Cancer ovarian cu recidiva

Secțiunea: Cancerul de ovar (ovarian)
144 comentarii 1 2 3 45 6 7 8 INAINTE ›
61 Ylla
61 Ylla [62c]
11-07-2015, 10:02

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Dupa 4 luni de tratament am facut edem limfatic la ambele picioare zona gleznelor iar la piciorul drept si pulpa.Cauza fiind boala mea.Ma intreb de ce am facut fiind sub tratament.Oare nu mai este eficient?Acum fac aceeasi schema ca in 2011 cu gemzar si paclitaxel.Saptamna viitoare fac a cincea serie.Am intrebat daca exista si alta varianta de tratament si nu am primit raspuns.Doar ca dupa ce termin cele 6 serii sa fac un CT si apoi voi afla ce va urma.Ganglionul inghinal din partea stanga e la fel ca dimensiune.Nu s-a micsorat.
ylla
62 RaulDuke
62 RaulDuke [7612c]
11-07-2015, 22:27

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (Ylla, Azi, ora 10:02:33):


exista si alte scheme de chimioterapie, dar cu eficacitate comparabila.
63 Ylla
63 Ylla [62c]
19-07-2015, 14:30

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Nu mi s-a mai facut cea de a cincea serie pt ca transaminazele sunt mari.ALT =316 (0-55) ; AST = 227 (5-34) ; GGT = 236 (9-64).Am o boala polichistica a ficatului descoperita in 2005.Chisturile de-a lungul anilor au crescut dupa tratamentele oncologice.In anul 2008 m avut o problema cu electroforeza care a fost modificata.Transaminazele au fost crescute doar inainte de colecistectomie(in sept. 2013).Dupa operatie au fost in limite normale pana acum.Starea mea generala nu este buna.Urmeaza sa fac un tratament pt ficat in urmatoarele 3 saptamani.De cand fac tratament oncologic nu am mai patit asa ceva.Sunt speriata de situatia aparuta.
ylla
64 MARTON
64 MARTON [578c]
20-07-2015, 15:32

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

YILA discuta cu medicul care te trateaza si o sa vezi daca vrea sa iti raspunda direct ca: tratamentele pt cancer fac si bine dar si rau ,toxicitatea lor creeaza si alte probleme majore la mine de exemplu de cand fac chimio am probleme cu tensiunea, glanda tiroida si mai nou sunt in pragul diabetului, analizele pt ficat sunt marite cu mult unele chiar si de 2 ori decat maximul chiar daca iau si pastile pt ficat .NU iti face griji cu tratamentul care ti se potriveste ficatul se va regenera si ceea ce iti va recomanda medicul totul va fi bine in continuare chiar daca vei face o pauza pana la inceperea seriei urmatoare, NU ITI PIERDE SPERANTA NICIODATA.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
65 Ylla
65 Ylla [62c]
24-07-2015, 12:57

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Răspuns pentru (MARTON, 20-07-2015, 15:32:23):

Multumesc.
ylla
66 Ylla
66 Ylla [62c]
28-07-2015, 13:47

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Revin cu noi informatii.M-am internat in oncologie la mine in oras pt a face perfuziile cu arginina recomandate de la IOB.Mi s-au facut si analize.Alt=452(4-34) , AST=423(4-31) ,ALP=150(42-98),marker CA 125 =372(0-35).Pentru ca transaminazele au mai crescut mi s-au mai facut AgHBS=0.55(1 pozitiv) si AcHcV=34.02(1 pozitiv). Deci concluzia ca am hepatita cu virus C.Am fost trimisa la un gastroenterolog care mi-a spus ca in cazul meu nu este indicatie terapeutica pt ca am cancer.Dr oncologa dorea niste analize suplimentare pt a vedea cat de grava e hepatita.Dr gastro mi-a zis ca acele analize cum ar fi si viremia se face doar la cei care pot urma un tratament aniviral pt intocmirea dosarului.In cazul meu nu e necesar.Singurul tratament pe care pot sa il fac e cel hepatoprotector.Mi-a dat un tratament cu lagosa(permanent)si esentiale N(10Zile pe luna).L-am intrebat cand trebuie sa mai repet analizele si daca ma va urmarii pe viitor.Raspunsul a fost ca NU este nevoie sa ma urmareasca deoarece problema mea este doar oncologica si la dansul nu mai am pt ce veni.De la Bucuresti mi s-a recomandat sa iau surgeron si silimarina de 1 g iar de aici altceva.In legatura cu markerul alta disputa.Oncologa din policlinica mi-a zis ca el poate creste si in alte situatii cum este la mine acum hepatita iar cea din spital si cel de la gastro sustin ca e mare datorita cancerului.Sunt in ceata totala.O sa urmerz pt urmatoarele 2 saptamani tratamentul hepatoprotector dat de la IOB si apoi voi merge acolo cu rezultatele de aici si voi vedea ce se va hotara in cazul meu.
ylla
67 MARTON
67 MARTON [578c]
28-07-2015, 15:03

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

YLLA esti sigura ca ai hepatita? si eu am trecut prin asta in 2009 si am ajuns la un medic gastroenterolog mai in varsta care mia palpat ficatul si mia spus ca nu este hepatita cum imi spusesera altii si ca aceste analize sunt la fel cu cele de STEATOZA HEPATICA pe care o aveam eu ( ficat gras si marit) eu am avut stadiul 3-4, incepand cu stadiul 5 incepe ciroza, si mia dat exact acelasi tratament pe care lai scris tu anterior care ma ajutat enorm si in nici 2 ani ficatul meu a revenit la normal, sargenorul este foarte bun sui in acea perioada nu era pe piata ceva mai bun .
MERITA SA VERIFICI SI ACEASTA PISTA.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
68 Ylla
68 Ylla [62c]
28-07-2015, 17:23

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Răspuns pentru (MARTON, Azi, ora 15:03:38):

Asa mi-au zis. Analizele confirma acest fapt.O sa merg la Bucuresti si voi vedea ce vor spune.Eu ma simt rau.Desi am facut 5 perfuzii nu vad nici o imbunatatire a starii mele.
ylla
69 MARTON
69 MARTON [578c]
28-07-2015, 23:17

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

Speram ca sa scrii vesti mai bune.Ce inseamna ma simt rau? ce simptome ai? poate citeste vre-un medic si te poate ajuta cu informatii sau cu un sfat care sa te ajute sa nu mai suporti acea stare .
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
70 Ylla
70 Ylla [62c]
30-07-2015, 14:44

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Am o stare generala proasta.Burta e umflata si ma doare.Nu pot manca din cauza ca imi este greata.Ma dor muschii si articulatiile.Simptome ca dupa chimioterapie.As sta numai in pat.Sunt ametita cand ma ridic si transpir f mult dar de vina e si canicula asta.Acum urmez pt 2 saptamani tratamentul cu silimarina si sargenor cum mi-a spus dr de la Bucuresti.Apoi voi repeta transaminazele si voi merge la control ca sa ii sun si de hepatita C.Voi vedea ce va hotara in situatia de acum.
ylla
71 MARTON
71 MARTON [578c]
05-08-2015, 12:11

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

YLLA eu cand am burta umflata si ma doare imi fac ceai de menta neindulcit si il beau caldut si in circa 10 minute burta se inmoaie si dispar si durerile, dar mai sunt cateodata de la chimio un alt tip de dureri de intestine si cand nici medicamentele pt ele nu mai fac fata mananc mar si in cateva ore dispar durerile.
Transaminazele mar pot fi si din cauza tratamentului urmat, din discutiile pe care eu leam avut cu mai multi doctori de diferite specializari, am inteles ca aceste tratamente pot creea aceste probleme, la mine mai multi medici, oncolog, generalist, diabetolog, endocrinolog sau urolog dupa ce au vazut analizele din spital de dupa operatie miau spus ca rinichiul meu da semne de oboseala si sa fac un control si dupa un control si ecografie sa constatat ca rinichiul este normal si aceste analize sunt marite si din cauza tratamentului de chimio.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
72 Ylla
72 Ylla [62c]
11-08-2015, 21:08

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Luni am facut markerul Ca 125 = 407 .Am facut si tomograful.Iata rezultatul: voluminoasa formatiune de 7.4/9.3 cm tisulara,neomogena cu zone chistice incluse,cu contur polilobad dezvoltata anterior paramedian dreapta la nivelul muschiului drept abdominal in etajul ombilical ce cuprinde si peritoneul parietal anterior adiacent,ce sterge limita de demarcatie cu ansele intestinale adiacenta si ce se extinde in tesutul celular subcutanat adiacent.Formatiune nodulara de 0.9 cm lateral stanga de bontul vaginal.Chiste hepatice diseminate in intreg parenchimul cu dimensiuni de pana la 3.2 cm.Fara dilatatii de CBIH si CBEH.Cateva adenopatii axilare de 1.5 cm.Plamani expansionati la peretele toracic fara formatiuni nodulare.Usoara ingrosare a pleurei posterobazale bilateral cu aspect pseudonodular,se recomanda monitorizare.Adenopatii in hilul hepatic de 2 m,in vecinatatea capului de pancreas de 3.2 m,porto cava de2 cm,retroperitoneale de pana la 1.3 cm,interaorto cava de 1.6 m,iliace comune bilateral de pana la 1.3cm de partea dreapta,la bifurcatia iliacelor comune de partea dreapta de pana la 2 cm,iliace externe de partea dreapta de pana la 1.8 cm si iliace externe bilateral de pana la 2.4 m. Deci dupa 4 sedinte de chimioterapie mi- a cresut ditamai tumora la care se mai adauga hepatita cu virus C.Luni voi afla ce vor hotara medicii in privinta mea.
ylla
73 MARTON
73 MARTON [578c]
11-08-2015, 23:54

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

YLLA pastreazati curajul si speranta nu te da batuta niciodata oricat de rele sunt vestile si nu o spun asa de dragul de a o spune .Eu cand am aflat ca am tumori pe ambii plamani in prima faza am crezut ca asta a fost tot dar uite cum dupa un an jumatate acele tumori nu mai exista chiar daca sansele de a scapa de ele prin chimio sunt aproape 0.
Psihicul tau poate ajuta tratamentul sa functioneze asa cum scrie la prospect.
MULT CURAJ SI SA AUZIM CA TEAI VINDECAT.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
74 Ylla
74 Ylla [62c]
28-08-2015, 12:32

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Am fost la chirurgul care m- a operat.De data sceasta mi- a explicat ca nu este cazul de operatie. Citind rezultatele si consultandu-ma a spus ca acea tumora e aderenta la muschiul abdominal pe care l-a si penetrat cu siguranta si nu se poate scoate.Nu stiu ce cred,poate nu a dorit sa se mai implice in cazul meu.Recomandarea a fost sa continui chimioterapia.Am mers apo la IOB unde mi s-a explicat ca atata timp cat transaminazele sunt mari nu pot continua tratamentul.Recomandarea sa merg la gastro si sa rezolv aceasta problema.Am luat rezultatul de la viremie si am mers la gastroenterolog .Concluzia a fost ca este posibil sa am un calcul pe caile biliare sau altceva ce ar obstructiona.Luni ms internez pt analize iar peste o saptamana voi face si un RMN la indicatia dr.Doreste sa vada caile biliare si ce metastaze peritoneale apar acum.Situatia e f complicata.Starea mea e f proasta iar tumora de pe abdomen a mai crescut.Au inceput dureri si in interior.Iar ultima noutate ,de trei zile am sangerari anale dupa scaun.
ylla
75 MARTON
75 MARTON [578c]
29-08-2015, 00:34

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

YLLA esti din bucuresti? eu am mers la un doctor foarte bun daca vrei iti transmit pe privat numele lui.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
76 Ylla
76 Ylla [62c]
08-09-2015, 19:40

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Răspuns pentru (MARTON, 29-08-2015, 00:34:04):

Sunt din provincie.Eu am mare incredere in dr meu oncolog.Dupa 15 sept merg la control si sa vad cand voi reincepe chimioterapia si ce tratament.Maine voi depune si dosarul pt tratament antiviral.Am hepatita cronica cu virus C.V-a trebui sa fac in paralel ambele tratamente.Nu stiu daca voi rezista si daca nu ar fi mai bine sa renunt.
ylla
77 Anca1983
77 Anca1983 [2c]
10-09-2015, 17:00

Membru din 10-09-2015

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine! Matusa mea a fost diagnosticata acum aproximativ o luna cu cancer ovarian. Are 48 de ani, medicul oncolog din Constanta recomanda interventie si dupa am inteles ca va urma o perioada de chimioterapie. Atat interventia cat si perioada de chimioterapie ne cam sperie... Avand in vedere ca nu stim mai nimic despre aceasta boala, nu stim ce sa facem. In Constanta este foarte greu sa facem acest tratament. Am gasit un site de la o clinica din Turcia -----------*
Am luat legatura cu ei. Se pare ca ca putem sa optam pentru un plan de tratament prescris de medicii turci pe care sa il facem in tara.( avand in vedere ca aici este gratuit) Sincer... ne este putin frica deoarece am auzit tot felul de legende( cum ca in tara nu se respecta gramajul prescris de medic etc. ) Credeti ca ar fi mai bine sa mergem la aceasta clinica sau sa incepem tratamentul in tara?
Timp de experimente nu avem asa ca sunt interesata de cea mai buna varianta...

Multumesc frumos!

(*modificat de admin)
78 MARTON
78 MARTON [578c]
10-09-2015, 17:43

Membru din 08-06-2014

Subiecte: 15

Comentarii: 578

ANCA daca iti permiti factura de la finalul operatiei sau a tratamentului poti merge la ANADOULU dar si ei sunt tot medici numai ca statul turc a investit multi bani in sistemul de sanatate si trebuie sa ii si recupereze asa ca la ei costurile sunt de cateva ori mai meri decat la noi, si povesti cu lucruri bune sau rele vei gasi in orice tara din lumea asta , inclusiv persoane care sau vindecat sau au murit , fiecare pacient are sansa lui in functie si de organismul sau si de medicii care lau tratat, de cum reactioneaza la tratament si multe altele etc...
daca vrei dai clik pe numele meu si imi transmiti o adresa de mail unde sa iti trimit informatii utile.
optimismul si sprijinul cheia vindecarii
79 RaulDuke
79 RaulDuke [7612c]
10-09-2015, 18:13

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7612

Răspuns pentru (Anca1983, Azi, ora 17:00:40):


astea cu "gramajul" care nu se respecta, sunt niste legende, in mod evident. eu insumi sunt oncolog in romania si, lucrand peste hotare, pot sa-ti spun ca, daca exista abateri de la dozele standard, ele sunt doar in urma unor rationamente medicale aplicate la caz si se fac la fel ca in toata lumea. treaba cu chimioterapia este deci simpla, daca ea va fi indicata. partea cu chirurgia de calitate a cancerului de ovar... aici e putin mai complicat si intr-adevar nu se face bine PESTE TOT prin tara. in bucuresti se face bine la spitalul coltea, dar si la altele, inclusiv IOB, de catre anumiti medici care pot fi identificati ulterior, dupa ce va decideti.
80 Ylla
80 Ylla [62c]
10-09-2015, 19:52

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 8

Comentarii: 62

Răspuns pentru (RaulDuke, Azi, ora 18:13:48):

Am nevoie de ajutor sa ajung la un dr chirurg oncolog pt a vedea daca tumora aparuta pe abdomen se poate totusi opera.Doctorul care m-a operat pana acum mi-a sugerat ca nu e cazulAzi am facut un RMN.Marti voi primi raspunsul.Eu zic ca parte din exterior de pe muschiul abdominal a mai crescut si am deja dureri mari la ombilic si in ea.O simt parca e o conopida sub piele.Ieri doctora oncologa de la mine din oras dupa ce m-a consultat mi-a spus ca nu v-a da inapoi daca reincep tratamentul si ca trebuie scoasa.Sunt foarte debusolata si deprimata.
ylla
Răspunde la topic
144 comentarii 1 2 3 45 6 7 8 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.