neoplasm de colon

Secțiunea: Cancerul de colon
101 comentarii 1 2 3 4 56 INAINTE ›
81 RaulDuke
81 RaulDuke [7763c]
10-06-2012, 22:37

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

descrierea e foarte buna. tumoarea a fost totusi mare, e vorba de un stadiu III (ca stadiu TNM care e mult mai folosit astazi decat clasificarea DUKES). faptul ca a trebuit operata de urgenta pentru ocluzie intestinala este un lucru negativ in plus. totusi nu exista dovezi de metastaze la distanta (ficat, plamani, etc) si ca atare exista sanse de vindecare, sanse maximizate cu un tratament chimioterapic care va trebui inceput la aproximtiv o luna, o luna jumate dupa operatie. pentru asta trebuie sa aveti din timp o programare la oncologie. din pacate stadiul mare al bolii face ca sanse de recidiva sa persiste si dupa tratament, de aceea va trebui sa continuati urmarirea pe termen lung.
82 cristina66
82 cristina66 [34c]
12-06-2012, 20:16

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 34

@ 1Cenusareasa.va multumesc pentru intentie, dar cred ca ce faceti dvs aici este doar reclama unor produse despre care nu a auzit nimeni.sincer am intrat pe un site de acest gen si am vazut niste preturi exorbitante pt niste produse care nu cred ca merita nici macar incercate...
Din pacate eu nu am auzit de pacienti care s-au vindecat prin alcalinizare, in schimb cunosc cazuri de vindecare prin chimioterapie...care credeti ca este explicatia?Eu zic ca este una singura, ca chimioterapia functioneaza in lupta impotriva cancerului, poate nu la toata lumea, dar functioneaza...fiecare poate spera ca in cazul lui sa fie calea spre vindecare.
Intr-adevar se fac foarte multi bani pe acest segment, dar nu cred ca este vina medicilor ca oamenii se imbolnavesc, sa nu uitam ca si ei sunt oameni, iar eu cunosc un medic care a murit de cancer.credeti ca acel medic nu ar fi stiut ce trebuia sa faca pentru a trai, sau ce tratament ar fi trebuit sa urmeze?
Cat despre "mai putin camcer ? mai putin diabet, Mai putin Alheinmer ? Mai putin autism", cu siguranta aceste boli existau si cu mult timp in urma, doar ca nu aveau denumirile acestea si oamenii nu aveau resursele necesare sa caute alte tratamente, decat "leacurile babesti" probabil, cele care erau la indemana in perioadele acelea.
Eu zic sa nu mai fim rautaciosi ci sa apreciem niste oameni care doar incearca sa ajute, iar faptul ca in Romania acestea sunt conditiile in domeniul medical, iarasi nu este vina lor, este vina noastra ca nu luam atitudine...
Eu il respect pe d-nul doctor si ii multumesc ca isi face timp sa raspunda intrebarilor noastre, cat despre dvs...nu prea stiu ce sa zic...nu-mi permit sa va jignesc, dar v-am mai scris intr-o postare anterioara ca nu mi se pare omenesc si corect sa intrati pe un forum frecventat de multi oameni bolnavi si sa scrieti lucruri de genul " degeaba faceti chimioterapie ca muriti in 2 ani! nu exista vindecare, nu exista sperante!, etc..."
Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat si va doresc o seara buna!
83 cristina66
83 cristina66 [34c]
26-07-2012, 21:06

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 34

Buna seara domnul doctor, revin cu rugamintea de a ma mai ajuta inca o data cu citirea unor rezultate.AS vrea daca puteti sa imi spuneti ce parere aveti despre rezultatele pe care o sa le scriu mai jos si ce ati face dvs in acest caz, ce ati putea recomanda.

Primul este :
anliza solicitata ;detectia si geneotiparea mutatiilor in condonii 12/13ai genei KRAS
In proba analizata, in codonii 12 si 13 ai genei Kras NU SUNT PREZENTE MUTATII
Geneotip: wild type n bsp
anliza a fost efectuata din blocul nr 59233


cea de-a doua este :

REZULTAT PET/CT
varsta 27 ani
Diagnostic de trimitere: Neoplasm colon operat si chimiotratat.

Indicaţii:Restaging.

Stare post hemicolectomie dreapta fara semne de recidiva tumorala. Moderata captare difuza FDG la nivelul colonului descendent si rectosigmoidian, explicabila in context inflamator. Splina omogena de 15/6 cm. Calculi renali bilaterali cu dimensiuni de pana la 5 mm. Functie renala normala bilateral. Fara alte modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul organelor parenchimatoase abdomino-pelvine sau la nivelul tubului digestiv.

Fara lichid liber intraperitoneal, fara adenopatii retroperitoneale, pelvine sau inghinale.

Focare captante FDG de tip inflamator la nivelul ambelor tonsile palatine bilateral. Laterocervical bilateral se disting cate 2 ganglioni inconsistenti, discret captanti FDG, de 7-8 mm, explicabili in context reactiv inflamator. Fara alte modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivel cranio-cerebral sau la nivelul gatului. Fara adenopatii latero-cervicale sau supraclaviculare.

Plamani expansionati bilateral prezinta in LID bronsiectazii sacciforme, fara captare FDG asociata. Fara alte leziuni focale. Fara colectii pleurale. Fara adenopatii mediastinale sau axilare.

Fara modificari morfologice sau de activitate FDG decelabile la nivelul scheletului.

Concluzie:

Fara leziuni hipercaptante FDG de tip malign detectabile la examenul PET/CT.



Data: Oradea 23.07.2012


Va multumesc inca o data si va doresc o seara buna!
84 RaulDuke
84 RaulDuke [7763c]
26-07-2012, 22:36

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

examenul PET/CT este net favorabil. indica o REMISIUNE COMPLETA, deci in limitele lui de detectie a bolii canceroase, nu mai exista asa ceva.

analiza mutatie K-RAS este predictiva pentru raspunsul la un anume tip de tratament care se indica in cazul bolii metastatice, nu aici.
85 cristina66
85 cristina66 [34c]
26-07-2012, 23:50

Membru din 15-03-2012

Subiecte: 1

Comentarii: 34

Va multumesc mult pt raspuns!
86 RaulDuke
86 RaulDuke [7763c]
27-07-2012, 00:53

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

cu placere.
87 Irina 2012
87 Irina 2012 [3c]
04-11-2012, 21:47

Membru din 04-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Buna seara tuturor.In primul rand vreau sa urez sanatate tuturor celor care sunt pe acest forum, sunteti aici probabil cu un motiv.
Acum cateva luni, cand chiar credeam ca viata mea e prea frumoasa si prea perfecta, mam(54 ani)a a fost diagnosticata cu Cancer Colon std IV, Carcinomatoza Peritoneala plus Ascita(medie).Interventia chirurgicala a avut loc la Fundeni pe 31 August 2012, unde s-au operat 21cm colon.In timpul operatiei s-a constatat prezenta Carcinomatozei Peritoneale, in plus leziuni focale la ficat(9mm).In urma operatiei, s-a `construit` anus contra naturii.
Dupa ce noi, membrii familiei ne-am dezmeticit, dupa ce ne-am revenit din soc, mama avand un organism foarte rezistent, chiar si cu acest diagnostic crunt, nu au existat simptome, dureri, sangerari...am inceput sa ne documentam si sa ne documentam...atat pe site-urile din Romania cat si pe cele din afara.Peste putin timp, am renuntat la cele din tara(din pacate am constatat ca lumea e prea putin informata) si am inceput prin a comanda carti ale unor fosti pacienti diagnosticati cu cancere in stadii terminale, care printr-o dieta foarte atenta, in care lipsesc carnea, lactatele, sarea, suplimentata cu pulbere de orz verde, capsule de turmeric, vitamina C., seleniu...AU REUSIT!
Mama a inceput schema de tratament tot la Fundeni cu 5 Flourouracil la care se va adauga Avastin(inca nu a fost aprobat de Casa de Sanatate, dar vom incerca in fiecare luna).
M-am inregistrat mai mult pe acest site pentru a cere niste pareri dr. RaulDuke(in putinul timp pe care il aloc acestor forumuri, am dedus ca dumneavoastra sunteti doctor).Vreau doar sa va intreb, un pacient cu acest diagnostic, care se simte excelent (este la a 4-a sedinta de citostatic, saptamana trecuta a facut un ecograf, ficatul avea un aspect usor obosit, in rest toate organele perfecte), face aceleasi activitati ca inainte(inafara serviciului, mama este pensionara), nu are dureri...cum poate evolua aceasta boala, mi-e greu sa cred ca in acest caz, se vorbeste de luni si nu de ani.
Am citit forumuri din USA, unde sunt pacienti cu CP care cu ajutorul citostaticelor traiesc de cativa ani buni(2-3-4).
As vrea sa stiu din punct de vedere medical, au existat/exista minuni in cazul acestui diagnostic, concret ati avut pacienti cu CP pornind de la colon care traiesc de cativa ani buni?Stiu ca medicina nu da sanse terapiilor naturiste, cu atat mai putin miracolelor, eu cred in ele, am cautat peste tot cum evolueaza aceasta boala, stiu ca nodulii peritoneali `zburda in voie` in tot abdomenul, dar citostaticele nu au rolul de a opri stabilirea lor pe anumite organe?Ceea ce imi vine greu sa cred e ca mama, care se simte foarte bine acum, adica nu i s-a inrautatit deloc starea de sanatate, in plus crede in vindecarea ei(nu stie de CP), ar putea sa `cada` in decurs de cateva luni.
Ma puteti ajuta cu ceva cazuri concrete, ca din punct de vedere medical...cunosc media de supravietuire...eu vreau cazurile care au depasit aceasta medie, cazurile care `au batut sansele`.
Va multumesc mult pentru timpul acordat!
88 RaulDuke
88 RaulDuke [7763c]
04-11-2012, 22:03

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

da, cu siguranta, exista si am avut personal cunostinta de remisii in cazul cancerelor de colon metastatice care au fost mentinute ani de zile, iar apoi boli care au fost tinute sub control, fie cu remisii partiale, fie cu boli stationare si intarzieri ale progresiei, dupa recidive sau aparitia metastazelor in diverse organe, tot asa, multi ani de zile, cu siguranta mai mult de 2-3 sau chiar 4. din pacate nu exista niste factori prognostici care sa poata prezice atat de bine fie evolutia naturala a bolii fie raspunsul 100% la un medicament sau altul. dincolo de asta, nu mai iau in considerare noile terapii care, pe parcursul acestor deja ani de zile castigati prin terapiile de azi, pot aparea, care pot aduce alti timpi castigati.

deci se poate si nu pot decat sa va urez multa bafta si remisie completa si cat mai indelungata !
89 Irina 2012
89 Irina 2012 [3c]
04-11-2012, 23:14

Membru din 04-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Va multumesc din suflet, sunteti un om deosebit si cu siguranta un doctor la fel de bun!Va urez si dumneavoastra numai bine!
90 RaulDuke
90 RaulDuke [7763c]
04-11-2012, 23:19

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

multumesc, numai bine !
91 Irina 2012
91 Irina 2012 [3c]
10-11-2012, 12:21

Membru din 04-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 3

Domnule Dr.RaulDuke, Mai am o intrebare/curiozitate:cum anume evolueaza aceasta carcinomatoza peritoneala?Citostaticele au rolul de a omori formatiunile deja existente sau omoara celulele canceroase in formare?Oricat de mult m-am documentat...tot nu inteleg...exista vreo sansa ca in urma tratamentului standard la care se adauga un tratament naturist respectat cu sfintenie ca acei noduli peritoneali sa dispara/sa se absoarba?
Din cate am inteles de la tatal meu, doctorul ar fi spus ca sunt in strat, in substrat...cam peste tot.
Asta e partea care nu o inteleg eu, acesti noduli se vor lipi de ficat, pancreas...etc la un moment dat sau pot fi tinuti sub control o perioada indelungata?Am citit ca citostaticul ajunge destul de greu la acesti noduli.
Va multumesc anticipat!
92 RaulDuke
92 RaulDuke [7763c]
10-11-2012, 18:45

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

ma tem ca nelinistile si curiozitatile tale sunt formulate de o maniera care... cel putin pt mine, lasa putin de dorit. ce ai scris mai sus suna ca si o rugaminte ca eu sa-ti explic "oncologia"... in cateva cuvinte, daca se poate. ma tem ca acest lucru imi este putin peste puteri, cel putin pe aceasta cale. cu notiuni teoretice generale nu pot sa te ajut mult mai mult decat articolele, documentele si literatura la care ai acces in mod liber pe tot internetul, mai ales daca stii limba engleza.

insa lucrurile sunt cam asa: principalul scop al tratamentelor oncologice este sa INDUCA O REMISIE, adica sa omoare suficiente celule tumorale (nu conteaza ca sunt deja constituite in formatiuni vizibile pe CT sau nu, sau "in formare" cum zici tu) incat tumorile care se vad pe CT, de exemplu, sa se micsoreze in dimensiuni.

desigur ca in functie de raspunsul la tratament, evolutia poate fi in 2 feluri, imposibil de prezis dinainte: fie tumorile se micsoreaza si raman asa o durata variabila (din pacate este aproape imposibil sa fie la nesfarsit), fie ele NU raspund, continua sa creasca, si atunci tratamentul trebuie schimbat. ma refer aici strict la tratamentele oncologice, pentru ca cele "naturiste" nu fac doi bani, ba pot sa si dauneze chiar foarte tare. evitati-le !
93 anggy
93 anggy [2c]
26-11-2012, 17:51

Membru din 26-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Buna seara.Ma puteti ajuta cu interpretarea rezultatului tatalui meu care are 46 ani:HP adenocarcinom moderat diferentiat, ulcerat ce infiltreaza peretele colonului si ileonul terminal pana la tesutul adipos pericolic si periileal.N+1/15 pericolici.Fragmente de tesut muscular striat cu tesut fascial subacut cu infiltrate de adenocarcinom pT4N1 G2.
markeri tumorali CA 19-9, CEA in limite normale
Ecografie abdominala:in fosa iliaca dreapta anse intestinale cu pereti ingrosati, modificari inflamatorii in grasimea adiacenta(mezenter).
Local:ficat cu marginea inferioara la ~3cm sub rebord, consistenta crescuta, zone de induratie cu diam de ~15cm in flancul stang/FIS.
Imi puteti spune mai clar despre ce este vorba?Multumesc mult
94 RaulDuke
94 RaulDuke [7763c]
26-11-2012, 18:01

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

este vorba de un cancer de colon. inteleg ca a fost operat, iar acum trebuie sa urmeze o chimioterapie, dar inainte de asta trebuie facut un examen mai complet de bilant, cu un CT (computer tomograf) de torace, abdomen si pelvis. ma tem ca ecografia nu este chiar suficienta... are programare la un oncolog ?
95 anggy
95 anggy [2c]
26-11-2012, 18:14

Membru din 26-11-2012

Subiecte: 0

Comentarii: 2

Face chimioterapie din iulie 2012, perfuzie si 7 pastile pe zi de xeloda timp de 14 zile.Aceasta este a 6 serie, apoi urmeaza sa mearga la control si sa se programeze la ct sau rmn, care ar fi cel mai sigur?Si va rog daca puteti sa-mi spuneti care este stadiul acestei boli?nu suntem foarte informati deoarece am nimerit la un doctor care nu prea ne spune foarte multe.va multumim
96 RaulDuke
96 RaulDuke [7763c]
26-11-2012, 20:51

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

nu stiu care a fost stadiul initial al acestei boli; pentru asta as avea nevoie sa vad rezultatul unui CT de torace, abdomen si pelvis dinainte de tratamentul citostatic; daca NU au existat metastaze, atunci stadiul este, conform cu ce ai scris si tu, este un III B.
97 aisa
97 aisa [32c]
31-01-2013, 23:42

Membru din 20-02-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 32

Buna seara d nule doc as vrea sa mi spune ti in primul rand daca chimioterapia se face cu aceleasi medicamente in orice tara si am sa va spun de ce pun aceasta intrebare:sotul meu sre 38 de ani si a fost depistat cu limfom Hoking scleroza nodulara iar acum asteptam di raspunsul de la Victor Babes. Problema e ca toti din fam vor sa l trimita in Viena pt chimioterapie dar eu cred ca in functie de analize i se vor introduce aceleasi substante ca si in tara dar cu un cost mai mic.As vrea sa mi spune ti daca am dreptate
98 RaulDuke
98 RaulDuke [7763c]
01-02-2013, 19:29

Membru din 12-04-2011

Subiecte: 1

Comentarii: 7763

desigur ca se face la fel in toata lumea. singurele probleme inconstante cu care s-ar putea sa va confruntati sunt cele de diverse absente temporare de anumite medicamente necesare; aici este vorba de cateva medicamente, mai ieftine, cum ar fi bleomicina sau dacarbazina sau mai stiu eu ce, foarte foarte elementar, vechi si standard, la fel, si ieftin prin comparatie cu restul medicamentelor din oncologie. daca totusi sunteti dispusi sa dati de ordinul miilor sau poate zecilor de mii de euro pentru a merge la viena pentru un lucru care se face la fel de clar si usor si in romania, ma gandesc ca v-ar surade mult mai mult ideea de a incerca sa faceti tratamentul in romania, dar de a fi gata sa va cautati uneori unele din medicamente si singuri, sub indrumarea medicului care se va ocupa de el, la un pret oricum de zeci si poate sute de ori mai mic decat cel pe care l-ati da la vinea. desigur, daca sotul tau are o asigurare in austria care ii permite sa se trateze gratis acolo, si eu il incurajez sa se duca tot acolo... de ce nu ? daca nu, cam asta e diferenta despre care v-am vorbit.
99 xwire
99 xwire [1c]
05-02-2013, 02:18

Membru din 05-02-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 1

Buna seara d-le dr., am si eu o suferinta cu mama mea. Este bolnava de cancer la colon, din oct 2008 a fost operata prima data dupa care a mai suferit 2 interventii chirurgicale(ovare +o ocluzie). Se poate spune ca este o bucurie ca a reusit sa supravietuiasca pana acum si merge pe al 5 lea an cu toate ca a fost diagnosticata cu stadiul IV. Insa ca in orice boala de cancer mai ales la colon, au aparut si metastazele la ficat si la abdomen are o tumoare care apasa pe intestin si iese foarte greu cu scaunul( nu are anus contra naturii). Este programata la tomograf pe 19 feb. si in fctie de rezultat va fi operata sau nu. Intrebarea mea catre d-stra ca aveti experienta : se mai poate interveni chirurgical ? Ma macina foarte mult aceasta intrebare daca imi puteti raspunde va rog.
100 aisa
100 aisa [32c]
10-02-2013, 01:20

Membru din 20-02-2013

Subiecte: 0

Comentarii: 32

Multumesc mult si am sa tin cont de ceea ce mi ati spus.Acum asteptam si rezultatul biopsiei luate din osul iliac si v as intreba de ce a fost nevoie de un astfel de chin oare din analizele de sange a reiesit ceva si a fost nevoie de asa ceva sau d na doctor a vrut sa fie sigura de ceva anume? A mai fost trimis sa si faca PET CT desi el avea un CT facut in urma cu o luna jumatate.Este in regula ca la 40 de zile de la biopsie ganlionilor sa faca un pet ct ?nu il radiaza prea mult avand in vedere CT ul anterior?Inca o data mulumiri pt timpul acordat fiecaruia dintre noi.Scuze mai am o intrebare:daca mi aduc medicamentele din afara tarii ele se elibereaza pe baxa de reteta tradusa legalizata sau cum si apoi in tara cum intru cu ele ?imi dau voie sa le aduc pur si simplu in bagajul de mana in aeroport pt ca stiu ca i un protocol in aeroport ?
Răspunde la topic
101 comentarii 1 2 3 4 56 INAINTE ›
Notă: informațiile prezentate pe site-ul Ghid-Cancer.ro au rolul de a informa și susține pacienții cu cancer sau aparținătorii acestora, însă nu pot substitui vizita la medic, diagnosticul și tratamentul oferit de acesta în mod direct. Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs.
Trimite(Share) pe Facebook
Mergi sus
Trimite linkul pe Whatsapp