Prof. Dr. Chiricuță Ion-Christian

specialist Radioterapie
fara recomandari
Locatie: Otopeni, jud Ilfov
Cu o vastă experienţă şi un renume internațional în radioterapie, Prof. Dr. Ion-Christian Chiricuță și-a dedicat întreaga carieră tratării pacienților bolnavi de cancer, atât prin practica medicală, cât și prin activitatea științifică desfășurată.

Între 1965 și 1980 a studiat Fizica Atomică și Nucleară la Facultatea de Fizică a Universității din Cluj Napoca și Medicina Generală în cadrul Institutului Medico-Farmaceutic din Cluj Napoca. Prof. Dr. Chiricuţă a obținut în anul 1978 titlul de doctor în fizică la Universitatea Babeș-Bolyai și titlul de doctor medic la Institutul de Medicină și Farmacie Cluj.

A urmat apoi perioada de rezidențiat în radioterapie, efectuat la Spitalul Colțea din București.

Din 1986 Prof. Dr. Chiricuţă și-a desfășurat activitatea în Germania, ca rezident în secția de radioterapie a Spitalului Marienhospital – Herne (Universitatea Bochum).

Din 1988 și până în 1995 Prof. Dr. Chiricuţă a lucrat în Clinica de radioterapie a Universității Wuerzburg iar din 1991 Prof. Dr. Chiricuţă este medic specialist în radioterapie.

În anul 1996 Prof. Dr. Chiricuţă a fost desemnat medic șef și director al Institutului de Radioterapie Oncologică de la Spitalul St. Vincenz din Limburg, unde a fost activ până în anul 2010. În acelaşi an, Prof. Dr. Chiricuţă a obținut titlul de doctor în medicină la Universitatea Wuerzburg iar în anul 2002 a primit titlul de profesor la Universitatea Wuerzburg.

Actualmente Prof. Dr. Chiricuţă colaborează cu Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, unde predă în cadrul Masteratului de Biofizică Medicală și Biotehnologie Celulară disciplina “Imagistică Medicală, Radiații Ionizante în Diagnostic și Tratament. Noțiuni de Radiobiologie clinică” ce presupune formarea și instruirea studenților privind aparatura modernă de radioterapie și efectuarea practică a planurilor de iradiere externă.

Prof. Dr. Ion-Christian Chiricuță este autorul a 3 cărți despre oncologie și radioterapie apărute în perioada 2001-2004, de asemenea co-autor a altor 4 astfel de cărti și autorul a peste 40 de articole apărute în reviste și publicații de specialitate.

Prof. Dr. Chiricuță a revenit des în țară cu ocazia conferințelor, congreselor sau cursurilor susținute, pentru a împărtăși o parte din experiența acumulată și pentru a contribui astfel la evoluția radioterapiei pe plan local.
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp