cancer de san

Secțiunea: Cancerul de san (mamar)
98 comentarii 1 23 4 5 INAINTE ›
21 Lara-bv
21 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

Subiecte: 0

Comentarii: 12

Banuiesc ca este vorba de unul din multele medicamente naturiste care fac minuni. Nu am auzit .Am cancer la san, a facut curele (4) si mai am....
Daca cauti vei gasi o gramada de astfel de medicamente, important este daca le suporta sau o ajuta, perioada care urmeaza va fi f. grea.Pe mine cel mai mult m-au ajutat familia si prieteni.
22 maria77
22 maria77 [16c]

Membru din 10-01-2013

Subiecte: 1

Comentarii: 16

Pt.blunast.Buna!Efectele se pot simti de la prima sau pe percurs,ce se acumuleaza substantele toxice in organism.Parul la mama mea a cazut dupa a 2-a sedinta dar se pare ca mama ta face alt protocol de tratament asa ca nu stiu sa-i zic cand vor aparea efctele neplacute sau cand va incepe sa-i cada parul.La mama dupa ultima sedinta de chimio (a facut 6)era alopecie completa.A terminat tratamentul in iulie si abia acum a crescut parul cam 2 cm.
Foarte bine ca vrei sa se opereze mama ta la Bucuresti.Si eu am vrut sa ma duc cu mama dar nu a vrut ea ca sa nu ne fie noua mai greu.Radioterapie trebuie sa faca sigur,cat mai repede dupa operatie.
Da,este primul copil la noi,cam de sarbatori ne pregatim.
Sa ai grija cu hidratarea la mama ta ,ai sa vezi ca va suporta mai usor tratamentul.Ai incercat si alte tratamente?
Astept sa mai vorbim.Multa sanatate!pa!
23 laurabianca
23 laurabianca [2c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 2

multumesc foarte mult
sanatate multa tuturor .ati fost de un real ajutor pentru noi. am citit despre problemele fiecaruia si sunt foarte multe de invatat . ma bucur ca am gasit acest site si ca pot vb cu altcineva care trece prin aceiasi situatie.o sa incercam si cu aceasta crema ca deja nu mai stiam cu ce sa tratam doctorii au spus doar albastru de metil dar acum face alergie de la el o sa incercam crema si daca nu vedem nici un raspuns o sa revin .inca odata va multumesc .
24 Lara-bv
24 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

La mine amers foarte bine Actovegin crema, este si sub forma de gel.... crema este ca emolient, gelul are tendinat de a usca pielea, alege in functie de aspectul zonei afectate.
25 laurabianca
25 laurabianca [2c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 2

buna am citit despre problemele voastre si am o mica intrebare .Mama mea a suferit o operatie la san care i-a fost scos partial a urmat sedinte cu radioterapie in urma cu 1 luna si de atunci in jurul sanului i-au aparut niste arsuri la nivelul pielii , arsuri care nu i se vindeca.De la spitat i-au spus sa se trateze cu albastru de metil dar nu are nici un efect va rog daca stiti un remediu ceva .astept raspuns multa sanatate tuturor
26 rocsyka
26 rocsyka [5c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 5

Maria77.Mama are HER 2 pozitiv si urmeaza tratamentul cu Herceptin. Sa stii ca nu sunt efecte adverse chiar asa cum scrie in prospect, nu zic ca nu e posibil, dar e posibil totusi sa nu fie cazul.Daca mai vrei alte informatii astept sa ma cauti ---
27 danya
27 danya [6c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 6

buna seara!am fost diagnosticata in februarie anul acesta cu neoplasm mamar stadiul 4 si atunci mi s-a depistat si lichid la ambii plamani.am urmat pana acum 11 sedinte de chimioterapie si 25 sedinte de radioterapie.doctora mea a sperat ca lichidul se va retrage in urma tratamentului,dar nu a fost asa.mi s-a facut punctie,dar lichidul s-a refacut dupa 2 saptamani.la un examen de laborator,lichidul a iesit negativ,deci in regula.mi s-a spus ca plamanii nu au nimic si totusi nu am reusit sa scap de acest lichid din cauza caruia nu ma pot duce nici la operatie.operatia a tot fost amanata din cauza acestui lichid desi tratamentul pentru neoplasm a dat rezultate foarte bune,doctora fiind foarte multumita.ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap de acest lichid?
28 Oana_grg
28 Oana_grg [1c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 1

Buna. Bunica mea a fost diagnosticata cu tumoare mamara 3B, as dori sa aflu ce inseamna acest lucru.
29 blunast
29 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 15

pt.Maria.Salut.Multumesc.Mai ales ca nu prea m-am gandit cand am scris ca si tu esti medic...Despre Herceptin eu am citit pe net, nu stiu pe nimeni care sa-l fi folosit.M-am lipit la un grup de pe Yahoo 360.Daca stii engleza poti vizita pagina lor , care este : http://groups.yahoo.com/group/breastcancer2/ si eventual, te poti afilia.Sunt acolo o multime de informatii...e tot un forum...eu nici nu am timp sa citesc tot ce apare in discutie.Am trimis un mail moderatorului,despre Herceptin si efectele lui , ca sa-l lanseze in discutie si o sa-ti trimit informatiile, daca vine ceva interesant.Iti promit si ca ma voi interesa la Fundeni cand ajung acolo, probabil cam intr-o luna.OK?
30 maria77
30 maria77 [16c]

Membru din 10-01-2013

pt.Blunast.Buna!Nu conteaza orgoliul doctoritei!Si noi ne-am lovit de asa ceva dar cand este vorba de o persoana atat de apropiata nu mai conteaza nimeni si nimic doar sa fie ea bine.Du-te la Bucuresti si sa nu te gandesti nici macar o secunda la mandria medicilor pentru ca,sa fi sigura,ca si ei daca s-ar afla in situatia ta ar face la fel.
Peruca poate nu o sa fie nevoita sa poarte prea des pt. ca acum este iarna si o caciula este foarte potrivita.Si mama mea are si a purtat-o destul de mult pentru ca a fost vara si nu avea ce sa faca desi nu-i convenea.Daca afili ceva de herceptin in sensul ca auzi pe cineva care urmeaza acesta terapie te rog sa-mi faci legatura cu aceea persoana.Eu tot am intrebat dar nimic.Curaj mamei tale!Numai bine!
31 blunast
31 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

Ptr.Maria.Buna!N-am avut curajul sa incerc nimic mai mult decat chimioterapia recomandata.Ne-am hotarat sa mergem asa inca vreo 2 luni si apoi,indiferent de rezultate, sa mergem la Fundeni, pentru ca oricum operatia trebuie aranjata dinainte si trebuie sa o vada si un oncolog acolo.Nu prea stiu cum o sa-i explic doctoritei de la Focsani ca vreau sa ma duc si la Bucuresti...Sper sa nu fie f orgolioasa si sa inteleaga.A inceput sa-i cada si mamei parul si nici n-am inceput a doua tura de chimio.Spune ca a durut-o pielea capului f tare inainte sa-i cada paraul.S-a tuns scurt si i-am cumparat o peruca, pe care nu stiu daca o sa o poarte, mai mult de incurajare.Pe 5 nov.incepe a doua luna de chimio si cam am emotii.Am cumparat o carte a lui D.D.Chiriac-"Alimentatia bolnavilor de cancer" si o sa incercam sa respectam acele indicatii ( sunt si ceaiuri si suplimente naturiste),dupa ce ma lamuresc cu doctorul ca nu au influiente negative asupra chimioterapiei.
Am auzit ca la Fundeni este un oncolog f bun, dr.Sava, si am sa incerc sa ne programam la el.
Mama mea se hidrateaza de obicei f bine si sper sa o ajute.Am sa insist pe chestia asta.
Sa ai grija de tine si de bebe.Multa sanatate si voua!
32 blunast
32 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

Pentru Maria77: Am 45 de ani.Ma bucur ca pot comunica astfel cu un medic, pentru ca sunt sigura ca ai incercat tot ce e mai bun pt mama ta si sigur experienta ta imi va fi folositoare.Am citit tot ce a scris fiecare mai sus.Sper ca mama ta este bine.
33 blunast
33 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

pt.Maria.Eu ma gandesc sa ma duc la Bucuresti cu mama pt operatie.Oricum am inteles ca va trebui sa faca si radioterapie, iar la Focsani in spitale nu se face .Asa ca m-am gandit sa se opereze la Bucuresti, unde poate face si radioterapie.Are stadiul T3N1, conform biopsiei.Ce boala parsiva!...daca te uiti la mama mea ti se pare bizar ca a primit acest diagnostic.E absolut neschimbata si n-o doare nimic.Nu stiu de la a cata sedinta de chimio va incepe sa resimta efectele sau cand va pierde parul (si sprancenele?).Mi-e teama sa nu-si piarda si moralul cand vor incepe simptomele de dupa tratament.La tine cum a fost?
Ma bucur pt voi, poate ca acest copilas e ca o compensatie la necazurile avute in acest an.E primul copil?Cel putin, copilasul tau va avea un doctor personal !!! Felicitari.Sa va dea Dumnezeu sanatate si tie o nastere usoara ( se apropie?).
34 maria77
34 maria77 [16c]

Membru din 10-01-2013

pt.blunastBuna!Mama s-a operat la Craiova.De aici suntem noi.Asa este ai dreptate medicii oncologi nu au pur si simplu chef si nici nu au daruire cred eu pentru aceasta meserie nu stiu de ce au ales aceasta specialitate daca nu se implica absolut deloc.Eu sunt medic rezident pe pediatrie,deci suntem din aceeasi bransa dar tot nu reusesc de atatia ani sa-i inteleg pe medicii care nu sunt in primul rand oameni.
Mama a facut o alta schema de terapie,o zi la 3 saptamani.Mama ta urmeaza sa se opereze?Am inteles ca are stadiul 3 al bolii nu?Astept sa mai vorbim eu acum am mai mult timp liber pentru ca sunt insarcinata si mai stau pe acasa.Multa sanatate mamei tale!Pa!
35 blunast
35 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

pentru maria.Spune-mi te rog unde s-a operat mama ta si la ce medic ?
36 blunast
36 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

pentru maria.Buna!Mama a facut numai o 6 injectii la inceputul lunii octombrie si pe 05 nov.urmeaza o noua serie.N-a avut nimic,pt ca i-am pus Kytril in injectie si a avut efect.Era chiar f mirata si ea, dar am incercat sa o lamuresc ca,probabil, vor fi si timpuri mai grele.Ea pare, sau chiar este, f optimista,mai ales ca i-am explicat ca multe femei s-au vindecat de cancer la san...sau macar au supravietuit.Eu chiar cred in asta,stii.
As vrea sa ajut pe toata lumea care sufera de aceasta boala si ma impresioneaza tot ce citesc aici.Sigur ca nu povestesc mamei tot, dar unele lucruri i le mai spun, cele pozitive.
Cel mai tare ma nemultumeste faptul ca medicii nu au timp si nici chef sa-ti explice ce si cum.Esti intr-o nebuloasa si asta te agita, te sperie.Eu as vrea s-o ajut si cu terapii suplimentare,homeopate, naturiste, dar in asa fel incat sa nu dauneze tratamentului cu citostatice, care e cel mai important.Numai ca nu am cu cine sa ma sfatuiesc.Norocul meu ca existati voi si ca v-am gasit.Multumesc pentru sfaturi si incurajari.Stii si tu ce mult conteaza.
37 maria77
37 maria77 [16c]

Membru din 10-01-2013

Pentru blunast.Buna!Momentan mama se simte bine,dar eu stiu ca are o forma cu risc de recadere mare si de aceea acum incerc sa-i depun referat pentru obtinerea Herceptinului ,medicament ce se foloseste in cancerele de san her +.Sper sa reusesc si sa o conving pe mama sa urmeze si aceasta terapie desi este cam greu pentru ca se face 1 an de zile o data la 3 saptamani.Ceea ce este mai rau este modul de administrare tot in perfuzie.
A inceput mama ta curele cu citostatice?Sper sa le tolereze destul de bine.La mama a fost mai rau la prima mai ales ca la ea psihicul a influentat-o foarte mult.Dar apoi i-am facut doze 8mg de emeset sau osetron concomitent cu dexametazone.De asemenea este adevarat ca hidratarea chiar cu o zi anterior administrarii perfuziei este foarte importanta,cat si dupa.Am vrut sa-i procur si isorel,nicolit si ce am mai auzit si citit dar a fost foarte reticenta si nu am mai insistat.
Trebuie sa fii tare si sa te gandesti la boala asta ca la oricare alta.Sa iti incurajezi mereu mama si sa nu o lasi sa se gandesca prea mult la boala.Asta este viata si cand Dumnezeu ne chiama putem sa facem noi orice ca nu putem sa schimbam destinul.Asa ca fruntea sus si astept vesti de bine.
Pa!
38 BennyG
38 BennyG [3c]

Membru din 01-01-2014

Comentarii: 3

Lara intr`un fel le dau dreptate oncologilor, ca nu sunt de acord, Stii de ce? Pentru Tratamentele clasice (Radioterapie, Chimioterapie) se fac studii de zeci de ani, pe langa asta sunt si dovedite, De un medicament homeopat, dovedit eu inca n`am auzit.... Un medicament pentru a putea fi dovedit De la aparatitia lui trebuie sa treaca cel putin 20 de ani ... si trebuie testat pe sute de persoane... doar dupa aia poti spune ca acel medicament vindeca cancerul... Eu am facut tot felul de tratamente si homeopate ... Chiar daca nu aveam prea mari sperante in ele... Dar daca stiu ca nu strica nimic atunci ziceam ca merita sa incerc si voi mai face!
39 Lara-bv
39 Lara-bv [12c]

Membru din 01-01-2014

Atunci, eu sunt norocoasa, am luat tot timpul antiemeticele pe gratuitate. Am observat ca la mine pe langa antiemetice, m-a ajutat daca inainte de cura de citostatice cu 1-2 zile ma hidratam bine, nu stiu daca era doar subconstientul ..........sau chiar functiona.
Oncologilor nu le place sa le amesteci tratamentele lor cu altceva, eu am luat putin in timpul curelor cu citostatice si mai mult acum.
Am citit despre utilizarea produselor naturiste in timpul curelor si parerile sunt impartite.
40 blunast
40 blunast [15c]

Membru din 01-01-2014

Tratamentele homeopatice se fac in acelasi timp cu cele clasice (chimio si radioterapie) sau dupa ce se termina curele?Toate aceste produse: Isorel,Culevit, Nicolit,Iscador ...cand se pot lua?Nu impiedica efectul chimioterapiei? Mi s-a spus, de exemplu, ca in timpul chimioterapiei nu trebuie sa ia vitamine.Voi cum ati facut?
Răspunde la topic
98 comentarii 1 23 4 5 INAINTE ›
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp