Cancer Prostata

Secțiunea: Cancerul de prostata
586 comentarii 1 2 3 4 ..... 252627 2829 30 INAINTE ›
541 gury
541 gury [1c]
03-01-2018, 22:43

Membru din 03-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna seara,
Ofer in mod gratuit medicamentul Zytiga-
Telefon 0760999922
BIU
542 RaulDuke
542 RaulDuke [7756c]
04-01-2018, 14:11

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (gury, 03-01-2018, 22:43:23):


trebuie returnat, cel mai bine/corect la medicul oncolog prescriptor!
543 Cmc
543 Cmc [7c]
13-01-2018, 19:18

Membru din 13-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Buna seara. Am si eu o problema de lamurit in legatura cu cancerul de prostata al tatalui meu in varsta de 65 ani. Mai concret in luna mai 2017 a facut o biopsie a prostatei si avea un scor gleason 7 (4+3), lob stang gr3, lob dr gr1. PSa era 7.4. Urmare CT nu au fost descoperite metastaze la distanta. A fost propus pentru operatie pe care a si facut-o in luna iunie 2017 - prosteoctemie radicala si eliminarea ganglionilor limfatici. Biopsia dupa prosteoctemie - ganglionii limfatici nu au fost invadati, scor gleason 7(3+4) al rezidului tumoral. Mentionez ca inainte de operatie i-a fost prescris casodex. La 3 luni dupa operatie Psa a fost 0.124. Din oct 2017 - ian 2018 a luat iarasi casodex. De la acest tratament au aparut ceva efecte descrise oarecum si in prospect. Respiratie scurta, usoara tuse, ginecomastita. In octombrie 2017 a facut si scintigratie osoasa si nu au fost probleme. Inainte de a merge la control am facut analize psa 0.02, iar trombocitele au fost 800.000/mm cub (150.000-450.000/mm cub) vsh 80 si fibrinogenul 750 mg ( 150- 380mg). Restul analizelor sunt in limite. Ma ingrijoreaza aceste analize ce au depasit valorile maxime acceptate. Vroiam sa stiu daca pot fi crescute urmare tratamentului cu casodex sau postoperator formandu-se o tromboza? Multumesc.
544 Atavistic Chemotherapy
13-01-2018, 22:30

Membru din 11-01-2018

Subiecte: 2

Comentarii: 13

Răspuns pentru (Cmc, Azi, ora 19:18:20):



Este dificil de știut dacă modificările se datorează medicamentelor sau altor probleme de sănătate care se întâmplă. Există cu siguranță un risc de tromboză cu astfel de niveluri de trombocite și fibrinogen. Presupun că timpul de coagulare și testele aferente au fost făcute.
Trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă se recomandă terapia anti-coagulare.
Dar cauza fundamentală trebuie determinată.

Mulțumesc! Dr. Arguello.
Modalitati alternative, non-toxice de tratare a cancerului: http://atavisticchemotherapy.com/

Pentru mai multe detalii: studiu-clinic-usa@atavisticchemotherapy.com
sau arguellof@aol.com
545 Cmc
545 Cmc [7c]
13-01-2018, 22:39

Membru din 13-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Va multumesc d-le Dr. Arguello pentru raspuns. Urmeaza sa mergem la hematolog pentru a stabilii cauza. Pana atunci suntem foarte ingrijorati, oricum am trecut prin atatea, nu a fost usor. Vroiam sa va mai intreb daca aceste analize au legarura cu cancerul de prostata avand in vedere ca psa are valoare 0,02. La ce ne putem astepta pe viitor? Poate fi vorba de al doilea rip de cancer? Va multumesc.
546 Cmc
546 Cmc [7c]
13-01-2018, 22:45

Membru din 13-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Mentionez ca rimpul de coagulare nu a fost facut. Respul hemoleucogramei este in limite normale. Biochimia (tgp, tgo .....)este buna.
547 Atavistic Chemotherapy
15-01-2018, 07:55

Membru din 11-01-2018

Subiecte: 2

Comentarii: 13

Răspuns pentru (Cmc, 13-01-2018, 22:45:03):



Laboratorul se schimbă în numărul de trombocite și fibrinogen și alte probleme pe care le menționați nu sunt asociate cu cancerul de prostată.
PSA de 0,02 U este foarte mică. Maximul pentru un nefumător este 3 U și fumător 5 U.
Problemele tatălui tău se datorează tratamentului actual și consecințelor intervenției chirurgicale.
Transmiteți medicilor dumneavoastră. Ei sunt cel care îl poate examina.
Tine-ma la curent.

Dr. Arguello
Modalitati alternative, non-toxice de tratare a cancerului: http://atavisticchemotherapy.com/

Pentru mai multe detalii: studiu-clinic-usa@atavisticchemotherapy.com
sau arguellof@aol.com
548 RaulDuke
548 RaulDuke [7756c]
15-01-2018, 09:12

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (Cmc, 13-01-2018, 19:18:20):


cel mai probabil aceste modificari ale analizelor nu au nicio legatura cu medicamentul pe nume Casodex. TOTUSI... sunt uimit de faptul ca a fost recomanda. el NU este un medicament recomandat de rutina dupa ce s-a practicat "PROSTATECTOMIA RADICALA", ma tem ca cine l-a prescris nu prea stie ce face. este, intr-adevar, de monitorizat PSA-ul, cam o data la 3 luni, dar recomand oprirea casodexului care, cel putin pe baza a ce relatezi, nu are nicio logica acum. Cel putin poarta o discutie cu medicul care l-a prescris, sa te asiguri ca are toate explicatiile la el, caci poate ne scapa noua ceva aici. Faci si o injectie, periodic, cumva? sau... au fost operate testiculele?
549 Cmc
549 Cmc [7c]
06-03-2018, 18:12

Membru din 13-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Răspuns pentru (RaulDuke, 15-01-2018, 09:12:21):

Buna ziua. Urmeaza decat tratament cu casodex. In ultima perioada am facut multe investigatii la hematologie, inclusiv punctie maduva, mutatii calr si au iesit bune. Urmeaza sa mergem dupa rezultatul CT. A fost prescris casodex 6 luni si dupa radioterapie de medicul chirurg. Am studiat un pic despre substanta bicalutamida si se pare ca are efecte negative multiple. Cele care se manifesta la tatal meu sunt: inflamarea sanilor, respiratie scurta, lipsa energie, somnolenta, tuse, iar la inceperea tratamentului pneumonie interstitiala. Printre altele se specifica faptul ca poate modifica hemoleucograma si in geneal analizele legate de sange. Nu stiu daca a fost corect aplicarea acestui tratament si daca benefiiciile tratarii agresive are ca efect vindecarea. Aproape ca termina tratamentul. Vreau sa-mi confirmati sau infirmati daca bicalutamida modifica intradevar componenta sangelui. Multumesc.
550 Cmc
550 Cmc [7c]
06-03-2018, 18:21

Membru din 13-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Răspuns pentru (RaulDuke, 15-01-2018, 09:12:21):

Si in completare dr. RaulDuke nu sunt pedinafa. Nu sunt medic dar stiu ce inseamna o prosteoctemie radicala. Din pacate a fost depasita capsula prostatica. A fost avansat local fara atingerea ganglionilor limfatici sau a altor organe. Scintigrafie ok cu mici fracturi costale, probabil leziuni mai vechi.
551 RaulDuke
551 RaulDuke [7756c]
06-03-2018, 19:25

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (Cmc, Azi, ora 18:21:50):


bicalutamida NU poate sa modifice "compozitia sangelui". dar, repet, pe baza a ce ai scris mai sus, medicamentul numit BICALUTAMIDA nu avea nicio indicatie, deci NU trebuia administrat. daca dupa prostatectomie s-a observat invazia capsulei, atunci ce se indica era IRADIERE postoperatorie, nu tratament hormonal.
552 Cmc
552 Cmc [7c]
06-03-2018, 19:49

Membru din 13-01-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 7

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 19:25:08):

Citat din prospect "Ocazional, bicalutamida poate fi asociată cu modificări în sângele dumneavoastră, care ar putea necesita ca medicul dumneavoastră să facă anumite teste de sânge." O intrebare mai am. Intotdeauna parerile sunt impartite intre oncolog, chirurg s.a.m.d. Bineinteles ca un medic oncolog era mai potrivit in situatia data, dar faptul e consumat. Care sunt beneficiile radioterapiei in continuare? Sau ce pasi ar trebui sa urmam? Multumesc.
553 RaulDuke
553 RaulDuke [7756c]
07-03-2018, 11:33

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (Cmc, 06-03-2018, 19:49:15):


simplu: mergeti la o CONSULTATIE de radioterapie (care este o specialitate medicala de sine statatoare), preferabil intr-un centru modern si cu experienta. Iradierea postoperatorie cand capsula a fost invadata scade riscul de recidiva al bolii.
554 Zapino
554 Zapino [3c]
11-03-2018, 15:03

Membru din 11-03-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna ziua ?
Sunt noua pe forum si doresc sa va descriu cazul fratelui meu in speranta unor raspunsuri.
64 ani decembrie 2017 valoarea PSA 4.4 cu raport free PSA/PSA total 15%. Consultul urologic cu TR si US nu a relevat modificari. I-au prescris antibiotice pentru o luna cu recomandarea de a repeta PSA peste o luna.
Intre timp din proprie initiativa am efectuat RMN pelvin multiparametric 3T care evidentiaza in 1/3 mijlocie a lobului stang o leziune suspecta de ADKP de diam max 10 mm meniscoidala care nu are contact cu capsula -scor PIRAD 4.
In consecinta s-a efectuat fusion biopsy cu prelevare de 15 biopsii cu urmatorul rezultat:
Au fost pozitive 6 din cele 15 biopsii prelevate astfel:
Biopsie 1 tintita din leziune : 5 mm din 12 mm prelevati cu pattern Gleason 3 bio 2 tintita : 6 mm pattern G 3din cei 9 mm prelevati; bio 3 tintita din leziune : 13 mm din cei 13 mm de tesut prelevati pattern G 3 Lob stang mijloc 7 mm din 14 mm cu G3, Lob stang varf 10 mm din 10 mm cu G3 si lob stang apex lateral 3 mm din 14 mm cu G3.
Adenocarcinom acinar cu scor Gleason 3+3
Medicul urolog a stabilit Stadiul clinic T2a si a recomandat prostatectomia radicala. Mentionez ca nu am fost la consult oncologic.

PSA dupa tratament AB este 3,7 ng/ml.
1. Este candidat pentru prostatectomia radicala?
2. Faptul ca are atat de multe biopsii pozitive si procent mare de tesut tumoral in biopsie poate sa indice o eventuala boala avansata local? Reprezinta aceste modificari factori de prognostic nefavorabil cu risc de recidiva ?
3. In acest context putem vorbi de tratament cu rezultat curativ sau macar o supravietuire de 15 ani?
4. Credeti ca e nevoie de completarea investigatiilor cu CT torace + abdomen si scintigrafie osoasa?

Multumesc anticipat!!
555 Zapino
555 Zapino [3c]
11-03-2018, 15:03

Membru din 11-03-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna ziua ?
Sunt noua pe forum si doresc sa va descriu cazul fratelui meu in speranta unor raspunsuri.
64 ani decembrie 2017 valoarea PSA 4.4 cu raport free PSA/PSA total 15%. Consultul urologic cu TR si US nu a relevat modificari. I-au prescris antibiotice pentru o luna cu recomandarea de a repeta PSA peste o luna.
Intre timp din proprie initiativa am efectuat RMN pelvin multiparametric 3T care evidentiaza in 1/3 mijlocie a lobului stang o leziune suspecta de ADKP de diam max 10 mm meniscoidala care nu are contact cu capsula -scor PIRAD 4.
In consecinta s-a efectuat fusion biopsy cu prelevare de 15 biopsii cu urmatorul rezultat:
Au fost pozitive 6 din cele 15 biopsii prelevate astfel:
Biopsie 1 tintita din leziune : 5 mm din 12 mm prelevati cu pattern Gleason 3 bio 2 tintita : 6 mm pattern G 3din cei 9 mm prelevati; bio 3 tintita din leziune : 13 mm din cei 13 mm de tesut prelevati pattern G 3 Lob stang mijloc 7 mm din 14 mm cu G3, Lob stang varf 10 mm din 10 mm cu G3 si lob stang apex lateral 3 mm din 14 mm cu G3.
Adenocarcinom acinar cu scor Gleason 3+3
Medicul urolog a stabilit Stadiul clinic T2a si a recomandat prostatectomia radicala. Mentionez ca nu am fost la consult oncologic.

PSA dupa tratament AB este 3,7 ng/ml.
1. Este candidat pentru prostatectomia radicala?
2. Faptul ca are atat de multe biopsii pozitive si procent mare de tesut tumoral in biopsie poate sa indice o eventuala boala avansata local? Reprezinta aceste modificari factori de prognostic nefavorabil cu risc de recidiva ?
3. In acest context putem vorbi de tratament cu rezultat curativ sau macar o supravietuire de 15 ani?
4. Credeti ca e nevoie de completarea investigatiilor cu CT torace + abdomen si scintigrafie osoasa?

Multumesc anticipat!!
556 RaulDuke
556 RaulDuke [7756c]
11-03-2018, 21:09

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (Zapino, Azi, ora 15:03:04):


1. Da.
2. Nu. Nu.
3. Da. Sunt convins, pe baza stric a ce ai scris, ca poate trai bine-mersi 10 sau 15 ani de zile chiar FARA tratament activ de niciun fel, doar "monitorizare activa"/active surveillance.
4. Nu. Doar daca exista simptome specifice pe care sa le depisteze medicul (oncolog sau urolog) la consult.
557 Zapino
557 Zapino [3c]
11-03-2018, 23:04

Membru din 11-03-2018

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Multumesc mult pentru raspuns d-le Dr. Prostatectomia radicala asistata robotic e optiunea noastra terapeutica.
Mai am insa un factor de ingrijorare. Credeti ca ar putea fi de fapt un stadiu T3b avand in vedere aspectul RMN :
IRM prostata cu substanta de contrast multiparametric (T2 DWI spectroscopie DCE) +/- antena endorectala 3 T: prostata volum 27 cc
(1) zona tranzitionala moderat hipertrofiata mutichistic/multinodular
(2) zona periferica avand in 1/3 mijlocie a lobului stang -PZa zona ovalara meniscoidala cu dimensiune axiala maxima 10 mm hipointensa pe mapa ADC hiperintensa DWI b 1000 cu incarcare nonfocala ,rapida asimetrica intensa cu sc moderat hipointensa T2 fara contact cu capsula.
Vezicule seminale cu distensie redusa ,simetrica continut moderat hipointens T2
Vezica urinara cu distensie corespunzatoare perete de grosime normala,uniforma
Absenta adenomegaliilor la nivelul regiunii examinate si lichidului peritoneal.
Burse scrotale fara anomalii
Testicule fara anomalii.

Aspect evocator de leziune prostatica de lob stang 1/3 mijlocie scor PIRAD 4 de corelat cu aspectul histopatologic dupa biopsie tintita.

Pe baza acestei descrieri credeti ca ar putea fi invadate veziculele seminale??
558 RaulDuke
558 RaulDuke [7756c]
12-03-2018, 10:16

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (Zapino, 11-03-2018, 23:04:12):


Absolut nu! desigur, daca se opereaza, stadiul final va fi stabilit prin analiza histopatologica a intregii piese operate (prostata cu tumora, ganglioni), si acela este cel care, eventual, poate indica si alte proceduri sau tratamente dupa operatie.
559 Dragom
559 Dragom [2c]
03-05-2019, 11:30

Membru din 03-05-2019

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna ziua! Tatal meu in varsta de 57 de ani a fost diagnosticat cu adenocarcinom acinar prostatic, scor Gleason 7 (4+3) , grup grad 3 , si la RMN este aspect IRM sugestiv pentru proces proliferatic prostatic lob drept, cu posibila extensie posterioara in lobul stang.
In urma discutiei cu doctorul urolog s-au recomandat radioterapia (cu mai putine efecte adverse) sau operatia (prostatectomie deschisa). Intrebarile noastre sunt urmatoarele:
1. Avand in vedere varsta scazuta credeti ca ar fi mai bine o radioterapie ca sa nu intervina impotenta sexuala sau incontinenta urinara?
2. Se poate face operatia dupa radioterapie daca aceasta nu are efecte?
3. Ce alte metode ne recomandati avand in vedere varsta destul de frageda a pacientului si cancerul in stadiu destul de incipient? (asa ni s-a spus de catre doctor, ca e stadiu incipient)
Va multumim si imi cer scuze daca am pocit vreun termen!
560 RaulDuke
560 RaulDuke [7756c]
03-05-2019, 14:52

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7756

Răspuns pentru (Dragom, Azi, ora 11:30:25):


1. da, e o optiune, dar relativ la sansele de supravietuire, exista dovezi stiintifice ca operatia radicala s-ar putea sa fie optiunea mai buna, la aceste varste relativ tinere.
2. da. e insa mai greu si nu stiu cata experienta pentru asta exista in Romania.
3. este un cancer cu risc intermediar, deci nu exista alte variante. care este valoare PSA actualmente?
Răspunde la topic
586 comentarii 1 2 3 4 ..... 252627 2829 30 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.