cancer de san

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
98 comentarii 1 2 3 45 INAINTE ›
61 Waldan
61 Waldan [2c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 1

Comentarii: 2

Mama a fost diagnosticata cancer la san faza 3b .A facut sase sedinte de citostatice dar doctorul a refuzat sa o opereze pentru ca avea niste pete rosii.A mai facut 3 cito dar fara nici un efect.La cluj doctorii au spus ca nu poate fi operata.Aceste pete rosii au crescut acum pana la umar si vad ca se intind in continuare.Acum face tratament hormonal dar se pare ca fara rezultate.Stie cineva ce sant aceste pete ??? .Mentionez ca starea ei este ff buna practic nu are decat niste mancarimi de la aceste pete.As dori daca cineva are ceva asemanator sa ma contacteze.
Va multumesc
62 lumidrula
62 lumidrula [7c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 2

Comentarii: 7

As avea o mare intrebare pentru dumneavoastra

sora mea este in mijlocul unor analize la sani.
din sanul drept ai curge o secretie galben maronie
din sanul stang ai curge ceva subtire , ca serul pentru injectii de culoare verde.
I s-au recoltat probe pentru analize dar abia peste 3 saptamani vin rezultatele.
Va rog , daca cineva s-a izbit de o asemenea problema sa-mi spuna despre ce este vorba , pentru-ca medicii nu au spus absolut nimic. Doar sa asteptam...

Multumiri anticipate.
63 Lara-bv
63 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

ptr cory
Sincer nu am crezut ca exista persoane carora sa nu le cada parul.Cand am fost prin spital toate femeile aveau problema asta. Sucurile nu le-am suportat imi produceau o aciditate groaznica, dar legumele si fructele ca atare le pot manca fara probleme, nu am gasit o explicatie la chestia asta. Am terminat chimo (uraaa )peste doua sapt sunt programata la radioterapeut pentru masuratori ,discutii si incetutul curei. Mersi de informatii.
64 cory
64 cory [16c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 16

ptr.lara-bv
am facut 6 cure cu chimio pe care le-am suportat bine.poate si din cauza ca nu mi-a cazut parul(am intrat in cei 10 % care nu le cade parul) si 35 de sedinte de chimio, pe care le-am suportat m-ai greu.
singura crema care am folosit-o a fost cea cu galbenele, care este foarte buna si a dat randament.Tot tratamentul la mine a durat 6 luni dupa care am inceput serviciul imediat dupa ultima cura de radio, dar oboseam f. repede.nu am avut arsuri, am baut timp de 6 luni sucuri proaspete facute in casa , in special sfecla, morcov, mar, gref, lamiie, portocala si m-au ajutat.(m-au invatat si pe mine alti)le poti amesteca dar sa le bei imediat.in timpul curei de radio m-ai poti avea greturi, dureri de cap, oboseala si sa-ti cada parul.
multa sanatate si curaj
65 Lara-bv
65 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

ptr cory
Sincer nu mi s-a parut nici o clipa ca iti plingi de mila din tot ce ai scris, cred ca nu ti-a fost usor (mie nu imi este)dar singura solutie reala este sa ti capul sus si sa mergi inainte.
Ai zis ca ai facut radioterapie(urmeaza sa ma apuc de ea curind), la ce sa ma astept. Am citit ca se produc arsuri, obosela. Cit dureza arsurile? Ai folosit creme, au fost de vreun efect?
66 cory
66 cory [16c]

Membru din 01-01-2014

ptr.lara-bv.
nu m-a suparat pro si contra, am crezut ca ai inteles ca imi pling de mila. M-am exprimat gresit nu dau sfaturi la nimeni, vorbesc din propia mea experienta pe care am avut-o cu aceasta boala.am citit despre Culevit, pare bun dar ma abtin sa-l folosesc atita timp cit am facut o cura de Iscador timp de 2 ani(tot imunostimulator)
67 Lara-bv
67 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

prt.Cory
Nu stiu ce anume te-a suparat, faptul ca am spus pro si contra? Asta este realitatea studiile pe care le-am cititau fost publicate in reviste de specialitate din Europa si SUA intre 2000-2006 si au fost pro si contra. Nu dau sfaturi ,cel mult am spus ce ma facut eu. Medicina a avansat dar o gramada de lucruri nu se stiu, ori cine lucreaza in sistem iti poate confirma.
68 DOINNA
68 DOINNA [4c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 4

ptr. Lara-bv.
nu este anemica, are analizele foarte bune, chiar prea bune pentru starea ei. oricum multumesc pentru sfat. paste fericit!
69 cory
69 cory [16c]

Membru din 01-01-2014

ptr.Lara-bv
daca dau un sfat ,stiu prin ce am trecut eu in 2003-2004.am facut tot tratamentul adecvat acestei boli si trat. cu ISCADOR si sucuri proaspete. vad lucrurile in bine, nu mi-am plins de mila si lucrez in continuare, sint f. bine cu ajutorul lui dumnezeu care are grija de fiecare.
70 Lara-bv
70 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

ptr Cory
Culevitul este un imunostimulator ce contine atat vit cat si aminoacizi in cantitati optime(spun ei). Produsul este prezentat ca anti tumoral. Am mai spus eu l-am folosit ca adjuvant si a mers, am facut 7 cure mai am una de citostatice si tocmai am terminat de aspirat trei camere, imi fac treburile zilnice, sunt ceva mai obosita ca inainte dar nu stau in pat si imi plang de mila. Daca vrei mai multe informatii despre culevit cauta pe net sigur gasesti, si pro si contra ca si in cazul iscador-ului important este cum vezi tu lucrurile. Eu l-am cumparat din Ungaria din farmacie ,dar gasesti si aici doar ca este aproape dublu ca pret.
ptr Doinna
Starea de epuizare si durerea de cap pot sa fie din cauza anemiei. Dupa ce a terminat radioterapia a facut un set de analize? Daca este anemia cauza atunci ar trebui sa vorbesti cu oncologul poate o interneaza, si in spital poate sa ii faca atat perfuzii cat si transfuzii.
Paste fericit.
71 dana_olteanu
71 dana_olteanu [2c]
28-05-2009, 12:06

Membru din 28-05-2009

Buna! Ma numesc Dana si caut anumite raspunsuri.Sper sa ma poata ajuta cineva pt. ca sunt extrem de nedumerita. Am tot citit comentariile voastre pe acest forum si m-am hotarit sa va cer sfatul. Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la san; mai exact, rezultatul biopsiei suna asa: dublu carcinom dual invaziv; ganglioni examinati:7, invadati:o. I s-a stabilit un grad II iar acum asteptam rezultatele imunohistochimiei. In urma cu o luna jumate a fost supusa la o operatie de masectomie in urma careia i s-a extirpat tot sanul+ciorchinele ganglionar. A fost operata la Bucuresti la o clinica privata de catre Dr.Gen.Petre Bratila iar analizele biopsiei si imunohistochimia tot in capitala i-au fost facute. Noi suntem din Mangalia si am tinut neaparat ca mama sa fie oparata si tratata de medici din capitala insa chiar si asa dat fiind natura sistemului din Rom tot am o groaza de semne de intrebare. De exemplu am vazut unele comentarii pe acest forum cum ca imunohitochimia de poate repeta. Pe baza a ce se repeta? Pt. ca pe noi ne-au trimis dintr-un loc in altul cu lamelele alea in mina ceea ce nu stiu daca e f normal si ne-au zis ca dupa ce iese rezultatul de la imunohistochimie tr. sa returman lamelele la Maternitatea de la Polizu unde s-au facut analizele biopsiei. Si atunci, inrebarea mea...daca noi lasam lamele astea acolo....cum repetam imunohistochimia?! Nici inainte de operatie si nici dupa mama nu a facut nici o sesiune de chimioterapie. Asta e normal? Nimeni nu ne spune nimic in legatura cu asta. Au trecut deja o luna jum de la opatatie si sunt ingrijorata. Mama are ameteli si este f. slabita. Toata lumea ne da sparante ca va fi bine pt ca nu s-a extins la alte organe insa pe mine ma ingrijoreaza faptul ca a trecut mult timp de la oparatie si nu a facut nici o terapie pina acum. Va rog sa ma ajutati! Nu am mai avut cazuri de genul in familie si nici intre cunostinte sau prieteni si nu am stiut de unde sa incep si pe ce drum sa apuc cu mama si sincera sa fiu mi-e teama sa nu fi urmat niste pasi gresiti.Va multumesc din suflet!
72 klezmetica
72 klezmetica [9c]
31-05-2009, 14:03

Membru din 31-05-2009

Comentarii: 9

dana, parerea mea e ca trebuie sa schimbati doctorul urgent. eu sint in aceeasi situatie, am facut mai intii o operatie (fara chimio), care, din pacate, a fost ratata: un "sector" fara scoaterea ganglionului de la sub-brat. Dupa o luna am primit rezultatele - muuult, mult prea tirziu. Timp in care cancerul s-a intins la ganglionul de la sub-brat (din motive de prostie medicala, doctorii au decis sa ma opereze fara sa-mi intrerupa lactatia, ceea ce s-ar putea sa-mi fie fatal... pentru ca dupa operatie am facut mastita si in ganglionul umflat a inflorit cancerul...). Acum fac chimioterapie, dar am sanse mai mici de recuperare decit daca faceam mai intii chimio, apoi operatie.
Cit despre histopatologie (nu stiu daca asta e totuna cu imunohistochimia, e prima oara ca intilnesc termenul asta), rezultatele pot diferi de la laborator la laborator - si se pare ca trebuie sa te "descurci" cu probele, daca vrei sa le mai faci si in alta parte...
PS: de unde stiti ca nu s-a intins si la alte organe? Ati facut scintigrama sau CT?
Stie cineva un doctor care sa aiba referinte bune si care sa opereze mina-n mina cu un plastician bun, pentru refacerea sinului chiar in operatia de rezecare? Oriunde in tara. Multumesc!
73 dana_olteanu
73 dana_olteanu [2c]
31-05-2009, 18:30

Membru din 28-05-2009

pt. klezmetica
de unde stiu ca nu s-a extins la alte organe...? in rezultatele de la biopsie reiese ca i-au fost examinati 7 ganglioni iar nici unul dinte ei nu au fost invadati. mama mea a fost supusa la o masectomie radicala in urma careia i-a fost extirpat tot sinul drept cit si ganglionii axilari. sincer...nu stiu ce-i scintigrama si nici CT. iar histopatologia cred ca nu e totuna cu imunohistochimia...pt ca rezultatele de la histopatologie i-au iesit mamei mele cam la 2 saptamini de la operatie. rezultatele biopsiei au iesit f tirziu dat fiind ca a prins Pastele la mijloc iar imunohitochimia am facut-o dupa biopsie.maine speram sa avem rezultatele astea ca sa putem merge la un oncolog si sa inceapa in sfirsit o terapie....in orice caz...una peste alta sunt super dezamagita de sistemul medical din romania, inclusiv de cel in regim privat.totul se misca cu viteza melcului punind la incercare nervii si sansele de supravietuire. eu traiesc de 8 ani in Spania si sincer am dorit din tot sufletul sa o aduc pe mama aici la mine in momentul in care am aflat teribila veste insa nu am putut-o convinge in primul rind pe ea iar apoi pe surorile mele. pina la urma am reusit s-o conving sa vina si sa ramina aici insa abia pe 25/06/09.sper sa nu fie si pt. ea prea tirziu pt ca recupereare sa-i fie asa cum ne asigura toata lumea.spune-mi te rog...cum ai suportat chimioterapia? cit dureaza o sesiune? sau si asta difera ma gindesc de la caz la caz nu? esti din capitala sau de unde?iti doresc multa sanatate si sper sa gasesti un medic cu adevart bun pt. operatiile pe care urmeaza sa le faci.curaj
74 klezmetica
74 klezmetica [9c]
08-06-2009, 14:49

Membru din 31-05-2009

scintigrama: un fel de tomograf foarte tintit pe schelet, sa se vada daca s-a extins sau nu
CT: computer tomograf, o analiza pe care mie mi-au facut-o pe torace si abdomen, sa vada daca nu cumva s-a extins la organe.
eu am avut marele ghinion sa nu mi se faca extemporaneul in timpul operatiei, adica am ramas cu ganglionii intacti, dupa care cancerul s-a intins, in doua saptamini, la ei.
din tumoarea scoasa, mi s-a facut examen histopatologic, cica aia de la cluj nu lucreaza dupa imunohistochimie. din pacate, acest hp a durat 5 saptamini:) ironia sortii, era pastele la mijloc, care mi-a redus sansele de a afla din vreme.
acum fac chimio, o data la trei saptamini, suport relativ bine, exceptind faptul ca am facut o viroza respiratorie care nu-mi mai trece si cu care ma lupt o gramada. problema mea e ca nu pot accepta mental ca o sa fac operatia aia dupa care n-am sa mai pot folosi mina o gramada de timp... am un bebe mic si-mi va fi imposibil sa-l fac sa inteleaga ca nu-l voi putea lua in brate. practic, o sa fiu o invalida cu copil mic. si nu ma por resemna nici cu gindul ca operatia aia inseamna mastectomie totala si rezecare de muschi si... ma rog, mutilare. mai ales ca sint singura
75 blunast
75 blunast [15c]
19-06-2009, 09:36

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 15

maria77 :daca mai intri pe acest site, ce mai faci? cum se simte mama? a facut tratamentul cu herceptin?
76 rocsyka
76 rocsyka [5c]
26-06-2009, 21:02

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 5

ptr Danya. Vroiam sa iti spun ca am descoperit un medicament care se pare ca are efecte scontate spre ex a scazut markerul tumoral acesta este biobran 1000. Eu l-am comandat pe net de la o firma care la 3 produse iti da unul gratis. E sub forma de praf si in primele 2 luni de tratament e recomandat sa iei doza dubla apoi doza normala. O cutie contine 30 plicuri cu praf si costa 440 ron. Pentru mai multe detalii da un search pe google cu numele medicamentului: biobran 1000. Multa sanatate
77 rocsyka
77 rocsyka [5c]
28-06-2009, 16:58

Membru din 01-01-2014

ptr silviu-m74. Ce inseamna mai exact celule nk Nu ma prea pricep la termeni.........Tratamentul ptr 2 luni costa 1320 ron la biobran asta in primele doua luni in care se dubleaza cantitatea 1320 e costul ptr cantitate dubla pe 2 luni iar in mod normal pe luna este 440 ron o cutie are 30 plicuri care sunt suficiente ptr o luna . Astept raspuns. Multumesc
78 rocsyka
78 rocsyka [5c]
28-06-2009, 17:03

Membru din 01-01-2014

Am vazut ce inseamna celule NK.....celule ucigase......Prin ce analiza se poate vedea nr celulelor nk din organism Si prin ce analiza se poate determina cu exactitate daca imunitatea este scazuta sau nu
79 klezmetica
79 klezmetica [9c]
07-07-2009, 17:47

Membru din 31-05-2009

silviu_m74: in ce conditii poti reduce costurile la zero? sint foarte interesata (cum ii zice exact, de unde se ia, cit costa cel mai ieftin etc), am un cancer la sin in stadiul 3 si un bebe mic si cred ca as incerca un tratament alternativ daca nu ar costa prea mult. mercic.
80 lyanageorgescu
80 lyanageorgescu [101c]
08-07-2009, 15:10

Membru din 22-07-2009

Comentarii: 101

Pentru klezmetica
Tratamentul clasic este de baza la Dvs-.Unde ati fost operata,care este rezultatul histopatologic, unde faceti acum tratament ,cu ce citostatice, ce ati mai facut in paralel cu chimioterapia? Reconstructia sanului se face dupa terminarea intregului tratament(chirurgie, chimioradioterapie) si in remisiune completa.
Răspunde la topic
98 comentarii 1 2 3 45 INAINTE ›
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp