Cateva mentiuni referitoare la liposarcom

Secțiunea: Sarcoame
255 comentarii 1 2 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 INAINTE ›
61 RaulDuke
61 RaulDuke [7763c]
06-03-2012, 14:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

georgeta1959: da, cum probabil intuiesti si tu, rezultatul RM-ului este unul clar: nu vede zone clare de recidiva; ce vede si este SUSPECT (dar nimic mai mult, momentan) este un ganglion in apropierea zonei unde a fost operat in urma cu mai multi ani. totusi investigatia nu poate preciza daca este o recidiva a bolii pentru care a facut operatia, sau daca e doar un ganglion inflamator benign. pentru asta recomanda ei investigatii ulterioare si spun sonoelastografie... ma rog, aici e de discutat mai mult. Elastografia nu prea se mai foloseste, dar ECOGRAFIA (sau ULTRASONOGRAFIA) este extrem de utila pentru leziunile de suprafata.
una peste alta, daca se pastreaza suspiciunea, nodulul poate fi biopsiat si pot fi spuse mai multe. o radiografie pulmonara si o ecografie de ficat cred ca ar fi de asemenea utile si totusi foarte ieftine, in acest moment.
asteptam sa vorbiti si cu oncologul si va urez succes ! sper sa nu fie absolut nimic.

ediali: condoleante! nu judeca prea tare pe nimeni totusi, pentru ca uneori pur si simplu NU MAI E nimic de facut. virtutile unui doctor pot sa fie multiple, ca si slabiciunile lui, dar daca pentru mama ta a fost cazul de tratament oncologic vreodata (daca a beneficiat de asta), nu prea exista prin tara vreun oncolog mai competent... chiar daca poate manierele lui "de la capul bolnavului" nu sunt cine stie ce. din pacate alta este menirea oncologilor, cu totul diferita de a generalistilor sau medicilor de paliatie sau a chirurgilor sau etc etc etc.
Ne pare rau pentru pierderea suferita !
62 georgeta1959
62 georgeta1959 [48c]
06-03-2012, 20:07

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Domnule Raul Duke,
Va multumesc pentru raspuns.Sotul meu a facut CT de abdomen, torace, pelvis acum 10 zile si au iesit bine.
Astazi am fost si la un medic oncolog in orasul in care locuim si mi-a spus ca nu trebiue sa ne facem probleme, dimensiunile sunt reduse si la 7 mm nu se iau in considerare ganglionii, a precizat ca multe persoane au ganglioni de dimensiuni asemanatoare in diverse parti ale corpului si care nu au antecedentele sotului meu si se considera ca nu sunt un motiv de panica.(am incercat sa redau aproximativ discutia avuta cu medicul) De altfel mi-a spus probabil sa ma si incurajeze ca nu sunt motive de alarmare si ca nu este clar ganglion folosind cuvantul sugestiv ca nici medicul care a facut RMN-ul nu spune cu claritate acest lucru.
Medicul nostru oncolog de la IOB este o persoana foarte meticuloasa si extem de prevazatoare avand in vedere ca sotul este pacientul Dansei din 2004.
Voiam sa va spun ca medicul care i-a facur RMN sotului s-a uitat si peste CD-ul de anul trecut(investigatia fusese facuta la acelasi centru dar de alt medic) si i-a spus ca si anul trecut apare acea formatiune nodulara iar sotul s-a intrebat de ce nu i s-a comunicat iar raspunsul a fost evaziv:, , probabil colega s-a uitat mai mult de recidive"` Doresc sa va mai precizez ca si analizele facute de sot ( analize curente cred ca 16 si stabilite tot de oncolog) au iesit foarte bine iar unde sunt usoare modificari sunt mici aceste diferente.

Va multumesc pentru sfaturi si sper sa fie bine!
63 RaulDuke
63 RaulDuke [7763c]
06-03-2012, 21:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, nici eu nu consider ca este un motiv de panica, asta in nici un caz! fara indoiala ca medicul/medicii tai stiu CEL MAI BINE cazul si situatia, si pot sa aprecieze de departe cel mai bine ce e de facut.

in orice caz totusi, nu este vorba de 7 milimetri ci de 10 pe 15 pe 7 milimetri, deci diagnosticul lui maxim, pe RMN, este de un centimetru si jumatate. sunt criterii prea nesigure pentru a fi considerat "ganglion malign", iar daca acest ganglion a fost vizibil si acum un an si avea practic aceleasi caracteristici si dimensiuni, atunci cu siguranta ca nu e motiv de facut nimic mai mult decat de tinut sub observatie.

cel mai bine cred ca e ca si voi sa identificati ganglionul acela, palpator, si sa-l tineti si voi sub observatie, adica sa vedeti daca pe parcursul lunilor se mareste cumva. altfel oricum cred ca se impune o ecografie a lui, la interval de 6 luni cel putin. revin si la importanta, cu aceeasi periodicitate sau cel putin anual, de ecografie de ficat si radiografie pulmonara.

va urez numai bine !
64 georgeta1959
64 georgeta1959 [48c]
07-03-2012, 08:44

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Domnule RaulDuke,
In primul rand comentariul de dimensiuni 10/15/7, l-a facut medicul oncolog din orasul nostru redau textual, , cum a vazut tridiminsional?"
-in al doile rand ganglionul nu se simte la palpare, e drept ca nici sotul nu a insistat, avem si o panica exagerata pentru palpare si pentru aceasta, , operatiune"" in orice parte a corpului.
-in privinta sugestiei Dvs privind ecografia, , ganglionului, , asteptam si decizia D-nei Profesor, medicul nostru oncolog iar pentru ficat, abdomen, plamani si pelvis sotul face si la 6 luni un ecograf 3D ( am inteles ca acum ar exista si 4D) cu acelasi medic care ii cunoaste antecedentele si anual CT.(abdomen.plamani, pelvis)
Va multumesc foarte mult pentru informatii, pentru rabdarea pe care o manifestati fata de noi, toti cei care va scriem cu speranta si multa, multa incredere si repet ( mai scris intr-o alta imprejurare) in calitate de parinte: felicitari MAMEI Dvs care v-a crescut atat de frumos, cu sentimente de generozitate si de intelegere fata de cei aflati in suferinta, cu reale disponibilitati afective pentru durere si suferinta dar incadrate clar de responsabilitatea pe care o aveti prin statutul profesional.
Nu vreau sa va plictisesc cu afirmatiile de mai sus dar va citesc sistematic informatiile pe care le postati si de fiecare data sunt impresionata de faptul ca va gasiti timp si bunavointa sa raspundeti celor care au asa mari probleme.
Multumesc pentru toate informatiile si pentru urari!
65 RaulDuke
65 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 12:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, multumesc!

totusi: 10/15/7 mm reprezinta dimensiunile unui ganglion vazut la RMN; BINEINTELES ca toate structurile pot fi masurate si chiar vizualizate foarte clar in 3 dimensiuni! asta reprezinta si cele 3 numere - diamentrul transvers/diametrul antero-posterior (din fata in spate)/diametrul axial (inaltimea, daca vrei); este foarte simplu sa-ti imaginezi ca daca RMN-ul (ca si CT-ul, in mare) realizeaza poze cu `felii` ale corpului uman, felii foarte fine si apropiate, se poate masura si inaltimea oricarei formatiuni, nu ? ba mai mult, se pot realiza `reconstructii` 3D foarte clare.
despre aceste nenorociri cu ecografie 3D, 4D, nu stiu ce, astea mi se par niste abureli care nu sunt bune la altceva decat la a lua bani celor care nu stiu detalii despre lucrurile astea. nu au nici un avantaj, si de multe ori bruiaza informatia structurala, iar cei care le fac nu sunt neaparat cei mai straluciti ecografisti. din pacate ecografia este o tehnica extrem de dependenta de talentul si experienta medicului care o face si mult mai putin de performanta aparatului, de cat de 3D, 4D, shapte D este. recunosc ca poate e util si chiar interesant ca aceste tehnici sa fie folosite (si pentru deliciul clientului) in ginecologie, pentru ecografiile fetale. acolo recunosc ca poate si eu insumi as apela la asa ceva... e lesne de inteles de ce. dar pentru oncologie, pastrati-va la lucruri standard, simple, facute de oameni cu experienta.

numai bine !

sunt curios doar: cat costa o `ecografie 3D` ?
66 georgeta1959
66 georgeta1959 [48c]
07-03-2012, 12:55

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Inca o data multumiri pentru toate informatiile date! Cele legate de ecografie sunt de real interes nu stiam, credeam ca daca este nD este super performant. Ecografia o face cu dr.Camen ( nu stiu daca va spune ceva si nici nu intru in detalii) stiu ca are manuale pe acesta chestiune si in orasul (universitar cu Fac. de medicina) unde isi desfasoara activitatea, este , reper in acest domeniu.
Cu o naivitate nejustificata pot sa va intreb daca medicul care i-a facut RMN se poate insela?
Mai ales ca i-a propus sa faca sonoelastografia la dansa in spital ( i-a precizat si cat il costa) i-a facut si programare spanandu-i ca este foarte aglomerata pana in aprilie etc cu programari la maxim!
Cu scuzele de rigoare ma, , agat"" si de speranta ca medicii se pot insela uneori!!

Numai bine si Dvs!
67 georgeta1959
67 georgeta1959 [48c]
07-03-2012, 12:59

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Ecografia 3D total(abdomen pelvis torace) costa la clinica (anul trecut) particulara, in provincie 350RON la persoana amintita mai sus.
68 RaulDuke
68 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 13:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

la dracu! dupa parerea mea aruncati cu bani in niste directii nepotrivite. nu neg totusi ca pot sa ma insel, dar cu un ecografist experimentat puteti sa acoperiti lucrurile mult mai bine, nemaipunand la socoteala practic faptul ca o ecografie simpla costa cred maxim 70 de lei cu banii jos, iar cu o trimitere de la medicul de familie si programare, o puteti face chiar gratis, REPET: cu aceeasi utilitate ca pe una pe care platiti cat pentru un examen CT. de asemenea, nu vad cum se poate face ecografie toracica... plamanii nu pot fi investigati prin ecografie.

desigur ca toti medicii se pot insela, si eu sunt unul dintre ei, de aceea medicii nu dau garantii, in medicina nu exista siguranta de 100%, predictii sigure, etc.
69 georgeta1959
69 georgeta1959 [48c]
07-03-2012, 14:13

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Domnule RaulDuke,
Cred ca am gresit un, , pic"" m-am uitat pe investigatiile facute la ecografie (sept 2011) si nu are specificat pulmonar(facuse cu 6 luni in urma CT( deci am facut o mica confuzie)
investigatiile la ecografie: vase, vezica, tub digestiv, tiroida, splina, rinichi, pancreas, organe genitale interne, ficat, cord, colecist, cai biliare, alte str.( transcris din Buletinul clinico-ecografic).
In privinta, , banilor aruncati"" aveti dreptate dar de multe ori pentru ca platesti, medicul este mai cooperant, te informeaza, are mai mult timp pentru pacient, te trateaza ca, , om"" nu ca pe un, , caz"` nu este atat de expeditiv etc
Cred ca si eu sunt cam, , traumatizata " in acest sens pentru ca in decursul anilor avand in vedere afectiunea sotului cu n internari prin IOB pentru tratamentul specific a luat N UMILINTE (dar cu siguranta si umilintele fac parte din viata) si acesta afirmatie este valabila si ptr perioada operatiilor ( nu fac referire la medici, categoric) de la personalul implicat in realizarea sarcinilor profesionale.
Cu multumiri pentru toate informatiile va doresc o zi buna!
70 RaulDuke
70 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 14:22

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ma tem ca stiu exact la ce te referi, inclusiv la senzatia de confort pe care i-o creaza pacientului actul de a "da bani". ma tem ca totusi uneori aceasta senzatie este pur subiectiva. din pacate medicii romani au fost atat de mult timp alergati si subjugati si lipsiti de posibilitatea de a-si valorifica in vreun fel munca, incat la ora actuala cad extrem de usor prada "mercantilismului medical"... nu au nici un control pentru asta, asa cum nu au nici o alta metoda de a-si castiga traiul si un minim confort de care are nevoie cineva pentru a functiona ca medic.
71 georgeta1959
71 georgeta1959 [48c]
07-03-2012, 16:30

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Doresc sa fac precizarea ca medicului oncolog care il trateaza pe sot nu ne-am permis niciodata sa ne revansam, sau sa il, , sensibilizam " cu ceva, pentru ca printre pacienti, , circula"` ca nu primeste si ca reprezinta o jignire ptr Domnia Sa acest lucru si in consecinta am scapat de un, , stres" in plus.
Mentiunea este din respect fata de toti cei care intra in acesta categorie. Poate prof. Trestioreanu, a fost un exemplu.
Sunt de acord cu Dvs ca medicii romani sunt alergati si ar trebui, , descatusati" de grija zilelor urmatoare si sunt convinsa ca sunt multi medici care nu au, , asteptari" de la pacienti dar sunt si o multime din cealalta categorie. Dar sunt oameni si sunt supusi ispitei!!!
72 RaulDuke
72 RaulDuke [7763c]
07-03-2012, 20:26

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

foarte posibil.
73 georgeta1959
73 georgeta1959 [48c]
12-03-2012, 14:35

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Domnule RaulDuke,
Maine mergem la Bucuresti la oncologul care il are in evidenta pe sot. Am tot citit informatiile Dvs ca sa imi fac, , curaj""
mai ales ca toata saptamana dupa ce a facut sotul RMN-ul am fost extrem de agitati amandoi.
Sunt extrem de panicata mai ales ca imi fac mari probleme si ptr psihicul sotului care oricum in contextul bolii este si mai labil.
Am sa va tin la curent cu evenimentele ulterioare.
74 RaulDuke
74 RaulDuke [7763c]
13-03-2012, 09:26

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

foarte bine.
75 georgeta1959
75 georgeta1959 [48c]
13-03-2012, 21:12

Membru din 23-10-2010

Subiecte: 3

Comentarii: 48

Domnule Raul Duke,
Am fost astazi la oncologul in evidenta caruia este sotul si i-a spus ca trebuie sa faca PET/ CT ca sa se edifice si ca sa stim clar natura, aceasta investigatie este necesara. Sotul i-a precizat ca acest ganglion se afla si in RMN-ul din 2011. Oncologul a spus ca daca era si acum 1 an, intr-un an de zile daca era de natura maligna trebuia sa ajunga la dimensiuni mai mari. Ne-a propus sa facem prin Casa de sanatate Bucuresti PET/ CT.
Exista posibilitatea sa nu ni se aprobe dosarul ptr ca dosarele ptr PET se aproba numai celor cu metastaze.
Din cate am inteles, ar mai exista varianta unei punctii. Va rog sa-mi explicati si mie in cateva cuvinte cum s-ar realiza acest lucru si ce dezavantaje ar presupune? Dumneavoastra ce ne sfatuiti sa facem?
76 RaulDuke
76 RaulDuke [7763c]
13-03-2012, 21:35

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

dezavantajele puntiei sunt cele legate de actul de mica chirurgie, in rest nu sunt. totusi varianta optima din punctul meu de vedere este sa va incercati norocul cu dosarul de PET/CT, poate fi extrem de util si exista totusi o sansa sa fie aprobat.
77 FXRUSU
77 FXRUSU [1c]
22-03-2012, 14:34

Membru din 22-03-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna ziua,
Va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat, ce sa fac si catre ce specialist sa ma indrept in situatia mamei mele.
In 2010 a facut o biopsie de endometru in urma unor metroragii in climax, postmenopauza: rezultat histopatologic-cheag hematic care include fragmente de emdometeru cu atrofie glandulo -chistica prezentand mici zone cu aspect de piperplazie complexa (epiteliu glandular cu stratificare si proliferare papilifera si zona cu glande spate spate) corion citogen cu fibroscheroza si discret infiltrat inflamator limfoid cronic. Nu a primit tratament.
Anul acesta s-a repetat povestea, a facut RMN pelvis-rezultat-masa tisulara ce ocupa si expansioneaza cavitatea endometriala cu invazie difuza, extensiva in aproape intreg endometrul, cu invazie si in miometru (cu interesare a acestuia, mai ales pe versantul ventral al corpului uterin) aparent fara invazie a cervixului si fara depasirea seroasei; postcontrast iv, incarcarea masei descrise se face mai putin intens decat a miometrului- aspectul RM sugereaza un proces invaziv tumoral malign; izolati ganglioni locoregionali de pana la 5mm diametrul (adenopatii);ovare dificil de individualizat, probabil involuate fiziologic; fara lichid in FSD. Iar ultima biopsie: ambele materiale recoltate contin cheag fibrino-hemato-leucocitar care include fragmente cu aspect polipoid de endocol care prezinta tromboze vasculare necrozo. Alaturat fragmente cu aspect de carcinom scuamos slab diferentiat grad nuclear 3.
Ce imi puteti spune despre diagnostic? Cum se poate trata? Chirurgical, radioterapie...
Va multumesc.
78 RaulDuke
78 RaulDuke [7763c]
24-03-2012, 11:16

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

mi-ai scris si pe privat. raspunsul e acelasi: primul drum pe care il aveti de facut este la CHIRURGIE, pentru ca arata ca ceva ce poate fi operat, cu succes. apoi consult oncologic.
79 camidrg
79 camidrg [29c]
14-04-2012, 06:35

Membru din 14-12-2011

Subiecte: 0

Comentarii: 29

D-le RaulDuke, va doresc Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurie si lumina! Din fericire, tata se simte bine, starea lui generala e buna, desi trombocitele oscileaza, facem tratamentul cu pauze, dar si asa, tumorile la ficat sunt in remisie si markerii tumorali au scazut pana la 3, 6 fata de 6, 8 cat erau la inceputul lui februarie. A facut si punctia medulara, acolo totul arata normal. Functiile renale si ale ficatului sunt bune dupa ultimele analize, o problema ar fi ca splina e marita si vena porta dilatata in hil, am facut cateva investigatii suplimentare la ficat, pt diverse hepatite si ciroza care au iesit negative. Gastroenterologul ne-a spus ca e posibil ca vena porta sa fie marita din cauza metastazelor la ficat...deocamdata cu aceasta problema nu prea stim ce sa facem si ne bucuram de starea buna a tatalui meu.
Sanatate multa la toata lumea si Sarbatori fericite!
80 RaulDuke
80 RaulDuke [7763c]
14-04-2012, 13:31

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

Felicitari si Paste fericit ! Numai bine !
Răspunde la topic
255 comentarii 1 2 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp