleg in plan virtual!
Acum, sincer, nici nu prea mai conteaza, oricum e prea tarziu.
Sanatate, Critssy, tie si mamei tale!
32 Crytssy
32 Crytssy [60c]
23-04-2012, 09:47

Membru din 20-04-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 60

hei, capul sus, niciodata nu e prea tarziu, ai sa vezi! daca nu gasesti sirop NONI, facem cumva si iti trimit eu de aici, este 103 ron si ii ajunge o luna, este foarte bun, sincer, ii mentine cat de cat nivelul leucocitelor si trombocitelor in valori care sa i permita citostaticele fara alte tratamente...Ai sa vezi, o sa se regleze lucrurile... Ai dreptate, poate s a umflat asa de la sare, poate trebuia sa manance regim fara sare la dexametazona aia, care, sincer, nu stiu ce efect ar putea avea in cazul ei, am citit si eu pe net despre ea, si nu apare nimic acolo de metastaze osoase la indicatii... dar ma rog, eu nu sunt medic.. Macar nu va spune clar la ce sa va asteptati, asta e mai nasol.
Inca o data, iti spun, capul sus, speranta moare ultima!!!! Ai grija de tine, multa sanatate si sa auzim de mai bine !!!!
33 MaraTom
33 MaraTom [84c]
24-04-2012, 08:25

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Crytssy, iti multumesc frumos pentru incurajari si suport. Si eu sunt alaturi de tine, pentru ca vremuri bune nu va avea niciuna dintre noi de acum inainte.
Zi senina!
34 MaraTom
34 MaraTom [84c]
24-04-2012, 08:25

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna dimineata!
Domnule RaulDuke, iarasi ma intorc la dumneavoastra, la "doctorul meu virtual" :)
Am spus ca revin in mometul in care am rezultatele la examenul imunohistochimic, examen care nu se poate face in acest moment in cazul mamei. Trombocitopenia de care sufera face ca orice intepatura sa fie periculoasa, astfel incat nici nu se pune problema de o interventie chiar si usoara pentru a i se preleva alte probe. Am mers la spitalul de neurochirurgie unde a fost operata mama si am cerut acele probe pe care s-a facut biopsia in ianuarie pentru a le duce la imunohistochimie, dar, cand le-am dus, mi s-a spus ca sunt prea deteriorate, prea decalcifiate si prost prelucrate, ca cei de acolo sunt niste neprofesionisti si de aceea rezultatele la biopsie au iesit atat de vagi si ca nu se poate face acest examen pe niste probe atat de mici si aduse de mine in geanta. Deci nu mai avem nici sansa de a face acest examen in care, sincer, ne pusesem toate sperantele ramase.
In alta ordine de idei, va spuneam ca mama e internata de sambata, deoarece am observat ca i se invineteste un picior. Situatia s-a inrautatit foarte tare, iar doctorul de la chirurgie vasculara este de parere ca trebuie amputat, dar nu se baga nimeni sa o opereze tot din cauza lipsei trombocitelor. Ii face dimineata si seara doza foarte mica de anticoagulante, dar prea multe ne-au spus ca nu pot face. Poate doar sa creasca nivelul trombocitelor in sange si apoi sa faca operatia.
Infara de examenul imunohistochimic, care, asa cum v-am spus, este imposibil de realizat, ar mai fi si alta varianta pe care sa o propun oncologului? Sau sa discut cu dumneaei despre o schema de chimioterapie pentru cancer nediferentiat?
Va multumesc frumos si va doresc o zi usoara!
35 RaulDuke
35 RaulDuke [7763c]
25-04-2012, 15:14

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ma tem ca din pacate, cel putin la fel de mult ca si o interventie chirurgicala, tratamentul chimioterapic este LA FEL DE CONTRAINDICAT in prezenta trombocitopeniei. citostaticele au ca efect secundar scaderea posibila si mai drastica a trombocitelor. de curiozitate: ce valoare au trombocitele ? alte teste, de pilda coagularea sau D-dimeri ce valori au ?
36 MaraTom
36 MaraTom [84c]
25-04-2012, 21:23

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna seara!
Va multumesc pentru raspuns, domnule doctor!
M-ati intristat foarte tare cu asemenea vesti. Totul merge de-a-ndoaselea in cazul mamei. Complicatii peste complicatii...
Trombocitele sunt extrem de scazute - 44000!!!!

Va mai scriu din analize ce nu a iesit in regula.
Coagulare: - FIBRINOGEN 399 mg/ dl (stiu ca D-dimerii tin de acest fibrinogen, sper sa nu ma insel)
- PT (sec) 11, 4
- AP (%) 95
- INR 1, 03

Biochimie: - Cl 97
- Rezerva alcalina 32, 3
- TGT 224 (foarte crescut, dupa cum vedeti si nu inteleg ce semnifica, mi-ati putea spune?)
- TGO 72
- GLUCOZA 144

Hematologie: - WBC 10, 61
- RBC 2, 54
- HGB 7, 8

O seara buna va doresc!
37 RaulDuke
37 RaulDuke [7763c]
25-04-2012, 21:58

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu stiu daca e TGO sau GGT acolo unde ai scris TGT; in orice caz, pot fi marca unei suferinte a ficatului, dar trebuie interpretat in contextul tuturor analizelor. trombocitele sunt intr-adevar foarte mici, trebuie intrebat DE CE ? ce crede medicul ? de asemenea vad ca NU s-au lucrat D-dimeri (fibrinogenul e altceva); altfel semnificativa este HOMOGLOBINA mica, ce indica anemie. iar la valorile acestea ar avea indicatie chiar de o transfuzie de sange, posibil.
38 MaraTom
38 MaraTom [84c]
25-04-2012, 23:41

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

M-ati pus pe ganduri cu acea suferinta a ficatului... In primul CT facut scria asa: `ficat de dimensiuni usor crescute. Se observa o zona hipodensa de aproximativ 17 mm si alte alterari focale de 6 mm la nivelul lobilor VII-VIII care par sa aiba aspect patologic. Se recomanda RMN. ` RMN care nu s-a mai facut pentru ca dna doctor ne-a asigurat ca la ficat nu sunt metastaze. Iar dumneavoastra mi-ati scris ca NU e totul clar cu ficatul.
Trombocitele in numar atat de mic reprezinta o consecinta a bolii si a sistemului imunitar foarte scazut, spune oncologul mamei. Cat despre D-dimeri, nu stiu ce sa va zic... Sper ca vor fi prelucrati.
Momentan mama, asa cum v-am mai spus, este internat la Institutul de Oncologie, Iasi, la sectia paliatii (din cauza acelui picior vanat) si a fost preluata de un medic care pare sa se intereseze foarte mult de noi si care mi-a spus `cazul dvs a fost tratat cu superficialitate`, dar ne-a dat si o veste buna `pe mama dvs o doare piciorul, ceea ce inseamna ca traieste si ca vasele sunt bune!` - a fost prima data cand m-am bucurat ca pe mama o doare.
A fost consternat de faptul ca, desi mama e operata din ianuarie, nu i s-a facut imunohistochimia nici pana acum si ca i-am dat MST/ 60 mg si Sevredol in acelasi timp! (primul - spune dumnealui - are efect indelungat, iar al doilea, imediat). De asemenea, ne-a spus sa eliminam total Nefrixul si Xanaxul (ne daduse si acest medicament la ultimul control).
Seara buna!
39 RaulDuke
39 RaulDuke [7763c]
26-04-2012, 00:11

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

trebuie sa reluam putin cazul impreuna, pentru a vedea daca mai exista vreo ultima speranta sau solutie pentru a face ceva, din moment ce se pare ca foarte mult ajutor nu gasesti pe acolo pe unde esti, pentru ca vad ca starea mamei tale este din ce in ce mai severa si e posibil sa nu mai aiba mult de trait, mai ales daca nu se aplica un oarecare tratament cu tinta etiologica.

pentru asta revin asupra a 2 lucruri:
1 - exista vreo BIOPSIE facuta din ceva ?
2 - cum s-a eliminat potentiala sursa a unui cancer de san ? ai scris ca a iesit "curat", ei bine, ce investigatii s-au facut pentru asta, la nivelul sanului.

inteleg ca nu a urmat niciun tip de tratament hormonal sau chimioterapic, doar parca Zometa si antialgice diverse, da ? parerea mea este ca suspiciunea principala este de un cancer la san. cati ani are mama ta, in final ? exista ceva cancere la partea ei de familie ?

raspunde-mi cat de repede poti la cele ce tocmai te-am intrebat !
40 MaraTom
40 MaraTom [84c]
26-04-2012, 09:24

Membru din 24-04-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 84

Buna dimineata, domnule doctor!

1. DA, mama are facuta o biopsie vertebrala (a fost operata la coloana lombara pentru o decompresie nervoasa pe 6 ianuarie, cu scopul de a-si putea recapata mobilitatea, macar putin). Rezultatul este urmatorul: `Parte moale: atrofie marcata a tesutului muscular striat. Nu se constata celule tumorale. Os: decalcificare depasita. Se observa `umbre` de lamele ososase si `umbre` de celule posibil epiteliale tumorale dispuse in plaje, ceea ce orienteaza diagnosticul spre o posibila metastaza de carciom nediferentiat. Diagnostic diferential dificil cu un plasmocitom,
A se investiga suplimentar pentru alfa-fetoproteina, antigenul carcino-embrionar, imunoelectroforeza si proteina Bence-Jones`
Mentionez ca aceste investigatii s-au facut si, inafara de antigenul carcino-embrionar care avea o valoare foarte mare, restul sunt in parametri normali.

2. In ceea ce priveste sanul, metodele aplicate sunt investigatia prin palpare facuta de dna doctor, la care s-a demonstrat ca nu are niciun nodul, si o mamografie al carei rezultat este urmatorul:
`Mamografie - sani cu structura adipoasa omogena.
San drept - fara formatiuni expansive sau microcalcificari maligne.
San stand - fara formatiuni expansive sau microcalcificari maligne. Se observa ganglioni intramamari cu diametrul 5 mm.`

3. Mama NU a urmat niciun fel de tratament chimioterapic sau hormonal. O data pe luna mergem la spital pentru a i se face Zometa si, da, diverse medicamente antalgice (MST, Sevredol, Medrol, Dexamethazona, Gabagamma, Ketonal + morfina injectabil)

4. Mama are 58 de ani, iar in familia ei au fost 3 cazuri de persoane cu cancer: bunicul meu (cancer esofagian, a murit la 65), o verisoara a mamei (cancer de col uterin, sau ovare, nu stiu exact, a murit la 32 de ani) si o matusa a mamei, de 65 de ani care se lupta cu aceasta boala de 10 ani si a reusit sa o invinga partial si sa tina in frau fiecare focar metastatic care apare.

N.B. Cu scuzele de rigoare va spun ca, intr-adevar, am gresit cand am am scris analizele. In loc de TGT, este TGP.

Domnule doctor, o zi usoara sa aveti!
Răspunde la topic
420 comentarii 1 23 4 5 ..... 18 19 20 21 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp